Harvard wetenschappers kondigen openlijk chemtrails aan om zonlicht te blokkeren

‘Jarenlange heimelijke manipulaties weer en klimaat mogelijk juist de oorzaak van klimaatverandering, waar u en ik nu flink voor moeten gaan betalen’ –Volgens sommigen wordt het al jàren gedaan: het sproeien van chemische stoffen in de atmosfeer. De kenmerkende vliegtuigstrepen in de lucht, contrails, zouden in werkelijkheid vaak ‘chemtrails’ zijn. (Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————

Al vele jaren is het een van de bekendste complottheorieën: chemtrails, het heimelijk sproeien van allerlei chemische middelen in de atmosfeer door vliegtuigen, met de bedoeling om de argeloze bevolking van de Aarde langzaam maar zeker te vergiftigen. Waar of niet, wetenschappers van de Amerikaanse Harvard universiteit hebben nu officieel aangekondigd dat ze chemtrails willen gaan gebruiken om te proberen het zonlicht te blokkeren. Daarmee zou de veronderstelde opwarming van de Aarde moeten worden gestopt. Andere wetenschappers waarschuwen dat dit echter onvoorziene, mogelijk zeer ingrijpende gevolgen voor het klimaat en de mensheid kan hebben.

Volgens Popular Mechanics is het concept gebaseerd op de uitbarsting van de Mount Pinatubo vulkaan op de Filippijnen in 1991. Toen werden in korte tijd miljoenen tonnen as en zwaveldioxide in de atmosfeer gestoten, waardoor de wereldwijde temperatuur twee jaar lang met bijna een volle graad Fahrenheit (5/9 van een graad Celsius) daalde. Eerdere grote vulkaanuitbarstingen in het verleden zorgden voor nog grotere en langere temperatuursdalingen, met onder meer mislukte oogsten en hongersnood als gevolg.

‘Klein foutje, en klimaat en ecosystemen worden eeuwenlang verwoest’

De wetenschappers denken nu iets vergelijkbaar te kunnen doen door zelf minuscule deeltjes in de atmosfeer te sproeien. ‘Maar zelfs de meest linkse figuren zijn huiverig voor het kunstmatig veranderen van het wereldwijde klimaat,’ schrijft analist Marc Slavo. ‘Want was dat volgens de tirannen en politieke elite, waar de massa steeds op blijft stemmen, tenslotte niet juist het probleem? Ieder klein foutje kan de delicate ecosystemen en het wereldwijde klimaat eeuwenlang radicaal en permanent verwoesten.’

Zo werd vorig jaar in een andere wetenschappelijke studie geconstateerd dat het sproeien van chemtrails rond de Golf van Mexico grote droogte in sub-Sahara Afrika kan veroorzaken. De Harvard wetenschappers zeggen echter dat hun experiment geen groot effect op het klimaat zal hebben.

Die eerste (?) test bestaat uit het loslaten van nog geen halve kilo calcium carbonaat in de atmosfeer vanuit een ballon op zeer grote hoogte. Deze stof is een minder schadelijk alternatief voor de zwaveldioxide die door vulkanen wordt uitgestoten. De ballon zal dan ongeveer een dag lang metingen verrichten om te zien of het experiment enig effect heeft. 

‘Heimelijke chemtrails hebben mogelijk huidige klimaatverandering veroorzaakt’

Volgens sommigen is er een wagonlading bewijs dat het manipuleren van het klimaat en het weer via chemtrails al vele jaren gaande is. Zo heeft Dane Wigington een complete website –GeoengineeringWatch.org– waarop al het veronderstelde bewijs wordt gepubliceerd. Deze manipulaties zouden volgens Slavo ‘wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor precies de ‘klimaatverandering’ waar nu het algemene publiek de schuld van krijgt, en waar wij nu allemaal (flink) voor moeten gaan betalen.’

‘Die Hard’ complotfanaten geloven dat chemtrails nog een ander sinister doel hebben, zoals het vergiftigen van de mensheid met stoffen waardoor we allemaal eenvoudig manipuleerbare en controleerbare slaven worden, of juist om ons allemaal doodziek en/of onvruchtbaar te maken.


Xander

(1) SHTFplan via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)