Amerikaanse leger gaat 9000 insecten drones inzetten in Afghanistan

Een enkeling ziet in de komst van deze minidrones een verband met de ‘sprinkhanen’ uit Openbaring 9. Anderen denken dat de gelijkenis slechts toeval is. (Afbeelding: (1)(2)).

————————————————————————————————————————————-

Amerikaanse soldaten in Afghanistan zullen binnenkort worden uitgerust met insectenachtige drones die de naam ‘Black Hornet’ (zwarte horzel) dragen. De drones, die ongeveer $ 4500 per stuk kosten en op kleine helikoptertjes of sprinkhanen lijken, zullen worden gebruikt voor verkenningsmissies. Sommigen zien een verband met een tekst in het profetische Bijbelboek Openbaring, waarin wordt gesproken van een plaag met op sprinkhanen lijkende wezens die vijf maanden lang de mensheid zullen teisteren.

Het Amerikaanse leger schaft de komende 3 jaar voor $ 40 miljoen 9000 van deze ‘Zwarte Horzels’ aan, die door gewone soldaten met een tablet kunnen worden bestuurd. Luchtlandingstroepen van de 82e divisie zullen deze zomer de eersten zijn die er de beschikking over krijgen.

Deze minidrones zijn een van de vele onderdelen van een grootschalige modernisering van het Amerikaanse leger, dat inzet op de ontwikkeling van kunstmatige intelligente systemen (AI’s), vijfde (en zesde) generatie stealth jets en bommenwerpers, hypersonische raketwapens en laserkanonnen. Rusland en China zitten op deze gebieden ook niet stil. Vooral Rusland loopt wat hypersonische wapens betreft ver voor op de VS.

In Israël werden enkele jaren geleden nog kleinere drones ontwikkeld die bijna niet te onderscheiden zijn van echte insecten.

Verband met sprinkhanen Openbaring 9?

Een enkeling ziet een verband met het profetische Bijbelboek Openbaring (hoofdstuk 9):

‘En uit de rook kwamen sprinkhanen op aarde te voorschijn en hun werd macht gegeven, gelijk de schorpioenen der aarde macht hebben…. En hun werd gegeven, dat zij hen niet zouden doden, maar dat de mensen zouden gepijnigd worden, vijf maanden lang… En in die dagen zullen de mensen de dood zoeken, maar hem geenszins vinden, en zij zullen begeren te sterven, maar de dood vlucht van hen weg.’

De apostel Johannes beschrijft vervolgens ‘sprinkhanen’ die op ‘paarden, die uitgerust zijn tot de oorlog’ lijken, met ‘kransen als van goud’ en ‘aangezichten als van mensen’, met ‘haar als vrouwenhaar en tanden als van als van leeuwen; borstschilden als ijzeren harnassen, en het gedruis van hun vleugels was als het gedruis van wagens, wanneer vele paarden ten strijde draven.’

Sommige uitleggers zien hier een beschrijving van moderne helikopters in. Anderen denken -vooral vanwege de context waarin wordt gesproken over engelen, een gevallen ster (gevallen engel) en de ‘put des afgronds’- meer aan een geestelijke (symbolische) betekenis dan aan een letterlijke verklaring.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding sprinkhaan: WikiMedia Commons (geen copyright restricties)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

14

 1. Iedereen die aan modelvliegen doet of deed weet dat dit klinkklare onzin is.
  1 een model maken dat een insect of vogel immiteert… niemand slaagde er in
  2 minste zuchtje wind is genoeg om alles te verliezen
  3 batterijduur zou max 5 minuten zijn

  Afvoeren die onzin !

 2. john sultan spreken de volledige waarheid, de USA is zeer oorlogzuchtig, samen met de regering van israel (let wel niet de mensen in Israel!) het wordt tijd dat Bibi wordt opgepakt

 3. als ik zo’n mini-drone met een krant neer mep, heb ik dan oorlog met amerika? 😁

 4. ernie v.d wal Wat de Amerikanen in Afghanistan doen is papaver telen en vooral stelen.

 5. Drones inzetten tegen deze insecten lijkt als men de VS kent zeker niet overdreven. Shalom

 6. Ik wens de USA veel geluk met een aanval op Iran, want dan zullen diens bondgenoten niet stil zitten (Rusland-China-Ozbekistan-India). 😉

 7. @ Sultan
  Ben het eens met uw reactie.
  Het is overal geharrewar en het levensonderhoud wordt er uit gejaagd. Wordt onbetaalbaar.
  Net als de zorg. Wat er echt nodig is in gezin en bedrijf wordt geen rekening meegehouden
  Het draait allemaal om geld en macht en niet om levens recht. Oorlogstuig is belangrijker.

 8. Beste Sultan, wellicht een goed idee de drankfles eens te laten staan? Zoveel wartaal in twintig regels…

 9. Wat in ’s hemelsnaam moet de USA nog in Afghanistan? Als ze daar zo graag achterlijkheid en de islam willen….., laat ze dan daarmee gelukkig worden.

 10. Wat is links tegenwoordig of rechts ? Het is net een rechts of een averechts. De één wil of kan niet meer zonder de andere … . Een bascule ? Iets in evenwicht houden, misschien. Of misschien, wie niet sterk moet slim zijn.
  Voor diegene die zich verdiept heeft wat er met heel, héél Europa is gebeurt na 1945 zal zich achter de oren moeten krabben …. .
  Onze, vrienden de VS, zijn overal ter wereld bezig de petro-dollar tegen beter weten in in stand te houden. Moord en doodslag is hier klaarblijkelijk geoorloofd. Wereldwijd ! . Tientallen miljoenen doden zijn hiervan al het slachtoffer gevallen. Micro dronen, vliegend of in uw lichaam, verzamelen van DNA van etnische Russen, verspreiding van besmettelijke ziekten, het verwoesten van de natuur en mens ( orange agent) ( monsato ) , psychische oorlogsvoorbereidingen…. op den duur het onmogelijke FED beleid, handels blokkades, drugs…., kut en kapitaal ! De Mona Lisa en Leonardo DaVinci wisten wat de grootste kracht ter wereld was / is . MANIPULATION …. . En hij stond er bij en keek er naar…. .
  Tja, het is net een gebreid stuk stof, een rechts en een averechts.
  Wellicht is het de bedoeling van de VS : dat de petro dollar alleen nog kan blijven functioneren wanneer de olie flink in prijs stijgt. Flink, dan misschien, is er een logische verhouding tussen reële waarde van de dollar tegenover bijv. de euro de roebel, en de renminbi.
  Maar dat gaat niet lukken. Voorlopig is energie het belangrijkste wapen wereldwijd. De USA is niet de wereld.
  Micro drones, speelgoed voor grote jongens. De entomoloog, ha ha, met ‘n netje en agent orange ? weet er wel raad mee.!

Comments are closed.