Grote Israëlische aanval op Gaza nabij na gewonden door Palestijnse raketten

Arabisch specialist: Hamas moet strijd met Israël in stand houden om in Gaza aan de macht te kunnen blijven – President Trump erkent Israëlische soevereiniteit Golanhoogte –Het is een wonder dat er in dit totaal verwoeste woonhuis geen doden vielen. (Afbeelding: Getty Images (5)).

—————————————————————————————————————————————–

Nadat er vandaag twee Palestijnse raketten explodeerden in dorpen ten noorden van Tel Aviv, waarbij zeven gewonden –waaronder twee kleine kinderen- vielen, zijn er berichten dat Israël een grote tegenaanval op Gaza voorbereidt.

Het alarm in de regio Sharon bij Tel Aviv ging vanochtend om 5 uur weliswaar af, maar veel te laat. Al na enige seconden kwamen de Palestijnse raketten neer in Tira en Moshav Mishmeret. (1)

‘Vrede is met hen niet mogelijk’

Volgens Sasson Lilu, de grootvader van een gewond geraakt meisje, is het gezin door ‘een enorm wonder’ aan de dood ontsnapt toen een raket op hun huis explodeerde, en de bewoners maar net uit de brandende puinhopen konden ontsnappen.

‘We hadden nooit gedacht dat een raket uit Gaza helemaal hier kon komen,’ reageerde Lilu. ‘We moeten wakker worden. Het hele volk van Israël moet beseffen dat vrede met hen niet mogelijk is. Als we hier echt een einde aan willen maken dan moeten we de gezinnen (van de terroristen) oppakken en naar Syrië sturen. Dan begrijpen ze dat dit onacceptabel is, en doen ze het niet meer.’ (2)

Netanyahu belooft ‘krachtige reactie’, Trump erkent soevereiniteit Golan

In een videoboodschap beloofde premier Netanyahu vandaag ‘een krachtige reactie’ op de raketaanvallen, waar er de afgelopen weken meerdere van zijn geweest. De Palestijnse projectielen kwamen zo’n 80 en 115 kilometer ten noorden van Gaza neer, verder dan ooit.

Netanyahu heeft vandaag een ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump, onder andere omdat Trump vorige week heeft besloten om de Israëlische soevereiniteit over een deel van de Golanhoogte te erkennen. Dat deel was onlangs juist door Syrië opgeëist. (4)

‘Hamas blijft alleen aan de macht als strijd met Israël doorgaat’

De islamitische terreurorganisatie Hamas kondigde onlangs aan weer meer raketten te gaan afschieten op Israëlische dorpen en steden, vermoedelijk omdat de terroristen op 31 maart herdenken dat ze een jaar geleden hun ‘miljoenenmars voor terugkeer’ hielden. Hamas beweert echter dat de raketten van vandaag een ‘vergissing’ waren, iets dat door analisten wordt tegengesproken.

 ‘Als ik Hamas was zou ik hetzelfde doen: schieten en dan excuses aanbieden,’ legde Arabisch specialist Zvi Yehezkeli voor News 13 uit .’Dit is een uitputtingsoorlog. Ze blijven doorgaan totdat wij het zat worden en onze aandacht op Gaza richten… En dat zorgt dat Hamas aan de macht blijft, want dan kunnen ze de wereld weer vertellen dat Israël Gaza heeft aangevallen. Laat je Hamas met rust dan gaan de Palestijnen demonstreren vanwege de hoge kosten voor levensonderhoud.’ (3)

 

Xander

(1) DEBKA
(2) Arutz 7
(3) Arutz 7
(4) Zero Hedge
(5) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum verder te praten.

1

 1. Reacties overgenomen van xandernieuws.punt.nl

  Kruisridder op 25-03-2019 15:32
  Het is maar een kleine strook. Gewoon de weerberichten afwachten en als de wind naar het Westen waait, massaal traangasgranaten afschieten. en daarna de zaak afbranden in die hele strook.

  Doordenker op 25-03-2019 15:51
  Een zogenaamde ‘proportionele’ militaire reactie heeft tactisch gesproken weinig zin. Om deze manier degradeert men immers zijn eigen militaire superioriteit tot hetzelfde militaire niveau als dat van de tegenstander en vecht men als het ware met één hand achter de rug gebonden (wat bvb in Vietnam gebeurd is) waardoor een militair conflict vele decennia kan blijven aanslepen en uiteindelijk het aantal doden en gewonden langs eigen kant nodeloos doet oplopen.

  Indien men over de militaire mogelijkheden daartoe beschikt, kan men tactisch gezien het best met disproportionele ‘overwelming force’ reageren om een conflict zo snel mogelijk definitief te beëindigen.

  Bijvoorbeeld een aanval die honderden doden langs eigen zijde veroorzaakt moet militair disproportioneel beantwoord worden met een tegenaanval die duizenden doden veroorzaakt bij de aanvaller. Bij een tweede aanval moet de eigen militaire reactie zelfs nog veel disproportioneler zijn.

  Indien deze tactiek niet zou zijn toegepast gedurende de tweede wereldoorlog dan was die nu wellicht nog steeds aan de gang met miljoenen extra doden en gewonden tot gevolg en met de kans dat de geallieerden uiteindelijk zelfs deze oorlog zouden kunnen verloren hebben omdat ze de vijand de kans zouden gelaten hebben om zich voortdurend militair te recupereren en te herstellen.

  Shaul op 25-03-2019 17:07
  Gewoon Gaza annexeren en de Gazanen in de Sinai opbergen.

  Jan op 25-03-2019 17:13
  Stop die hammas van de wereld want die blijven door gaan tot Israel helemaal weg is dus wie het laatste lacht…..

  Cefas op 25-03-2019 17:19
  Het blijft etteren met die etters van Hamas. Wanneer zal dit eens ophouden met die Jodenhaters

  Tom Hendrix op 25-03-2019 18:28
  Het zal nooit rustig worden in die regio. Israël vecht om te overleven. Hamas, deze duivelse organisatie, willen alle Joden uitmoorden. Maar, de WACHTER van Israël, de Here, zal dat niet toelaten.

  enk op 25-03-2019 18:46
  De Golan hoogte past in de plannen voor Groot Israël… welke weer de zelfde grenzen heeft als Babylonië.

  Ik zou hier graag een uitleg voor zien vanuit joods perspectief.

  Verder praten op het Geloofsforum. Mod

  Gast op 25-03-2019 21:23
  Volg https://www.nowtheendbegins.com/ en https://eschatologytoday.blogspot.com/ de huidige ontwikkelingen in het Midden-Oosten in profetischn perspectief.

  AEO op 25-03-2019 21:28
  @enk,

  “De Golan hoogte past in de plannen voor Groot Israël”

  Zelfs inclusief de Golan, dat door president Trump nu terecht Israëlisch grondgebied wordt genoemd, is Israël nauwelijks groter dan de helft van Nederland. Ik ben in het verleden een paar keer op de Golan hoogte geweest. Het was in de Bijbelse tijd al eigendom van Israël, en als je daar eens gaat kijken, dan tref je daar heel veel bewijzen, dat de Golan niet bij Syrië hoort. Er zijn ruïnes van oude synagogen aanwezig, er is genoeg archeologisch bewijs voorhanden.

  Maar behalve de geschiedenis heeft Israël nog een zeer goede reden om de Golan nooit meer weg te geven. Vanaf de Golan heb je een weergaloos uitzicht over het Noorden van Israël, en in de verte kan je zelfs de Middellandse Zee zien liggen. Tussen 1948 en 1967 werd de Golan door Syrië gebruikt om Israël vrijwel dagelijks te beschieten. Een boer die het land bewerkte, kon zomaar door een sluipschutter van zijn tractor worden geschoten. Ook werden er regelmatig mortier granaten afgevuurd of zelfs artillerie. Deze terreur heeft dus 19 jaar geduurd, en daar is sinds de Zesdaagse Oorlog een einde aan gemaakt. Het lijkt mij dan ook een zeer slecht idee om de Golan aan Syrië te geven, want dan heeft Tiberias straks aan de overkant van het meer van Gallilea de troepen van Iran als overburen.

  Cefas op 25-03-2019 23:26
  Golan is het vroegere Basan, Joods grondgebied dus, altijd geweest.

  AEO op 26-03-2019 00:31
  Inmiddels heeft Israël enige aanvallen op de Gazastrook gedaan, waarbij het kantoor van de leider van Hamas, Ismail Haniyeh volledig verwoest is. Ook een aantal andere doelen zijn vernietigd. Er werden daarna weer tientallen raketten op Israël afgevuurd, waarbij een huis in Sederot werd getroffen, maar hier vielen geen gewonden. Vanmorgen echter ontsnapten 7 mensen tenauwernood aan de dood. Onder die 7 mensen, die allemaal gewond raakten en naar het ziekenhuis werden afgevoerd was er een baby, een kleuter en een kind van 12 jaar oud.

  Wordt het geen tijd om aan deze terreur voor eens en altijd een eind te maken? Israël heeft al vele jaren een zeer terughoudend beleid gevoerd, het deed alles om burgerslachtoffers bij de vijand te voorkomen, terwijl diezelfde vijand er alles aan doet om juist zoveel mogelijk burgers in Israël te vermoorden. Dat is op zich misschien wel een nobele daad, een nobel streven, maar daar wint men geen oorlog mee. Zouden de geallieerden tijdens WW2 op zo’n wijze gestreden hebben, dan zou die oorlog òf verloren zijn, òf heden nog steeds voortduren!

  Israël heeft deze luxe niet meer, want de vijand ziet dit als een teken van zwakte, en past zijn tactieken hier op aan, het zal burgers als menselijk schild gaan gebruiken, iets wat inmiddels al heel vaak is gebeurd. De beste optie is, om zóveel schade te veroorzaken in Gaza, dat niets er meer functioneert, en dat er b.v. ook geen elektriciteit meer beschikbaar zal zijn. Een militaire actie tegen Gaza moet daar heel veel pijn gaan doen, dat is de enige taal die ze daar verstaan. Alleen een uitzonderlijk zware nederlaag van de terreurbendes in Gaza, waarbij het gehele leiderschap wordt vernietigd zal de zo nodige rust terug brengen.

  joke op 26-03-2019 08:54
  Als hamas een aanval uitvoert dan hoor je de VN niet.

  Wanneer de VN hamas en pa openlijk zouden veroordelen dan was de oorlog direct afgelopen.

  Gelukkig zijn er nu veel “palestijenen” die ook gaan zien dat er door hamas niets bereikt is, integendeel; ze zijn het zat.

  Dat Trump nog altijd achter Israel staat vind ik heel erg moedig.

  Heel jammer dat nederland het op dat gebied weer laat afweten.

  van buiten op 26-03-2019 08:56
  Bepaalde strommingen in het jodendom krijgen de komende maanden tegengas vanuit hun eigen huis, plus dat de VN daar ook een rol in speelt, er wordt steeds meer gekeken naar de rechten van het kind in deze zone.

  Cefas op 26-03-2019 09:48
  Wat ook wel eens zal helpen dat onze belastingcenten daar niet naartoe gaan. Dat scheelt ons belastingcenten en Israël raketten.

  Raveltje op 26-03-2019 14:40
  Israël en altijd oorlog , De islam

  En in Europa zitten we zo’n beetje in de 80 jarige oorlog met al dat terug in de tijd

  waarvan de bureaucratie vindt dat dat bevordelijk is voor de toekomst

  Communisme en ook islam

  Lucie op 26-03-2019 14:57
  De Golanhoogte behoort aan Syrië toe.

  piet op 26-03-2019 15:33
  een iraanse christelijke vluchteling vroeg asiel aan in engeland,werd geweigerd,reden,het cristendom is geen reilge of vrede(zie verder zerohedge)piet

  willy op 26-03-2019 15:34
  Oorlog zal nooit iets oplossen alleen de gewone mensen zijn de echte slachtoffers, men moet ook stoppen om de terreurgoep Hamas te steunen en dit op alle gebied, het zijn vooral de media en moslims die Israel een bezettingsmacht noemen en dit terwijl het de enige democratie is in het M.O. sHALOM

  Atina op 26-03-2019 17:39
  Voor wie geinteresseerd is in echte onvervalste geschiedenis :

  http://bereastudies.nl/wp-content/uploads/2013/06/Wie-is-een-Jood.pdf

  Allen :Verder praten op het Geloofsforum. Mod

  Tegenstander op 26-03-2019 18:06
  Lucie op 26-03-2019 14:57

  U moet toch echt uw huiswerk nog is over maken, alvorens u deze uitspraak doet!

  Geeft niks hoor, we zitten er allemaal wel is naast……

  Lucie op 26-03-2019 21:45
  Tegenstander op 26-03-2019 18.06

  Even uitleg voor u……..

  De Verenigde Naties benadrukken dat de Golanhoogte officieel Syrië is.

  In1967 lanceerde Israël een grootschalig offensief waarbij het land een groot deel van de Golanhoogten innam en 4 jaar later annexeerde.

  In 1973 brak er opnieuw een oorlog uit,waarna de VN tussenbeide kwam.Het gevolg was een bufferzone in de Golanhoogten.

  Syrië zei afgelopen maand het bezette gebied terug te willen heroveren op Israël.

  Geeft niks hoor dat u niet op de hoogte bent,en gaat u nog eens onze taal goed leren.

  Het woordje….is……schrijf je als…..eens…..

  Peter Janssens op 27-03-2019 12:17
  Overal waar moslims zitten is er ambras. Volgens de moslims ligt het natuurlijk aan iedereen behalve de moslims.

  AEO op 27-03-2019 14:27
  @Lucie,

  U kan beter uw schoolgeld gaan terughalen, want van de geschiedenis blijkt u weinig te weten. Ik zou eens de Golan gaan bezoeken en ontdekken, dat er meerdere archeologische plaatsen zijn, waar resten van Joodse bewoning gedurende duizenden jaren te zien zijn. Zelf heb ik de Golan een paar keer bezocht, en ik geef president Trump groot gelijk dat hij erkent dat de Golan grondgebied is van Israël. Wie aan de Westrand van de Golan staat, die ziet allereerst een overweldigend uitzicht! In de verte kan je zelfs de Middellandse Zee zien liggen. Verder vallen de bunkers en de loopgraven van de Syriërs op.

  Vanaf de Golan heeft Syrië gedurende 19 jaar herhaaldelijk de bevolking van Noord Israël onder vuur genomen, dit gebeurde vrijwel dagelijks. Het opzettelijk beschieten van burgerdoelen is een oorlogsmisdaad. En Syrië maakte zich aan de lopende band schuldig aan oorlogsmisdaden, net zoals nu de Hamas en consorten.In 1967 trokken Syrië en Egypte enorme troepenconcentraties samen aan hun grenzen met Israël.

  Men zou de Joden wel even de zee indrijven. Beseft u wel wat er gebeurde? Er werd een genocide op de bevolking van Israël gepland en voorbereid. Militair gezien was de situatie voor Israël zeer hachelijk, want het stond tegenover een zeer grote militaire overmacht. De eerste oorlogshandeling werd gepleegd door Egypte, hetgeen de Zesdaagse Oorlog als gevolg had. Het is in het leven nu eenmaal zo, dat de agressor het risico loopt, om grondgebied te verliezen, hetgeen hier dus ook gebeurde met Syrië.

  De Golan is strategisch van levensbelang voor Israël. Het weggeven van de Golan zou betekenen, dat er straks Iraanse troepen een enorme aanvalsbasis zullen inrichten, om daarna genocide te plegen op het volk van Israël. En de VN zou ik maar niet zo serieus meer nemen, dat is een door en door corrupte bende!

  Misschien heeft u nu nog wat uitleg voor mij?

  Tom Hendrix op 27-03-2019 15:12
  AEO: 14.27. uur. Ben het eens met uw reactie.

Comments are closed.