537

 1. Het eerste item nl de melding dat in the New York times zou staan dat 90% positief getest is uiteindelijk niet besmet zou zijn was zo makkelijk onderuit te halen door simpelweg de New York times te lezen dat jullie geloofwaardigheid als die er al was daarmee teniet was gedaan. Zwak om informatie te verdraaien. Maar toegegeven het is heerlijk om de hele wereld slecht te vinden en jezelf daarmee te verheffen tot alwetenden, radicaler dan extremistische sufferds om in jullie eigen veroordelende weinig doordachte vocabulaire te spreken. Een respectloze en liefdeloze taal. Dapper hoor. Heel christelijk denk ik.

 2. democratie is dat “niet” luisteren naar een verklaring van inmiddels 44.000 wetenschappers, artsen, medische professionals, professoren en ook een Nobelprijswinnaar gedrag, wel blind naar het OMT met zijn niet in transparantie verifieerbare slegts gegeven adviezen van enkele opvolgen..
  is dit de waarde die een volk democratisch gekozen regering waardig is..
  even terug naar de groep dan maar, de groep de school de zwerm de kudde wanen zich veilig binnen deze groep, school, zwerm of kudde.. in de natuur zal de hele verzameling sardienen elkaar volgen.. de hele zwerm vogeltjes vliegen gezamenlijk alle kanten op zonder elkaar te hinderen of te botsen de kudde accelereer gelijktijdig allen de veilige kant op..
  dit ondanks de om de groep, school, zwerm of kudde cirkelende roofvissen, roofvogels, roofdieren.. nu kan een groep mensen dit nog amper, of wel nog niet..
  wanneer zo`n school, zwerm of kudde zich in de persoon democratisch zal gedragen zo de politiek wil dat wij ons als mens gedragen, volgt ontregeling reeds in luisteren naar die politiek..
  weet niemand dat de roof vissen, vogels, dieren van nature nooit sneller zijn dan de gemiddelde of zwakste van de groep waar op zij instinctief jagen.. heeft de schepper nergens de roof prevalerend gemaakt boven de groep.. het bestaan van de groep is gelegen in het gezond houden van de groep..
  werkt democratie in het buiten de groep bepalen wat de groep in standhoud, bepaalt de roof wat de groep in standhoud.. leeft door het dynamische de groepzelf en creëert het zelf zijn omvang, tevens de hoeveelheid roofdieren..
  wie weet de groep te onderhouden is de groep..
  wat in het universum hoort niet bij de groep..
  waar begint de groep en waar stopt deze..
  kan het begrip verzameling grondslag genoemd, dat ondersteunt daarmee de axiomatische onderbouwing van de groep..

 3. In het blad Gezond Verstand brengt Hugo van der Zee Harari ter sprake. En dan presenteert hij Harari als een voorstander van een werelddictatuur waarbij de individuele wil van mensen er niet meer toe zou doen. Maar als ik interviews zie met Harari, zie ik zo’n wens niet. Hij benadrukt juist de voordelen van de democratie die we moeten bewaken. Hij pleit wel voor ‘leren van elkaar’. Maar wat is daar mis mee. Het is zelfs een gemeenplaats, net als veel van zijn andere opmerkingen. Dus ‘het gevaar’ Harari ontgaat mij.

 4. Bekendmaking top 10 F.V.D. Mis dit niet!

  https://www.fvd.nl/bekendmaking-top-10-fvd-mis-dit-niet

  F.V.D.presenteert de top-10 kandidaten voor de conceptlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen! Joost Eerdmans wordt onderdeel van het team. Vanavond volgt de gehele top-10 met wie we na 17 maart Nederland gaan veranderen.

  Datum: Zaterdagavond 31 oktober
  Tijdstip: 20:00
  Plaats: Uw eigen huis
  Presentatie: Live vanuit Rotterdam Ahoy
  Kaarten: Geheel gratis
  Mis dit niet!
  Thierry Baudet

 5. Misschien moet het CDA zich weer eens bezinnen op Abraham Kuyper en de ‘kleine luyden’.
  Een interessante herontdekking van Abraham Kuyper. Deze veelzijdige figuur die het geluid van de eenvoudige christelijke burgers vorm wist te geven in een tijd dat de elite-staat het leven dreigde te beheersen.
  https://www.youtube.com/watch?v=JkbQhWeSpBE

 6. @amo
  Welke Vogel heeft maar 1 vleugel?
  “The Left wing does what the Right Wing says and Visaversa”
  Daarom is het een Adelaar 🙂
  Het idee van links en rechts is de truuk van verdeel en heers.

 7. Met twee onzichtbare vijanden gaan we dus kennelijk op weg naar een DDR op Europese schaal. CO2 als onzichtbare vijand, dat nota bene het voedsel is van alle flora in de wereld.
  En dan nu dit corona-virus dat niet ernstiger blijkt dat eerdere corona-virussen. Maar dat met groot gemak als een killervirus wordt gepresenteerd. Het is ze gelukt de mensen bang, gehoorzaam en murw te maken met die 2 onzichtbare vijanden.

 8. Linkse overheden hebben vaak weinig respect voor de bezittingen van mensen. Maar gek genoeg beschouwen ze soevereine burgers wel als een soort eigendom van de staat. Die in principe vrije burger die zijn eigen leven kan bepalen, moet onderdeel zijn van het grote plan van het linkse wereldbeeld. Altijd treffend gevisualiseerd door die massa die moet optreden, om b.v. een onderdeeltje te zijn van een gigantisch mozaïek-portret van Mao of Kim.

 9. Supermarktpersoneel met stoffen mondkapjes, last van zuurstof tekort?.

  Vorige week bij de Albert Heijn waren er tal van verkeerde bonus aanbiedingen in de schappen neergezet met een bonus actie van de maand maart. Achter de kassa snapte ze het niet, ik was de zoveelste met een fout bonus artikel. Ik zei: misschien een zuurstof tekort? Waarop de kassadame met ja beaamde.

  Deze week bij Coop was er een bak volgegooid met alle blikjes tonijn van Princess. Ik vond het vreemd dat er geen korting zat op de tonijn in olijfolie, die ook in die bak zaten. Bleek dus dat alleen de zonnebloemolie, water en groente van Princess in de aanbieding waren. Die bak was dus verkeerd gevuld. Maar wel met een bordje erbij: 1+1 gratis.

  Ook bij de Lidl lagen er andere en duurdere artikelen bij de bordjes in de schappen.

  Ik heb nu bij 3 zaken gemerkt dat de scanner de aanbieding uit de winkel niet herkent.
  Gaat lekker. Misschien moeten ze die stoffen mondkapjes toch maar eens afdoen.
  Kloppen de aanbiedingen bij jullie wel, of merken jullie ook dat er (meer) fouten inzitten?

  Ben benieuwd, Michaël

 10. of je zal maar op je cv hebben ik heb het nederlanse volk een kat voor gehouden..

  een groep streeft naar behoud van een groep daarin is groeps immuniteit een natuurlijk instinkt oer vanuit het menselijk onderbewustzijn op gezondheid van de groep aanwezig..
  bij het gevoel en vermoeden dat deze(hun of een buiten staander welke dreiging daar voor ook) de groep met maatregelen en adviezen dringend nog niet dwingen, een niet gevoelsmatige kant toe sturen die het groeps immune wel zal bevorderen..
  dat de groep zich hier onbegrepen onbewust en begrepen bewust zal verhouden als eerst zien dan geloven..
  waarbij de gelovigen van politieke(lees het synoniem)maatregelen dat maar moeilijk inzien..

 11. Over bubbels gesproken. ‘
  Het linkse wereldbeeld lijkt me een stevige bubbel. Men hanteert een paar simpele dogma’s (gelijkheid, onderdrukking) om alles te beoordelen. Een bubbel van het zuiverste water.
  Overheden hebben ook een bubbel: de bubbel van de rapporten en de statistische gegevens (landkaartjes waar regio’s knalrood worden gemaakt). Een bubbel die doet vergeten dat het altijd en bovenal om vrije burgers gaat.
  Het klimaatverhaal lijkt me ook een bubbel. Vooral “het gevaar” van CO2 dat vrijkomt bij de diverse soorten van verbranding.
  De tv lijkt ook wel een bubbel. Het paradigma is toch elke keer een soort D66-achtig wereldbeeld. En de grondhouding is die van de neerbuigende “opvoeder”.
  Dus moeten we niet geïntimideerd worden door mensen als Lubach, die vanuit hun eigen bubbel, corona-critici hun bubbel verwijten.

 12. Die media-bubbel was er trouwens ook in de tijden van de USSR. de overwegend linkse baby-boomers vonden dat de USSR ‘goede bedoelingen’ had. Wie kritiek uitte op de USSR was een rechts fascist. Toen ook al. Uiteraard hebben die critici later gelijk gekregen, maar dat duurde tot de val van de USSR. Tot die tijd deed je aan “vijanddenken” als je wees op al die misstanden en vervolgingen in de USSR. Ook toen moest je buiten de mainstream media op zoek gaan naar echte informatie over de leugens van de USSR. Boeken van dissidenten, verslagen van ex-gevangenen, berichten van de stichting ‘Open Doors’, een blad dat artikelen uit de Pravda had vertaald. Allemaal media die niet of nauwelijks aan het woord kwamen bij de mainstream media.
  Ik had discussies met collega’s (onderwijs) die werkelijk vonden dat de DDR het goed bedoelde. We hadden de grote schrijver Mulisch (Mullis is vullis; dixit Reve) die wegliep met Cuba. We hadden de alom bewonderde Cox Habbema die carrière maakt in de DDR. Enz.
  Mainstream was toen voornamelijk pro-communistische regimes.
  Wat dat betreft is er weinig veranderd.
  Alleen worden we nu daadwerkelijk opgesloten. In eigen huis.

 13. @Error schreef: 20/10/2020 om 9:04 pm
  Hoi, bedankt voor de muziek en andere links. U wil mij waarschijnlijk netjes houden, want voor je het weet zit je ook nog eens andere artikelen te lezen, waardoor je bijna geen tijd meer hebt om naar het café te gaan. 🙂
  Vandaag het toch weer eens gewaagd de NPO verrassing van 12 uur te bekijken. En ja hoor, het nepnieuws over de ruimtevaart werd weer verspreid en dat er wel meer kleine aardbevingen plaatsvinden op IJsland. Aardbevingen bagatelliseren en ruimtevaartnieuws is nepnieuws van een organisatie waarvan je het eigenlijk wel moet verwachten, de oorsrong deed het al in nazi-Duitsland. In onderstaande video wordt e.e.a. uitgelegd over het weer, de voedseltekorten en de NASA missie van de NOS. Mensen hebben ademloos zitten kijken naar een s i m u l a t i e en dan het brengen van het nieuws over die aardbeving daar, als Groningen wordt getroffen door een beving in de magnitude tussen 2 en 3 dan is Nederland te klein, maar de Ijslanders zijn wel wat gewend 5.6 is daar een peuleschil. Als daar de pleuris uitbreekt is het volgens de NPO een verkoudheid en hebben ze het nooit zien aankomen, net als met de verkiezingen in de VS, waar de zgn. seniele presidentskandidaat gisteren al de “godfather” genoemd werd.
  Verder heb ik de NPO ook niet gehoord over de rampen in India, Nigeria of Nepal. Er zijn doden bij gevallen en dat past niet in de goednieuwsshow van onze Nationale Propaganda Organisatie. Maar al die rampen doen geen goed aan de totale voedselvoorraden, want vele duizenden tonnen zijn al verloren gegaan de afgelopen maanden. Het zaaigoed raakt dus ook op.
  Weerman Gerrit H. heb ik als klimatoloog niet hoog zitten, het weer is al amper te voorspellen laat staan het klimaat. Wie heeft hem ooit gehoord over de invloed van de zon op het klimaat, of de relatie van de zonne-activiteit op het seismische gebeuren? Ik weet het ook niet, heb er niet voor geleerd dus enige kennis bijbrengen door de geëgende kanalen, van twee kanten belichten lijkt mij logisch. Op het gebied van mijn huiselijke klimaat kan ik wel een voorspelling doen als ervaringsdeskundige.
  Interessante video van een wetenschapper die voor zichzelf begonnen is: https://www.youtube.com/watch?v=UN-J1buvPrU

  Het nieuwsbureau waar Corona het nieuws niet beheerst: https://watchers.news/

 14. Voor wie nog twijfelt aan waar nu.nl staat als 1 van de toonaangevende extreem marxistische ‘Gutmenschen’ krant:

  Een reactie op een artikel in nu.nl over de onthoofde Franse vader, echtgenoot en aimabele leraar:

  Reactie:
  Ik keur de gedrag van de moordenaar niet goed, maar als voorbeeld wat verwacht jij zelf als je de hele tijd iemand zn vader of moeder uitscheld? Denk je niet dat je dan een stomp in je gezicht kan verwachten ofzo? Die ‘leraar’ ging naar mijn mening gewoon onnodig te ver.

  Als je niet begrijpt waarom hij te ver ging, dan moet je wat meer kennis opdoen.

  Einde reactie

  Het origineel:
  https://www.nu.nl/buitenland/6084844/gedode-leraar-samuel-paty-een-rustige-man-die-leerlingen-wilde-helpen.html#coral_talk_wrapper

 15. Bond van psychiaters geeft het volgende dringende advies:

  Het is in deze tijd van angsten en onzekerheden niet abnormaal tegen bomen of muren of uw huisdieren te praten. U hoeft ons daarvoor niet te consulteren. Gaat u er gerust mee door is ons dringende advies.
  Belt u ons alleen op als bomen en muren en uw huisdieren terug praten.

 16. Er zou een vreselijke crisis zijn in Nederland in 2020. Maar is dat wel zo in alle opzichten?

  Een aantal virologen en artsen riepen dat het nieuw was en ze het niet eerder hadden meegemaakt. Vreemd. Een artikel uit het AD uit 2016 laat zien dat er drukte was met zieken door griep.

  https://www.ad.nl/gezond/griepgolf-treft-veel-mensen-die-anders-nooit-ziek-zijn~aae8e106/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F

  De journalist Flavio Pasquino die diverse interviews heeft gedaan omtrent de corona situatie twitterde dat er in 2017/2018 16.000 griepopnames waren en jaarlijks 25.000 opnames voor longontsteking.

  https://twitter.com/FlavioPasquino/status/1313925809971826694

  Hoezo nieuwe situatie? Is het verstandig om ziekenhuizen failliet te laten gaan wanneer dit al jaren aan de gang is.

  Laten we kijken naar de bevolkingsopbouw in Nederland. Er zijn in Nederland ruwweg 800.000 personen van 80 jaar of ouder. Zie de CBS statistieken. Het CBS is zich bewust van deze situatie en kan de sterftecijfers redelijk voorspellen. Ook nu sterven er vooral mensen van 70 jaar of ouder. Zie grafiek overledenen naar leeftijd.

  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

  Ook deze van de CBS:

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/41/sterfte-neemt-opnieuw-toe

  Gezien de bevolkingsopbouw en de dichtbevolktheid in Nederland zullen we rekening moeten houden met diverse besmettelijke ziekten van verschillende virus en bacterie stammen. Er zullen nog veel mensen gaan overlijden. Dit jaar, maar ook de komende jaren. Op een gegeven moment is het lichaam van ons op, geen weerstand meer. Hoeveel medische apparatuur en medicatie we er nog voor zouden willen inzetten.

  Frappant wat de Bijbel zegt in Psalm 90:10, een Bijbeltekst van circa 3000 jaar geleden:

  10Aangaande de dagen onzer jaren, daarin zijn zeventig jaren, of, zo wij zeer sterk zijn, tachtig jaren; en het uitnemendste van die is moeite en verdriet; want het wordt snel afgesneden, en wij vliegen daarheen.

  We zullen dus pastoraal paraat moeten zijn voor de komende jaren met veel sterfgevallen in Nederland. De Bijbel geeft veel handvaten voor stervenspastoraat. Weet ik mijn zonden vergeven door Jezus Christus? Besef ik dat ik die aardse tent een keer ga afleggen? Ben ik gereed mijn Schepper te ontmoeten?

 17. En toch moeten we Diederik Gommers stoppen

  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/587057077/en-toch-moeten-we-diederik-gommers-stoppen

  Microbiologen zijn de tovenaars van onze tijd. Zij kunnen gevaren zien die wij niet zien, en dus heersen zij over alles wat wij, zichtloze burgers, hebben: ons leven, ons bezit, onze liefdes en angsten. Zij stellen de maatregelen op die de overheid ons oplegt in de verwachting dat daarmee de verspreiding van het Covid-19 virus kan worden gestopt.

  Wat zou je willen dat Leon de Winter met zijn geniale gedachtengoed even MP Rutte ( je moet gewoon je bek houden) zou mogen vervangen…wat zou Nederland weer direct als vanouds kop zijn en niet staart ( Nederland wil toch graag gidsland zijn? (Vergl. Deut. 28 vers 13 e.v. )

 18. ‘Virussen zijn net inbrekers. Je moet ze staande houden bij de voordeur’

  Arts, epidemioloog en emeritus hoogleraar Menno Jan Bouma woonde jarenlang in Oost. Als gastdocent gaf hij college op het Tropeninstituut in Oost. Hij woont nu in Ierland, maar komt nog graag en regelmatig in Oost. Hij wijdde zijn leven aan het onderzoek naar de ecologie en verspreiding van virussen en andere ziekteverwekkers. In deze tijd van het coronavirus wil ik graag wat meer over virussen weten. Daar praat ik dus met hem over.

  https://oost-online.nl/virussen-zijn-net-inbrekers-je-moet-ze-staande-houden-bij-de-voordeur/

  Op afstand verreweg de beste uitleg over wat een virus nu eigenlijk is, welke soorten er zijn, hoe gevaarlijk ze zijn , wat ze aanrichten , hoe ze zich verplaatsen, of ze eigenlijk wel leven of net zo dood zijn als een stukje plastic.
  Dr.Bouma’s briljante uitleg die heel wat angst zal wegnemen voor iets dat voor gewone stervelingen als wij onzichtbaar en ongrijpbaar is.
  Lees verreweg de beste uitleg ooit in gewone mensentaal

 19. @Dewevoga 13/10/2020 om 6:40 pm
  Zeer begrijpelijk wat u schrijft. Ben het volledig ermee eens: ‘ De hele diepe betekenis van de Bijbel is Diegene die alles vervuld heeft, Diegene die de kop van de slang vermorzeld heeft ‘ .

  En dit is best mogelijk maar hoeft natuurlijk niet zo te zijn: ‘ De stelling dat men van het geloof valt als men de geschiedenis en de betekenissen van alle teksten in de Bijbel zoekt ‘ . Wat geloofde men dan eigenlijk voor de speurtocht begon? Mijn ervaring is juist dat hoe meer we weten en kennen en mogen doorgronden ( en dat is altijd onvolmaakt volgens 1 Cor13 , tot aan de Jongste Dag!) hoe groter ontzag voor de Onzienlijke!
  Shalom Dewevoga!

 20. @Nieuw Begin schreef: 12/10/2020 om 10:34 pm
  Bijbels Hebreeuws geeft een andere en vaak verrassende kijk op de Bijbel.
  Shalom NB, Ik was te laat voor een reactie op uw vraag over de griepprik willen reageren, maar door de antwoorden van anderen begreep ik dat u uw keus kunt bepalen. Ik reageer hier op bovengenoemd artikel i.p.v. op het geloofsforum, omdat ik het te moeilijk en te tijdrovend vind om daar een antwoord te geven dat passend is. Ik wil nl. niemand kwetsen en het onderwerp Israël krabt wonden open. De stelling dat men van het geloof valt als men de geschiedenis en de betekenissen van alle teksten in de Bijbel zoekt. De hele diepe betekenis van de Bijbel is diegene die alles vervuld heeft, diegene die de kop van de slang vermorzeld heeft. Ik heb geen talenknobbel, maar een talenkuiltje anders ging ik voor de Bijbelstudie IsraelBiblicalStudies.com. Ik ben een paar jaar geleden afgehaakt. Vorig jaar kwam Ramshoorn met een advies over meerdere boeken waaronder “De Bijbel Als Schepping” van F. Weinreb. Dat boek is een grote aanrader, hoewel ik na maanden bestuderen nog maar een klein beetje begrijp is mij al meer duidelijk geworden dan 40 jaar wekelijkse preken. Alleen al dat Abraham geen Israëliet was maar een Hebreeër, maakt de ‘discussie/gesprek’ al moeilijk, omdat de Israëlieten voor de volken rondom hen Hebreeërs (Iwri) bleven. Een weetje over de jaartellingen vanaf de schepping spreken we over Anno Mundi en wij gebruiken de Gregoriaanse. In Anno Mundi 1948 werd Abraham geboren en in 1948 AD werd de staat Israël uitgeroepen (geboren) dus er is wel degelijk verband.
  En de zoektocht door de Bijbel, vooral de eerste vijf boeken komen met zo veel woorden waarvan ik nu na meer dan zestig jaar pas de diepere betekenis weet en die ik in de Bijbel niet kon vinden en ik was niet de enige want ik heb het bij meerdere mensen ter sprake gebracht. Dus zo simpel is het niet. Van F. Weinreb heb ik nog twee boeken op de kop kunnen tikken: “Het onze Vader”, vertaald naar het Hebreeuws en aan de hand daarvan elk woord met de Hebreeuwse betekenis verklaard en dan blijkt de kennis van de christelijke predikanten van een heel verschillend perspectief en dus ook van al het voorgaande. En Yeshua leerde het zijn Hebreeuwse discipelen. Maar ja het oude testament blijft een ondergeschoven kindje.
  Het laatste boek is de vertaling van de naam van degene waar een jaarlijks terugkerend feest aan gewijd is. “Ik die verborgen ben” heet het boek. Het gaat over leven in verbanning en zet je aan het denken over ons eigen leven: we komen uit het eeuwige naar het tijdelijke en gaan weer naar het eeuwige, waar het goed is en dus altijd al was 1-2-1. En als we dan de eerste zin lezen van In den beginne schiep God den hemel en de aarde 1-2. Vader schiep dus eerst alles in de hemel en daarna alles op aarde; is de wereld ook niet een ballingschap? Is niet alles zo geschapen dat de mens met zijn vrije wil de zin/doel van het leven zoekt i.p.v. wetenschappelijk te ontwikkelen, want dat is de grote vraag wie weet wat het doel van het leven is.
  Naast het Bijbelonderzoek houd ik me ook nog steeds bezig met volgen van artikelen over het klimaat, de plandemie en verkiezingen. Ik merk dat er steeds meer mensen bang uit hun ogen kijken en boos worden als ik een afwijkende mening geef. Er lijkt wel een taboe te heersen over de werkelijke weersomstandigheden. Overal ter wereld mislukte oogsten door extreme wateroverlast, droogte, branden, aardbevingen etc. Wel wordt er gewaarschuwd voor hongersnood, maar het stelt niets voor. En dat taboe schijnt ook te heersen in de “kerk” het komt nauwelijks ter sprake. Men wil waarschijnlijk niet zien dat met het uitroepen van de staat Israël de aftrap werd gegeven voor de laatste gebeurtenissen. De “afhankelijkheid” van de wetenschap en de genetische modificaties die de wetenschap wil uitvoeren zou toch een lampje moeten doen opgaan?
  P.s. bedankt voor de bemoedigende artikelen. Shalom

 21. Er was een langdurige beweging om allerlei diensten onder een steeds grotere noemer te brengen. Denk alleen aan al die private trein- en busondernemingen. Maar denk ook aan al die verschillende muntsystemen. Dan vond men het handiger al die verschillen op te heffen door ze te laten opgaan in een groter verband. Denk aan de euro.
  Maar nu hebben we de digitale mogelijkheden die al die verschillen tot een totaal non-probleem hebben gemaakt. In een flits kan ik een wisselkoers laten uitrekenen. In een flits kan ik andere meet-eenheden laten omrekenen. In een flits kan ik andere tijdschema om laten rekenen in een eigen tijdschema.
  Dus al die argumenten dat een samensmelting ‘handiger’ zou zijn, zijn in feite komen te vervallen.
  Dus kunnen we weer terug keren naar een kleinschalige menselijke maat. Want zodra we contacten met andere werelden moeten leggen, hebben we flitsmogelijkheden van de digitale wereld.
  Zo kan hypermoderne techniek weer bijdragen aan een leven op menselijke maat!!
  Een soort van neo-Gothiek: Er waren in de 19e-eeuw zoveel technische mogelijkheden bij gekomen, dat het bouwen van gothieke kerken een stuk gemakkelijker werd. Dat wilde men graag toepassen.
  Zo kunnen de digitale ontdekkingen een menselijke maat weer veel gemakkelijker maken. Dus in plaats van ‘meer centrale sturing’, kan de digitale techniek juist leiden tot meer op maat gestuurde en meer persoonlijke sturing.
  In dat opzicht is een VN, die centraal wil sturen, dus hopeloos achterhaald.
  Waar zijn de politici met dergelijk visies???

 22. Weet je wat Rutte en zijn TEAM moeten doen, dan doen ze tenminste goed, en zal God dat belonen, als ze tenminste doen wat God zegt. Er worden miljarden uitgegeven om bedrijven te redden, en de cultuursector, Laat ze een miljoen uitgeven aan het Rode Kruis voor de voedselbank. Kijk dit bedoel ik nou stelletje hypocrieten, je eigen burgers die honger lijden, en er kan niet eens geld vanaf voor deze mensen die snakken naar een fatsoenlijk bord eten. Nee, het moet weer van de burgers af komen, terwijl het juist zo moet zijn, ze moeten maar laten zien dat ze ook goed voor een ander kunnen zijn, inplaats van aan hun eigen gerief te denken.

  Als je ervover na gaat denken hoe en wat voor beleid hier gevoerd wordt, dan heb ik aan een vuilniszak nog niet genoeg om in te spugen, sorry hoor, ik raak ervan geirriteerd dat eigenbelang van hun, DOE iets GOEDS RUTTE, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  Gezegende dag toegewenst.

 23. Overheden spiegelen ons uiterst dure, maar fraaie sprookjeswerelden voor. Dit gebeurt via de VN-doelen. Wat allemaal utopie is. Heel veel (loze) beloftes, maar weinig woorden over de vraag waar al dat geld vandaan moet komen. Want intussen wordt de kip met de gouden eieren (het bedrijfsleven) middels al die overdreven eisen vanuit de overheden, de nek omgedraaid.
  Die overheden doen net alsof zij de welvaart maken.
  Maar dat is een typische linkse leugen. Overheden kunnen condities scheppen, maar het aanbieden van producten die mensen willen kopen. dat komt uitsluitend van het bedrijfsleven van klein tot groot.
  Leuke gesprek wel weer met Rypke Zeilmaker: https://www.youtube.com/watch?v=neDYTjSlpvQ

 24. @ Wachter en @ Amo

  Dank voor uw heldere antwoorden. Ben zelf ook minder geneigd de griepprik nu te halen mede ook door uw antwoorden! Soms zie je door de eindeloze hoeveelheid pillen bomen het gezonde pillenvrije bos niet meer!

 25. Daar komt bij @Nieuw Begin, dat medicijnenmakers en vaccinmakers altijd op zoek zijn naar nieuwe afzetgebieden om de aandeelhouders winsten te kunnen garanderen.
  Dan moeten we niet verbaasd zij als ze het gevaar van allerlei ziektes stevig gaan overdrijven.
  De psychiatrie verzint ook steeds weer nieuwe ‘kwalen’. Ze stellen zich een volmaakt mens voor ogen, en hoppa, daar vliegen de “afwijkingen” al weer in het rond.
  Ik denk dat markten voor veel vaccins hun verzadigingspunt naderen, waardoor men snakt naar nieuwe gevaren (om het populair te zeggen).

 26. @Nieuw Begin. Ik ben niet tegen vaccinaties. Vreselijke ziektes als polio werden er mee voorkomen.
  Maar ik heb nooit een griepprik genomen, hoewel ik steeds die ‘brief van uw huisarts’ ontvang.
  Ik denk dat je beter een griep kunt uitzieken. Dan heeft het immuunsysteem weer het e.e.a. geleerd. Een griep gewoon uitzieken, dat lijkt me gezonder. Verkoudheden kunnen we ook gewoon uitzieken. Liever dat, dan het vaccin dat samengesteld is op grond van virussen die in de winter op het zuidelijk halfrond rondwaarden. Virussen die intussen gemuteerd zouden kunnen zijn. Griep kan ernstig zijn, maar lijkt me niet ernstig genoeg voor een “preventieve” vaccinatie.

 27. @ Nieuw Begin: 9:01 am. Ik vertik het het mij te laten inenten. Ik stel voor dat eerst de Gates familie, Macron, Merkel, Biden, Rutte (VVD) en alle bewindslieden van CDA,VVD,D66, en CU zich laten spuiten, benevens de gehele linkse liberale-elite, en de cabal. En toen werd het stil…

 28. Wel of niet de griepprik?
  Opvattingen en standpunten van diverse organisaties en individuen:

  Na jaren de griepprik te hebben gehaald twijfel ik nu erover en niet perse vanwege wat je allemaal leest rond de vaccinaties m.b.t. covid 19 maar vanwege wat er steeds meer bekend wordt rond de effectiviteit en mogelijk nog onbekende schadelijkheid op langere termijn.

  Hoe dachten en denken de xanderianen erover? Iemand zwaarwegende tips over wel of niet de griepprik?

  https://www.biomaatschappij.nl/de-griepprik-doen-of-laten/
  De griepprik: doen of laten? – Biowetenschappen en Maatschappij

  https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/veelgestelde-vragen-griepprik
  https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/veelgestelde-vragen-griepprik

  https://www.scientias.nl/griepprik-levensreddend-levensgevaarlijk/
  https://www.scientias.nl/griepprik-levensreddend-levensgevaarlijk/

  https://stichtingvaccinvrij.nl
  https://stichtingvaccinvrij.nl

  https://www.trouw.nl/nieuws/waarom-we-moeten-stoppen-met-de-griepprik~bbfb9e5b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
  Waarom we moeten stoppen met de griepprik | Trouw

  https://www.henw.org/artikelen/wel-geen-griepprik
  Wel of geen griepprik? | Huisarts & Wetenschap

  http://annemariesintjago.nl/2012/11/wel-of-geen-griepprik/
  ‎annemariesintjago.nl/2012/11/wel-of-geen-griepprik/

  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/opnieuw-twijfel-over-werkzaamheid-griepprik/

  https://doktermedia.nl/reviews/huisartsgeneeskunde/2018/01/21/griepprik-helpt-niet-tegen-huidig-virus-door-verkeerde-keuze-cocktailprik/
  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/opnieuw-twijfel-over-werkzaamheid-griepprik/

  https://www.dlmplus.nl/2019/10/11/is-griepprik-wel-effectief-en-veilig-voor-zwangere-vrouwen/
  https://www.dlmplus.nl/2019/10/11/is-griepprik-wel-effectief-en-veilig-voor-zwangere-vrouwen/

  https://www.optimalegezondheid.com/de-griepprik-wel-niet/
  https://www.optimalegezondheid.com/de-griepprik-wel-niet/

 29. Nederlandse jeugd leest steeds slechter. Ongeveer 35% leeszwak.
  Dat is wel het duidelijkste bewijs dat al die vernieuwingen van de laatste decennia averechts hebben gewerkt. Dat waren vernieuwingen (sommigen noemen het liever ‘vernielingen’) als ‘passend onderwijs’, ‘onderwijs op maat’, ‘weer samen naar school’, ‘zelfstandig leren op eigen niveau’. ‘zelf ontdekkend leren’, ‘zelfstandig werken’ en dergelijke meer.
  Vernieuwingen die een echelon aan bureaucraten/managers in het leven hebben geroepen Samenwerkingsverbanden/ Zorgcentra/Zorgloketten). Die mensen verdienden een goede boterham met hun bemoeizucht.
  De leerlingen werden er de dupe van.

 30. Voor de mensen hier die geloven dat dit niet klopt of denken dat het allemaal later komt, hebben het volledig mis en worden extra de dupe als ze zich niet voorbereiden ! Hou Gerald Celente in de gaten die dit al zo vaak heeft verteld en over gewaarschuwd heeft !
  https://www.youtube.com/watch?v=1wqWqILceyA

 31. Mooie omschrijving van het begrip ‘handel’ (top-kwaliteit van Nederland) kom ik hier tegen: https://www.youtube.com/watch?v=PQJnaKLWdR4
  “Ik heb iets wat jij kunt gebruiken, en jij hebt iets wat ik kan gebruiken.”
  En zo kom je tot fraaie uitwisselingen en afspraken die tal van baten heeft voor alle partijen.
  Als b.v. Nederland beschikt over zeer vruchtbare gronden, kunnen we producten aanbieden die andere landen zeer goed kunnen gebruiken. Waar wij dan weer olie en erts inkopen bij andere landen, omdat wij daar gebrek aan hebben. Kleine voorbeelden.
  Heel vreemd dus dat deze ‘handel’ een negatieve connotatie heeft gekregen onder invloed van links. Handel is diversiteit. En bevordert de algemene welstand.
  Uitermate dom dus dat wij een belangrijk voordeel (die vruchtbare gronden) gaan afschaffen ten bate van tamelijk nutteloze natuurparkjes.

 32. Honderd miljard voor de energietransitie.
  Negentig miljard om de lockdown-economie overeind te houden.
  Een enorme toename van bureaus, NGO’s en instituten die leven van belastinggeld.
  Wie gaat dat allemaal betalen als het gewone bedrijfsleven de nek wordt omgedraaid???

 33. Lieve mensen de nieuwste Jensen show aflevering 226 ondermeer over :

  Soros, Kaag , Billie Keets, de globalisten maar vooral over Amerika:

  Amerika staat in brand ( vanaf 18 m 44 sec ) uiteraard over het overlijden van High Court justice Ruth Bader Gainsburg (87 yr) , de rellen n.a.v. Trump’s recht de nieuwe hooggerechtshof rechter te mogen benoemen ( zie ook Obama’s opvatting daarover 4 jaar terug toen hij, Obama, hetzelfde recht had! zie op 27 min). Dus de democraten gaan weer iemand verliezen! En de democraten willen de Constitution veranderen, ooit door de Founding Fathers geschreven ( waren vnl. Christenen!) en als ‘leitmotiv’ : de overheid moet zoveel mogelijk uit het leven van de burgers blijven! ( Prima voor de republikeinen maar een horror voor de democrats!
  Kavanaugh die kapot gemaakt werd met de beschuldiging dat hij als 16 een vrouw zou hebben aangerand ( 24.40 m sec)
  Zie hoe Trump wordt uitgejouwd als President Trump de laatste eer wil bewijzen aan Gainsburg (26 m)
  Zie hoe een vrouw knettergek wordt na het overlijden van Gainsburg! ( 28.47)
  Genoeg redenen voor de voorspelling van Jensen dat het de komende in de VS nog veel en veel erger gaat worden in aanloop naar de elections!

 34. Rypke Zeilmaker had het over de ‘voetafdruk’ van de zogenaamde waterverspillers. Hij onderzocht hoe men kwam aan dat getal van 10.000 liter water dat nodig is voor een kilo vlees.
  Dan wordt uitgerekend hoeveel neerslag er valt op een stuk weiland, waarna men dat omrekent per kilo vlees. Het is puur goochelen met getallen, oftewel nep-wetenschap.
  Want de aanname hier is natuurlijk dat die neerslag “verspild” wordt aan die koeien van de boer.
  Dat is pure quatsch, want zodra op hetzelfde landoppervlak wilde runderen ‘in de vrije natuur’ rondlopen, telt diezelfde neerslag niet meer als verspilling van water.
  Toch wel verbijsterend zoiets. Onder het mom van wetenschap goochelt men met fantasieën, getallen en wat men als ‘verspillend’ beschouwt. Het zijn in feite sprookjes die ze ons voorhouden.

 35. @ Nieuw Begin: 8:37 am. U heeft gelijk. En George Orwell had wel degelijk ook gelijk. Van 1936 tot 1939, verbleef hij in Spanje, tijdens de Spaanse Burgeroorlog. En hij heeft daar genoeg gezien, van de communistische terreur, achter de republikeinse linies. Daar werden 100 den executies uitgevoerd, op soldaten, en vrijwilligers van de Internationale Brigades, die enige twijfel uitoefenden op de communisten en hun leiderschap.

 36. @ Amo: gelukkig heb ik een aantal uitstekende filosofie-docenten gehad, die in de colleges ook de tijdgeest in historisch perspectief konden plaatsen. Daar heb ik ook 50 jaar later nog wat aan, ook als het gaat om de huidige tijd.

 37. 1984 is werkelijkheid geworden:

  https://ejbron.wordpress.com/2020/09/24/1984-is-werkelijkheid-geworden/

  ‘Experts’ ( jonge honden uit de farmaceutische industrie?) gaan op social-media de ‘onwaarheden’, de desinformatie, actief en agressief bestrijden. Tip aan deze ‘experts’: laat BOA’s alvast preventief weigerende ík-doe-niet-meer-mee.inlfuencers uit de samenleving verwijderen.
  Tip aan Rutte: laat Wilders, Baudet en van der Staay het vuile politiek incorrecte werk doen!
  Quote George Orwell:
  Hoe verder een samenleving afdrijft van de waarheid hoe meer het degenen zal haten die de waarheid spreken.
  (. https://citaten.net/zoeken/citaten_van-george_orwell.html?page=2. )

 38. Het goede voorbeeld en meer:

  https://ejbron.wordpress.com/2020/09/23/het-goede-voorbeeld/#more-250112

  De mensen die de huidige welvaart mogelijk gemaakt hebben, worden uitgeknepen. Nog niet geëuthanaseerd, maar daar wordt aan gewerkt. Omdat u op de verkeerde partij dreigt te stemmen, en dat al heel lang dreigt te doen, worden er bootladingen migranten geïmporteerd. Op termijn moeten die u gaan vervangen.

  Wilders wordt tot zijn dood vervolgd als hij een politiek onwelgevallige uitspraak doet. Terrorist Akwasi roept rechtstreeks op tot moord, en krijgt een prijs voor zijn uitspraken.

  We hebben een minister-president die zo hard mogelijk werkt aan het opheffen van de staat. Gesteund door een incompetente clown wiens broer in medicijnen kwakzalft. Met een minister van Justitie die nu een strafblad heeft. Allemaal willen ze herkozen worden. Andere kandidaten willen ook zo snel mogelijk de staat opheffen. Of veranderen in een kalifaat dan wel in een volksrepubliek.

 39. @ moderatie

  Kunt u mij vertellen, hoe ik een fototje kan plaatsen bij mijn profiel, ik zie dat bij sommige staan namelijk,

 40. Nieuw Begin, 9,28 uur.
  Dat is het nadeel van filosofie-docenten: Ze kunnen wat ‘ins blaue hinein’ leuteren zonder dat dat gevolgen heeft. Zelfs zonder dat het ergens een basis heeft.
  In dit geval waren de studenten beter geholpen met een goede leraar geschiedenis, die de aanloop van het succes van Hitler kon uitleggen (crisis en decreet van Versailles), om daar vervolgens enige nuttige waarschuwingen aan vast te knopen.
  Mevrouw filosofeert in het bijzijn van studenten over het doden van een Nederlandse politicus. Dat is natuurlijk zeer kwalijk, maar vermoedelijk wel tekenend voor de instelling van veel docenten. Het onderwijs is overweldigd door politiek correcte thema’s.
  Als zulke docenten spreken over “het gevaar” van Baudet en consorten, bedoelen ze eigenlijk ‘een gevaar voor het linkse wereldbeeld’. Zozeer denkt links dat het de hele samenleving vertegenwoordigt.
  Baudet is verder niet gevaarlijk, denk ik. Maar ‘links’ vindt hem gevaarlijk voor ‘links’. Zo duid ik dat.

 41. @ wachter 16/09/2020 om 7:11 am
  Zou ook wel eens willen weten hoeveel de media er aan verdienen door de waarheid te verzwijgen. Maar wat ze ook ondernemen…ze zullen zich te pletter lopen op de genade God’s voor zover ze niet de w ( W) aarheid willen dienen. GBY bro!

 42. (Zeer geachte Xander vanwege de urgentie plaats ik nogmaals een verkorte versie van mijn bijdrage)

  Bewijzen dat de pandemie gepland werd met een doel

  https://www.stopworldcontrol.com/gepland/

  Honderden artsen verklaren dat de pandemie gepland werd
  Een groep van meer dan 500 artsen in Duitsland, genaamd ‘Artsen voor Informatie’, heeft tijdens een nationale persconferentie een schokkende verklaring afgelegd: (1)
  ‘De Corona-paniek is een toneelstuk. Het is oplichterij. Zwendel. Het is hoog tijd dat we begrijpen dat we in het midden van een wereldwijde misdaad zitten.

 43. “Arabische Partij” in Zweden: Wie “grote verscheidenheid” afwijst, dient te vertrekken

  https://ejbron.wordpress.com/2020/09/17/arabische-partij-in-zweden-wie-grote-verscheidenheid-afwijst-dient-te-vertrekken/#more-249658

  In Zweden werd onlangs de “Arabische Partij” opgericht. Op Facebook eiste ze nu: alle Zweden die grote verscheidenheid niet accepteren, dienen hun staatsburgerschap op te geven en het land te verlaten. Zij zouden daar niets verloren hebben. Het Zweden dat zij terug willen hebben, bestaat namelijk niet meer.

 44. Inbreng Geert Wilders Algemene Politieke Beschouwingen 2020

  Geert Wilders: ‘‘Speech met interrupties: ruim twee uur lang. Fel Debat. Heerlijk. Kom maar op. Nederlanders weer op 1!’’

  https://youtu.be/uzNkHkaXFH4

  Het zijn juist de Nederlanders die gediscrimineerd worden!
  Al Qaida heeft Wilders nu ook bedreigd. ( nav Charlie Hebdo )
  Racisme? Ja van de ‘ Aquariums ‘ en zijn geestverwanten.
  Grapperhaus en Akwasi klassenjustitie!
  Ga zo maar door, de corruptie is hemeltergend!

 45. De treurige situatie in het onderwijs. Progressieven bedachten allemaal nieuwe werkvormen en nieuwe lesstof, op grond van hun theorieën. Maar het blijkt dus dat vooral de zwakkeren leerlingen hier het slachtoffer van worden. Die kunnen niks met werkvormen als “zelfstandig werken” en “je eigen lesstof bij elkaar sprokkelen”.
  We zien dus een progressieve beweging die zegt op te komen voor de zwakkeren, maar die in de onderwijspraktijk zorgt voor een enorme toename van zwakke leerlingen. Die maken dat onderwijsassistenten de leiding krijgen over een groep 3.
  Vooral de zwakkere leerlingen (óók de allochtone leerlingen) zijn het slachtoffer geworden van linkse ideeën over het onderwijs.
  Extreme linksen lossen dit op door de reken- en wiskunde tot “een witte dominante constructie” te verklaren. Alsof het bouwen van een brug een zaak van ideologie is.
  Goed verhaal van leraar Ton van Haperen: https://www.youtube.com/watch?v=w8fro4SmYyc
  .

 46. De koning waarschuwt in de troonrede voor een nieuwe schok.

  Ook uit de troonrede:
  In het jaar van 75 jaar Verenigde Naties domineert HELAAS (!) steeds vaker het nationale eigenbelang en is de multilaterale wereldorde ( LEES N.W.O.!) verder onder druk komen staan.

  https://jensen.nl

  De nieuwste Jensen show

 47. Ik had het van de week erover dat het kabinet, de koe goed moet vast pakken, wel nu heb ik gelezen dat een koe vier uiers heeft, dat noemen ze kwartieren, één kwartier noemen ze een speen. Wel als ze de koe nu eens op een goede manier gaan melken.

  De eerste uier, is voor de GGZ instellingen, kinderen en mensen in psychysche nood van welke aard dan ook.

  De tweede uier, voor de mensen die hun hele leven het land hebben gediend en keihard gewerkt hebben, verdienen een goed pensioen, er wordt wel weer van alles beloofd, maar dat is wel vaker geweest.

  De derde uier, voor het personeel in de zorg, een goed salaris, waardoor het personeel aantrekt, waardoor de werkdruk ook naar beneden gaat.

  De vierde uier, voor de leraren, en ook daar een goed salaris, dan trek je automatisch meer personeel aan, denk ik zo, en wederom kan men dan ook de werkdruk verlagen.

  Hier verbaas ik mij enigsinds over wat ik Dhr Rutte hoorde zeggen, dat hij geld wil in zetten om de opwarming van de aarde naar beneden te krijgen. Ik vraag mij af hoe hij dat wil gaan doen. Als de zomers steeds warmer worden, en het gemiddeld zo’n 35 graden is, en het ook steeds warmer wordt in andere seizoenen. Tevens woeden er flinke bosbranden, en niet zo weinig ook, nou daar wordt het naar mijn mening echt niet koeler van. Daar hoeft men niet voor gestudeerd te hebben, denk ik zo. Dus naar mijn inziens is dit een totale geldverspilling, gebruik het voor de vier punten die ik heb aangehaald, den ben je goed bezig. Het gaat weer over de economie, de infra, wegenbouw, ect, niet dat het niet nodig is, maar vergeet de Nederlandse burgers niet.

 48. Zeer heldere uitleg over hoe het monetaire systeem in elkaar aan het zakken is met konsekwenties voor IEDEREEN. Wat kunt u zelf doen als burger?

  https://www.youtube.com/watch?v=UiLZK793gaI

  De bekende markteer en pr-goeroe Ronald Heister spreekt met drie financieel analysten over de economische crisis die momenteel losbarst: Voormalig bestuurder van de Nederlandse Bank, Lex Hoogduin, bestsellerauteur Eric Mecking, en schrijver en econoom Sander Boon. Wat betekent dit voor u? Wat kunt u doen?
  Podcast van deze uitzending vindt u hier: https://soundcloud.com/user-384032844

 49. Wij worden geregeerd door geheime genootschappen.
  Ook onze regering, op alle niveaus, en de GGD ook het RIVM en dat zit verborgen in allerlei Bilderberg, Council on Foreign Relations, Chatham House, World Economic Forum, Davos.

  https://twitter.com/3Groter/status/1305227801042259975

  Onze regering heeft handlers. Handlers? Ja u leest het goed.
  Handlers zijn mensen die influisteren
  wat ze, de regering, moeten doen. Geldt voor alle regeringen. Regeringen moeten dat script volgen. Wat ze ingefluisterd krijgen.

  VPRO : de Outsiders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *