‘Blanke man in het Westen tot legitiem doelwit van racisme verklaard’

‘Minderheden hebben inmiddels voorkeursstatus gekregen boven blanke mannen’ – ‘Ondergang Westerse beschaving doordat samenleving zich tegen zichzelf is gekeerd’ –Bijvoorbeeld de Coentunnel (hier de ingang van de 2e) in Amsterdam zou een voor minderheden ‘kwetsende’ naam hebben, omdat die is vernoemd naar een VOC gouverneur-generaal. (Afbeelding: WikiMedia Commons (3)).

—————————————————————————————————————————————-

In tal van universitaire minderheden-, multiculti- en diversiteits studies in het Westen wordt de blanke man al sinds de jaren ‘80 gedemoniseerd als de hoofdschuldige van zo ongeveer al het onrecht op onze planeet, zo schrijft Institute for Political Economy voorman Paul Craig Roberts. ‘Maar waar hebben deze vol met haat gevulde speciale belangengroepen hun macht aan te danken? Aan decadente (of ‘verwijfde’) blanke mannen.’

In zowel Amerika, Europa en ook Nederland zijn er groepen die het verleden willen uitwissen omdat dit als ‘kwetsend’ word ervaren. Zo is in de VS op de katholieke Notre Dame universiteit een bekend schilderij van Columbus uit 1880 afgedekt omdat sommigen vinden dat de Indianen daarop ‘onderdanig’ worden afgebeeld. In Nederland kennen we pleidooien van onder meer de islamofascistische partij DENK om bepaalde straatnamen te veranderen, omdat die vernoemd zijn naar oude helden uit ons koloniale tijdperk (2).

‘Als we vorige generaties volgens de huidige standaarden gaan beoordelen kunnen we op een punt komen waarop er geen enkele prestatie meer over blijft die mag worden gevierd,’ gaf rechtenstudent Grant Stobl, volgens Roberts ‘klaarblijkelijk de enige overgebleven intelligente persoon aan de universiteit’, als commentaar.

Niet-politieke correcte geschiedenis wordt herschreven of gewist

Zo zou de beroemde foto waarop Amerikaanse soldaten de vlag hijsen op Iwo Jima kunnen verdwijnen omdat deze ‘kwetsend’ zou zijn voor Japanners. Worden militaire monumenten en herdenkplaatsen straks gesloten omdat er altijd wel een verliezende partij is geweest die daar pijnlijke herinneringen aan heeft? Hoeveel schilderijen en boeken zijn er wel niet geschreven die één of andere minderheidsgroep tegen de borst stuiten? Gaan we straks western-films verbieden omdat de cowboys de indianen overwonnen?

En hoe zit het bijvoorbeeld met de vele rap- en hiphop artiesten, in de VS vooral zwarten en in Nederland overwegend Marokkanen? Klaarblijkelijk is het geoorloofd en niet racistisch dat zij nogal eens oproepen tot geweld en/of denigrerende teksten zingen over (blanke) vrouwen. Maar de blanke artiest die dat eens omdraait zal tegenwoordig onmiddellijk door alle zenders worden geboycot.

‘De Westerse beschaving wordt vanwege het kwetsen van anderen aangevallen,’ vervolgt Roberts. ‘De instorting is overal zichtbaar… Is Jezus de volgende? Jezus joeg de Joodse geldwisselaars de tempel uit (en schold hen met voor die tijd de grofste beledigingen uit). Maakt hem dat tot een antisemiet of een zelfhatende Jood?’

‘Kritiek is niet hetzelfde als racisme’

Roberts vindt het hele onderscheid tussen zwart en blank (/ gekleurd) pure onzin. ‘Er zijn geen blanke en zwarte rassen, maar wel veel verschillende nationaliteiten en etnische groepen. Er zijn Duitsers, Italianen, Fransen, Nederlanders, Grieken… noem maar op. Hetzelfde geldt voor zwarten; een Maasai is geen Zulu, en een Tutsi is geen Hutu. Het lijdt geen twijfel dat de Europeanen veel wreedheden hebben begaan, waarvan vele tegen elkaar, maar dat geldt ook voor de zwarte stammen. In 1994 vermoordden de Hutu’s tijdens de Rwandese genocide een miljoen Tutsi’s (70% van de Tutsi bevolking).’

Kritiek hebben op de VS staat niet gelijk aan anti-Amerikaans zijn; kritiek hebben op Israël is niet bij voorbaat antisemitisch, en het is niet automatisch seksistisch om een vrouw te bekritiseren, en zeker niet meteen racistisch om dat met een zwarte (of andere kleurling) te doen, betoogt de analist.

‘Slavernij is geen kwestie van zwart / blank. In de loop de geschiedenis zijn er meer blanke slaven geweest dan zwarte (de grootste slavendrijvers uit de geschiedenis waren en zijn nog steeds Arabieren en andere moslims).’ Het is een gedocumenteerd feit dat de zwarte slavernij ontstond tijdens de oorlogen van de zwarte koningen van Dahomey (de oude naam van het West-Afrikaanse land Benin), en de Europeanen deze slaven vervolgens kochten.’

Westen tegen zichzelf gekeerd: slachtoffers krijgen voorkeursbehandeling

Diversiteitsbeleid heeft ‘de Westerse beschaving tegen zichzelf gekeerd,’ vervolgt Roberts. ‘Degenen die een status als slachtoffer claimen hebben veel privileges gekregen die de in de wet gegarandeerde gelijkheid schenden.’ Ze krijgen speciale quota’s op universiteiten en voorkeursaanstellingen en promoties bij bedrijven en (overheids)instellingen. Ze kunnen iedereen van Europese komaf aanklagen voor ongevoeligheden, kwetsingen en racisme, enkel als een boek, onderzoek of kunst, en zelfs taalgebruik, gezichtsuitdrukking en lichaamstaal van een blanke hen niet aanstaat.

In eigen land was Sylvana Simons het onthutsende dieptepunt van dit omgekeerde racisme toen ze in november 2018 in een door de EO uitgezonden documentaire hevig tekeer ging tegen een jonge blanke jongen die haar in haar ogen enkel met zijn houding had beledigd.

Letterlijke oproepen tot haat en moord op blanken blijven ongestraft

Ondertussen wordt de geschiedenis herschreven doordat ‘progressieven’ de (conservatieve) blanke man als de meest haatvolle mens neerzetten die als enige verantwoordelijk is van zo ongeveer alle ellende op de wereld, en daar daarom maximaal en oneindig voor moet boeten (en natuurlijk vooral betalen, want ook de welvaart in de Westerse landen wordt maar ‘kwetsend’ en ‘oneerlijk’ voor de Derde Wereld gevonden, reden waarom er nu miljoenen Afrikanen hierheen worden gehaald).

Feministen, ‘gekleurden’, andere minderheden en (extreem)linkse splintergroeperingen kunnen inmiddels ongestraft de meest grove dingen zeggen en oproepen tot vervolging, moord en zelfs uitroeiing, zolang het beoogde doelwit maar blank, rechts, conservatief en/of populistisch is.

Echter, iedere blanke journalist, student, professor, politicus of wie dan ook die ook maar iets negatiefs zegt of schrijft over deze geprefereerde (minderheids)groepen –zelfs als dit feitelijk geverifieerd kan worden-, wordt meteen aan de schandpaal genageld en ontslagen, en kan zijn carrière wel vergeten. Denk bijvoorbeeld aan de toptechnicus van Google die de laan uit werd gestuurd omdat hij had gezegd dat mannen en vrouwen verschillende kenmerken hebben en daarom goed zijn in verschillende taken.

‘Diversiteit en multiculti hebben geen eenheid, maar verdeeldheid gecreëerd’

‘Simpel de heldere waarheid zeggen is een zware belediging geworden,’ besluit Roberts. ‘De omarming van diversiteit en multiculti heeft de bevolking verdeeld in dader- en slachtoffergroepen, waarbij de laatste worden aangeleerd de eerste te haten. In plaats van eenheid is er verdeeldheid gecreëerd. De Amerikaanse (en Europese en Nederlandse) toekomst ziet er niet best uit.’

Xander

(1) Paul Craig Roberts (via Zero Hedge)
(2) Trouw
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur: Marion Golsteijn, licentie: CC BY-SA 3.0

Zie ook o.a.:

25-11-2018: Groeiende groep mensen voelt zich vreemde in wereld vol leugens, slaafsheid en egotisme – (De echte hopeloos gestoorde mensen in deze samenleving zijn degenen die als de meest ‘normale’ worden gezien’)