Adviseur president Egypte: Israël wordt binnen 10 jaar vernietigd

Aantal Joden in Israël gegroeid naar emotioneel aantal van 6 miljoen

———————————————————————————————————————————-

Een hoge official van de Moslim Broederschap en adviseur van de Egyptische president Mohamed Morsi heeft Egyptische Joden in Israël opgeroepen om naar Egypte terug te keren omdat hun eigen staat binnen 10 jaar zal worden vernietigd.

Essam al-Aryan, tevens vicevoorzitter van de islamistische ‘Vrijheid en Gerechtigheid’ partij,  schreef op zijn Facebook account dat de uit Egypte afkomstige Joodse ‘bezetters’ binnenkort ruimte zullen moeten maken voor Palestijnse ‘vluchtelingen’.

‘Israël zal niet meer bestaan’

‘Israël zal niet meer bestaan. In plaats daarvan zal het Palestina heten, land voor Joden, Moslims en Druzen, mensen die daar al vanaf het begin af aan hebben gewoond. De Joden die er willen blijven zullen Palestijnse burgers worden. Degenen die Palestina hebben veroverd zullen teruggaan naar hun landen.’

In zijn interview met de internationale Arabische krant al-Sharq al-Awsat gaf al-Aryan ook commentaar op een clausule in de nieuwe grondwet van Egypte die Christenen en Joden vrijheid van religie garandeert. ‘Wij hebben een Joodse minderheid, en als de Palestijnse zaak is opgelost (= Israël is vernietigd) zullen ze de keus hebben om naar Egypte terug te keren of naar andere plaatsen te gaan.’

‘Joden zijn criminelen’

Een bron dichtbij president Morsi heeft reeds verklaard dat al-Aryans uitspraken niet de mening van de president vertegenwoordigen en hij geen officiële woordvoerder namens hem is. Moslim Broederschap woordvoerder Mahmoud Ghozlan weersprak juist dat de Joden naar Egypte zouden moeten komen. ‘Egyptische Joden zijn criminelen die gestraft moeten worden voor wat ze Egypte en de Palestijnen hebben aangedaan.’ (1)

Morsi: Amen op uitroeiing Joden

In oktober plaatsten we een filmpje waarin te zien is hoe Morsi ‘amen’ zegt op het gebed van een imam om alle Joden te vernietigen. Ook was de eerste Moslim Broederschap president tijdens zijn campagne op een TV-opname te zien waarin hij instemmend knikte toen de spreker op het podium de massa opzweepte om oorlog te voeren tegen Israël en alle Joden uit te roeien.

Al-Aryans oproep aan de Egyptische Joden terug te keren zijn extra wrang als bedacht wordt dat na de machtsovername van de Broederschap religieuze minderheden in Egypte -met name Christenen- nog veel heviger worden vervolgd dan voorheen.

6 miljoen Joden in Israël

Bovendien is uitgerekend Israël het land waar Arabieren -zo’n 1 miljoen in getal- dezelfde vrijheden en rechten genieten als de Joodse meerderheid, die zojuist de emotionele grens van 6 miljoen heeft gepasseerd (2).

Xander

(1) Ynet News
(2) Arutz 7