‘Frans fregat bij Syrië probeerde oorlog uit te lokken, maar Putin trapte niet in NAVO val’

‘Ergste nachtmerrie voor Israël’: Rusland sluit luchtruim boven West Syrië – Trump: Grootste fout van VS ooit werd begaan door George Bush met invasies in Midden Oosten –
Door snel meer geavanceerde Russische S-300 raketten in Syrië op te stellen worden nieuwe Israëlische luchtaanvallen letterlijke zelfmoordmissies. (Afbeelding: Getty Images (6)).

————————————————————————————————————————————–

Deze maand precies 5 jaar geleden wist de Russische president Vladimir Putin door briljant politiek en diplomatiek optreden een massale Westerse militaire aanval op Syrië, en daarmee een welhaast zekere Derde Wereldoorlog, te voorkomen. Deze week zijn we opnieuw langs datzelfde randje van de afgrond gescheerd. Volgens een analist van The Strategic Culture Foundation wijst alles erop dat het Franse fregat dat afgelopen maandagavond raketten afschoot tijdens een Israëlische aanval, waarbij een Russisch spionagevliegtuig met 15 bemanningsleden neerstortte, probeerde om een Russische militaire vergeldingsaanval uit te lokken, waarna de NAVO zou kunnen beweren dat het na de ‘agressie’ en ‘escalatie’ van het Kremlin geen andere keus heeft dan met geweld tegen Russische doelen te reageren.

Rusland moest schuld krijgen van ontketenen WO-3

Putins reactie op het ‘per ongeluk neerschieten’ van het Russische vliegtuig door de Syrische luchtafweer, zoals het Westen beweerde, was erg terughoudend, zeker vergeleken met de felle verklaring van zijn minister van Defensie Sergei Shoigu. Putin gaf ook Israël niet rechtstreeks de schuld van de dood van de 15 Russen, maar hield Jeruzalem wel verantwoordelijk voor de aanval in Syrië, en voor het feit dat Rusland daar veel te laat voor gewaarschuwd was.

Analist Tom Luongo wijst op zijn recente artikel en dat van zijn collega Joachin Flores voor The Strategic Culture Foundation, en schrijft dat ‘het voor mij duidelijk was dat deze aanval bedoeld was als een provocatie om de Derde Wereldoorlog in Syrië te beginnen, en de Russen de schuld te geven voor het zonder reden aanvallen van een NAVO lid, omdat de Syrische luchtdefensie immers verantwoordelijk was voor het neerschieten van het vliegtuig.’

‘Ons een oorlog inliegen is aloude traditie’

‘Ons een oorlog inliegen is een aloude Amerikaanse politieke traditie, of we het nu over Ford Sumter, Pearl Harbor of de Golf van Tonkin hebben.’ Al deze incidenten waren vermijdbaar en opzettelijk gecreëerd door ‘presidenten die ons in een conflict wilden betrekken en tegelijkertijd het slachtoffer  wilden spelen door de ander zover te krijgen om als eerste te schieten.’

De valstrik afgelopen week in Syrië is daar volgens Luongo een heel duidelijk voorbeeld van. Israël gaf Rusland met Amerikaanse instemming opzettelijk veel te weinig tijd (slechts een minuut) om zijn toestel(len) weg te halen voor de geplande aanval, en het Franse fregat opende –eveneens met Amerikaanse instemming- gelijktijdig het vuur in de hoop dat de Russen meteen zouden terugslaan. ‘Dat zou een aanval op een NAVO lidstaat betekenen en een reactie van de NAVO vereisen, zodat precies de benodigde escalatie zou plaatsvinden om de oorlog in Syrië voor onbepaalde tijd voort te zetten en het startschot voor de Derde Wereldoorlog te geven.’

Het onmiddellijk in alle toonaarden ontkennen door Frankrijk was ‘een klassieke ‘beheers de informatie’ techniek die het Westen altijd gebruikt. Controleer het verhaal, zaai twijfel, en stop je tegenstander in een retorische hoek waar hij zich niet met de waarheid uit wurmen.’ Ook recent zijn er voorbeelden te over van deze bedrieglijke misleidingen en verdraaiingen door de Westerse politiek en media: MH-17, Skripal, de Krim, de chemische aanvallen in Syrië, et cetera.

Putin trapte niet in klassieke Westerse val, keert deze juist om

Maar Putin trapte niet in deze klassieke Westerse val, reageerde opnieuw niet als ‘gepland’. Eerst gaf hij toe dat noch Israël, noch Frankrijk de Russische Ilyushin-20 hadden neergeschoten. Flores schrijft dat het Russische vliegtuig namelijk wel degelijk door het Franse fregat werd neergehaald, en Parijs bereid was daar de schuld van te krijgen, terwijl de onmiddellijke Franse ontkenning feitelijk niets anders dan een impliciete erkenning van schuld was.

Putin ging echter mee met de vooraf door het Pentagon bedachte verklaring –waarschijnlijk een leugen- dat het een fout van de Syrische luchtafweer was. Dat was geen zwakke reactie, maar juist een uiterst slimme zet, zo schrijven zowel Luongo als Flores. Rusland en Putin deden iets wat de Westerse verklaring van het gebeuren een paar dagen geleden onmiddellijk als een valstrik ontmaskerde, namelijk door deze verklaring gewoon te accepteren.

Het gevolg is dat Rusland het incident kan gebruiken om de Syrische luchtafweer een flinke upgrade te geven door nog meer geavanceerde S-300 afweerraketten te plaatsen en extra jachtvliegtuigen te sturen. Dat is precies waartoe het Kremlin inmiddels al besloten heeft, zo berichten de defensiespecialisten van het Israëlische DEBKAfile. (4)

‘Ergste nachtmerrie voor Israël’, Rusland sluit luchtruim boven West Syrië

Luongo constateert dat dit ‘Israëls ergste nachtmerrie’ moet zijn, omdat nieuwe luchtaanvallen op Iraanse doelen in Syrië nu levensgevaarlijke zelfmoordmissies worden. De afgelopen twee jaar had de Israëlische premier Netanyahu nog zo goed samengewerkt met Putin om confrontaties tussen beide landen in Syrië te voorkomen. Het incident van afgelopen week heeft daar echter een einde aan gemaakt. Putin voelt zich verraden door Israëls veel te late waarschuwing, en neemt nu maatregelen.

Een andere stap is volgens DEBKA het tijdelijk sluiten van het oostelijke deel van de Middellandse Zee voor alle buitenlandse vliegtuigen en schepen voor een onaangekondigde Russische ‘militaire oefening’ (5). Dat maakt niet alleen nieuwe Israëlische aanvallen in Syrië vanuit het westen onmogelijk, maar is ook gericht tegen de aanvalsgroep van het Amerikaanse vliegdekschip USS Harry S. Truman, dat op weg is naar de Middellandse Zee om tegenwicht te bieden aan de 25 schepen tellende Russische vloot bij Syrië.

NAVO/‘FUKUS’ alliantie zal invasie openlijk moeten uitvoeren

De ‘FUKUS’ alliantie tussen de VS, Groot Brittannië en Frankrijk kan een invasie van Syrië daarom niet meer met een verkapte ‘false flag’ zoals afgelopen week de bedoeling was beginnen. Deze NAVO landen kunnen dat alleen nog bewerkstelligen met een openlijke agressieve militaire aanval, en dat is nu juist iets dat de afgelopen vijf jaar werd vermeden. (1)

Trump: Invasie Midden Oosten grootste fout VS ooit

Tijdens een interview afgelopen dinsdag met The Hill zei president Trump dat de allergrootste fout van Amerika ooit in zijn ogen door zijn voorganger George Bush werd begaan, met de invasie van Irak en de alle daarop volgende biljoenen dollars verslindende conflicten en oorlogen die in het Midden Oosten inmiddels miljoenen mensenlevens hebben gekost. (3)

Laten we hopen dat Trump in staat is tegen het ‘Deep State’ oorlogsestablishment in de CIA, de FBI, zijn eigen partij, de Democraten en rond de Clintons op te staan door de Amerikaanse troepen eindelijk terug te trekken, want anders bedenken de globalisten in Washington, Brussel, Londen en Parijs ongetwijfeld wel weer een andere directe of indirecte false flag –in Syrië, in Oekraïne, of elders- om ons in de oorspronkelijk onder president Hillary Clinton geplande Derde Wereldoorlog tegen Rusland te storten.

Xander

(1) Tom Luongo via Zero Hedge
(2) Strategic Culture Foundation
(3) Zero Hedge
(4) DEBKA
(5) DEBKA
(6) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

18-09: ‘Russisch vliegtuig in Syrië neergeschoten tijdens Israëlische aanval’
10-09: Precies volgens het script: VS zegt dat Assad chemische wapens gaat gebruiken en overweegt aanval op Russische troepen