Boeing medewerkers: ‘737 MAX is door clowns ontworpen, ga er nooit aan boord’

Wellicht gaan deze 737 MAX vliegtuigen nooit meer de lucht in. Dat zouden ze althans niet meer moeten mogen. Afbeelding: (4).

—————————————————————————————————————————————-

Piloten laten hun gezinnen niet met de 737 MAX vliegen – FAA wist van onveiligheid en ontwerpfouten, en hield rekening met 15 grote ongelukken

—————————————————————————————————————————————-

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft door Boeing aangeleverde interne communicatie van medewerkers over het rampmodel 737-MAX naar de New York Times gelekt. Hieruit komt naar voren dat de ontwerpers het een sport leken te vinden om de autoriteiten te misleiden, omdat ze zelf heel goed wisten dat de 737-800 een gevaarlijk toestel was. ‘Dit vliegtuig is ontworpen door clowns, die op hun beurt apen boven zich hebben staan,’ schreef iemand over zijn eigen collega’s.

In de afgelopen weken bleek uit diverse berichten dat Boeing opzettelijk belangrijke informatie over de 737 MAX, die na twee onnodige vliegrampen met 346 slachtoffers al 10 maanden aan de grond staat, voor de FAA had achterhouden.

Uit meer dan 100 pagina’s interne communicatie komt naar voren dat medewerkers van Boeing de spot dreven met de FAA regels, openlijk grappen maakten over hoe ze de autoriteiten misleidden, en zelfs over de potentiële ontwerpfouten van het toestel. ‘God heeft mij nog steeds niet vergeven voor wat ik vorig jaar heb verborgen,’ schreef er een.

Piloten laten hun gezinnen niet met MAX vliegen

Daarnaast hadden Boeing piloten grote problemen met de software en de vluchtsimulator van de MAX. Uit hun discussies met de ontwerpers blijkt dat het MCAS software probleem, dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de crashes in Ethiopië en Indonesië, van meet af aan bekend moet zijn geweest.

‘Zou jij je gezin in een vliegtuig laten gaan met piloten die in een MAX simulator zijn getraind? Ik niet,’ zei een testpiloot tegen een collega in 2018, nog voor de eerste ramp. ‘Nee,’ was het antwoord van zijn collega.

FAA hield rekening met 15 ongelukken

In december werd duidelijk dat experts al in de ontwerpfase van de MAX hadden gewaarschuwd voor het anti-stall systeem MCAS, dat volgens hen voor gemiddeld meer dan één crash per jaar zou kunnen gaan zorgen. ‘Vanaf het begin was duidelijk dat er een onveilige situatie bestond,’ zei een FAA official. Na het neerstorten van het Lion Air toestel schatte de FAA dat er wereldwijd zo’n 15 vergelijkbare ongelukken zouden gaan plaatsvinden indien dit systeem niet zou worden gewijzigd. (2)

NOG een ‘catastrofale ontwerpfout’

De FAA vond aan de achterkant van het toestel echter nog een andere ontwerpfout, die een potentiële ‘catastrofale’ kortsluiting zou kunnen veroorzaken, waardoor het vliegtuig zou neerstorten. Het zou gaan om te dicht bij elkaar aangebrachte bedrading. ‘Iedereen moet dit goed doorlezen,’ twittert consultant Nicholas Ramos. ‘Het probleem met de 737 betreft niet de software, maar is een ontwerpfout. Boeing werd wanhopig toen Airbus met de NEO kwam.’

Niemand zou nog aan boord van een MAX moeten stappen

‘Weiger met de MAX te vliegen,’ schrijft hij vandaag. Dat lijkt ons een niet meer dan logisch advies. Iedereen die een vakantie gaat boeken, op zakenreis gaat of om een andere reden gaat vliegen, zou een harde schriftelijke garantie moeten vragen NIET met een 737 MAX te zullen worden vervoerd. En dat, indien dit toch dreigt te gebeuren, u recht heeft op een volledige schadevergoeding vanwege het annuleren van de vlucht en alle daaruit voortvloeiende gemaakte kosten. (3)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur SounderBruce, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

30

 1. Met modder gooien is goedkoop en aan Zerohedge hecht ik weinig waarde.Overal worden fouten gemaakt en als die verholpen zijn,kun je weer veilig de lucht in.

 2. In de Verenigde Staten is het net als in Nederland. Goedkope ingenieurs uit het buitenland, duur betaalde Amerikanen als managers. Nederland importeerde dit jaar ook al 9000 Indiers, misschien een fractie vergeleken bij de hoeveelheid ingenieurs, maar elk jaar 9000 is als de druppel op de steen. Ik verwacht dat we binnen 1 generatie in Chinese of Koreaanse vliegtuigen vliegen.zolang we nog op de pif mogen leven hoeven we ons daar verder geen zorgen over te maken. Ze maken ook al ons staal, onze elektronica (ook TVs) onze schepen en ook al onze auto’s (Hyundai, Lexus en Toyota

 3. Een belangrijke ontwerpfout is dat de motoren dichter onder de vleugels zitten. Dit is minder stabiel door {a} gewichtsverdeling. Meer directe impact van de motor luchtstroom op de eigenschappen van de vleugel en een trager draaimoment. Deze motorolhanging is de belangrijkste aanpassing om het toestel zuiniger te krijgen en deze toegenomen instabiliteit maakt de anti stall maatregelen belangrijker. Gewaagde poging om Airbus af te troeven.

  We moeten naar nieuwe vliegtuigontwerpen.

 4. Ramshoorn 09.53 pm : Klopt wel, dat wij ` in principe ` een veredeld apenras zijn :
  onze bloedgroepen zijn verdeeld in Rhesus positief en Rhesus negatief, dit is vernoemd naar het Rhesus aapje. Ons DNA is gemanipuleerd door middel van een apen-bestanddeel wat nog altijd aanwezig is in de Positieve bloedgroepen, de Negatieve bloedgroepen hebben dit niet, Negatief betekent in dit geval dan ook : niet aanwezig. Deze ( niet aanwezige apen bestanddelen ) …de Negatieve bloedgroepen dus, komen dan ook niet van deze platte aarde, maar van VOOR die tijd. Overigens was Darwin een voorstander van de `evolutie-theorie, die niet kan kloppen, daar ons DNA ( veel vaker dan 1 x ) gemanipuleerd is.
  Anoniem 03.41 pm schreef :
  “ oneindigheid bestaat niet in de natuur ` zei jij…..waarmee jij waarschijnlijk naar ik aanneem bedoelde, dat alles op den duur sterft. Sterven / doodgaan is GEEN einde, is slechts ` overgaan ` naar een andere dimensie.
  Bovendien is er een kwallensoort ( hele moeilijke naam, heb m niet bij de hand ….effe Google ) die e c h t nooit sterft / doodgaat. Dus die stelling van jou klopt ook niet.

 5. Al het negatieve nieuws zo afbeelden dat altijd iets met turkije ermee te maken heeft, nu ook weer turkish airlines.

  Het doordachte anti turkije propaganda zal falen.
  De angst is er omdat het juist goed gaat daar met de Turkse structuur en strategie.

 6. cefas, verkeerde Albert… Het was Einstein. En oneindigheid bestaat niet in de natuur.

 7. Iran heeft nu toegegeven dat ze het vliegtuig hebben neergeschoten met een raket, opzet of ongeluk laat ik in het midden. Shalom

 8. Twee dingen zijn oneindig, het Universum en de Menselijke domheid. Van het eerste ben ik niet helemaal zeker, van het tweede wel. Aldus Albert Schweitzer, volgens mij, maar daar ben ik niet zeker van.

 9. Misschien, wellicht, waarschijnlijk, mogelijk, …. ze zeggen het, dus het zou best zo kunnen zijn …. faked or naked truth ?
  Een ervaren piloot beschrijft de landingsbaan bij het vliegveld in Teheran. Hij beschrijft hoe een dergelijk ongeluk zou kunnen ( hypothese wederom ) gebeuren. Niets is wat het lijkt, de geschiedenis is doorspekt met vermoedens.
  Op : Anderweltonline.com. [ dd 10 januari 2020 ] leest u een ‘variant’ van datgene wat ons voorgeschoteld wordt.

 10. Een ander aspect die niemand durft noemen is de “wokeness” van Boeing. Een aantal jaren geleden was het bedrijf trots op het aanwerven van een multicultureel allegaartje. Dit feit staat nog steeds op hun website.

  Men ontsloeg “witte” ingenieurs en verving ze door laagopgeleide immigranten. In werkelijkheid gaat dit over winstmaximalisatie. Well done Boeing. Uw onverantwoorde hebzucht heeft mensenlevens gekost en kan leiden tot het faillissement van een roemrijke naam.

 11. Cerebus: Eureka! Zijn die Boeings 737 max, die vliegen als een piano’s tenminste nog ergens goed voor.
  PS. Ik zie dat ik in mijn vorige commentaar een stommiteit begaan heb, namelijk: Tommy, Tommy hoort er niet in thuis. “Wie fout niet herstelt maakt er twee”:… hè Trump! Jij kan het weten, toch! Of geef je altijd een klap op een belediging?

 12. Ben ik even blij dat ik een goede E-Bike heb. Mij krijgen ze nooit meer een vliegtuig in. Heb vaak gevlogen. Niks voor mij, want…Gisteravond zag ik een programma over Drones die alle vliegbewegingen en vliegvelden onveilig maken. Arme piloten en stewardessen die elke dag met die gevaren te maken krijgen.

  Onze idiote [Yoga-Mindfulness] Narrow-minded bestuurders willen binnenkort ook auto’s, treinen, metro’s en ook schepen niet meer door mensen laten besturen/navigeren, maar door onbetrouwbare, gevaarlijke robot techniek vervangen. Hadden we maar nooit naar Darwin geluisterd die geloofde dat de mens een veredelde aap is? Shame!

  Psalm 49: vers 13 en 21 (NBG51)
  De mens, die met al zijn praal Geen Inzicht heeft, is gelijk aan de beesten, die vergaan!

 13. @ Cefas ,
  De mensheid is al heel oud. Én wat heeft de mensheid geleerd ? De mens is er alleen maar dommer op geworden. Ooit, zo’n 50,60 jaar geleden ‘prees’ vader of moeder zijn kind wanneer hij / zij iets gepresteerd had. Het lijkt tegenwoordig wel zo dat het kind geprezen wordt als het niets gedaan heeft ….

 14. “ontworpen door clowns, die op hun beurt apen boven zich hebben staan”

  Klinkt naar ons landsbestuur…

 15. Ik vermoed , indien we alle vluchtelingen die nu met een airbus -verzocht -worden om naar de eu te komen, met een boeing 737 max zouden ophalen, er misschien een oplossing in zicht zou zijn.

 16. Alle verandering is geen verbetering, zo blijkt maar weer.
  Mankeert er niet iets aan het toestel, dan worden ze wel beschoten. Rampzalig al dat geweld.

 17. ….gaat allemaal om de totale body count
  Door ongelukken door onze technische “vooruitgang” met tig doden
  , oorlogen, ziek makende medicijnen ,epidemieën, milieu vervuiling , “natuur geweld”
  En die is nog nooit zo hoog geweest als de afgelopen 100 jaar
  Dus er worden massa’s mensen vermoord, om de a.c. letterlijk macht te geven,die dan lekker makkelijk oplossingen vindt voor de mensen ,dan kan als je het zelf veroorzaakt hebt.

 18. Het gaat “goed” met Amerika; ze zijn ook zo “betrouwbaar”! Wie kaatst moet de bal verwachten. Nog even en we zitten in Europa met miljoenen economische vluchtelingen opgescheept uit Gods own country; alsof we nog niet genoeg ellende hebben van uncle Sam. Ik zie het al voor me; de hoogvliegers op een strowis aangespoeld. Een grote man is alleen maar een grote klap als hij onderuit gaat. Tommy, Tommy, triest en treurig!

 19. Boeing heeft toch al zo n 90 jaar ervaring met vliegtuigen maken, Hoe bestaat het dan, met zoveel ervaring, zulke levensgevaarlijke toestellen te maken. Waar ging het mis?

 20. Je zou dus kunnen stellen, als Boeing top een foute religie of idee aanhangen, dat de passagiers letterlijk ge-slacht-offerd
  zijn,
  Dit is geen grap, dit meen ik bloedserieus!
  Op zo’n manier en o.a. oorlog voeren kan men zonder wenkbrauwen optrekken mensen offeren aan welke foute god dan ook

 21. u bent deze zin vergeten te vertalen… de daaropvolgende quote wordt daardoor onbegrijpelijk (want logisch niet correct, je kunt een vliegtuig niet trainen maar een piloot wel)

  “In another, a group of Boeing test pilots agreed that they wouldn’t want their families flying with pilots trained on the new Boeing 737 MAX 8 flight simulator.”

  Dank, u heeft gelijk aangepast. Mod.

  In een ander gesprek was een groep Boeing testpiloten het eens dat ze hun families niet zouden willen laten vliegen door PILOTEN getraind op de nieuwe Boeing 737 MAX 8 vluchtsimulator.
  ‘Zou jij je gezin in een vliegtuig laten gaan die in een MAX simulator is getraind? Ik niet,’ zei een testpiloot tegen een collega in 2018, nog voor de eerste ramp.(directe aanhaling)

  Er zijn 2 stukken software genoemd hier: 1 is de MCaS
  software (computer anti stalling: de computer voorkomt dat de stand van de vleugels zodanig wordt dat deze geen opwaartse druk meer leveren zodat het vliegtuig uit de lucht valt). Het 2e is de vlucht simulator waar de piloten mee trainen. Hierin is de (defecte) MCAS software in verwerkt. De simulator geeft dus de piloten niet het werkelijke gedrag van het vliegtuig weer maar wat het vliegtuig met goed werkende MCAS zou doen. De piloot is dus niet getraind op de situatie met opstijgen waarbij het vliegtuig ‘te hard optrekt’ en de MCAS faalt. De simulator speelt ‘mooi weer’ maar in het echt is de piloot onvoorbereid om het leven van passagiers en crew te redden.

 22. Als je dat artikel leest, kun je beter uit dat vliegtuig blijven, ontworpen door clowns en apen als baas lijkt precies iets uit de ” apenplaneet” te komen. Het is dus een gevaarlijk vliegtuig. Shalom

Comments are closed.