He’s back! Omstreden evangelist Todd ‘trap op je bek’ Bentley zegt nieuw mandaat van God te hebben gekregen

Behalve tatoeages van duistere engelen en demonen heeft Bentley er ook een van Jezus Christus – opvallend genoeg met Zijn ogen dicht, en onder Hem helse vlammen, wat volgens sommige critici een occulte, anti-christelijke betekenis heeft.

—————————————————————————————————————————————

Een van de meest omstreden pinksterevangelisten ooit is terug. Todd Bentley werd een jaar geleden door een team van evangelische leiders ‘ongeschikt’ verklaard voor het predikersambt vanwege ‘geloofwaardige beschuldigingen van goddeloos en immoreel gedrag.’ Zo zou hij zich te buiten zijn gegaan aan allerlei seksuele zonden. Maar Bentley, die tijdens een genezingsdienst aan God vroeg waarom een doodzieke vrouw niet werd genezen, en naar eigen zeggen van Hem als antwoord kreeg: ‘Omdat je die vrouw niet op haar bek getrapt hebt’, heeft naar eigen zeggen flink wat overleg met engelen en God gehad, waardoor hij tot inkeer zou zijn gekomen, en een nieuw mandaat heeft gekregen om nog eens 25 jaar door te gaan.

‘Pal voor het podium stond een oudere vrouw te aanbidden, en toen sprak de Heilige Geest tot mij. Ik kreeg de gave van geloof en Hij zei: ‘Trap haar op d’r bek met je biker laars’. Ik kwam dichterbij en… bammm!!! Precies toen mijn laars contact maakte met haar neus viel ze onder de kracht van God,’ vertelde Bentley, de nu 45 jaar oude oprichter van Fresh Fire Ministries, zo’n 9 jaar geleden.

Het was één van de vele bizarre optredens van Bentley, die in het eerste decennium van deze eeuw in Florida in het middelpunt stond van een zogenaamde ‘opwekking’. Het ‘vuur’ van deze opwekking, die gepaard ging met allerlei geclaimde tekenen en wonderen, werd vervolgens over de hele wereld verspreid naar met name volle evangelie- en pinksterkerken, ook in Nederland.

‘Goddeloos en immoreel gedrag’

Het duurde echter nog vele jaren voordat zijn collega’s het te gortig vonden worden, en hem een jaar geleden ongeschikt verklaarden voor het predikers- en leidersambt. Reden: ‘Er zijn geloofwaardige beschuldigingen van een gestadig patroon van goddeloos en immoreel gedrag, bevestigd door de interviews van een onafhankelijke onderzoeker tussen 2008 en 2019, samen met andere getuigenverklaringen die teruggaan tot 2004. En terwijl wij enkel verslagen uit eerste hand hebben gebruikt, zijn er veel andere tweede- en derdehands verslagen die dezelfde beschuldigingen herhalen, vaak van mensen in verschillende delen van het land (of de wereld), die geen banden met elkaar hebben, behalve dan hun interactie met Todd.’

Volgens de leider van The Lion of Light Ministries heeft Bentley een ‘open huwelijk met zijn vrouw Jessa, en…. een perverse seksverslaving’ die hem er vanaf 2013 toe bracht stagiaires te verleiden. ‘Hij heeft een voorkeur voor een hele serie seksuele zonden, zowel hetero- als homoseksuele.’

Mensen uit de dood opgewekt?

Bentley is een voormalige drugverslaafde die op zijn 15e een jongetje van 7 aanrandde. Na zijn ‘bekering’ in een charismatische katholieke kerk kwam hij vanaf 2004 in de spotlights te staan met zijn Fresh Fire Ministries in Lakeland (Florida). Er kwamen zo’n 400.000 mensen uit de hele wereld af op de nieuwe ‘opwekking’, die werd uitgezonden op het internationale ‘God TV’. Bentley beweerde in 2008 dat hij in dat jaar 13 mensen uit de dood had opgewekt, en dat hij via de TV ook mensen thuis had genezen. In 2015 claimde hij tijdens een toer in Pakistan eveneens mensen uit de dood te hebben opgewekt.

Een van zijn bekendste methodes was het slaan, trappen en wurgen van doodzieke, soms zelfs stervende mensen, zo hard dat ze er soms tanden door verloren. Zo was er een door artsen opgegeven man met terminale darmkanker die ‘genezen’ zou zijn op het moment dat Bentley hem in zijn buik trapte, waarna de man krimpend van pijn in elkaar zakte. Dat bleek letterlijk een doodschop te zijn, want een paar dagen later overleed het slachtoffer.

‘Bentley veroorzaakt sterke toename jonge sterfgevallen’

Sommige kritische christenen die uitgebreid onderzoek deden naar Bentley denken dat je er met een trap of klap nog genadig vanaf komt. In een relatief korte periode zou er in de kerken en gemeentes die met Bentleys ‘zalving’ in aanraking kwamen een sterke stijging van het aantal mensen die plotseling op jonge leeftijd overleden zijn geconstateerd. Ook zou er een grote toename van het aantal kankerpatiënten, echtscheidingen en andere ziekten zijn gemeld.

‘Veel mensen verlaten daarom in totale angst de kerk,’ constateerde Andrew Strom in 2008, die vanwege dit soort misstanden uit de pinksterbeweging stapte en een documentaire getiteld ‘Kundalini Warning‘ * maakte. In deze docu waarschuwt Strom voor valse demonische geesten die veel charismatische kerken in hun greep hebben gekregen, omdat christenen ten onrechte denken dat ze met de Heilige Geest te maken hebben.

* De uit het Hindoeïsme afkomstige Kundalini geest doet mensen achterover vallen, wat in veel evangelische- en pinksterkerken ten onrechte ‘vallen in de (Heilige) Geest’ wordt genoemd. In alle in de Bijbel genoemde gevallen waarin mensen achterover vallen betreft het zonder uitzondering tegenstanders van God en/of Jezus Christus.

Bentley gaf overigens ooit toe dat hij nadat hij een ‘geest vervulde’ christen was geworden en zijn ‘bediening’ had gekregen nog steeds bezeten werd door een machtige demon, wat volgens de Bijbel en traditionele christelijke leerstellingen onmogelijk is – tenzij die geest en demon uit dezelfde bron komen.

Nieuwe crusades voor wanhopig naar God op zoek zijnde zielen

In 2012 werd de 70 minuten documentaire ‘Lakeland: The Movie‘ gemaakt over hem. Een objectieve kijker zou tijdens het zien van de beelden wel eens kunnen denken dat het over een club uit zwaar bewaakte inrichtingen ontsnapte gillende, trillende en vallende idioten en krankzinnigen gaat. Toch gaat het vooral over ogenschijnlijk normale mensen die wanhopig op zoek zijn naar God, en daarbij elke ervaring en ieder gevoel, hoe absurd ook, zelfs een ‘trap op je bek’, omarmen als een godservaring.

En zo kan het dat Bentley – die in 2010 al eens beweerde in de hemel Adam te hebben gezien – na een jaar op ‘non actief’ te zijn gezet nu doodleuk kan beweren dat ‘ik in de zomer van 2020 een serie ontmoetingen met engelen, visioenen, en persoonlijke ontmoeten met de Heer heb gehad, die absoluut levensveranderend waren. Tijdens deze geweldige periode met bijna dagelijkse persoonlijke ontmoetingen sprak de Heer met mij over mijn 45e verjaardag, die op 10 januari 2021 plaatsvond.’ Op die dag zou God hem een nieuw 25 jarig mandaat hebben gegeven ‘dat gefocust is op de Oogst en de naties.’

Ook gaat hij met zijn ‘soul winning crusades’ weer op de ‘revival’ tour door Amerika, Europa, Afrika en Azië (1). Moet hij er nog wel eventjes voor zorgen dat de corona regels worden opgeheven, maar met zijn directe ‘lijntje met boven’ moet dat geen enkel probleem zijn…

 

Xander


(1) Christian Post

Info deels afkomstig uit ons archief artikel:
08-08-2012: Pinksterprediker Todd Bentley mogelijk geweerd uit Engeland

57

 1. @Leen
  Je zegt dat er niemand is die je zal verraden?
  Hou je goed in de gaten, je wordt wel degelijk verraden en die verraders worden gecreeerd,
  Zoals rutte al zei: let op mekaar en zeg er wat van, nou dit is dus creeren van NSB-ers….
  Onenigheid/chaos creeren…
  Zo liep ik ergens in een stad en sprak met BOA die een proces uitdeelt aan iemand die medisch gezien geen mondkapje hoeft te dragen, zegt die boa dat ie zich maar moet beklagen bij CJIB en geld daar probeert terug te vorderen….Diezelfde boa zag ik enkele dagen later in een kantine lopen zonder mondkapje…over verraad gesproken. Soros heeft ook zijn eigen mensen verraden…

  Heeft u die BOA daarop aangesproken in relatie tot dat voorval ? Mod.

 2. @Wachter, mee eens, maar onze God heeft soms rare vreemde kostgangers in dienst die zeer nuttig blijken te zijn. Deze man beschrijft een wereld die ik niet kende.

  Het was wel opmerkelijk dat de onderzoeksjournalist Arthur van Amerongen die zijn journalistieke loopbaan begon bij het Reformatorisch Dagblad, later voor ander kranten werkte in Libanon, Israël en Afghanistan, daarbij vloeiend Hebreeuws en Arabisch leerde spreken. enz. NIET door de politiek correcte EO, NCRV of KRO werd uitgenodigd om over zijn bekroonde boek
  Brussel-Arabië te vertellen.

  https://www.paagman.nl/product/56281356/brussel-eurabia-1-en-2-door-arthur-van-amerongen

  Van Amerongen werd wel met open armen ontvangen en ondervraagd in de Talkshow van Pauw en Witteman. Ik las zijn boek twee keer omdat deze man lef en visie heeft en bovendien heeft hij een goede pen en in zijn boek laat zien wat er echt speelt in de krochten van de EU en M-O en de steden en dorpen van Vlaanderen en Brussel.

 3. @ Ramshoorn: 8:05 am. De vara behoort tot de uiterst linkse kliek. Daar ben ik wel klaar mee. Objectiviteit bestaat daar echt niet meer. Spreekbuis geworden van de club van Rutte (VVD) en zijn bentgenoten.

 4. @Elegast schreef: 09/02/2021 om 10:50 pm
  Nou dat zijn ook niet al te beste berichten uit Vlaanderen. Is daar ook zo’n site als deze? Ik vind het wel interessant om te volgen.[….] Heb ook geen ambulances gezien en geen donkere huizen van mensen die overleden zijn. Ook mensen die ik sprak kennen geen Coronapatienten
  Deze onzin moet een doel hebben. Maar wat?””

  Het antwoord leest u in de page-turner: Brussel Eurabië van Arthur van Amerongen. Er verschene maar liefst 6 drukken van dit boek. Brussel-Eurabia werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs.

  https://www.youtube.com/watch?v=7mHsCUkDsto

  Matthijs van Nieuwkerk: De Wereld Draait Door, wilde van Amerongen niet ontvangen in zijn TV programma, zegde doodleuk per telefoontje het geplande interview met hem af met drogredenen.

  U leest het allemaal in dit boek. Arthur van Amerongen werd wel met open armen ontvangen in de Talkshow van Pauw en Witteman die door de VARA werd uitgezonden.

 5. @ Scherpalsaltijd, beste
  Die gele kringen zijn in feite eiwitten, foute eiwitten. Het zijn afvalstoffen….. die omsloten zijn met lucht, vervuilde luchtbellen dus. Deze ontstaan (nog , vanwege de oppervlakte spanning) wanneer lucht met verontreinigd water vermengt wordt. Het kan feitelijk meerdere kleuren hebben. Wie regelmatig in de natuur is, bij stromend water en bij wateroverlopen (hoogte verschillen) zal in vorstvrije dagen luchtbellen zien die samenklonteren …. altijd verkleurd met ernstige verontreinigingen, een natuurlijk eiwit afschuim systeem dus. Het is een aanwijzing dat het water, ook aan de oppervlakte (ernstig) vervuild is.

 6. @ _Chris_ schreef: 09/02/2021 om 6:31 pm

  Dat u ook nog ten val bent gekomen vind ik heel spijtig om te horen.
  Doe rustig aan. Bij deze geef ik u een PowerHug.
  En voor de honden een zoen tussen hun oortjes.

  Ik wens u wederom Gods zegen.

  Hartelijke groet, sterkte en een voorspoedig herstel.

  Michaël

 7. @Polleke,
  Dank u voor uw medeleven en adviezen.
  Met gekneusde/gebroken ribben gaat men vanzelf zeer omzichtig en economisch bewegen, anders schiet de pijn als een vlammend zwaard door je heen. Ik geloof dat het vandaag ietsje beter gaat.
  Ik hoop snel weer naar buiten te kunnen, want de honden kunnen hun energie niet kwijt, behalve in de achtertuin. 100x in/uit.
  In elk geval kan ik nu vast wennen aan de ‘thuisquarantaine’, die ongetwijfeld in het verschiet ligt voor mij als anti-vaxer. Fijne zondag!

 8. Ik ben toen in Lakeland geweest. Juni 2008 en hebben ons een week lang ‘onder laten dompelen’ in wat er allemaal gebeurde. Was live op tv bij GodTV bij Rory & Wendy. Ik was toen al geen fan van Bentley. Maar er gebeurden daar objectief gezien wèl erg mooie en zeer bijzondere dingen. Bentley was er, maar ook vele, vele andere evangelisten en sprekers als wel ongehoord goede aanbidding (muziek)

  de Geest werkte echt wel. Je moest wel uit een ongelovig ei komen om dat niet te zien en ervaren.
  Ik heb er erg veel geleerd zowel positief als negatief. Ik zag het zo: God deed een groot werk aldaar. Maar lucifer was er als de kippen bij om het te vernietigen. Met het bekende resultaat. Ben ook 2x bij Benny Hin geweest. Zelfde laken een pak. Was het allemaal niet waar dan? Zeker wel, maar het is vernietigd door lucifer.

  Dit zou je kunnen vergelijken met FvD in onze actualiteit.
  Wanneer ze het te goed gaan doen worden ze (van binnenuit) kapot gemaakt. Dit gebeurt georkestreerd en zorgvuldig aangestuurd.

 9. Polleke en Hans68 :
  Hartstikke bedankt dat jullie even uitleg hebben gegeven, Polleke bedankt dat jij de test even heb gedaan, ik kan namelijk momenteel niet naar buiten even, vandaar…..
  Hans68 : Nee, wist ik niet wat je daar schreef, ik had er nooit van gehoord, weer wat bijgeleerd…..
  Hoewel er mij wel een paar RARE dingen zijn opgevallen vandaag ….ik let nu overal op uiteraard
  a. Vanochtend keek ik van BOVENAF op mijn overkapping achter in de tuin, de Zon scheen er op en ogenblikkelijk viel mij op dat de sneeuw ontzettend glinsterde…..nooit eerder heb ik dit gezien in mijn leven. Ik weet dat sneeuw kan glinsteren, maar nu leek het wel of er DIAMANTEN op mijn overkapping lagen…..bizar !
  b. Ook valt het me op, dat er op de diverse nieuws/bulletins beelden te zien zijn van bizarre glij/partijen met auto s op de wegen…..Mij lijkt het alsof de sneeuw GLADDER is, als ooit te voren………
  c. Dan is er nog iets, Hedenavond keek ik naar Jinek……ach ja wie niet …..Op 1 uur en 02 minuten lieten ze de beelden van een drone zien ergens in Nederland boven het ijs, kijk even terug als je wilt, en WAT zag ik
  van bovenaf gezien op dat ijs ALLEMAAL GELE KRINGEN, is dit meer mensen opgevallen
  WAT zijn die Gele Kringen dan weet iemand dit

  Hans 68 post hier niet meer. Mod.

 10. Nou dat zijn ook niet al te beste berichten uit Vlaanderen. Is daar ook zo’n site als deze? Ik vind het wel interessant om te volgen.

  Ben trouwens net terug van een rondje wandelen, wel wat rustiger maar nog zat mensen op straat. Als ik niet geweten had van de avondklok had ik het niet eens gemerkt. Overal zitten mensen gezellig e lezen of tv te kijken. Heb ook geen ambulances gezien en geen donkere huizen van mensen die overleden zijn. Ook mensen die ik sprak kennen geen Coronapatienten

  Deze onzin moet een doel hebben. Maar wat?

 11. Hoezo ? Omdat ik domheid van mensen blootleg door een simpele scheikundeles te geven ?
  Nee hoor, ik leg mijn voeten comfortabel op de tafel.

  Het is de wijze waarop, zie ook siteregels, wat het beheer niet aanstaat. Gelieve hier niet meer te posten. Mod.

 12. Cefas. Helemaal eens.
  Let op het einde van de profeten of dominees.
  David Wilkinson was in die zin zuiver. En zijn boek Het Visioen ook. Goed leesvoer. Ook al is de Bijbel altijd beter. Hier aan toetst men alles.

 13. @Chris

  Volhouden Chris! Samen staan we sterk. En wanneer je veel pijn hebt vreet dat ook (positieve) energie. Dat heeft ook een uitwerking op je gemoedsrust.

  Neem rust, en een paar stevige pijnstillers. En steek je hoofd hier af en toe om de hoek om te laten weten hoe het gaat!

 14. @Hans68

  Dank voor je heldere uitleg v.w.b. de sneeuw. Het klonk ietwat ongeduldig, maar niet iedereen is voor leraar in de wieg gelegd.

  Ik heb nog wel een vraag. Omdat ik het verschijnsel niet kende, heb ik nog een ander testje gedaan, met een kaars. En ook hier werd de sneeuw zwart (van het roet begrijp ik), maar de sneeuw stonk daarna net zo chemisch/plastic-achting als bij gebruik van een aansteker en lucifers.

  Even ter verduidelijking, het betrof hier een gewone witte ‘huishoudkaars’. Waar komt in dat geval de ‘verbrande plastic lucht’ vandaan, die ik ook duidelijk rook bij de aansteker en de lucifers?

  De lucht deed me in alle gevallen denken aan verbrand plastic. Niet aan zwavel o.i.d.

  Ik hoop, dat je het geduld nog kunt opbrengen om deze vraag te beantwoorden.

 15. Met enige verbijstering lees ik in diverse commentaren dat volwassen mensen zich afvragen waarom sneeuw zwart blakert en stinkt wanneer je er een vlam aanhoudt.
  Beste mensen, dit is Mavo scheikunde niveau…mij is pijnlijk duidelijk dat deze mensen tijdens deze lessen volkomen hebben liggen slapen. Of, ze hebben ook dit Mavo niveau nooit weten te bereiken ?
  Als je sneeuw verwarmt met butaangas of propaangas (aanstekers), of een lucifer (zwavel) dan doe je dit met een middel wat sowieso al een onvolledige verbranding kent. Door deze onvolledige verbranding krijg je een roet-residu op de sneeuw. De sneeuw blakert niet zwart, maar het zijn de resten van de onvolledige verbranding, wat door de koude sneeuw nóg onvollediger word, en de reuk, ja, ook dát zijn resten van deze onvolledige verbranding.
  Ik schrijf maar niet wat ik verder nog denk…

  Hans68: U dient zich te realiseren dat u hier gast bent, gelieve uw voeten van de tafel te halen en uw gedrag aan te passen. Mod.

 16. Goed artikel Xander. Goed dat deze man betrapt is. Zou fijn zijn dat dit in alle kerken gebeurt.
  Je hebt wel een bepaalde voorkeur tegen pinksterkerken.
  Weet je wat het is; waar Gods Geest krachtig werkt ligt direct satan op de loer om dit weg te nemen of te draaien. En waar Gods Geest niet werkt kan hij lekker rustig blijven geen gevaar voor wedergeboorte of wonderen.

 17. @Michaël, bedankt voor uw vriendelijke woorden. Totdat die vermaledijde sneeuw weg is, kan ik de honden überhaupt niet meer uitlaten. Zondagavond ben ik daarbij door de gladheid lelijk ten val gekomen en heb daarbij enkele ribben gekneusd, wellicht gebroken. Dat gaat wel vanzelf over na enige tijd, maar het is zeer pijnlijk. Om een covids-test en erger te voorkomen, weiger ik om naar een ziekenhuis te gaan.

 18. Dit soort figuren zijn herders die zichzelf weiden en de schapen in de steek laten, ook voor zulke herders geldt: let op hun einde, de Bijbel is daar heel duidelijk over.

 19. Dat is wel een moeilijkheid: Veel mensen beschouwen hun eigen gedachten en gevoelens als afkomstig van God. Dat moeten we proberen te onderscheiden: Spreekt deze persoon vanuit zijn eigen emotionele denkwereld, of is er werkelijk sprake van een interventie van Hogerhand.
  Als we het Nieuwe Testament lezen, zien we toch duidelijke interventies van Hogerhand; interventies die zelfs tegen de eigen menselijke denkpatronen ingaan (Paulus als goed voorbeeld).
  Er zijn in het verleden al vele dwepers geweest die hun eigen wensen proclameerden als de wensen van God. Dat blijft een heikel punt. Zelfs een Hitler dacht dat hij een “hogere opdracht en een missie” vervulde nadat hij gespaard bleef na enkele moordaanslagen.

 20. Todd Bentley is erg gevaarlijk. Het lijkt me duidelijk dat hij door satan zelf wordt geinspireerd.
  God is ook tegen tatoeages o.a.
  Todd B. heeft meer de vruchten van het beest dan van de Heilge Geest – Gal. 5 vers 22.

 21. Er is niets nieuws onder de zon. Dit soort figuren lopen er al vanaf het begin der tijden rond.
  Helaas zijn er velen die er in trappen en deze mensen bestaansgrond geven. Er komt een tijd dat er met ze afgerekend zal worden.

 22. Sneeuwbal-test (toegevoegd).

  Ik vond wel dit filmpje dat het verschijnsel verklaart Maar voor testje #2 heb ik een lucifer gebruikt, met exact hetzelfde resultaat (zwart geblakerde sneeuw en een enorme chemische stank).

  Jammer dat de meneer op dit filmpje geen gebruik maakt van verschillende brandmethodes:

  https://www.kijkmagazine.nl/nieuws/sneeuwsmeltmysterie-opgelost/

  PS we zijn nu een kwartier verder en mijn huis stinkt nog naar chemische troep!

 23. Willy,
  De Pinksterbeweging en Evangelischen zijn zeker geen sekte. Dat zijn juist die vreselijke gereformeerden van licht tot streng en kerken als de PKN. Ik heb nog nooit een gereformeerde in tongen horen spreken. Sterker nog, daar geloven ze niet eens in. Het is alleen maar jaloersheid naar de echte kerken als Pinkster en een deel van de Evangelischen en Baptisten toe. Zeker z ullen er uitwassen zijn.

 24. @Scherpalsaltijd

  Ik heb zojuist zelf twee proefjes gedaan met de sneeuw die hier ligt (Noord-Holland).

  Resultaat test 1, sneeuw van de grond: harde sneeuwbal die toen ik er een aansteker bijhield niet smolt met waterdruppels, maar leek te krimpen en zwart blakerde! De geur was chemisch, als verbrand plastic, petroleum-achtig.
  Resultaat test 2, sneeuw van de andere kant van het huis, van de struiken gehaald (dus niet in aanraking geweest met de grond). Dit keer geen aansteker, maar gewone lucifers gebruikt om te testen of het aanstekergas op de sneeuwbal de geur en het verschijnsel zou kunnen verklaren. Resultaat: identieke uitkomst. ‘Plastic’ sneeuw, met een dito geur.

  Nog nooit zoiets gezien!

  Ik heb een berichtje gestuurd naar familie in Alaska, waar op dit moment ook veel sneeuw ligt, met de vraag dit testje ook te doen. Zij wonen buitenaf, ‘in the middle of nowhere’. Ben benieuwd naar die uitkomst ….

  Wie kan dit verklaren? En ligt deze sneeuw overal? Heeft sneeuw misschien altijd deze eigenschap gehad? Gebeurt dit alleen in verstedelijkte gebieden (vervuiling)?

 25. @ _Chris_ schreef: 09/02/2021 om 10:56 am

  Gelukkig kunt u na 21:00 uur nog lekker buiten lopen met uw honden. Geniet ervan.
  Ik wens u sterkte en Gods zegen.
  Hou vol.

  Michaël

 26. Hierover kunnen we kort wezen.Het is/zijn de geesten die opgetekend staan in Openbbaringen 13(het beest uit de aarde)USA.Wat dit voor geesten zijn staat opgetekend in Openbaringen 16.Het zijn geesten der duivelen gelijk kikkers om hen te verzamelen om oorlog te voeren tegen het lam.

 27. De pinksterbewegingen is een gevaarlijke sekte die we in de geschiedenis van het christendom reeds hebben gekend toen heette ze de Montanisten van de profeet Montanus een gevaarlijke gek in die tijd. De kerk van toen heeft zich daar fel tegen verzet, en nu dragen ze de nam pinksterchristenen, of Evangelische christenen een grote pot nat. Shalom

 28. Ziek, door-en-door ziek zijn dit soort lui. En lelijk. De wereld is een verschrikkelijke duistere plek geworden. Ik heb er geen woorden meer voor. Uit alle hoeken en kieren komt het Kwaad te voorschijn. Als ik niet de verantwoordelijkheid voor twee prachtige honden had, zou ik God vragen of ik terug naar Huis kon komen, want ik trek het niet meer.

 29. Rik 08/02/2021 om 10:15 pm

  Tja, veel meer woorden is dít type ” Bentley” niet waard! Goed gezien!

 30. Dat meneer Bentley ook zo gauw mogelijk een doodschop moge krijgen van de Heilige Geest….

 31. @Elegast, Vlamingen worden door ” viroloog” van ranst , die 700.000 euro op zijn prive rekening gestort heeft gekregen ( om een databank op te richten? )en zich in de wandelgangen god laat noemen, in pure angst gehouden.
  Hier is de viroloog opperleugenaar en ambtenaar voor het leven, aan het uitleggen hoe je iedereen moet beliegen en in angst houden op een symposium in 2019.
  https://www.frontnieuws.com/europese-virologen-krijgen-een-training-hoe-te-liegen-en-hoe-statistieken-te-vervalsen-om-maximale-angst-te-creeren/
  Maar nog zijn de meeste mensen blind en via de NLP technieken van de omgekochte corrupte media , blijven ze blind en cognitief dissonant.
  Ook de oppositie is hier volledig corrupt en doet er alles aan om de corona hoax in stand te houden.
  Lokale en stedelijke burgemeesters, zijn de gewillige hersendode schandknapen geworden van de nationale sociopaten, die wachten op hun , boven de wet gesteld plaatsje in de EU.
  De franse kant van belgie, is volledig in handen van de socialisten, en daar horen we eigenlijk helemaal niks over .
  Ondertussen blijven de vluchtelingen de grote vlaamse steden overspoelen, waar ze de sociale voorzieningen volledig overbelast hebben en de werkingsgelden van heel 2021 in januari al hebben opgebruikt, al dit ten koste van de eigen bevolking.
  Het begrotingstekort dat eind 2019 9 miljard bedroeg en dramatisch genoemd werd, is ondertussen opgelopen tot 93 miljard, maar is plots niet dramatisch meer !!!
  Tot zover de positieve berichten uit vlaanderen.

 32. @Elegast. Zandhopen op toegangswegen? Ongelooflijk. Zo blokkeer je ook de toegang voor de hulpdiensten in geval van nood. Het gemak waarmee mensenrechten opzij worden geschoven zou iedereen moeten verbijsteren.

 33. Ik weet niet hoe de situatie hier in Europa is, want daar zijn bijna geen cijfers over te vinden, maar in de USA zijn er talloze van dit soort ‘predikers’. De één nog extremer dan de ander. Zij leiden hun sektes (want dat zijn het) met harde hand. Het is deze onmensen maar om één ding te doen: angst zaaien en zakken vullen. Waar kennen we dat ook alweer van … In de USA worden deze figuren goed in de gaten gehouden door overheden en sommige staten hebben zelfs sekte-specialisten bij de overheid werken. ‘Want’, redeneren ze daar “Nooit meer een Waco Texas of een Jim Jones.”

  En nu het vreemde: in Nederland bestond er sinds ‘n jaar of acht een organisatie genaamd ‘Sektesignaal’. Dit meldpunt hield ‘de vinger aan de pols’ zoals dat zo mooi heet; bood hulp, maar hield ook bij hoeveel sektes er actief zijn in Nederland. Een mooi streven, want volgens deze organisatie zijn er flink wat sektes actief in Nederland en zijn er talloze slachtoffers.

  Echter, sektesignaal is vanaf 1 januari 2020 niet meer actief …. Opgeheven ‘omdat de overheid de geldkraan dichtdraaide’. Hun website bestaat nog wel, maar wanneer je contact zoekt verschijnt een pagina die meldt dat ze opgeheven zijn en dat wanneer je iets wilt melden over sektes of wanneer je vragen hebt over een bepaalde organisatie, je contact kunt opnemen met het algemene telefoonnummer van ….. de politie (drie keer raden wat er dan met je melding gebeurt).

  Toeval? Ik geloof niet meer in toeval. We hebben te maken met een overheid die iedereen verplicht om lid te worden van de ‘Corona-sekte’. Een overheid die onze collectieve ziel aan de duivel lijkt te hebben verkocht. Het is geen wonder (goede woordspeling in dit verband), dat er nu steeds meer van dit soort figuren en organisaties actief worden.

  En onze overheid kijkt bewust de andere kant op, want hoe meer bange verdwaasde en verdwaalde schapen, hoe beter ….

 34. @ Elegast

  Ik woon in Menen, West-Vlaanderen, België.
  En hier gelden véél onzinnige maatregelen!
  We zijn gevangen in ons eigen land. Mogen alleen nog de grens over voor essentiële verplaatsing (werk, medische behandeling, familiebezoek mocht ook dacht ik, en mensen in grensregio’s mogen grens over om te winkelen) Voor gelijk welke reden je de grens over wil, verplicht document invullen (ook voor winkelen over de grens), geen document bij is 250 euro boete per persoon.

  Hier in Menen is het zelfs buiten verplicht mondmasker dragen, ook waar ik woon. Je mocht op een bepaald moment zelfs geen bvb. broodje eten te voet onderweg, weet niet of dit nog geld.

  Misvieringen mogen maar doorgaan voor 15 personen waardoor er hier in Menen géén vieringen meer zijn 😪 . We gaan nu in de week in Dadizele naar de mis. Boete voor misvieringen die doorgaan voor meer dan 15 personen 750 euro per persoon en voor de priester 4000 euro!

  Horeca is hier ook nog altijd gesloten.

  Winkelen verplicht alleen. Boete: 250 euro per persoon. Uitzondering voor supermarkt, is toegestaan met meer. Maar als je met 2 naar de supermarkt gaat krijg je veelal opmerking van een medewerker van de winkel: is het mogelijk om in het vervolg alleen te komen winkelen. Veel supermarkten zetten een infobord: winkel liefst alleen!

  Ik denk, bende gebrainwashte gekken.

  Familie bezoeken in eigen land: je mag slechts 1 persoon ontvangen, alleenstaanden mogen 2 personen ontvangen. Dus wij, ben getrouwd, mogen niet samen naar onze ouders gaan. Boete 250 euro per persoon. We laten natuurlijk niet om onze ouders te bezoeken! Maar het is niet leuk. Telkens toch eerst kijken of je geen politie ziet. En hopen dat niemand je verklikt, maar denk niet dat dit gebeurt. Maar de wet is er wel!!

  Triestig 😪

  Vaccinaties zijn nog niet verplicht. Maar ben zeker dat dit komt. Vorige week in nieuws al 2x gesproken over verplichting doordat 4 op 10 van zorgpersoneel in waalse zorgcentra vaccin weigert. Daarna zeiden ze dat het opvalt dat er meer coronagevallen in Wallonië zijn. Het vaccin wordt hier ongelooflijk gepusht! En zo creëren ze 2 kampen onder de mensen. Ik ben tegen en degene die tegen zijn zullen de schuldigen zijn, de reden dat corona niet weggaat… in families creëert dit nu al tweedracht.

  Er is géén weerstand.
  We blijven alvast bidden en vertrouwen in God.

 35. Het heeft ook te maken met het feit dat vele mensen niet door geloof wandelen, maar tekenen willen zien. Wie werkelijk de Heilige Geest ontvangen heeft, leeft in het geloof door het Woord van God. Dat is de leidraad en velen kennen dit Woord niet omdat hun kerk een soort welzijnsorganisatie is geworden inplaats van aanbidders en Jezus als een Sinterklaas zien.

 36. Een steengoed artikel over gevaarlijke charlatans op het christelijke erf, evangelisten als Bentley Todd, noem daar ook bij Benny Hinn, Moris Cerullo enz. Wat ze gemeen hebben, ze zijn schatrijk en misbruiken de Bijbel.

  Gelovigen die niet dagelijks grondig de Bijbel lezen en bestuderen vallen gegarandeerd in handen van allerlei dubieuze sekten en boven genoemde charlatans die beweren gods dienstknecht of profeet te zijn.

  Ik leerde al vroeg hoe te onderscheiden [1 Johannes 4] wat goede of slechte predikanten waren doordat ik luisterde naar eenvoudige gelovigen die dagelijks de Bijbel lazen/bestudeerden:
  Ze leerden mij…

  Three Chapters A Day Keeps The devil Away. Lees drie hoofdstukken per dag uit een betrouwbare Bijbel, dat houdt de duivel op afstand. De duivel haat de Bijbel, Gods Woord.

  Meer info op het Geloofsforum.

 37. Elegast, het gaat nog erger worden. Een agent die vol met tattoo’s zit kan nog maar agenten die (ook) vreedzame demonstranten opjagen met honden, knuppels en waterkannonen en Romeo’s gebruiken om chaos te scheppen! Journalisten die ons onthouden van de werkelijke reden achter dit alles, die inderdaad geen vragen stellen en in feite alle gemeenschappen als dom wegzetten. En dan die arts die een eed heeft afgelegd maar er niet meer is voor zijn patienten. Heb je een kleine verkoudheid en psychische klachten door het hele corona gebeuren dan mag je niet eens naar die arts toe, dat gaat dan telefonisch. Een arts die toestaat dat mensen een vaccinatie krijgen waarvan de gevolgen op de lange termijn niet bekend zijn is dat een arts die er voor jou hoort te zijn? Zeg je van dit alles iets dan ben je een complotdenker terwijl er in feite een groot complot tegen de mensheid is.

 38. Je hebt zoveel van die foute charlatans. Gezien de corona scamdemie die veel mensen niet kunnen doorzien verbaasd het niets dat mensen hier intrappen. Mensen geloven van alles. Het koninkrijk zit vanbinnen, zoek het daar dan, en niet ergens anders. En de andere kant van de binnenkant is de ongerepte natuur die overigens driftig verwoest is en wordt met medewerking van vrijwel alle religies.

 39. Beste Xander, ik had vandaag een Vlaamse klant van aan de telefoon. Het was, positief de toekomst tegemoet maar naar mate het gesprek vorderde overviel me een triestigheid. Heel erg. Ik vroeg verder. Kan het niet geloven.

  Ik weet dat veel Vlamingen meelezen. Is Vlaanderen erger qua lock down? Ze wist niet eens of ze Nederland in kon komen om mij te bezoeken. Ze had hopen zand op de toegangswegen gezien, ze zat in haar huis. Angstig. Ben er ziek van.

  Misschien willen Vlamingen er wat over zeggen. Dan weten we ook waar we naartoe gaan. Je mag er ook niet door in de problemen raken door dit te plaatsen. De wereld is echt knettergek geworden, en de mindere gekken komen nu naar buiten. Ze grijpen hun kans. Degene die normaal zouden zijn weggelachen. Een agent vol met tattoos, een journalist die geen vragen stelt, een arts die doet wat zijn werkgever zegt, dit snap je toch allemaal niet.
  Het leed is niet te overzien.

 40. Correctie, in mijn laatste zin wilde ik benadrukken dat Todd Bentley zich voor doet alsof hij de Heilige Geest gebruikt, maar hij wordt zelf door een andere geest gebruikt, en dat is niet Gods Heilige Geest !!! Dus niet De Heilige geest wordt door deze misleider gebruikt om zijn eigen macht en persoon mee te kunnen faciliteren en te verheerlijken. God laat zich namelijk niet misbruiken door welke macht dan ook !!!

 41. Misschien zijn veel ‘christenen’ zélf wel het grootste gevaar voor het ware ‘christelijk geloof’ in verbondenheid met de Herder, levend in eenvoud en ingetogenheid, bolstaand van echte wonderen, waar ze eigenlijk nooit mee naar buiten komen. (Talloze wonderen die deze groepen claimen als het bewijs dat God in hun midden is, zijn universeel onder veel historische groepen buiten dit aan christelijke traditie grenzende gebeuren. Inclusief opwekking van ‘doden’)
  Te dien dage zal ik hen aanzeggen: “Gaat weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid.”…… (Matth 7)
  Heftige prikkeltoevoer, ook op dit gebied, verwijst naar een rijk waar Jezus nooit deel van is geweest.

 42. Ik las dit eerder op de site van Franklin ter Horst Ook over andere pinkster[secte],,voorgangers”.
  oa Benny Hinn e.d. Ook gaat het om hoge donaties te bemachtigen.

 43. Aan de vrucht zul je de boom herkennen, kijk alleen al naar de ´vruchten´ die deze man voort brengt dan spreekt dat boekdelen. Als wij het leven van Jezus als voorbeeld nemen kun je iemand als Todd Bentley de spiegel voorhouden en op deze manier valt hij duidelijk door de mand. Het draait vooral om het personage Todd Bentley en het is vooral zijn eigen opwekking waar de aandacht naar uitgaat. De Heilige geest wordt door deze misleider gebruikt om zijn eigen macht en persoon mee te kunnen faciliteren en te verheerlijken.

 44. Ik vind t maar niks zo.n soort Bentley
  Je kun er beter een rondje in rijden zo.n Bentey dan er n oplawaai van krijgen😂

 45. Laat me raden … Deze meneer verdient hier een goed belegde boterham mee? En dat allemaal onder het motto ‘vrijheid van godsdienst’.

Comments are closed.