Deal EU blijkt nepnieuws: Oost Europa wil niets weten van terugnemen migranten

Spanning in Duitsland: Buigt CSU leider Seehofer vandaag toch wéér voor Merkel? – Marokko waarschuwt dat er nog eens 1 miljoen migranten onderweg zijn –
De Duitse vrijheidspartij AfD heeft een officiële aanklacht ingediend tegen illegale mensensmokkelorganisaties zoals Sea-Watch. (Afbeelding: Getty Images (4)).

————————————————————————————————————————————

De internationale en Nederlandse media meldden gisteren dat een groot aantal EU landen, en volgens de persbureaus Reuters en DPA ook de (Oost Europese) Visegrad staten, zich achter de Duitse bondskanselier Merkel hebben geschaard, en een akkoord hebben bereikt over het sneller terugnemen van elkaars asielzoekers. ‘Absolute onzin,’ zo reageerde de Tsjechische premier Andrej Babis. Hij verklaarde dat hij niet eens met Merkel heeft gesproken, en sowieso nooit een dergelijke vluchtelingendeal te zullen ondertekenen. Het nepnieuws dat er wel een breed akkoord ligt is waarschijnlijk bedoeld om Merkel een steun in de rug te geven in haar conflict met CSU leider en minister Seehofer, die vandaag zou moeten laten weten of hij zijn eisen inslikt en toch weer achter haar gaat staan.

Ook in Hongarije weet men niets van de zo triomfantelijk gemelde deal met 14 EU-landen om het Dublin akkoord ‘effectiever’ uit te voeren. Premier Viktor Orban zei dat dit nieuws ‘een gebruikelijk vals bericht van de kranten is, want er werd geen enkele overeenkomst gesloten.’ Een regeringswoordvoerder bevestigde dat ‘zo’n deal er niet is. Het is voor een migrant onmogelijk om naar Hongarije te komen zonder eerst in een ander EU land te zijn geweest. In 2015 probeerde Duitsland om Hongarije tot land voor eerste opvang te maken, maar wij hebben dat sindsdien verhinderd.’

Polen ontkent eveneens. ‘Er zijn geen nieuwe overeenkomsten gesloten over de opname van asielzoekers uit andere EU-landen. Wij bevestigen de verklaringen van Tsjechië en Hongarije,’ aldus een woordvoerder van het minister van Buitenlandse Zaken.

Ook het opzetten van ‘ankercentra’ buiten Europa om tijdig de aanvragen van massa’s asielzoekers te verwerken blijkt een ‘waanvoorstelling’ van de Duitse kanselier te zijn. Tunesië, Libië, Marokko en Egypte wezen dit voorstel namelijk onmiddellijk van de hand.

Nepnieuws om Angela Merkel in het zadel te houden

Kortom: van eensgezindheid in de EU is geen enkele sprake – integendeel. De ‘vrijwillige’ afspraken zijn eerder een teken van grote vertwijfeling, onmacht en onwil. De enige reden waarom de massamedia het nepnieuws verspreiden dat er wèl een deal ligt, kan bijna niet anders dan een steun in de rug voor Angela Merkel zijn, wier nog maar pas bestaande vierde kabinet nu al op springen staat, omdat CSU leider en minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer dreigt om zonder instemming van Berlijn illegale migranten aan de grenzen van Bayern terug te sturen.

Maar Seehofer heeft bij onze Oosterburen niet voor niets de spottende bijnaam ‘Drehhofer’ gekregen. Waarnemers verwachten daarom dat de beruchte christendemocratische draaikont ook nu weer zal buigen voor zijn grote bazin.

‘Niet één migrant minder’

De Schweizer Morgenpost kopte dan ook: ‘EU-overeenkomst: Niet één migrant minder’. En dat is de realiteit. ‘Het hele akkoord is niets meer dan gebakken lucht, met een holle slotverklaring, zoals we van Merkel gewend zijn. Er zal niet één migrant minder naar Europa komen om hier te genieten van een gratis leven… Merkel is ook in dit geval haar schaakboek-diplomatie trouw gebleven, en wil opnieuw diep in de belastingpot grijpen en miljarden uit het raam gooien, waaronder de Spanjaarden en Grieken met open handen klaar staan.’

Marokko waarschuwt: 1 miljoen migranten onderweg

En die miljarden zijn hard nodig, want in plaats van minder migranten komen er juist nog veel meer. Marokkaanse bronnen waarschuwden onlangs dat er een golf van maar liefst 1 miljoen Afrikanen onderweg is naar de Middellandse Zee (3). Nu Merkel van de rest van West Europa, inclusief Nederland, wederom haar zin heeft gekregen, zullen die dus ongehinderd door de schepen van Europese NGO’s naar Europa kunnen worden gesmokkeld.

De Duitse anti-islam/ vrijheidspartij AfD heeft inmiddels een officiële aanklacht tegen Duitse NGO’s SOS MediterranéeSea-WatchSea-Eye en Mission Lifeline ingediend vanwege deze grootschalige illegale mensensmokkel. Daar staat volgens de wet 3 tot 5 jaar gevangenisstraf op.

Het weerwoord van deze organisaties luidt keer op keer dat ze enkel ‘vluchtelingen redden’. Dat gaat echter niet op, omdat ze deze migranten slechts een paar kilometer uit de kust van zee pikken, en volgens de wet verplicht zijn deze naar de dichtstbijzijnde haven te brengen. Dat wordt echter nooit gedaan; alle schepen varen vele honderden kilometers naar de havens van Italië en Spanje. (2)

Xander

(1) Journalistenwatch
(2) Journalistenwatch
(3) Epoch Times
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

30-06: EU top: Open grenzen en ‘plunderende barbaren’ blijven, weer geen keus voor zelfbehoud
27-06: ‘Waarom nemen migrantenouders zulke enorme risico’s met hun eigen kinderen?’
20-06: Duitse politie functionaris geeft Trump gelijk: Criminaliteit fors gestegen door migranten, maar wordt niet geregistreerd
18-06: ‘In vier jaar meer dan 2000 Europeanen vermoord of verwond door migranten’
15-06: Euro stort even in na gerucht uiteenvallen regering Merkel om immigratiebeleid
13-06: Migrantencrisis: Stemming in Duitsland slaat om na moord op Joods meisje door moslim
04-06: EU-partner George Soros en nieuwe Italiaanse regering verklaren elkaar de oorlog om migranten