Bijna luchtgevecht Russische en Turkse straaljagers boven Syrië

Een Russische Su-35 stijgt op vanaf de Hmeymim luchtmachtbasis bij Latakia. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————-

‘Nieuwe botsingen Russen en Turken over Syrië waarschijnlijk’

—————————————————————————————————————————————-

In Ankara werd gisteren woedend gereageerd toen een militair konvooi bij de Syrische stad Idlib werd gebombardeerd door Syrische vliegtuigen. Volgens de regering in Damascus waren de Turken met onder andere wapens op weg om de islamitische rebellen te bevoorraden. Vandaag stuurden de Turken enkele F-16’s over het oorlogsgebied bij Khan Sheikhoun. Daarop stegen Russische Su-35 gevechtsvliegtuigen van de basis bij Latakia op, en waarschuwden de Turken om zich terug te trekken, omdat ze anders zouden worden neergeschoten.

De Russen onderstreepten hun ultimatum met het activeren van hun S-300 en S-400 luchtafweerraketten die op de basis staan opgesteld. Toen de Turkse piloten zagen hoe de Russische toestellen steeds dichterbij kwamen, draaiden ze om en verlieten het Syrische luchtruim.

Volgens Westerse militaire bronnen zouden de Turken het echter opnieuw kunnen proberen als de door Ankara gesteunde rebellen worden teruggeslagen door het Syrische offensief. Het gevaar op een directe confrontatie in de lucht tussen de Russen en Turken is dan ook beslist niet geweken.

Erdogan versus Putin

Op 25 november 2015 werd een Turkse F-16 boven noord Syrië neergehaald door een Russische Su-24M. Daar volgde een maandenlange crisis in de relaties tussen beide landen op. Nu lijkt de Turkse dictator Erdogan vastbesloten om ten koste van alles het door de Russen gesteunde Syrische offensief in Idlib te stoppen. Daar zou hij zelfs een botsing met de Russische president Putin voor over hebben, juist nu de Turken onlangs zeer tegen de zin van de VS en de NAVO de eerste bestelde Russische S-400 afweerraketten ontvingen.

Turkse milities vechten aan kant moslimrebellen

Een kolonel van de moslimrebellen heeft bevestigd dat strijders van een door Turkije gesteunde groep zich bij de ‘defensie’ van Khan Sheikhoun hebben aangesloten. Het gaat om Turkmeense milities die onder bevel staan van Turkse officieren.

De Syrische luchtaanval gisteren zou het Turkse militaire konvooi, dat bestaat uit 50 pantservoertuigen waaronder zeker 5 tanks, niet hebben kunnen stoppen. De voertuigen zijn op weg naar de Syrische stad Morek. (1)

Al eerder botsing met Trump

Erdogan staat ook al op gespannen voet met de Amerikaanse president Trump. Dat is niet alleen vanwege de aangeschafte S-400’s en het daarop voorlopig uitsluiten van Turkije van het F-35 programma, maar ook omdat de Turken de door de Amerikanen gesteunde Koerdische groepen die zo’n grote rol hebben gespeeld bij het verslaan van ISIS met militaire middelen willen verdrijven. Trump heeft Erdogan te verstaan gegeven dit niet te zullen toestaan.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

19

 1. Het zou mij niet verbazen dat Turkije die Rusische luchtafweer gekocht heeft om hem te testen op een JSF om uit te vinden (met of zonder Trump) hoe goed de JSF is tegen Rusland. waar uit volgd dat de politieke spelletjes van Erdohan nog verdorvener zijn als de meeste mensen al denken.

 2. wat ik wel weet is dat de Hollandse vakantieganger daarop een unieke lokatie zit.
  vakantiereizen worden oorlogsreizen?
  de ,marketing doet de rest;1 malige aanbieding U betaalt slechts voor de heenvlucht.

 3. @ Leon,

  Natuurlijk zit in geavanceerde militaire technologieën een beveiliging. Een soort boobytrap waarbij cruciale onderdelen vernietigd worden. Niet helemaal van toepassing maar wel iets wat er op lijkt. Het boek : de Broncode

 4. De juiste Informatie krijgen is het begin van kennis hebben.
  Maar er is een breed verschil tussen alleen maar informatie en kennis van zaken.
  Laat U niet opjutten en tijd verliezen in dit prachtige eenmalige leven door info waar wij geen invloed op hebben.
  Er zijn zoveel andere thema’s die vreugde en geluk kunnen brengen.

 5. @Icksy Nixx,

  Bedankt voor de link. Inderdaad is het daar een wespennest waar het gevaar van alle kanten loert. De hoofdrolspelers van de toekomstige oorlog, zoals beschreven in Ezechiël 38 en 39 zijn al aanwezig in Syrië. Het is de oorlog van, zoals in Ezechiël benoemd, Gog en Magog. Uit dit Bijbelgedeelte komt duidelijk naar voren, dat de militaire overmacht enorm zal zijn, en Israël zal deze invasie niet kunnen tegenhouden. Israël beschikt over de modernste technologieën, maar ook al hebben ze de beste tanks ter wereld, de modernste vliegtuigen, waaronder nu de nieuwe F-35, die geavanceerder is dan de Amerikaanse uitvoering, omdat Israël er betere elektronische systemen inbouwde, het zal allemaal niet baten. De vijanden van Israël zullen massaal raketten afvuren op Israël. Alleen al de Hezbollah in Libanon heeft de beschikking over naar schatting 120.000 raketten, die voor een belangrijk deel door Iran werden geleverd. Zo’n aantal is verbijsterend, want dat zijn er al meer dan waar alle N.A.T.O. landen met uitzondering van de Verenigde Staten, over beschikken. Er staat in Ezechiël dan ook, dat de aanval op Israël zal zijn als een opkomende onweerswolk die het land zal bedekken. Ondanks al de afweerraketten die Israël heeft, zal deze invasie niet te stoppen zijn. Niemand zal Israël komen helpen, maar dan zal God zelf gaan ingrijpen en de vijandelijke legers vernietigen.
  Zo zal hij zijn almacht tonen aanzowel Israël als de wereld. En zo krijgen de mensen nog een laatste kans om zich tot God te bekeren, want zelfs de grootste atheïst zal dan moeten erkennen dat God bestaat. Wee de vijanden van Israël, want hen wacht een zwaar oordeel, dat is zelfs al te lezen in Genesis 12, wanneer God het land Kanaän aan Abraham en zijn nakomelingen belooft als een eeuwig bezit. Aan de tekenen der tijden zien we dat het op de godsklok al ruim voorbij vijf voor twaalf is. We leven dus al ver in de eindtijd, waarvan het herstel van Israël en de terugkeer van de Joden naar hun land de belangrijkste tekenen zijn. De wederkomst van Christus zal in Jeruzalem gaan plaatsvinden, daarom moet Jeruzalem ook weer in de handen van Israël zijn. Wat de oorlog van Gog en Magog betreft, Iran doet al geruime tijd verwoede pogingen om in Syrië een aanvalsmacht op te bouwen, om in de toekomst Israël te kunnen vernietigen. Erdogan droomt er ook al van om Jeruzalem te “bevrijden”, en de Hezbollah staat ook te popelen om Israël te vernietigen. Vreemd genoeg wordt Syrië in Ezechiël niet genoemd, maar als we kijken naar de situatie in Syrië, dan heeft dit land in feite al opgehouden om als staatkundige eenheid te bestaan, gezien al die fracties die er nu al in verschillendevgebieden bestaan. Wat mij ook opvalt is de geringe berichtgeving over de situatie daar in het nieuws. Als Israël Iraanse posities in Syrië vernietigt hoor je er hier nauwelijks iets van. Onze media zijn niet echt betrouwbaar, en dat is de reden, waarom ik ook vele buitenlandse nieuwsmedia volg. Dankzij satellietontvangst kan ik vele nieuwszenders bekijken. CNN, BBC, Euronews, RT, Sky News, Al Jazeera, i24 News, Press TV, France 24 en nog een paar Chinese kanalen, maar deze lijst is nog niet eens compleet!
  Verder volg ik een Israëliër die christelijk is, Amir Tsarfati,die regelmatig updates geeft over het Midden-Oosten. Er is een app, Behold Israël genaamd, die je gewoon op je telefoon kan installeren. Hier is regelmatig nieuws te lezen, maar hij geeft ook via video updates. Ik durf te stellen, dat ik beter op de hoogte ben van de situatie in het Midden-Oosten dan onze regering, die handelt als een blinde kip. Als onze regering niet eens de regels van het Internationale Recht weet, dan spreek ik met recht over een blinde kip.

  http://www.beholdisrael.com

 6. @mark S, burgervliegtuigen hebben 2 identificatie zenders, militaire 1. Een raket zou een ingebouwde friend or foe identification kunnen bevatten zodat je bij afschieten geen eigen troepen raakt. Lijkt mij wel slim 😉

  Dit soort tech staat overigens in de bijbel al beschreven: een pijl met de kunde van een expert schutter (bron Dr. Chuck Missler)

 7. Turkije is een voortdurende potentiele vijand van Rusland in Syrie. Dan vind ik het wel raar dat de Russen zulke geavanceerde afweerraketten aan de Turken verkopen waarmee hun eigen (Russische) vliegtuigen kunnen worden neergehaald.
  Dat is toch dom? Of ben ik nou zo dom??

  Verder zou ik het prima vinden als de Turken uit de NAVO geflikkerd zouden worden. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
  Je hebt helemaal niets aan die Turken. Als ze dan helemaal alleen komen te staan dan piepen ze eindelijk anders. Tegenover de Amerikanen en de Russen zijn ze helemaal niets.

 8. Vreemde en gevaarlijke ontwikkeling. Rusland heeft onlangs S400 missiles aan Turkije geleverd. Wat een puinhoop. Het lijken wel gevechten om de primeur van WO3..

 9. Inderdaad erg verwarrend….
  Turkije lid van NAVO. Schaft Russische raketten aan. NAVO boos. Nu weer ruzie met je nieuwe leverancier over een ander feit. Je wordt tureluurs van de niet te volgen misleidingen en afleidingen….😕
  Who Is Who In This Zoo ?👀
  Zou toch wel een giller zijn als er in die raketten een chip zit die deze na het afvuren terug laat keren als een boemerang😅.

 10. Dat neergehaalde turkse militaire vliegtuig was een F4-E Phantom. Dit vliegtuig is toen neergehaald door syrisch afweergeschut waarschijnlijk een S-300 SAM. Van de bemanning is nooit iemand teruggevonde voor zover bekend.
  Nogmaals: ken de feiten.
  Ik doe niet mee aan verdere speculaties over de toekomst. Het gaat altijd anders dan iedereen denkt.

 11. Icksy Nixx
  Het klopt wel,er was toen een turk neergehaald,kwamen in de Middellandse zee terecht.

  Verder zou het niet erg vinden als ze een flink ros krijgen die Turken,leert ze wat nederigheid tegen anderen.

 12. Ben benieuwd wie of wat de trigger overhaalt dat God doet besluiten genoeg is genoeg en we het tijdperk betreden van de zegels, bazuinen en de schalen die in wezen de Grote Verdrukking inhouden. De huidige verdrukkingen verbleken daarbij. Gelukkig is er hoop die Hem verwachten.

 13. Korrekt opgemerkt @Icksy Nixx. Wel een zeer verwarrende situatie hoor. Ik dacht juist dat Moskou en Ankara nader tot elkaar waren gekomen, na dit incident, toen Erdogan door de knieen ging bij Putin en er juist een breuk leek te onstaan tussen Turkije en NATO.

 14. Ik denk dat Xander het verhaal per ongeluk heeft omgedraaid, omdat er een link bij staat van Debka. In dat bericht is inderdaad sprake van het neerhalen van een Russisch vliegtuig door een Turkse F-16.
  Overigens zie ik nu niet zo snel gevechten tussen Turkije en Rusland uitbreken. Deze landen zullen in de nabije toekomst samen met Iran vanuit het Noorden Israël gaan aanvallen. Vanuit het Zuiden zullen Libië en Sudan zich in deze strijd mengen.
  Israël zal geen hulp van andere landen krijgen, ook niet vanuit Amerika. Dat betekent dat het zal gebeuren na het tijdperk van Trump, of anders, als Amerika mogelijk door een ramp die het land treft, niet in staat is om Israël te helpen.
  De invasie in Israël zal voor de vijanden van Israël echter eindigen in een catastrofe van ongekende omvang! Lees er Ezechiël 38 en 39 maar eens op na. De Bijbel is actueler dan de krant van morgen!

 15. Huh…..? Op 25 november 2015 werd een Turkse F-16 boven noord Syrië neergehaald door een Russische Su-24M ???
  Xander, nu geen onzin verkopen. Er werd een russische Suchoi Su-24 neergehaald door een turkse F-16 (waarschijnlijk in opdracht van de Amerikanen overigens, ter provocatie van de Russen). Dit geeft wel even een ander perspectief. Blijf bij de feiten anders…. verlies je je betrouwbaarheid.

Comments are closed.