Doe wat ik zeg, niet wat ik doe: Bekende steenrijke klimaatactivist reist in privé jet wereld rond

Sovjet Unie herleefd in het Westen: Leiders leggen bevolking steeds hogere lasten op terwijl ze zichzelf daarvan uitzonderen –Alleen als je zoals boomknuffelaar Gunhild Stordalen meer dan zat geld hebt kun je het je veroorloven om van gewone mensen te eisen dat ze hun eigen welvaart opgeven voor jouw linksgroenliberale klimaatreligie. Afbeelding: (2).

—————————————————————————————————————————————-

Een typisch gevalletje van linksgroenliberale hypocrisie is de Noorse miljardair Gunhild Stordalen, die onlangs voor € 23 miljoen een privé jet kocht waarmee ze de wereld rondreist om van gewone mensen te eisen dat zij de ‘wereld moeten redden’ door hun vleesconsumptie te beperken tot minder dan een half plakje ham of een stukje vlees ter grootte van pakweg anderhalve vierkante centimeter per dag.

Vliegtuigen zijn volgens klimaatactivisten zoals Elon ‘Tesla’ Musk een belangrijke oorzaak van antropogene ‘global warming’ (als er al zoiets bestaat, wat sterk betwijfeld moet worden). Maar net als bij Musk blijkt ook in het geval van Stordalen dat alleen als je steenrijk bent je het je kunt veroorloven om de extreemlinkse klimaatreligie te verkondigen en aan anderen op te leggen.

‘De hypocrisie hiervan is verbijsterend,’ reageerde Christopher Snowdon, topman aan het Institute of Economic Affairs. ‘In deze campagne wordt gewone mensen opgedragen om vanwege het klimaat minder dan een halve plak ham per dag te eten, terwijl de baas in privé jets de wereld rondvliegt en daarmee een enorme ‘CO2 voetafdruk’ creëert. Dit  is een klassiek geval van ‘doe wat ik zeg, niet wat ik doe’. Militante klimaatactivisten kunnen het niet laten om dagelijks voedsel te demoniseren en mensen te vertellen hoe ze moeten leven.’

Half plakje ham of stukje rundvlees ter grootte van een cent

Stordalen, een voormalig model die nu een ‘doctor’ is, financierde onlangs het EAT-Lancet onderzoek waarin werd geconcludeerd dat de gewone man dagelijks niet meer dan een tweederde visstick, of een kwart stuk kip, of een rundvlees burger ter grootte van een cent zou moeten eten.

De miljardair richtte in 2013 de EAT stichting op, is zelf een uitgesproken vegetariër en voert actief campagne voor de ‘groene’ en ‘duurzame’ agenda. Haar onderzoek heeft overigens ook een flinke CO2-voetafdruk gelaten, want er namen 37 experts uit 16 landen aan deel die naar tientallen plaatsen over de hele wereld zijn gevlogen.

Vakanties in Latijns Amerika, miljoenenhuwelijk in Marokko

Ze is ook actief op Instagram, waar ze onlangs foto’s plaatste van haar vakanties in Griekenland, Mexico, Costa Rica en Cuba, en ook een foto van een toespraak waar ze mensen opdroeg dat ze vanwege het klimaat moeten stoppen met het eten van vlees.

Daar houdt haar schaamteloze hypocrisie niet op, want in 2010 liet ze 237 gasten vele duizenden kilometers overvliegen naar Marokko, waar ze in een luxueus hotel haar ruim € 4,5 miljoen kostende huwelijksfeest organiseerde.

Om afgelopen week tijdens een lezing in Oslo nog te beweren dat het een ‘morele zaak’ is dat alle mensen haar vegetarische dieet overnemen: ‘We moeten allemaal ons steentje bijdragen, of we nu macht hebben of kennis, geld, een stem, een stuk land of een stuk brood.’

Of, in haar geval, een privé jet. (1)

Sovjet Unie herleefd in het Westen

Ook hieruit blijkt dat de oude Sovjet Unie is herleefd, en wel in het ooit vrije Westen. De Sovjet leiding stond erom bekend het gewone volk loodzware lasten op te leggen, waardoor privé auto’s voor velen onbetaalbaar waren en veel schappen van de winkels het grootste deel van de week leeg bleven, terwijl de leiders van het land ondertussen zelf wel onbeperkt genoten van alle luxe en geneugten des levens – precies waar het beleid van de linksgroen-liberale elite in Den Haag en alle andere West Europese hoofdsteden op zal uitdraaien.

Maar misschien geeft het u wel een prettig gevoel dat u de komende jaren steeds meer zal moeten bezuinigen omdat u het klimaat zou moeten ‘redden’ en uw energie- en brandstofrekening en boodschappen daarom onbetaalbaar worden gemaakt, terwijl ‘onze leiders’ zichzelf een uitzonderingspositie blijven geven.

‘Alle mensen zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen’ geldt immers vooral voor 2019 en de jaren vol bittere volksarmoede die niet heel lang daarna zullen volgen als het huidige Marxistische klimaat’beleid’ zelfs maar voor de helft wordt uitgevoerd. En dat enkel voor het met enkele duizenden van één procent beperken van een volstrekt natuurlijk gas waar planten en gewassen juist wel bij varen, en waar de atmosfeer –zeker gezien de bevolkingsgroei- eerder te weinig dan teveel van heeft.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: openbare foto (gedeeld op social media via Instagram onder ‘fair use’ policy)


Zie ook:

24-01: Topeconoom Armstrong: ‘Confrontatie normale volk met klimaatextremisten een feit’
14-01: ‘Verschuiving magnetische Noordpool echte reden klimaatverandering’
13-01: 25 deskundigen slaan alarm: Huidig klimaatbeleid veroorzaakt ondergang van Nederland

2018:

07-12: (/ Na VS breekt ook Brazilië met Marxistische klimaatagenda)
29-11: Topwetenschapper Dyson waarschuwt dat klimaatbeleid op ideologie is gebaseerd, niet op feiten (/ Groene klimaatideologie heeft alles weg van een nieuwe religie)
16-11: NASA satelliet ziet forse afkoeling, lijkt begin van nieuwe mini ijstijd
15-11: Klimaatwetenschappers geven enorme rekenfout Global Warming toe
09-10: IPCC wakkert klimaathysterie verder aan met angst zaaiend propaganda rapport (/ Met uitzondering van de EU trapt niemand meer in de CO2/opwarming hoax, dus moeten alleen de Europese burgers er fors voor gaan betalen)
03-09: Zonne minimum eerder begonnen, experts waarschuwen voor langdurige afkoeling Aarde
01-06: Petitie tegen gasvrij maken Nederland vanwege enorme kosten die burgers moeten betalen (/ Miljoenen Nederlanders dankzij GroenLinks, milieulobby en ‘duurzaam’ bedrijfsleven in armoede gestort – Ook huurders worden opgezadeld met CO2-klimaatproof maken woningen, wat ruim € 100 miljard gaat kosten)