Dit jaar al duizenden vermoord: Wereld negeert islamitische genocide op christenen in Nigeria

Gevolg van vals evangelie: Nigeriaanse christenen ook door Westerse geloofsgenoten in de steek gelaten –
Christenen protesteren (tot nu toe vergeefs) met foto’s van honderden door moslims afgeslachte gelovigen tegen de genocide in hun land. (Afbeelding: Getty Images (2)).

———————————————————————————————————————————–

De overwegend uit moslims bestaande Rohingya, die de afgelopen jaren worden verdreven uit Myanmar (Birma) en naar schatting enkele duizenden doden te betreuren hebben, halen steeds weer de voorpagina’s van het Westerse nieuws. De aan de gang zijnde genocide in Nigeria, waar alleen al dit jaar meer dan 6000 christenen werden vermoord, wordt echter door vrijwel iedereen genegeerd. Reden: hier zijn moslims de daders, en dat is in het zichzelf islamiserende Europa niet politiek correct.

Moslims vielen vorige week opnieuw diverse Nigeriaanse kerken aan, en slachtten daarbij op vaak wrede wijze 238 christenen af. Het totaal aantal omgebrachte christenen in 2018 steeg daarmee tot boven de 6000. Was het andersom geweest, hadden politiek Den Haag, de NOS, NU, de Volkskrant etc.. er ongetwijfeld met grote koppen aandacht aan besteed.

‘Het lijdt geen twijfel dat het enige doel van deze aanvallen gericht is op etnische zuiveringen, inbeslagname van grondgebied, en het met geweld verdrijven van inheemse christenen uit hun voorouderlijke thuisland,’ zo verklaarde de Christian Association of Nigeria (CAN). ‘De meeste slachtoffers zijn kinderen, vrouwen en bejaarden… Wat er in Nigeria gebeurt, is pure genocide, en moet onmiddellijk worden gestopt.’

Veel christenen worden met machetes doodgestoken of onthoofd. Anderen worden levend verbrand (al dan niet in opgesloten huizen en kerken), en vrouwen en meisjes worden heel vaak aangerand en verkracht voordat ze worden vermoord.

Woeste jihad en genocide door moslims wordt gebagatelliseerd

Net als de Nigeriaanse regering doen de VS en Europa alsof deze woeste islamitische jihad een interne strijd is tussen de rijkeren (schijnbaar altijd christenen) en de armeren (schijnbaar altijd moslims). Zo verklaarde oud president Bill Clinton in 2012 dat ‘ongelijkheid’ en ‘armoede’ de reden ‘van deze toestand’ is (waarbij ‘deze toestand’ een opzettelijke bagatellisering van de islamitische genocide op christenen was). Zelfs na bomaanslagen op kerken wordt in het Westen steevast beweerd dat het ‘niet om een religieuze oorlog’ gaat.

De CAN zegt dat er niets klopt van deze voorstelling van zaken. Moslims die christenen hebben vermoord, worden vrijwel altijd ongemoeid gelaten door de regering. ‘En hoe kan het een strijd zijn als enkel één groep (moslims) doorgaat met het aanvallen, vermoorden, verminken en vernietigen, en de andere groep (christenen) steeds wordt vermoord, verminkt, en wier kerken worden vernietigd? Hoe kan dit een strijd zijn als boeren in hun eigen dorpen en gemeenschappen moeten vluchten voor hun leven?’

Het Ouderlingenforum van de CAN waarschuwde in mei de Britse Hoge Commissie dat moslims in Nigeria een totale jihad voeren, en de democratie willen vervangen door de onderdrukkende, discriminerende Sharia – het algemene, door Allah en Mohammed verplichte doel van alle moslims wereldwijd.

De internationale gemeenschap onderneemt echter nauwelijks iets om de genocide in Nigeria een halt toe te roepen. ‘Dit is niet verwonderlijk, want ze willen zelfs de oorzaak niet erkennen, namelijk de intolerante ideologie van de jihad,’ schrijft Raymond Ibrahim, auteur van onder meer ‘Opnieuw Gekruisigd: De nieuwe oorlog van islam tegen christenen’. Het is daarom vrijwel zeker dat er nog vele duizenden christenen zullen worden afgeslacht, voordat er mogelijk serieuze aandacht voor komt. (1)

Nigeriaanse christenen door Westerse geloofsgenoten in de steek gelaten

Een andere, niet door Ibrahim genoemde reden is de gelatenheid van het overgrote deel van het Westerse christendom. Dit komt vooral voort uit een vals evangelie, gebaseerd op de in vrijwel alle kerken doordrenkte theologie dat God ‘altijd voor je zorgt en je beschermt voor onheil’, soms zelfs in die zin dat Hij je helpt met boodschappen doen, een parkeerplekje krijgen, zorgt voor goed weer als je een tuinfeestje hebt, et cetera. Kortom: God als dagelijkse hulpje die je leven in zo goed mogelijk banen leidt, als je maar ‘naar Hem luistert’.

Dat over de hele wereld inmiddels miljoenen christenen de gruwelijkste vervolgingen meemaken en alles kwijtraken wat hen lief is, past niet in hun beeld van zo’n soort persoonlijke levensassistent in de hemel, en dus doet men gewoon alsof het allemaal zo erg niet is, of zelfs alsof het niet bestaat. De christenen in Nigeria worden dus feitelijk ook door hun Westerse geloofsgenoten, die het sowieso vele malen beter hebben getroffen, in de steek gelaten. Maar misschien hadden ze gewoon meer geloof en vertrouwen moeten hebben, en het liefst ook nog hun tienden moeten geven, dan was hen dit vast niet overkomen?

Xander

(1) Gatestone Institute
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)