Europese Commissie wil populisme bestrijden met opheffen nationale financiële soevereiniteit

Britse kranten noemen EU-leiders ‘smerige ratten’ – EU-commissaris van Justitie pleit voor ‘slimme regulering van media’ = censuur van alle kritiek op Brussel –
Deze rascommunist kan niet wachten totdat de eurozone is omgevormd tot een Sovjet-achtige dictatuur. (Afbeelding: Getty Images (4)).

—————————————————————————————————————————————

De commissaris van Economische Zaken van het Europese Politburo, de Fransman Pierre Moscovici (foto) –die zijn carrière begon bij de Franse Revolutionaire Communisten- heeft gezegd dat het populisme in Europa voor eens en voor altijd moet worden bestreden door de invoering van een gemeenschappelijke minister van Financiën voor de eurozone. Dat houdt in dat Nederland straks jaarlijks nog meer miljarden kwijt zal zijn voor het overeind houden van landen die op veel te grote voet leven, en inmiddels betere sociale voorzieningen hebben dan wij. In dit kader voorspellen de recente woorden van premier Mark Rutte dat hij inmiddels een groot voorstander van de EU is weinig goeds voor ons land.

Moscovici noemt het populisme, zoals dit de macht heeft gekregen in Italië, Hongarije en Polen, een ‘grote bedreiging voor onze liberale democratieën, voor het recht, en voor de Europese waarden.’ En dat komt dan uit de mond van een aartscommunist die lid is van een ongekozen, anti-democratische commissie, die werkelijk alle officiële Europese verdragen en afspraken aan zijn laars heeft gelapt om de EU stapsgewijs om te vormen tot een federale, op Sovjet-achtige wijze gecontroleerde superstaat.

Eurozone minister van Financiën reuzenstap naar federaal Europa

Critici waarschuwen al jaren dat met een Eurozone minister van Financiën, waar de Commissie en Moscovici met steun van de Franse president Macron vurig voor pleiten, de kogel door de kerk zal zijn, omdat een gezamenlijke financiële huishouding de belangrijkste pijler is voor het oprichten van dat federale Europa, dat door werkelijk ieder volk in de EU in meerderheid wordt afgewezen. Maar als er één ding is dat de Europese Commissie niet verweten kan worden is dat in Brussel serieus geluisterd wordt naar de zorgen en wensen van de gewone man.

Moscovici verklaarde daarom dat de crisis in Europa niet langer een economische is, maar ‘een crisis van ongelijkheid. Het is een politieke crisis… We moeten meer (Europa) leveren. Daar gaat Europa om. Het is niet technisch, maar zeer politiek.’ De communist richtte zich vooral tot Italië, dat volgens hem een ‘geloofwaardige begroting’ moet presenteren. Eerder noemde hij de leiders van populistische vrijheidspartijen in Europa ‘kleine Mussolini’s’, en sprak hij van een ‘klimaat dat erg veel op de jaren ’30 lijkt’.

Commissaris Justitie wil ‘media slim reguleren’ om kritiek tegen te gaan

Collega commissaris voor Justitie en Gendergelijkheid Vera Jourová uitte zich in vergelijkbare bewoordingen over de ‘slechte variant van nationalisme’ die volgens haar door de Britse media wordt verspreidt naar aanleiding van de zeer moeizame Brexit onderhandelingen. Het is Jourová een doorn in het oog dat de EU-leiders op de voorpagina’s van de Britse kranten letterlijk ‘smerige ratten’ worden genoemd  (3).

Dus u raadt het al: Jourová wil daarom dat de Europese media ‘op een slimme manier’ worden ‘gereguleerd’ = gecensureerd, zodat er straks geen enkele kritiek op Brussel meer zal worden geduld, en de massamedia enkel nog goedgekeurde staatspropaganda verspreiden (voor zover dat al niet voor het grootste deel het geval is). (3)

Macron zeer impopulair, maar wil superstaat nog dit jaar onomkeerbaar maken

Ook de Franse president Macron is een fervent voorstander van een EU-superstaat met eigen parlement en eigen supranationale ministers. Ondanks het feit dat zijn populariteit in eigen land tot een nieuw dieptepunt is gedaald – slechts 29% van de Fransen staat nog achter zijn beleid (2)-, hoopt hij de leiders van de eurozone nog dit jaar zover te krijgen om onomkeerbare besluiten te maken die zullen leiden tot een centraal geregeerde EU-superstaat, waarin de lidstaten nauwelijks meer iets te zeggen hebben over hun eigen financiën.

Populistische regeringen zoals in Italië zullen het opgeven van macht en nationale soevereiniteit aan Brussel dan niet meer kunnen terugdraaien, zo hoopt men in Brussel en Parijs, en klaarblijkelijk inmiddels ook in Den Haag, gezien premier Ruttes recente woorden dat hij inmiddels een groot voorstander van de EU is (= erop aast om na zijn huidige termijn als premier van Nederland een topfunctie in die superstaat te krijgen).

Brussel gaat met totalitaire stappen zelfde kant op als Sovjet dictatuur

Het begint er daarom steeds meer op te lijken dat de heersende politieke elite –wars van ook maar enig historisch besef- in Europa op zeker moment grote volksopstanden en mogelijk zelfs (burger)oorlogen op ons continent gaat veroorzaken. Zeker in Oost Europa weet men namelijk nog heel goed hoe het is om decennia lang onderdrukt te worden door een totalitaire ‘socialistische’ dictatuur. Die pijnlijke herinneringen worden met supranationale ministers, parlementen en regeringen in Brussel weer springlevend gemaakt.

Hongarije en Polen zijn reeds met sancties gestraft door de EU, omdat hun regeringen er nog wel voor hun eigen volken zijn, en maatregelen hebben genomen om hun mensen, grenzen en samenlevingen ook in de toekomst te beschermen voor het Brusselse afbraakbeleid, waarin massa immigratie en islamisering cruciaal zijn om de nationale identiteit van de autochtone Europese volken te bestrijden en uiteindelijk totaal te vernietigen.


Xander

(1) Breitbart London
(2) Zero Hedge
(3) Breitbart London
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)