Harvard afdeling astronomie denkt dat mysterieus object buitenaards ruimteschip was

Een buitenaards ruimteschip? Een zeer gerespecteerde astronoom denkt van wel, en publiceert er zelfs een boek over om dat te onderbouwen. (Afbeelding: impressie; (1)).

—————————————————————————————————————————————–

Astrofysicus Avi Loeb, voorzitter van de afdeling astronomie van de prestigieuze Harvard Universiteit, schrijft dat het mysterieuze object dat vorig jaar ons zonnestelsel binnendrong alle kenmerken lijkt te hebben van een buitenaards ruimteschip. Het object, dat ‘Oumuamua’ werd genoemd, veroorzaakte vorig jaar een schok in de wereld van astronomen, aangezien voor het allereerst in de geschiedenis een interstellair object werd waargenomen dat ons zonnestelsel binnendrong, om daarna weer te vertrekken.

In tegenstelling tot kometen, asteroïden en andere kosmische objecten leek het sigaarvormige object – op zich al een unicum in het heelal – te worden bewogen door een onbekend voortstuwingsmechanisme. Eerst dachten astronomen aan een komeet, die vaak op natuurlijke wijze worden voortgedreven door een uitbarstende gaswolk die wordt veroorzaakt door smeltend ijs.

Versnelling kan alleen zijn veroorzaakt door aandrijvingsmechanisme

Oumuamua had echter niet zo’n wolk achter zich hangen, en liet bovendien zien dat het onafhankelijk van de zwaartekracht van het zonnestelsel weg kon versnellen. Ook is de sigaarvorm, met een lengte die 10 keer groter is dan de breedte, zeer uitzonderlijk, net als de helderheid van het object, dat het licht 10 keer sterker weerkaatst dan normale asteroïden.

Ook de richting waaruit het object kwam, was zeer bijzonder, namelijk uit een gebied met twee sterren op slechts 10 lichtjaar afstand van ons zonnestelsel. Op astronomische schaal is die afstand extreem dichtbij (ook al zouden Aardse ruimteschepen er met de huidige stand van de technologie tienduizenden jaren voor nodig hebben om daar te komen).

Het allervreemdste was echter de versnelling die Oumuamua vertoonde, wat volgens sommige wetenschappers alleen maar kan zijn veroorzaakt door een aandrijving. In dat geval hebben we op Aarde voor het eerst officieel een buitenaards ruimteschip waargenomen (de vele UFO verhalen maar even buiten beschouwing latend).

Zeldzame ijsberg van waterstof, of toch het eerste bewijs van buitenaards leven?

Andere wetenschappers wilden daar niet aan, en speculeerden dat het mogelijk een enorme ijsberg van pure waterstof is geweest. Desondanks gaven ze toe dat dit een ‘exotische’ verklaring was, omdat algemeen wordt aangenomen dat ijsbergen van waterstoffen extreem zeldzaam zijn in het universum.

Avi Loeb, astrofysicus en voorzitter van de afdeling astronomie van de prestigieuze Harvard Universiteit, ontkracht in een nieuw artikel de argumenten van deze wetenschappers, en schrijft dat het onmogelijk is dat zo’n waterstof ijsberg van zo’n enorme omvang überhaupt kan ontstaan, en zulke gigantische afstanden kan afleggen.

Zijn meest waarschijnlijke verklaring is dat het inderdaad een geavanceerd ruimteschip is geweest, gebouwd door een buitenaardse beschaving als een soort transportsysteem of (onbemand) interstellair observatorium. In zijn aanstaande boek ‘Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth’ gaat hij daar dieper op in.

Als het inderdaad een buitenaards ruimteschip was, dan was de reden dat het weer snel uit zonnestelsel is vertrokken misschien wel dat ze met hun technologie van zo’n grote afstand onze planeet konden bekijken, en al snel concludeerden dat de tweepotige wezens die hier leven een dermate grote en idiote drang tot vernietiging van elkaar en zichzelf hebben, dat zij een bezoekje niet waard waren.

Xander


(1) The Mind Unleased via Zero Hedge

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

40

 1. Wij denken het allemaal zo goed te weten hier op aarde want er is overal een begrijpbare wetenschappelijke verklaring voor maar is dat ook zo. Het universum is mysterieus, de afgelopen 70 jaar zijn er minstens 100 sterren verdwenen aan de sterrenhemel waarvan zeker is dat er voorheen een ster scheen.

  https://www.sciencealert.com/a-look-through-past-star-catalogues-finds-scores-of-stars-that-have-mysteriously-vanished

  https://www.popsci.com/story/space/100-stars-have-disappeared/

  Als kind was ik gefascineerd door het universum, elk krantenartikel wat over dit onderwerp ging knipte ik uit en plakte het in een plakboek. Er is 1 artikel wat mij altijd is bijgebleven en dat was een artikel over een ster wat van het ene moment op het andere verdween om daarna na een x aantal minuten of uren plotseling weer te verschijnen op dezelfde plek aan een heldere sterrenhemel. Dit werd waargenomen door een groepje astronomen destijds en zij hadden er geen verklaring voor.

  Een ander iets wat ik zelf eens heb gezien op twaalf jarige leeftijd toen ik eens keek naar de sterrenhemel en keek loodrecht naar boven naar een ster, terwijl ik er naar keek maakte het een halve cirkelbeweging en verdween. Heb nooit iemand hier iets over verteld maar vijf jaar later sprak ik met een vriend en hij vertelde mij terwijl hij naar huis fietste keek hij naar de sterrenhemel en zag een ster het maakte een halve cirkelbeweging en verdween.

  Misschien waren het ufos of zijn er nog andere verklaringen?

 2. Er zijn al heel lang beelden van grote brokstukken in de ruimte. En allemaal buitenaards er wonen geen mensen.
  En zullen er ook geen menselijke gedachten zijn, van waar de drijfkracht vandaan komt.
  Buitenaardse wezens, misschien zijn ze zo ver nog niet als ons en moeten ze, met alles van steen gemaakt heel
  hard fietsen. Om het stof voor te blijven co2 zowel chemisch als biologisch.
  Redden of vernietigen? Geen van beiden, denk ik
  Het is gewoon een studie geen wetenschap. Wat veel geld moet kosten. Vervoer door de ruimte brengt voor
  de mens geen eten op de plank. Hoe dichter bij de zon hoe meer er verbrand en verdroogd. Hoe verder van de
  zon hoe meer het vriest.

 3. We leven in bijzondere tijden, het is uiteindelijk het moment voor/ midden de eindtijd.
  Ik geloof niet in marsmannetjes die in animaties of tekenfilms gepresenteerd worden.
  Mensen die lacherig doen over het bestaan van ufo`s, aliens zitten er eveneens naast.
  Mogelijk dat de ogen pas open gaan wanneer jullie echt één hebben gezien of op tv?
  Wees gewaarschuwd want het zijn demonische wezens, ze komen niet om vrede te brengen.
  Churchill sprak erover op een moment toen de tweede weereldoorlog net voorbij was en dit niet openbaar te maken omdat de mensen het toen ook al niet konden bevatten.
  Er word beweerd dat ufo`s d.m.v gedachten bestuurd worden, logisch want de wezens beschikken tenslotte over een intellgentie die wij mensen niet kunnen permiteren.
  Gezien mijn reactie anoniem is kan ik zeggen dat ik er zelf al meerdere malen mee geconfronteerd ben. De meesten zouden mij voor gek verklaren als ik dit naarbuiten breng.
  De duivel probeert er alles aan te doen om Christenen bij de Heer weg te houden, na gebed verdwijnen ze. Had de bijbel een melding moeten maken van het bestaan van ufo`s/ aliens of anders gezegd demonen in een vliegend object zoals de reuzen in de voortijd beschreven waren? Ik vind van niet.

 4. Moet altijd lachen om dit soort berichten,
  Onderdeel van operation Blue Beam?

 5. @Mimosa/ Ik weet niet wat u wilt zeggen. God is buiten tijd en ruimte zou ik denken. Wij mensen zien maar een erg klein deel van alles.
  De betekenis van UFO is nog altijd “Niet geïdentificeerd vliegen voorwerp”. Die definitie staat nog als een huis. Vooralsnog weten we helemaal niet wat we zien vliegen.
  Ik heb eens tijdens een langdurige reis in de nacht, op een stille snelweg, gedacht dat een UFO aan het volgen was (merkwaardige snelle verplaatsingen). Bleek het uiteindelijk toch een laserprojectie te zijn.

 6. Eerst even voor Daan, welke oorlog bedoel je? Een fysieke menselijke oorlog? Dan moet je gaan preppen, NBC oorlog overleeft niemand denk ik, maar er zijn genoeg mensen die ondergronds gaan en voorraden aanleggen, en beschermingsmiddelen aanschaffen, maar 3 jaar lang mininimaal ondergronds is een heel lange tijd. De andere oorlog is Gods oorlog tegen de natiën v deze wereld, daar hoef je niks zelf voor te ondernemen, als je geloof stelt in Jezus Christus, en zijn koninkrijk, ben je veilig, in die zin dat mocht je sterven door wat voor een omstandigheid ook, Jezus jou weer tot leven wekt zoals hij dat als voorbeeld bij Lazarus heeft gedaan. Jahweh en zijn zoon Christus Jezus zijn de enigen die macht hebben over leven en dood. Zij zullen met hun miljoenen engelen voor ons de ultieme oorlog strijden en de huidige regeringen, militaire machten, Babylon de grote het wereldrijk van valse religie( ja dat bestaat echt) en de corrupte financiële systemen totaal vernietigen. Daarna komt het vrede koninkrijk van Jezus, waar geen dood en verderf meer zal worden toegestaan. Dus er komt geen NWO, geen Artificial Intelligence gekoppeld aan mensen! Het Evil kan wel plannen maken maar Jahweh beslist dat ze niet gaan uitkomen, dus no worry, Jezus is Koning!!

 7. @Tyson. Er landde hier onlangs een buitenaardse beschaving, maar vanwege mijn elektrische vliegenmepper kwam er een eind aan hun bezoek.
  Die buitenaardse beschavingen voldoen altijd aan het heersende aardse modebeeld. Dat is wel grappig.
  Ooit hadden we UFO’s die op ouderwetse lampenkappen leken.

 8. er landen met regelmaat ruimteschepen in mijn tuin, ik nodig ze dan bij mij binnen uit en onder het genot van een hapje en een drankje kletsen we dan wat en kijken tv, na zo,n anderhalf uur vertrekken ze dan weer
  heb ook wel is meegevlogen in zo,n ruimteschip, niets bijzonders eigenlijk, net of je in een vliegtuig zit.

 9. Wat mij betreft is het heel voorstelbaar dat wij niet de enige levende en met talenten begaafde wezens in het heelal zijn. Ik ken een aantal mensen die ervaringen hebben met signalen van buiten-aarde. Het idee is even wennen.
  Misschien komen ze ons helpen in onze huidige benarde situatie. Welkom wat mij betreft!

 10. Hoi,
  Ik vroeg me af Hoe bereid iedereen zich voor, voor bijv. Een oorlog? en de rest die eventueel komen gaat

 11. @amo, maar de Bijbel zegt dat Gods troon is boven het firmament, de koepel. Voor zover ik weet is de ruimte van de grond tot aan de koepel de ruimte. Zie eerder bericht met de vele teksten uit de Bijbel dat zon,maan en sterren binnen de koepel zijn. Kijk ook naar de video op YouTube “clouds behind the sun”. Dit kan alleen als de zon dichtbij is binnen de koepel.

 12. In Zacharia gaat het ook over een vliegend voorwerp. In hoofdstuk 5 gaat het over de vrouw in de efa.
  Die efa is volgens mij ook een ufo.
  .

 13. Sorry, Sander, maar dit is een al lang bekend vermoeden. Slappe berichtgeving. Schrijf liever over de banken die gaan ploffen. Dit is volgens mij een nóg grotere ramp.

 14. Enkele jaren geleden (ten tijde van de Olympische Spelen in London?) is ergens genoemd dat (na Het Virus) de goegemeente wereldwijd bang gemaakt zou worden met ‘buitenaardsen’.
  Alles verloopt helemaal volgens het scenario van de ‘elite’.

  Is dat op deze site gepubliceerd, of was dat Niburu o.i.d.?

 15. Waarom is het zo ongeloofwaardig dat er ufo, aliens en god weet wat nog bestaat. Kan niet tegen die mensen die het afwijzen omdat zij het niet geloven. Want Area 51 is natuurlijk maar een verzinsel. Bestaat niet echt. Er is ook nooit contact geweest met een gecrashte ufo. Of wel? Is dat geen common knowledge? Dat deze dingen echt zijn gebeurd? En hoezo is het idee dat er meerdere rassen bestaan hilarisch? Of ben je echt zo arrogant dat je denkt dat wij (in het heelal nog kleiner dan een molucuul) de enige zijn? Ben je uberhaupt ooit je geboorteplaats uit geweest of ben je wereldvreemd? Er is zooooooveeel wat wij nog niet weten maar ja……als je het niet ziet, dan is het er niet. Zoals m’n ex zei…….kom je uit een ei?

 16. En ook ontdekten dat het maar beter is geen contacten te leggen en ervoor te zorgen dat hún planeet maar beter niet ontdekt kan worden door de mens….

 17. Geloof jij in die onzinnige sensatie verhalen over UFO`s en marsmannetjes?Leuk voor hollywood!

 18. In de jaren zeventig schreef een heldere geest al eens: If the cosmic telephone rings, don’t answer the call.

 19. Heel jammer dat die aliens weer weg gevlogen zijn.

  Ik hoop dan ook van harte dat ze terugkomen. Maar dan wel graag met versterking om het volk van planeet aarde te bevrijden van het “financieel-militair-industrieel complex” wat nu aan het roer staat. Die paar families die nu bijna de hele wereld aan de ketting heeft liggen omdat deze “elite” de “eigenaars” zijn van bijna ALLE staats schulden, hypotheken en kredieten wereldwijd. Daarbij genieten hun banken (FED en ECB en centrale banken zijn hun privé bezit) van de gemaakte dikke “winsten” terwijl bij triljarden verlies, dit tot nu toe altijd door de belasting betalers wordt betaald. We hebben nu bailouts, QE, EMS, Tarp I & II en al die andere “steun” en “reddings-” operaties voor hun “too big to fail” banken, multinationals, instellingen en zelfs nu hele landen, wat volgens hun eigen regels gewoon verboden is, maar dat maakt natuurlijk niets uit.

  Zoals we zagen toen “Rutte en Co” keurig tekende voor de 1 triljard (ja, met een T) contributie aan de EU én het weggeven van 750 miljard Euro’s belasting geld om het “zuiden” van de corona ellende te redden en andere landen met deze “donatie” te steunen. Alles in een vierdaags toneelstuk waarin Rutte “hard ball” speelde en net deed alsof hij niet ging tekenen , maar wat in feite een ordinaire verkapte banken redding en “Pro EU” marketing campagne was. Want dit “smeergeld” is hard nodig omdat sommige van deze landen gedreigd hebben uit de EU te willen stappen. Een EU “redding actie” dus, waarvoor u en ik (en onze (ongeboren) kinderen) nog vele decennia lang, zwaar zullen moeten bloeden en (geheel ongevraagd en onbevoegd!) mee zullen gaan betalen in de vorm van meer belastingen of minder toeslagen en dus direct koopkracht verlies dankzij Rutte en de EU.

  Als die “aliens” dat begrepen hebben (en daar reken ik op, want ze kunnen hierheen komen en zijn dus slimmer) dan hoop ik dat ze met een vloot geavanceerde wapens terugkomen om “humanity” en deze planeet te verlossen van het huidige steenrijke en kwaadaardige “bestuur” wat feitelijk, achter de schermen, (met behulp van de invloed van hun enorme “vermogen”) nu de wereld regeert.

  Zij bepalen waar oorlog komt, wat de prijs van goud en olie is, hoeveel belasting u betaalt, hoe hoog de rente en inflatie is en wat uw huis waard is en hoeveel koopkracht u heeft. Zij bepalen welk “nieuws” u te zien krijgt en wat u wel en niet mag zeggen en schrijven op hun media (Google, Fb YouTube) Zij bepalen ook de geo-politieke agenda die door de EU en Den Haag (corona noodwet) keurig wordt uitgevoerd. Zij bepalen ook de migratie politiek en verplichte opname quota. Daarom bepalen en beïnvloeden zij zo ongeveer letterlijk het leven van elk persoon op aarde. Daarbij zijn hun multinationals verantwoordelijk voor het merendeel van de ellende die we op deze planeet zien, zoals armoede, honger, ziekte, vervuiling, uitbuiting, corruptie, criminaliteit, werkeloosheid, verloedering en verpaupering. Bijna altijd blijken hun grote multinationals erbij te zijn betrokken.

  En daarom moeten we gewoon af van deze kwalijke “club” zelfgekozen “elite” schaduw bestuurders, die deze planeet “bezitten” en zoveel schade toe brengen en de mensheid onder de knoet heeft. We moeten af van de EU en terug naar decentralisatie en soevereine landen die zelf hun financiële, culturele, sociale en (geo) politieke beleid bepalen, waarbij we natuurlijk nauw samenwerken en handel drijven met buurlanden en de rest van de wereld.

  Het liefst mét, maar anders maar zonder aliens.

 20. Astronomie is geen wetenschap. Als astronomen wetenschap claimen, zijn het pseudo wetenschappers, en daarmee fraudulent. Wat er verder in de hemel allemaal gebeurt is niets meer dan speculatie

 21. Ik geloof niet in die poppenkast.
  Alle Leven is hier op aarde begonnen en Christus zal hier regeren en niet in een ander zonnenstelsel, op een astroide, ruimteschip of wat dan ook.
  Misschien wil het onderzoekscentrum meer subsidie ontvangen ofzo.
  Of moeten we weer bang gemaakt worden voor maanmannetjes.

 22. Ik denk dat t weer een misleiding is. Zie al deze teksten in de Bijbel. http://www.testingtheglobe.com/bible.html
  De zon, maan en sterren binnen de koepel.

  Er is een koepel boven ons van heel dik glas.
  In de CJB BIBLE is te lezen in Genesis 1: 6,7 dat er een koepel is, door al die vertalingen is de betekenis van de koepel gewijzigd zoals met zoveel woorden.

 23. Mensen dromen zo graag, stel je voor dat m’n buitenaards leven zou vinden, dan heeft m’n het bewijs dat God niet bestaat, en daar doen ze het voor. Het Vaticaan heeft daarvoor al een alternatief plan, en dat is God heeft ook elders leven geschapen? Onzin natuurlijk, er is nog steeds geen enkel bewijs gevonden van buitenaards leven. En ook E.T. is nog steeds niet gevonden, alhoewel mijn vrouw heeft daar wel iets van weg hoor!!! shalom

 24. Citaat: Ook de richting waaruit het object kwam, was zeer bijzonder, namelijk uit een gebied met twee sterren op slechts 10 lichtjaar afstand van ons zonnestelsel.

  10 lichtjaar= 10*365*24*60*60*300000=94600000000000 km oftewel 94,6 biljoen km.

  Deze afstand zegt meer over de voor de mens niet te vatten ruimte en tijd fenomenen die God heeft geschapen dan over de waarschijnlijkheid dat wij mensen objecten op deze afstand objecten zouden kunnen waarnemen.
  Kernachtig wordt ons oneindig beperkt menselijk inzicht in ruimte- en tijd weergegeven door de Heer als Hij spreekt:
  ‘Als Ik het heelal doe inkrimpen tot de omvang van een knikker merkt gij het immers niet ‘.

 25. Mooi!!!

  Dan heeft mijn oproep zin gehad!!
  Ik wil al die EU proleten weg hebben, vandaar mijn oproep!!
  Kreeg net een bericht binnen, het duurt nog even…..
  Maar ze komen wel!!
  Straks zijn we verlost van die EU. Proleten!!

  U kunt mij nu alvast bedanken!!

  Roept u maar……

 26. Het zou best weleens kunnen zijn dat alle wereldleiders ons binnen willen houden voor aanvallen vanuit de ruimte

  Nu de Corona niet genoeg doden heeft gebracht

  Nu moeten ze weer wat anders gaan zoeken om de helft van de mensheid in angst te houden

 27. De tweepotige wezens die hier leven een dermate grote en idiote drang tot vernietiging van elkaar en zichzelf hebben, zijn wel GOD’s creatie. Zou GOD ook andere buitenaardse beschavingen hebben gecreeerd. Indien ja zijn wij niet zo uniek en zouden we misschien een beetje besheidener moeten zijn

 28. Heel veel mensen willen er maar niet aan, dat er een bovennatuurlijke wereld bestaat. Sowieso beschrijft de bijbel het bestaan van de “hemelse gewesten” waarin zich de engelen bevinden. Daaronder zijn zowel de Godgetrouwe als de rebellerende engelen onder Satan aanwezig. Beiden hebben de mogelijkheid om zich in de stoffelijke wereld te kunnen manifesteren. De duivel deed dit in het paradijs, Gods wagen in Ezechiel. De vraag is, of wat er waargenomen wordt een
  van deze manifestaties is. Zal dit onderdeel zijn van de aangekondigde tekenen, en van de grote leugen.

 29. Ongeveer 95% van het heelal is onbekend en men noemt het donkere materie en energie, om het beestje een naam te geven. Dit zou dus ook een blok materie kunnen zijn. Wolken en rotsen kunnen de vreemdste vormen aannemen. Ook hiee kunnen mensen zich gemakkelijk bang laten maken en zien anderen er een verdienmodel in.

Comments are closed.