1000 aardschokken in 3 weken: Zorgen over zware aardbeving Los Angeles

Ingestorte fly-over door de 6.6 aardbeving bij Los Angeles in 1994. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————-

In een centrale seismische zone zo’n 65 kilometer ten oosten van het centrum van Los Angeles zijn de afgelopen 3 weken meer dan 1000 forse aardschokken geregistreerd. Dat is normaal al genoeg reden tot zorg, maar nu deze schokken allemaal plaatsvonden op minder dan een kwart vierkante mijl, vlakbij de beruchte San Andreas breuk, nemen de zorgen over een mogelijke aanstaande zware aardbeving bij Los Angeles –die op de seismologische kalender toch al ‘over tijd’ is- weer toe.

De schokken vonden plaats in de bekende counties San Bernardino en Riverside. Aardschokken zijn weliswaar dagelijkse kost voor de regio, maar zoveel in zo’n korte tijd in zo’n klein gebied is erg ongewoon. ‘Dit is toch iets anders dan we eerder hebben gezien,’ gaf Ken Hudnut, adviseur van de USGS (seismologische autoriteit) als commentaar. ‘Voor de mensen die deze aardschokken voelen is het duidelijk erg ontwrichtend. We houden het nauwlettend in de gaten.’

Normaal gesproken neemt zo’n ‘zwerm’ aardschokken vanzelf weer af, maar deze keer zijn er nog steeds geen tekenen dat het minder wordt. Integendeel, de ene schok is nog maar amper voorbij of de volgende wordt alweer gevoeld.

Alhoewel dit nog niet betekent dat een zware aardbeving ophanden is, zei geoloog Andrea Llenos dat ‘we wel weten dat die er een keer gaat komen,’ en dat de 1000 schokken van de afgelopen weken het risico daarop alleen maar vergroot. Ze riep de bevolking dan ook op serieus rekening te houden met een zware beving.

‘Big One’ kan volgens experts op ieder moment komen

De Californiërs horen natuurlijk al jaren dat de volgende ‘Big One’, een zware aardbeving rond de San Andreas breuklijn, eraan komt. Er zijn diverse speelfilms over gemaakt, die volgens experts uiteindelijk in meer of mindere mate realiteit zullen worden. Professor P. Stewart van de UCLA noemt zo’n beving dan ook ‘een existentiële bedreiging voor onze economie en mogelijkheid om hier te leven.’

Enkele jaren geleden bleek uit een wetenschappelijk onderzoek dat aardbevingen in het verleden een deel van de Californische kustlijn tot bijna een meter hebben doen dalen. Een nieuwe beving zou een brede kuststrook dan ook in één klap permanent onder water kunnen zetten.

De inwoners van Los Angeles en ook San Francisco halen doorgaans hun schouders op, omdat ze al vaker zijn gewaarschuwd, maar de grote klap nog steeds niet is gekomen. Toch zouden ze zich zorgen moeten maken, want alle experts zijn het er over eens dat die monsterbeving nu letterlijk op ieder moment kan komen. Dat kan dus nog best jaren duren, maar ook al morgen het geval zijn.

 

Xander

(1) End of American Dream via Infowars

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

8

 1. google op dutchsinse,die houd elke aardbeving op deze aarde bij,elke seconde live,piet

 2. De aarde heeft een holle kern ,dwz de fabel van een hete massa kan zo de prullenbak in , heden morgen een beving van 5.8 in Nantes Frankrijk . nog nooit voorgekomen daar .maar je komt aardig in de buurt van spanje/portugal die langgeleden tegen frankrijk aan gegooid zijn als men over de pyreneen vliegt is de scheidingslijn duidelijk te herkennen te zien,

 3. Natuurrampen gaan door, eigenlijk zitten we op een vulkaan.
  De mens heeft de natuur nodig voor levensonderhoud.
  Maar door de moderne tijd en wetenschap raakt de aarde uitgeput
  Ook door oorlogen komt er gif vrij in de atmosfeer en aarde terecht

 4. De Amerikanen zijn nog steeds volop bezig met schaliegas en olie, dit moet vroeg of laat catastrofale gevolgen hebben. Dit fenomeen van constant bevingen op een zeer klein gebied, kan het gevolg zijn van schaliegas boringen of andere mijnbouw projecten.

 5. We drijven (als een bootje op water) nog steeds op een vloeibare massa. Het draaien van de aarde en de zwaartekrachten doen stukken gekoelde materie als ,een bootje op het water drijven, . Iets wat al miljarden jaren aan de gang is en scheuren én botsingen veroorzaakt. Maar de mens heeft door vreselijke stommiteiten hier invloed op !
  Zoek naar : https:/youtu.be/LLCFZvPanrY. (waterstofbommen in de ,uitverkoop, )
  Uiteindelijk verdwijnt alles wat leeft. Met toedoen van de mens zal het versneld gebeuren.

 6. de z,g supervulkaan is de bron voor alle vulkanen op deze planeet. Anders aarde bevingen je kan hiervoor alles de schuld geven. maar dezer hebben maar een doel alle negatieve energie van de massa op te ruimen en los te laten .als de mensheid zo door gaat met hun arrogante ego,s gaan er bevingen komen die een steeds hogere frequentie, uitzenden die zelfs 20 0f meer op de schaal van richter zullen aangeven. maar goed dan blijft er niets meer overeind staan kan de planeet zichzelf makkelijker terug brengen naar het paradijs wat het eens was.

 7. Ga daar dan niet wonen, alleen maar met bloemen in je haar.

  “‘De Pacifische Plaat beweegt naar het noordwesten, terwijl de Noord-Amerikaanse Plaat beweegt naar het zuidoosten. Als gevolg van de wrijving die hierdoor ontstaat gaat het langs elkaar schuiven niet geleidelijk, maar in plotselinge stappen. De energie die daarbij vrijkomt veroorzaakt aardbevingen. De bekendste aardbeving was de vernietigende aardbeving die San Francisco in 1906 trof.”
  bron: wikipedia

  https://www.youtube.com/watch?v=bch1_Ep5M1s

 8. Samen met de supervulkaan in het Yellowstone park, de Andreasbreuk en niet te vergeten de vulkaan st. Helen, vormt dit voor de VS de grootste natuuurlijke bedreiging. Alles staat met elkaar in verbinding.

Comments are closed.