Belgisch Hof van Beroep erkent bezwaren Viruswaanzin en stelt overheidsbeleid ter discussie

Angst wordt een gewoonte, en gewoonte een depressie… De maatregelen doden. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

‘Als politici blijven capituleren voor de virologen wordt onze democratie een virocratie, waarin elk plezier is geofferd in de strijd tegen een virus’ – ‘Het leven wordt gemarginaliseerd, en het hart wordt weggesneden uit ons sociaal weefsel’

—————————————————————————————————————————————-

De Belgische variant van Viruswaanzin (in Nederland al enige tijd Viruswaarheid) heeft een belangrijke overwinning geboekt in de rechtbank. Het Hof van Beroep in Brussel heeft bepaald zich niet te kunnen inlaten met de adviezen van de virologen, en de door de regering genomen maatregelen. Die moet deze eerst beter onderbouwen en er een wettelijk kader voor creëren. De stelling van de burgers dat het controleren van Covid-19 een illusie is, en dat er moet worden gefocust op de risicopatiënten, de meest kwetsbaren, noemt het hof ‘plausibel’. De Belgische regeren moet nu onderbouwen waarom niet voor deze (enige logische) koers gekozen wordt.

Heel belangrijk is dat het Hof van Beroep erkent dat er een ‘battle of experts’ is, en de tegenstanders van het regeringsbeleid dus valide argumenten hebben. Net als in Nederland worden tegenstanders in de Belgische media steeds belachelijk gemaakt of verketterd.

Het Belgische Hof stelt nu dat de regering met een betere onderbouwing moet komen voor het lockdown / social distancing beleid, omdat wetenschappelijk bewijs dat dit beleid werkt, ontbreekt. ‘Het gevolg is dat de afdwinging van maatregelen in het gedrang komt’, stelt Viruswaanzin.be.

Strengere maatregelen dan in Nederland, maar geen enkel effect

In België draagt iedereen al maanden een mondkapje, en zijn er geen grote demonstraties en geen evenementen. Het heeft allemaal echter geen enkel effect op de veronderstelde verspreiding van het virus.

Sterker nog: opnieuw is bevestigd dat de landen met de strengste lockdowns en social distancing maatregelen het in de statistieken veel slechter doen. Een land als Zweden, dat geen lockdowns kende, geen mondkapjesplicht invoerde, en horeca, bedrijven en scholen open hield, heeft de epidemie achter de rug, en telt verhoudingsgewijs veel minder doden (zelfs onder ouderen een lager sterftepercentage dan het 5 jarige gemiddelde).

Overigens wordt dat ook in België gemeten met de valse PCR testmethode, waardoor de ‘besmettings’cijfers helemaal niets zeggen. Gekeken naar het aantal patiënten in ziekenhuizen en het aantal doden, blijkt er net als in Nederland feitelijk niets bijzonders aan de hand, en is sprake van een normale toeloop van mensen met griepklachten.

‘Onze democratie wordt een virocratie, waarin elk plezier is opgeofferd’

‘Het is nu officieel bevestigd door de rechtbank: Als politici blijven capituleren voor de virologen, wordt onze democratie een virocratie,’ stelt Viruswaanzin.be. ‘Elk plezier wordt geofferd in de strijd tegen het virus, en elke feest- en cultuurzaal wordt drooggelegd en herschapen in een mortuarium van doffe ellende. Sluitingsuur, uitgaansverbod en nachtklok, de verbodsideologie is besmettelijk.’

‘De mondkapjesplicht heeft absurde dogmatische vormen aangenomen, die ons economisch en sociaal ten gronde richten. De economische giganten worden met megasprongen groter en rijker, terwijl onze kleine winkeliers en zelfstandigen gedecimeerd worden. Iedereen wordt opgehokt in sociaal isolement, elk voor zich in zijn eigen bubbel.’

‘Het leven wordt gemarginaliseerd, angst wordt een gewoonte’

‘Er sterven meer oudjes van eenzaamheid dan in het ziektebed. Angst wordt een gewoonte, en gewoonte een depressie. Het leven wordt gemarginaliseerd en het hart wordt weggesneden uit ons sociaal weefsel. De “collaterale” schade wordt steeds groter. De maatregelen doden.’

‘De conclusies van Viruswaanzin zijn bijzonder sterk en wetenschappelijk gedocumenteerd. Wat niet kan gezegd worden van de onderbouwing van de meeste maatregelen (bvb. lockdown, mondmaskers en de avondklok) – dat bewijzen nu ook de recentste data. Steun viruswaanzin.be in haar strijd tegen de disproportionele en niet wetenschappelijk onderbouwde vrijheidsbeperkingen en van-de-pot-gerukte-verplichtingen.’

Hoe lang blijven wij nog gewillig meewerken aan onze ondergang?

Desondanks ziet het ernaar uit dat ook de regering Rutte weer een nieuwe knieval doet voor deze wereldwijde klimaat-vaccin staatsgreep tegen ons complete bestaan, en nog strengere maatregelen gaat nemen.

Hoe lang blijven we nog gewillig meewerken aan deze opzettelijke vernietiging van onze samenleving, economie, vrijheid en toekomst, en dat voor een virus die in alle aantallen en statistieken vergelijkbaar is met een normale seizoensgriep?

 

Xander

(1) Viruswaanzin.be

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

26

 1. Dit is zeker een belangrijke ontwikkeling, de voet achter de deur, alleen jammer dat er nergens een link te vinden is, die naar het arrest zelf leiden,

 2. @oma
  “Burgemeesters worden dus als dictators aangesteld en mogen zelf wetten opstellen en afdwingen zelfs ook al zijn ze in strijd met hun bevoegdheden en de genomen maatregelen van de federale overheid en vlaamse overheid!”

  U ziet dat helemaal goed.

  Burgemeesters (van de grote steden in Nederland, tevens voorzitter van de veiligheidsregio) zijn wereldwijd verbonden in een netwerk https://globalparliamentofmayors.org/ en werken samen met andere globale netwerken. https://globalparliamentofmayors.org/networks/
  Op een gesloten website wisselen zij informatie uit over de maatregelen die zij treffen m.b.t. o.a. coronabeleid. De titel van het boek van “If mayors rule the world” is veelzeggend en feitelijk een beschrijving van deze beweging. Een van de grondleggers is onze voormalige VVD minister Jozias van Aartsen. Globalisten dus.

 3. @Raveltje. En dan las ik dat, als je corona hebt gehad, je nog maanden daarna positief getest kunt worden, terwijl je allang weer bent opgeknapt. Zo worden mensen nóóit beter verklaard. Wat een gekte toch. Kerngezond, maar ziek verklaard.

 4. amo schreef:
  30/10/2020 om 4:41 pm
  @Oma. Duidelijke taal. Ik hoop dat Xander uw berichten blijvend wil toelaten. We hebben nu in Nederland een parlement dat de afschaffing van de invloed van het parlement heeft goedgekeurd.
  Hoe is het mogelijk…..”
  Ik hoop het ook, amo…
  Elke eu-lidstaat staat dat te wachten…overigens worden de nationale wetten reeds állemaal overruled door de “richtlijnen” van de eu, van de ónverkozen en dus onwettige eu die nog steeds beweert een adviesorgaan te zijn dat énkel richtlijnen kan uitvaardigen en niet en nooit wétten kan verplichten. (Enkelingen zoals Hongarije blijven echter tegenspartelen maar die worden afgeperst/omgekocht door subsidies, die als sanctie bij ongehoorzaamheid kunnen afgepakt worden)
  Wie nog nooit heeft gehoord van ESM, die zou dat eens moeten opzoeken.
  Dat is het document van de eu-staatsgreep waarmee elk parlement vleugellam werd geslagen, eu alle macht opeiste en zichzelf onaantastbaar gemaakt heeft, geen énkele rechtbank is bevoegd om over eu te oordelen.
  Ultieme dictatuur, verscholen achter adviesorgaan. Dezelfde sluwe strategie als corona: bedrog en halve waarheden en natuurlijk met zo weinig mogelijk ruchtbaarheid zodat de massa al in een wurggreep zit voor ze het goed en wel beseffen en zouden kunnen protesteren….geniepig en smerig….de nationale politiek van elke eu-lidstaat haalt nu de kastanjes uit het vuur door corona voor de grote dictator eu die dan de lakens zal gaan uitdelen…uiteraard voor het “welzijn van alle europeanen”…..allee, toch die nog zullen overblijven na de noodlottige doortocht van corona, griepprik, coronavaccin, de armoede en hongersnood als gevolg van de desastreuze en onnodige (nep!)maatregelen.

 5. Er zijn plaatsen waar het dragen van mondkapjes verplicht is en ook van werknemers wordt geëist dat ze
  zich laten testen. En wat overkomt je dan bij positief? Dat je een paar weken thuis moet blijven en weer testen
  Helemaal geen ziek gevoel, maar toch weer positief getest.
  Volgens GGD is binnen een paar maanden weer laten testen onzin omdat de uitslag op korte termijn positief
  zal blijven. En dan mag je niet eerder terug naar je werk dan je negatief kunt aantonen bij je werkgever.

 6. @ chip: Als het in Parijs regent, dan druppelt het in Brussel, je moet de Walen niet onderschatten zij zijn Frankrijk gericht, en de Vlamingen die knikken maar, een volgende lockdown zal dodelijk zijn voor de economie. Shalom

 7. @Oma. Duidelijke taal. Ik hoop dat Xander uw berichten blijvend wil toelaten. We hebben nu in Nederland een parlement dat de afschaffing van de invloed van het parlement heeft goedgekeurd.
  Hoe is het mogelijk.
  Een schrikbeeld verschijnt intussen aan de horizon: Een klimaat-lockdown! Rypke Zeilmaker brengt dit boven tafel in zijn laatste gesprek met Tom Zwitser: https://www.youtube.com/watch?v=BFRrstkQrPY

 8. Ik lees hier als Belg vele commentaren over België. Nu het land België bestaat uit zoveel regeringen dat ge dat in het buitenland niet kunt uitleggen dat is onmogelijk. Dus Nederland heeft één regering wij kunnen dat op één hand niet tellen, plus dan nog eens te parlementen, Je hebt een Brussels parlement, een Waals, een Vlaams, een federaal en dan nog is gewestelijk, zo heeft Brussel een eigen regering, kun je dat voorstellen? Heeft Londen een eigen regering? België is zo’n klein land dat als je met je wagen wat te hard rijdt er voorbij zijt voor ge het weet, ook is België vooral in Vlaanderen volgebouwd. Vliegtuigen moeten al op de rem gaan staan als ze nog maar in Benidorm zijn of ze vliegen het kleine land voorbij Dat is België een miniatuurland. En dan heb je nog het Groot ( niet letterlijk nemen) Luxemburg en dat is geen land maar een tankstation. shalom

 9. @Casimir. Volgens mij kent de RK kerk de ‘heilige woede’. Dat is de woede om wreedheid, onrecht, valsheid, bedrog e.d. Het is geen haat, maar oprechte weerzin tegen harde liefdeloosheid en wreedheid naar andere mensen.

 10. Lukashenko, de ‘tiran’ van Wit Rusland, wat overigens een prima land is met redelijk goede infrastructuur en hoog opgeleide IT specialisten die veel op afstand voor Silicon Valley werken, deze ‘tiran’ heeft 900 miljoen euro geweigerd dat het IMF hem boodt om Corona maatregelen, waaronder een lockdown op te starten. Na de chaotische verkiezingen ben ik wat anders gaan kijken naar ‘dictator’ Lukashenko. Geen lieverdje maar zeker geen EU poedel die z’n land verkoopt aan de EU reset-orde, zoals Nederland dat doet.
  Belgische rechters kennen hun pappenheimers in Brussel beter dan wie ook.

 11. België zal natuurlijk weer Frankrijk volgen dus er komt weer een lockdown aan gestimuleerd door te virocratie dat is een groep niet verkozenen onnozelaars shalom

 12. Er wordt te vroeg gejuicht over een belangrijke overwinning…
  “Het Hof van Beroep in Brussel heeft bepaald zich niet te kunnen inlaten met de adviezen van de virologen, en de door de regering genomen maatregelen.”
  Dat betekent dat dit hof van beroep zichzelf eigenlijk ONBEVOEGD verklaart om een uitspraak te doen, mijns inziens, en dat is helemaal geen overwinning, integendeel….dat is een paraplu trekken, hun verantwoordelijkheid ontlopen, en eigenlijk zeggen dat het hof van beroep er niks aan kan/WIL doen…

  Het wettelijk kader is immers al geschapen, ga maar kijken wat reeds als wet allemaal in het staatsblad gepubliceerd werd – een wet kan pas in voege gaan nadat het gepubliceerd werd en dat is al het geval met ál deze ‘maatregelen’
  Bovendien kunnen we dan ook de vraag stellen wat er nog grondwettelijk kán zijn aan een bestuur en regering die niet verkozen werd door de bevolking?
  Ik erken de huidige zeven-dwergen-samenraapsel van verliezers van de verkiezingen niet als legitiem bestuur dus is elke wet die ze ineen knutselen en opleggen voor mij dan ook ONGRONDWETTELIJK waar geen enkele burger zich hoeft aan te houden!

  “Het Belgische Hof stelt nu dat de regering met een betere onderbouwing moet komen voor het lockdown / social distancing beleid, omdat wetenschappelijk bewijs dat dit beleid werkt, ontbreekt. ‘Het gevolg is dat de afdwinging van maatregelen in het gedrang komt’, stelt Viruswaanzin.be.”

  Vijgen na Pasen en deze uitspraak is volkomen nutteloos want dit onwettig beleid met verplichting en afdwinging vd maatregelen werd reeds als WET ingevoerd door publicatie in het Belgisch Staatsblad!
  Viruswaanzin laat zich afschepen met een dooie mus!
  Bovendien werden onverkozen burgemeesters, die géén bevoegdheden als wetgevers hebben, toegestaan om voor hun grondgebied aparte wetten af te dwingen wat betreft de maatregelen!
  Burgemeesters worden dus als dictators aangesteld en mogen zelf wetten opstellen en afdwingen zelfs ook al zijn ze in strijd met hun bevoegdheden en de genomen maatregelen van de federale overheid en vlaamse overheid!
  Wij, Vlamingen, hebben dus te gehoorzamen aan Drie niveaus van onwettige overheden, elk met hun eigen en verschillende wurgregeltjes voor een onbestaande pandemie, de hoax wordt nu zelfs toegegeven doordat de adviserende viroloog, van ranst, bekende dat we géén greep kunnen hebben op een epidemie, waarna de leugenmedia de corona pandemie ook afzwakte tot een epidemie.
  Herinner jullie dat corona door de who tot een pandemie en dus dodelijke dreiging werd verklaard door enkel de definitie te veranderen – corona is nu dus geen dodelijke dreiging meer maar een epidemie waar, volgens viroloog van ranst, geen greep op te krijgen is en waarvoor dus élke maatregel nutteloos en overbodig is!
  De grondwet wordt zwaar overtreden door de overheden zelf en de rechtstaat is onbestaande in het belgische apenland.
  Waarom hebben we eigenlijk nog een Grondwettelijk Hof dat moet waken over de toepassing van onze grondwet en door politici nu openlijk en vierkant aan hun laars wordt gelapt?!!

 13. Beste
  In België wordt het nog mooier, sciensano, zelfde als het RIVM in Nederland, gaan nu de positieve gevallen gokken. Nu enkel mensen die symptomen tonen van het virus getest mogen worden, gaan de cijfers automatisch zakken. Waardoor hun systeem in elkaar gaat vallen en ze geen reden meer hebben om een Lockdown te verantwoorden.
  Dus ze gaan een nieuw tekststeel in gang zetten waarbij ze de positieve gevallen gaan gokken.
  https://m.standaard.be/cnt/dmf20201030_91744408
  Trouwens De cijfers in België worden opgeklopt want als een persoon twee maal wordt getest en tweemaal positief is, dan tellen ze die ene persoon twee keer. Deuh, zie artikel. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/10/22/testen-belgie-internationaal/
  Zo komen we in België aan de hoge cijfers.

 14. Mgr de Moulins-Beaufort is woordvoerder van de Franse bisschoppen. Hij heeft tijdens het Franse journaal gezegd ‘dat we allemaal woede en geweld in ons hebben en dat we dat positief moeten gebruiken’.
  Hiermee stelt hij de woede van de islamisten gelijk aan de woede van de slachtoffers en hun nabestaanden. Het lijkt mij dat er toch wel een groot verschil bestaat tussen de moedwillige woede en geweld van een dader en die van de slachtoffers, die niet goed weten wat hun overkomt. Ik vind het zeer onzorgvuldig van deze woordvoerder dat hij zich op deze manier uitdrukt.

 15. Helaas weinigen die het zien.nu in Frankrijk strenger beleid.mag maar 1 uur buiten zijn om te bewegen.pas terug had iedereen het over aerosolen die in ruimtes blijven hangen en bij slechte ventilatie risico op besmetting hoog is.en nu moet iedereen juist in die ruimtes blijven.begrijpt u het nog?avondklok dat je van 2200 tot 600 niet buiten mag in België.95% van de bevolking slaapt normaal dus wat voor nut heeft dit terwijl overdag iedereen tot leven komt ik kan zo nog wel ff doorgaan maar is er iemand die het mij kan uitleggen.

 16. Het is wel belangrijk wachter.

  Want als bedrijven gaan verplichten een (dodelijk) vaccin te nemen, dan kunnen we dit maar op 1 manier tegengaan. De meerderheid moet er niet aan meedoen, dan gaan die bedrijven flink msrktverlies lijden.

  Andere optie is via het recht en of massale internationale demonstraties. Dus in Den Haag ton demonstranten.

 17. Gezien het gesjoemel met aantallen corona sterfgevallen eerder dit jaar, en dat in meerdere landen, heb ik niet zoveel vertrouwen in de cijfers die men nu publiceert.
  Wat mij echter verbaast is dat we momenteel niet zoveel meer horen over HCQ met zink, waarmee toch best wel veel mensen waren genezen in o.a. New York en Marseille. Terwijl deze mix wel succesvol is gebleken, mits in een vroeg stadium toegepast.

 18. Ik stel vast dat:
  Al doende leert men deze crisis te berijden

  Alle tegenstand tegen de maatregelen,
  is een leerproces voor het corona beleid

  Elke misser in het corona beleid
  (rechtzaken,demonstraties, burgelijk ongehoorzaamheid enz)
  is voor hen een puntje van verbetering

  En zo rijpt het corona beleid tot perfectie

 19. Daarop inhakend blijkt volgens mij steeds duidelijker dat met name het RIVM maar wat roept.
  https://www.rivm.nl/nieuws/meeste-nederlanders-eten-niet-volgens-schijf-van-vijf
  De schijf van vijf is een beetje hetzelfde als het mondkapjes advies.
  Het is niets meer dan een manier om landbouw producten kwijt te raken.
  Joris Driepinter was daar een fraai voorbeeld van, nu doen ze het met een schijf van vijf.
  Dus adviezen waar je niks aan hebt, zo komen we er niet.

 20. Blijken die Belgen weer een stuk meer realiteitszin ten hebben dan wij. De rechterlijke macht bij ons weigert systematisch ook maar iets van het onzinnige beleid te veroordelen. En de wetgevende macht, het parlement, heeft ons ook al verraden door de Spoedwet aan te nemen. We zijn een land van lafaards, geregeerd door globalisten, die maling hebben aan de burger. Stem ze weg.

 21. Hier in circus Belgica spreekt iedereen mekaar tegen. ‘Wetenschappers/Professoren’ geven elk hun eigen mening, en sommigen krijgen dan onmiddellijk kritiek van andere ‘wetenschappers/professoren’. En uiteraard, er zijn ook verschillende meningen en maatregelen in Vlaanderen en Wallonië, of wat had u gedacht… Men spreekt altijd over Europese eenheid en in België kunnen de 2 landsdelen het nog niet eens worden …

 22. De experts die bezwaren hebben, kunnen valide argumenten hebben. Want het zijn wel experts en geen voetbal-hooligans.
  Eindelijk horen we iets verstandigs van een officiële instantie!
  Elk najaar liggen de ziekenhuizen vol met patiënten die last hebben van verschillende virussen, zoals het influenzavirus. Het kan huisartsen dan zelfs moeite kosten hun patiënten te plaatsen.
  Dat is elk najaar zo. Dus als e horen over volle ziekenhuizen vanwege covid, zou er heel goed sprake kunnen zijn van de gebruikelijke patiëntengolf. Immers, er wordt geen onderscheid meer gemaakt. Elk griepachtig verschijnsel wordt onder covid geplaatst en zo worden de mensen misleid. Zou er ook nepnieuws kunnen bestaan dat van de autoriteiten komt?

 23. Tja, dan moeten er opeens zeven miljard hotemetoten een slag in de rondte maken. De grijze soep staat nu op blindelings achter de leugenaars aan sukkelen. Waar moet het signaal vandaan komen? De angst heeft het gezonde hersenweefsel totaal verlamd. Je moet de mensen zien kijken als je een winkel binnenloopt zonder muilkorf. Als iedereen op eenzelfde moment zegt: “Ik kap er mee”, dan is het over. Maar ja…………………….schapen volgen de herder, ook wanneer die fout is.

 24. Genieten van het leven in de goede zin van het woord is er ook niet meer bij. Komt dat ooit weer terug? Ben bang van niet.

 25. Een goede zaak. Maar ik betwijfel of we zulk een uitspraak in Nederland zouden kunnen krijgen, met het merendeel aan D66 rechters.

Comments are closed.