33 jaar na Chernobyl hebben Nederland en het Westen dringend behoefte aan Glasnost

Michael Gorbachev bij de Berlijnse Muur. 30 jaar na de Val van die Muur lijken we in een aantal opzichten in een omgekeerde situatie te zijn beland. (Afbeelding: Getty Images (3)).

—————————————————————————————————————————————

Zaak Julian Assange bewijst dat het Westen de nieuwe Sovjet Unie geworden

—————————————————————————————————————————————

De zeer hoog gewaardeerde nieuwe miniserie ‘Chernobyl’ gaat over de kernramp in 1986 in de Sovjet Unie, en de pogingen van de autoriteiten om de omvang van deze ramp te bagatelliseren en voor het publiek verborgen te houden. 33 jaar later zijn het juist de leiders van het Westen die opnieuw moeten leren om eerlijk en transparant te zijn – ook in Nederland, gezien het zoveelste politieke schandaal -de geheime opdracht die toenmalige minister Opstelten zou hebben gegeven om PVV leider Geert Wilders te vervolgen-, en natuurlijk Ruttes achtergehouden klimaatcijfers en het recente aftreden van staatssecretaris Halbers wegens het wegmoffelen van migrantenmisdaden uit de statistieken. Glasnost dus voor Nederland en Europa! Helaas gaan we als samenleving in almaar sneller tempo de omgekeerde weg op. De EU lijkt qua structuur niet voor niets als twee druppels water op de voormalige Sovjet Unie.

Michael ‘glasnost’ Gorbachev wees specifiek op Chernobyl als keerpunt in de Sovjet Unie, als symbool van alles wat er mis was met de socialistische heilstaat. Slechts 3,5 jaar na de ramp viel de Muur, en in 1991 hield de Sovjet Unie op te bestaan.

Het Westen pochte  dat een dergelijk systeem dat zijn onderdanen onderdrukt, misleid en voortdurend leugens vertelt altijd gedoemd is om te falen. Wat eerlijkheid, openheid en het vertellen van de waarheid betreft lijken we anno 2019 echter nauwelijks meer te verschillen van de Sovjet Unie in de jaren ’80.

Illegale oorlogen

In internationaal opzicht vallen de vele illegale Westerse oorlogen op, eerst die tegen Servië –dat juist het primaire slachtoffer was in plaats van de aanstichter van de Balkanoorlog-, daarna tegen Irak, dat achteraf toch geen massavernietigingswapens bleek te bezitten (13 jaar later erkend in het Chilcot Report), en waar een grotendeels verwoest land met massale ellende de perfecte broedplaats bleek voor de opkomst van IS (daarin geholpen door de Amerikaanse, Turkse en Saudische inlichtingendiensten).

In 2011 volgde weer een illegale NAVO oorlog, deze keer tegen Libië, zogenaamd omdat Muammar Gadaffi van plan zou zijn om de inwoners van Benghazi af te slachten. Daar bleek niets van waar, zoals in 2016 in een officieel Amerikaans parlementair rapport werd toegegeven. Ondertussen was wel het meest welvarende en stabiele land van Afrika, wiens leider al enige jaren volledig meewerkte met het Westen, in puin geschoten, wat ook daar de opkomst van islamitische terreurgroepen in de hand werkte (en ook dat pijnlijke feit is inmiddels officieel erkend).

Syrië was het volgende slachtoffer om ‘bevrijd’ te worden, maar dankzij ingrijpen van Rusland kon voorkomen worden dat dit voor Midden Oosterse begrippen zeer stabiele land hetzelfde lot onderging. Wel zorgden grootschalige moordpartijen en verwoestingen samen met de genoemde eerdere oorlogen voor het op gang komen van een enorme migrantenstroom naar Europa, wat de samenleving hier polariseert, destabiliseert en steeds onveiliger maakt.

Oekraïne

Laten we ook Oekraïne niet vergeten, waar de CIA met steun van de EU een fascistische staatsgreep tegen een democratisch gekozen president en regering steunde, enkel om Rusland dwars te zitten. Het illegale, deels uit neonazi’s bestaande regime begon vervolgens een burgeroorlog tegen de Russisch sprekende bevolking. De MH17 ramp –waar we, zoals onze lezers weten, ook enorm over zijn misleid- is hier direct het gevolg van.

Naast deze illegale oorlogen zijn er nog veel meer misleidingen en doofpotaffaires, zoals de Hillsborough voetbalramp waarbij 96 Liverpool supporters de dood vonden. Pas een kleine 30 jaar later werd erkend dat niet de fans, maar de politie deze ramp had veroorzaakt.

Pedo schandalen

Journalist Neil Clark wijst tevens op de vele pedo schandalen die het Westerse establishment teisteren. De Britse premier Thatchers beschermde een gezaghebbend Conservatief parlementslid dat een voorkeur had voor kleine jongetjes.

Recenter bleek dat lokale en regionale bestuurders in steden in heel Groot Brittannië jarenlang het massale, vaak gruwelijke misbruik van grote aantallen jonge Britse meisjes door moslim verkrachtingsbendes hebben toegedekt, onder meer uit vrees om als ‘islamofoob’ te worden weggezet. Een conservatieve journalist die hier verslag van wilde doen, Tommy Robbinson, werd zonder vorm van proces enige tijd in het gevang gegooid.

‘Hij loopt ons teveel voor de voeten’

In Nederland hadden we de zich jarenlang aanslepende beruchte kwestie rond de toenmalige secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, Joris Demmink, die –mogelijk niet geheel toevallig- ook betrokken blijkt bij de geheime opdracht van VVD minister Opstelten om PVV leider Geert Wilders te vervolgen, omdat ‘hij ons teveel voor de voeten loopt’. (2)

Wilders sprak terecht van ‘bananenrepubliek’ achtige toestanden, maar de Tweede Kamer vindt het vooralsnog geen parlementaire enquête waardig. Het gaat immers ‘maar’ om Wilders, de ‘foute’ politicus met de ‘verkeerde’ ideeën, tot de komst van Thierry Baudet de enige die weigerde mee te lopen met de linksgroenliberale koers van de gevestigde orde.

Russiagate

We kunnen zo nog wel even doorgaan, bijvoorbeeld met ‘Russiagate’ –de extreme leugens rond het verzinsel dat Donald Trump samenspande met de Russen- om aan te tonen dat het ‘open’ Westen niet meer zo open is als ons wordt voorgehouden. Die broodnodige ‘openheid’ betreft in ieder geval zeker niet het taboe dat Westerse regeringen en politici direct of indirect dezelfde islamitische terroristen steunden en bewapenden die verantwoordelijk zijn voor terroristische aanslagen zoals in Manchester.

Julian Assange bewijst dat het Westen de nieuwe Sovjet Unie geworden

Clark: ‘Het is de grootst mogelijke ironie dat, terwijl in de ministerie ‘Chernobyl’ de corruptie van het ‘gesloten’ Sovjet systeem wordt belicht, een man die in openheid, transparantie, een vrije pers en een ter verantwoording te roepen overheid gelooft, Julian Assange, wegkwijnt in een maximum security gevangenis in ‘open’ Londen, en mogelijk uitgeleverd wordt aan de VS, waar hij een straf van 175 jaar kan krijgen. Assange, wiens enige misdaad het is om het publiek te willen laten zien wat er zich achter de schermen afspeelt, wordt op dezelfde wijze vervolgd als de Sovjet dissidenten waar we in de jaren ’80 zo ontzettend veel over hoorden.’

Een oude volkswijsheid zegt dat als je maar lang genoeg met iemand in vijandschap leeft, je net zo wordt als hem, of in ieder geval zoals je hem afschildert. ‘Als we aan de Koude Oorlog denken en zien wat er vandaag gaande is, dan lijkt dit bewaarheid geworden,’ vervolgt de journalist. ‘Met het gebrek aan transparantie en openheid, en de manier waarop liegen het nieuwe normaal is geworden, gedraagt het Westen zich nu zoals de Sovjet Unie dat zou hebben gedaan ten tijde van Chernobyl.’

‘Ik vraag me af wie het equivalent van Michael Gorbachev zal worden om wat broodnodige Westerse Glasnost in te voeren?’

In Nederland wellicht Thierry Baudet, nu Geert Wilders –ogenschijnlijk met succes- gesloopt lijkt te zijn na de jarenlange onophoudelijke propaganda- en lasteroorlog van de Nederlandse politieke en media elite?

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) PVV.nl
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. “De zeer hoog gewaardeerde nieuwe miniserie ‘Chernobyl’ gaat over de kernramp in 1986 in de Sovjet Unie, en de pogingen van de autoriteiten om de omvang van deze ramp te bagatelliseren en voor het publiek verborgen te houden.”

  Eigenlijk wordt door deze miniserie nu pas duidelijk aan welke ramp(én) de héle planeet ontsnapt is…..immers, er staan in Rusland 14 kerncentrales met de goedkopere kernreactoren (met grafietpunten) zoals chernobyl…

  Niet de ontkenningen en de doofpot operatie door officials en regering vd sovjet unie waren zo schandalig maar het op het nippertje vermijden van een thermisch-nucleaire kettingreactie en vooral het blíjven ontkennen van het gevaar (om gezichtsverlies tov de wereld te vermijden) door het rekken van de hoognodige aanpassingen aan de 14 overige kernreactoren met dezelfde design fout om een herhaling van de chernobyl ramp te kunnen voorkomen was ijzingwekkend en uiterst schokkend!
  Er was zelfs een drastische actie nodig om de sovjet unie-regering te dwingen deze aanpassingen door te voeren – om te weten welke moet je de serie zelf bekijken….

  Pas na het zien van deze serie wordt duidelijk aan welke mega-ramp de hele planeet en wereld ontsnapt is….en dát voor kostenbesparing…..
  Misleidingen, nepnieuws, desinformatie, manipulatie…in tegenstelling tot Rusland hebben europeanen nog vrij toegang tot internet om alternatieve nieuwsbronnen zoals Xandernieuws te raadplegen evenals een kritische blik en minder last van censuur (voorlopig toch)
  Wij denken nog zelfstandig en slikken geen overheidspropaganda als zoete koek, daarom zal het niet lukken om doofpot operaties bedekt te houden – álles komt aan het Licht, dat is een teken van deze Nieuwe Tijd en kan niet meer vermeden worden…integendeel de ontmaskering zal steeds toenemen, net als het verzet.

 2. @dirk schreef: 13/06/2019 om 2:42 pm
  Volgens mij is Assange een Australiër en heeft hij nooit bij een of andere geheme dienst gewerkt. Dus ook geen eed afgelegd. En als hij een eed van geheimhouding van leugens afgelegd zou hebben, dan heeft hij die niet verbroken met het naar buiten brengen van de waarheid. En veel van de informatie, die belastend is voor Obama en Killary die naar buiten gebracht is was afkomstig van een medewerker van de DNC, die waarschijnlijk daarom later vermoord is. Veel informatie kunt u krijgen via de alternatieve media zoals X22 report en vele andere.

 3. Assange wordt een beetje onterecht als held bewierookt. Hij heeft samen met zijn ‘maatje” Manning ooit een eed van geheimhouding afgelegd en beiden hebben deze eed gebroken. Ook niet erg betrouwbaar dus.
  Voor de rest: goed stuk.

 4. Als Socialist zag ik in dat de PS in Brussel 1.000 bedrijven bezit, Socialistische Parlementsleden verdienen een bom geld, uittredingsvergoedingen gaan in de honderdduizenden euros …Is dit Socialisme ?! hahaha !!!

  Ik ben in opstand gekomen zoals zo vele mensen tegen partijpoitiek, postjespakken, zakken vullen, hyppocrisie, komedie, enz. en heb GEEN spijt van gestemd te hebben op de juiste partij. Als er binnen de 6 maanden weer moet worden gestemd in België ga ik zeer zeker weer voor het gehate ** stemmen. Ik bekijk die partij met afschuw, maar walg van de huidige politiek ! Wanneer krijgen wij eens een groot staatsman zoals Churchill ???

 5. Gelukkig maakt de gristenunie nu deel uit van het kabinet, dus dat gaat meer helderheid geven, toch??????????

 6. Voor wie kan nadenken!
  Het begint bij ieder van ons en het eindigt erbij.
  Een maatschappij kan en zal niet veranderen zolang het merendeel van mannen en vrouwen pubers zijn en blijven.
  Een puber is een kind in volle fysieke en geestelijke ontwikkeling.
  De physiek wordt in zijn natuur volwassen, de geest blijft staan tot het einde zijner dagen.
  Zolang de tweevoeters hun geest niet onder controle krijgen, zal de geschiedenis zich blijven herhalen.
  Laat ons optimistisch bliven dat de technologische vooruitgang de geest kan helpen.
  Anders zal het nog honderde jaren duren vooraleer de meerderheid de naam mens waardig zal zijn.

 7. @ Sultan: 9:34 pm, op 12/6. Juist. De grote massa is zo verworden tot zombies, onvoorstelbaar. Geheel gedebiliseerd, door de 24/7 bullshit propaganda van de socialistische NOS, en de publieke omroepen, hebben ze totaal geen eigen mening meer, en wat erger is, ook geen ruggengraat meer. Nee, ik heb het opgegeven wat dat betreft, om me daar nog enige illusie over te maken.

 8. Ik vraag me af wie het equivalent van Michael Gorbachev zal worden om wat broodnodige Westerse Glasnost in te voeren?’

  In Nederland wellicht Thierry Baudet…..

  Nee, dat was Pim Fortuijn. Dat was het equivalent van Gorbachev.

 9. Waarom heeft de politiek gewoon lak aan u. Omdat het uw eigen schuld is. We slapen allemaal.

  We willen niets meer horen, zien , begrijpen. Veel te moeilijk. Voetbal is belangrijker dan de toekomst.

  En natuurlijk AANBIEDINGEN, hoe goedkoper hoe mooier. Alles uit de uitverkoop. Veel, heel veel voor weinig.

  Bijna allemaal.

 10. Die arme Gorbachev zo is zo in de maling genomen door dat leugen kartel waar wij ons doorheen moeten worstelen.
  Maar er is hoop baudet ? Zou hij het mafia kartel kunnen slopen laten wij het hopen

 11. De internationaal socialisten zijn een optelsom van nationaalsocialisten, dus veel groter en gevaarlijker dan de vroegere nazi’s.

 12. Wilders is nog lang niet gesloopt. Net zo min als de PvdA weer ’terug’ is. Beetje raar om EU verkiezingen 1 op 1 te vertalen naar nationale verkiezingen. Het moet alleen eerst nog beter indalen hoezeer onze natie, onze manier van leven en onze welvaart willens en wetens afgebroken worden…

 13. De debiele massa denkt dat de overheid een goedaardige entiteit is waar wel eens iets mis gaat terwijl er niks op deze wereld zo gewelddadig opeisend, afdwingend en dreigend met geweld is als de overheid.

  Mensen die beweren dat hun machtspositie goed zou zijn voor anderen dient men te allen tijde te wantrouwen.

 14. Maar de grote massa kiezers in Nederland vinden het schijnbaar nog allemaal prima. Ze blijven maar stemmen op de kartelpolitieke bende. Er verandert zo helemaal niets. Goed artikel weer van Xander.

 15. Vele mensen waarschuwden al voor de EUSSR doch de politiek correcte dwazen hebben een betonnenplaat voor hun kop en volgen hun vileine opdrachten uit als hersenloze marionetten.

Comments are closed.