Campagne NGO mensensmokkelschip: ‘Trouw met migrant die nog geen verblijfsrecht heeft’

‘Campagne voor schijnhuwelijken met migranten bewijst linkse agenda om onze rechtstaat te ondermijnen’ –De hele bemanning van de Sea Watch 3 wordt mogelijk door Italië aangeklaagd wegens het bevorderen van illegale immigratie. Afbeelding: Getty Images (4).

—————————————————————————————————————————————–

Terwijl de Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini bekijkt of hij het onder Nederlandse vlag varende mensensmokkelschip Sea Watch 3 kan aanklagen, hebben de collega’s van ‘Mission Lifeline’ weer een nieuw idee om zoveel mogelijk migranten naar Europa te halen: ‘Bent u nog niet getrouwd? Misschien kunt u toevallig verliefd worden op een mens die hier nog geen verblijfsrecht heeft. Kan toch gebeuren? Blijf open!’

Van NGO’s zoals Sea Watch en Mission Lifeline staat al enige jaren vast dat ze migranten de Middellandse Zee op lokken, en daarvoor zelfs telefonisch afspraken maken met Afrikaanse mensensmokkelaars. Tijdens de hierop volgende in scene gezette ‘reddingspogingen’ komen regelmatig vele tientallen migranten om het leven, waar deze NGO’s dus direct medeschuldig aan zijn.

De ‘Lifeline’ dobberde in de zomer van 2018 bijna een week op de Middellandse Zee rond met 230 migranten die voor de kust van Libië waren opgepikt. Kapitein Claus-Peter Reisch werd vervolgens in Malta aangeklaagd wegens mensensmokkel.

Met de nieuwe ‘trouw met een migrant’ campagne hoopt het Duitse Mission Lifeline via een andere weg zoveel mogelijk asielzoekers uit Afrika aan een permanente verblijfstatus in Europa te helpen. Het CDU/CSU en de liberale FDP leverden er flinke kritiek op. FDP politicus Philipp Amthor noemde het een schandaal. ‘Deze oproep om schijnhuwelijken aan te gaan laat duidelijk zien dat deze ‘redders op zee’ in werkelijkheid een veel grotere agenda volgen. Ze willen ons buitenlandersrecht met hun linkse ideologie verijdelen en onze rechtstaat bij de neus nemen.’ (1)

Bemanning Sea Watch 3 mogelijk vervolgd om bevorderen illegale migratie


Dat kan ook gezegd worden van het onder Nederlandse vlag varende mensensmokkelschip Sea Watch 3. ‘We hebben concrete verklaringen dat de kapitein en bemanning de levens van de opvarenden in gevaar hebben gebracht door niet te gehoorzamen aan de directe aanwijzingen om hen in de dichtstbijzijnde haven van boord te laten gaan, en niet in Italië,’ reageerde de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

Het bewijs zal volgens hem aan de gerechtelijke autoriteiten worden overhandigd. ‘De kapitein is schuldig aan een misdrijf en heeft een duidelijke wens om deze immigranten te gebruiken voor een politieke strijd.’ Salvini’s ministerie onderzoekt nu of de hele bemanning van de Sea Watch kan worden aangeklaagd voor het bevorderen van illegale immigratie.

De minister wil dat Nederland en Duitsland –thuisland van Sea Watch- verantwoordelijk nemen voor het lot van het mensensmokkelschip. Afgelopen zaterdag zei minister van Integratie Mark Harbers dat Nederland ‘niet verplicht’ is om met een oplossing te komen, omdat de Sea Watch 3 ‘op eigen initiatief’ heeft gehandeld. (2) Nederland hoeft het bij Sicilië liggende vaartuig dan ook niet te laten aanmeren (3).Xander

(1) Epoch Times
(2) Breitbart
(3) NU
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)