Gele Hesjes Nederland zetten zich in voor sociale zekerheid en zijn tegen open grenzen

Paul Joseph Watson: ‘De Europese Lente verspreidt zich’ – Leider Nederlandse Gele Hesjes opnieuw gearresteerd wegens ‘opruiing’ – Opiniepeiling: Coalitie Rutte op zwaar verlies (VVD -10, D66 -9, CDA -8) –
Teksten meedragen als ‘Hou van je volk’ levert je tegenwoordig onmiddellijk het predicaat ‘extreemrechts’ op. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————

De politie van Maastricht heeft vanochtend voor de tweede keer de leider van de Gele Hesjes in Nederland gearresteerd wegens ‘opruiing’. Volgens de man heeft hij enkel opgeroepen tot vreedzaam protest tegen het beleid van de links-liberale regering Rutte. De Nederlandse Gele Hesjes zeggen zich met hun protest te verzetten tegen de diep doorgedrongen politieke correctheid waarmee de vrijheid van meningsuiting in ons land wordt onderdrukt en die daarmee juist de ‘verharding van de samenleving’ veroorzaakt. Daarnaast zijn ze tegen open grenzen en massa immigratie, en vóór het behoud van de sociale zekerheid.

Volgens de Gele Hesjes is de arrestatie van hun leider een regelrechte poging tot intimidatie, met als doel te voorkomen dat meer Nederlanders zich bij de nieuwe internationale burgerbeweging aansluiten. Dit weekend zijn er hoe dan ook demonstraties gepland in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Groningen en Den Haag. ‘De Europese Lente verspreidt zich,’ is de conclusie van de onafhankelijke Britse journalist Paul Joseph Watson.

Verlagen pensioenleeftijd en lagere accijnzen

De groep roept onder meer op tot het verlagen van de pensioenleeftijd en lagere accijnzen. De acties zijn tevens een statement ‘tegen de verharding van de samenleving,’ zoals Geel Hesje Jikkennien Deerenberg het verwoordt. ‘De vrijheid van meningsuiting staat onder druk. We moeten politiek correct zijn. Het is een strijd.’

Op Twitter plaatste ze een foto van een Geel Hesje protest in Den Haag met de tekst: ‘Vandaag in Den Haag gewandeld en gezongen met… een mooie groep bezorgde burgers. Die schrijf je niet de wetten voor, die laat je in hun waarde! Die moeten niet ’t keurslijf in, die laat je in hun waarde!’

‘Stem van burgers wordt niet langer gehoord’

‘Met deze demonstratie wil ik laten zien dat wij een stem willen hebben. Het probleem is dat wij (burgers) niet langer worden gehoord. Er wordt heel veel over onze hoofden heen besloten,’ zoals het overdragen van steeds meer macht en soevereiniteit aan Brussel, het openen van de grenzen voor massa immigratie, en de zogenaamd groene ‘energie transitie’ waarvan de astronomische kosten voor het grootste deel op de Nederlandse bevolking worden afgewenteld.

Hierdoor gaat de energierekening van een huishouden volgend jaar met gemiddeld € 1000,- omhoog, en in de jaren daarna nog meer, waardoor er een almaar groter wordende maatschappelijke onderklasse zal ontstaan die opzettelijk in energie- en vervoersarmoede zullen worden gedrukt.

Massamedia niet voor Gele Hesjes, meestal wel voor Antifa

Net zoals in Frankrijk, België en Italië worden de Gele Hesjes niet door de massamedia gesteund. Die steun wordt doorgaans wel gegeven aan extreemlinkse activisten zoals Antifa, wier globalistische standpunten (o.a. volledig open grenzen, onbeperkte massa immigratie, opheffen van soevereine landen en natiestaten) bijna naadloos overeenkomen met die van de Europese en in veel gevallen ook Haagse elite.

Verzet tegen ingrijpende besluiten waar volk niets over te zeggen krijgt

De Gele Hesjes gaan daarom over veel meer dan enkel de pijlsnel stijgende energie- en brandstofprijzen. Het is het begin van een Europese burgerbeweging die zich verzet tegen de globalisten in Brussel en in hun eigen landen, een elite die al jaren tal van ingrijpende besluiten heeft gemaakt (begin van een eurobegroting, ondertekenen van het gewraakte immigratie Pact van Marrakesh) waar de bevolking in meerderheid tegen is, zo blijkt steeds uit de peilingen.

Steun voor globalistische regeringen Europa brokkelt af

De steun voor de globalisten begint daarom bijna overal flink af te brokkelen. Emanuel Macron is met nog maar 23% goedkeuring inmiddels de minst populaire president in de geschiedenis van Frankrijk. Bronnen in Frankrijk denken dat hier ondanks zijn besluit om de verhoging van de brandstofprijzen voorlopig minimaal een jaar uit te stellen weinig aan zal veranderen.

In Duitsland geeft bondskanselier Angela Merkel na de ongekende daling van het CDU bij recente deelstaatverkiezingen haar partijvoorzitterschap op.

In Nederland staan regeringspartijen VVD met -10, D66 met -9 en het CDA met -8 zetels op zwaar verlies. Alleen de CU zou er 2 zetels bij krijgen. De coalitie zou daarmee op slechts 51 zetels uitkomen. (Bron: Peil.nl).

De VVD wordt ook door andere (voormalige) kiezers steeds meer als een kopie van het (extreem)links-liberale D66 gezien, dat op zijn beurt feitelijk GroenLinks met een dun neoliberaal sausje is geworden. Zeker premier Mark Rutte kan amper meer een klassieke liberaal worden genoemd.

Zoals een reageerder het onder de petitie van het Forum voor Democratie tegen Marrakesh kort maar treffend verwoordde: ‘De VVD is alleen rechts in verkiezingstijd. Volgende keer gaat mijn stem naar het FvD.’ Naast het Forum verzet de PVV zich natuurlijk al veel langer tegen open grenzen, massa immigratie en de daaraan verbonden onvermijdelijke verarming en islamisering.

Xander

(1) Infowars
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)


Zie ook o.a.:

04-12: Zwitserse krant: Macron liet Gele Hesjes door sluipschutters neerschieten
03-12: ‘Gele Hesjes worden brede Europese volksbeweging tegen beleid gevestigde orde’
18-11: Protest tegen Macron: Gele Vesten willen Frankrijk wekenlang platleggen (/ Mensen kunnen ‘groene’ belastingen niet meer betalen)