Aanslagpleger moskee Nieuw Zeeland noemt zich in manifest eco-fascist en racist

Schutter zegt voor vuurwapens te hebben gekozen omdat hij hoopt een burgeroorlog in de VS te ontketenen – Aanslag doet denken aan Anders Breivik in 2011, die ook een manifest opstelde alvorens 77 mensen te vermoorden.

————————————————————————————————————————————-

Drie mannen en een vrouw zijn gearresteerd na de ergste terreuraanslag die ooit in Nieuw Zeeland plaatsvond. Doelwit was de Masjid Al Noor moskee in Christchurch, waar 49 mensen werden doodgeschoten en er nog eens 40 gewond raakten. De Australische media noemen de 28 jarige Brenton Tarrant als de (belangrijkste) schutter. Alvorens zijn goed geplande massamoord uit te voeren publiceerde hij een 74 pagina’s tellend manifest waarin hij stelt ‘van nature een eco-fascist’ te zijn, en zijn land op deze manier wil beschermen tegen de islam.

‘Ik ben een gewone blanke man, 28 jaar oud, geboren in Australië, lid van de arbeidersklasse, met een laag inkomen,’ begint Tarrant zijn manifest. ‘Mijn ouders zijn van Schotse, Ierse en Engelse afkomst. Ik had een gewone kindertijd, zonder grote problemen. Ik had op school weinig zin om iets te leren en ging maar net over.’

‘Ik ben dus een gewone blanke man uit een gewone familie die besloten heeft op te komen voor de toekomst van mijn volk,’ vervolgde hij. Tarrant beschrijft zich daarna als een ‘teruggetrokken en voornamelijk introvert persoon’ die ‘van nature een eco-fascist’ is.

Nieuw Zeeland zou oorspronkelijk niet het doelwit van zijn aanslag zijn geweest. Hij was alleen naar het land gekomen om er te plannen en te trainen. ‘Daar begon ik ongeveer twee jaar geleden mee, en drie maanden van te voren op de locatie in Christchurch.’

‘Brexit: Britse volk sloeg terug tegen massa immigratie’

Over Brexit had hij ook iets te zeggen: ‘Dat was het Britse volk dat terugsloeg tegen massa immigratie, culturele vervanging en globalisme. En dat was een geweldige zaak.’ Tevens zei hij de Amerikaanse president Donald Trump alleen te steunen als ‘symbool van hernieuwde blanke identiteit en gemeenschappelijke doelen. Maar als beleidsmaker en leider absoluut niet.’

Vuurwapens om burgeroorlog VS te ontketenen

In het manifest stelde hij ook dat hij speciaal voor vuurwapens koos omdat hij hoopt dat dit de heftige discussie in de VS over het recht op het bezit van vuurwapens zal beïnvloeden. ‘Met voldoende druk zal de linkervleugel in de VS proberen het tweede amendement op te heffen. De rechtervleugel zal dit als een aanval op hun vrijheid zien,’ waarna er een burgeroorlog kan losbarsten.

Premier Nieuw Zeeland: ‘Migranten zijn ons’

De premier van Nieuw Zeeland, Jacinda Ardern, sprak van ‘één van de donkerste dagen van ons land… Velen van hen die direct geraakt zijn door de schietpartij kunnen migranten zijn… zij hebben Nieuw Zeeland uitgekozen als nieuw thuis. Zij zijn ons. De persoon die dit geweld heeft gepleegd hoort niet bij ons.’

Wereldwijd, ook in Nederland, worden moskeeën extra in de gaten gehouden, al zijn er in ons land geen aanwijzingen dat die gevaar lopen.

Breivik en false-flag

De aanslag doet enigszins denken aan die van Anders Breivik, die in 2011 een zomerkamp van linkse jongeren aanviel en tevens een bomaanslag in Oslo pleegde. Bij deze aanslagen kwamen 77 mensen om het leven.

Breivik identificeerde zich in zijn eigen manifest als een extreemrechtse, anti-islamitische nationalist, maar bleek later lid te zijn geweest (?) van de Vrijmetselaars, een globalistische organisatie die zich juist verzet tegen het nationalisme. Op onafhankelijke en alternatieve media werd daarom druk gespeculeerd dat Breivik mogelijk een 9/11 achtige ‘false flag’ aanslag had gepleegd.

Extra verdacht was het feit dat een Noors anti-terreur SWAT team amper 2 dagen voor de aanslagen oefende op het reageren op een serie bomexplosies, en dat op slechts 200 meter afstand van waar Breivik zijn bom zou hebben geplaatst.

Bovendien had Breivik in zijn geschrift zijn grote bewondering geuit voor Al-Qaeda, waar hij zelfs mee wilde samenwerken om te proberen massavernietigingswapens te krijgen, om deze vervolgens in grote Europese steden te laten exploderen, zodat het publiek zich massaal tegen de islam zou keren.

Xander

(1) Zero Hedge


1

 1. Reacties overgenomen van Xandernieuws.punt.nl

  jottem op 15-03-2019 14:50
  Ach, vliegen is ook dodelijk. Men krijgt eelt op de ziel, haalt de schouders op, en hoopt dat het weerbericht nu eindelijk eens een keer klopt.

  willy op 15-03-2019 15:15
  Extreem rechts is een even groot gevaar als extreem links. als mensen door diversiteit hun identiteit verliezen dan gaan ze domme dingen doen zoals onschuldige mensen doden, dit kan en mag men niet aanvaarden. en wat de Britten betreft die komen nooit los van de EU Britse humor misschien?

  Tom Hendrix op 15-03-2019 15:33
  @Willy: 15.15. uur. Met U eens Willy. Ondanks dat ik de islam, een verwerpelijke ideologie vindt, ben ik tegen geweld tegen andersdenkenden. Geweld lokt enkel nog tegengeweld uit, het lost Niets op.

  Lydia op 15-03-2019 15:56
  Het is uiteraard heel erg! Maar wel jammer dat onze media zo selectief is…. Deze aanslag wordt breed verslagen, maar aanslagen tegen Joden of Israël krijgen zo weinig mogelijk aandacht…. Triest!

  Steven op 15-03-2019 15:56
  Als een blanke een dergelijke aanslag pleegt dan volgt er direct.. volledige naam en complete foto. Dan geldt het recht van privacy ineens niet meer.

  Maar zodra een moslim ergens een tent leeg schiet, dan wordt de dader zoveel mogelijk onder het tapijt geveegd.

  rescue op 15-03-2019 16:06
  Het is te betreuren dat op niets ontziende wijze mensen worden afgeslacht, maar dat geldt ook voor de meer dan verschrikkelijke moordpartijen door IS gepleegd, die ook nog eens door het westen werden gefinancierd. Met dat IS zo goed als verslagen is wordt het ene na andere massagraf ontdekt, maar daar zie je niets van. Dat daardoor alleen maar meer kwaad met kwaad wordt vergolden is een triest gevolg van haat en leugens.

  mijn mening op 15-03-2019 16:14
  Voor mij moet geweld van elke soort en waar het ook vandaan komt, behalve in het geval van legitieme verdediging, unaniem worden veroordeeld

  Tom Hendrix op 15-03-2019 16:23
  @ rescue: 16.06. uur. Ook dat is waar!

  Koddebeier op 15-03-2019 16:43
  De dader(s) waren communist en eco-fascist.

  Dus Extreem Links (lijkt mij) Maar rechts krijgt de schuld.

  Rigoberto op 15-03-2019 16:58
  Sommige mensen hebben er meer moeite mee zelfbeheersing te oefenen dan andere. Hoe komt dat vragen wij ons soms af. De opvoeding of ervaringen uit het verleden kan daar de oorzaak van zijn. Als het aankweken en tentoonspreiden van zelfbeheersing voor ons geen probleem lijkt, kunnen we daar blij om zijn. Maar we moeten beslist medegevoel en begrip tonen voor degenen die er meer moeite mee hebben zelfbeheersing te oefenen, ook al vinden we hun gebrek aan zelfbeheersing soms storend.

  Doden mag in geen geval niet. Het beroven van het leven van een ander is een zonde. Door ons in de positie van de ander te verplaatsen, voelen en denken wij zoals hij. Onder die omstandigheden zullen wij merken dat begrip, waardering en respect kunnen groeien, zelfs als wij het oneens zijn. Moslims zijn overweldigd door problemen en niet in staat een bevredigend antwoord te vinden op de vraag wat het doel van het leven is.

  Zij hebben en zien ook geen oplossing voor hun problemen. Zij leven volgens de regels van de koran die gruwelijk, hard, meedogenloos, en niets ontziend zijn. Zij moeten in naam van Mohammed ongelovigen afslachten. Deze mensen hebben de wereldse haat op hun hals gehaald in het verleden, het heden, en in de toekomst. De wereld is het beu en slaat nu terug. Ook in Zuid. América is het niet pluis. Daar begint het bloed dagelijks en regelmatig ook te druppelen door problemen met moslims. Daar worden ook moskeeën aangevallen. Dus het probleem komt niet van de inheemse bevolking maar van de moslims, en het is tig keren bewezen, het houdt maar niet op.

  Moslim vrouwen worden dagelijks lastig gevallen. Zelfs de politie gaat niet meer surveilleren zoals afgesproken bij de moskeeën. En als het toch moet, vragen de agenten en hun chef geld hiervoor. Vorige week Zaterdag avond werd een auto van een moslim vrouw beschadigd en in brand gestoken. Toen haar man verhaal kwam halen bij een stel jongeren die onder een boom zaten, werd zijn gezicht totaal vernield met een honkbal knuppel en hij werd daarna in brand gestoken terwijl hij hevig dood bloedde.

  Moslims, zowel man als vrouw durven al een week hun huis niet uit. De jongens uit de buurt hebben geld geroken en hebben hun dienst aangeboden door boodschappen en andere dingen te doen voor hun maar wel tegen betaling. Tja, de ene zijn dood, is de ander zijn brood. Maar zo moet het niet zijn. Er moet vrede en rust heersen tussen mensen, maar de wereld staat op z’n kop momenteel. Ook in Brazil en Honduras begint het een beetje heet te worden.

  emile op 15-03-2019 17:03
  Ik ben geen moslim. Ik vind het een vreselijke daad en ik heb medelijden met de slachtoffers / nabestaanden.

  Freedomfighter op 15-03-2019 17:17
  Zaaien en oogsten verhaal…

  rudy op 15-03-2019 17:30
  Heb respect voor iedereen en heb u vijanden lief (zelfs indien dat zéééér moeilijk is) !!

  Doordenker op 15-03-2019 17:39
  Erg, maar toch blijft de Islam met ruime voorsprong de grootste bedreiging voor onze veiligheid en onze way of life.

  Islamism still biggest threat to Swedish national security, domestic spy agency sayshttps://www.rt.com/news/453944-islamism-biggest-threat-sweden/

  Tabris op 15-03-2019 17:50
  Moskeen worden nu beschermt maar je kan er vergif op innemen dat er nu vergeldingsaanvallen op kerken komen. Deze aanval wordt breed uitgemeten maar waarom de volgende van de laatste maand niet?:

  The Taliban storm a checkpoint and massacre ten local security personnel.

  al-Shabaab bombers murder eight patrons at a livestock market.

  The Taliban massacre sixteen local soldiers.

  At least one woman is among six civilians hacked to death by ADF Islamists.

  Sunni bombers strike a Shiite political gathering, killing eleven

  A group fighting for Sharia sets off a car bomb outside a restaurant, killing seven.

  The Taliban storm a government checkpost, killing ten.

  A suicide bomber opens fire on a restaurant before denotating, killing nine

  Fundamentalists slaughter thirty civilians during an assault on a hotel

  A brutal attack by the Taliban on a local security base kills over two dozen.

  Jihadists murder a young herdsman, then booby-trap his body with a bomb that kills seventeen others, including family

  Six woman are among nine street cleaners massacred by al-Shabaab

  The severed heads of fifty Yazidi sex slaves are discovered in the former caliphate stronghold

  Cefas op 15-03-2019 18:12
  Vroeg of laat wordt de bal teruggegekaatst. Na 15 jaar moslimterreur tegen het westen (Bataclan 150 doden) wordt er nu teruggeslagen. Niet goed natuurlijk maar het gebeurt. Nu kijken wat er met Urk gebeurt. Hopenlijk loopt het met en sisser af, maar het broeit in het westen, mede door het slappe gedoogbeleid en de open grenzen van de EU. Er wordt niet geluisterd naar de autochtone bevolking en eens wordt de rekening gepresenteerd van een falend overheidsbeleid met burgeroorlog als gevolg.

  Syl op 15-03-2019 18:29
  Er zijn 2 dingen waar ik mij gigantisch aan erger:

  – Blanke dader en men publiceerd met naam en toenaam, bij een moslim dader is er sprake van een verwarde persoon.

  – Een moslim pleegt een aanslag en de kerk krijgt geen extra beveiliging, maar als een blanke een aanslag pleegt, dan weet men niet hoe snel een moskee extra beveiliging moet krijgen.

  Dat er zo’n aanslag stond te gebeuren was natuurlijk een kwestie van wachten, men is het zat om elke keer vanuit de islam afgeslacht te worden.

  Praat ik dit goed? Nee zeker niet, maar verrast ben ik evenmin.

  Eli020 op 15-03-2019 18:31
  Walgelijke aanslag. Helaas vallen dit soort incidenten niet uit te bannen. Hoe de MSM dit dan weer aangrijpt voor propgandadoelen is ook walgelijk te noemen. Net als Aboutaleb of een Halsema die een moskee bezochten. Gebeurde dit ook in kerken nadat die overhoop werden geschoten? Net lals politiebewaking bij moskeen, symboolpolitiek ten top.

  pluto op 15-03-2019 19:05
  Dit is een uiterst laffe daad, onschuldige mensen die niets hebben misdaan in hun gebedshuis afschieten bestaat geen enkel excuus voor.

  mijn gedachten en gebeden gaan dan ook uit naar de nabestaanden. Moge zij worden bijgestaan dit onmenselijke verdriet te verwerken, en de kracht ontvangen hun leven weer op te paakken, dat nooit meer hetzelfde zal wezen.

  kim op 15-03-2019 19:13
  Het zat er aan te komen, met andere woorden te verwachten, want dat is de bedoeling van de NWO oftewel schildpad Soros en zijn consorten die een verdeeldheid willen brengen in onze samenleving. De Westerse wereld moet kapot. Israël moet kapot, alles moet kapot. Islamieten moeten in eigen gebied blijven want daar zijn ze meer veilig dan in ons leefgebied. Of toch niet, want kleine meisjes worden mishandeld en mannen mogen alles, het zijn allesomvattende misdadige criminele misdadigers.

  Onze Westerse cultuur wordt beuwst om zeep geholpen. Door de Bilderberggroep.

  Bert op 15-03-2019 20:38
  Met geweld los je niets op.

  Inlichtingen diensten vechten al sinds mensenheugenis tegen extremisme. Als twintiger was ik ook bij inlichtingendiensten betrokken. Een van de eerste dingen die ik leerde was dat mensen op basis van (geloofs) overtuiging in staat zijn tot de meest vreselijke daden. Ik was toen stomverbaasd omdat in mijn tijd door iedereen de Sovjet Unie als groot gevaar werd gezien. Ik kon me niet voorstellen dat mensen in naam van God elkaar zouden vermoorden. Maar dit werd mij wel verteld en na de koude oorlog realiteit.

  Er zijn goede en foute moslims zoals er ook goede en foute Christenen zijn.

  Verschillen van mening los je niet op met moord en doodslag maar door de dialoog aan te gaan.

  Mensen die tegen wie dan ook geweld plegen horen in de gevangenis. Ik ben ervan overtuigd dat Jezus met de Moslims in gesprek zou zijn gegaan en door middel van knappe vergelijkingen ze de juiste weg zou hebben gewezen.

  kim op 15-03-2019 20:56
  Beste Rigoberto op 16:58,

  de islam is een walgelijk iets. Alles mag. Zoals ons te uitmoorden omdat we die idiote ideologie niet aanhangen. Wat een …. heet ! Natuurlijk is het vreselijk dat je naasten worden vermoord, maar … wat doen ze dan in de beschaafde wereld? Pas je aan en ga naar de kerk maar niet zo demonstratief je zogenaamde ideologie beleiden. En het ons opdringen, wat trouwens nooit gaat lukken. Blijf in je eigen geloof en vernietig ons niet dan laat iedereen zich met rust. Nogmaals, waar een ieder woont, vermijd de islam want dat is haat. De islam hoort niet thuis in de beschaafde wereld.

  @emile, ik heb ook medelijden, maar je moet je wel bedenken dat IS slachters geen genade hebben en hoofden afhakken. Van ons.

  Rom op 15-03-2019 21:05
  Wat is nou het verschil tussen links goddeloos en rechts goddeloos.Weet jij het?Ik niet.

  Rosalie op 15-03-2019 21:56
  Ik had meteen het gevoel dat hij een stroman was van de Elite omdat meteen de motieven breed werden uitgemeten. De dader was blank, hij was een racist, een verdediger van het gezin, een cultuurbehouder. Zo werd gezegd in het journaal. Zo worden mensen die kritiek durven uiten op de islam meteen monddood gemaakt. Moslims weer in de hoek van de slachtoffers geduwd . En mensen die voor het gezin zijn en de eigen cultuur weer argwanend bekeken. Het is weer de verdeel -en heerstactiek. Was er ook zo’n commotie bij de aanslagen op synagogen in Frankrijk? Of bij de priester wiens keel werd doorgesneden.? Op de Jezedi’s die afgeslacht werden?Kreeg de Joodse man bescherming toen zijn winkel werd aangevallen tot 2x toe ?Geweld is slecht of de kogel nu van de islam komt of van welke andersdenkenden dan ook. We kunnen alleen bidden voor wie ons haten, zo zegt Jezus.

  Rigoberto op 15-03-2019 22:16
  Kim. Volkomen heb je Kim, en ook de rest van de reacties hierboven. Men is het beu, ook de nederlanders, want hun geduld is op op op.

  Chris2 op 15-03-2019 22:22
  Uit het manifest blijkt dat de dader linkse sympathieen heeft. Zo bewonder hij China. Heeft een afkeer van het kapitalisme en is bewust bezig met klimaat en ecologie. Het etiketje (extreem) rechts is snel geplakt, maar past toch niet (helemaal). Net zo min als dat de dader een fan van Trump si, wat al beweerd wordt. Lees het manifest zelf op http://www.ejbron.wordpress.com

  2120 op 15-03-2019 22:32
  En voorzeker, onder hen is er een groep die hun tongen verdraaien tijdens de voordracht van het boek,zodat jullie denken dat het in het boek vermeld staat, terwijl het niet in het boek vermeld staat.En zij zeggen: “Het komt van Allah,” terwijl het niet van Allah komt.En zij zeggen leugens over Allah, terwijl zij het weten” – Soera al Imraan, ayah 78

  hfk op 15-03-2019 23:51
  geloof de grootste veroorzaker ,al eeuwen lang ,van al de ellende in deze wereld.Men slacht elkaar af .om het geloofNiet te bevatten.Geloof zit in je zelf ,niet in een boek ,geschreven door mensen.Dit is god zyn bedoeling nooit geweest.Moorden van uit zyn naam-De wereld is verrot.Anders kan ik er niet van maken.

  Nieuw Begin op 16-03-2019 00:21
  Nog vergeten te vermelden dat deze Australische jihadist een Nederlandse vrouw had getrouwd en dat hij in Australie een politieagent wilde onthoofden:

  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/australische-jihadist-75-jaar-turkse-cel-in/ar-BBUP7ze?ocid=mailsignout

  Is dus door een Turkse rechter voor 7.5 jaar naar de gevangenis gestuurd. Waarschijnlijk een goede aantekening op zijn IS kalifaat CV!

  Nieuw Begin op 16-03-2019 00:35
  Frans Timmermans

  Vanavond was deze socialist en EU fanaat ( mogelijk de opvolger van Juncker) even te gast bij De Wereld Draait Door en ventileerde daar weer zijn mantra dat eel Europa weer onder het virus zit van anti Joden en anti Islamieten. Hij noemde dat in één zin dus. Wat een geschoedvervalsing, wat een gotspe om antisemitisme op één lijn te zetten met de wereldwijde begrijpelijke aversie tegen de islam niet in de laatste plaats vanwege de immense aantallen slachtoffers die de islam wereldwijd in al die eeuwen heeft gemaakt en nog gaat het maar door nietwaar Saoudi Arabie, transporteurt van het afschuwelijke salafisme. En natuurlijk krijgt deze dodelijke variant van de islam geen strobreed in de weg gelegd door westerse musltinationals en daarom sluiten ook politici en media de rijen en komt de valse proleet weg met zijn haattirades tegen ongelovigen. Het is een nagenoeg niet uit te roeien fenomeen die religie met name niet omdat op afval, bijvoorbeeld door bekering tot het Christendom, nog steeds , tot op deze dag, de doodstraf staat!

  Bedenk ook eens hoe in de VN steeds vaker pedofielen de macht hebben en dat de VN thans 57 islamitische landen als lid heeft. En deze VN zit ook achter dat meisje uit Zweden met de haarvlechten en haar kruistocht tegen westerse regeringen die meer aan redding van de planeet moeten doen. Zij is ook de motor achter klimaat spijbelaars. Ze is voorgedragen voor de Nobel prijs voor de vrede.

  En zo is vrijwel de hele wereld , ieder voor zich, bezig om de islam te dienen, van Timmerfrans tot dit ogenschijnlijk bewogen meisje met de vlechten die vect voor een leefbare planeet. Ontroerend he?

  Nieuw Begin op 16-03-2019 00:39
  @ hfk op 15-03-2019 23:51

  De wereld is verrot. Anders kan ik er niet van maken. Geheel goed gezegd hfk!

  En daarom gaf God Zijn Eniggeboren Zoon opdat eenieder die in Hem gelooft niet verloren ga maar het eeuwige leven hebbe!

  Shalom!

  rescue op 16-03-2019 01:11
  Vroeg of laat zullen Sodom en Gomorra en Mecca en Medina elkaar naar de strot vliegen, berg je dan maar.

  Leon op 16-03-2019 01:41
  Even los van deze idiote actie (die ongetwijfeld zou kunnen leiden tot een soortgelijke tegen reactie) in de stijl van Breivik wil ik

  A > net als sommige anderen hier mijn “verbazing” uitspreken over de 1 zijdigheid van onze leiders die direct pro islam handelen (is eigenlijk geen verbazing maar een bevestiging van wat velen al weten en dagelijks ervaren). Medeleven uiten is wat anders als belastinggeld doneren voor extra security. Dat was nooit gebeurd als een jihadi op zondagmorgen een kerk was binnen gelopen…

  B > reactie op Bert/15-03-19/20.38 uur > als voormalig medewerker van een afdeling stiekum bent u overtuigd dat Jezus de dialoog zou zijn aangegaan. Laat ik u dan vertellen dat de Bijbel dan nooit had kunnen vermelden dat Hij aan het kruis was gestorven en weer was opgestaan. Dan was Hij namelijk door deze lieden gestenigd voor blasfemie. Er is geen god dan allah en mohammed is zijn profeet. Deze mensen laten zich niet van hun pad afbrengen; en zeker niet als dan ook nog een Jood hun middels gelijkenissen de waarheid tracht te laten inzien…

  Laten we bovenal niet vergeten dat sommige aanhangers van de islam hebben staan juichen bij iedere aanslag van een jihadi sinds 9-11….en dat het gros van de aanhangers van dezelfde ideologie er keer op keer het zwijgen toe doet als dat kleine deel van hun geloofsgenoten hun blijdschap uiten over dode westerlingen. Wie zwijgt stemt toe.

  Menselijk gezien is het triest dat dit gebeurd is maar het niet erger als alle andere ondertussen gepleegde aanslagen. Waar we mee moeten leren leven zeggen sommige politici…..De grootste schok van vandaag was om te ervaren dat deze daad nu een keer uit een andere hoek kwam…

  rudy op 16-03-2019 08:30
  Is deze terrorist dan een communistische spion van de Globalisten die één Wereldregering willen ??

  Wat wij nu zien is een oorlog tussen Globalisten en nationalisten.

  Wilma op 16-03-2019 08:49
  Dit is allemaal in scene gezet, net zoals in Noorwegen het duister op aarde wil de macht behouden en dat zal niet lukken. Het Licht overwint altijd. Dus mensen laat je niet meeslepen in dit negatievisme. Vrede voor alle mensen

  Nieuw Begin op 16-03-2019 09:41
  Global Terrorism Index 2018:

  https://reliefweb.int/report/world/global-terrorism-index-2018

  Download een Engelse PDF met alle cijfers van het terrorisme wereldwijd.

  De vijf meest betrokken landen bij aanslagen:

  Irak, Afghanistan, Nigeria, Syrie en Pakistan

  Tycho op 16-03-2019 10:15
  Na dat ik al tweemaal ben gestoken door een alochtoon mag ik ze tog wel kwaad worden.

  Nieuw Begin op 16-03-2019 10:17
  Ruud Koopmans (58) waarschuwt voor de toenemende invloed van moslimfundamentalisten in Europa. Ook na de aanslagen in Nieuw-Zeeland moet dat kunnen, zegt de auteur van het boek ‘Het vervallen huis van de islam’. ‘Extremisme en geweld moet je messcherp bekritiseren, waar het ook vandaan komt.’

  https://fd.nl/weekend/1293232/het-is-haat-die-tot-haat-leidt-niet-de-kritiek-op-haat

  Boekbespreking: socioloog Ruud Koopmans in het FD:

  Citaat uit de inhoud:

  Dat islamitische landen ‘zo achteruit hollen’ heeft gevolgen voor Europa, waarschuwt Koopmans. ‘Het aantal democratieën in de islamitische wereld nam de laatste jaren alleen maar verder af. De desintegratie van de islamitische wereld is niet te stoppen. Natuurlijk is dat een bedreiging voor de wereldvrede. Daar spelen zich de grootste conflicten af, ontstaan de grootste vluchtelingenstromen. Die hebben enorme politieke repercussies in Europa. Allemaal hebben we hier met de verliezers in de islamitische wereld te maken. We hebben het over het klimaatprobleem, maar dit is het grootste probleem dat op ons afkomt.’

  Bruce op 16-03-2019 11:27
  Aan Kim:

  Beste Rigoberto op 16:58,

  de islam is een walgelijk iets. Alles mag. Zoals ons te uitmoorden omdat we die idiote ideologie niet aanhangen. Wat een …. heet ! Natuurlijk is het vreselijk dat je naasten worden vermoord, maar … wat doen ze dan in de beschaafde wereld? Pas je aan en ga naar de kerk maar niet zo demonstratief je zogenaamde ideologie beleiden. En het ons opdringen, wat trouwens nooit gaat lukken. Blijf in je eigen geloof en vernietig ons niet dan laat iedereen zich met rust. Nogmaals, waar een ieder woont, vermijd de islam want dat is haat. De islam hoort niet thuis in de beschaafde wereld.

  Wat een domme reactie zeg. Eerst moet men naar de kerk, en niet naar de moskee? Is dat wat je zegt? Dus moslims die hier komen mogen hun religie niet aanhangen maar moeten naar de kerk? Als jij naar een islamitisch land gaat ga je dan ook naar de moskee in plaats van naar de kerk?

  En je hebt het over dat de islam een ideologie is en uit is op vernietiging. Wel eens de bijbel gelezen? Zijn de bijbellezers niet uit op de vernietiging van andersdenkenden? Lees Openbaring eens? Waarin de ongelovigen op verschrikkelijke manier aan hun einde komen, toegejuicht door de “heiligen”?

  Hoe denk je overigens dat Europa en Amerika gekerstend zijn? Met bidden en de dialoog? Hehe, ken uw geschiedenis…

  Ontopic:

  Verschrikkelijke daad van deze persoon. En ook verschrikkelijk dat XN deze dader omschrijft als een eco-facist, terwijl het overduidelijk een rechts extremist is die geloofde in dingen waar XN al jaren mee kokketeert. Namelijk dat de immigratie door de overheid georchestreerd is en dat men de blanken wil uitroeien door massa-immigratie toe te staan.

  Deze dader had tegen IS moeten vechten in Syrie of Irak, zoals bepaalde Amerikanen, Noren, Fransen en zo voort doen (kijk maar naar het programma “hunting IS”). Maar neen, hij dood onschuldige, onbewapende mensen. Wat een held.

  Tegenstander op 16-03-2019 12:04
  Wie de werkelijke daders zijn, dat is het “Beleid” in Nederland, in Europa, in de hele wereld! Natuurlijk is het vreselijk wat de medemens aldaar is aangedaan, maar uitsluitend door het verrotte beleid heeft dit allemaal zo ver kunnen komen. Er zitten overal waanzinnigen op cruciale plaatsen, die in je smoelwerk zich het brave schooljongetje tonen met de mooiste leugenachtige plannen, maar als het waanzinnige tuig zich veilig voelt alleen maar dood en verderf wil zaaien!

  Het is al vaker gezegd op deze site dat het er aan stond te komen, welnu de krankzinnigen hebben hun zin “Jetzt geht es los”!

  Jerommeke op 16-03-2019 12:06
  Gewwon een verwaarde man dus niets aan de hand.

  Oma op 16-03-2019 12:08
  74 pagina’s tellend manifest en de internet-inquisitie aka veiligheidsdiensten aka online overheids-spionnen hebben dat gemist? Zeer zwak….of nét weer een smoes om internet pogen aan banden te leggen? Hahaha…blijven proberen om ons de mond te snoeren voor kritiek op islam en islamitische terroristen….Haatberichten op sociale media bannen? Dan moeten ze eerst in moskeeën eens gaan luisteren, de haatspeeches daar tegen onze maatschappij kweekt radicalen, jihadi’s en wraakzuchtige lone wolves, die hun ‘inspiratie’ halen uit dat achterlijke bijgeloof.

  En jah, de strategie wordt nogmaals ontmaskerd: extreem línks pleegt terreur om extreem réchts de schuld in de schoenen te schuiven (lees: nationalisme, wij mogen níet opkomen voor onszelf, daar gaat het om telkens als extreem/rechts ter sprake komt!). Ten alle prijze moet de wereldwijde gesel van islam beschermd worden, vooral door de politiek, met zoveel mogelijk zelfkastijding en ons voorliegen om schuldgevoelens op te wekken…wij zouden de schuld zijn van de ingebakken haat van moslims tegen ongelovigen…???

  Nu worden wéér belastinggeld en manschappen verkwist om moskeeën (waar haat tegen ons wordt gepredikt notabene!) te beveiligen in europa want moslims zijn bang over een aanslag aan de andere kant van de wereld?

  Alléz, laten we hopen dat moslims hier dan nu ook bang genoeg zijn dat ze niet meer zo hoog van hun minaret blazen en hun eisen om onze maatschappij te islamiseren achterwege gaan laten, óns met rust laten en uit ons bestuur blijven met hun achterlijke bijgeloof.

  Misschien geen slechte zaak op de keper beschouwd: soepjurken en hoofddoeken verdwijnen nu misschien uit ons straatbeeld uit angst voor aanvallen en dit zou de integratie bevorderen? Zo krijgen moslims een koekje van eigen deeg: door intimidatie integreren, dat zijzelf gebruiken om hun religieuze regels op te dringen aan onze maatschappij. (Ongesluierde vrouwen beledigen, bedreigen en intimideren om te kunnen bepalen hoe ze zich volgens de koran moeten ‘bedekken’ om niet verkracht te worden….nu zullen moslima’s hun hoofddoek vaarwel zeggen zodat ze geen doelwit worden?) De boemerang komt vól terug….karma is een bitch! 😉

  Raveltje op 16-03-2019 12:45
  Onschuldige mensen vermoorden is niet goed te praten

  Het is allemaal zo extreem geworden.En komt er nu een ander bloedbad Achterweg ?

  Kwaad met kwaad vergelden ?

  Alleen moskeen beveiligen is geen optie, een terrorist kan overal opduiken.

  Of het nu islam is of een andere sekte, ze lijken allemaal te willen moorden.

  En wie bekommerd zich om eigen bevolking en cultuur wordt op een zijspoor gezet.

  Doordenker op 16-03-2019 14:11
  De vraag kan gesteld worden wat al die devote moslims eigenlijk in een ‘ongelovig’ land zoals Nieuw-Zeeland doen.

  Dragen ze iets bij aan de welvaart van dat land of zuigen ze er gewoon de uitkeringen leeg?

  Zijn die moslims allemaal vluchtelingen en wat of waarvoor vluchten ze dan? Zijn er geen rijke ‘gelovige’ moslimlanden die deze devote moslims kunnen opvangen en onderhouden?

  De linkse politiekers die deze bevolkingsgroep, waarvan de cultuur haaks staat op onze eigen ‘way of life’ het land binnengelaten hebben, zijn de échte eindverantwoordelijken voor de uit de hand lopende negatieve gevolgen (zoals deze aanslag) van hun nefaste open grenzen politiek die ze de eigen bevolking ongevraagd door de strot duwen.

  GT op 16-03-2019 14:20
  Fals Flag!

  Tom Hendrix op 16-03-2019 14:36
  @Kim: 19.13. uur, op 15/3. Juist Kim. Het zijn de duivelse machten en hun lakeien, die achter alle ellende en bloedvergieten zitten op deze wereld. En U heeft er 2 terecht genoemd. Maar vergeet ook niet Bilderberg, de vrijmetselaars en de illuminati.

  Sjuad op 16-03-2019 15:56
  Begrijp dat bloed en kogelgaten ontbreken,,

  Tom Hendrix op 16-03-2019 16:47
  @Doordenker: 14.11. uur. Juist. Want Saoedie-Arabië, daar bulkt het van het geld, en ook nog ruimte zat. Waarom gaan de moslims daar niet naar toe, vraagt men zich af. Nu, daar is een antwoord op: “De Resolutie van Straatsburg”. Olie voor immigratie uit de islamitische landen.

  Bruce op 16-03-2019 17:08
  Aan Tom Hendrix:

  @Kim: 19.13. uur, op 15/3. Juist Kim. Het zijn de duivelse machten en hun lakeien, die achter alle ellende en bloedvergieten zitten op deze wereld. En U heeft er 2 terecht genoemd. Maar vergeet ook niet Bilderberg, de vrijmetselaars en de illuminati.

  Natuurlijk kerel. Als moslims een aanslag plegen dan is het de schuld van de islam. Maar als een blanke australier dat doet is het de schuld van anderen? En dan noemen we uiteraard de VM er ook bij… Ga je eerst eens verdiepen in de werkelijke aard van de VM, voordat je met zulke laster komt. De werkelijke aard van de VM is namelijk het jezelf beter maken. En dat is vloeken in de kerk voor mensen die menen dat Iemand alles al heeft opgelost en er niks meer van jezelf afhangt.

  Vandaar dat veel christenen geloven in de duivelsheid van de VM… Allemaal onwetendheid…

  De man die de aanslag heeft gepleegd geloofde precies wat hier is verkondigt, wat Wilders al jaren roept, wat extreem rechts al jaren roept. Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend en eruit ziet als een eend hoef je het niet een giraffe te noemen.

  Tom Hendrix op 16-03-2019 17:52
  @Bruce: 17.08. uur. U legt mij woorden in de mond die ik nooit gezegd heb. Ik walg van elke vorm van geweld. Bent U ook zo consekwent om te veroordelen de aanslagen op christelijke kerken? U speelt op de man, in plaats van de bal. En de VM, daar hoeft U mij niet voor in te lichten, ik ken hun ware bedoelingen, wereldheerschappij, met als chef de duivel zelf.

  Perry op 16-03-2019 18:12
  Krijgen de moslims eens koek van eigen deeg, weten ze nou ook eens hoe al die mensen zich voelen die slachtoffer zijn geworden van die islam. Hier kon je op wachten dat dit een keer zou gebeuren, alleen had ik het niet in Nieuw Zeeland verwacht. En wat sommigen zeggen dat je geweld niet met geweld moet bestrijden dat is natuurlijk de reinste onzin, langs de kant toe staan te kijken en hope op betere tijden dat is toch het toppunt van naïviteit. Diegene die wind zaait zal storm oogsten. En dat is wat ik hoop dat die moslims in de toekomst te wachten staat, een grote storm.

  Lechaiem op 16-03-2019 18:15
  Bruce:

  Er zijn geen Kerken in Moslim landen. Tja.

  adriaan op 16-03-2019 19:11
  Een verschrikkelijke aanslag in Nieuw Zeeland met enorme gevolgen. Alle mensen die daar een dierbare hebben verloren zullen dit de rest van hun leven meedragen. En dat door een fundamentalistische gek. Helaas komen deze dwazen in elke cultuur en onder elke etnische bevolkingsgroep voor, dat blijkt maar weer. En daar moeten wij als bevolking krachtig stelling tegen nemen. Niet dat het helpt, gezien de recente geschiedenis van aanslagen in Europa, Rusland, de VS en ook Islamitische landen. Maar wat mij stoort is de achterlijke houding van sommige “burgermeesters” in Den Haag , Amsterdam en ook Rotterdam, die gelijk naar een moskee gaan om mee te huilen. Voor het eerst zag ik 2 vrouwen in de moskee, zonder hoofddoek (Halsema en Krikke) staan preken op het Islamitische katheter. En spraken zij hun afschuw uit tot alleen maar Moslimmannen.Waarom niet gelijk een oproep om hun vrouwen erbij te halen in de moskee,want ook zij voelen de”pijn” en angst van deze verschrikkelijke aanslag ,dat zou een geweldig statement zijn geweest. Maar nee, zo vooruitstrevend en verheffend zijn deze Hoge ambtenaren niet, uit angst om op tere moslimtenen te gaan staan. Daar wringt de schoen.Als er in de Islamitische gemeenschap nu eens openheid zou zijn en man en vrouw gelijk werden gezien en behandeld, kan daarmee al een hoop ellende worden voorkomen. En als het geloof (ongeacht welk geloof) thuis beleden zou worden, en niet in een kerk of moskee, en een ider zich niet druk maakt om anderen, behalve om te helpen, dan zou de wereld er een stuk beter aan toe zijn. Misschien een Utopie, dat kan, maar lijkt mij de enige manier om het geheel te redden , zoniet , dan zal op zeker moment de ellende uitbreken.

  rescue op 16-03-2019 19:11
  Volgens een filmpje op ejbron is er geen enkel kogelgat en bloed te zien? Fake aanslag wellicht? Wie weet?

  kim op 16-03-2019 20:11
  @Bruce op 16-03, 11:27

  Zolang er nog vrijheid van meningsuiting is laat ik mijn stem c.q. pen de vrijheid. Volgens mij ben je een moslim. Moet je zelf weten. Maar ga niet hier onze wetten bepalen en jullie onverdraaglijke oppervlakkigheden opleggen die er niets toedoen. Die voegen totaal niets toe aan onze leefomstandigheid. Integendeel, ga terug naar van je vandaan komt. Ga lekker op je knieën en smeken om tig maagden (sukkel) te krijgen, waar zouden ze dan moeten zijn. De islam is een vernietigende organisatie en ik heb heel respect voor die prachtige vrouwen die zich losmaken hiervan. Alle respect. De islam is alleen maar dood en verderf, nog nooit een islamiet gezien die een arm om je heen slaat (alleen maar om te kopschoppen), het zijn haters, en die horen hier niet thuis.

  Goh, jij hebt hier wel vrijheid van meningsuiting ??? hoelang nog. Ga maar diep diep diep nadenken.

  U.G. Kempenaer op 16-03-2019 20:25
  Waarom is dit ineens geen verwarde man met een mogelijk lage bloedsuikerspiegel?

  Waarom gaan politici nu niet op bezoek bij blanke instellingen om daar te benadrukken dat blanken echt hele vriendelijke mensen zijn?

  Is dit ineens geen eenling?

  Moeten pers en politici nu ook niet terughoudend, depolariserend, deëscalerend en begripvol reageren?

  Er is met andere woorden weer sprake van een enorme selectieve verontwaardiging.

  Cefas op 16-03-2019 21:20
  Zou Halsema haar schoenen uitgetrokken hebben in de moskee?

  Anoniem op 16-03-2019 21:38
  De dader maakte in de rechtbank het 666 symbool met zijn rechterhand. (((o o met duim en wijsvinger met 3 andere vingers er achter gespreid. RTL nieuws noemde dit ‘een symbool dat door rechtsextremisten gebruikt wordt’. Dit is echter een verwijzing naar ‘het nummer van het beest’ dat door satanisten gebruikt wordt.

  Key op 16-03-2019 21:58
  GLP members says False flag. Kijk op het verbannen filmpje. (Is het daarom verbannen?).

  Er ligt al een kogel magazijn op de vloer op 06:53 min. als dader voor het eerst de moskee in gaat.

  Je kan het magazijn dan nog niet goed zien, maar als dader op 08:32 terugloopt, pakt hij dit magazijn op, waarbij je het heel duidelijk ziet, met de witte letters! Dit magazijn is nog helemaal vol.

  De big question is: hoe komt dat magazijn daar?

  Bruce op 16-03-2019 23:18
  Aan Kim:

  mensen die meteen uitgaan van iets en daar een heel betoog over houden zijn een reactie eigenlijk niet waardig. Ik ben geen moslim, nooit geweest ook. Ook beweer ik niet dat de islam alles is. Sterker nog, ik vind het als religie niks. Maar als mensen zitten er hele aardige mensen bij. En als jij niet hebt gemerkt dat een moslim een arm om je heen slaat dan ligt dit aan jou en niet aan de moslims. Zelf heb ik vaak genoeg armen om mij heen gevoelt van moslims uit vriendelijkheid. Mensen waar ik in mijn jeugd hele warme gevoelens voor had. En gastvrij dat ze waren!

  Als jij vindt dat de islam een vernietigende religie is dan is dat jouw probleem. Maar doe niet alsof christendom dit niet is. Mensen die menen dat christendom liefde is moeten eens Openbaring lezen. Staat vol met gruwelijkheden die de christelijke God persoonlijk met andersdenkenden gaat doen. Christenen waarschuwen niet voor niks “pas maar op, als je voor Gods troon staat dan….”….

  Denk daar maar eens over na Kim. Hoe jij mensen wegzet en denkt dat iemand moslim is omdat hij positief over moslims is. En hoe jij doet alsof jouw ervaringen met moslims leidend is voor alle moslims wereldwijd. En hoe christendom doet alsof hun God liefde is, terwijl dit dus duidelijk niet zo is. Zie je, ik vul niet eens in dat jij christen bent, want dat weet ik niet.. Denk er over na Kim, met die ene hersencel die nog over is.

  Michaël ;-{> op 17-03-2019 01:33
  @ Bruce op 16-03-2019 23:18

  ”Mensen die menen dat christendom liefde is moeten eens Openbaring lezen. Staat vol met gruwelijkheden die de christelijke God persoonlijk met andersdenkenden gaat doen. Christenen waarschuwen niet voor niks “pas maar op, als je voor Gods troon staat dan….”

  Maar God gaf vooraf wel een waarschuwing! Plus een weg naar verlossing! Met genoeg voorbeelden en tekenen.

  But if you don’t heed the warning, then, well… Need I say more?

  Denk daar maar ‘es over na. tata

  Tom Hendrix op 17-03-2019 07:13
  @Michaël: 01.33. uur. Dat doet Bruce niet.

  Oma op 17-03-2019 12:22
  @Bruce: “De man die de aanslag heeft gepleegd geloofde precies wat hier is verkondigt, wat Wilders al jaren roept, wat extreem rechts al jaren roept. Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend en eruit ziet als een eend hoef je het niet een giraffe te noemen.”

  Uit het manifest blijkt dat de dader linkse sympathieën heeft. Zo bewondert hij China….ow is china réchts of net communistisch en extreem línks?! Hij heeft een afkeer van het kapitalisme en is bewust bezig met klimaat en ecologie, hij noemt zichzelf een ecofascist, nét het tegendeel van extreem/rechts, toch? Maar het etiket ‘rechts’ is rap geplakt…(wordt ook onterecht als ‘nationalisme’ geduidt want opkomen voor eigen volk moet gecriminaliseerd worden)…het loopt als een eend, ziet eruit als een eend maar balkt als een ezel, wat is het dan?

  “Als jij vindt dat de islam een vernietigende religie is dan is dat jouw probleem. Maar doe niet alsof christendom dit niet is. Mensen die menen dat christendom liefde is moeten eens Openbaring lezen. Staat vol met gruwelijkheden die de christelijke God …”

  Wel, Bruce: het vingertje wijzen naar het christendom als vergoelijking voor de tégenwoordige gruwelijkheden en middeleeuwse, pedofiele achterlijkheid van islam is reeds lang achterhaald en helemaal géén argument. Je hebt vast ook de afkeer en leegloop van de kerk gemist? Blijf proberen…

  @Kim: Bruce is, met gelijkgestemden, door zijn zelfverloochening net de oorzaak dat islam tot een kanker is kunnen uitgroeien in het westen. Het verdedigen van eigen ondergang door op te komen voor religieuze fanatici die als doel hebben de hele wereld te onderwerpen aan hun achterlijke islam-ideologie.

  Zonder de steun en medewerking van zulke geitenwollensokken en naïevelingen, die geen idee hebben wat islam inhoudt en de fatale vergissing maken om deze gesel te bekijken vanuit hun westerse bril met bijbehorende menselijkheid die compleet afwezig is in deze doodscultus, zou islam nooit een voet aan de grond gehad hebben, nooit zoveel invloed gehad kunnen hebben op onze maatschappij als nu het geval is.

  Deze onwetende idioten zijn erger dan de terroristen, zij ondermijnen zichzelf en beseffen het nog altijd niet. Als ze wijzen naar ons als racisten voor kritiek op islam dan vergeten ze dat ze naar zichzelf wijzen want ook zij, als verdediger van moslims/islam, behoren voor moslims bij de verwerpelijke óngelovigen, dat schijnt nog altijd niet doorgedrongen te zijn?? Totale afwezigheid van gezond verstand en logica door onwetendheid?

  Tot slot toch nog even wat gebeurtenissen waarover de leugenmedia níet berichten, moordpartijen van islamitische terroristen op móslims én christenen terwijl deze aanslag in NZ breed uitgesmeerd wordt om ons nog eens goed in te peperen hoe racistisch de blanke man wel is:

  – 2 weken geleden hebben moslimterroristen zo’n 30 burgers afgeslacht en 80 mensen verwond in Moghadishu. De dag daarvoor had Al-Shabaab al 8 burgers afgemaakt in dezelfde stad.

  Bron: https://www.france24.com/en/20190301-al-shabaab-terrorism-attack-mogadishu-stages-al-qaeda-bomb

  – de voorbije week zijn in Nigeria 85 burgers vermoord door Fulani herders. Fulani zijn moslim nomaden die door de oprukkende woestijn in het noorden, gedwongen worden om meer naar het zuiden te trekken. Daar botsen ze op christelijke boerengemeenschappen. Die mensen, chrístenen, worden gewoon afgemaakt of op de vlucht gejaagd. De Fulani hebben in 2018 zowat 1.700 mensen vermoord. Dat is 6 keer meer dan Boko Haram.

  Bron: https://www.thisdaylive.com/index.php/2019/03/13/herdsmen-kill-85-people-in-kaduna-communities/?amp

  Dáár hoor je níks over in de leugenpers, hé?!! En Bruce: kom nu maar eens op met je vergelijking van terroristische moorden, nú in 2019, begaan door christenen voor het christendom???

  kim op 17-03-2019 14:02
  Aan Bruce:

  ‘nemo pro parte testatus pro parte intestatus decedere potest’

  (niemand kan gedeeltelijk met of gedeeltelijk zonder testament sterven). En dat geldt ook voor meerdere hersencellen.

  kim op 17-03-2019 16:19
  @Oma, wat een intensief bericht en tevens terechte berichtgeving. Dank hiervoor. Ik heb het goed gelezen, wat veel binnenkomers hier niet kunnen en begrijpen is totale onzin wat hier in onze samenleving onstaat, nadrukkelijk en met dwang. Trouwens ze krijgen geen onderwijs, erg toch, alleen maar haat in de ogen. Waar werk ik nog voor?

  Tom Hendrix op 17-03-2019 17:13
  @Oma: 12.22. uur. Helemaal met U eens.

  Michaël ;-{> op 17-03-2019 18:55
  @ Tom Hendrix op 17-03-2019 07:13

  Inderdaad Tom. Bruce schijnt het allemaal zo goed te weten, en doet daar vervolgens niets mee. Dat is pas onnozel.

  Oma op 18-03-2019 12:39
  Waar blijft Bruce nu met zijn vergelijking???

  Bruce op 19-03-2019 17:10
  Aan Michael:

  @ Bruce op 16-03-2019 23:18

  ”Mensen die menen dat christendom liefde is moeten eens Openbaring lezen. Staat vol met gruwelijkheden die de christelijke God persoonlijk met andersdenkenden gaat doen. Christenen waarschuwen niet voor niks “pas maar op, als je voor Gods troon staat dan….”

  Maar God gaf vooraf wel een waarschuwing! Plus een weg naar verlossing! Met genoeg voorbeelden en tekenen.

  But if you don’t heed the warning, then, well… Need I say more?

  Denk daar maar ‘es over na. tata

  De islamitische god geeft ook een waarschuwing en verlossing> gewoon moslim worden. Dan wordt je gered…. Dus ja. Dat telt natuurlijk niet. Volgens mij hebben mensen in naam van christendom miljarden mensen vermoord. In de joodse thora staan verhalen van genocide op andere volkeren. Gaan jullie dit allemaal ontkennen? Of gaan jullie eens zelf nadenken en beseffen dat het wij-zij denken de oorzaak is van alle problemen? Zowel van rechts als van links, van terroristen en gelovigen. We zijn allemaal een (lees:1)….

  Maar sites zoals deze, en ik ken er jammer genoeg wel meer, ruien op. Spuien haat en agressie. En als mensen met een steekje los (alleen zij geloven dit soort sites immers) dan daden bij het woord voegen is het “links heeft het gedaan”. Maar geloof me, links pleegt geen aanslagen op moslims. En links is niet tegen immigratie…

  Aan oma:

  Wel, Bruce: het vingertje wijzen naar het christendom als vergoelijking voor de tégenwoordige gruwelijkheden en middeleeuwse, pedofiele achterlijkheid van islam is reeds lang achterhaald en helemaal géén argument. Je hebt vast ook de afkeer en leegloop van de kerk gemist? Blijf proberen…

  Misschien moet jij doen wat mijn oma ook deed, lekker van internet afblijven?

  Het maakt namelijk helemaal niet uit dat de kerk leegloopt en er afkeer is van de kerk. Het gaat om de bijbel en de bijbelse godheid. Als je de moslimgod als verschrikkelijk ziet dan moet je de bijbelse godheid ook als verschrikkelijk zien. Daar gaat het mij om. Met afkeer tegen de kerk heeft dit niks te maken, daar wordt de bijbel niet ineens beter van of de daden van de christenheid eeuwen geleden…

  @Kim: Bruce is, met gelijkgestemden, door zijn zelfverloochening net de oorzaak dat islam tot een kanker is kunnen uitgroeien in het westen. Het verdedigen van eigen ondergang door op te komen voor religieuze fanatici die als doel hebben de hele wereld te onderwerpen aan hun achterlijke islam-ideologie.

  Ook dit is weer te dom om op te schijten. Ben ik ergens opgekomen voor religieuze fanatici? Of heb je linkse mensen uberhaupt horen opkomen voor terroristen. Ik denk dat zowel links als rechts een hekel heeft aan al het terrorisme op de Aarde. Vooral omdat die terroristen onschuldigen doden, in plaats van de mensen in hun witte huis. Te bang om tegen sterke en gewapende mensen te staan doden ze onschuldige en ongewapende burgers. Walgelijk…

  Maar nogmaals, lees Openbaring. Wat lees je daar? Dat de christelijke God de hele wereld zal onderwerpen. En dat de ongelovigen geslacht gaan worden. Dit staat er letterlijk. Dus zowel islam als christendom is verwerpelijk en een ideologie. Snap niet daar zelfs atheisten nooit op het idee zijn gekomen dat ook christendom ideologisch gestoeld is. Wij-zij denken is wat beide partijen doen. Maar goed, het is wel logisch. Beide stammen ze af van een religie dat zichzelf als uitverkoren ziet, dus dat nemen beide religies dan ook over.

  Michaël ;-{> op 19-03-2019 21:51
  @ Bruce op 19-03-2019 17:10

  Ik heb nergens de misdaden die mensen zogenaamd ‘uit naam van God’ gepleegd hebben, ontkend! En zal dat ook niet ontkennen. Sterker nog:

  De enige ware levende God zegt: Gij zult niet doden, stelen, liegen etc. En: Wraak is aan de Heer.

  De islamitische afgod zet aan tot liegen, stelen, eerwraak en moord. Heel groot verschil. En daarom telt dat inderdaad niet, met hun: allah is groter, wat al blasfemie op zich is.

  U haalde ook de Thora aan. Christenen leven niet volgens het Oude Testament, maar volgens het Nieuwe Testament, die juist aanspoort tot het liefhebben van uw naaste. Zelfs uw vijanden. Mensen die het christelijke geloof misbruiken of misbruikt hebben: Zijn zo wie zo fout !

  De vraag is: Of u vreugde vindt in de waarheid, of dat u liever de leugen dient. De keuze is aan u.

  Groet, Michaël

  kim op 19-03-2019 21:56
  @Bruce op 19-03-2019 17:10

  Het vreemde van jouw reactie is dat je opkomt voor de linkse gedachtengang, oftewel de complete regering. Rechts is liefhebbend, let maar op.

  Weet je wel dat de islamitische zogenaamde binnengesleepte (ja zeker door de Resolutie van Straatsburg in 1975) schijters hier ons landschap kapotschijten. Zonder normen en waarden en geen respect hebben, alleen maar haat en waarom moeten ze hier binnengehaald worden, het is een Plan en daar ben jij waarschijnlijk onderdeel van. De islam is bedacht door de RKK na 600 jaar na christus. Let wel: bedacht. God is almachtig, of je gelooft of niet. De islamitische wereld is alleen maar haat en nijd en kent geen genade, het is moord en doodslag, doen wij dat (!?), Neen. Wij zijn liefhebbende mensen, doch de niet gelovene moeten lekker in eigen gebied blijven en niet hier verblijven, doe wat je wil maar blijf van ons af.

  Ach, misschien is het niet vreemd dat je ultra links bent want je gaat op je eigen partij (denk) stemmen, Denk ik zo maar.

  Pier op 19-03-2019 23:29
  Bruce, je denkt dat de Schepper van hemel en aarde geen liefde is. Dat is hij wel. Hij houdt van je. Maar zonde haat Hij. Mensen die mensen pijn doen, geestelijk of lichamelijk, dat accepteert God niet. Ook onrecht accepteert Hij niet. Zo moet het niet. Maar mensen doen het toch. Daardoor is de wereld zoals hij is. Vol met pijn en verdriet en onrecht. Hartverscheurend. Door mensen veroorzaakt.

  Als er rechtvaardigheid bestaat, en die bestaat gelukkig, dan moeten al die misdaden vergolden worden. Als je een meisje van 19 in een tram doodschiet, dan mag je daar niet zomaar mee wegkomen. Als je anderen pijn doet, dan heb je schuld op je geladen. Die schuld moet worden betaald. Dat is rechtvaardig.

  God is een rechtvaarsig rechter. Mensen die zondigen en ermee weg willen komen zonder te betalen, die achterhaalt Hij. Daar gaat het boek Openbaringen over. Dat gaat over de afrekening, over de rekeningen die moeten worden betaald voor het vernietigen van menselijk geluk, voor het vernielen van de aarde, voor de leugens, het egoïsme en de hebzucht. Voor de nietsontziende slechtheid die alles wat mooi is vernielt. God zal het vergelden, want het moet vergolden worden. Dat heet recht.

  God is ook liefde. Hij houdt van mensen. Hij wil niet dat ze verloren gaan, vernietigd worden, geslacht, zoals jij ook in de bijbel hebt gelezen. Daarom, om mensen te redden van de rechtvaardige vergelding, heeft Hijzelf de schuld betaald. Hij is mens geworden en heeft Zichzelf laten slachten, terwijl Hij onschuldig was, en zo heeft Hij het offer gebracht dat nodig was om alle zonden van alle mensen te vergelden.

  Degenen die moedwillig en bewust deze ultieme daad van liefde en zelfverloochening van God afwijzen, verachten, de rug toekeren, niet willen aanvaarden, die zullen dus, in het kader van rechtvaardige vergelding, hun schuld alsnog zelf moeten voldoen. Dat is wat je in Openbaringen leest. Daar wordt recht gedaan. En dat is eerlijk. Als het vernielen van andere mensen, van de aarde, van geluk en schoonheid, als de verregaande slechtheid van individuen die anderen verachten en kapot maken niet vergolden zou worden, dat zou pas slecht zijn.

  Maar God is niet slecht, maar goed. En Hij is liefde. Hij heeft Zijn Zoon gegeven, opdat wie in Hem gelooft niet verloren zal gaan, maar eeuwig leven zal hebben.

  Ik ben bang dat je Gods rechtvaardige oordelen verkeerd beoordeelt. Dat je Zijn wijsheid niet begrijpt. Als je Hem wel zou begrijpen, zou je dankbaar zijn. Want God heeft het goede voor met mensen, met jou. Lees maar in de bijbel. Staat erin. Maar ook de oordelen staan erin. Omdat God eerlijk is.

  Oma op 20-03-2019 11:19
  “Aan oma: Wel, Bruce: het vingertje wijzen naar het christendom als vergoelijking voor de tégenwoordige gruwelijkheden en middeleeuwse, pedofiele achterlijkheid van islam is reeds lang achterhaald en helemaal géén argument. Je hebt vast ook de afkeer en leegloop van de kerk gemist? Blijf proberen…”

  Aan Bruce:

  Misschien moet jij doen wat mijn oma ook deed, lekker van internet afblijven?

  Oei, heb ik een zenuw geraakt? Misschien zou jíj beter haar voorbeeld volgen en eens rondom je kijken in de echte wereld ipv met je neus in de bijbel te zitten om de jihad te vergoelijken?

  “Het maakt namelijk helemaal niet uit dat de kerk leegloopt en er afkeer is van de kerk. Het gaat om de bijbel en de bijbelse godheid. Als je de moslimgod als verschrikkelijk ziet dan moet je de bijbelse godheid ook als verschrikkelijk zien. Daar gaat het mij om. Met afkeer tegen de kerk heeft dit niks te maken, daar wordt de bijbel niet ineens beter van of de daden van de christenheid eeuwen geleden…”

  Neen, het gaat níet om de bijbel, voor mij het gaat om ménsen en het nú, niet over religieuze regeltjes en welles-nietes over welk eeuwenoud leugenboekje nú doden door terroristische aanslagen veroorzaakt.

  En ik ‘moet’ helemaal niks, wat een arrogantie dat jij ook maar iemand denkt te kunnen voorschrijven hoe iemand moet denken!

  @Kim: Bruce is, met gelijkgestemden, door zijn zelfverloochening net de oorzaak dat islam tot een kanker is kunnen uitgroeien in het westen. Het verdedigen van eigen ondergang door op te komen voor religieuze fanatici die als doel hebben de hele wereld te onderwerpen aan hun achterlijke islam-ideologie.

  “Ook dit is weer te dom om op te schijten. Ben ik ergens opgekomen voor religieuze fanatici? Of heb je linkse mensen uberhaupt horen opkomen voor terroristen. Ik denk dat zowel links als rechts een hekel heeft aan al het terrorisme op de Aarde. Vooral omdat die terroristen onschuldigen doden, in plaats van de mensen in hun witte huis. Te bang om tegen sterke en gewapende mensen te staan doden ze onschuldige en ongewapende burgers. Walgelijk…”

  Ja hoor, jullie komen wél op voor terroristen want zowel terrorisme/jihad als antisemitisme zijn onlosmakelijk verbonden met islam, dus verdedigen jullie indirect wél het terrorisme/jihad! Blijkbaar is de zelfwaarde van de linkse ‘gutmensch’ zo laag dat ze het niet de moeite vinden om op te komen voor zichzelf en hun eigen en westerse cultuur maar hun zelfkastijding – en dus onderwerping als inferieuren – aan de superieur-gewaande islam verdedigen door zelfverloochening en zelfs hun eigen geloof af te breken door eeuwenoude koeien uit de gracht te sleuren…haal anders de kruistochten er nog bij om je punt te maken hoe gewelddadig de kerk wel zou zijn.

  Hoeveel christenen hebben deze ééuw (we zullen niet gaan tot wanneer roofridder en pedofiel mo begon, 1400 jaar geleden) aanslagen gepleegd met hun gelóóf als het motief??? Voor hun kerk???? Géén énkele!

  Hoeveel moslims hebben aanslagen gepleegd en gruwelijke beestachtigheden tot op vandáág, met hun islam als motief? Állemáál! Gesnapt? Of nóg niet??

  “Maar nogmaals, lees Openbaring. Wat lees je daar? Dat de christelijke God de hele wereld zal onderwerpen. En dat de ongelovigen geslacht gaan worden. Dit staat er letterlijk. Dus zowel islam als christendom is verwerpelijk en een ideologie. Snap niet daar zelfs atheisten nooit op het idee zijn gekomen dat ook christendom ideologisch gestoeld is. Wij-zij denken is wat beide partijen doen. Maar goed, het is wel logisch. Beide stammen ze af van een religie dat zichzelf als uitverkoren ziet, dus dat nemen beide religies dan ook over.”

  Je hebt je vergist, dat staat letterlijk in de koran, niet in de bijbel, die trouwens niet meer gevolgd wordt dus totaal irrelevant is als argument, de kerk heeft geen domme schaapjes meer, die gebruiken hun gezond verstand, zeker nu met de schande van klerikale pedofielen keren echte christenen zich af van dat bedrieglijke instituut dat geen macht meer heeft, laat staan dat christelijke gelovigen voor hun geloof zouden moorden zoals moslims dat doen.

  Jij, bruce en jouw linkse ‘gutmenschen’ zijn door hun zelfverloochening net de oorzaak dat islam tot een kanker is kunnen uitgroeien in het westen. Het verdedigen van eigen ondergang door op te komen voor religieuze fanatici die als doel hebben de hele wereld te onderwerpen aan hun achterlijke islam-ideologie.

  Zonder de steun en medewerking van zulke linkse geitenwollensokken en naïevelingen, die geen idee hebben wat islam inhoudt en de fatale vergissing maken om deze gesel te bekijken vanuit hun westerse bril met bijbehorende menselijkheid die compleet afwezig is in deze doodscultus, zou islam nooit een voet aan de grond gehad hebben, nooit zoveel invloed gehad kunnen hebben op onze maatschappij zoals nu het geval is.

  Deze onwetende idioten van eigen bodem zijn erger dan de terroristen, zij ondermijnen zichzelf en beseffen het nog altijd niet. Als ze wijzen naar ons als extreem/rechts, als racisten voor kritiek op islam dan vergeten ze dat ze naar zichzelf wijzen want ook zij, als verdediger van moslims/islam, behoren voor moslims bij de verwerpelijke óngelovigen, dat schijnt nog altijd niet doorgedrongen te zijn, ondanks de talloze bewijzen??

  Totale afwezigheid van gezond verstand en logica door onwetendheid of pure domheid om zichzelf vrijwillig de afgrond en onderwerping in te rijden door iedereen die opkomt voor de westerse cultuur de mond te willen snoeren door te bestempelen als extreem rechtse racisten.

  Linksen willen zich krampachtig profileren als ‘goede christenen’, moreel hoogstaand, menselijk en hechten nog steeds waarde aan het oordeel van anderen…uiterlijke schijn…ego…en dat resulteert in verregaande hypocrisie waarvoor ze dan hun ogen sluiten en de kop in het zand steken zoals struisvogels.

  Zij voelen en weten maar al te goed dat ze op het verkeerde spoor zitten maar willen dat absoluut niet bekennen, ook niet aan zichzelf want dat zou afbraak doen aan hun waan/zelf/denkbeeld van gutmensch dat in stand moet gehouden worden want daarmee identificeren ze zich, anders voelen ze zich waardeloos.

  Linksen willen ten alle prijze goedkeuring van hun omgeving – dat is eigen aan een laag zelfbeeld, die zoeken telkens bevestiging en goedkeuring dat ze het ‘goed’ doen – daardoor zijn ze als de dood om als racist/islamofoob/rechts bestempeld te worden dus wijzen ze liever naar hun eigen en hun eigen geloof om misdrijven door moslims volgens hun bijgeloof te kunnen vergoelijken dan het risico te lopen om racist genoemd te worden…niet enkel zichzelf, hun cultuur maar ook hun geloof verloochenen linkse domoren en ze beseffen het niet eens…

  Linksen zijn eigenlijk schijnheilige broekschijters die als schapen slikken wat de manipulerende leugenmedia en konkelende politiek hen voorkauwt zonder maar eens na te denken wát hen precies geserveerd wordt.

  Zielepoten die denken dat ze de waarheid in pacht hebben en door misleiding tenslotte overtuigd worden om zichzelf tekort te doen.

  Denk dáár maar eens over na in plaats van te leuteren over de bijbel, laat dát maar over aan theologen want daar heeft geen zinnig mens in het dagelijkse leven een boodschap aan en het weerhoudt geen enkele jihadist ervan om de theorie van zijn koran in de praktijk om te zetten door aanslagen op ongelovigen te plegen.

  Michaël ;-{> op 20-03-2019 12:12
  @ Pier op 19-03-2019 23:29

  Chapeau voor uw uitleg, daar hoef niets meer aan toegevoegd te worden.

  Oma op 20-03-2019 13:45
  @Bruce: bovendien geeft je betoog helemaal geen antwoord op mijn vraag: jouw vergelijking over terroristische aanslagen, gepleegd door christenen voor hún christelijk geloof, nú, in 2019? Géén énkele!

  Tom Hendrix op 20-03-2019 14:54
  @Oma: 11.19. uur. Chapeau! Helemaal mee eens.

  Tom Hendrix op 20-03-2019 17:42
  @Pier: 23.29. uur, op 19/3. Beste Pier, dat heeft U uitstekend verwoord. Ik sta er volledig achter.

  Esther op 20-03-2019 22:38
  Hallo Pier, 23:29 dat hebt je zo geweldig duidelijk neergezet, daar kan ik alleen maar Amen op zeggen.

  Liefs, Esther

  Mientje op 23-03-2019 03:53
  Het kan aan mijn oge liggen, maar ik heb geen bloed kunnen ontdekken, zelfs geen gaatjes in de kleren

  Mientje op 23-03-2019 04:01
  De schutter denkt nog even een selfie, ik trek mijn lelijkste rotkop, zodat ik de langst mogelijke straf krijg met de slechtste behandeling, gelooft u het?

Comments are closed.