Buitenlandse media aandacht voor ‘ergste rellen in Nederland in 40 jaar’

Explosie van een vuurwerk – of mortierbom bij een politiebusje in Rotterdam (bron: social media/ Twitter).

—————————————————————————————————————————————

Omstreden avondklok lijkt de druppel te zijn voor deel van gefrustreerde bevolking

—————————————————————————————————————————————

De hoogst omstreden avondklok maatregel lijkt een gevoelige snaar te hebben geraakt bij het jongere deel van de Nederlandse bevolking. Na drie nachten rellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Tilburg, Breda, Almelo, Helmond, Geleen, Veenendaal en natuurlijk Urk is er de nodige aandacht van de buitenlandse media voor gekomen. De Duitse krant Bild citeerde een politie woordvoerder die het had over de ergste rellen sinds het begin van de jaren ’80 (2). Onder meer auto’s en bushokjes werden vernield of in brand gestoken, en verslaggevers werden aangevallen. Het kabinet Rutte zou zelfs overwegen het leger in te zetten, maar dat werd later weer ontkend.

De afgelopen dagen zouden bijna 500 mensen zijn gearresteerd. Aanvankelijk schoven de media de schuld van de rellen natuurlijk in de schoenen van ‘extreem rechts’, oftewel alles en iedereen die het waagt kritiek te hebben op het almaar bedenkelijker en schadelijker wordende corona beleid van de regering. Nu zijn dezelfde media ineens opvallend mild. Reden: op de beelden zijn duidelijk grote aantallen (veelal Marokkaanse) allochtonen te zien.

De Sperrzeit van 2100 tot 0430 lijkt na de maandenlange, steeds strakker wordende maatregelen de druppel te zijn geweest. Het besef dat het maatschappij- en economie ontwrichtende beleid van Rutte-III in geen enkele verhouding staan tot de Covid cijfers in de ziekenhuizen, en de regering weliswaar veel belooft maar niet van plan lijkt hier ooit mee te stoppen, lijkt eindelijk in bredere lagen van de almaar gefrustreerder wordende bevolking door te dringen.

De meesten mensen durven echter nog steeds niet onder ogen te zien dat er een internationale politieke agenda wordt uitgevoerd – de ‘Grote Reset’ en ‘Agenda 21/30’-, die neerkomt op een soort staatsgreep die in korte tijd onze complete manier van leven op zijn kop zal zetten, en die de welvaart, het welzijn, de volksgezondheid en de vrijheid onherstelbaar zware klappen aan het toedienen is.

Desondanks vinden wij dat geweld alleen overwogen zou kunnen worden als echt alle mogelijkheden tot vreedzaam verzet zijn uitgeput, en er sprake is van een bezettingstoestand die met bruut geweld wordt afgedwongen, compleet met razzia’s en het gebruik van vuurwapens tegen burgers. Zover is het gelukkig (nog?) niet. De rellen van de afgelopen dagen kunnen de regering echter een extra wapen in handen geven om nog harder te gaan optreden.


Xander

(1) Zero Hedge
(2) Breitbart
(3) RT

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

65

 1. Is iedereen de heftige rellen in Groningen, de Wolters Nordhoff Complex krakersrellen, in 1990 vergeten? Dat was 30 jaar geleden oorlog! De recente rellen zijn daar echt NIETS bij vergeleken.

 2. @Pier 27/01/2021 om 1:32 pm: blij om te lezen dat er toch nog iemand wakker is met gezond verstand ipv al die doorgedraaide wappies hier!

 3. scherp !
  …….Die rellen waren Grotendeels FAKE !!!
  Sorry, toets maar in op Youtube : nep rellen of fake rellen
  je zult het zien………..wordt allemaal in scene gezet ( nie boos worden he ? ik heb t nie verzonnen he ! )
  Ouwe fietsen worden van te voren ` klaargelegd `….sloopauto `s worden klaargelegd die later de fik in gaan
  van winkels die toch al failliet zijn worden ramen er uit geslagen….op route
  Undercovers die uit ME-busjes springen en de rellen starten….nadat ze EERST op hun horloge kijken :
  en roepen : Jongens, we gaan beginnen………Achhhhhhhhhh
  WAT een enorme zielige en kinderachtige vertoning…………..
  WALGELIJK !
  W A L G E L I J K !!! Om te k o t s e n ………….

 4. Ik lees hieronder opmerkingen in de trant van “Allochtonen….!”

  Nou, woon Kanaleneiland waar zo’n 70% van de bevolking moslim is, vnl van Marokkaanse komaf.
  Kan iedereen verzekeren, hier was het de afgelopen gewoon rustig. Niks gebeurd.

  Kan het af en toe wat minder met een te gestrekt been?

 5. Deze motie was door het Kabinet met een ruime meerderheid aangenomen.

  Nr. 691MOTIE VAN HET LID WILDERS

  Voorgesteld 4 november 2020

  De Kamer,

  gehoord de beraadslaging,

  verzoekt de regering, niet over te gaan tot een avondklok, omdat dit een disproportionele vrijheidsbeperkende maatregel ter bestrijding van corona is, omdat het volgens het OMT geen medische basis heeft, maar slechts bedoeld is om een gevoel van urgentie aan te wakkeren,

  en gaat over tot de orde van de dag.

  Wilders

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-25295-691.html

 6. Ok, kijk.. ik zei onlangs dat ik bepaalde alternatieve of onafhankelijke nieuwssites niet vertrouw (MSM vermomd als alternatief), toch kom ik daar voor enkele reacties. (3 uit 10 zijn het waard om dat te doen). Toen las ik een heel fraai bedachte:

  “ik zie een vierde golf aankomen”
  en iemand die daar weer op reageerde:
  “ik zie juist een vijfde colonne”

  goud, prachtig, goud

  maar verder, ik zeg even niets

  Je ziet al aan die foto’s dat iedereen met capuchons en helemaal in het zwart gekleed is, in trainingsbroeken en sportschoenen. Daar heb ik al decennia voor gewaarschuwd dat je hiermee een gevaar gaat kweken. Dat zijn uniformen van de vijfde colonne.

 7. @ Oma: 2:16 pm. Inderdaad. De strategie van de links-politieke elite, en de regering?Overheid = het verdeel en heers systeem. Dat hebben ze geleerd vanuit het Macchiavelliaanse denken. En helaas trapt een groot deel van de bevolking daarin.

 8. @annab:
  “Het is voor Nederland al jaren te laat en níet meer te herstellen dan alleen door
  1. een goedgezinde buitenlandse mogendheid (die niet bestaat) die Nederland bezet, en die de macht aan het volk teruggeeft (opm. zou dit al mogelijk zijn, dan is het overwegend goddeloze nederlandse volk totaal niet waard want het zal onmiddellijk weer naar haar eigen moderne uitbraaksels terugkeren);
  2. ingrijpen van bovenaf zoals vermeld in de bijbel.”

  Nederland is enkel te herstellen door de eendracht van het Nederlandse volk zelf, die haar macht door aantal eindelijk gaat beseffen en gebruiken om zélf hun rechten terug te eisen.
  Een goedgezinde, buitenlandse mogendheid bestaat niet zoals je zelf zegt en ingrijpen van bovenaf zoals vermeld in de bijbel ook niet want door de Godgegeven vrije wil van de mensheid mág er niet worden ingegrepen van ‘bovenaf’.
  Het volk, de Méns moet het zelf doen.

 9. “…Desondanks vinden wij dat geweld alleen overwogen zou kunnen worden als echt alle mogelijkheden tot vreedzaam verzet zijn uitgeput,”
  Die mogelijkheden tot vreedzaam verzet zijn al jarenlang uitgeput want:
  – als men demonstreert, demonstreert men tegen de betonnen straatklinkers die eerder zouden luisteren dan ‘politici’ (om deze naam gemakshalve maar even te gebruiken);
  – politieke partijen (PVV en FvD) worden al bij voorbaat uitgesloten van regeringsdeelname en er wordt al bij voorbaat níet naar geluisterd.

  “… en er sprake is van een bezettingstoestand die met bruut geweld wordt afgedwongen, compleet met razzia’s en het gebruik van vuurwapens tegen burgers.”
  Eerst blijven kijken tot het huis helemaal afgebrand is en dan ook nog eens wachten dat de naieve bewoners zelf eens de brandweer zullen inschakelen?

  Het is voor Nederland al jaren te laat en níet meer te herstellen dan alleen door
  1. een goedgezinde buitenlandse mogendheid (die niet bestaat) die Nederland bezet, en die de macht aan het volk teruggeeft (opm. zou dit al mogelijk zijn, dan is het overwegend goddeloze nederlandse volk totaal niet waard want het zal onmiddellijk weer naar haar eigen moderne uitbraaksels terugkeren);
  2. ingrijpen van bovenaf zoals vermeld in de bijbel.

  Anna B.

 10. Ik lees al jaren verschillende alternatieve mediasites, waardoor ik al een tijdje wakker ben. Er is iets wat onderbelicht blijft en misschien kan jij, Xander, jou hier wat meer in verdiepen…
  Is het niet raar dat:
  Oorlog= Sommige mensen moeten hun leven opofferen voor de vrijheid van iedereen.
  Corona= iedereen moet hun vrijheid opofferen voor het leven van van sommigen.

  Mvg

 11. “Baudet is een opportunistische charlatan die met opgewarmde NSB drek de onderbuikgevoelens van onze samenleving weet aan te spreken. Wilders is net zo geloofwaardig als een vals briefje van twintig euro. Ik hoor hem bijvoorbeeld niet meer over nexit nu iedereen kan zien hoe het VK zich zelf heeft opgehangen met brexit. Zijn gejank over islam is echter, net als voetschimmel, hardnekkig. Engel lijkt me net zo verslaafd aan aandacht als de voormalige president van de VS en net zo mislukt in het leven. Het valt op dat rechts radicalisme het zgn. low informed substraat van de samenleving behept met een PTBS (Proud To Be Stupid) syndroom aantrekt. Het zegt alles over dat verschijnsel. Het is opvallend dat dit soort volksmenners vaak falen in het realiseren van hun oorspronkelijke ambities. Fortuyn was een mislukte wetenschapper, Wilders is een mislukt politicus (hij heeft nooit iets van een realistische beleid geformuleerd laat staan gerealiseerd) en Baudet wiens aspiratie om als intellectueel te worden beschouwd omgekeerd evenredig is aan zijn talent, kennis en kunnen, is een poseur en zou zonder zijn politiek theater werkeloos zijn. Net als magneten elkaar aantrekken trekt falen mislukking aan. Als ik de figuren (en pover excuus voor menselijke wezens) onder aansporing van deze demagogen in actie zie in “demonstraties” rijzen mij de elitaire gevoelens te berge. Het waterkanon is een passend symbool; met een Kärcher kan je de hondepoep van je stoep af spuiten.”
  Harry Sihan

 12. erik schreef:
  27/01/2021 om 8:10 am
  “Het is raar dat ze in Den Haag de oplossing voor dit probleem niet zien; hef gewoon alle Corona-regels op, dwz. geen mondkapjes, geen avondklok, geen quarantaine , alle winkels terug open, enz….
  Geef gewoon de mensen hun vrijheden terug.
  Of ga ik nu te kort door de bocht ?”
  Dat probleem oplossen is nu net niet de bedoeling, erik!
  Verdeel en heers is de bedoeling door weer groepen tegen elkaar uit te spelen!
  Nu moeten burgers opgejut worden tegen een nieuwe vijand: de relschoppers en daarvoor wordt dan weer een bepaalde groep met de vinger gewezen die altijd al amok maakte.
  Dat leidt de aandacht af van het probleem van onderdrukking en onwettige maatregelen, dan richt de publieke opinie zich weer naar mede-burgers ipv naar de regering met hun dwangbeleid.
  Twee honden vechten om een been==>de bevolking onderling en dan kan de derde ermee heen==>politieke dictators.
  Het is te gevaarlijk voor de politieke aanstokers dat mensen zich verenigen en gezamenlijk op straat komen tegen staatsbeleid, ze moeten een wig drijven tussen mensen onderling zodat ze tegen elkaar gaan bevechten ipv tegen de overheid en hun onwettige wurgregeltjes.
  Eendrachtig protesteren en eisen dat ons normaal leven terug wordt hervat, állemaal, zowel autochtonen als allochtonen want het gaat immers over vrij zijn voor allemaal. Dan staat de nazi regering machteloos, daarom willen ze nu weer verdeeldheid zaaien.

 13. @ Agenda21: 12:35 am. Juist. De EuGendfor, zijn de rode commandotroepen, van de communistische Eussr. Ze schuwen geen enkel geweld!

 14. Wist het al langer. Je kan beter de regering het land uitschoppen! Alle nutsbedrijven hebben zij toch al verkwanseld aan het buitenland. Thans hebben zij de bevolking zelf in de aanbieding bij de criminele farmaceutische industrie gezet. Een dode is moord, een miljoen doden is statistiek.

 15. Sorry hoor Xander, maar dit heeft niets te maken met druppels die emmers doen overlopen of met besef van misleiding door de overheid. Dit is tuig dat zich van de maatregelen van de overheid nauwelijks bewust is en maar één ding wil: rellen, kapot maken, stenen gooien, chaos, vernieling, opstand, vechten.

  Ze genieten ervan. Laten zich ophitsen. Hebben over het algemeen niet zoveel hersens. Kicken op de spanning, het groepsgebeuren, het plunderen, stelen, winkelruiten stukgooien. Het waarom van dit gedrag interesseert ze geen donder.

  Autochtoon of allochtoon, ze moeten gecorrigeerd worden. Wat mij betreft met zeer harde hand. Dat is nodig, want ze missen dit in zichzelf, in hun opvoeding of achtergrond. Ze moeten leren dat dit niet mag, niet kan.

  Het is ook triest. Ze zijn niet allemaal slecht. Ze moeten nog veel leren. Maar medelijden, daar heb je nu niets aan. Aanpakken, afstraffen, tucht handhaven, opvoeden, structureren en in geen geval tolereren. Anders help je ze niet maar bederf je ze nog meer.

 16. Neen, officieel ben ik tegen geweld MAAR…

  Ik heb in 2 programma’s gehoord dat Peter R de Vries wel ertegen was maar het zich wel kon voorstellen , ik denk zelf dat de Nederlandse politiek dit over zich heeft afgeroepen !!
  Eigenlijk mogen we hopen dat dit het begin is van opstand/burgerlijke ongehoorzaamheid ( Hopelijk zonder geweld maar eigenlijk is dat niet mogelijk is, Waarom ?? Omdat ik zie dat de politie/Me veel harder optreedt als vroeger dus kettingreactie)
  Geluiden waren een half jaar geleden dat Februari de opstanden zouden plaatsvinden .
  MAAR er zijn ook geluiden dat dit bewust door het politieke establishment in mekaar gezet is om het leger in te kunnen zetten en zo een officiele dictatuur af te dwingen
  We zullen het zien !

 17. De Nederlandse regering dreigt met het binnenhalen van Buitenlandse “ME”.
  Dat is EuroGendFor, de EU troepen om binnenlandse onlusten neer te slaan. eurogendfor.org
  Dan wordt, of is, Nederland bezet gebied!

 18. Knight, 500 man die klaar staan om allochtonen te slaan?? vergeet niet dat ook normale allochtonen zich opkomen voor hun relgenoten, is dit juist om alle allochtonen over een kam te scheren??,misschien zitten er ook enkele Nederlandse vrienden erbij, het heeft geen nut, hier komt zeker rassenrellen voor, en de leger zal dan ingrijpen en het plan van de overheid gaat lukken, een totalitaire controle tegen iedereen, en iedereen zal dan bevrijd worden van geweld maar moeten dan allemaal hun vrijheden en bezit opgeven.

 19. Dit zijn situaties welke de gevolgen zijn van een of meerdere oorzaken.
  Om te begrijpen en zich niet te laten meesleuren door gevoelens die altijd de realiteit ontlopen is de oorzaak kennen.

  Een ervan. Is het aantal mensen op deze aarde aan de grens gekomen , omdat er teveel problemen door veroorzaakt worden die de leiders niet meer kunnen oplossen.

  Wat is de weg van de toekomst die moet ingeslagen worden .
  Niets doen en verder meer mensen kweken ?
  Of : beperken en verminderen ?

  Het antwoordt moet ieder van ons zichzelf geven.
  Het antwoordt houd in aanvaarden van de gevolgen of weigeren de realiteit voor ogen te zien.

 20. Ik dacht dat de burgeroorlog in Nederland was uitgebroken. Wat een frustratie zit er bij de Nederlanders, ik begreep er ook niets van, daarom misschien die buitenlandse aandacht. Ook hier in België hebben jongeren allochtonen opgeroepen tot geweld, maar die zijn snel onderschept. Voor mij en mijn vrouw is het ook moeilijk met die coronamaatregelen, mar dat wil niet zeggen dat ik ander mans goed maar moet plunderen, neen dit was uitschot. Shalom

 21. Vorige verkiezingen scoorde rutte goed dankzij de turkenrel.

  Nu rellen uitgelokt door onnodige avondklok…

  Wij gaan niet meer naar de stembus, nooit meer.

 22. Is uw identiteit al gestolen?

  Illegale handel in privégegevens miljoenen Nederlanders uit coronasystemen GGD

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5210644/handel-gegevens-nederlanders-ggd-systemen-database-coronit-hpzone

  Tussen de 30 en 50 euro

  Op chatdiensten als Telegram, Snapchat en Wickr worden al maanden privégegevens uit de GGD-systemen door tientallen accounts en in verschillende grote chatgroepen te koop aangeboden. Sommige accounts bieden aan om de gegevens van een specifiek persoon op te zoeken. Dat kost tussen de 30 en 50 euro en dan ontvang je van iemand het woon- en mailadres en telefoon- en burgerservicenummer.

  Andere accounts bieden grote datasets aan met daarin de privégegevens van vele tienduizenden Nederlanders. Criminelen vragen hier duizenden euro’s voor omdat het relatief uniek is dat er op zo’n grote schaal burgerservicenummers worden verkocht. Een burgerservicenummer is zeer gevoelig en kan worden misbruikt voor identiteitsfraude.

 23. Heb je de ene dictatuur weggestuurd (Rutte c.s.), dan volgt de volgende, want het enige wat hier schort in het westen is de gigantische ontkerstening. Wanneer zien mensen eindelijk eens in dat van links naar rechts kijken om hulp geen enkele zin heeft? De koppies moeten omhoog, de handen geheven in een smeekgebed, en de knietjes gebogen op de grond. Dat, en alleen dat kan ons redden. Neem je machteloosheid helemaal aan en lijdt met Christus mee, dan zul je wonderen zien gebeuren!

 24. Ook al geloof ik minder en minder in de politiek hoop ik dat de belgische federale regering valt!
  Ook al is links en rechts dezelfde deur die uitgaat. Ik gun Links deze federale regering NIET
  Ik spreek momenteel uit pure frustratie en woede. Want deze agenda is niet de mijne

 25. tsja, in Rusland, Oekraïne en Syrië heetten het vrijheidsstrijders, hier heetten ze relschoppers. Het is wel pikant dat demonstreren in nederland levensgevaarlijk is ivm coronabesmettingen. maar in Rusland het volgens de nos geweldig is, dat het daar tegen het regime is. Hoe zo? hebben ze in Rusland dan geen corona-risico’s of meet de nos met verschillende maten?
  Demonstreren in coronatijd alleen besmettelijk in westerse landen?

  Wanneer ik de beelden op nieuwsprogramma’s bekijk valt mij op dat politie in Rusland in vergelijking met de politie in nederland watjes zijn. De nederlandse politie mept er flink op los, gebruikt waterkanonnen, doet zijn best om demonstraties te laten escaleren. De politie van Rusland tilt de demonstranten op en draagt ze weg. Demonstreren in Rusland is vandaag de dag makkelijker en veiliger dan in nederland.

  Hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren. Ik ben opgegroeid met de verhalen van soviet goelags en dissidenten, het neerslaan van de opstand in Tsjechië. Het lijkt vandaag de dag wel alsof het westen de soviet unie is geworden en rusland het westen.

  ten aanzien van beelden van demonstraties: kijk niet naar het nos maar kijk naar regiotelevisie, die tv is nog niet zo gelijkgeschakeld als de nos

 26. Aan Alex delarge. Ik ben tegen geweld maar ik denk dat er achter de schermen onder de bevolking meer gaande is dat de meesten zullen denken.ik denk zelf dat er maar 1 weg is en dat is massaal het binnenhof in om al die politici zoveel angst in te boezemen dat ze zich flink achter de oren gaan krabben.ook ben ik ervan overtuigd dat vandaag of morgen iemand opstaat die niks meer te verliezen heeft Rutte of de jonge iets aandoet.zal er niet van opkijken.

 27. Doordenker,

  jet spreekt dus over een tweede Weimar-republiek, met als gevolg hyperinflatie, opstanden, revoluties en de opkomst van een dictator …en, natuurlijk, oorlog/W.O. III…

 28. Beste Bozeoudeman,

  mooie droom jo ! hahaha !!!

  Alsof ze zouden opkrassen ! Ze werken immers voor de grootste criminelen ooit : bankiers en multinationals … Wie financiert alle oorlogen sinds 1815 ??? Ga eens naar het museüm van Waterloo in Waals-Brabant waar je zult vernemen dat de ROTSCHILDS alle partijen van wapens had voorzien ….

 29. Hoogst eigenaardig dat de erfelijk opstandige Franse zo kalm blijven ondanks het feit dat de avondklok begint om 18:00 u. !!!!

 30. Het is raar dat ze in Den Haag de oplossing voor dit probleem niet zien; hef gewoon alle Corona-regels op, dwz. geen mondkapjes, geen avondklok, geen quarantaine , alle winkels terug open, enz….
  Geef gewoon de mensen hun vrijheden terug.
  Of ga ik nu te kort door de bocht ?

 31. Talrijke regeringsleiders (maar ook prins Charles en Guterres) beweren dat het virus unieke kansen biedt voor een heerlijke nieuwe wereld. Maar hoe kan een virus kansen bieden. Dus je moet lezen: De maatregelen die we nu nemen bieden unieke kansen voor de heerlijke nieuwe wereld. Dan weet je eigenlijk genoeg.
  Grappig trouwens, die supportersgroepen die nu de stad gaan beschermen nadat duidelijk was geworden dat veel jongeren van allochtone komaf aan het vernielen en plunderen waren geslagen. Bestuurders vinden die “burgerparticipatie” positief. Zijn ze werkelijk zo naief?

 32. Men schijnt de hulp te willen inroepen van Duitse ME-ers. Dus vreedzame demonstranten kunnen nu klappen krijgen van Duitse troepen. Denkt men werkelijk dat dit de eenheidsgedachte gaat bevorderen? Federale troepen zonder dat er een federatie is!
  Dus die Deense had gelijk toen ze vertelde dat Deense demonstranten agenten Duits hadden horen spreken.
  Rutte heeft ook al gesproken over ‘build back better’ en over het feit dat dit virus nieuwe mogelijkheden biedt voor een meer inclusieve samenleving. Het verband ontgaat mij volledig. Ook in de heerlijke nieuwe wereld waren virussen rond.
  Krol vroeg de premier wat hij bedoelde met dat build back better. Daar kwam een verwarrend en lang antwoord op, waarna je nog niets wist. De premier sprak ook als “Ik wil dit en dat bereiken met dit land”. Maar dat build back better is duidelijk een internationaal gebeuren, waarbij talrijke hotemetoten dit virus als een kans op een nieuw leven beschouwen.
  Mevr. Koopmans ziet vergezichten van een 10-jaar durende plaag van virussen. Hoe weet ze dat? Tien jaar is opvallend de periode 2020 – 2030. We worden meegezogen in de VN agenda, dat is toch wel duidelijk.

 33. “Desondanks vinden wij dat geweld alleen overwogen zou kunnen worden als echt alle mogelijkheden tot vreedzaam verzet zijn uitgeput, en er sprake is van een bezettingstoestand die met bruut geweld wordt afgedwongen, compleet met razzia’s en het gebruik van vuurwapens tegen burgers. Zover is het gelukkig (nog?) niet. De rellen van de afgelopen dagen kunnen de regering echter een extra wapen in handen geven om nog harder te gaan optreden.”

  Xander, dan is volgens mij de strijd al verloren als er razzia’s en bezetting werden afgedwongen…
  Ik heb een donkerbruin vermoeden dat betaalde relschoppers de opdracht kregen om zich onopvallend te mengen onder betogers die de onwettige maatregelen spuugzat zijn om dan buitensporig geweld te gebruiken.
  De publieke opinie moet dat geweld dan wel afkeuren en zo ontstaat er goedkeuring voor het optreden van de politie en later mogelijk zelfs voor als ze het leger inzetten.
  De kritische burgers worden zo gecriminaliseerd en zullen als misdadigers behandeld worden en dat is een van de doelstellingen. (Net zoals ze proberen met wie vaccinatie weigert.)

  Dat vermoeden wordt gesterkt doordat de sociale media laten begaan alwaar zij op de eerste rij staan om te censureren als het gaat over kritiek op het regeringsbeleid omtrent corona.
  Het aloude riedeltje: eerst veroorzaken ze zelf frustratie bij de bevolking door deze keer de oorlogs-avondklok-in vredestijd in te stellen bovenop lockdown en andere onwettige maatregelen zonder geldige reden,
  Dan jutten ze zelf heethoofden op om te gaan rellen (wíe is die aanstoker op sociale media?) waartussen dan betaalde opruiers de vreedzame betoging danig uit de hand laten lopen
  Om dan uiteindelijk tot het vooropgezette doel te komen – gewelddadig optreden door ordediensten, eerst nog politie en daarna het leger – mét goedkeuring van de publieke opinie die verontwaardigd zullen zijn over de ‘hooligans’ die de vreedzame betoging verstoren.

  Met rellen kunnen de politieke deugnieten weer ons recht op verenigen en betogen aan banden leggen, mensen in hun kot dwingen/opsluiten – dus wéér een stukje bewegingsvrijheid ontnemen onder dit vals voorwendsel – van kritische burgers misdadigers maken en het gewelddadig optreden van politie rechtvaardigen.
  Niemand keurt geweld goed maar iedereen hoort solidair te zijn dat het genoeg is geweest met deze onnodige maatregelen en staatsterreur en dat het normale leven meteen hoort hervat te worden, ook als daarvoor het parlementsgebouw eraan moet geloven als sterk signaal naar de politiek dat het genoeg is geweest.

 34. Al jaren wordt volk tegenover gezet en worden we uitgespeeld. Eigen schuld dikke bult dat vlam in pan is geschoten. Uiteraard is geweld verkeerd maar de politiek heeft dit zelf over zichzelf afgeroepen. Mijn vermoeden is dat dit stopt totdat de oorlog die aanstaande is, voor zal zijn.
  De vraag waarom sommigen t niet meer pikken zal het domme stemvee dat NOS en Telegraaf als waarheid beschouwen nooit begrijpen, die zijn bevangen door de leugen 2 tessalonicenzen 2 vers 11

  Deze strijd is het begin, Europa bereid je voor op de Europese lente! En onthoudt dat we de onrechtvaardigheid moeten overwinnen door zelf rechtvaardig te blijven.

  https://ezaz.nl/explosieve-rechterlijk-uitspraak-in-duitsland/?fbclid=IwAR3vr6bz_Bj2M0YO2nOTVvk5zyKY0D8Z-gUXIL1BnWL6n97DQc2GvOL06A0

 35. Wat wij nu zien is de uitvoering van wat er decennia lang tijdens Bilderberg-vergaderingen is besloten .
  Ordo ab chao is immers hun motto.
  Aan door hen gestichtte chaos is duidelijk geen gebrek .
  Diverse bevolkingsgroepen zijn met succes tegen elkaar opgehitst .
  Het volk pikt de opmaat naar de nieuwe wereldorde niet , waardoor de EUSSR nu het leger in kan gaan zetten om de chaos te beteugelen .
  Juist door die inzet zal hun staatsgreep wel gaan lukken .
  Helaas weten niet velen dat deze wereldleiders het verlengstuk van de gevallen engelen zijn , die weer resulteren onder satan , die immers de overste van deze aarde is .
  Het boek Openbaringen laat echter zien wanneer voor God de maat vol is , en wat daarvan het gruwelijke gevolg zal zijn .

 36. Supermarkt bloeit, boekhandel ten einde raad
  Leon de Winter columnist in de Telegraaf

  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/876409236/supermarkt-bloeit-boekhandel-ten-einde-raad

  Wie heeft nou meer schade aangericht? Rellende have-nots of een overheid die een heel land zijn middelen van bestaan afpakt, zij het zonder glasgerinkel omdat ze hun oor te luisteren leggen bij virologen die worden weersproken maar de machtige media en de FarmaTech en de Big Tech aan hun zijde vinden. Zum Kotzen….

 37. @ One Love,
  Dit is de opstelling die we nu nodig hebben in ons land bruggenbouwen als de regering een afgrond tot stand brengt.
  Ik hoop dat er meer mensen hun eigenbelang even aan de kant kunnen zetten om elkaar te helpen.
  Fijn een ander geluid te horen op Xander dat doet mij goed en geeft hoop en kracht om door te gaan.

 38. Als je de filmpjes op twitter e.d. ziet dan zie je veel van de zgn. Romeo’s. Staatsbetaalde relschoppers om de meute op te hitsen. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ben redelijk aangedaan door deze zieke manipulatie van het algemene gedachtengoed. Bij de brave burger zit het ook allemaal tot ‘hier’ en tijdens een vreedzame demonstratie is alleen maar een vonk nodig om de boel te laten escaleren.

  Geweld is nooit goed, maar als je daar in zo’n meute staat en de boel gaat los geloof ik dat er veel ‘brave’ mensen in meegaan.
  Er staan video’s van zittende passieve demonstranten die worden geprovoceerd en geslagen door ME om, euhm.. tegengas uit te lokken ofzo?
  Ik heb niets met de website Dumpert, maar kijk maar eens wat voor videos daar zondag online zijn gezet. En zie ook de morele reacties van de mensen die normaal tegen het systeem schoppen.

  Er wordt nu om hard politie optreden geroepen door het volk.
  Er wordt geroepen iedereen met een bontkraag het land uit te sturen.
  De haat wordt gevoed en de staat is de lachende derde straks.
  Wat zullen we blij zijn met lik-op-stuk beleid, alles voor mijn-eigen-veiligheid.

  Allochtoon of Hagenees, de vrijheid ligt bij de proles zoals Orwell ooit schreef.

  Ga niet haten of polariseren.

 39. @Knight: Dat zou knap dom zijn

  Wordt je allemaal opgepakt terwijl je iets wilde oplossen dat is veroorzaakt door dezelfde lui die jou daarna hard gaan aanpakken.

  Voor het karretje gespannen en onschadelijk gemaakt. Dan zit je zelf als terrorist in de bak

  Jullie focus is scheef

 40. Rutte, De jonge, die hele ploeg van jullie mededictators moet vertrekken en wel nu direct samen met dat hele zooitje uit eerste en tweede slaapkamer: opzouten onmiddellijk en nieuwe verkiezingen nu! Weg met aangestelde burgemeesters, bijltjesdag in Nederland. NU! Weg met al die politieke dictators die voor deze terreur maatregelen hebben gestemd, jullie zijn de oorzaak en de schuldigen dat het land in brand staat. Neem voor een keer in jullie leven eens verantwoording voor jullie daden, met name dat stuk ellende Rutte, en sodemieter op! Opzouten onmiddellijk waar wachten jullie op, dat burgeroorlog uitbreekt door jullie botte arrogantie, machtswellust, terreur en incompetentie, TREEDT AF EN VERDWIJN!

 41. Voetbalsupporters die opeens winkeliers en de politie beschermen. Dit doet mij denken aan latijns Amerika waar gangs protectie aanbieden tegen criminelen.

  Ik vind het afschuwelijk dat, terechte onvrede over een overheid die de boel ronduit besodemieterd, wordt afgereageerd op politie en winkeliers.

  Neemt niet weg dat de overheid bewezen tegen de burger is. Al voor Corona. Het is jaren geleden al begonnen in de financiele sector. Banken, notarissen en o.m. boekhouders leven in een steeds krachtigere angst psychose omdat ze, zodra ze onbewust een mogelijke onregelmatigheid vergeten te melden, met zware straffen worden bedreigd. Van een onregelmatigheid is al sprake wanneer iemand contant geld afstort.

  Gevolg is dat ook eerlijke burgers door banken worden besmeurd doordat ze onterecht vanwege vermeend witwassen bij de financial crime unit worden aangemeld. Het sleepnet is zo dicht dat bijna 65% van de rekeninghouders van witwassen wordt beticht terwijl er in de meeste gevallen helemaal niets aan de hand is. Het aantal meldingen bij de financiele recherche is zo groot dat het merendeel onbeoordeeld geprullemandeerd wordt.

  Nederland is een door en door ziek land geworden. Iedereen zit bij voorbaat in de ogen van de overheid in het verdachten bankje. Kijk maar naar de toeslagen affaire en de belastingdienst. De Nederlandse fiscus is inmiddels wereldberoemd of berucht. Het was zelfs op de Amerikaanse TV. Men spreekt zelfs 5000 km verderop in de US media van een schandaal.

  Het verbaasd mij niet dat de emmer van verdraagzaamheid bij de bevolking inmiddels overloopt. Zie de geest maar eens terug in de fles te krijgen.

  En even terug naar Corona, wij hebben TV beelden van de heer Rutte die bijna alweer een jaar geleden zei dat “we nooit meer teruggaan naar normaal”

  Dat vind ik nou beangstigend en bedreigend.

  Het staat in de bijbel. Wat je zaait zal je oogsten. Dat is ook van toepassing op deze overheid die haar burgers tot op het bot wantrouwt. Ga daarom niet relschoppen maar laat het oordeel aan de eeuwige rechter over.

  Geloof mij, ze komen er niet mee weg. Niemand staat boven de kosmische wetten.

 42. De geruchtenstroom word steeds sterker hier in Twente. Het verhaal gaat dat burgers zich aan het bewapenen tegen de overheid met als zwaartepunt Hengelo/Enschede. Er dreigt een gruwelijk bloedbad van ongekende omvang. De MSM en landelijke overheid kijken weg. Hoe is het mogelijk?

  Alex , doe een melding bij de politie. Mod.

 43. De mensen worden zodanig murw en bang gemaakt dat ze opgelucht en blij zullen zijn als ze de illusie van vrijheid kunnen terugkrijgen als ze zich maar laten injecteren met een C-vaccin (controle vaccin). Op z’n beste Orwelliaans zal slavernij omschreven worden als vrijheid…

  Er zijn momenteel wereldwijde ‘psyop’ (psychological operations) aan de gang om de mensen klaar te maken voor de ‘big reset’ met verlies van alle vrijheden tot gevolg.

  Het coronavirus is slechts de eerste golf. De volgende golf is wellicht een economische crisis en bankencrisis zoals de wereld nog nooit gezien heeft.

  Onze grote leiders zullen zich dan kunnen opwerpen als de redders van het ontredderde volk door als waarachtige wonderdoeners gedrukt geld uit het niets te voorschijn te toveren om het als manna over de hoofden van de radeloos gemaakte bevolking uit te strooien.

  Dat geld dat gedrukt wordt zonder dat dit het gevolg is van economische creatie van goederen en diensten, eigenlijk waardeloos is, snappen de meeste onnozel schapen toch niet.
  De meeste ‘miljonairs’ en ‘miljardairs’ leven momenteel zelfs in Afrika waar in vele landen zelfs geldbiljetten van miljoenen en miljarden in de (waardeloze) lokale munt in omloop zijn.

  Weldra zal het hier niet anders zijn door de ontwaarding (inflatie) van papiergeld als gevolg van het zomaar bijdrukken van geld, verhullend met grote woorden omschreven als ‘ quantitative easing’, de grote ECB bazooka, enz.

  Als de prijzen in de winkels de pan uitswingen zullen de politici de schuld daarvan bij winkeliers en bedrijven leggen en natuurlijk niet bij het feit dat deze prijsstijgingen het gevolg zijn van de muntontwaarding doordat politici alsmaar meer waardeloos papiergeld in omloop brengen.

 44. Ik ben het wel eens met de demonstranten die zich tegen politie en overheid richten. Maar niet met de vernielingen van prive eigendommen.

  Er blijft helaas niets anders meer over dan dit soort opstanden tegen een totalitaire overheid die gewone demonstraties verbied of onmogelijk maakt. Doordat demonstranten die tegen de coronamaatregelen zijn in een hoek worden gedreven en worden gearresteerd. De bezetting van Nederland wordt door de bestuurders van ons land opgedrongen door leugens, censuur en boa en politie en ME inzet.

  Daar moet je tegen in verzet kunnen komen zonder vernielingen aan te richten tegen winkeliers en particulieren.

 45. Wat heb je aan een regering die ons land wil opheffen? Geen ene moer!!

 46. Zitten geen anti-systeem, -lockdown en avondklokgedachten achter dit speelkwartier voor de gelockdownde en geavondklokte jongeren en anderen, anders zou men wel gemeentehuizen, politieburo’s en andere overheidsgebouwen aanvallen om de frustratie van een jaar lang overheidsgeklooi en gezwalk met maatregelen zonder dat het virus de wereld uit is van zich af te schudden. En het begon met 1,5 meter afstand houden, handen wassen en zit nu aan de avondklok.
  De behörden willen ondanks hun geklooi graag een schouderklopje en aanzien nu men de orde en veiligheid herstelt, en niet uit te sluiten is dat zij dit zelf aanstichten. Leidt de aandacht tevens mooi af van vaccinproblemen en mutaties en verkondigde blabla.

  Doorzappen naar de volgende zender s.v.p.

 47. Zo te zien heeft de jeugd, dank zij de oetjeboes die de leiding hebben bij de overheid, een nuttige bestemming gevonden voor niet gebruikte Nieuwjaars vuurwerk. Ik heb een hekel aan vuurwerk (dieren) maar sta achter de jeugd die zijn zakken vol heeft van de boven genoemde oetjeboe overheid. Als de overheid zo stom is om zwaardere wapens in te zetten zal de moderne jeugd, die toch al vaak komt uit landen die zwaar gebombardeerd zijn door de NATO het passende antwoord weten te vinden. In wezen moeten we trots op ze zijn en ook voorzichtig. Het terecht dat zij een hekel hebben aan een overheid die bezig is hun toch zo moeilijk te verwezenlijken toekomst grondig in elkaar te trappen. Zij zijn hier naar toe gehaald als goedkope arbeidskrachten en het twee vliegen in een klap idee het de Nederlanders het leven zuur te maken. Nu zien wij het boemerang effect van Ruttes opgedrongen beleid. De avondklok was (gelukkig) de druppel die de emmer deed overlopen. Als historicus weet Rutte best wel dat het toch al waanzinnige, tegen de natuur in NWO gedachte, beter gediend is via de weg der geleidelijkheid en niet met sarren.

 48. Er wordt al jaren lang door regeringen niet meer naar de burger geluisterd welke alleen maar bezig zijn met zelf verrijking. De gevolgen hiervan zien we nu voor onze ogen gebeuren. Een opeen stapeling van frustraties startend met het verraad bij de toetreding van de EU. Vanaf dat moment werden langzaam de rechten van de burgers ontnomen en iedereen stemden daar mee in waarmee wij zelf meer macht gaven aan de duivelse leiders. Dus als iemand zegt (ze weten toch al alles van ons) bedenk dan dat deze persoon jou en mijn vrijheid weggeeft en waar in de periode 1940-1945 velen mensen hun leven voor hebben gegeven.

 49. Dàt moest ervan komen ! Jongeren feesten en drinken te graag !

  Deze Corona-dictatuur is hen te veel !!!

  Politici, gebruik tenminste jullie verstand !!! Is het virus er nog altijd of is het allemaal KOMEDIE ???! Wie weet ????

 50. Onhoudbare situatie,
  Als je per ongeluk een allochtoon doodschiet,staat de bevolking daar weer tegen en krijg je nog grotere rellen.
  Precies zoals in agenda staat,veel rellen,is meer macht vanuit de regering.
  We vergeten dat onze regering dit ruig zelf binnen gehaald heeft,vertroeteld heeft en nu gebruikt om tegen ons uit te spelen.
  Oppakken,kiezen welk paspoort wil je houden en in dat land straffen.
  Inderdaad big reset.

 51. Nu word het eng denk ik en ik wens en hoop dat ik het mis heb.
  Voetbal supporters die de steden gaan beschermen?
  Ze vergeten de miljoenen schade die ze altijd zelf aanrichten dan de kosten van de ME en politie erg funny deze boys.
  Het volgende is toch van kracht avondklok geld dit nu niet voor deze helden?
  Of gaan de relschoppers zich verkleden als stads beschermers of voetbal supporters grappig.
  Zijn zijn nu niet in overtredeing ik begrijp dat mensen willen helpen maar dit kan niet meer.
  In mijn jeugd gingen de mariniers naar Amsterdam om orde op zaken te stellen erg cool,ook waren er stads mariniers ter bescherming.
  Beter dan het leger in te zetten om winkels te beschermen nu is er de kans op rassen rellen tegen moslims denk ik dan begint de ware ellende voor ons land.

 52. Alles wordt gecensureerd zelfs respectabele artsen.

  Waarom worden de oproepen tot rellen op Facebook, Twitter etc. niet gecensureerd?

  Is chaos de bedoeling?

 53. Ja, de mensen beginnen eindelijk door te krijgen hoe deze wereld en de politieke agenda er uit ziet.
  U wordt geleidelijk maar gestadig door “regeringen” gemangeld, financieel kaalgeplukt, murw geslagen en uiteindelijk zult u in slavernij worden afgevoerd en onthooft indien u niet doet wat zij van u willen.

  Mensen, verzet u daarom uit ALLE MACHT en laat u vooral niet klein krijgen. En verkoopt uw huid zo duur mogelijk indien het zo moet zijn.

 54. Ik veroordeel het geweld maar denk dat de bevolking het over een tijdje niet meer kan volhouden en zelfs de gematigde mensen de straat opgaan. Ik zelf trek de lockdown omderhand echt niet meer. Mijn vrouw ook niet meer. Zij moet met onze kleine zoon maar thuiswerken en komt niet aan werk toe. Verlang enorm om na maanden gewoon een biertje ergens te drinken. Maar verwacht pas dat het ergens oktober dit jaar enigzins normaal wordt..

 55. Hier in Nijmegen staan zo ongeveer 500 man klaar om allochtoon rel tuig de stad uit te slaan

Comments are closed.