‘Antifa terreurgroep grijpt massale schietpartij El Paso aan om burgeroorlog te veroorzaken’

Getuigen zagen meerdere in zwart geklede schutters, politie heeft het over slechts één dader – Slechts enkele uren na El Paso nieuw bloedbad met 9 slachtoffers in Ohio

—————————————————————————————————————————————-

Wéér een dodelijke schietpartij met veel slachtoffers in de VS. In de grensplaats El Paso schoot de 21 jarige Patrick Crusius (foto (7)) in een Walmart 20 mensen dood en verwondde er nog eens 26. De politie en FBI behandelen de massamoord als een ‘hate crime’ met mogelijk terroristisch motief, al wordt een afrekening binnen het drugsbende milieu nog niet uitgesloten. De extreemlinkse terreurgroep Antifa kondigde ‘militante oefeningen’ bij de grens met Texas aan. Volgens sommige onafhankelijke journalisten hoopt Antifa hiermee een nieuwe Amerikaanse burgeroorlog te ontketenen.

Ook bij deze slachting kunnen alweer de nodige vraagtekens worden gesteld. Zo hebben diverse getuigen voor de camera verklaard meerdere in het zwart geklede schutters te hebben gezien (1). De politie ging ook even op zoek naar hen, maar verklaarde al gauw dat er maar één verdachte is, de gearresteerde 21 jarige Patrick Crusius. En eveneens net als bij eerdere schietpartijen dook er al heel snel een ‘manifest’ op dat van Crusius zou zijn, en waarin hij zijn mogelijke racistische motieven (‘de invasie van latino’s in Texas’) uiteen zou hebben gezet.

‘Antifa probeert nieuwe burgeroorlog te veroorzaken’

Vice gouverneur Dan Patrick verklaarde in een interview met Fox News dat de extreemlinkse terreurgroep Antifa dient weg te blijven. Antifa had namelijk aangekondigd om op 1 september ‘militante oefeningen’ bij de grens in El Paso te gaan houden, een ’10 daagse belegering’ zelfs, onder meer als protest tegen Trumps aangekondigde grensmuur (5).

Volgens Infowars proberen de extreemlinkse terroristen, die volledig open grenzen en onbeperkte massa immigratie eisen, op alle mogelijke manieren een nieuwe burgeroorlog in de Verenigde Staten te veroorzaken, en krijgen zij daarbij steun van het linkse (Democratische) globalistische establishment. (7)

Slechts een paar uur later vond er bij een bar in Dayton (Ohio) wéér een schietpartij plaats. Daarbij vielen 9 doden en minimaal 16 gewonden. De dader werd doodgeschoten (6).

El Paso komt op de 8e plaats van dodelijkste schietpartijen in de VS:

 1. Las Vegas: MGM Grand, 2 oktober 2017: 58 doden en 527 gewonden;
  2. Orlando: Pulse, juni 2016: 49 doden en meer dan 50 gewonden;
  3. Blacksburg: Virginia Tech, april 2007: 32 doden en 17 gewonden;
  4. Newtown: Sandy Hook basisschool, december 2012: 26 doden;
  5. Sutherland Springs (Texas): First Baptist Church, november 2017: 26 doden;
  6. Killeen (Texas): Luby’s Cafetaria, oktober 1991: 23 doden;
  7. San Ysdiro (Californië): McDonald’s, juli 1984: 21 doden;
  8. El Paso (Texas): Walmart, 3 augustus 2019: 21 doden;
  9. Parkland (Florida): M.S.Douglas highschool, februari 2018: 17 doden;
  10. Austin (Texas): University of Texas toren, augustus 1966: 16 doden.

Almaar hardere Amerikaanse samenleving mogelijk echte oorzaak

Met 6 van de 10 dodelijkste schietpartijen in de laatste 7 jaar zal de roep om een strengere wapenwetgeving alleen maar luider worden. De vele tegenstanders hiervan geven vaak als argumenten dat ‘vuurwapens geen moorden plegen, maar mensen wel’, en dat ‘erger had kunnen worden voorkomen als burgers met vuurwapens hadden kunnen ingrijpen’. Dat laatste is overigens ook nu gebeurd. Glen Oakley is een legale wapendrager en hielp tijdens de schietpartij kinderen weg te vluchten uit het winkelcentrum (4).

Politici en organisaties die pleiten voor een (veel) strengere wapenwetgeving zeggen juist dat dit soort bloedbaden mogelijk zijn omdat de drempel om vuurwapens te kunnen krijgen en bezitten zo laag ligt, waardoor zoveel Amerikanen deze wapens in huis hebben. Er zijn echter andere landen waar de bevolking verhoudingsgewijs net zoveel vuurwapens heeft, maar waar desondanks geen massamoorden zoals deze plaatsvinden.

De echte oorzaak van zoveel zinloze schokkende massamoorden moet vermoedelijk worden gezocht in de Amerikaanse samenleving zelf, die almaar harder wordt en die steeds meer ruimte eist voor allerlei extreme meningen, uitingen en bepalingen, terwijl de meer traditionele, conservatieve en rechtse Amerikanen (vaak christenen) vooral sinds de regering Obama in en door de linkse media worden gedemoniseerd. Dat zal nu niet anders zijn, want Texas staat ondanks een groot aantal ‘hispanics’ nog steeds bekend als een blank christelijk bolwerk.

Verder worden de toch al aanzienlijke tegenstellingen tussen arm en rijk steeds groter, en zitten nergens zoveel mensen gevangen als in de VS. De straffen zijn ook voor kleine vergrijpen vaak bijzonder zwaar, en het aandeel migranten, buitenlanders en zwarte Amerikanen in vrijwel alle vormen van misdaad is buitenproportioneel hoog. Aan de hand van de koude cijfers kan rustig worden gesteld dat de multiculturele samenleving ook in Amerika is mislukt.

 

 

Xander

(1) Breitbart
(2) Zero Hedge
(3) Infowars
(4) Infowars
(5) Daily Caller via Infowars
(6) Infowars
(7) Infowars (foto: (social media) screenshots Infowars YouTube)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

40

 1. @Marjolein: “In Nederland zijn jullie letterlijk aan de wolven overgeleverd, want zover gaat het nog komen.”
  In heel europa is dat het geval door medeplichtigheid van de eu/politieke bende, die politie verhindert de bevolking te beschermen, de burgers ontwapent zodat ze zich niet kunnen verdedigen én justitie die (moslim/migranten) criminelen telkens ongestraft laat verder moorden.
  Bovendien worden de europese belastingbetalers dan ook nog eens bestolen met smoezen om zo hun eigen ondergang te financieren.
  De volkswoede zal zich keren tegen de verantwoordelijken die deze genocide orkestreren want elke dag wordt steeds duidelijker wat er precies gaande is: oorlog tegen eigen volk door degenen die nét een politiek mandaat kregen om voor het volk te zorgen. Politici worden dan nog eens vét betaald door de slachtoffers van eigen bodem voor hun landverraad: bloedgeld. Maar boontje zal om zn loontje komen, zonder twijfel….de boemerang zal weerkeren.

 2. Willy, die in Duitsland woont (al 20 jaar) in een pauperwijk, want daar ziet hij dagelijks gepensioneerden die uit vuilnisbakken eten en die op zoek zijn naar statiegeld, weet nu ook al alles over de Amerikanen. Ja een burgeroorlog is er al aan de gang. Ach wat zijn de onnozelen toch zalig. Zo goedgelovig allemaal. Nou Willy er is in de VS geen burgeroorlog aan de gang en die komt er voorlopig de komende honderd jaar zeker niet. Er is reuring, meer niet. Maar dat is net als het weer van elke dag. En een wapenwet afschaffen is geen oplossing. Een auto is ook een wapen en menigeen misdraagt zich op de weg met dodelijke slachtoffers als gevolg. Misschien moet je je eens meer in de mens verdiepen. Die doen het en niet het bezit van een wapen is de oorzaak. En Oma gelooft ook alles wat er maar hier wordt geschreven. Ja Xander kan het verschil duiden tussen echt en fake news. Nou ga er maar aan staan zou ik zeggen. Deze hele wereld is fake. Alles kun je manipuleren, foto’s, geluiden, video, alles. Je bent echt een topper als je dan nog het verschil kunt duiden hoor….. Fijne dag allemaal

 3. @DM89,
  Er is altijd iemand die Jezus formuleerd, droom verder, kun je ook de realiteit onder ogen zien!? Deze wereld gaat niet over bloemetjes en bijtjes. En zal er voorlopig ook nog niet komen. Geloven in Jezus in deze wereld gaat je weinig brengen. Maar veel succes er mee, wordt me allergisch van zulk soort mensen die niet de realiteit onder ogen kunnen zien.

 4. Een aantal mensen op het forum hier zijn van mening dat men geen wapens zou mogen hebben hier in Amerika. Nou dank je de koekoek. Ik woon al 37 jaar in de VS, ben conservatief en heb een Ruger .38 special revolver. Diegenen die vinden dat ik maar onbewapend zou moeten zijn kunnen mij niet vertellen wat ik als alleenstaande vrouw zou moeten doen als ik bedreigd wordt. Ik woon minstens een half uur bij het dichtstbijzijnde sheriff’s bureau vandaan en dat als het niet sneeuwt want dan duurt het nog langer voor ze me dan uiteindelijk hopelijk komen redden. Ook ouderen moeten bewapend kunnen zijn. Mijn oude moedertje van 87 in Nederland heeft onlangs een extra zwaar slot op de voordeur moeten laten zetten vanwege criminele bendes in de buurt. Hier in de VS zou ze een goeie kans maken om te overleven met een vuurwapen, in Nederland kun je het op je buik schrijven. Ik sta achter het uitvoeren van background checks. Bepaalde hele zware wapens zijn naar mijn gevoel niet nodig, maar de gemiddelde Amerikaan heeft net zoals ik in zelfverdedigingsvuurwapen nodig en Godzijdank dat we hier het Tweede Amendement hebben. In Nederland zijn jullie letterlijk aan de wolven overgeleverd, want zover gaat het nog komen.

 5. Bijbelse waarheid,DM89?
  Je bedoelt als schapen, ons ongewapend naar de slachtbank te laten leiden en je andere wang aanbieden aan je aanvaller zonder je te mogen verdedigen?
  Zoiets?
  Bij Xandernieuws worden net desinformatie, fake- en nepnieuws, de misleidingen en bedrieglijke manipulatie voor zelfverloochening van blanken van mainstream leugenaars ontmaskerd…dat zou je weten als je de berichtgeving eens zou onderzoeken en vergelijken….
  Jouw kijk op de hele situatie in de wereld en het persoonlijk nemen van wat er gebeurt, is uiterst naïef te noemen door criminele daden te verbloemen en te ontkennen voor daders met een bepaalde achtergrond/cultuur en geloof: zwarten en moslims – die, bewézen, verantwoordelijk zijn en de meerderheid uitmaken van problemen in de westerse maatschappijen…zelfs de gevangenispopulatie overál bewijst dit.
  Als jij in het buitenland woont en je fatsoenlijk gedráágt, dwz geen overlast en misdaden pleegt, geen drugs dealt, niet aan bendevorming doet, geen aanrandingen en verkrachtingen pleegt, geen gewapende overvallen, berovingen, moorden pleegt, werkt, deelneemt en bijdraagt aan de maatschappij en de wetten van het land naleeft, de inwoners, gangbare normen, waarden, cultuur en wetten respecteert, dan zorg je inderdaad niet voor problemen als immigrant, helaas is dat net waar het schoentje wringt bij zwarten in VS en bij moslims zelfs overal ter wereld.
  Mogelijk is dit te moeilijk om te behappen als naïeve geitenwollensok die zichzelf en zijn blanke medemens nog steeds graag kastijdt en verloochent om zo, christelijk toepasselijk, te boeten voor de misdaden en zonden van anderen, van de hele wereld?
  Elke blanke en jezelf racist noemen zal de misdrijven en het asociale wangedrag door zwarten, migranten en moslims echt niet oplossen…integendeel, door het pamperen, daders te beschermen/misdrijven te minimaliseren volgens afkomst en door zelfverloochening dan de schuld op jezelf/de blanke te steken, ettert de zweer verder…zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  Ga je gang, blijf struisvogel spelen maar de waarheid heeft ook haar rechten.

  Deze schietpartij wordt door de vier, racistische dames-democraten aangegrepen om trump, en élke blanke mens, in een slecht daglicht te stellen en is dus ook een politieke afrekening in aanloop naar de verkiezingen….de blanke schutter wordt racistisch, fascistisch, nationalistisch, extreemrechts en zelfs terrorist genoemd…nogmaals wordt opkomen voor eigenheid/nationalisme/het récht op blank-zijn gelijkgesteld aan racisme en zelfs terrorisme.
  Nu gelden de smoezen zoals stigmatiseren van de héle, blanke populatie niet, net als discriminatie, over één kam scheren door onze blanke huidskleur want dát is voorbehouden om misdaden van gekleurden, zwarten, migranten en moslims recht te kunnen breien.

 6. @DM89
  Die “conservatieve, blanke zogenoemde joods-christelijke cultuur” zoals u dat zegt zou ik maar dankbaar zijn want er zijn veel plekken in deze wereld waar u als christen het veel minder zult treffen, voorzichtig uitgedrukt.

 7. Doordenker,
  Hoeveel onnodige doden vallen er wel niet in Amerika door deze onzinnige wapenwet? Een gewone burger die een gewone burger dood schiet kan dan wel zelfverdediging zijn, maar dit kan juist gebeuren door deze wapenwet. Er zouden veel minder slachtoffers vallen als deze onnodige ouderwetse wapenwet afgeschaft wordt.

  Of moet nu ook alle Nederlands wapens gaan dragen?

  Mijn voorbeeld is Engeland, daar dragen zelfs te agenten geen wapens en vallen er relatief weinig slachtoffers door deze wapens

 8. Doordenker,
  Hoeveel onnodige doden vallen er wel niet in Amerika uit deze onzinnige wapenwet? Een gewone burger die een gewone burger dood schiet kan dan wel zelfverdediging zijn, maar dit kan juist gebeuren door deze wapenwet. Er zouden veel minder slachtoffers vallen als deze onnodige ouderwetse wapenwet afgeschaft wordt.

  Of moet nu ook alle Nederlands wapens dragen?

  Mijn voorbeeld is Engeland, daar dragen zelfs te agenten geen wapens en vallen relatief weinig slachtoffers door deze wapens

 9. Econoom schreef:
  04/08/2019 om 9:05 pm
  Anoniem en Doordenker, als ik jullie redenering volg zou Nederland dus ook een dictatuur zijn omdat wij het wapenbezit aan banden leggen. Ik vind dat een redenering die elke grond mist.

  Wacht maar even econoom, die komt eraan, als we helemaal uitgeleverd zijn aan ‘brussel’. Eigenlijk zijn we al een dictatuur, zie de klimaat maatregels. Het wordt hoe dan ook doorgedrukt, ze werken zelfs aan een wet die de regering het recht geeft je huis binnen te dringen als je niet wil meewerken om de gasmeter in te leveren en je huis af te sluiten van het gas.

  PS. In de jaren 50 / 60 van de vorige eeuw lagen de geweren gewoon open en bloot achterin de pickups van de amerikanen, iederéén kon er zo bij, maar er gebeurde nooit zoiets als de moordpartijen van de laatste 30, 40 jaar.
  Pas toen de amerikanen massaal God verlieten en andere goden gingen nalopen, toen begon het mis te gaan.

 10. Balfour declaration, waar heb je het over? Nederlanders hebben geen wapens in huis.

 11. Ik lees net dat Cloudflare 8chan niet meer als klant wil, want rechts en extremistisch. De onzin wordt met de dag vermakelijker want de schutter is ook op Facebook en YouTube actief geweest heb ik begrepen. Oh ja en het is natuurlijk ook de schuld van Trump uiteraard.
  Mensen willen maar niet begrijpen dat deze bloedbaden het resultaat zijn van iets duisters in de hoofden van een groeiend aantal Amerikanen. Wat dat precies is gaan we vooral niet onderzoeken, maar men pakt de symptomen weer aan.
  De meeste porno komt nog steeds uit Amerika, een land wat op zijn achterste benen staat als er tijdens een optreden ergens een tiet te zien is voor 2 seconden. Een land wat wapens blijft verkopen aan de hoogste bieder en zich verder niet druk maakt om de consequenties. Wat heeft het Midden Oosten toch een profijt van de democratie die Amerika er in heeft gebombardeerd.

 12. Mij valt elke keer weer op dat overal waar het fout gaat in blanke gebieden , er getinte of zwarte individuen, c.q. religies / ideologieën in het spel zijn.
  Hoe zou dat nou komen?

 13. @balfour declaration Even de neuzen de andere kant op laten draaien. dus de zoveelste vals vlag operatie. het proces tegen Epstein en de rest van die criminele bende proberen te vertragen tegen houden gaat echt niet meer lukken. De perfecte storm zal steeds heviger worden, maar de waarheid omtrent alles zal en moet naar buiten gebracht worden. En zal door dit soort smerige onzin niet tegen gehouden kunnen worden.

 14. @DM89,

  Het grootste probleem hier in Europa en ook in de VS is de massale geloofsafval. We blijken God niet meer nodig te hebben, en Hem zelfs af te wijzen. De wetten van God worden met voeten getreden. We leven in een tijd zoals vlak voor de zondvloed. Als we God afschaffen trekt Hij zich terug en komt er iemand anders voor in de plaats die ons in het verderf zal storten. God levert ons uit aan de gevolgen van onze eigen keuzes. Maar mensen zijn vreselijk hypocriet, want als het straks vreselijk fout gaat roepen ze ” als er dan een God bestaat, waarom laat Hij al deze ellende gebeuren” ?
  Een goddeloos Europa zal daarom steeds meer onder de invloed van de islam komen.
  Geert Wilders zal daar geen verandering in kunnen brengen, de enige oplossing is dat de mensen zich bekeren tot God.

 15. @Econoom.

  Wapenbezit is het ultieme beveilingsmiddel van de burgers om te verhinderen dat een vrij land dat (nog) geen dictatuur is, een dictatuur zou kunnen worden. Wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd die te herhalen…

 16. Hoe meer de wet wordt verandert, hoe meer de bevolking wordt onderdrukt.
  Hoe meer de bevolking in opstand komt. Hoe meer de kans op oorlog.
  In de VS zijn er altijd straatbende’s in de grote steden, wat overwaait naar Europa
  Heeft denk ik ook met drugs te maken, gaat veel geld in om. En daarbij worden wapens gebruikt.
  Zo erg dat er onschuldigen worden vermoord, dat interreseert hen niet.
  Het is niet zo vreemd dat mensen wapens in huis hebben om zich te kunnen verdedigen.
  Het zijn de rijken der aarde die er een slaatje uit slaan.

 17. En de geesteszieken maar bidden om vrede. Terwijl hun god er voor gezorgd heeft dat er nooit vrede zal komen.
  Niet voor niets zijn religieuzen onverdraagzaam tav andersdenkenden.
  Zalig zijn de onnozelaars van geest

 18. Los van alle te veroordelen geweld, gaan we voortaan dan ook het bezit van messen verbieden? Hoeveel onschuldige burgers in Europa zijn er immers intussen al niet vermoord met een mes. In Duitsland, Engeland, Frankrijk…met als grootste schuldige de opendeurpolitiek van Merkel? Wordt zij op dezelfde manier daarvoor in de MSM aangevallen als Trump? Hoeveel mensen zijn er bovendien in Europa, ondanks de veel strengere wapenwetgeving hier, al niet doodgeschoten door gewapende moslim terroristen?

  Wilt u een summier overzicht over het mes als dodelijk wapen in Europa, kijk dan eens op https://sceptr.net/2018/07/terreur-europa-overzicht/

  Is men al vergeten dat er tijdens de aanslagen in Parijs van november 2015 alleen al 129 doden en meer dan 350 gewonden te betreuren vielen, van wie er daags na de aanslagen nog veel in kritieke toestand verkeerden. Eén zwaargewond slachtoffer overleed een week later, en in 2019 werd een zelfmoord in 2017 van iemand toegeschreven als een direct gevolg van de aanslagen, waardoor het totale aantal dodelijke slachtoffers kwam te staan op 131.
  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Aanslagen_in_Parijs_in_november_2015

  Is men al vergeten dat, had er toen in de Bataclan iemand of meerdere personen legaal een vuurwapen bij zich gehad, dit veel mensenlevens had kunnen besparen, zoals achteraf her en der werd gesteld?
  https://www.hln.be/showbizz/jesse-hughes-van-eagles-of-death-metal-keihard-voor-betogers-tegen-wapens-bende-walgelijke-zieligaards~a3c62bc4/

  Neen, de daar ter plaatse gestuurde en van oorlogswapens voorziene soldaten, mochten op bevel van hun overste(n) niet eens tussenkomen, want het gold immers geen oorlog. Is het dat dan wat we willen?
  https://www.gva.be/cnt/dmf20180608_03551703/nabestaanden-slachtoffers-bataclan-dienen-een-klacht-in-tegen-onbekenden

  Is Charly Hebdo ook al vergeten?

  Het enige wat ik hiermee wil aantonen is dat een strenge wapenwetgeving niet veel uithaalt, tenzij negatief, want enkel de brave burger als slachtoffer kan zich niet verweren tegen zijn moordenaars met illegale wapens.

  Trump heeft mijns inziens dan ook volkomen gelijk, en met hem alle voorstanders van wapenbezit, als hij stelt dat dit tot vermindering van het aantal dodelijke slachtoffers kan leiden.

  In elk geval, strenge wapenwet of niet, de boosdoeners hebben die vuurwapens wel in hun bezit, en richten ze op de onschuldige burger, die zich door de strenge wapenwet moet laten afslachten als een lam. Is dat het doel?

  Het verwondert me dat zoveel mensen dat blijkbaar allemaal al vergeten hebben. Het geheugen van de mens is inderdaad soms kort, onverdraaglijk kort.

 19. willy en econoom
  Bepaald agendaatje jullie 2 – ontwapening van de bevolking want ……. putin slecht …… trump slecht ……. iran slecht……regering goed…… regering goed ….. regering goed …… ….. regering goed….. regering goed blieb blieb

 20. Anoniem en Doordenker, als ik jullie redenering volg zou Nederland dus ook een dictatuur zijn omdat wij het wapenbezit aan banden leggen. Ik vind dat een redenering die elke grond mist.

 21. Mijn gebed is gericht op de terug komst van Jezus de vs eu en andere continenten, steden zakken steeds verder weg in wetteloosheid.laten we bidden

 22. Concludeer uit el paso en dayton enkel dat veiligheid niet bestaat, en er al doden en gewonden zijn gevallen eer de diensten met bombarie arriveren. Kost allemaal veel, levert (relatief) weinig veiligheid op, hooguit indamming van meer gevaar als dat al heeft toegeslagen (Dayton). Maar goed, droom verder binnen het bestaande concept.

  nb. De genoemde wapenbezitter was militair, is niet actief achter de dader aangegaan maar heeft bewapend kinderen naar buiten geleid, en werd buiten staande gehouden door de politie omdat hij met een wapen liep.. (mag ie als zwarte nog blij zijn dat ze niet gelijk begonnen te schieten op hem).

 23. @Willy.
  Wapenbezit door burgers kan zowel voor criminele daden als voor wettige zelfverdediging gebruikt worden.
  In de VS worden vuurwapens naar schatting 2,5 miljoen keer per jaar legaal gebruikt voor wettelijke zelfverdediging, maar dat komt hier natuurlijk nooit in het nieuws.
  http://www.gunfacts.info/gun-control-myths/guns-and-crime-prevention/

  De wetsgetrouwe burgers ontwapenen betekent dat ze weerloos worden en zich niet meer zullen kunnen verdedigen tegen criminelen die altijd wel wapens kunnen vinden en zich, per definitie, niets aantrekken van wapenwetten.

  De second ammendment (recht op wapenbezit) in de VS is er destijds gekomen om de first ammendment (free speech) te verdedigen en als de ultieme garantie en redmiddel van de burgers tegen de altijd aanwezige mogelijkheid van de opkomst van een politieke dictatuur.
  Dat was heel vooruitziend als men ziet wat er thans in het Westen aan het gebeuren is.

  NB: Het eerste wat Hitler deed toen hij – op een democratische manier – verkozen was, was de Duitse burgers ontwapenen…

 24. Voor mensen die niet begrijpen waarom er in Amerika een amendement is die burgers het recht laat behouden een wapen te dragen. Dat is dat de overheid een republiek (een staatsvorm die per wet beperkt is) blijft die de burgers niet KAN overheersen. Dus anders dan een democratie waarin de overheid als enige bewapend is en zo iedereen die niet mee wil werken kan dicteren. De ‘founding fathers’ hadden echter alleen voorlader enkelschots geweren en geen volautomatisch assault rifle in gedachten.

  De ‘founding fathers’ hadden het ook over ‘door God gegeven’ rechten. Elke wet die mensen verzinnen perkt rechten van vrije burgers in en vervangen het door ‘privileges’ die elk moment ingetrokken kunnen worden. Dit maakt van zelfstandige verantwoordelijke burgers, volgzame onnadenkend gehersenspoelde slaven naar het voorbeeld van ‘1984’ en ‘A Brave New World’.

  Bedenk ook dat elke dictatuur direct wapenwetten instelt zodat de bevolking machteloos wordt. Denk aan Hitler, Mao, Pol Pot enz. enz.
  Denk ook aan landen met verantwoordelijke burgers waar nooit geschoten word door burgers terwijl ze allemaal een geweer in de kast hebben staan zoals Zwitserland en Israël.

  Nog meer ‘must read’: ‘The Law’ (la loi) van Frédéric Bastiat, een klein boekje dat zeer bondig de plichten van een staat uitwerkt.

 25. Willy je hebt gelijk. De Amerikaanse wapenwet is krankzinnig. Maar Trump heeft geen ambitie om deze af te schaffen. Daarmee zou hij de steun van zijn redneck kiezers verliezen. Met dit soort moordpartijen als tragisch gevolg.

 26. De camera’s van Walmart tonen 1 normaal geklede persoon, en TX is toevallig geen blank bolwerk maar een toonbeeld van multicultureel samenleven. Kom eens langs en verblijf er eens een tijdje.

 27. Ben 10 jaar niet op Xandernieuws geweest, maar ik schrik ervan. Naast het geloofsforum vooral “nieuws”/opinie artikelen waarin buitenlanders van alles de schuld krijgen? Kennelijk is het wapengeweld in de VS nu ook weer de schuld van immigranten en zwarten? En waarin bronnen geciteerd worden van Breitbart ed, organisaties die toch ver van de Bijbelse waarheid afstaan. Jullie website is een schandvlek op het christendom in NL. Misleiding, het verwarren van informatie en opinie, haatzaaien, what wouldn’t Jesus do?
  Noem dan ook even dat het een zwarte Amerikaan was die veel mensen heeft gered.
  Ik ben een NLer die in het buitenland woont, ik werk dus ook mee aan een multiculturele samenleving en zorg volgens velen hier dus voor problemen. Of geldt dat alleen voor zwarten en moslims?
  Ik hoop en bid dat het christendom in NL een echte opleving mag hebben en dat mensen zich weer in gaan zetten voor Jezus ipv het hooghouden van een conservatieve, blanke zogenoemde joods-christelijke cultuur.

 28. Aan de andere kant. Loopt iedereen met een wapen, mes en handgranaat. Wij mogen zelfs geen flesje traangas In ons bezit hebben.

 29. In de VS kan iedereen wapens aanschaffen die in andere landen alleen door het leh er worden gebruikt. En dat alles zonder dat controlr plaats vindt op zijn psychische en sociale achtergrond. Dat gevoegd bij het harde karakter van de VS samenleving leidt tot dit soort uitwassen die in geen enkel ander land plaats vinden. In plaats van een meer restrictieve wapen wetgeving zet Trump daartegenover idiote voorstellen als het bewapenen van leraren waarmee je het probleem alleen maar groter maakt.

 30. Hoe meer wapens er in een samenleving aanwezig zijn , hoe meer schietpartijen .Wapens horen in het leger thuis en niet onder en tussen burgers .

 31. Er is een lachende 3e partij die we niet zien. De polarisatie is volop aan de gang. Hun plannen werpen vruchten af. Zowel in de EU (Islam) en de VS latino’s en Antifa – Rechtse Amerikanen.

 32. willy,onzin,gewone burgers plegen niet dit soort aanslagen,en diegene die het wel doen komen wel aan wapens,de gewone burger met een wapenvergunning moet juist een wapen bij zich dragen,om de dader uit te schakelen,er bestaat ook nog ook zoiets als een zwarte markt,piet

 33. Die burgeroorlog is al een tijdje bezig maar voor veel mensen nog in het verborgene. President Trump krijgt weeral eens de schuld, omdat hij door zijn uitspraken bevolkingsgroepen tegen elkaar zou opzetten, wat die Amerikanen niet begrijpen is dat hun eigen wapenwet hun de das om doen, zelfs Obama is daar niet in geslaagd en hij had dan nog een meerderheid. Zolang Amerikanen niet kunnen beseffen dat die wapenwet moet afgeschaft worden, zullen zulke schietpartijen altijd voorkomen, wapens moeten voor gewone burgers verboden worden. Shalom

 34. De VS is aan het wegzakken in wetteloosheid en op weg naar een nieuwe burgeroorlog v2.
  Steeds meer wetsgetrouwe burgers in de VS stellen zich de vraag waarom ze zich nog aan de wet zouden moeten houden als een grote politieke partij, zoals de Democraten van Obama en Clinton, met hun ‘scantuary cities’ en het propageren en toelaten van illigale immigratie zelf alle bestaande wetten vierkant aan haar laars lapt. Om nog maar te zwijgen over de nauwelijks verholen steun van de Democratische partij en de linkse mainstream media aan Antifa…

 35. Dit scenario zal zich in Europa manifesteren wanneer de nog steeds zwijgende meerderheid ,,er genoeg,, van heeft. Op papier is het al bijna zo ver !

 36. Zojuist viel op Natural News o.m. te lezen dat EEN persoon met zijn wapen nooit het aantal doden kan hebben veroorzaakt dat is genoemd. Tevens dat het, als het ging om een aanval op ‘illegale’ immigranten, zoals wordt gesteld in het bericht dat afkomstig zou zijn van de zogenaamd enige dader, vreemd is dat vooral Amerikanen zijn vermoord

  Zie voor meer het verslag op Natural News.

  Overigens is elke vermoorde er een te veel.

Comments are closed.