‘Gele Hesjes versus Macron luidt het einde van de EU in’

‘EU dodelijk gewond, maar Brussel en eurocraten blijven doof voor zorgen van gewone man’ –Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————

Volgens analist Raul Ilargi Meijer vertegenwoordigt de Franse president Emanuel Macron zo’n beetje alles wat er onherstelbaar mis is met de EU: een elitaire leider die met zijn beleid en visioenen geen enkele rekening houdt met de wensen, belangen en toekomst van de gewone man, die nu middels de Gele Hesjes massaal in opstand begint te komen. De EU is volgens Meijer dan ook niet meer te redden, mede omdat de huidige leiders in vooral de Westerse lidstaten en natuurlijk Brussel zelf steevast maar één mogelijke ‘oplossing’ voor het probleem dat ‘EU’ heet presenteren: nóg meer EU.

Het basisconcept van de EU had misschien kunnen werken als er een oneindige hoge economische groei was geweest, zo schrijft Meijer. Die is er alleen nooit, nergens ter wereld. En héél misschien had de EU ook tijdens slechtere tijden zoals recessies kunnen werken als de lusten en lasten veel eerlijker waren verdeeld, dus als de rijken en machtigen de grootste klappen hadden opgevangen om de gewone mensen, en zeker de armen, te beschermen.

Juist het omgekeerde is gebeurd, bijvoorbeeld door het ‘redden’ van grote banken en tegelijkertijd te bezuinigen op de sociale zekerheid, en de lasten voor het volk almaar verder te verhogen. Om het stapsgewijs afbreken van de welvaart van het volk ‘acceptabel’ te krijgen werd het in realiteit niet bestaande antropogene CO2-klimaatprobleem op de voorgrond geplaatst, zoals de afgelopen jaren in Frankrijk, maar ook in Nederland is gebeurd.

Slechts kleine minderheid heeft geprofiteerd van Europees project

Meijer vindt het onbegrijpelijk dat degenen die achter de EU zaten (en zitten) ‘niet wijzer, slimmer en minder hebzuchtig’ waren, en ‘zich minder lieten drijven door sociopathische concepten en methodes… De Unie zou enkel door de burgers worden geaccepteerd indien zij in hun dagelijkse levens de tastbare voordelen zouden zien en voelen van het overdragen van hun eigen besluitvormende macht en de soevereiniteit van hun landen (aan de eurocraten).’

Dat is veel te weinig het geval geweest. Van de 28 landen gaat één belangrijk lid, Groot Brittannië, al vertrekken. In kernland Italië kwam dankzij de kiezers een eurosceptische regering aan de macht. In Oostenrijk gebeurde hetzelfde. De eerdere – en aanhoudende- Griekse tragedie is al talloze malen belicht. In Spanje willen de Catalanen zich afscheiden en is in Andalusië een anti-immigratiepartij van niets op 11% in het parlement gekomen. Nu begint ook de uitgeknepen Franse bevolking te rebelleren, en rommelt het zelfs in België.

Van de veel geroemde voordelen van de EU heeft in alle lidstaten maar een kleine minderheid –degenen met de beste kansen en posities, veelal theoretici en academici die geen enkele ‘touch’ met het volk hebben- echt van geprofiteerd. ‘Teveel mensen voelen zich in de steek gelaten,’ vervolgt Meijer. ‘Brussel is een machtsbolwerk geworden waar niemand van de minder bedeelden het gevoel heeft met hun grieven bij terecht te kunnen.

Angela Merkel al 13 jaar ‘CEO van Europa NV’

De EU wordt volgens Meijer de facto door Duitsland geregeerd, en de Duitsers zelf door een handjevol machtige beleidsbepalers in Berlijn, met Angela Merkel aan de top. ‘Merkel is sinds 22 november 2005 de CEO van Europa N.V. en heeft sindsdien steeds meer macht gekregen. Dat had nooit kunnen blijven werken, tenzij ze iedereen rijker had gemaakt (vraag de Grieken daar eens over).’

De voorspelbare gevolgen zijn tot nu toe het afhaken van de Britten en het in opstand komen van de Italianen en Fransen. Ook de Oost Europese landen worden almaar wantrouwender, en haken een voor een af bij grote ‘Duitse’ EU projecten zoals het bevorderen van vrijwel onbeperkte immigratie uit de islamitische wereld.

Stemmen op gevestigde partijen heeft geen zin meer

Omdat de traditionele ‘rechtse’ en ‘linkse’ partijen qua koers en doelstellingen vrijwel niet meer van elkaar te onderscheiden zijn – of ze zich nu sociaaldemocraat, liberaal, christendemocraat of linksgroen noemen, ze willen allemaal meer Europa, minder grenzen en meer immigratie, en hebben er allemaal voor gekozen de zorgen en bezwaren van het volk hierover te negeren- beginnen de kiezers hen in bijna alle lidstaten als een baksteen te laten vallen, en te stemmen op ‘populistisch’ genoemde partijen, wier ‘zonde’ het volgens de door globalisten gecontroleerde media is dat zij de belangen van de gewone man weer boven die van de traditionele gevestigde orde stellen.

In 2014 ging al ongeveer een kwart van de stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen naar eurosceptische partijen. Dat zouden er bij de verkiezingen van 2019 nog veel meer kunnen worden. Of de Brusselse elite, die als medicijn voor het probleem EU enkel méér EU invoert, zich daar iets van aantrekt, valt echter zeer te betwijfelen.

De links-liberale Franse president Emanuel Macron is één van de meest enthousiaste ‘hogepriesters’ van dit ‘heilige geloof’ in nog meer EU, een van de redenen waarom hij in eigen land nog maar 23% achter zich heeft staan. Afgelopen week boog hij weliswaar voor de Gele Hesjes en stelde hij een nog hogere klimaattaks op brandstof met een jaar uit, maar toch zijn er dit weekend opnieuw massale protesten. En dat komt omdat de Fransen willen dat hij hoe dan ook vertrekt.

‘EU lijkt dodelijk gewond, maar Brussel blijft doof’

‘Quo Vadis, Europa?’ vraagt Meijer zich retorisch af. Volgend jaar zal er bij de Europese verkiezingen wel weer een lage opkomst zijn, want de ervaring leert dat het nauwelijks zin heeft om op Europarlementariërs te stemmen. ‘Maar natuurlijk is Brussel doof voor alle zaken waardoor het wordt bestormd.’ Een duidelijk bewijs hiervan is dat voor de opvolging van dronkaard Jean-Claude Juncker twee overtuigde globalistische eurocraten werden genomineerd, waarvan er één, ‘onze’ eigen Frans Timmermans, tot een partij behoort die bij de laatste verkiezingen in eigen land slechts 6% van de zetels wist te bemachtigen.

‘De Unie lijkt dodelijk gewond, en dat is nog voordat de volgende financiële crisis is uitgebroken… Het grootste deel van Europa ‘werkt’ nu al met negatieve rente. Die volgende crisis zou daarom wel eens heel heftig kunnen worden.’

‘Macron moet aftreden’

Meijer besluit dat Macron, die vandaag al bijna 600 Gele Hesjes liet arresteren, er niet mee weg zal kunnen komen als hij (weer) demonstranten laat afschieten. ‘Ze zullen met hooivorken en guillotines komen. De enige uitweg voor hem, om zaken weer tot rust te laten komen, zou wel eens zijn aftreden kunnen zijn. De Fransen maken namelijk geen grapjes als ze protesteren. En wie zal er dan nog over zijn om Europa te hervormen? Niet Merkel, die is weg, zelfs als ze nog 3 jaar kanselier is. Wie dan wel? Ik kan niemand bedenken.’ (1)

Heeft Europa nog een toekomst?

Is Europa nog te redden van wéér een door megalomane machtswellustelingen veroorzaakt enorm drama met grof geweld en ontelbare slachtoffers? Volgens ons kan dat alleen als de EU geen nieuw groot vanuit Brussel geregeerd ‘Reich’ wordt, maar per ommegaande wordt afgebouwd naar de succesvolle Economische Gemeenschap die het ooit was, landen naast de euro hun eigen munt mogen herinvoeren, en de huidige antidemocratische besluitvormingsverhouding -80% Brussel, 20% lidstaten- precies wordt omgedraaid, en er dus heel veel macht en soevereiniteit aan de nationale parlementen wordt teruggegeven.

En niet te vergeten: als de genegeerde, weggezette, misleide, voorgelogen, uitgeknepen en als ‘populisten’, ‘racisten’ en zelfs ‘nazi’s’ weggehoonde burgers, waarvan er velen ook in ons eigen land steeds meer moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, eindelijk echt serieus worden genomen (en niet alleen in verkiezingstijd!). Alleen dan heeft ons werelddeel wellicht nog een toekomst die we met enig vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Xander

(1) The Automatic Earth via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

06-12: Gele Hesjes Nederland zetten zich in voor sociale zekerheid en zijn tegen open grenzen
04-12: Zwitserse krant: Macron liet Gele Hesjes door sluipschutters neerschieten
03-12: ‘Gele Hesjes worden brede Europese volksbeweging tegen beleid gevestigde orde’
18-11: Protest tegen Macron: Gele Vesten willen Frankrijk wekenlang platleggen (/ Mensen kunnen ‘groene’ belastingen niet meer betalen)