‘Bemanning Sea Watch direct schuldig aan verdrinken 5 mensen, waaronder peuter’

Persconferentie op 2 juli van de illegale mensensmokkel NGO Sea Watch, n.a.v. de arrestatie van kapitein Carola Rackete. (Afbeelding: Getty Images (3)).

—————————————————————————————————————————————–

Libische kustwacht noemt organisatie Sea Watch ‘wolf in schaapskleren’ – Harde anti-immigratiebeleid Italië zorgt voor forse daling aantal verdronken migranten

—————————————————————————————————————————————–

De bemanning van het reddings mensensmokkelschip Sea-Watch3 blijkt in 2017 een aan de gang zijnde operatie van de Libische kustwacht te hebben verstoord, en direct schuldig te zijn aan het verdrinken van minimaal 5 mensen, waaronder een 2 jarige peuter. Die waren namelijk al aan boord van het Libische schip, maar werden aangemoedigd weer in het water te springen, omdat de Sea Watch hen naar Italië zou brengen. In de Westerse media werd deze schandalige actie op misleidende wijze omgedraaid, en kreeg de Libische kustwacht valselijk de schuld. Die noemt Sea Watch daarom niet voor niets ‘een wolf in schaapskleren,’ ook omdat de NGO migranten maar blijft aanmoedigen om hun leven te wagen door op kleine rubberbootjes de open zee op te gaan.

Afgelopen week documenteerde AfD buitenlanddeskundige Petr Bystron de gang van zaken in 2017 tijdens de eerste online conferentie van de vrije Duitstalige media. NGO’s, politici en media beweren doorgaans dat ‘het redden van een mensenleven geen misdrijf’ kan zijn. Dat is gezien de praktijk op de Middellandse Zee een bedrieglijke voorstelling van zaken.

Geen redding, maar faciliteren van illegale immigratie

De internationale regels zijn duidelijk: is er op zee sprake van een noodsituatie, dan worden eventueel geredde mensen naar de dichtstbijzijnde haven gebracht. Met stilzwijgende goedkeuring van de EU lappen NGO’s zoals Sea Watch deze regels al jaren aan hun laars. Migranten worden vaak slechts enkele kilometers van de Libische kust opgepikt, waarna ze opzettelijk helemaal naar Lampedusa of Malta worden gevaren, een reis van ca. 300 kilometer.

Doel is dus niet redding, maar het faciliteren en bevorderen van illegale migratie. Kijk bijvoorbeeld naar de foto’s van kleine rubberbootjes die propvol Afrikaanse mannen zitten. , Met de snelheid die deze bootjes kunnen varen duurt het drie dagen voordat ze in paradijs Europa zijn. Toch hebben ze geen of nauwelijks drinkwater, voedsel en extra brandstof bij zich. Waarom niet? Omdat ze weten dat ze worden opgehaald door een ‘reddings’(= smokkel)schip zoals de Sea Watch 3.

Sea Watch moedigde mensen aan in het water te springen, 5 verdronken

Bystron deed op gedocumenteerde wijze uit de doeken wat er echt gebeurde in november 2017. De Libische kustwacht was bezig een flink aantal Nigeriaanse ‘schipbreukelingen’ uit water te halen toen de Sea Watch zich ermee ging bemoeien. Op de video van de NGO zelf is duidelijk te zien dat de redding door de Libische kustwacht al gaande was (2), en niet andersom, zoals op persconferenties en in de media werd beweerd.

Vervolgens moedigde de bemanning van de rubberbootjes van de Sea Watch de reeds geredde migranten aan om weer in zee te springen, omdat ze dan naar Italië / Europa zouden worden gebracht in plaats van –zoals de regels voorschrijven- naar de dichtstbijzijnde haven in Libië. Enkele mensen sprongen inderdaad van het Libische schip, waardoor er vijf van hen –waaronder een peuter van 2- verdronken.

Ayoub Qassim, woordvoerder van de Libische kustwacht, noemde de Duitse NGO daarom een ‘wolf in schaapskleren’ die direct verantwoordelijk is voor het verdrinken van deze migranten.

Toenmalig Sea Watch kapitein Pia Klemp is overigens dezelfde die in juni van dat jaar met het schip Iuventa op zee had afgesproken met mensensmokkelaars, om daar illegale migranten van hen over te nemen en naar Europa te brengen. Van ‘nood’ was in ieder geval geen enkele sprake, reden waarom het schip op 2 augustus 2017 door Italië in beslag werd genomen. Tegen tien bemanningsleden, waaronder Klemp, begint deze zomer een strafrechtelijk proces wegens mensensmokkel.

Alleen hard immigratiebeleid redt mensen van verdrinkingsdood

De cijfers liegen niet. Wat het aantal verdronken migranten ècht fors omlaag heeft geholpen zijn niet de illegale reddings smokkeloperaties van Sea Watch en andere NGO’s, maar is het harde anti-immigratiebeleid van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Volgens cijfers van de UNHCR verdronken er in de eerste helft van 2018 nog 262 migranten op de ‘Italië route’. Dit jaar waren dat er nog maar 99.

Met andere woorden: alleen effectieve grensbewaking, het aan beide kanten dichthouden van de grenzen, redt levens, en niet het aanmoedigen van mensen hun levens te wagen door op kleine rubberbootjes de open zee op te gaan, of in het bovenstaande geval zelfs weer in het water te springen om niet terug te hoeven worden gebracht naar Libië.

Bystron beschuldigt de regerende politici er daarom van medeplichtig te zijn aan het verdrinken van migranten door toch steeds weer grote aantallen van hen toe te laten en vrijwel meteen door de sociale zekerheid te laten verzorgen. Pas op het moment dat illegale migranten duidelijk wordt gemaakt dat ze buiten het officiële asielaanvraag proces geen enkele, maar dan ook geen enkele kans maken, zal het aantal mensen dat verdrinkt richting 0 gaan. Italië heeft dat begrepen – nu de rest van West Europa nog.

 

Xander

(1) Journalistenwatch
(2)  YouTube (5 mensen verdrinken door ‘reddings’actie Sea Watch)
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel commentaar)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

12

 1. Bozeoudeman, merkel moet voor het tribunaal terecht staan. Wees eens serieus voordat u zulke onzin opschrijft.

 2. Tom Hendrix, voor wat betreft 1914-1918 kun je Duitsland niet als enige schuldige aanwijzen. Moderne historici zijn allang van mening dat 14-18 een bedrijfsongeluk was met meerdere medeschuldigen: Servië, Rusland, Oostenrijk-Hongarije, Frankrijk, Engeland en ook Duitsland. Al deze landen speelden hoog spel en lieten diplomatie ontsporen in een oorlog.

 3. Duitsland van Merkel, stort ons in het verderf! En dat voor de 3e keer in 120 jaar. Eerst 1914-1918, toen: 1939-1945, en nu met hun waanzinnige “wir schaffen das”, beleid van madam Merkel!

 4. Salvini houdt rekening met eigen bevolking. Hij begrijpt en ziet wat voor ellende die mensensmokkelaars
  aanrichten. Het is illegaal wat zij doen. Het heeft niets te maken met levens redden.
  Waarom de besturen het Marrakesh hebben ondertekend is mij nog steeds een raadsel.
  Er komt immers alleen maar ellende van. En eigen volk wordt uitgemoord.

 5. Sea-watch is een ordinaire criminale organisatie die samenwerkt met criminele mensensmlokkelaars, dat is zo duidelijk als een klontje. Niks immigranten, niks vluchtelingen, allemaal nep. Het zijn gewoon illegalen die zonder visum Europa willen binnenstromen om hier een levenslange uitkering op te strijken. Hebben die sukkels in Brussel dat nou nog steeds niet door?

 6. Dan komen ze niet per boot maar met de vrachtwagen. Smokkelaars moeten jaren de gevangenis in. Grenzen dicht, illegalen opsporen en uitzetten. Subsidies stoppen. Ook de landen aldaar moeten smokkelaars opsporen. De VN moet ook beschuldigd worden, zij hebben meegewerkt aan het ondermijnen van onze economie. DE EU MOET verontschuldigingen aanbieden aan Salvini.

 7. @bozeoudeman: 4:16 pm. Met U eens, dat Bilderberg-en NWO madam Merkel totaal debet is aan deze gang van zaken. Die heeft niet voor niets; de “Coudenhoven-Kalergiprijs”, ontvangen. Dat hele EU zooitje likt haar de hielen.

 8. Heel goed, eindelijk, en Merkel is aanzetter van al die (in)directe moordenaars! Merkel moet voor het tribunaal in Den Haag terecht staan wegens het uitlokken van massamoord op vluchtelingen en migranten en door haar geplande toekomstige massamoord op Duitsers en andere Europeanen. Net als het stuk vuil Timmermans terecht moet staan, samen met Juncker, als direct medeplichtigen van die zwaar gestoorde vrouw.

 9. Dat men toch stopt om met boten vluchtelingen op te pakken en aan land af te zetten, men zou deze mensen moeten opsluiten het is eigenlijk een vorm van mensensmokkel en niet van redding. shalom

Comments are closed.