Bill Gates wijst op feiten over zegeningen kapitalisme, links is woedend

Bron: Our World in Data (2).

————————————————————————————————————————————-

‘Progressieve’ linksen hebben woedend gereageerd op Bill Gates, voormalig topman van Microsoft en nog steeds een van de rijkste mensen ter wereld. Gates verzet zich namelijk met harde feiten tegen het oprukkende socialisme in de politiek, zoals de marxistische ‘Democratische Socialisten’ in de VS. Gates twitterde enkele statistieken waaruit blijkt dat er percentueel veel minder mensen honger lijden, voortijdig doodgaan en analfabeet zijn dan twee eeuwen geleden, en dat niet het socialisme, maar het kapitalisme die vooruitgang heeft bewerkstelligd. Oftewel: ‘haatfeiten’ in de ogen van intolerant links, enkel omdat die niet overeenkomen met hun ideologie.

Met de miljarden die hij als topman van Microsoft verdiende richtte hij samen met zijn vrouw Melinda de naar hen genoemde stichting op om te helpen de armoede en ziekte in met name de Derde Wereld te bestrijden. Dat hij ook pro-vaccinaties is doet verder niets af aan het feit dat hij heeft laten zien dat Gates echt iets goeds wil doen voor de mensheid.

Gates zette een infographic van ‘Our World in Data’ online, met zes van zijn favoriete statistieken waarop in een oogopslag is te zien dat extreme armoede, analfabetisme en kindersterfte wereldwijd fors zijn gedaald, en democratie, basis onderwijs en vaccinaties juist enorm zijn gestegen.

Waarom progressieven daar woedend op reageren? Omdat de cijfers aantonen dat de levens van miljarden mensen er niet door het socialisme, maar het kapitalisme –dus vrije handel met vrije markten, en welvaart voor de gewone man (betaalbare voeding, huisvesting, zorg, energie en vervoer)– fors op vooruit zijn gegaan.

Bittere armoede in pre-industriële samenlevingen

‘Natuurlijk kunnen zulke ‘haatfeiten’ door de lui van de empathie-exploitatie industrie, die gedijen op onwetendheid en verkeerde feiten, niet onbetwist blijven,’ geeft analist Onar Am op LibertyNation als commentaar. Zo reageerde antropoloog dr. Jason Hickel in een artikel in The Guardian dat de statistieken niet kloppen omdat de meeste mensen in de 19e eeuw volgens hem ‘geen geld nodig hadden, terwijl nu het grootste deel van de mensheid worstelt om met zeer weinig geld te overleven.’

‘Dit is op zijn best flagrante onwetendheid over hoe de economie werkt,’ aldus Am. 200 jaar geleden had alleen een klein eliteclubje het redelijk goed (een situatie waar de globalisten weer naartoe willen). De rest van de mensheid was straatarm. Er was nog geen industriële landbouw, er reden nog geen auto’s rond, en bemesting, elektriciteit, waterleidingen, toiletten, riolen bestonden ook nog amper of niet (laat staan het internet en mobiele telefoons).

De gezondheidszorg in die tijd mocht die naam niet hebben, en antibiotica was nog niet uitgevonden. ‘Hickel gelooft klaarblijkelijk in de mythe van de ‘nobele wilde’, dat mensen in pre-industriële samenlevingen gelukkiger waren en in harmonie met de natuur leefden,’ vervolgt Am. Het exacte tegendeel is juist waar: mensen mochten blij zijn als ze circa 40 jaar oud werden, en dat vaak ook nog eens met een gemiddeld veel slechtere gezondheid. Zuigelingen –en hun moeders- stierven er bij bosjes.

Hickel beweerde daarnaast dat de huidige grens van extreme armoede, $ 1,90 per persoon per dag, te laag is, omdat niemand daar van kan leven. ‘Dat wordt gezegd door iemand die duidelijk nooit buiten zijn Starbucks komt. Zo kun je in bijvoorbeeld Vietnam 6 pond rijst voor dat bedrag kopen. Dat is dan mogelijk niet het meest opwindende eten dat er bestaat, maar je zult niet verhongeren. Honderden miljoenen mensen, met name in Azië, hebben rijst als belangrijkste basisvoeding. De meesten telen hun eigen voeding en verkopen wat ze over hebben.’

Kapitalisme = gezondheid

‘Hoe we weten dat mensen hiermee kunnen overleven? Omdat onze levensduur toeneemt. In het armste continent Afrika is de levensverwachting geëxplodeerd naar 60 jaar, en stijgt nog steeds. Dat is langer dan die van de Europeanen in de jaren ’30. In de meeste Afrikaanse landen zijn er inmiddels meer mobieltjes dan volwassenen. Met andere woorden: Vrije markten (kapitalisme) = Gezondheid.’

‘Alhoewel Hickel enkel demonstreert hoe droevig het met moderne academici is gesteld, heeft hij één saillant punt: als je China uit de statistieken laat, doet de rest van de Derde Wereld het lang zo goed niet meer. De reden daarvoor ontgaat hem echter, omdat ook dat een ‘haatfeit’ is (= een feit dat door links wordt gehaat): Hoe minder kapitalistisch een land is, hoe armer. Venezuela is een huiveringwekkend voorbeeld.’

Xander

(1) LibertyNation via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Our World in Data, rechtenvrij onder Creative Commons BY License.

1

 1. Reacties overgenomen van Xandernieuws.punt.nl

  willy op 11-03-2019 14:32
  ik persoonlijk vindt het kapitalisme geen zegen voor de samenleving, eerder zorgt het voor ongelijkheid, de ene weet met zijn geld geen blijf, de andere moet vechten om einde van de maand te halen. kapitalisme zorgt dus voor de extreme armoede is deze wereld en kan men gelijk stellen met uitbuiting van de minder begoeden, zoals ook uit het artikel blijkt! Kapitalsme zorgt volgens mij niet voor een betere gezondheid, want met alle geld van de wereld kun je de dood toch niet ontlopen! Shalom

  Cale op 11-03-2019 16:08
  Ik ben gestopt met in ¨hokjes¨ te denken. Het is beter voor de economie indien mensen voldoende geld te besteden hebben. Goed onderwijs, zorg en veiligheid zijn uiterst belangrijk maar heeft niets met socialisme te maken. Gewoon gezond verstand gebruiken.

  Cefas op 11-03-2019 16:11
  Ongebreideld kapitalisme moet in toom gehouden worden i.v.m roofbouw van mens en natuur, of het socialisme daar het antwoord op is, is zeer de vraag. Wat dan wel? Verantwoord beheer van de schepping, dat is ons aller opdracht van boven.

  Hoeder op 11-03-2019 16:56
  Kapitalisme is superieur aan socialisme en zeker communisme (=totalitair socialisme). Om onbegrijpelijke reden staan al die deugmensen altijd te juichen over socialisme. In bepaalde kringen is niet socialistisch denken onacceptabel. Kijk bv naar onderwijs en omroep. Mensen grbruiken hun hersens niet meer en kijken niet naar feiten. Neem bv de klimaatdiscussie. Op basis van feiten, niets aan de hand, maar je “moet” tegenwoordig alarmist zijn. Er is geen enkele reden, noch milieutechnisch, noch economisch voor die verdwazing. Stem ze weg op 20/3.

  Cefas op 11-03-2019 17:46
  Socialisme is het paard achter de kar spannen. Kapitalisme is het paard voor de kar spannen maar wel goed voor het paard zorgen, dat is de goede volgorde en goed beheer van de schepping.

  Gast op 11-03-2019 18:36
  Hoe dan ook zal de Nieuwe Wereld Orde van de antichrist een uiterst neoliberaal sociaal-economisch beleid voeren, extreem VVD-beleid dus. Met daarbij pure slavernij in werkkampen en gewdongen euthanasie op chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Openbaringen 17 en 18 over Babylon zijn daarin erg duidelijk over.

  enk op 11-03-2019 19:48
  Na de tweede wereldoorlog werden de Duiters via operatie paperclip naar de USA gehaald en namen daar de boel over (nee, de Nazis hebben de oorlog niet verloren). Eenmaal geïnstalleerd vormden zij de CIA, NASA en namen zij Big Pharma over…

  Het vaccinatieprogramma van Gates is dan ook een eugeneticaprogramma waarbij de zwarte bevolking onvruchtbaar word gemaakt.

  ik vind het fascinerend dat als je mensen vraagt of ze Nazi’s symphatiek vinden, of ze Nazi’s vertrouwen de mensen steeds, zonder twijfel, “Nee!” zeggen..

  Toch verwachten we van deze zelfde Nazi’s dat zij waken over onze kinderen, dat zij ons wijsheid brengen over wat er in het rijk boven ons hoofd gebeurt en dat zij ons beter maken als we ziek zijn.

  Inmiddels weten we beter…

  De CIA is een terroristische organisatie, de NASA is nog nooit in de ruimte geweest en ziekhouden is niet het zelfde als beter maken.

  Werner von Braun heeft Psalm 19.1 op zijn grafsteen laten zetten….

  1 The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork*.
  2Day unto day uttereth speech, and night unto night sheweth knowledge.
  3 There is no speech nor language, where their voice is not heard.
  4 Their line is gone out through all the earth, and their words to the end of the world.In them hath he set a tabernacle for the sun,
  5 Which is as a bridegroom coming out of his chamber, and rejoiceth as a strong man to runa race.
  6 His going forth is from the end of the heaven, and his circuit unto the ends of it: and there is nothing hid from the heat thereof.
  7 The law of the Lord is perfect, convertingthe soul: the testimony of the Lord is sure, making wise the simple.
  8 The statutes of the Lord are right, rejoicing the heart: the commandment of the Lord is pure,enlightening the eyes.
  9 The fear of the Lord is clean, enduring for ever: the judgments of the Lord are true and righteousaltogether.
  10 More to be desired are they than gold, yea, than much fine gold: sweeteralso than honey and the honeycomb*.
  11Moreover by them is thy servant warned: and in keeping of them there is great reward.
  12Who can understand his errors? cleanse thou me from secret faults.
  13 Keep back thy servant also from presumptuous sins; let them not have dominion over me: then shall I be upright, and I shall be innocent from the greattransgression.

  14 Let the words of my mouth, and the meditation of my heart, be acceptable in thy sight, O Lord, my strength,and my redeemer.
  Janus op 11-03-2019 20:08
  Dit heeft het kapitalisme ook gebracht:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Slachtoffers_in_de_Tweede_Wereldoorlog

  en de oorlogen ervoor en erna !

  Raveltje op 11-03-2019 20:14
  @ Hoeder

  Ben het met u eens

  Ook Nederland is op zijn retour . Je hoort de meest vreemde dingen, die meer

  met de middeleeuwen hebben te maken dan met gezond verstand

  Het is beslist niet onze cultuur om te plunderen te moorden te verkrachten

  Dat is tegen de wet. Open grenzen heeft ons geen goed gedaan

  Controle over controle en ladingen van onderzoeken en processen met de islam cultuur.

  Ik hoop echt dat mensen stemmen op een partij die voor het belang van eigen

  cultuur en bevolking is.

  Emile op 11-03-2019 21:20
  Ik moest eens een keer Atlas Shrugged van Ayn Rand lezen. Dat past denk ik ook een beetje in de gedachtegang van dit artikel. Zit wel wat in.

  Qvic op 11-03-2019 21:54
  Het kapitalisme is op het individu gericht, van hoe betere opleiding jij hebt of kennis en kunde jij hebt hoe meer jij kunt verdienen. Het socialisme/marxisme is op de gehele samenleving gericht, het maakt niet uit of jij nu wel of geen kennis en kunde hebt iedereen krijgt het zelfde loon. Met het kapitalisme principe wil iedereen het beste uit zich zelf halen en dat zal de vooruitgang juist stuwen omdat dan concurrentie onder elkaar is. Beter willen zijn dan een ander, stimuleert iedereen om zijn best te doen. Bij het socialisme maakt het niets uit of jij nu harder werkt of beter bent dan de rest, alles wordt door het nivelleren uiteindelijk het zelfde als de rest. Dit zorgt er juist voor dat steeds minder mensen pro actief worden en zo voor een stilstand c.q. achteruitgang zorgt in de economie. Want de hard werkers worden gestraft en de lamzakken geprezen. Tot uiteindelijk iedereen alleen het broodnodige nog doet om te kunnen overleven. Dan wordt armoede troef. Want alles wat jij extra doet, wordt van je afgenomen. Zodat uiteindelijk iedereen als een zombieslaaf gaat leven. Daar staat het socialisme, marxisme voor “Iedereen is gelijk ”

  Bird op 11-03-2019 22:36
  Vroeger was ik al anti bill gates,omdat hij had gezegt dat een programma niet hoeft te werken als het er maar mooi uit ziet,toen vondt ik het al een zak,nu hij Monsanto eikel is en vaccinatie verzorger is en de wereld (helpt)

  Maar ik kan iemand die niets vergeet,die iemand woont boven ons hoofd.

  Dus dat komt in de nabije toekomst onderandere voor gates niet goed na zijn dood.

  Raveltje op 11-03-2019 22:40
  @ Janus

  En of al die doden in de tweede wereldoorlog niet genoeg waren……

  Het bleef oorlog.

  Tom Hendrix op 12-03-2019 08:10
  @Qvic: 21.54. uur, op 11/3. Beter had ik het niet kunnen verwoorden. Met U eens.

  joke op 12-03-2019 09:18
  Het kapitalisme kan een zegen zijn, mits iedereen daarvan profiteert. Helaas is het zo dat een kleine minderheid alles bezit en niet uitdeelt. Daardoor heeft de overgrote meerderheid minder- tot niets. Dat kapitalisten durven uit te delen door ondersteuningen , is helaas een uitzondering. Daardor groeit de ontevredenheid onder mensen die veel minder hebben. In de bijbel kunnen wij lezen hoe we daar mee om moeten gaan. Rijken werden verplicht geacht hun tienden af te dragen en op de velden die ze bezaten moesten ze een klein deel van de oogst laten liggen. Dit soort maatregelen is ook terug te vinden in het nieuwe testament waar Paulus aangeeft dat rijken moeten uitdelen.

  Er staat niet voor niks dat de geldzucht de bron is van alle kwaad (niet het geld maar de zucht naar geld).

  Oma op 12-03-2019 13:02
  Natuurlijk wijst kapitalist gates op de zegeningen van het kapitalisme dat hem geen windeieren heeft gelegd..een no-brainer…intussen doet hij een duit in het zakje om de wereldbevolking te reduceren met in afrika massaal gif te gaan vaccineren als ‘weldoener’ met de opbrengst van zijn kapitalisme. Kapitalisme is dictatuur en socialisme is slavernij, enkel beide in het voordeel van de elite..in hokjes steken zoals kapitalisme of socialisme is irrelevant. In de gulden middenweg staat het algemeen welzijn van iedereen voorop en daar moeten we naartoe, willen of niet. Dat is de universele wet van deze Nieuwe Tijd en onvermijdelijk…tot zolang zullen wereldwijd de strubbelingen, opstanden, betogingen enz van de massa blijven aanhouden. Elk systeem gebaseerd op hebzucht zal vernietigd worden als het niet getransformeerd en aangewend wordt voor het algemeen welzijn van de mensheid.

  Wilma op 12-03-2019 13:08
  Maar het is wel de man die ons allemaal wil vermoorden of zwak maken met de vaccinaties, zijn staan jullie daar ook achter?? Dat is niet zo christelijk ofwel soms??

  Tom Hendrix op 12-03-2019 18:12
  @Oma: 13.02. uur. Kan ik een heel eind in meegaan Oma. Maar volgens mij zijn de politiek en de mensheid niet de oplossing, maar Christus Koning!

  Doordenker op 12-03-2019 19:54
  De spreuk zegt: “Doe wel en zie niet om”. Socialisten doen echter niets anders dan afgunstig om zich heen kijken. Socialisten creëren geen enkele maatschapelijke welvaart. Het enige wat socialisten kunnen is jaloers om zich heen kijken en de welvaart die door ‘anderen’ gecreëerd wordt, onder allerlei valse voorwendsels grotendeels te confisqueren om die ‘sociaal te ‘herverdelen’ aan de ‘parasiet-mensen’ die zelf nooit iets bijdragen (of bijgedragen hebben) aan de maatschappelijke welvaart.

  Rienus op 13-03-2019 08:35
  Er is geen enkel systeem zaligmakend, of het beste omdat de zwakke schakel de mensen zelf zijn. Als ik nu om me heen kijk zie ik dezelfde effecten die begin vorige eeuw ook tot schijn zekerheden leiden. Men dacht dat het ok was om een ras uit te moorden, maar later bleek het toch niet zo te zijn. Kennelijk zijn mensen in grote massa’s kinderlijk simpel te manipuleren. Met denkt dat het een goed idee is om grote aantallen mensen uit Afrika hier op te vangen. Men denkt dat de mens de belangrijkste veroorzaker van klimaat verandering is. Men denkt dat opgaan in een grote club de wereld veilig maakt.

  En Bill Gates is gewoon iemand die dat simpele spelletjes mee speelt, misschien wel omdat hij denkt dat hij iets goed doet.

  Oma op 14-03-2019 10:23
  @Tom Hendrickx: op Christus Koning moet je niet rekenen om in te grijpen, Hij Zelf gaf de mens de vrije wil om keuzen te maken. Die vrije wil is heilig en móet gerespecteerd worden. Daarom mogen mensen hulp vragen (aan Jezus, Maria, engelen etc..) máár, en dat weten tot nogtoe te weinig mensen: je moet als mens toestemming géven anders mag er geen hulp gegeven worden, vragen is niet genoeg, je moet uitdrukkelijk toestemming geven…als de toestemming er niet is, mogen Ze níet helpen of ingrijpen omdat dit anders ingaat tegen de vrije wil van de mens. Dankbaarheid wordt ook vaak vergeten…als er bescherming werd gevraagd en toestemming gegeven om in te grijpen als er iets zou gebeuren en alles verloopt goed, dan zouden we ook dankbaar moeten zijn voor die bescherming. Dat doe ik elke dag om mijn kinderen en kleinkinderen veilig huiswaarts te laten keren in deze knettergekke wereld en onveilig verkeer…sommigen noemen dat dan ‘bidden’…maar ze vergeten of weten niet dat ze eerst toestemming moeten geven…

  Hubo op 15-03-2019 01:37
  ” Doch man sieht nur die im Lichte,die im Dunkeln sieht man nicht.”

Comments are closed.