Australië: 207 brandstichters gearresteerd, ook milieuorganisaties schuldig aan bosbranden

Mede dankzij door milieuorganisaties geëist ‘groen’ beleid zijn al zo’n half miljard dieren omgekomen. (Afbeelding: (3)).

————————————————————————————————————————————–

Ongemanipuleerde statistieken vanaf eind 19e eeuw wijzen uit dat er niets bijzonders is aan temperatuur en droogte in Australië – Vicepremier McCormick haalt uit naar het ‘schandelijke en walgelijke’ gedrag van ‘stapelgekke idioten’ die de bosbranden toeschrijven aan klimaatverandering

————————————————————————————————————————————-

Mainstream media en celebrities doen overkomen alsof de enorme bosbranden in Australië zijn veroorzaakt door record temperaturen (niet waar) en natuurlijk klimaatverandering. Dat de Australische politie bijna 200 brandstichters heeft gearresteerd wordt maar mondjesmaat belicht, net als het pijnlijke feit dat de bosbranden zich juist dankzij de eisen van milieuorganisaties om ‘de natuur zijn gang te laten gaan’ zo snel konden verspreiden.

De branden, die veel omvangrijker zijn dan eerder dit jaar in de Amazone, eisten al 18 levens, vernietigden honderden (volgens andere bronnen zo’n 2000) huizen, en legden miljoenen hectaren bos en grond in de as. Ook zijn er naar schatting al een half miljard dieren omgekomen.

Sinds het begin van de branden arresteerde de Australische politie 207 brandstichters, die een maximum straf van 25 jaar kunnen krijgen. In de staat Queensland werden 103 branden aangestoken, zo concludeerde de politie. Van de 98 aangehouden mensen zijn er maar liefst 67 minderjarig.

85% van de branden hebben een menselijke oorzaak, waarvan 50% bewezen of verdachte brandstichting. De overige branden worden toegeschreven aan spelende kinderen of het roekeloos omgaan met vuur (zoals kampvuurtjes en sigaretten).

Milieuorganisatie voor aanzienlijk deel schuldig

Wat de branden dit jaar ook zo erg maakt is het gevolg van door milieuorganisaties geëiste nieuwe regels die het landeigenaren verbiedt om gecontroleerd stukken land af te branden, wat doorgaans juist wordt gedaan om veel grotere branden te voorkomen. In bijvoorbeeld Victoria hielden klimaatactivisten de gebruikelijke gecontroleerde branden tegen ‘om baby vogeltjes te redden’. Het gevolg: Nog véél meer dode vogels en andere dieren.

Bewijs van klimaatverandering is het zeker niet, zoals de media en van overheidssubsidies afhankelijke meteorologen beweren. Er valt niet aanzienlijk minder regen in de getroffen regio’s, en het is er ook niet uitzonderlijk heet. In New South Wales, waar de meeste branden zijn, is het weliswaar erg droog, maar vooral vóór 1960 waren er diverse jaren waarin de droogte nog erger was:

De gemiddelde maandtemperatuur van 38,0 graden is géén record voor Australië, zoals valselijk wordt beweerd. In drie jaren tussen 1899 en 1901 bedroeg het gemiddelde temperatuur ver boven de 38 graden:

Vicepremier: ‘Schandelijk en walgelijk dat stapelgekke idioten dit toeschrijven aan klimaatverandering’

Net als in Europa zijn het ook in Australië vooral de linksgroene klimaataanbidders die –niet gehinderd door enige kennis van zaken- met hun krankzinnige eisen exact het omgekeerde bewerkstelligen van wat ze zeggen te willen bereiken. ‘Deze problemen zijn veroorzaakt door de Groenen,’ zei oud-vicepremier Barnaby Joyce tegen The Australian. ‘Dankzij groen beleid hebben we geen toegang meer tot oude dammen en nationale parken, mogen we geen bomen meer omzagen, en liggen er overal bomen op de wegen, waardoor mensen niet kunnen ontsnappen.’

In grote delen van Australië is het door ‘groen klimaatbeleid’ verboden om op je eigen land bomen te kappen, zelfs als ze een gevaar vormen voor je woning of die van anderen. Liam Sheahan kreeg in 2002 een boete van $ 50.000,- en moest nog eens $ 50.000,- aan ‘kosten’ betalen omdat hij toch enkele bomen rondom zijn huis in Victoria had gekapt. In 2009 werd zijn gelijk bewezen toen zijn huis het enige was dat ongeschonden overeind bleef tijdens bosbranden die het complete dorpje waar hij woonde (St. Andrews)  verwoestten. Er vielen in dat jaar overigens 20 doden bij de branden.

De huidige vicepremier Michael McCormick haalde weliswaar woedend uit naar het ‘schandelijke en walgelijke’ gedrag van ‘stapelgekke idioten’ die de bosbranden toeschrijven aan klimaatverandering, maar is tegelijkertijd mede verantwoordelijk voor de invoering van almaar absurdere milieu- en klimaatwetgeving. Zou premier Mark Rutte zijn inmiddels beruchte misleidende tactieken van hem hebben geleerd, of juist andersom?

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Breitbart
(3) Afbeelding: Pixabay (rechtenvrij)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

29

 1. @ernst, wat begrijp je niet aan – 207 brandstichters opgepakt- of is jou verlangen dat het aan het klimaat ligt, inherent aan de realiteit ?

 2. Het verlangen dat de bosbranden in Australie helemaal niets met de global warming te maken heeft blikt hier groot.
  Helaas is die waarheid niet te ontkennen. Gelukkig heeft de premier van Australie dat nu ook in de gaten en pakt hij de kolen-industrie aan.

 3. Xander , juist jij zou niet moeten refereren/verwijzen naar nu.nl
  De mainstreammedia liegt ons al sinds zijn bestaan voor, dacht dat dit wel bekend was

  Niet alleen Nu.nl geeft die info maar ook vele andere infosites. Mod.

 4. @Keith schreef:
  09/01/2020 om 6:04 am
  “Jur op 7.1.
  Het meeste , 75 % .van je verslag is nep nieuws .”

  Leg eens uit met argumenten in plaats van met losse flodders te schieten?

 5. Xander NU .is fake new . In new south wales , victoria . South australia zijn ongeveer in total ,
  Gebouwen en huizen 2000 vebrand . Heel erg . Maar nog geen duizenden .

 6. Ik wil hier graag nog drie zaken noemen die bijdragen aan deze ellende.
  Ten eerste al die open-cut kolenmijnen. Die maken van het land een woestijn, daar wordt het droger en heter. Al die kolen gaan naar China en India, en zijn niet voor de Australiers zelf.
  Ten tweede lees ik over water verkoop aan de Cola fabriek e.d. Zij hebben toestemming om water te pompen voor hun fabriek, waardoor het grondpeil van het water zakt en de bomen het droger krijgen, zo niet doodgaan.
  Ten derde zijn er jaarlijks grote bosbranden in Indonesie, dat wordt gedaan om er landbouwgrond van te maken, voor bijv. palmolie (wat we in de EU volop importeren). De bevolking van Singapore zit jaarlijks wekenlang in de stank. De regen voor Australie komt uit het noorden en zou op kunnen drogen door de hitte van de bosbranden van Indonesie.

 7. Er zijn altijd bosbranden geweest als gevolg van blikseminslag en vulkanische activiteit. In de media (NOS) wordt tot vervelens aan toe herhaald dat de temperatuur zo hoog is, wel 40 graden. De temperatuur van de lucht doet echter niet ter zake, alleen de droogte. Als de bodem droog genoeg om te branden, maakt het niet meer uit of de luchttemperatuur 20, 30 of 40 graden is. Stel dat het relatief koel zou zijn geweest (bijv. 30 graden luchttemperatuur ipv 40) dan zou de NOS ook niet hebben herhaald ‘veel bosbranden ondanks relatief koel weer voor de tijd van het jaar’. De mededeling over de hoge temperaturen is pure manipulatie.

 8. Als milieu activisten zoveel invloed hebben dan zijn er blijkbaar ook vele Australische halve zolen.

 9. @ Ron
  Zo denk ik er ook over. Intelligentie, verstand is dan ook iets anders dan je over de kop leren voor een goed
  betaald bla, bla, bla baantje. Maar hoge bomen horen wel veel wind te kunnen opvangen, maar dan verstoppen
  zij zich achter zelfgemaakte regeltjes om hun gelijk te houden in de klimaat oorlog.

 10. Zolang Mark Rutte overduidelijk niet naar burgers wil luisteren blijft het dom beleid.

 11. Mijn bede voor dit jaar is , dat de zowel de mensen die op de linkse flanken als de mensen die op zich op rechten flanken bevinden ook als het om natuur beleid gaat elkaar in het midden ontmoeten ,zo dat er voor alle partijen en de natuur een behapbaar beleid komt .

 12. @Jur
  07/01/2020 om 1:33 pm
  Precies! Jij hebt inzicht en overziet het hele plaatje.
  Een tijdje geleden las ik dat haarp zou afgevoerd zijn…niets is minder waar en de extreme weersomstandigheden worden hierdoor veroorzaakt…dat komt ook nog wel aan het licht zogauw het geweten van een betrokkene begint te wringen bij het zien van al het menselijke en dierlijke leed dat georkestreerd wordt aangedaan.
  Dit zijn allemaal onderling verbonden misdaden tegen de mensheid door een kleine elite, 1% maar, waarbij telkens de politici de blaam en verpletterende verantwoordelijkheid dragen, elk op zijn/haar manier en in eigen land…het is onmogelijk dat zij onwetend zijn maar dus medeplichtig en gewetenloos zijn.
  Maar er is hoop: de misleidingen, volksverlakkerij en het bedrog worden telkens en in steeds sneller tempo ontmaskerd en ontmaskering betekent dat duistere plannen, eenmaal aan het licht worden blootgesteld, hun macht verliezen want het verzet en protest van de massa, waarvan de bewustwording dagelijks toeneemt, zal dan hun plannen vernietigen…tegen een overweldigend aantal kan een onbeduidend aantal elite het niet halen, nooit…
  Op sociale media wordt de sfeer van de moegetergde, jongere, europese generatie (en over heel de wereld) steeds grimmiger tav politici om hen persoonlijk ter verantwoording te roepen voor hun misdadig wanbeleid om politici te dwingen oprecht hun macht en beleid te gebruiken voor het algemeen welzijn ipv politiek machtsmisbruik door misleiding tot zelfvernietiging….deze kruik zál barsten als de politiek niet heel snel van richting verandert, de vraag is alleen wanneer ze barst…

 13. Zomaar zeggen dat de bosbranden in Australië door klimaatverandering zouden komen, is te kort door de bocht. Op dit moment gebruikt de mainstream media dit verhaal over de ‘spontane’ bosbranden om te beweren dat dit door (door de mens veroorzaakte) klimaatverandering komt.

  “Mensen denken dat de afgelopen week alleen maar over bosbranden ging, maar het ging over zoveel meer.

  Deze bosbranden zijn bedoeld om te worden gebruikt als katalysator om het gezicht van Australië te veranderen!

  Allereerst is het zeer verdacht dat zoveel branden tegelijkertijd zijn uitgebroken, waardoor de brandweer tot het uiterste werd uitgerekt om te proberen deze te beheersen. Er brandden meer dan 80 vuren in één fase.

  Ten tweede, nauwelijks een maand geleden, kondigde premier van NSW, Gladys Berejiklian, een 75% CUT aan voor de financiering van landelijke brandweer in NSW die ervoor zorgde dat wanneer de branden uitbraken er niet de middelen zouden zijn om er adequaat mee om te gaan.

  Duizenden bewoners kregen te horen dat ze GEEN hulp van de RFS verwachtten en moesten voor zichzelf zorgen.

  Ten derde kondigde de brandweercommandant op een persconferentie aan dat “we dit seizoen tot nu toe meer dan 1 MILJOEN HECTARES hebben verbrand.” Was dat een freudiaans misstap of een schuldig geweten dat niet kon helpen de echte waarheid te onthullen? Ik zal je laten beslissen.

  Later werd ons verteld dat de branden maandenlang zouden aanhouden. Hoe kan iemand voorspellen hoe lang bosbranden zullen voortduren … tenzij jij degene bent die ze orkestreert?

  En ten slotte wordt ons nu, vanwege de pure wreedheid en verwoesting, verteld dat we moeten heroverwegen hoe we leven, met een duw om mensen van het land te krijgen.

  Neem deel aan het CLARA-bedrijf (Consolidated Land and Rail Australia) dat Govt in 2017 een voorstel heeft gedaan voor een hogesnelheidstrein van Melbourne naar Brisbane, inclusief minstens 3 SMART-steden om mee te bouwen.

  Interessant is dat veel van de branden langs de oostkust overeenkomen met de voorgestelde route voor de hogesnelheidsspoorlijn EN een deel van het voorstel omvat het aanleggen van land voor deze ontwikkeling die voor niets anders kan worden gebruikt. Dit betekent dat de Govt en het bedrijf CLARA uit de ellende en het verlies van deze branden al weten dat het land daadwerkelijk wordt ontruimd (door vuur) om plaats te maken voor de spoorlijn.

  Voor degenen die het niet weten, is een van de basisdoelen van AGENDA 21 EN AGENDA 2030 om mensen van het land te verwijderen en hen naar ‘slimme’ steden te brengen, verbonden door hogesnelheidstreinen. Ongetwijfeld zullen degenen die eigendom hebben verloren door branden langs de voorgestelde spoorroute, NIET worden toegestaan ​​om hun land opnieuw op te bouwen, maar zullen in plaats daarvan worden aangemoedigd om opnieuw op te bouwen binnen de gebieden die zijn aangewezen voor de nieuwe slimme steden.

  Verzekeringsmaatschappijen zullen niet langer landelijke woningen dekken – te hoog risico!

  De foto linksonder is van de app “branden bij mij” die alle branden langs de oostkust van Australië toont … de bovenste strak en linksonder zijn foto’s die bij deze post oorspronkelijk de route tonen die de hogesnelheidstreinlijn vermoedelijk is nemen.

  De eerste foto is dat de chemtrails de afgelopen 10 jaar dagelijks zijn besproeid, voor zover ik weet dat ze naar de lucht hebben gekeken en nu pas beginnen mensen wakker te worden.

  In de thread zal ik een foto plaatsen van het reeds onthulde weermanipulatiesysteem genaamd HAARP dat ze gebruiken om de regen te blokkeren die de getroffen gebieden laat vallen.

  De Groenen die echt watermeloen zijn (groen aan de buitenkant, rood aan de binnenkant) gebruiken deze georkestreerde tragedie voor hun klimaatagenda die walgelijk is.

  Scomo en alle andere politici (liberaal of arbeid) geven niks om het Australische volk of het pad van vernietiging dat ze achterlaten om te krijgen wat ze willen.

  Deze gebouwde Smart Cities zullen habitatzones zijn die worden bestuurd door een massabewakingssysteem (5G).

  Alles wat nu gebeurt, van massale immigratievoorstellen, terrorismewetten, klokkenluiderswetten, “Hate Speech” -wetten, China die ons land opkoopt, waterprivatisering, verplichte vaccinagenda en meer zijn allemaal verbonden.

  Je kunt deze niet omzeilen en ze allemaal weggooien als ‘Klimaatverandering’ of losgekoppeld toeval. Het is tijd om eindelijk het confronterende vuur onder ogen te zien, wat betekent dat we worden aangevallen en dat al geruime tijd zijn.

  Ons land is opzettelijk verbrand en daarmee ook onze rechten, vrijheden waar onze voorouders voor ons voor vochten.

  Ik bid voor al diegenen die lijden, de verloren levens in dit land en dat we de moed vinden om bij elkaar te blijven en dit tirannieke systeem te bestrijden.

  Tijd om het vuur onder ogen te zien.”

  Labor to spend $1b on bullet train route from Melbourne to Brisbane via Sydney
  https://www.smh.com.au/federal-election-2019/labor-to-spend-1b-on-bullet-train-route-from-melbourne-to-brisbane-via-sydney-20190509-p51lqw.html

  Nearly 200 People Arrested Across Australia For Deliberately Starting Bushfires
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/nearly-200-people-arrested-across-australia-deliberately-starting-bushfires

  Bosbranden in Australië veroorzaakt door klimaatverandering of groen beleid? Dit is de bittere realiteit
  https://www.ninefornews.nl/bosbranden-australie-klimaatverandering-groen/

  Bosbranden in Australië veroorzaakt door klimaatverandering? Waarom deze bewering ‘volledig mank gaat’
  https://www.ninefornews.nl/bosbranden-australie-veroorzaakt-klimaatverandering/

  Australië: 207 brandstichters gearresteerd, ook milieuorganisaties schuldig aan bosbranden
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/australie-207-brandstichters-gearresteerd-ook-milieuorganisaties-schuldig-aan-bosbranden/

  It has been hotter, fires have burnt larger areas
  https://jennifermarohasy.com/2020/01/it-has-been-hotter-fires-have-burnt-larger-areas/

 14. Ook in Australië zijn de temperaturen gehomogeniseerd. Dus van voor 2000 omlaag bijgesteld. Ik weet niet of de vermelde grafiek de originele is of de gehomogeniseerde.
  Ik denk soms dat het woord “gehomogeniseerd” betekend “aan de wensen der mensen aangepast”.

 15. In Australië staan in de bossen veel Eucalytusbomen. Dit zijn bomen die erg veel hars bevatten. De afgevallen bladeren mogen van de milieu organisaties niet geruimd worden omdat de natuur zijn gang moet blijven gaan. Deze droge bladeren met veel hars zijn een goede bron voor een brand. Ze branden gemakkelijk, lang en erg hard. Omdat de natuur zijn gang moet blijven gaan mogen ook de brandgangen niet meer gekuist worden waardoor vuurtje stoken erg rendabel wordt.

 16. Velen linken de bosbranden van Australië nog steeds aan de klimaatverandering, maar vergeten daarbij ook de brandstichters en andere criminelen. shalom

 17. Natuur rampen en schommelingen ect allemaal waar en belangrijk. Het lijkt een omgekeerde wereld te worden. Beesten zijn nu boven de mens gesteld en de natuur boven de mens, dat word straks een nieuwe godsdienst. Maar in Nigeria worden duizenden Christenen afgeslacht door moslims omdat zij afvallige zijn en gedood moeten worden net als joden en de staat Israël…. natuur is erg belangrijk maar het lijkt er steeds meer op dat er meer geluisterd word naar een kind van zestien en een stelletje werkelozen die zich groen vinden en Millieu bewuste mensen zijn , die liever aan de rand vd maatschappij leven in kraakpanden en geen huur betalen en ander mans eigendommen vernielen, die stallen binnen vallen van de hard werkende boer en zijn eigendommen vernielen ect daar maakt men zich meer druk om.

 18. Waar vuur is,is ook co2.
  De groenen zijn dus voor meer co2.
  Opmerkelijk.

 19. @ rom: 11:37 pm, op 6/1. Ik noem ze dan ook academisch misvormden, Rom. Het hel Onderwijs is in handen van deze wereldvreemden, in Nederland.

 20. Hegeliaanse tactieken aan het werk. Op deze manier blijft de discussie gaan over uitlaatgassen. En niet over de rigoreuze systeemverandering waar we middenin zitten. Een zwakkere zon, zwakker magnetisch veld, meer kosmische straling, een uitdeiende kern onder de billen. Ongelofelijk veel door wrijving ontstane warmte in alle industrie en transport processen wat ook niet weg kan. Wegen, daken en parkeertereinen waar vroeger gras en bomen stonden. Uitlaatgassen en andere chemische dampen die de gehele dag door ons zenuwstelsel aantasten. En als laatste de chemische vervuiling, plastic, zware metalen, medicijnen en hormonen. Moderne mannen lopen erbij als de venus van Milo omdat ze van jongs afaan vol worden gestopt met vrouwelijke hormonen uit de veeteelt (en nog meer). En het vrouwelijk lichaam wordt steeds peziger en vierkanter door allerlei moderne stressvormen (Dit is een evolutionair proces wat veels te snel en geforceerd gaat door technologie). Ons menselijk systeem wordt zwaar onder druk gezet door onze eigen technologische vooruitgang. Ik vindt het zeer armoedig en zorgelijk dat de kritiek op de klimaatbeweging blijft hangen bij het broeikaseffect. Je zou bijna denken dat het beide groepen goed uitkomt, schreeuwen naar elkaar en ondertussen de hele wereld laten verzuren en verroeste. Onze complete leefomgeving wordt kapot gemaakt, ga eens op vakantie in de Midlands in Engeland. Een armieterige monocultuur geworden na 2 eeuwen industrie waar alleen nog bepaalde ‘geharde’ planten kunnen groeien. Het ziet er gewoon uit als natuur maar… Niemand weet meer hoe het er daar in de 18e eeuw uit zag!

 21. Once upon a time in the West …. . Ik weet nog goed dat wanneer een burger hier in Nederland een boom wilde verwijderen dat je een kapvergunning (leges) moest aanvragen bij het gemeentehuis.
  Tegenwoordig krijgt men (subsidie) omdat het verbranden van hout ‘groene elektriciteit’ genereert. Hele bossen worden ont-hout …. , hout wordt geïmporteerd uit bijv. Canada om zo heel ‘milieuvriendelijk’ ons te voorzien van ‘schone’ stroom.
  ——-De waarheid van vandaag is de waanzin van morgen—— .
  Het is meer dan verschrikkelijk wat er zich bij de Aussies afspeelt ; een uit de hardgelopen ‘weerexperiment’ , of een uit de hardgelopen poging om goedkoop grond te verkrijgen voor woningbouw en of landbouwgrond . In ons land is inmiddels ‘roofbouw’ op onze bossen een normale zaak geworden. ( lees: Schoffelen, omspitten,verkavelen : dagblad Trouw door Joop Bouma)
  (Klimaatcrematorium Eneco stookt in 10 jaar Utrecht kaal) . En dit allemaal, ja waarvoor …. een nog verdere uitbreiding van het ‘placebo’ effect. De bevolking overtuigen dat deze wereld beter is dan de wereld van ‘gisteren’.
  Het is inderdaad meer dan verschrikkelijk wat er zich in Australië , centraal Afrika en zuid Amerika allemaal in rook opgaat. Natuurlijke evenwichten zijn dermate verstoord dat het een ‘eeuwigheid’ zal duren voordat er van enig herstel sprake kan zijn. Dat bomen een regulerend effect op ons klimaat hebben schijnt minder belangrijk te zijn dan het welzijn van alles wat leeft op deze aardkloot. De mens doet het zich allemaal zelf aan veelal uit ‘eigengewin’, én zoals gewoonlijk is het dieren bestand ondergeschikt aan de consumptie maatschappij …. ! De vraatzucht der mensheid bepaald de toekomst van de volgende generaties. Je wordt er toch ziek, zwak en misselijk van, maar daar heeft de farmaceutische maffia wel een pilletje voor….

 22. Milieu jihadi’s, walgelijk die linkse extremisten. En nog zien ze het niet. Als je huis afgebrand is door regelgeving, dan is de wetgever aansprakelijk en zeg ik ‘betalen!’

 23. Helaas is het gedachtengoed in NL niet veel beter waar he betreft de Groene Klimaat Dictatuur Waanzin van de jessias klaver of van rob jetten. Vreselijk wat deze volkomen onkundige lieden voor invloed hebben op onze nationale politiek van eveneens karakterloze polder-partijen als de VVD , CDA , CU , PvdA!
  Mensen het is niet nodig voor de lezers van XN maar stem alsjeblieft FvD, PVV of SGP en heel desnoods…SP! Weg met de partijen die ook NL naar de afgrond sleuren door klimaatwaanzinnigen zoals Xander raak heeft beschreven wat er nu in Australie gebeurd. Arme mensen die slachtoffer zijn van de klimaathysterie, arme nabestaanden van de slachtoffers van de krankzinnige, gehersenspoelde linkse bende en rotzooitrappers tegen beter weten in!

 24. Ik heb uiteraard nooit geloofd in de volstrekte onzin dat de bosbranden in Australie worden veroorzaakt door extreme hitte en klimaatverandering.
  De natuur steekt zichzelf niet in brand…., er is altijd sprake van menselijk handelen indien er bosbranden ontstaan.

 25. Xnder hoewel Uw artiekel accurate is , moet ik u zeggen dat er tot op het moment ongeveer 1100 huizen verbrand zijn in Australia. Geen duizenden zoals u aangeeft. Graag zou ik dat verandert zien
  Het heeft geen zin om met fake nieuws mee te doen.
  En ik weet het ,daar ik in Australia woon .

  Beste Keith:
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/vuurzee%C3%ABn-evacuaties-en-dode-dieren-dit-is-de-situatie-in-australi%C3%AB/ar-BBYHmI1

  Duizenden evacuaties, brandweerlieden die de klok rond werken, mensen die vluchten naar stranden en duizenden gebouwen die zijn verwoest.
  De grootste stad van het land, Sydney, ziet de vuurzee op sommige plaatsen slechts enkele meters bij woningen vandaan blijven.
  Inmiddels zijn duizenden woningen verwoest en is ruim 5 miljoen hectare natuur verloren gegaan.

  Mvg. Mod.

 26. Wat mij opvalt is dat de meeste van die groene gekkie`s de meesten hoog opgeleiden en academici zijn en meestal uit de grote steden afkomstig zijn.Meer ondernemers/uit het bedrijfsleven in regering zal de politiek gezonder maken!!

Comments are closed.