Britse media: May roept staat-van-beleg uit bij No-Deal Brexit

Militaire leiders waarschuwen voor permanent inzetten leger op Britse straten –
Afbeelding: Getty Images (2).

————————————————————————————————————————————-

De Britse media berichten dat het leger sinds 2015 in het geheim wordt voorbereid op het uitroepen van de staat-van-beleg in Groot Brittannië. Premier Theresa May –altijd tegenstander van de uittreding uit de EU geweest- zou bij een No-Deal Brexit, wat een serieuze mogelijkheid is nu er in ook in haar eigen partij en regering massaal verzet is tegen haar afspraken met Brussel, duizenden troepen op strategische punten in het land willen inzetten om de rust en orde te handhaven.

‘Operatie Temperer’ werd voor het eerst in onafhankelijke alternatieve media genoemd na de islamitische terreuraanslag op het concert van Ariana Grande in Manchester in 2017. Alt-Market analist Brandon Smith schreef dat deze militaire operatie, waarbij minimaal 5000 soldaten worden ingezet, al sinds 2015 wordt voorbereid, naar verluid om ‘grote terroristische dreigingen’ het hoofd te kunnen bieden.

Mays voorganger, premier David Cameron, was tegen het controversiële plan omdat hij bang was dat na het afkondigen van de staat-van-beleg het buitenland de indruk zou krijgen dat de Britse regering de controle over het land zou hebben verloren. Dat zou ongetwijfeld ernstige gevolgen hebben voor het vertrouwen in de Britse economie en het Britse pond.

Leger kan in korte tijd meer dan 11.000 soldaten inzetten

Met ‘Operatie Temperer’ wordt het aantal soldaten op de Britse straten geleidelijk opgevoerd tot het punt waarop er feitelijk nauwelijks nog een weg terug is. Militaire leiders waarschuwden dat tenzij de ‘terroristische dreiging’ zou afnemen de troepen vermoedelijk niet meer zouden verdwijnen, omdat de mate van deze ‘dreiging’ voor verschillende interpretaties vatbaar zou zijn.

The Daily Mail bericht nu dat premier May serieus overweegt om ‘Operatie Temperer’ te activeren bij een No-Deal Brexit. Ze wil dan het leger inzetten om er onder meer voor te zorgen dat de ziekenhuizen voldoende medicijnen krijgen aangeleverd. De aanvoer van medicijnen uit het buitenland zou bij een ‘harde’ Brexit namelijk in gevaar kunnen komen.

Stafchef van Defensie sir Nick Carter zei dat het leger ‘klaarstaat om te helpen’ bij een No-Deal Brexit. Volgens hem staan er 1200 soldaten permanent stand-by om onmiddellijk te worden ingezet, ‘of dat nu na een terreuraanslag, bij een tanktruck geschil of een industriële actie is’, en kunnen daar binnen korte tijd nog eens 10.000 bijkomen. Bevel om zich specifiek op de bevoorrading van ziekenhuizen te richten heeft hij naar eigen zeggen echter niet.

‘Britten dreigen in totalitaire staat terecht te komen’

Na de aanslag in Manchester schreef Smith dat ‘ik geloof dat over een jaar in het Verenigd Koninkrijk de staat-van-beleg heerst. Tenzij het Britse volk NU iets doet om het recht om hun eigen veiligheid te bepalen uit te oefenen, zullen ze in een totalitair raamwerk terechtkomen. Uiteindelijk zullen ze daarmee enkel de globalisten helpen die de Brexit beweging juist wilde bestrijden. Die zullen dat doen door nationalisme en soevereiniteit te vertrappen onder de kaplaarzen van veiligheid en afhankelijkheid van de overheid, waardoor het globalisme achteraf wordt gepresenteerd als iets prettigs en tolerants.’ (1)

Een andere optie is dat May juist nu de details van Operatie Temperer aan de pers heeft laten lekken om de tegenstanders van haar gewraakte deal, die de Britten tot in lengte van jaren feitelijk op vrijwel alle belangrijke terreinen onderhorig aan Brussel houden, bang te maken voor de ernstige gevolgen, zodat ze er alsnog mee zullen instemmen.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)