Europese Commissie verklaart Marrakesh immigratiepact toch voor bindend

Oostenrijkse Europarlementariër: ‘Europese Commissie probeert dit pact met smerige trucjes de lidstaten in hun maag te splitsen’ –Een Belgische demonstrant tegen ‘Marrakesh’ wijst op een even treffende als huiveringwekkende parallel met het begin van een extreem duistere tijd in ons verleden. (Afbeelding: Getty Images (3)).

————————————————————————————————————————————–

De Nederlandse burgers blijken plat gezegd opnieuw belazerd te zijn door de pro-Brusselse politieke partijen en media. Op onafhankelijke blogs en sites zoals deze werd meteen gewaarschuwd dat het VN Migratiepact van Marrakesh- in tegenstelling tot wat alom werd beweerd- wel degelijk bindend is. De massamedia schreeuwden vervolgens gezamenlijk ‘nepnieuws!’, want de regering Rutte liet een speciale verklaring in het pact opnemen dat ondertekening geen juridische rechten voor migranten betekende. En nu blijkt dit er door de zich almachtig wanende Europese Commissie tòch te worden doorgedrukt.

De Oostenrijkste minister van BuZa Karin Kneissl reageerde ‘met verbazing’ op een rapport van de juridische dienst van de Europese Commissie, dat op 1 februari werd gepubliceerd. In het stuk werd namelijk gezegd dat delen van het migratiepact wel degelijk bindend kunnen worden verklaard.

De voorstanders van het pact, aangevoerd door bijna de hele gevestigde Europese politiek, bleven eind vorig jaar en in januari maar herhalen dat ‘Marrakesh’ niet bindend is, en dat degenen die anders beweerden ‘complottheorieën’ verspreidden. Toch werd het verdrag door maar liefst negen EU-landen, waaronder Oostenrijk en Hongarije, niet ondertekend.

Soft law: pact tòch bindend via Europese wetgeving

De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz legde destijds uit dat zijn land deze handtekening weigerde omdat er in pact geen onderscheid wordt gemaakt tussen vluchtelingen en economische asielzoekers en migranten. Met andere woorden: dat iedereen die maar wil naar Europa mag komen.

Verleden week beschuldigde de Hongaarse minister van BuZa Peter Sczijártó de Europese Commissie er op basis van een ‘geheim document’ van dat het migratiepact volgens de genoemde juridische dienst verplichtend is voor àlle lidstaten, ook degenen die niet hebben ondertekend. EU-parlementslid voor het Vlaams Belang Gerolf Annemans bevestigde dit (2).

Wij legden al eerder uit dat het pact weliswaar ‘niet bindend’ is omdat Nederland het heeft ondertekend, maar wèl bindend omdat Nederland EU-lid is en de EU-wetten –met medewerking en medeweten van Den Haag- boven de onze worden gesteld. Dit gebeurt via ‘soft law’, een beproefd recept van de EU om ‘vrijblijvende’ verdragen via het veelgebruikte achterdeurtje van de Europese rechtsbanken alsnog dwingend aan de lidstaten op te leggen.

‘Smerige trucjes van Europese Commissie’

Collega Europarlementariër Harald Vilimsky, lid van de Oostenrijkse vrijheidspartij FPÖ, reageerde in een persverklaring dat EC-president Jean-Claude Juncker zelf heeft gezegd dat landen die het migratiepact willen verlaten ‘het niet hebben gelezen.’ Vilimsky interpreteerde dit als een ernstige bedreiging:

‘De Commissie lijkt te proberen dit pact met smerige trucjes de lidstaten in hun maag te splitsen. Deze handelwijze is onacceptabel en moet worden afgewezen. Het laat zien hoe belangrijk een duidelijk signaal aan de EU-centralisten bij de Europese Verkiezingen (op 23 mei) is.’

Umvolkung muss sein

Het Marrakesh immigratiepact, dat de door de VN en EU gewenste islamitische ‘Umvolkung’ van Europa al binnen enkele jaren tot een onomkeerbaar feit moet maken, is één van de belangrijkste redenen waarom veel mensen afgelopen woensdag op het Forum voor Democratie hebben gestemd. Leider Thierry Baudet is net als PVV leider Geert Wilders van meet af aan een felle tegenstander van ‘Marrakesh’ geweest. Hun gelijk is nu andermaal bewezen.

Laat op 23 mei weten wat u hiervan vindt

De Nederlandse kiezer kan deze zoveelste schaamteloze inbreuk op onze democratie en zelfbeschikkingsrecht door de EU, en de glasharde leugens die er door de Nederlandse politiek en media over werden en worden verspreid, mooi op 23 meenemen naar het stemhokje, en de heren in Den Haag en Brussel opnieuw laten weten dat wij het uitleveren van de toekomst van ons land aan een extreemlinkse groep globalisten niet langer over onze kant laten gaan, en weer leiders willen die de wensen en belangen van ons volk respecteren en voorop stellen.

En anders moeten we misschien inderdaad naar het uiterste redmiddel grijpen, om met Thierry Baudet te roepen: ‘NEXIT!’


Xander

(1) Epoch Times
(2) Doorbraak.be
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

2019:

18-01: ..; Nederland blijft top immigratieland (/ CBS: Nederland in één jaar met 100.000 inwoners gegroeid, bijna 90% migranten)

2018: 11-12: Twee grote internationale onderzoeken: 7 miljoen volwassen migranten willen naar Nederland (/ Slechts 1 op de 10 Europeanen wil meer immigratie, meer dan de helft wil minder – Kwart van totale bevolking Noord Afrika wil naar Europa)
10-12: 12 Franse generaals waarschuwen dat VN Migratiepact einde van Europese beschaving betekent
05-12: Oud SPD deelburgemeester Berlijn over migratiepact: Politici hebben niets geleerd van ondergang DDR (‘/ Dit migratiepact is eenzijdig, belooft migranten veel en lokt ze hierheen’)
01-12: Britse politicus: Pact van Marrakesh overspoelt Europa komende 6 jaar met 59 miljoen migranten
30-11: Directeur Instituut Volkenrecht zeer kritisch over VN-Migratiepact waar kabinet Rutte mee instemt
21-11: ‘VN Migratiepact is volgens volkenstrafrecht legalisering van genocide’ (Voorzitter Duits parlementair comité: VN Migratiepact heeft wel degelijk rechtskracht en zet alles op zijn kop)
10-11: Officiële statistiek: VN en EU vinden dat Nederland nog 8 miljoen migranten kan opnemen
04-11: (/ Waarom worden grenzen ineens een racistische doodzonde als landen en volken deze willen handhaven?)
01-11: Afgetreden Franse minister BiZa bang dat land binnen 5 jaar instort door massa immigratie (/ Pact van Marrakesh zal ondergang West Europa versnellen en bezegelen)
22-10: ‘VN invasie Europa en Amerika met 600 miljoen tot 2 miljard migranten is begonnen’ (/ VN wil immigratie Europa opvoeren tot ruim 25 miljoen per jaar / Migranten invasie bedoeld om grenzen, soevereiniteit en onafhankelijkheid te vernietigen, zodat er een VN wereldregering kan worden opgericht)
21-10: Oostenrijk noemt door Nederland gesteunde VN migratiepact van Marrakesh ‘vergif’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

1

 1. Reacties overgenomen van Xandernieuws

  Tom Hendrix op 22-03-2019 14:35
  Heel goed dat U dit meld, Xander! En helaas, ik had niet anders verwacht. We zijn erin gestonken, met “boter en suiker”. De afstraffing woensdag van de kartel-politieke partijen, zal herhaald moeten worden in Mei, bij de Europese verkiezingen.

  willy op 22-03-2019 15:32
  De EU dat zijn echte hypocrieten eerst was het akkoord niet binden maar nu allen het hebben ondertekend zitten ze er aan vast de migratie zal nu nog toenemen, want juridisch is men verplicht iedereen op te nemen. Natuurlijk zal ik als het verkiezingen zijn kiezen voor de partij die migratie wil inperken en zo zal poralisatie blijven toenemen dus de burgeroorlog is in feite reeds volop bezig, men legt het volk beslissingen op waar ze tegen zijn. En de UK geraakt maar niet uit de EU, vroeger was Engelse humor steeds keigoed, nu is het dramahumor geworden waar je niet meer kunt om lachen eerder wenen om de besluitloze Brit. Shalom

  Twanneman op 22-03-2019 16:12
  >>En anders moeten we misschien inderdaad naar het uiterste redmiddel grijpen, om met Thierry Baudet te roepen: ‘NEXIT!’

  Bundy op 22-03-2019 16:53
  De ongekozen leiders van deze wereld hebben nu eenmaal besloten dat de boze witte mensen uitgeroeid moeten worden , chaos muss sein .

  De gemiddelde Nederlander is het hier mee eens , anders zou de ( pro-Marrakesh ) VVD bij de laatste verkiezingen niet de op eén-na grootste partij zijn geworden .

  Hier kunt u alles nog eens nalezen : http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&id=9998:europa-moet-bevolkt-worden-door-sub-ras-het-bewijs&Itemid=71

  kim op 22-03-2019 17:06
  @Willy op 22-03-2019 15:32

  Engelse humor is niet te over treffen: Falwty Towers, enkel 12 afleveringen gemaakt eind jaren zestig en uitgezonden in de jaren 70. Geweldig. De usa heeft het geprobeerd maar heeft gefaald. De Britten mogen niet uit de EU want Brussel is de baas. We zitten allen gevangen in de EU. Maar …. ik ben Nederlander en geen EU-er. Het is me gedwongen opgedragen om met die vreselijke mensen samen te moeten leven die binnen komen. Voel me nog wel klein beetje Europeaan zoals velen maar wat hier binnenkomt waaien zijn geen Europeanen, het zijn mascotten van de elite. Oftewel beesten. Oftewel om iets te verbloemen.

  Voor de rest: NEXIT

  Voor de rest:

  Vlokje op 22-03-2019 17:35
  toespraak van Baudet na zijn overwinning: de kiezers in Nederland hebben, net als de uil van Minerva, hun vleugels uitgespreid, hebben hun ware macht getoond.

  Da’s vm weten/taal ,ik ben er ook ingestonken

  Lisamary op 22-03-2019 17:57
  Wat nu boven water kwam is weer puur te danken aan de alertheid van Hongarije. Zij hebben nl. een geheime document van de ruim 50 volgeschreven bladzijdes bemachtigd, waaruit bleek, dat ze bezig zijn om de Marrakesh Plan ja of ja bindend te maken.

  Toen minster Szijjárto ze daarmee ging confronteren, zeiden ze dat

  “ah er zijn zoveel afdelingen die maar wat schrijven, maar dat hoef je niet serieus tee nemen”

  In feite komt het op neer, dat hun migratiepolitiek is min of meer mislukt, althans geremd door in eerste instantie cordaat optreden met de grensbeveiliging door Hongarije en daarna zelfs op zee door Italie. Nu vlak voor dat een groot deel van deze parlamentsleden na de verkiezingen in mei het veld zullen moeten ruiem realiseren dat hun plan niet de door de hen verwachte snelheid bewerkstelligd wordt, doen ze het op deze manier. Voor de verkiezingen nog zo veel mogelijk schade aan Europa aanrichten. Ja of ja. Europa moet en zal worden overspoeld door migranten.

  Volgens dit rapport maakt ook niet uit of je wel of niet hebt getekend, want in het verslag wijzen ze op vage overeenkomsten tussen de EU en de VN waaraan je als lidstaat van Europa aan moet voldoen en daarmee proberen ze je toch aan vast te nagelen.

  Ondertussen dendert de verkiezingstrein in Brussel door. De linksliberaren hebben onlangs geprobeert om de min of meer naive en op korte termijn denkende EPP te dwingen om de Fidesz, dus daarmee Orban uit de partij te zetten. Met andere worden vlak voor de verkiezingen EPP te verzwakken en daarmee de weg vrij te maken voor Timmermans om zonder enige moeite de skepter van Junker te kunnen overnemen. Al deze linksliberalen, met aan de kop Timmermans, Sargentini en de zoon Alex van Soros stonden ze bij de uitgang te popelen van ongeduld om hun “welverdiende” champagnefles open te trekken, maar helaas. De Fidesz bleef in EPP (vooralsnog) De tussentijd zou iedereen de ruimte geven om te kijken of na de verkiezingen Fidersz nog door één deur met de EPP kan gaan, of hij zal kiezen voor een andere coalitie buiten de EPP.

  Alhoewel vrijwel in alle krantenberichten als zogenaamde overwining van de EPP, was de titel te lezen dat de EPP Orban heeft geschorst, niets is minder waar. (zie persconferentie, ook in engels op yutube) Orban heeft zelfschorsing aangevraagd voor onbepaalde tijd en de ruimte gegeven aan EPP om de zogenaamde misstanden en de valse beschuldigingen in de Sargentini Raapport in Hongarije eindelijk te laten onderzoeken. Tot dan was niemand geinteresseerd in de juiste stand van zaken, nagenoeg iedereen was afgegegaan aan de berichtgeving als bron van de Hongaarse linkse partijen en de linksliberale kranten, waarop uiteindelijk ook de Sargentini rapport is tot stand gekomen. Hiervoor hebben ze 3 “wijze mannen” utgekozen die tegenover andere 3 “wijze mannen” zullen argumenteren. Tot zo lang wenste Orban iedere bemoeienis met de EPP in rust te laten.

  Ze hebben echter gezamenlijk eenn besluit genomen, dat tijdens de verkiezingscampagne zich concentreren op de spitzenkandidaat Weber om tenslotte een concurrentiecandidaat aan Timmermans te kunnen bezorgen. Niet dat ik persoonlijk onder de indruk ben van van Weber, want vooralsnog draait hij naar alle richtingen, zelfs groen links) die hem stemmen kunnen bezorgen om uiteindelijk de stoel van Juncker te kunnen bemachtigen. Voor de Europeanen is het gewoon kiezen tussen een slechte en nog slechtere kandidaat in wie zijn handen wij onze toekomst zouden moeten gaan leggen.

  Het is nu afwachten wat de verkiezing in mei teweeg zal brengen, maar ik ben van nature een pessimist. Persoonlijk denk ik, dat na al die heisa en ellende die nog komen gaat, de enige echte uitweg zal zijn dat de EU uiteenvalt en iedere lidstaat zijn eigen gang gaat om te kunnen redden wat nog te redden valt. Daarvoor hebben wij leiders nodig zoals Wilders, Baudet, Orban, Salvini, Marie Le Pen en andere partijen van de verschillende landen, die de veiligheid en welzijn van hun bevolking en van hun land behartigen.

  Een keus hebben wij niet meer. Doe wat je kan, denk aan je kinderen en kleinkinderen. Denk aan ons prachtige continent, ons cultuur, onze architectuur, onze muziek, onze kerken, onze prachtige schilderijen om er maar een paar van te noemen. Er staat heel veel op het spel. Wij kunnen ons niet meer permitteren om tijd te verliezen.

  Jan met de Pet op 22-03-2019 18:00
  Hopen dat FvD en PVV dit tot in de puntjes in hun campagnes verwerken, want deze zoveelste smerige truc wordt anders voor het grootste deel van de bevolking gewoon weggespoeld met feel good berichten over minder werkloosheid, het gaat goed met Nederland en meer van dat soort flagrante leugens.

  Zij zijn de ultieme spreekbuizen voor dit soort informatie en dit mag niet worden toegestaan!

  Misschien kunnen ze pamfletten uitdelen, die door vrijwilligers in alle brievenbussen worden gepost of zo.

  ohje op 22-03-2019 18:04
  De geit is al geschoten dus kijk en geniet van wat de toekomst je brengt.

  Guardianofretro op 22-03-2019 18:04
  Had dir al voorzien….wie enig politiek inzicht heeft die weet de leugens te onderscheiden.

  Tom Hendrix op 22-03-2019 18:05
  @Willy: 15.32. uur. Inderdaad, men wenst schijnbaar burgeroorlog, Willy. En dan denk ik meteen aan de uitspraak: “Ordo ab Chao”, dus “orde vanuit chaos”. En we hebben gezien aan Nazi-Duitsland wat ons dat heeft gebracht. Men leert niets van de geschiedenis, helemaal niets.

  Oma op 22-03-2019 18:15
  “De Nederlandse kiezer kan deze zoveelste schaamteloze inbreuk op onze democratie en zelfbeschikkingsrecht door de EU, en de glasharde leugens die er door de Nederlandse politiek en media over werden en worden verspreid, mooi op 23 mei meenemen naar het stemhokje, en de heren in Den Haag en Brussel opnieuw laten weten dat wij het uitleveren van de toekomst van ons land aan een extreemlinkse groep globalisten niet langer over onze kant laten gaan, en weer leiders willen die de wensen en belangen van ons volk respecteren en voorop stellen.”

  Tja, nu hebben ze er zelfs de eu-landen ingeluisd die níet getekend hebben….als er nu nog geen landen uitstappen die dit niet pikken als het bekend wordt, dan weet ik het niet….Oostenrijk, Hongarije, Polen, Italië?? Dan verliezen ze dat greintje politieke geloofwaardigheid dat ze nog over hadden..

  Wat de verkiezingen betreft: geldt eveneens voor belgië!!!! Zowel voor de nationale, politieke landverraders als dat zootje psychopaten dat zich in eu genesteld heeft met verafstoot op kop! Dus ook: in mei rechts stemmen/VB en Belxit als de Vlamingen/Belgen weten wat goed is voor hen, dit is de laatste kans voor we de afgrond indonderen in sneltreinvaart.

  Bartttttt op 22-03-2019 18:17
  Bijna alles wat nu gebeurt, is als beleid geformuleerd door een clubje rond de NWO en de VN / UN.

  Bekijk deze 10 minuten durende docu over alle gepubliceerde stukken en hun agenda wordt je duidelijk: https://www.youtube.com/watch?v=O2I37RT3TCo

  piet op 22-03-2019 18:24
  maak de witte man niet boos,zagen we al in de vorige eeuw helaas vochten ze tegen zichzelf,1 en 2 pieter

  Jean op 22-03-2019 18:37
  Die EU bende moet gestopt worden willen we nog enige toekomst resp. veiligheid beleven en nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen, die EU bende is een grote troep dictators en zakkenvullers.

  Gast op 22-03-2019 18:42
  @Tom Hendrix op 22-03-2019 18:05:

  Een burgeroorlog waarin de antichrist aan de macht zal komen. Een burgeroorlog in de EU kan gemakkelijk uitbreken wanneer er een grote oorlog in het Midden-Oosten uitbreekt waarin Israël ook betrokken raakt. Dit kan al op korte termijn gebeuren.

  Raveltje op 22-03-2019 19:08
  Alles wordt bindend gemaakt.

  We waren tegen maar het gebeurde toch

  Er zijn gelukkig partijen die voor eigen bevolking opkomen, maar voor

  veel mensen is het te laat, zijn door adviseurs om de tuin geleid.

  Het draait allemaal om geld en macht.,ook wat migranten betreft

  Dat wordt door elite gefinancieerd en oorlog ook.

  Kees op 22-03-2019 19:13
  Wat maakt het uit of we gaan stemmen voor het Europese Praatcircus? Dergelijke besluiten worden genomen door de Europese Commissie, de ongekozen technocraten!Van alles wat daar in het EP wordt gezegd, trekken Juncker en zijn kliek zich gewoon niets aan. Het enige wat helpt om Nederland daarvan te verlossen is een NEXIT, maar dan op voorwaarde dat we een normale regering hebben, niet zoiets als Rutte en z’n vriendjes. En dan zie je wat er gebeurt met Groot Brittannië: Uitstellen, in de hoop (?) dat van uitstel afstel komt.

  Tycho op 22-03-2019 20:07
  Als je de deur open laat staan komt er vuile lucht binnen. Zie maar wat er in Milaan gedeurt is; het is om te huilen. Ik heb het idee dat ruim de helft van de Nederlanders decadente asoos zijn. Alles was ich bin und alles was ich habe dank ich dir mein vaterland. Amsterdam doet pijn in je ogen als je op straat loopt. Als dit de New World Orde is dan houd ik het graag voor gezien; Vriezen we dood dan vriezen we dood. Zo niet dan vooruit maar met die geit; leuk is anders. Hopelijk kunnen we eens weer zingen Es is alles voor uber, es ist alles vorbei. Nach jeden December komt immer ein Mei. Of zoals het volk in de oorlog stiekem zei. Otkow; Onze tijd komt ook weer.

  Frank op 22-03-2019 20:35
  De moeite waard om te bekijken is het volgemde fimpje:

  The Rape of Europe –> https://www.youtube.com/watch?v=66uCnNwLJtM

  Ook intressant om te beluisteren is wat er in het onderstaande filpje gezegd wordt.

  The Real Agenda of the European Union –> https://www.youtube.com/watch?v=3r3KqZJVRYM

  Lisamary op 22-03-2019 21:04
  Kees

  Ga s.v.p. toch maar stemmen in mei en stem a.u.b. Wilders of Baudet.

  Derk op 22-03-2019 22:12
  Tom Hendrix op 22-03-2019 18.05 en Gast op 22-03-2019 18.42.

  U weet welke organisatie de lijfspreuk:”Ordo ab chao” heeft? Is deze organisatie misschien een tentakel van “Octopus””? Naar wie gaan vele wereldleiders op audiëntie? Slechts om thee te drinken? En Gast, Anti christ is reeds lang aan de macht.

  Rick op 22-03-2019 22:19
  Citaat: “Het laat zien hoe belangrijk een duidelijk signaal aan de EU-centralisten bij de Europese Verkiezingen (op 23 mei) is” Ende citaat.

  Zit nog bij te komen van een onbedaarlijke lachbui. Dat “signaal” gaat er dus helemaal never nooit niet komen. Het “volk” vindt het allemaal allemachtig prachtig en wil nadrukkelijk méér EUSSR, méér immigratie en vóóral minder zeggenschap c.q. democratie!!

  Ik meen mij hierbij te mogen baseren op de kersverse verkiezingsuitslag voor de Eerste Kamer.

  Brossen voor de Junkers op 23-03-2019 00:11
  En dan, we weten toch al lang dat de Europese commissie totaal niet gebonden is aan het volk en enkel gebonden is aan de overheersende elite.

  rudy op 23-03-2019 07:35
  Als de Europese Commissie (neo-Politbureau) een dictatuur van links (West-Europese Sovjet-Unie) wil beginnen …zullen wij Helaas verplicht zijn om op extreem-rechts te stemmen !!!

  Ik zie geen andere mogelijkheid !!! Rotte politici !!!!

  Tom Hendrix op 23-03-2019 07:45
  @Derk: 22.12. uur, op 22/3. Het Vaticaan en de paus, naar ik vermoed.

  willy op 23-03-2019 11:31
  @kim; dag Kim ik ben grote voorstander van Engelse humor die is in mijn ogen niet verbeterbaar zoals jezelf scheef, maar ik had het meer over hun politieke drama die nog weinig met ernst of humor heeft te maken wat willen die Britten nu eigenlijk? Zoveel mogelijke voordelen daarom rekken ze heel die situatie er zit dus een plan achter. shalom

  Bastiaan2000 op 23-03-2019 13:20
  Ik ben bezig met “ De 13 satanische bloedlijnen”, een huiveringwekkend boek. Als dit op waarheid berust en we worden geregeerd door enkele families, dan gaan we echt de ellende in, en bewust. Wie kent dit boek en weet of dit echt zo is, hoe het beschreven is. Want ook de goede waren niet zo goed ( bijv. de geallieerden, met hun bombardiment op Dresden en de atoombommen op Japan, wat volgens dat boek niet nodig was).

  Ik ben niet bang, ik weet ( en hoop) dat er een grotere macht is, dat is God. Ook al gaan we de ellende in, nooit zou ik kiezen voor het kwaad. Ik weet dat bijna zeker, genoeg duisternis ondervonden in mijn leven, dat hier ook wel getypt.

  Ik probeer in het klein toch goed te doen, veel meer kan ik op het ogenblik ook niet.

  Nieuw Begin op 23-03-2019 14:53
  Macron’s leger mag op gele hesjes schieten:

  https://www.geenstijl.nl/5146868/live-gilets-jaunes-acte-19-frans-leger-mag-op-eigen-burgers-schieten-van-europeaan-macron/

  P.Meyer op 23-03-2019 15:10
  Shalom;

  Deze “verkiezingen” hebben de geschiedenis al eerder gekent!

  De winnaar van toen, is door zijn hoofd geschoten!

  De kogel kwam van links!

  Oplettende week toegewenst!

  Tom Hendrix op 23-03-2019 15:33
  @Bastiaan2000: 13.20. uur. Eens met uw reactie.

  Eelke Piers op 23-03-2019 17:26
  …maar Nederland heeft een inlegvelletje. Ik weet niet meer waar het is gebleven en ook niet meer wat er in staat

  kim op 23-03-2019 18:16
  @willy, beste Willy, ik heb het geschrevene nog even overgelezen. Inderdaad. Het ging om de politiek. Ben heel bang dat humor uit ons continent verdwijnt. De nipte meerderheid van de Britse bevolking wil uit de EU, maar May is pro-EU. Het is inderdaad waarschijnlijk dat er daar een spelletje gespeeld wordt en de autochtonen niets meer te zeggen hebben. Zoals bijna in de rest van Europa. Groet 🙂

  dimitri op 24-03-2019 16:58
  Bastiaan2000….Ik heb dat boek ook gelezen al weer wat jaren terug,een heel goed boek,kan ik de mensen aanraden…

Comments are closed.