CNN ontslaat commentator na oproep tot vernietiging van Israël, maar veroordeelt hem niet

Marc Lamont Hill (rechts) met acteur en CNN gastcommentator Jesse Williams, activist voor de extreemlinkse, door multimiljardair-globalist George Soros gefinancierde ‘zwarte rechten’ groep The Advancement Project, dat onder meer diverse onderzoeken naar stembusfraude ten gunste van de Democraten heeft geprobeerd te blokkeren (afbeelding: Getty Images (2)). 

————————————————————————————————————————————–

CNN heeft commentator Marc Lamont Hill ontslagen na zijn bijna expliciete oproep om Israël te vernietigen en te vervangen door een Palestijnse staat. CNN weigert vooralsnog te bevestigen of die oproep de directe aanleiding voor Hills ontslag is. Zijn antisemitische oproep tot feitelijk een nieuwe genocide op het Joodse volk werd tot op heden niet door CNN veroordeeld.

Hill verklaarde woensdag dat hij ‘een vrij Palestina wil, van de rivier tot de zee’, een bekende frase die al sinds de oprichting van de Joodse staat in 1948 door Arabische landen en later ook islamitische terreurgroepen zoals Hamas en Fatah wordt gebruikt om de vernietiging van Israël en het ‘in zee drijven van alle Joden’ aan te kondigen. 

De commentator verdedigde tevens het ‘recht van een bezet volk om zich te verdedigen. We moeten vrede voorop stellen, maar dat niet romantiseren… We kunnen niet achter een bekrompen beleid staan dat de Palestijnen te schande maakt omdat ze weigeren om niets te doen in een situatie met geweld en etnische zuiveringen.’ 

Op Twitter ontkende hij later dat zijn oproep voor een ‘vrij Palestina van de rivier tot de zee’, dat is het grondgebied van iedere vierkante centimeter Israël, hetzelfde was als de vernietiging van de Joodse staat. Volgens Hill had hij een ‘democratische één-staat oplossing’ bedoeld voor ‘het historische Palestina. Ik ben zeer kritisch op Israël, maar steun niet het antisemitisme of het vermoorden van Joden.’ (1) 

Israël beschermt democratie, waar Turkije dat niet deed en Europa niet doet 

Voor sommigen zit er wellicht enige logica in Hills argument voor ‘één democratische staat’, maar omdat de belangrijkste Palestijnse organisaties –inclusief  Fatah, onderdeel van de Palestijnse Autoriteit- nog steeds de totale verdwijning / vernietiging van Israël en de verdrijving van alle Joden uit ‘Palestina’ in hun handvest hebben staan, zou de uitvoering van zijn voorstel wel degelijk uitmonden in een nieuwe genocide op het Joodse volk. 

De vraag is dan ook of een democratische staat en vrije samenleving vrijwillig moet meewerken aan de opkomst van groepen en ideologieën die openlijk naar de opheffing en vernietiging van diezelfde democratie en vrijheid streven, precies zoals in Turkije is gedaan door de huidige dictator Recep Tayyip Erdogan, en overigens ook in de Palestijnse gebieden, waar welgeteld één keer vrije verkiezingen zijn geweest (en dat was ruim 12 jaar geleden). Op de Gazastrook kwamen hierdoor ‘legaal’ de terroristen van Hamas aan de macht. 

Israël heeft er in ieder geval van meet af aan voor gekozen zijn democratie en vrijheid –die eveneens openstaat voor 1,5 miljoen in Israël woonachtige Arabieren die dezelfde rechten en plichten als de overige Israëliërs hebben- te beschermen en niet in deze val te trappen. In Europa lijkt men echter dezelfde kant op te gaan als Turkije, getuige het feit dat hier vooral door massa immigratie alle ruimte wordt geboden aan de islam, die zelfs met speciale wetten en maatregelen een beschermde status heeft gekregen die almaar verder wordt uitgebouwd. 

Xander 

(1) Breitbart
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)