Dalai Lama in Zweden: ‘Europa is van de Europeanen, vluchtelingen moeten naar huis’

Tibetaanse leider weet uit eigen ervaring hoe het is als je eigen volk en cultuur wordt uitgewist als daar grote aantallen migranten aan worden opgedrongen –
De Dalai Lama lijkt er in Europa vergeefs op aan te dringen om na te blijven denken, en de vele vluchtelingen daarom slechts tijdelijk op te nemen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————–

Een politiek incorrecte boodschap van een van de decennialang gekoesterde vredesduiven van het Europese establishment, de Dalai Lama, heeft in Zweden het nodige opzien gebaard. De Tibetaanse spirituele leider vertelde zijn toehoorders namelijk dat ‘Europa van de Europeanen’ is, en dat de vluchtelingen/migranten weer terug zouden moeten keren om hun thuislanden op te bouwen.

De Dalai Lama zei dat zijn standpunten gebaseerd zijn op medeleven. Vluchtelingen moeten naar zijn mening weliswaar geholpen en onderwezen worden, ‘maar uiteindelijk zouden ze hun eigen landen moeten ontwikkelen. Ik vind dat Europa van de Europeanen is.’

Zweedse verkiezingen: Anti-immigratiepartij wint fors

Enkele dagen voor zijn toespraak was de Zweedse anti-immigratiepartij Zweden Democraten als grote winnaar van de verkiezingen uit de bus gekomen, en met ruim 17% van de stemmen de derde partij van het land geworden.

Tijdens die campagne hadden diverse officials gewaarschuwd voor de snelle opkomst van parallelle ‘schaduw’samenleving in Zweden, bestaande uit moslims die weigeren te assimileren en zich niet willen aanpassen aan de autochtone wetten en gebruiken.

Al tijdens de campagne namen de traditioneel pro-immigratie en pro-islam zijnde sociaaldemocraten plotseling hardere standpunten ten aanzien van de honderdduizenden moslimmigranten in het land aan. Toch zakte de partij naar een record diepte van 28% van de stemmen

Dalai Lama in 2016 tegen Duitsers: ‘Dit moet geen Arabisch land worden’

In 2016 had de Dalai Lama op bezoek in Duitsland vergelijkbare woorden gebruikt. ‘Duitsland is Duitsland. Duitsland kan geen Arabisch land worden. Vanuit een moreel standpunt gezien denk ik dat de vluchtelingen enkel tijdelijk zouden moeten worden toegelaten.’

De boeddhistische leider staat daarmee recht tegenover de katholieke leider paus Franciscus, voor wie er niet genoeg moslimmigranten naar Europa kunnen worden gehaald, en die alle zorgen van de oorspronkelijke Europeanen over hun veiligheid en toekomst afdoet als racisme.

Cultuur in Tibet deels uitgewist door opgelegde immigratie

De Dalai Lama weet uit eigen ervaring hoe het is als een ander volk, de Chinezen, de identiteit van zijn eigen volk en cultuur probeert te marginaliseren en deels zelfs uit te wissen door enorme aantallen migranten naar een gebied, in dit geval het al sinds 1950 bezette –maar volgens China juist bevrijde- Tibet, te verplaatsen. In 1989 werd de laatste opstand van de Tibetanen nog keihard neergeslagen door de Chinezen.

Xander

(1) Infowars
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)