Facebook verwijdert honderden voornamelijk conservatieve accounts met miljoenen volgers

Electronic Frontier Foundation waarschuwt dat grote tech bedrijven nieuwe EU uploadfilter en linktaks eenvoudig kunnen misbruiken om politiek incorrecte websites te weren –
Mark Zuckerberg gaat onderverminder verder met het politiek ‘zuiveren’ van zijn Facebook van rechtse, conservatieve en populistische meningen. (Afbeelding: Getty Images (4)).

—————————————————————————————————————————————-

De extreemlinkse ‘Purge’ van het internet gaat onverminderd verder nu Facebook 559 pagina’s en 251 accounts heeft verwijderd omdat deze ‘desinformatie’ en ‘spam’ zouden verspreiden. De meeste van deze accounts zijn van conservatieven, waarvan sommige miljoenen volgers hadden. Om niet al te politiek gekleurd over te komen werden ook enkele linkse pagina’s verwijderd.

Kort voor de midterm verkiezingen in de VS wil het door linkse ideologen geleide Facebook de boodschap van rechts en conservatief zoveel mogelijk doen verstommen. Voorbeeld is Free Thought Project, dat de afgelopen 5 jaar 3,1 miljoen volgers verzamelde. ‘Dit is schandalig. We zijn er kapot van, en doen alles om onze pagina te herstellen en terug te vechten,’ was de reactie van de beheerders.

Nation in Distress had zo’n 3 miljoen volgers, en is nu eveneens verdwenen. Een andere bekende site, Anti-Media met meer dan 2,1 volgers, onderging hetzelfde lot, net als kleinere pagina’s van bijvoorbeeld Press for Truth van Dan Dicks, die toch nog 350.000 fans had: ‘Dit is een gevaarlijk precedent, want de big tech bedrijven hebben zichzelf aangewezen als de hoeders van het politieke denken en opinies. Retweet dit als je om de vrijheid van meningsuiting geeft.’

Rachel Blevins had 70.000 volgers en plaatste de afgelopen jaren louter echte en serieuze berichten en video’s, alleen niet overeenstemmend met de koers van de linksgroene globalist en Trump-hater Mark Zuckerberg. Daarom werd haar complete site nu als ‘spam’ gebrandmerkt. (3)

Facebook probeert schijn op te houden door ook enkele linkse sites aan te pakken

Volgens Facebook gaat het om ‘fake pagina’s en accounts bedoeld om mensen met schokkend politiek nieuws te lokken’. Daarbij wordt gewezen op een bekende tactiek die overigens beslist niet alleen door conservatieven wordt gebruikt, nl. in tientallen Facebook groepen honderden dezelfde ‘clickbait’ berichten plaatsen, zodat er zoveel mogelijk verkeer naar de eigen site(s) wordt gegenereerd.

Als eerste grote alternatieve rechtse nieuwssite werd onlangs Infowars van Alex Jones door Facebook verbannen. Nu worden niet enkel conservatieve pagina’s en accounts aangepakt maar ook enkele linkse anti-Trump sites zoals Reverb Press (700.000 volgers) en Reasonable People Unite. Dat werd vermoedelijk gedaan om tegenover de buitenwereld de (valse) schijn van ‘onafhankelijkheid’ en ‘voor iedereen dezelfde regels’ te kunnen ophouden. (1)

EFF waarschuwt dat nieuwe EU richtlijn grote tech bedrijven teveel macht geeft

Vorige maand stemde het Europese Parlement in met een controversieel copyright & linktaks voorstel (‘Artikel 13’ en ‘Artikel 11’) dat de tech bedrijven dwingt om uploadfilters te installeren. Volgens de Electronic Frontier Foundation zijn beide artikelen echter dermate gebrekkig, dat ze wel eens geblokkeerd kunnen worden als het Europese Hof voor Justitie zich erover buigt.

Een van de grote zorgen over de maatregelen is dat mensen en partijen valse claims kunnen maken dat (politieke) tegenstanders hun copyright hebben geschonden. Het is volgens het EFF daarom absoluut noodzakelijk dat er complete transparantie komt, want anders kunnen de artikelen heel eenvoudig worden misbruikt om politiek incorrecte mensen en websites van het internet te halen.

Vooral de grote linkse tech bedrijven zoals Facebook en Google kunnen hier misbruik van maken omdat zij -in tegenstelling tot kleinere en privé sites- meer dan voldoende financiën hebben om voor zichzelf uitzonderingen op de regels te kopen en eventuele claims te kunnen betalen.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Infowars
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

28-09: Europese Commissie wil populisme bestrijden… (/ EU-commissaris van Justitie pleit voor ‘slimme regulering van media’ = censuur van alle kritiek op Brussel)
22-09: Oud verzetsleider DDR ziet steeds meer overeenkomsten met huidige tijd (/ Moderne massamedia hebben zelfde rol als verspreiders staatspropaganda aangenomen)
21-09: Google onder vuur om manipuleren zoekresultaten ten gunste van links
19-09: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en digitale controle staat? (/ Google en Facebook werken samen met China voor afdwingen totaal gecensureerd / politiek-correct internet – Google kan reeds zonder uw toestemming de instellingen van uw Android smartphone wijzigen)
29-08: Trump waarschuwt Google tegen censuur, is bang voor nog meer haat en geweld door links
18-08: (/ Is de linkse internetcensuur de opmaat voor de uiteindelijke terugkeer van ‘heropvoedingscentra’ voor conservatieven?)
12-08: ‘Internet censuur signaal van aanstaande false flag aanslag groter dan 9/11’
08-08: Memo Democratische senatoren gelekt met plan om internet totaal over te nemen
07-08: Westerse internet censuur wordt actief: Eerste grote onafhankelijke media geblokkeerd