Doelwit Angela Merkel? Incidenten doen sabotage Duitse regeringsvliegtuigen vermoeden

Het Duitse regeringsvliegtuig Konrad Adenauer (afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————

Verdachte incidenten blijven zich opstapelen – Sabotage, toeval, of een beschaving in verval?

—————————————————————————————————————————————–

De afgelopen maanden zijn er een aantal abnormale incidenten geweest met Duitse regeringsvliegtuigen. Noodlandingen, onverwachte tussenstops, een voertuig dat het toestel van Merkel ramde – de Duitse overheid, inlichtingendiensten en strijdkrachten denken serieus aan mogelijke sabotage of een cyberaanval. Bewijzen zijn er nog niet, maar van toeval lijkt eigenlijk geen sprake meer te kunnen zijn.

Bekendste noodsituatie is die van bondskanselier Angela Merkel en haar vice kanselier op 29 november 2018. Net onderweg naar de G20 top in Argentinië valt plotseling alle stroom aan boord uit. De piloot kan enkel nog via zijn satelliettelefoon communiceren. Als hij boven de Noordzee kerosine wil lozen, weigeren de kleppen. Pas 70 minuten later kan hij een noodlanding maken. Angela Merkel, volgens de berichten behoorlijk ontdaan, kan het toestel echter pas verlaten als eerst de gloeiend hete remmen zijn afgekoeld.

Pech, zoiets kan gebeuren? Ja, zo werd het wel in de media gebracht. Maar intern werd gelijk gedacht aan een mogelijke aanval met een radarwapen of EMP.

Het voorval staat niet op zichzelf. In juni van dat jaar moest bondspresident Frank-Walter Steinmeier het reserve toestel nemen omdat zijn Airbus ‘hydraulische schade’ had opgelopen. Drie maanden later, in oktober, zouden ‘knaagdieren’ de kabels van de ‘Konrad Adenauer’ hebben beschadigd, waardoor vicekanselier Olaf Scholz vanuit Indonesië een gewone lijnvlucht naar huis moest nemen.

Maand later: hetzelfde regeringsvliegtuig loopt tijdens Steinmeiers bezoek aan Zuid Afrika motorschade op. In januari 2019 is de president wéér de pineut: een ander regeringstoestel, de Airbus A340 ‘Theodor Heuss’ kampt met problemen met de luchtdruk. In dezelfde maand verhindert een defect aan een kleinere Bombardier Global 5000 de minister van Ontwikkelingshulp een geplande reis naar Afrika.

Piloten weigeren na bijna ongeluk verder te vliegen

Op 1 april zit minister van BuZa Heiko Maas enige tijd vast als de Konrad Adenauer in New York is geland. Enkele banden van het toestel zijn namelijk geklapt. Slechts tien dagen later gebeurt dat opnieuw met hetzelfde vliegtuig.

De zojuist genoemde kleinere Bombardier stort op 16 april zelfs bijna neer bij Berlijn-Schönefeld. Na een korte ziekenhuisopname weigeren de piloten weer in de cockpit te stappen, en nemen ze liever de trein.

Onderhoudspersoneel wordt niet gescreend

Op vragen of deze opvallende reeks incidenten op sabotage kunnen duiden, weigert de Duitse luchtmacht rechtstreeks antwoord te geven. Men verklaart enkel dat alles wordt gedaan om de vliegtuigen weer veilig te maken en er een grondig onderzoek wordt verricht naar een mogelijke samenhang tussen de ‘storingen en defecten’. De voor het onderhoud verantwoordelijke Lufthansa beweert zelfs dat hier niets abnormaals aan is.

Wel is gebleken dat het personeel dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van de vliegtuigen niet door de overheid wordt gescreend. Volgens de luchtmacht zijn de bedrijven die voor het onderhoud worden ingeschakeld hier zelf verantwoordelijk voor.

Ondertussen is er nog altijd geen oorzaak gevonden en vond op 19 mei het volgende incident plaats: (weer) minister van BuZa Maas komt met vertraging in Bulgarije aan omdat het toestel problemen heeft met de hulpturbine. Als klap op de vuurpijl ramt een onbemand voertuig Angela Merkels regeringsvliegtuig als deze geparkeerd staat op het vliegveld van Dortmund, vijf dagen voor haar geplande vertrek. Hierdoor moet ze de lange afstandshelikopter nemen. (1)

Sabotage, toeval, of een beschaving in verval?

Dat zijn in korte tijd wel heel veel toevalligheden. Sabotage? Of past het in het patroon van het langzaam maar zeker wegzakken van Duitsland als top industrieland, getuige bijvoorbeeld het enorme aantal grote als kleine bouwprojecten die vaak jarenlange vertragingen oplopen en/of waar men allerlei technische problemen en storingen maar niet weet op te lossen.

Denk in dit verband ook aan bijvoorbeeld de beruchte ‘sjoemel diesel’ affaire, de ‘Dauerstau’ op de in verval geraakte autobahnen, vele honderden bruggen en viaducten die vaak van slechte bouwkwaliteit zijn en ver voor het einde van hun levensduur zijn versleten, het nieuwe vliegveld van Berlijn dat miljarden extra kost maar nog altijd niet open is, de extreem kostbare maar feitelijk totaal mislukte ‘Energiewende’ die de elektriciteitsprijzen heeft doen exploderen, de talloze aanhoudende storingen met ICE (HSL) treinen, en de strijdkrachten waar de helft tot driekwart –en soms nog meer- van het materieel door storingen of gebrekkig onderhoud niet inzetbaar is.

Vloeit de kennis, de kunde, en ook de interesse en drang naar vooruitgang uit het Duitse volk weg? Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de ook prestaties in het onderwijs bij onze Oosterburen zeker de afgelopen jaren fors zijn gedaald, en ook het niveau van het onderwijs op een veel lager niveau staat als nog maar 30 of 40 jaar geleden (zoals ook in Nederland het geval lijkt te zijn).

Zijn deze ontwikkelingen slechts een tijdelijke dip, of is er misschien toch meer aan de hand?

 

Xander

(1) Journalistenwatch
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

18

 1. Moderator Xander, hoe kom ik op het Geloofsforum?

  Tom !! onder de kopfoto ziet u home, enz. in dat rijtje ziet u ook Geloofsforum waar u op moet klikken. Mod 😉

 2. Goh, en dan moet (over niet al te lange tijd) de volgende financiële crisis nog uitbreken.
  Ach wat, als de technische en de economische motor in de soep draaien?
  Weer nieuwe inzichten, managers en politici en beleid tot de volgende crisis.
  Niets is eeuwigdurend in de moderne vluchtige wereld.

 3. Xander, waarom wordt mijn reactie niet geplaatst?

  Geloofszaken naar het Geloofsforum. Mod.

 4. er gebeurd wat er gebeuren moet,maar ik zal me tot het einde verzetten,mentaal en fysiek,ik pleeg geen verraad aan mijn Heer,ik ben en zal altijd Christen blijven,en geen genade voor de verraders,piet

 5. Evert,

  tijdens de verkiezingen van mei heb jij dan ok voor een socialistische partij gestemd of voor extreem-rechts ????

 6. Vogens de katholieke priester uit India SADHU SELVARAJ zal Berlijn in de toekomst één der 3 hoofdsteden van anti-Christ zijn …Berlijn wordt zijn politieke hoofdstad (de religieuze wordt uiteraard Jerusalem)

  Zal deze perverse man de macht grijpen na de ineenstorting van Duitsland ???

 7. Technische storingen en falingen van vliegtuigen door slecht onderhoud wegens geldgebrek? Er moeten immers miljarden gaan naar immigranten door de ‘wir schaffen das’ politiek van merkel?
  Nu krijgt merkel de rekening zelf en persoonlijk nog wel gepresenteerd van haar ‘weg-met-ons beleid’ – karma is een bitch?
  Uiteraard, zoals het politiek correct betaamd, kan nu eindelijk de schuld door subtiele suggestie in de schoenen worden geschoven van de gegeerde zondebok(russen/putin) dat merkel kan gebruiken door nu het verongelijkte, geschokte slachtoffer uit te hangen voor wat ze zelf veroorzaakte door de financiering van ontwikkelingen in eigen land over te hevelen naar de eu/islamisering.
  Nu nog wat nepnieuws verspreiden dat de russen achter de sabotages zitten om merkel en eu uit de weg te ruimen – circuleren deze geruchten nog niet op sociale media?

 8. Merkel wilde migranten per vliegtuig binnenhalen, dan gaat er vast iets fout.
  En vertrouwen stellen in computers dat doet de techniek, want computers maken geen fouten

 9. Vrijwel alle west Europese landen zitten op een zelfmoord koers. Met instemming van de meeste kiezers.

 10. Gesprekken over de gevolgen zelden over de oorzaken.
  Dat zijn nochtans de fundamenten waar het netwerk van de vele gevolgen op gebouwd worden.
  Bv. Energie. Na de japanse atoomkatastrofe werd er door bepaalde partijen op straat gekomen voor de atoomcentralen te sluiten. Gevolg een totaal verkeerde energie omzwaai, die deze die op straat kwamen nu mogen betalen.
  Maar deze die de mensen opgejut hebben zitten veilig.
  Waarom komen die nu niet in de schijwerper?
  En zo kan men maar doorgaan met andere fundamenten aan te kaarten.

 11. ter attentie van Tigron.
  Je schrijft : een in verval geraakte natie. Dat is juist, maar is het niet zo dat dit bijna voor de hele Europese unie geld…. . geld,geld, geld, unsere Wirtschaft . Duitsland zou vandaag de dag niet eens meer voldoen aan de toelatingseisen van de 60 % schulden van/over het bruto binnenlands produkt voor toetreding bij de EU.
  Zie: Dept-to- GDP Ratio in European Countries. ( Die Krise der Europaischen Union und die Wahl )
  Duitsland, ooit het land van denkers en dichters heeft zijn identiteit verloren. De regering staat nog steeds onder curatele van de bezettingsmacht ( SHAEF Gesetz ) en het volk bij Google .

 12. Ach, die oude ScAirbussen waren vroeger van Lufthansa en zijn inmiddels ook alweer 20 jaar oud. Misschien moet die Bundesmutti een keertje gewoon een Boeing 777 bij Trump bestellen? Overigens, was man-met-snor destijds niet een keertje doelwit met een Luftwaffe vliegtuig? Weinig veranderingen dus bij die Duitsers… (lol)

 13. Ik denk dat het een in verval rakende beschaving is.
  De jaren 50-60-70 waren jaren van opbouw en ontwikkelingen.Er was meer geld te verdienen en onze welvaart steeg.
  In deze begin jaren was er nog solidariteit onder de bevolking, kijk als voorbeeld maar eens naar de demonstraties tegen de toenmalige plaatsing van kruisraketten of de demonstraties voor het behoud van de toenmalige zeezenders o.a. Radio Veronica.
  Vandaag de dag zijn maatschappijen steeds individualistischer geworden, zowel in het groot alsook in het klein.
  Multinationals, politiek, zorgsector, Farma, voedingsindustrie etc.lijken voornamelijk uit op eigenbelang.vaak ten kostte van de burger.
  Mensen zelf merken dat hun welvaart tussen de vingers gaat glippen waardoor ze meer hun focus heeft op het proberen te behouden daarvan.
  Men is gewend geraakt aan de welvaart, aan het méér en méér willen.
  Het gouden kalf uit de bijbel heeft tegenwoordig andere namen; koophuis, Iphone, Volvo, Netflix, enz.enz.
  De mensheid is nog voornamelijk bezig met zichzelf en eigenbelang.
  De oudere generatie schud het hoofd omdat ze het niet meer begrijpen waar de aandacht tegenwoordig aan besteed wordt.
  Er worden kapitalen uitgegeven aan oorlogen aan de andere kant van de wereld, voor gewin.
  Er wordt bezuinigd op de zorg uit kostenbesparing.
  Voedselprijzen worden verhoogd uit winstbejag.
  Energieprijzen gaan omhoog zodat er andere dingen mee kunnen worden gedaan.
  En ondertussen krijgen de voedselbanken het drukker en drukker.
  Uiteindelijk is het wachten op de grote klap die ons in de realiteit terug werpt en men dient terug te grijpen op saamhorigheid, compassie en mededogen.
  We kunnen nu reeds proberen om ’n goed mens te zijn naar onze medemens en onze zelf liefde om te buigen naar naasten liefde. Kost niet zoveel, slechts ’n beetje moeite en motivatie

 14. Als inwoner van Duitsland kan in bovenstaande alleen maar bevestigen….. Men vergeet er alleen bij te zeggen dat DL inmiddels de strengste censuur wetten van de EU heeft, het Volk compleet gehersenspoelt is en er als Zombies bij lopen. Het Land is devinitief verloren de Rest van de EU zal volgen

 15. Bij Traben-Trarbach storte een brug in aanbouw in zo n 2jaar geleden. Zou langzamerhand de motivatie ontbreken om kwalitatief goede produkten te produceren gezien de teloor gang van Duitsland gezien de open grenzen en de massa illegale immigratie van veelal moslims? De gewone man ziet het allemaal niet meer zitten en denk, waar doe ik het eigenlijk voor? Ik werken en immigranten lekker levenslang niksen van onze belastingcenten, vakantie vieren en de zaak hier verpesten.

 16. Zou men tante Merkel gaan viseren als ik dat artikel mag geloven? Loopt er dan toch een kwade Duitser rond die heel die migratie door Merkel begonnen onzin aan het vinden is ? Of is er meer aan de hand want wie kan dat saboteren ? Inderdaad van binnenuit. Shalom

Comments are closed.