Duitse soldaten moeten tijdens militaire oefening eigen auto gebruiken omdat 80% pantservoertuigen kapot is

Tijdens de ‘grootste oefening in Europa sinds de Koude Oorlog’ wordt militaire actie tegen Rusland gesimuleerd. Maar of ze daar in Moskou, gezien de bedroevende staat van het Duitse leger, heel bang van worden?

—————————————————————————————————————————————

4/5 van Duitse Puma infanterie voertuigen staat stil – Andere onderdelen strijdkrachten eveneens amper inzetbaar – Minimaal de helft van potentiële rekruten ongeschikt bevonden

—————————————————————————————————————————————-

De Franse president Macron is een van de grootste voorstanders van een machtig EU leger. Zijn napoleontische ambities lopen vooralsnog echter stuk – letterlijk, want er staan in buurland Duitsland zóveel pantservoertuigen kapot in de garage, dat soldaten tijdens een gisteren begonnen grote militaire oefening -gericht op oorlog tegen Rusland- hun eigen privé auto’s moeten gebruiken. In het Kremlin komen ze in ieder geval niet meer bij van het lachen.

Het tekort aan militair materieel, ontstaan door bezuinigingen en jarenlang gebrekkig onderhoud, is dermate nijpend, dat er niet genoeg capaciteit is om het toch al flink uitgedunde Duitse legertje te verplaatsen. Hierdoor was halverwege 21019 slechts één vijfde van de lichte infanterie voertuigen van het type Puma (71 stuks) inzetbaar.

Stokoude tanks die voortdurend kapot gaan

De rest van de strijdkrachten zijn er even hopeloos aan toe. De Leopard 2 tanks gaan voortdurend kapot, en als ze het al zouden doen dan zijn ze zo verouderd, dat ze op het slagveld geen schijn van kans maken tegen de moderne Russische T-90 tank. Het Duitse leger denkt echter het nog tot 2040 met de Leopard-2 te moeten doen.

Slechts 38% van al het materieel is inzetbaar, en dat percentage werd ook nog eens kunstmatig omhoog geschroefd doordat het aantal militaire voertuigen op papier van 1500 naar 800 werd teruggebracht.

Ook marine en luchtmacht amper inzetbaar

Bij de luchtmacht staan tientallen vliegtuigen staan permanent aan de grond omdat er geen geld is voor onderdelen en onderhoud. Marineschepen zijn niet meer zeewaardig;. 6 van de 15 verouderde fregatten moesten helemaal uit de vaart worden genomen. In 2017 konden de Duitsers niet één van hun onderzeeërs gebruiken, omdat ze allemaal gerepareerd moesten worden.

In 2018 waren slechts 4 van de 120 gevechtsvliegtuigen de lucht in te sturen. Nieuw materieel, zoals de NH90 helikopter (waar ook Nederland mee vliegt) blijkt van inferieure kwaliteit, snel te slijten en technisch onbetrouwbaar te zijn (zoals tegenwoordig ook het geval is met veel Duitse bouwprojecten).

Geen personeel te krijgen; helft sollicitanten is ongeschikt

Ook met het personeel is het nodige aan de hand; ondanks flink verlaagde toelatingseisen is minimaal de helft van het potentiële aantal van 760.000 rekruten ongeschikt bevonden. Volgens het ministerie van Defensie moesten in 2015 maar liefst 3 van de 4 sollicitanten worden afgewezen. Degenen die wel een nieuw ‘Sturmgewehr’ in handen krijgen, mogen blij zijn als ze er iets mee kunnen raken – zo slecht functioneert het wapen. Communiceren gebeurt nog steeds met radio apparatuur uit de jaren ’50.

De Bundeswehr heef 25.000 vacatures voor ingenieurs, technici, artsen en specialisten zoals duikers, maar kan geen geschikte mensen vinden. Vooral aan computertechnici en artsen is een enorm tekort. Inmiddels neemt het leger bijna iedereen aan die aan de minimum vereisten voldoet (zoals het verschil kunnen zien tussen een aquarium en een beeldscherm?).  (2)

De Amerikaanse president Trump heeft regelmatig forse kritiek geuit op de Europese NAVO lidstaten, omdat bijna geen enkel land aan de verplichte 2% defensie uitgaven komt – laat staan aan de 4% die Trump graag wil.

Grootste oefening sinds einde Koude Oorlog / bezemstelen i.p.v. kanonnen

De gisteren begonnen oefening heeft de naam ‘Defender Europe 20’, die vooral in april en mei zal plaatsvinden, en waar 10 landen en 37.000 militairen (waarvan 20.000 Amerikaanse soldaten) met 20.000 stuks materieel  aan zullen deelnemen. Volgens een kaartje worden de Amerikanen via havens in Nederland, België en Letland aangevoerd, en vooral naar Duitsland, Polen en Litouwen verplaatst. Het zou om de grootste oefening in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog gaan (3), die overduidelijk gericht is tegen Rusland.

De Bundeswehr maakte zich in 2015 al eens onsterfelijk belachelijk toen tijdens een NAVO oefening bezemstelen op pantservoertuigen werden gemonteerd, om de lopen van de ontbrekende kanonnen te simuleren. Anno 2020 zou het dus nog erger kunnen; nu zouden die bezemstelen met duct tape op de privé VW’s, Audi’s en BMW’s van soldaten moeten worden gemonteerd.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

2018:
04-05: Duitsers kunnen maar 4 gevechtsvliegtuigen inzetten
01-03 Twee derde materieel Duits leger defect, maar VS uit op oorlog met Rusland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

22

 1. Margaret,

  sinds 2015 zijn niet duizenden, maar 5 MILJOEN moslims binnengekomen !

 2. Maar Raveltje, de banken zijn het andere woord voor de Rothchilds. Zij beheersen het globale bankensysteem. En waar valt het meeste aan te verdienen? Oorlog en wederopbouw……

 3. Enkel 1 NAVO lid voldoet aan alles en heeft in zn eentje meer militairen met n leiding gevende functie dan de legers van Frankrijk, Duitsland en Engeland bij elkaar
  En dat is turkije dat kwa landmacht personeel netzon omvang en aantal kent als de Russische aantallen.
  Landmacht zit turkije in de top 4
  Luchtmacht in de top 10
  Marine top 10
  Geheime dienst zeer actief vandaar het nieuwe hoofdgebouw sinds enkele weken, het Pentagon van Turkije.

 4. De minister van defensie Duitsland , Annegret Kramp Karrenbauer, wordt in haar retoriek steeds agressiever . Duitsland moet zich meer ‘profileren’ door nog meer soldaten mee te laten vechten in gebieden waar voorheen nog een relatieve rust heerste. Nu heb ik nooit begrepen dat Duitsland een dergelijk type deze vorm van machtsuitstraling heeft toe bedacht. Zij, verwoordt het woord van de Duitse politiek, de optuiging van die Bundeswehr voor verdediging van s’lands belang is inmiddels overstag gegaan en overgegaan tot interventies, tot ‘een tegenaanval’ waar Duitsland maar ook Frankrijk, Nederland en andere lidstaten niets te zoeken hebben. Nigel Farage , uitgelachen en belachelijk gemaakt, waarschuwde Duitsland én Frankrijk reeds dat een ‘verdedigingsleger’ te gemakkelijk omgezet kan worden tot een aanvalsleger. Én wat ziet de wereld : door oneigenlijk gebruik van ‘de kogel’ is het overal hommeles.
  Brussel, de EU en de ezel ; die ezel zou zich niet twee keer aan die zelfde steen stoten. Brussel moet zolangzamerhand door alle ‘beschadigingen’ bont en blauw moeten zijn. Een onbestuurbaar gedrocht is het geworden waarbij landen onderling het maar niet eens kunnen worden. Én een Europees leger zou, misschien, waarschijnlijk, je weet maar nooit, een ‘oplossing’ kunnen …. bieden aan conflicten in binnen- en buiten land ? Brussel zegt : bewapent u, ‘moeders wil is wet’ , de ‘huishoud portemonnee’ moet gevuld worden ; Landgenoten trek ten strijde, onze belangen moeten ‘overtuigend’ de wereld gaan overheersen. Goh, wat klinkt dit bekend, de oorzaak van al het kwaad komt uit de loop van het geweer.
  NewYork 9/11 Twin Touwers artikel 5 NAVO verdrag : wollt Ihr den totalen Krieg…. Goebbels 1943 , nou die hebben we inmiddels, wereldwijd. Annegret K Karrenbauer, matig uw toon Duitsland ; spierallen-gedrag/geklets is opruiend geklets, de relatieve vrede komt niet uit de koker van uw land, integendeel zelfs

 5. En wat is er zo erg dat die Duitsers hun eigen auto moeten gebruiken, zolang het maar groen gebeurd.
  Dus nu is het wachten op de groene tanks van Tesla met veldstopcontact.
  Solar Jeep, Lion batterij tanks en CO2 buksen.
  Dan kan Elon Reeve Musk weer een paar van die groene raketten de ruimte in knallen.
  Reken maar dat die Russen daarvan zullen bibberen van angst.
  Het zou je maar gebeuren als die grootte Duitse tandloze tijger zoveel stinkende CO2 adem naar je uitblaast.
  En jawel we weten het, het Timmermans plan, onder de EU kopje gebakken lucht offensief.
  Eén sterk Europa met een Duits gaspijppie vanuit Poetin’s buitenverblijf.
  We blijven het geloven denken ze werkelijk, how dare you.
  M’n tante op een houtvlot.
  Dus laten we maar weer wat kindertjes inzetten, werkt altijd.
  https://www.youtube.com/watch?v=xVlRompc1yE
  En wat gaan wij daaraan doen, juist zingen.
  https://www.youtube.com/watch?v=dZfYzBsdQn0

 6. Het maakt niks uit, geen legermacht is geschikt om op te treden tegen fokvrouwtjes die volledig in het zicht van linkse deugmensen nieuwe soldaatjes kweken, lekker dom door inteelt en binnen 20 jaar heb je de ideale soldaat. Volkomen gehersenspoeld in een waanidee van übermensch en eeuwigdurend hiernamaals met tig maagden, opgevoed met haat tegen alles wat niet meegaat in hun idiote machtssysteem. Justitie stelt niks voor, met tientallen veroordelingen op zak doorgaan met roven en geweld. Als ze al in de bajes komen kunnen ze daar op staatskosten nog fitness training krijgen.

  Al die groot geadverteerde legeroefeningen zijn toneel om het volk te sussen terwijl ondergronds het venijn voortwoekert.

 7. De Globalisten willen blijkbaar een 2de “Operatie Barberossa” beginnen binnen afzienbare tijd.Hopelijk wint Donald Trumph zijn 2de ambstermijn zodat die waanzin teminste nog wat wordt uitgesteld want de dag dat die zogenaamde Democraten in de U.S.A. de president leveren dan zitten we sneller dan we denken in WO3

 8. @anoniem schreef: 31/01/2020 om 5:39 pm

  Nederland mag een klein landje zijn, zelfs operen zij ook op grote schaal ook in wapens
  overal ter wereld!
  Wat drugs betreft is de Nederlandse Staat en Koningshuis er niet vies van!
  Heel vreemd dat er al te vaak, bij wiet winkels en andere winkels granaten werden gelegd of aan de deuren.
  De overheid wil de monopolie rechten hebben aan wiet en drugst, niks is mooier om de panden te sluiten
  waar granaten neer gelegd zijn en tot nu toe zijn der nog geen één verdachten opgepakt.
  Je zou denken in verband met terrorisme, dat zij daar boven op springen.
  Ook met die geld pin automaten, die tot ontploffing worden gebracht het zelfde.
  Viind dit nogal heel verdacht en ook dat zij met gemak aan wapens kunnen komen.
  Je
  Dit komt hun goed uit, immers werden er steeds meer pin automaten weg gehaalt.
  Straks niet mogelijke met kontant geld te betalen.

 9. Ik hoop dat er geen bank is die de oorlog wil betalen, zoals de Rothchilds
  Oorlog tegen Rusland dan wordt Europa een bloedbad.

 10. Naar mijn mening staat Duitsland op instorten, tja niet verbazen als er meer dan duizenenden vreemdelingen
  vrij binnen kunnen komen en alles gratis krijgt en hun eigen volk verraad en landveraad pleeg.
  Geen goeie oorlog matrialen meer,wegens bezuiniging!!
  Daarom laten zij de vreemdelingen hun gang gaan,maar het moet niet al te veel op vallen, want anders worden
  de rijken buurten,waar ook ministers wonen geplonderd!
  Wie zaaid die oogst!

 11. Keep them rolling mag wel oppassen dat ze niet onteigend worden van hun voertuigen

 12. Door heel Europa heeft men groepen mensen die als hobby Duits legermaterieel uit de Tweede wereldoorlog in nieuwstaat houden .
  Wanneer je het hen zou vragen ( Der Windthund .NL etc ) zouden ze een rit naar Rusland fantastisch vinden .
  Van een afstand lijkt het nog heel wat .
  Het goedkoopste betrouwbaarste hoog-kwalitatieve wapen is de ( Europese ) Tsjechische versie van de Kalashnikov / AK 47 .
  Ook nog goedkoop en de Tsjechen zouden blij zijn met een grote order .

  De soldaten : Men moet wel Duits spreken dus het wordt moeilijk .
  De echte soldaten uit WO 2 zijn er niet meer , maar wellicht bevinden zich er nog wat 100 jarigen ( van hoge kwaliteit ) in de bejaardentehuizen .
  Echte proffs bij die Navo , en dan het suïcidale lef hebben de Russen te sarren !

 13. het besef begint steeds meer door te dringen dat Europa tegen zijn zin in zijn rug naar voren geduwd wordt om tegen zijn echte oude vriend te vechten terwijl zijn nieuwe vriend steeds meer een intrigant en echte vijand blijkt te zijn. Want wie is hier de echte oorlogshitser en wapenhandelaar? En welke mensen bepalen de grenzen? Kijk nogs eens naar de oude foto van de Jalta conferentie waar de 3 grote ‘leiders’ van Engeland, USSR en VS met 1 hand in het vest als ware Napoleons de nieuwe status quo in Europa vastleggen. Die houding is niet van Napoléon maar een vrijmetselaars signaal.

 14. Het is weer het bekende recept; de toelatingseisen verlagen in plaats van een hogere beloning in het vooruitzicht te stellen.
  Het resultaat was voorspelbaar natuurlijk.
  Behalve voor politici, die ontbreekt het namelijk aan het benodigde verstandelijke vermogen.

 15. Je eigen leger stelselmatig verzwakken en de vijand binnen halen. Wat voor straf staat er op verraad in Duitsland?

 16. Een prachtige spin om de EU inwoners klaar te masseren voor meer geld voor het Europese leger vind je niet? Wie gaan betalen? Juist…
  Kom er maar in Frans Timmermans.

 17. En onze soldaten moeten pief, paf, poef roepen, omdat er geen voldoende munitie is. Whoehahaha, je lacht je toch te barsten…als het niet zo triest zou zijn.

 18. Al goed dat de Engelse vertrekken anders moesten zij nog wagens leveren aan te Duitsers. Maar nu ga ik ook wat geruster slapen wetende dat die stoute Duitsers geen pantservoertuigen hebben want wie weet vallen ze België weer binnen langs de Ardennen wie weet? Voor mij mogen ze nog wat afpakken van die Duitsers Merkel misschien. ?? Shalom

Comments are closed.