Economische top Davos: Rijkdom miljardairs meer dan verdubbeld ten koste van burgers

80% burgers zijn er sinds 2009 op achteruit gegaan – Opkomend populisme bedreiging voor links-liberaal beleid dat ook in Nederland de laatste resten welvaart van de burgers naar de zakken van een klein eliteclubje verplaatst –Als je rijk bent kijk je in Davos niet op of om als je voor een salade met wat kip en kaas omgerekend € 42,40 –een bedrag waar veel arme bijstandsgezinnen in Nederland een of zelfs twee weken van moeten zien te eten- moet betalen.

————————————————————————————————————————————-

Het Wereld Economie Forum in het Zwitserse Davos is weer begonnen. De rijken en machtigen der Aarde zijn bij elkaar gekomen om het globalisme, dus open grenzen en massa immigratie, nog verder door te voeren. Het heeft hen immers schatrijk gemaakt: de top 12 kreeg er tussen de edities van 2009 en 2017 maar liefst $ 175 miljard bij. 80% van de gewone bevolking zag in diezelfde periode zijn welvaart juist dalen, wat in Frankrijk de Gele Hesjes beweging geboren heeft doen worden. De verwachting is dat de Westerse elite in Davos zich niets van de zorgen van de gewone man zal blijven aantrekken, en afspraken gaat maken voor de snelle oprichting van een globalistische EU-superstaat met onbeperkte massa immigratie en torenhoge klimaat- en energiebelastingen, die de overgebleven welvaart van het volk zullen wegzuigen en in de zakken van deze links-liberale elite zullen deponeren.

De financieel-economische site Bloomberg vindt het ‘geen verrassing’ dat de superrijken nog rijker zijn geworden. De centrale banken hebben in de jaren na de crisis voor $ 16 biljoen in de financiële markten gepompt, en daar heeft eigenlijk alleen een klein eliteclubje buitensporig van kunnen profiteren.

Deze globalistische elite is ‘rijker dan ooit’,  zo wordt dan ook geconstateerd. Twaalf ‘Davos’ miljardairs zagen hun vermogen sinds de editie van 10 jaar geleden met tientallen, honderden en in het geval van Mark ‘Facebook’ Zuckerberg zelfs 1853% groeien. De top 0,1% bezat in 2017 maar liefst $ 8,9 biljoen, tegen $ 3,4 biljoen in 2007. Alleen de beruchte George Soros noteerde een flinke daling van 61%.

Populisme bedreigt rijkdom en macht elite

Hun fors toegenomen rijkdom is een van de belangrijkste redenen waarom de elite zo fel tegen het snel groeiende ‘populisme’ (en ‘nationalisme’) is. Dat alleen de top 20% van het volk er tussen 2009 en 2017 ietsje op vooruit ging, en de onderste 80% er juist op achteruit, past perfect in hun welvaartsverplaatsingsbeleid dat uiteindelijk ook de West Europese burgerij –vooral via steeds hogere, maar valse klimaat- en energiebelastingen en open grenzen/massa immigratie, wat de samenleving jaarlijks nu al tientallen miljarden kost- arm zal maken.

Terugslag en verzet in Frankrijk, Italië, Groot Brittannië, VS

De terugslag tegen dit schaamteloze egoïsme en deze meedogenloze uitbuiting begint echter zichtbaar te worden, vooral in Frankrijk, waar de tot hun neus uitgeknepen burgers het links-liberale globalisme, wat ook al jaren hoogtij viert in Den Haag, spuugzat zijn en zich middels de Gele Hesjes zijn gaan verzetten.

De Italianen hielpen om dezelfde redenen een populistische regering aan de macht. En vergeet ook de Britten niet, die via Brexit uit de in de maak zijnde EU-Superstaat gestapt. Of de Amerikanen, die massaal tegen het establishment stemden door Donald Trump in het Witte Huis te helpen.

Massamedia zijn propagandakanalen geworden

Van de massamedia hoeven de bezorgde en boze burgers op enkele uitzonderingen na geen enkele steun te verwachten, want die worden voor 80% tot 90% gecontroleerd door concerns die het bezit zijn van uitgerekend dezelfde links-liberale globalisten. Journalisten en (hoofd)redacteuren die niet in de pas lopen en afwijken van de hen voorgeschreven (VN/EU-, immigratie- en klimaat-)propaganda, worden simpelweg op een zijspoor gezet of ontslagen.

Het gevolg van het globalisme is dat de rijkdom op de wereld volgens de Gini coëfficiënt ongelijker verdeeld is dan ooit tevoren. Het zou hilarisch zijn als het niet zo dieptriest was dat de elite ieder jaar in Davos hun zogenaamde ‘zorgen’ uitspreken over die groeiende ongelijkheid, maar vervolgens vrolijk doorgaan met het verder vergroten daarvan.

Veroorzakers na crisis 2008 enkel bezig met nog rijker te worden

Anand Giridharadas, auteur van ‘Winner Takes All: The Elite Charade of Changing the World’ omschrijft het treffend: ‘Dezelfde zwendel die de crisis (van 2008) heeft veroorzaakt zorgde ervoor dat de verliezen werden gesocialiseerd (= op de burgers werden afgewenteld).’ Het waren deze globalisten en deze miljardairs die achter die crisis zaten. Maar in plaats van het zoeken naar echte oplossingen waren ze daarna enkel bezig met hoe ze na de crisis nog meer macht en rijkdom konden krijgen, hoe ‘het plebs’ met allerlei drogredenen (zoals het klimaat) nog verder uitgezogen kon worden – en tot nu toe helaas met groot succes.

De sombere voorspelling op Zero Hedge is dat er niets zal veranderen, omdat het deze elite is die alle macht naar zich toe heeft getrokken en het politieke, financiële, economische en maatschappelijke beleid bepaalt, niet de honderden miljoenen mensen die van hooguit een paar tientjes per dag moeten zien rond te komen.

Eindigt dit in een revolutie of burgeroorlog?

Totdat de grens van wat de gewone man kan hebben is bereikt, en dat lijkt in Frankrijk inmiddels het geval te zijn. Volgt hieruit een ware volksopstand en misschien zelfs een revolutie of burgeroorlog, dan hebben we dat geheel en al aan de ‘Davos’ elite en hun gewillige marionetten in de diverse Westerse hoofd- en mediasteden te danken.

Xander

(1) Zero Hedge