6296

 1. @Allen, stop toch met het Zinloos zoeken naar de juiste datum/jaartal van de Wederkomst van Jeshua in Jeruzalem. Zelfs Jeshua weet die datum niet, alleen Zijn Vader. Mattheus 24.

  Zie hier een lijst van tientallen Foute Data van waanwijzen over Wederkomst van Jeshua:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_voorspellingen_van_het_einde_van_de_wereld

  @Boris. Mijn kennis van het Hebreeuws is basic. Stel uw vraag aan de Rabbijn in uw dorp/stad.

  Houdt u liever bezig met het levende Woord!!!!!!! Lees Jesaja 2, 11, 25, 60 en 2 Petrus 2 en 3.

  Shalom. Ramshoorn.

 2. Zeg Cor en Moeke, door jullie ben ik verder gaan zoeken op de datum 2028. En ben nu een boek tegen gekomen van R.H. Vargo. En het boek heet…. 2028. Dit boek gaat ook in op de getals-leer van cijfers voorkomend in de Bijbel. Zeer interessant! Ook deze schrijver komt uit op het jaar 2028 van wederkomst Christus.

  Maar wat het meest interessant is, is niet zozeer de opname datum, want die kan of voor de 70e jaarweek zijn, of op de helft van de 70e jaarweek.
  Maar we kunnen wel heel snel gaan zien of het jaar van de zichtbare wederkomst van Christus 2028 zal zijn, want dit zou betekenen dat 2028 -/- 7 jaar 2021 het jaar is waarin de antichrist het 7-jarig verbond voor velen zal versterken.
  Zien we dat verbond niet versterkt worden, dan is het jaar 2028 ook een foute aanname, toch?
  De vraag is alleen: welk verbond zal worden bedoelt?

  Wim Jongman schrijft daarover het volgende: (de link van Moeke):
  “Dit is ook het begin van Daniëls 70e week, de dag waarop het 7-jarig verbond met vele naties door de Antichrist zal worden bevestigd. 31 oktober is ook de dag dat de VN-conferentie over klimaatverandering (COP26) begint. De Paus zal daar ook aanwezig zijn om zijn 7 jarig Laudato’Si verbond voor te stellen. Dit is het perfecte scenario! Niet alleen vallen al mijn berekeningen op feestdagen, maar ook wereldgebeurtenissen bevestigen deze tijdlijn”.

  Dus deze maand zal heel spannend worden. Anders kan men weer op zoek moeten gaan naar andere datums.

  Dus of de opname of het versterkte verbond van 7 jaar zal moeten worden gezien in deze maand oktober.

 3. Nog een kleine aanvulling op eerder geschreven berichten.

  Als gelovige ben ik op zoek naar goed onderbouwde informatie uit Gods Woord.

  Beide videos die ik heb verstuurd geven een indicatie aan van hoe het process van profetie zou kunnen verlopen. Dat hier data aan verbonden is wil niet zeggen dat dit het werkelijke is.
  Ik zie dit persoonlijk als studie en een mogelijk toekomstbeeld.

  Nogmaals vertel ik dat alleen God op de hoogte is van de “dag en het ure” omtrent zijn wederkomst …..geen mens is dus hier van op de hoogte., maar de honger en zoektocht verborgen in zijn Woord is zo sterk aanwezig dat ik dit blijf onderzoeken.

  Zelf zie ik vervolging als einde voor elk Christen op deze aarde., want onze Here heeft dit ook vernoemd. In hoeverre deze vervolging plaatsvind is niet vermeld en vertrouw op de Here dat een ieder zijn deel krijgt op wat hij of zij persoonlijk aan kan….God is namelijk goed en zorgt voor zijn kinderen.

  Wij kunnen alleen vertrouwen op Hem en door zijn Woord te bestuderen word elk gelovige gesterkt in de tijd waar hij in leeft.

  Dus voor mij persoonlijk, wacht ik af wat onze Almachtige Schepper gaat doen in de tijd waar wij nu in leven. Deze hele ontwikkeling zou ook goed kunnen overwaaien en uitdoven., al blijkt dit niet zo te zijn.

  Vertrouw op Jezus en hou een goede relatie met Hem., al wat Hij onderneemt in profetie zal ten alle tijden dienen ten goede. Blijf onderzoeken en hou vast aan Zijn Woord.

  Uiteindelijk komt er een opname van Zijn Bruid., bedenk daarom de dingen die boven zijn., God heeft alles maar dan ook alles onder controle….

  Groet

 4. @Moeke! Amai… wat een openbaring zeg! Leg dit naast de agenda van de tegenstander: “by 2030 you’ll own nothing and you’ll be happy” dixit Klaus Schwab, oprichter én voorzetter van het WEF, en wellicht de grootste lakei van satan die hier momenteel actief is… En ALLES wordt in een héél ander perspectief geplaatst!
  Wij – als échte ‘getuigen van Jezus Christus’ – moeten trachten om voortaan zo veel als mogelijk mensen de ‘blijde boodschap’ te verkondigen! Want er staan ons heel harde ‘beproevingen’ te wachten, cfr. hetOnzeVader:
  – “… Uw koninkrijk kome…”
  – “… en verlos ons van DE kwade…”
  Amen = ‘dat het alzo mag zijn’!
  Groetekus vanuit A’pen

 5. @Albert schreef: 30/09/2021 om 10:18 pm:

  “In de Bijbel wordt ook aangegeven dat er geen weg terug is na het nemen van het merkteken van het beest. Ik denk dat het ‘vaccin’ al wel het merkteken is, ook al is het nog niet in de definitieve hoedanigheid.”

  Het vaccin is nog niet het merkteken, maar een voorbereiding daarop. Net als je betaalpas met contactloos betalen, die al griezelig dichtbij het merkteken komt. Ten eerste is de antichrist nog niet aan de macht gekomen, ten tweede krijg je dat merkteken pas als je het beest aanbidt, en dat is met het vaccin op dit moment niet het geval.

 6. Beste Albert, aangezien God alles gemaakt heeft, ook materie dus ook de tijd geschapen heeft heeft God ook de tijd.en kent dus tijd en eeuwigheid. Jezus heeft het zelfs ergens over tijd, tijden en een halve tijd. Er is voor alles een tijd en alles is geschapen door God. U geloof kennelijk zelf niet in de almacht van de Almachtige God.

 7. (Ik zal schrijven onder this is on the Geloosforum, en niet onder de *burger van de tomatenrepublik*, om iemand niet te belasten of te beledigen met mijn zelf-spottende pseudoniem. En ter ere van onze Knyaz/Tsaar Boris de Eerste Mihail, die Bulgaren doopte. Ik zeg het maar, niet dat het uitmaakt onder welk pseudoniem ik schrijf, nadat wat ik schrijf voor niemand interessant is.)

  @Beste Albert,
  Ik zie het vaccin ook als een zegel. Nanotechnologie in een vaccin is een metamorfose van een chip, net zoals een smartphone een metamorfose zijn van een oude telefoon met knoppen, en hij is een metamorfose van het oude model met een puck. En dit reageert op de materialisatie van een nauwkeurig gedefinieerde, doelgerichte ontwikkeling van een deel van de menselijke geest in een nauwkeurig gedefinieerde richting. Dit klinkt waarschijnlijk vergezocht, zelfs gek, voor een moderne persoon die opgroeide tussen elektronica als een integraal onderdeel van zijn leven. Ik schrijf ook vanaf mijn computer. Het is ook duidelijk dat je met een mes brood kunt snijden, maar met een mes kun je ook doden. Maar het feit is dat de menselijke wereld hier is, op dit moment, en we hebben precies dit mes, op bestelling gemaakt door degenen die het vasthouden.
  Ik zal gewoon zeggen dat er volgelingen zijn van een bepaald geloof (die ik niet zal noemen op het christelijk geloof forum) die geloven dat moderne elektronica, vooral kunstmatige intelligentie, puur de belichaming zijn van de intelligentie van iemand die ze de antichrist noemen. En dit is misschien niet al te onredelijk een geloof.

  In dit verband wil ik graag de kennis van Hebreeuws leren @Ramshoorn, is er iets waar in de verklaring dat covid, geschreven en gelezen van rechts naar links, zoals divoc, betekent “demonische toevoeging” in het Hebreeuws (maar misschien was het in het Oud-Hebreeuws taal)? Of is het gewoon een pompeuze speculatie. Als u zo vriendelijk wilt zijn om mijn vraag te beantwoorden, Beste Ramshoorn.

  Deze vormen van geest zijn gerelateerd aan de kwestie van tijd en tijdloosheid, en ik heb een aantal eenvoudige redenering dat ik waarschijnlijk zal voldoen aan het einde met, dus waarom ze niet delen.
  Er is een materiële wereld met perfecte fijnafstemming. En, hoe meer je je houdt aan deze omgeving, Je bent welwillend, en afwijkend, je bent in het kwaad. Is er ook maar de geringste kans dat de wereld, het universum, per ongeluk uit het niets is ontstaan? Dit, echter, stopt niet met het opblazen van mijn geest – Dit is wanneer ik me mentaal voorstellen dat ik ga naar het einde van de ruimte… Misschien is er een einde,maar wat is het volgende? Hetzelfde met de tijd. Het wordt totaal onbegrijpelijk, dit is het einde van de mogelijkheden van dit ding, deze geest waarmee we begrijpen. En dit is het begin van nederige bewondering voor Gods grootheid, die niet in de greep van begrip kan vallen, niet kan worden gemeten en verpakt en verkocht. Je kunt hem verheerlijken, van hem houden en hem bedanken dat je hem een beetje kunt voelen. (Om eerlijk te zijn, Ik denk dat iemand die God probeert te begrijpen een belediging is. Ik denk dat het is alsof je een paard vervangt door een kip. Mentaal begrip is een kip, en het geloof van de ziel is een paard. De kip is een duivelse geest, en de daad van het proberen om God te begrijpen is een poging om zijn geheimen te stelen om zijn eigen creatie eruit te laten zien als hen, om te concurreren met God. De lijn tussen gewetensvol en kwaadaardig is vaak onzichtbaar.)

  Wat een geweldig ding. En ik ben hier, de wereld is hier, de mensen zijn hier, en we bestaan in deze perfecte afstelling.
  Deze verbazing doet mijn geest ontploffen, vervult me met vreugde en een gevoel van privileges, en maakt me gelukkig om mijn best te doen om met andere mensen te communiceren, ernaar strevend om mezelf zoveel mogelijk te houden in de waarden die ons door de Heer door Zijn Zoon zijn gegeven. Als je kunt en zoveel mogelijk in communicatie meer moraliteit, meer eerlijkheid, meer warmte, meer begrip en meer acceptatie hebt. Maar als de rechten van de nederige, laffe, weerloze worden vernietigd, was ik net zo blij om ze te verdedigen. En ondanks het feit dat ik een zeer zwakke lichaamsbouw heb, trokken zeer sterke schurken zich terug.

  Het was eerder, nu hebben we een echt gekke situatie met de staatsstick. Maar ik heb geluk dat ik deze momenten heb gehad, ik weet wat ik deed, waarom ik het deed, en wat ik geloofde toen ik het deed. Er is maar één God de Vader, Die was, Die is en, Die zal zijn voor eeuwig en altijd. Hij heeft het juiste pad gegeven, en het is een voorrecht en geluk dat je hem kunt proberen te volgen.
  Natuurlijk kan iedereen zeggen dat ik dingen in de war breng en de brief niet volg. En misschien heb je gelijk. Maar ik ben het, en het is een deel van mijn relatie met God. Ik ga oogsten wat ik gezaaid heb, net als iedereen.

 8. Key schreef:
  30/09/2021 om 2:29 pm

  Goedendag Key,…ik heb jou bericht gelezen en kan je begrijpen wat betreft het Hebreeuwse joodse jaar 5781 en de 219 jaren die overblijven.

  Ik ga deze jaren niet wegpoetsen of bijvoegen., dat lijkt mij niet gepast., dus dat blijft een open vraag. Maar…!!! wat als onze Schepper er al mee rekening heeft gehouden door zowel de Joodse kalender als onze huidige kalender te gebruiken. Want de 2000 jaren na geboorte/kruisiging van Jezus gebruikt het westen de huidige gregoriaanse kalender. Deze kalender is dus hanteerbaar en word ook gebruikt voor tijd berekeningen in de Bijbel.

  De enige manier om hier achter te komen is hoe Het Woord van God daar parallellen in legt., met name het ontstaan van Israël zoals in eerder verzonden video. 1948 is dus een bewijs dat zowel de Joodse kalender als de gregoriaanse allebei hun data stellen in deze gebeurtenis,

  Als het ware kan je nu verder berekenen met de gregoriaanse tijdtabel. Wij gelovigen zijn namelijk geen Israelite., of de meesten dan niet., door het Woord van God tot geloof gekomen en leven in de genade tijd die nog steeds open staat. Voor hoe lang is nog altijd de vraag?

  Die 2000 jaar is dus voor alle volken buitenom het Joodse volk die Hem verworpen heeft.

  Beide kalenders zijn dus Bij de Here bekent en daardoor is het Woord beter te begrijpen.
  Eerder had ik een video geplaatst met de eerste woorden van het oude Testament….In Den Beginne….Berisheet…ook deze video is geheel in de gregoriaanse kalender berekend en dan wel in een 7000 jarig tijdstabel.

  Ben er van overtuigd dat Onze Schepper er wel degelijk mee rekening heeft gehouden dat beide kalenders van zowel Jood als Griek te hanteren zijn om het Woord te ontdekken. Want begrijp goed dat het huidige Israel niet exact Gods kalender hanteert., dus enige verwarring kan dan ontstaan.

  Verder zet ikzelf geen data., maar vind het bijzonder interessant dat beide video,s een tijdsberekening kunnen neerzetten van een e.v.t grote gebeurtenis die voorspeld staat in de Bijbel.

  Mocht ik uw scenario in acht nemen en nog 219 jaren wachten., wat zomaar het geval kan zijn., dan verwacht ik toch heel veel ellende voor de jongere generatie., die zou dan toch zomaar een bijzonder hoge dosis aan injecties moeten ontvangen met de nodige mrna hierin opgenomen. Daarbij een transparante QR code in tatoeagevorm op het voorhoofd., die hen geprogrammeerd. Dat allemaal omdat “dit” het nieuwe normaal moet zijn.

  Persoonlijk hoop ik eigenlijk op 219 jaren meer., dat brengt meer levens tot Jezus en dat is zo belangrijk………..maar gaat dat lukken in “dit verhaal” het nieuwe normaal

  Daarom misschien de opname nog even weg., ook al wil ik dit niet. Want er moeten nog zoveel mensen Jezus leren kennen…

  Gelukkig weet God de dag en het uur….

  Groet

  Gods verbond met het Joodse volk houd niet op maar krijgt weer gestalte in het laatste Bijbelboek openbaringen en dan wel wat betreft in de grote verdrukking.

 9. @ Albert 30/09/2021 om 10:18 pm

  Beste broeder Albert,

  Leuk dat u daar ook zo over denkt. Daarom wil ik graag nog een uitspraak van mijn broer aanhalen: ”De mens schiep de tijd, God de eeuwigheid.” Ik vind ‘m mooi.

  God zegen en een hartelijke groet, Michaël

 10. Esther 30/09/2021 om 7:21 pm

  Ja dat is zeer kernachtig uitgedrukt en je zou willen dat de idiote regering in Italië dat eens tot zich laat doordringen ( Mario Draghi) waarvan ik vanavond op het nieuws vernam dat men alle werknemers in heel Italie , privaat en in overheidsdienst verplicht gaat vaccineren en weigeraars verliezen hun baan en inkomen.

  En ook hier geldt weer het aloude Bijbelwoord: de geldzucht is de wortel van alle kwaad want er kwam een werkgever vertellen dat Italie niet nogmaals in lockdown moest gaan want dat zou de economie kapot maken dus moest Italie zo snel mogelijk naar het normaal toe en daarvoor waren de vaccins de enige manier.
  H E R S E N S P O E L I N G heeft gewerkt, gefeliciteerd farmaceuten, politici, media, Big Farma Big Tech en Big Media zoals YT waarvan we vanavond konden horen bij het nieuws van de staatsomroep dat zij gaan bepalen wat ‘de waarheid’s en wat fakenews zoals sites als deze, blckbx, viruswaarheid en alle buitenlandse geestverwanten.

  Zacharia 13: 8 zal de komende jaren realiteit worden (juist) in Israel en dan pas zullen de ogen wereldwijd opengaan. Want tweederde zal worden uitgeroeid profeteert Zacharia en hoe trots is Pfizer niet dat het genocide vaccin nergens meer is toegediend dan in het H.Land.
  Het overige eenderde deel wat overblijft zal, na gelouterd te zijn door de Here, op wereldschaal eindelijk de priesterdienst zoals in EX 19:6 wordt geschreven gaan uitvoeren onder directe heerschappij van de H.G. die de Vader zal zenden in Jezus Naam. Het koninkrijk aan Israel zal uiteindelijk toch komen, het koninkrijk waar de discipelen Jezus pal voor Zijn Hemelvaart naar vroegen. Daar is het wachten op. Dan breekt voor de hele wereld een zegenrijke tijd aan want ( het overblijfsel van ) Israel zal als derde samen met Egypte en Assyrie een zegen worden in het midden der aarde. Jesaja 19:24
  En het is de grote opdracht voor de heiden Christelijke wereld Israel tot jaloersheid te verwekken Rom.9 :31

  God’s Koninkrijk komt, het gebed van Jezus wordt altijd verhoord door de Vader!
  Maar eerst zal donkerheid de aarde bedekken totdat de broers van Jozef, en hier wordt bedoeld de Grote Jozef, Jezus Christus, tot bekering komen want net als de broers van Jozef uiteindelijk tot bekering kwamen zo zal ook gans Israel zalig worden zegt Paulus!
  Ook de Jozef geschiedenis wordt thans door de Almachtige in onze dagen op wereldschaal vervuld en zoals eens Jozef onderkoning werd in het land Egypte zo is al twee dagen ( 2000 jaar) Jezus onderkoning in het heidense Egypte en zal Jezùs als Koning worden erkend door Zijn broeders in het land Israel.
  Het is zelfs heel expliciet en niet misverstaan geprofeteerd door Hosea…en wel op der D E R D E. D A G welke een haast centrale plaats inneemt in de gehele geschiedenis van het Joodse volk:

  1 Komt en laat ons wederkeren tot den HEERE, want Hij heeft verscheurd, en Hij zal ons genezen; Hij heeft geslagen, en Hij zal ons verbinden.
  2 Hij zal ons na twee dagen levend maken; op den derden dag zal Hij ons doen verrijzen, en wij zullen voor Zijn aangezicht leven.
  3 Dan zullen wij kennen, wij zullen vervolgen, om den HEERE te kennen; Zijn uitgang is bereid als de dageraad; en Hij zal tot ons komen als een regen, als de spade regen en vroege regen des lands.

 11. Esther 30/09/2021 om 7:21 pm

  Ja dat is zeer kernachtig uitgedrukt en je zou willen dat de idiote regering in Italië dat eens tot zich laat doordringen ( Mario Draghi) waarvan ok vanavond op het nieuws vernam dat men alle werknemers in heel Italie , privaat en in overheidsdienst vers;ichy gaat vaccineren en weigeraars verliezen hun baan en inkomen.
  En ook hier geldt weer het aloude Bijbelwoord: de geldzucht is de wortel van alle kwaad want er kwam een werkgever vertellen dat Italie niet nogmaals in lockdown moest gaan want dat zou de economie kapot maken dus moest Italie zo snel mogelijk naar het normaal toe en daarvoor waren de vaccins de enige manier.
  H E R S E N S P O E L I N G heeft gewerkt, gefeliciteerd farmaceuten, politici, media, Big Farma Big Tech en Big Media zoals YT waarvan we vanavond konden horen bij het nieuws van de staatsomroep dat zij gaan bepalen wat ‘de waarheid’s en wat fakenews zoals sites als deze, blckbx, viruswaarheid en alle buitenlandse geestverwanten.

  Zacharia 13: 8 zal de komende jaren realiteit worden in Israel en dan pas zullen de ogen wereldwijd opengaan. Het overige eenderde deel wat overblijft zal op wereldschaal eindelijk de priesterdienst zoals in EX 19:6 wordt geschreven gaan uitvoeren onder directe heerschappij van de H.G. die de Vader zal zenden in Jezus Naam. Daar is het wachten op. Dan breekt voor de hele wereld een zegenrijke tijd aan want ( het overblijfsel van ) Israel zal als derde samen met Egypte en Assyrie een zegen worden in het midden der aarde. Jesaja 19:24
  En het is de grote opdracht voor de heiden Christelijke wereld Israel tot jaloersheid te verwekken Rom.9 :31

  God’s Koninkrijk komt, het gebed van Jezus wordt altijd verhoord door de Vader!
  Maar eerst zal donkerheid de aarde bedekken totdat de broers van Jozef, en hier wordt bedoeld de Grote Jozef, Jezus Christus, tot bekering komen want net als de broers van Jozef uiteindelijk tot bekering kwamen zo zal ook gans Israel zalig worden zegt Paulus!
  Ook de Jozef geschiedenis wordt thans door de Almachtige in onze dagen op wereldschaal vervuld en zoals eens Jozef onderkoning werd in het land Egypte zo is al twee dagen ( 2000 jaar) Jezus onderkoning in het heidense Egypte en zal Jezùs als Koning worden erkend door Zijn broeders in het land Israel.
  Het is zelfs heel expliciet en niet misverstaan geprofeteerd door Hosea…en wel op der D E R D E. D A G welke een haast centrale plaats inneemt in de gehele geschiedenis van het Joodse volk:

  1 Komt en laat ons wederkeren tot den HEERE, want Hij heeft verscheurd, en Hij zal ons genezen; Hij heeft geslagen, en Hij zal ons verbinden.
  2 Hij zal ons na twee dagen levend maken; op den derden dag zal Hij ons doen verrijzen, en wij zullen voor Zijn aangezicht leven.
  3 Dan zullen wij kennen, wij zullen vervolgen, om den HEERE te kennen; Zijn uitgang is bereid als de dageraad; en Hij zal tot ons komen als een regen, als de spade regen en vroege regen des lands.

 12. @Beste Michael.
  Dank u voor uw hartverwarmende schrijven.
  Ja, ik denk ook dat er geen tijd is bij God. Tijd is een fysieke eigenschap die alleen bij massa (onze stoffelijke wereld) bestaat. Tijd bestaat alleen bij materie en is ook afhankelijk van snelheid en gravitatie. Daar kan ik een heleboel over schrijven, wellicht hoort dat niet zo thuis op dit forum.

  Esther schreef op 30/09/2021 om 6:57 pm
  “We zouden wel moeten beseffen dat het nóg niet het teken van het beest is.”

  @Beste Esther, zouden we hier zo zeker van kunnen zijn?
  Want het Nederlandse staatscourant van 27 okt 2020 (nr. IENW/BSK-2020/143803) schrijft dat het ‘vaccin’ een gentherapie is en spreekt over genetisch gemodificeerde organisme. Monsanto (nu Bayer) heeft zaaigoed genetisch gemodificeerd en dat aan boeren in derde wereldlanden verstrekt. Daarna eiste Monsanto de oogst op omdat het genetisch gemodificeerd was en zij de patentrechten bezitten. Dit heeft enorme gevolgen gehad met hongersnoden en boeren die uit protest de oogst hebben verbrand.

  Ik heb ergens gelezen dat het hoge gerechtshof in de VS recent heeft bepaald dat er ook eigendomsclaims mogelijk zijn op genetisch gemodificeerde dieren EN MENSEN. Je wilt er niet aan denken dat Bill, Klaus, Rothschild, Rockefeller of welke andere engerd ook, je als bezit zou kunnen opeisen. We kennen al een partij (satan) die graag alles als eigendom opeist. Het is echt heel eng.

  Wat nu als het mogelijk wordt om mensen als bezit op te eisen nadat ze het ‘vaccin’ hebben genomen. We kennen al iemand (Klaus Schwab) die met zijn Build Back Better agenda zegt dat we straks niets meer zullen bezitten. Zou hij daarmee ook ons lijf bedoelen? Zou de antichrist zijn volgers als een bezit gaan opeisen?

  Wij (christenen) zijn gekocht en betaald door het kostbare bloed van Jezus en zijn zo bezit geworden van God de Vader. Kunnen we dat eigendomsrecht weer uit handen kunnen spelen? Als dat door het ‘vaccin’ zou kunnen, dan is dat in mijn ogen wis en waarachtig al het merkteken. Wellicht komt er nog een chip bij voor de registratie en track&trace, toch lijkt me die chip minder erg, want die kun je met enige moeite er wel weer uit peuteren. Maar met het vaccin is geen ‘undo’ mogelijk. In de Bijbel wordt ook aangegeven dat er geen weg terug is na het nemen van het merkteken van het beest. Ik denk dat het ‘vaccin’ al wel het merkteken is, ook al is het nog niet in de definitieve hoedanigheid.

  God zegen en groet, Albert.

 13. Wow @Moeke……, dat is precies dezelfde uitkomst als waar de link van Cor naar uitwees. Maar ja, ze gaan dan ook allebei uit van het jaar 2028 wederkomst Christus.
  – Opname deze oktober-. Dat wordt heel spannend. Bedankt Moeke voor delen interessante link!

  @Nique, heb vanavond tv gekeken. NL 3 had programma “Propaganda”. Hier werd aangetoond dat Ivermectin niet helpt tegen corona(??). Keek daarna even naar Jinek, en daar werden de ongevaccineerden door het slijk gehaald. Evenzo bij “Dit was het nieuws” daar kon Baudet het ontgelden.

  Wat ik bedoel te zeggen: Als je tv en krant bekijkt en in je opneemt, dan denk je, waarom doen die mensen zo moeilijk om zich te vaccineren? Lees je bv. XN, tja dan denk je juist andersom, waarom vaccineren ze zich?
  We leven in een tijd van nep-nieuws, en het is maar net naar welk nieuws je kijkt. Blijkbaar bekijk je dominee die je aanhaalt de tv en krant?

 14. Nique schreef: 30/09/2021 om 1:27 pm

  Hallo Nique… toen ik uw reactie las… kon ik mij iets van uw frustratie wel voorstellen.
  Toch, proberen om daar echt boven te staan hoor. Breng het ook bij Jezus hoor.
  Want het zijn er velen… gelovigen in de Heere Jezus die zich hebben laten vaccineren.
  Ook bij mij in de omgeving, de één wel… de ander niet. Ik trouwens ook niet.

  Het brengt alleen veel verdeeldheid, dat vermeen ik wel… en er is maar één die lacht.
  En… Nique… het leert ons ook om niet iemand hoger te zien als je zelf.
  Deed ik ook hoor, bij sommige gelovigen…
  Ook dominees… zijn gewoon mensen. En bid gewoon voor de vrouwelijke dominee.
  Er zijn er ook bij, dat zij wél dominee zijn… maar totaal geen relatie met de Heere Jezus hebben.

  We zouden wel moeten beseffen dat het nóg niet het teken van het beest is.
  Er zijn al velen die de derde prik ineens niet meer willen.
  Pas op het allerlaatste moment… zien we de enorme scheiding tussen mensen.
  Zij die Jezus werkelijk niet willen, en zij die bij HEM horen.

  Nique, blijf heel dicht bij de Heere Jezus. … HIJ alleen leidt ons in de gehele waarheid.
  Wij hebben Hem het allerhardst nodig.

  Sterkte Nique, en Vaders zegen.
  Liefs, Esther.

 15. @Nique: “in het landen van de blinden is éénoog koning(in)” OF “wat baten kaars en bril als deze uil(in) niet lezen wil”, enz. enz. Keep up the Good Spirit! 😉
  @Cor: nog véél meer ‘gematria’ – en ja, haal er zeker een rekenmachientje bij – kun je vinden op de site hieronder; ‘schoolengels’ is reeds voldoende om te kunne volgen!
  http://www.thelivingword.org.au
  Veel ‘ontcijferplezier’ toegewenst!
  Groetekus vanuit Antwerpen 😉

 16. Je link doet het @Cor! Weer wat dingen bij geleerd. Zeer interessant. Dus dank je Cor voor die link.
  Dus de opname zou in oktober 2021 gebeuren? Ik hoop het.
  Maar ik heb al te vaak hele nauwkeurige berekeningen gezien die zo oprecht klonken en er gebeurde…. niks. Neemt niet weg dat ik deze man die dit vertelt, niet als een valse profeet ziet. Hij is niet een profeet, hij toont alleen aan dat ….. het oktober kan gebeuren.

  Alleen 1 vraag: het is nu 2021 en in Joodse jaartallen: 5781 -/- 6000 jaar = 219 jaar over.
  Als we echt in de eindtijd zouden zitten zou je verwachten dat er nog maar 7 Joodse jaren over zijn. Wat is daar dan de verklaring voor?
  Want 6000 jaar voor de mens, en dan 1000 jaar dat Jezus Christus zal regeren, oftewel de 7e dag.

  Begrijp men wat mijn vraag is? Je zou dus verwachten dat als men het Joodse jaar 5993 (+7) bereikt heeft, dat dan pas de eindtijd zal losbarsten.
  Heeft iemand een verklaring hiervoor?

 17. Ik wil graag iets met jullie delen. Gisteren had in een gesprek met een dominee. Ik heb al jaren heel goed contact met haar, mede vanuit het vrijwilligerswerk dat ik heb gedaan. Met het oog op de huidige situatie in de samenleving en in de wereld had ik een gesprek met haar aangevraagd omdat ik met haar van gedachten wil wisselen hoe ik hulp zou kunnen bieden als straks in de winter weer allerlei corona maatregelen ‘van stal worden gehaald’. Tot mijn grote schrik kwam ik er in dit gesprek achter dat zij zelf volledig gevaccineerd is ook al is zij in de afgelopen 20 jaar geen enkele dag ziek geweest. Zij geeft aan dat het een vrije keuze is, maar dat ze het iedereen aanraadt om te doen, om anderen te beschermen). Ook wekte zij bij mij de indruk dat ik volgens haar niet weet waar ik het over heb als ik zeg dat we naar mijn gevoel in de eindtijd zitten. Zij beschouwt de huidige QR code niet als vrijheidsbeperkend, integendeel zelfs. En zij reageerde zelf geschokt toen ik zei dat op de scholen van mijn kinderen niemand meer op corona is uitgevallen (want er wordt niet of alleen door een enkeling getest) en dat als mijn kind net is hersteld van verkoudheidsklachten zij – ongetest – naar school mogen.

  Echt, na dit gesprek met haar ben ik helemaal van slag. Omdat iemand waar ik toch wel tegenop heb gekeken. Iemand die voor mij gebeden heeft toen ik het nodig had. IHoe kan het dat emand die haar hele leven heeft ingericht op het geloof, de waarheid niet ziet van wat er gaande is? Terwijl ik, die pas een paar jaar geleden ben begonnen om God en Zijn Zoon te leren kennen, al meerdere boodschappen heb gekregen (meestal in dromen) om op zoek te gaan naar de waarheid (met het gevolg dat ik en mijn kinderen zich nooit hebben laten testen en vaccineren). Ik snap het niet, zeg maar. Waarom ziet zij, een dominee notabene, niet wat wij zien?

 18. Een reactie voor diegene die graag het Woord wil uitpluizen wat betreft getalwaarde In Hebrew en Grieks.

  Ik geef hieronder een link en hoop dat deze werkt., zo niet dan schrijf ik nog even de link die je dan moet intypen op Youtube om het te bekijken.

  Persoonlijk, doe ikzelf onderzoek in het Woord van God met daarin de getalwaarde van elk vers dan wel hoofdstuk., omdat dit de enige manier is om de Bijbel in goede context te lezen.
  Elke bewering, uitspraak, moet gegrond zijn in Gods Woord om het geheimenis te ontdekken van wat beschreven staat.

  In deze video kijk ik niet naar de status van een evangelist of pastoor maar enkel en alleen naar wat hij verkondigd en toets dit zelf door het na te trekken.

  Ik wil graag jullie mening zien van hoe deze gelovige pastoor., het Woord van God uitlegt.
  Je zal ongetwijfeld de video een aantal keren moeten nazien en de calculator bij de hand hebben om de getallen., dan wel Bijbelteksten te kunnen verifiëren.

  Met betrekking in de tijd waar wij als mens nu in leven., een “wereldwijd” gebeuren., wat precies ook geschiede… “zoals in de dagen van Noach”…maakt elk gelovige waakzaam.
  Vandaar dus deze video., die ik alleen wil laten zien als onderzoeksmaterie.
  Wel zo interessant.,

  Gewoon een pastoor., die Hebreeuws bestudeerd/vertaald en vergelijk trekt in verzen uit de Bijbel.

  Geschreven link: The Last Generation Stydy “Midweek Bible Study”

  https://youtu.be/KIcLS-1abgE

  Groet

 19. Beste redactie, Xander. U heeft in een of meerdere van uw berichten aangegeven dat de tijd kort is en het dus heel belangrijk is om alleen nog het essentiële op deze site te bespreken, oftewel het tonen van onze liefde aan God en Zijn Zoon (in mijn eigen woorden ‘vertaald’). Onlangs is een bericht van mij niet geplaatst. Het niet plaatsen van een bericht zegt net zo veel (en voor mij misschien nog wel meer) dan het wel plaatsen van een bericht en het lezen van alle reacties daarop. Dank dan ook voor het afwijzen van mijn bericht (oprecht bedoeld).

 20. @Nieuw Begin…Inderdaad, Kerken beroepen zich nogal eens op het feit, dat wij de Overheid hebben te gehoorzamen op grond van uitspraken in de Bijbel; Toch…Er blijken uitzonderingen op de regel in de Bijbelse-Geschiedenis! Voor een betrouwbare Overheid geldt:

  PAULUS leert inderdaad in Romeinen 13:1 (NBG51) Ieder mens moet zich onderwerpen aan de overheden, die boven hem staan. Want er is geen Overheid dan door God en die er zijn, zijn door God gesteld. 2 Wie zich dus tegen de overheid verzet, wederstaat de instelling Gods, en wie dit doen, zullen een oordeel over zich brengen.

  De profeet Daniël Weigerde om op bevel van koning Darius zijn 3x daagse gebed tot JHWH te stoppen. [Daniel 6] Hij bemoedigt gelovigen: Daniël 11:32b…maar het volk dat zijn JHWH/God kent, zal Sterk zijn en Daden doen. 33 En de Verstandigen onder het volk zullen velen tot inzicht brengen, maar zij zullen een tijdlang struikelen door zwaard en vuur, door gevangenschap en beroving.

  Geen wonder dat gelovige Burgers, Scholen, Winkeliers, Cultuur sector, Restaurants, gruwen van het al 19 mnd. rampzalige, draconische Overheidsbeleid van Rutte, de Jonge, Grapperhaus, met hun Politie, Boa’s, Corona Paspoort met QR-Code, de walgelijke PCR-testen. Zij creëerden een Apartheidsstaat van Gevaccineerden en Ongevaccineerden!

  Ouderen zijn de dupe van dit draconische beleid en kunnen bijna nergens meer plassen. Sommigen nemen nu een flesje mee om in te kunnen plassen. Schande voor deze Overheid!!!

  En…Weet u nog hoe Rutte en Grapperhaus een uitspraak van de Rechter blokkeerden en hoe ze de wet op de Avondklok er door drukten? Vaarwel democratie!!! Oh Ja…De Mondkapjes die volgens van Dissel alleen maar Schijnveiligheid boden, en de volgens Wetenschappers zinloze 1.5 meter afstand?

  Opvallend, In heel de wereld gelden deze Draconische regels, ook al liggen er nauwelijks corona patiënten in de ziekenhuizen. De grote Verdrukking van Overheden is al 19 maanden van kracht voor alle burgers wereldwijd! Mattheus 24.

  Artsen wordt nog steeds verboden om “corona” zieken te genezen met hun effectieve middelen en medicijnen. Ooit van zo’n krankzinnig overheids besluit gehoord? Ja, in Nederland en Noord Korea waar andersdenkenden als gekkies worden behandeld.

  Hoe lang Moeten burgers nog zo’n leugenachtige regering Rutte- de Jonge- Grapperhaus- Kaag – geloven en gehoorzamen/verdragen die al herhaaldelijk moties van Afkeuring en Wantrouwen van de Tweede Kamer moesten incasseren?

  Hoorde vanavond: Zelfs een CU Gertjan Segers wil weer meedoen in een nieuw Kabinet.
  Dan moet je toch wel gesjoggeld zijn. Kaag vernederde Segers herhaaldelijk tot in de afgrond met haar publieke denigrerende opmerkingen op Radio, TV en andere Media!!!!

  De Apostel Petrus zou nu tegen Segers zeggen, hem tot de orde roepen:
  2 Petrus 2:22… Hem is overkomen, wat een waar spreekwoord zegt: Een hond, die teruggekeerd is naar zijn uitbraaksel, of: een gewassen zeug naar de modderpoel.

  Zie Handelingen 5:29 (NBG51) Petrus en de Apostelen antwoordden en zeiden: Men moet GOD/JHWH meer Gehoorzamen dan de mensen. [Zie Daniël hoofdstuk 3 en 6]

  Handelingen 4:19 (NBG51) Petrus en Johannes antwoordden en zeiden tot hun meerderen in Jeruzalem de stad van de grote Koning Mattheus 5:35:
  Beslist zelf, of het recht is voor JHWH/God, meer aan u dan aan JHWH/God gehoor te geven!

  Shalom. Ramshoorn.

 21. Beste Harold

  Ben blij met je reactie.
  Je moet me echter wel even helpen om aan te geven waar ik gezegd zou hebben afstand van het kruis te nemen? Geef maar even aan waar je op doelt in wat ik geschreven heb.
  Daarbij lijkt het me goed om dieper in te gaan op de vraag wie Jezus Christus werkelijk is. Daar is veel misvatting over en zeker veel te weinig begrip en lofprijzing over het werk dat Jezus Christus voor ons ,( jou en mij ) heeft gedaan, en wil doen.

 22. @ Albert 25/09/2021 & 23/09/2021

  Beste broeder Albert,

  Allereerst mijn welgemeende excuus voor mijn late reactie.

  Ik wil u hartelijk bedanken voor uw bemoediging en openhartigheid in uw schrijven. Ik was wederom onder de indruk. Ik vond het bijzonder om te lezen, dat een vriend van u, die hetzelfde moest dragen als mijn broer, u destijds tot Jezus heeft gebracht. Dat is een cadeau met eeuwige waarde. En heden ten dage helpt u daar ook weer anderen mee.

  U schreef: ‘’U en ik mogen ook troost putten dat we onze dierbare weer zullen zien, het is een tijdelijk afscheid.’’ Over dát weerzien zei mijn broer toen het volgende: ‘’Voor jullie duurt het nog lang. Maar voor mij is dat slechts een ogenblik. Want dáár is geen tijd.’’ Ik ben het helemaal met u eens dat zo’n ervaring, zoals u schreef, voor altijd op je netvlies en ook op je hart blijft. Het had inderdaad een hele grote impact op ons. Wij omschrijven deze ervaring dan ook als: bitterzoet.

  Ik vind hetgeen u schreef in zijn geheel echt heel mooi verwoord. Waarbij de vragen die u stelde zelfs ‘indringend’ te noemen zijn. Dit soort vragen zet een mens wel aan het denken!

  ‘’Wat nu eens als God ons leven zou kunnen gebruiken voor een hoger doel, Zijn doel. Niet ons werk, maar Gods werk in ons, dat Hij ons kan gebruiken voor een erezaak van Jezus. Zouden we daar voor beschikbaar willen zijn? Ook als dat een prijs heeft?’’

  Ik hoop dat eenieder daar (uiteindelijk) in totale overgave en overtuiging: JA op kan zeggen.

  En wat u schreef over ‘schoon schip maken’ en het ‘geestelijke zeep’. Ja, dat hebben we zeer zeker nodig. Net als de Heere Jezus en Zijn genade. Ik wil u nogmaals bedanken voor uw oprechte getuigenis. Ik ben blij dat u ook bemoediging kon vinden, in hetgeen ik u geschreven had. Ik wens u veel sterkte en alle kracht en moed die u nodig heeft. Ook voor u: Gods zegen en liefs in Christus.

  Met een hartelijke groet,

  Michaël

 23. @Jo. Goed gezien!
  De tranen werken als een lens. Zij leert ons dingen zien die ons anders zouden ontgaan.

 24. @LeftiRats,

  ´Het moet toch een geweldige troost zijn voor de oprechten dat er een einde kan komen aan het doen van bewuste zonden?´

  En wederom vertel je niet bij hoe je dit bereikt. Je vergeet even die ene naam, waar letterlijk alles van afhangt, namelijk Jezus Christus. Je had al eerder gezegd dat je afstand moet nemen van het kruis, want tja, dat was ´maar´ het sterven van Jezus waar christenen te lang bij blijven hangen.

  Nu vergeet je weer Zijn naam en zeg je eigenlijk dat je het zelf maar moet doen met hulp van de Heilige Geest, maar dit gaat wederom niet zonder die ene naam!

 25. @:Ramshoorn nav. {28/09/2021 om 1:27 pm},

  Je schreef:
  [Goed 🙉 lezen Jo], Maleachi 3:1 Spreekt over 😱 ‼️de Here Jeshua als bode des Heren.
  En: @Jo, ik moest glimlachen toen ik uw bericht las

  Je meent het echt ?! ..dat jij het wel goed gelezen hebt.
  Ik lach niet om je leesvaardigheid.. maar 😭 bakken met tranen.

 26. Cassandro* schreef:
  27/09/2021 om 8:25 pm
  @Ramshoorn: je kan die aleerste ‘code’

  Hallo ik haal jullie beiden even aan in mijn reactie….Cassandro…Ramshoorn…

  Hoe is het mogelijk dat de Bijbel zo ingenieus in elkaar zit., Neem nu Mozes met het schrijven van de Thora., want hij heeft hier de auteurschap in.
  Mozes schreef en de geschiedenis van wat bekend was werd gedocumenteerd in vooral voor hem de eerste 5 Bijbelboeken. Nooit en te nimmer had Mozes de getalwaarde kunnen weten van elk Woord wat beschreven is en hierin de context van priemgetallen.

  Als het ware heeft de Almachtige Schepper “Gesproken” …van Mozes schrijf nu maar., dan zal Ik…”God”…er voor zorgen hoe het op schrift komt. Zo is de gehele Bijbel op perkament geschreven met die verstande dat elke auteur zijn bevindingen opschreef met name in de tijd waarin Hij leefde.

  Elke schrijver heeft nooit kunnen bedenken dat getalwaarde in letters/woorden dan wel zinsbouw als connectie hierin samen is gevoegd.

  Alleen daar al om., maakt dit Boek wat al in zijn geheel zo,n 2000 jaar op de plank ligt uniek en Zeker Het geschreven Woord van de Almachtige Schepper…

  Persoonlijk blijf ik mij verbazen., want ben er van overtuigd dat de Here de Alfa en Omega zo omschreven heeft dat deze data,s genoteerd staan.
  Niet dat ik een data zou willen weten., maar de honger om elke aardse gebeurtenis te koppelen met Zijn Woord.

  Hoe Close zijn wij “met de volgende stap” in Gods Agenda…

 27. Beste lezers

  God liefhebben is recht evenredig als de zonde te haten.
  Als iemand zegt God lief te hebben, en daarbij de zonde niet haat, bedriegt zichzelf.
  En het gaat er dan om dat we de zonde bij onszelf haten.
  Haat tegen mijn eigen zonde bewerkt een dood over deze zonde en bevrijding daarvan.
  Begin te erkennen dat je zonde hebt, dan is er hoop op verlossing!
  De Heilige Geest, ook wel de Trooster genoemd, wil een ieder hierbij helpen. Het moet toch een geweldige troost zijn voor de oprechten dat er een einde kan komen aan het doen van bewuste zonden?

 28. @Jo de mensen die katholiek zijn kunnen hele goede christenen zijn, maar de Paus die de leider is van het Katholiek geloof, is een antichrist, in naam van Christus een verkeerd evangelie verkondigen, en de christenen zo misleiden.

  Mag ik je onder aandacht brengen?
  – Maria verering en bidden tot Maria. Dit is gewoon de Egyptische Isis aanbidden!
  – Paus met zon verering: https://www.youtube.com/watch?v=Qv2ZPWC0D18 Zelf Vaticaan plein met phallus dient als
  zonnewijzer.
  – Paus met visbek-mijter op zijn hoofd: https://nl.pinterest.com/pin/404479610286374218/ komend van Vissegod
  – Paus met gebogen kruis met daarop Jezus. https://www.youtube.com/watch?v=NneVFQD0gcY
  – Paus in audiance hall is omgetoverd in een slang.https://newagora.ca/inside-popes-reptilian-audience-hall-vatican-city/
  – Paus die rooms katholieke bijbel heeft gemaakt en sommige bijbels teksten niet heeft geplaatst.
  – Paus heeft de 10 geboden veranderd. http://www.verhoevenmarc.be/PDF/tien-geboden.pdf
  https://www.youtube.com/watch?v=5g4BZCNCD1g

  En als je zelf onderzoek doet, zie je dat het veel verder gaat dan dat, wat al genoemd is. Zo roept de paus bv. ook op tot een NWO. En de paus is maar wat graag onder wereldleiders te zien, ze hoereren met hem. De paus die dus een aards koninkrijk achterna streeft, enz enz.

  En nog wat, naar die sites waar u telkens naar verwijst op Y-T komen de boodschappen echt niet van Jezus en Maria!

 29. @Ramshoorn… dan weet u ook dat de ‘Alef’ of de eerste letter van het Hebreeuwe alfabet, de ‘Mem’ of middelste letter en de ‘Tav’ de laatste letter samen het Hebreeuwse woord ‘AMT’ vormen – uitgesproken volgens mijn Joodse vrienden als ‘èmmèt’ – hetgeen ‘waarheid’ betekent…
  Jezus zegt zelf “IK BEN de Weg, de WAARHEID en het Leven”, cfr; Johannes 14:6…
  Inderdaad: Jezus zegt ook in het boek Openbaring 4 maal: “IK BEN de Alpha én de Omega”!
  Case closed 😉

 30. Heel goed mogelijk dat de antichrist als politiek leider gekozen zal worden tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2024. En dat in de jaren voorafgaand aan deze verkiezingen het Hersteld Romeinse Rijk, een federatie bestaande uit 10 Europese landen die samenwerken op militair gebied, gevormd gaat worden. Waarbij de verkiezingen voor het Europees Parlement in het teken zullen staan van wie deze federatie zal gaan leiden. In 2025-2026 wellicht dan het bevestigen van het valse verbond tussen Israël en de antichrist, waarmee de Grote Verdrukking dan ook begint.

  Tussen de Opname van de Gemeente en het daadwerkelijke begin van de 7 jaar durende Grote Verdrukking, kan er best wel een tijdsperiode van enkele jaren zitten. In die periode waarin oorlogen in het Midden-Oosten uitgevochten zullen worden en mede daardoor de vorming van het Hersteld Romeinse Rijk.

  Meer over het hersteld Romeinse Rijk, op https://www.goddienen.nu/2018/12/31/dit-is-geen-jaaroverzicht-2/ “Dit is géén jaaroverzicht (2)” lees ik dat die gevormd zal worden in een tijd van chaos en anarchie. Je ziet nu hoe Corona en de gevolgen daarvan chaos en anarchie veroorzaken. Ook wel de Great Reset in actie.

  Op https://www.youtube.com/c/ErikagreyProphecyTalk en https://erikagrey.com/home/ kun je Erika Grey volgen, zij houdt goed de vinger aan de pols als het om de EU in relatie tot het Hersteld Romeinse Rijk van de antichrist gaat.

 31. @Jo, ik moest glimlachen toen ik uw bericht las: En wat zullen de sola Scriptura christenen doen als de Maleachi 3:1 bode een katholiek blijkt te zijn ..als hij in de openbaarheid treedt?! ..”Scheuren” ze die bladzijde dan uit de bijbel?!””

  Goed lezen Jo, Maleachi 3:1 Spreekt over de Here Jeshua als bode des Heren. De paus en zijn Babelse kliek in Rome heeft Goddank zijn langste tijd gehad. Paus Bergoglio is een leugenaar die de Bijbel zolang als hij al paus is laat buikspreken. Zijn oordeel over hem en zijn RKK staat duidelijk beschreven in Openbaring 16 t/m 20

  De Paus heult sinds 1948 samen met de leiders van de Wereldraad van kerken, met de Islam, met Hindoes en met Boeddhisten. Zijn kerk vol met afgodsbeelden zal niet lang meer bestaan. Zie Psalm 97 en 115.

  De paus heult samen met de Kim-clan in N-Korea en Xi in China, die kerken aan de lopende band sluiten en Bijbels verbiedt. Gelovigen opsluit in werkkampen. Heeft u de paus ooit horen protesteren?

  De aartsterrorist Abbas noemt deze paus een engel van vrede in 2018. Palestijnen schieten dagelijks katusha raketten en brandbalonnen af naar Joodse steden en dorpen. De paus bezoekt de verenigde arabische emiraten. Geen woord van hem dat de Bijbel daar een verboden boek is en kerken verboden. De 1 miljoen arbeidsmigranten daar worden uitgebuit en christenen hebben geen vrijheid van samenkomst, Zingen, Bijbellezen.

  En Jo denkt dat de paus een bode des Heren is? Een bode van satan, gezien de 8 bloedige Kruistochten en 4 eeuwen Inquisitie tegen Joden, Protestanten en andersdenkenden. De Bijbel stond vanaf 1545-1967 op de RK-Index van Verboden boeken, niet Mein Kampf van Hitler dat werd een bestseller in Nazi-Duitsland van 1933-1945.

  Mein Kampf is tot op deze dag een bestseller in alle Islamitische landen. Denk even na Jo en leest het boek van Emerson Vermaat: Hitler en de Arabieren. Aspekt. 2016.

 32. @Jo : Hartelijk bedankt voor jou reactie, maar je haalt alles wat door elkaar. Ik ben zelf en dat bestaat nog tijdelijk lid geweest binnen het bisdom van een werkgroep die alle godsdiensten moesten verenigen, dus ik weet waar over ik schrijf, dit gegeven bestaat nog. Dan werd er weer iemand van de islam uitgenodigd en dan weer iemand van het Boeddhisme om je maar een voorbeeld te noemen. Ik ben daar ziekelijk afgestapt, niets voor mij. Voor de eerste apostolische vaders en de kerkvaders was Mirjam of Maria zo je wil maagdelijk ontvangen. Stond er niet geschreven bij Johannes ziedaar uw moeder, zo werd de maagd Maria de moeder van de kerk. In het Evangelie lezen we dat Jozef vier zonen had en een aantal dochters, Jacobus zal de bekendste worden en leider van de eerste kerk in Jeruzalem. Het was een Joodse kerk. Jezus zal zelf afstand nemen van zijn familie staat duidelijk geschreven bij Marcus. Tijdens de fameuze dogmaverklaring van het concilie van Efese wordt de timmermansvrouw van Nazareth vervangen als de Godsbarende de moeder van God. Dit alles gebeurde in de vijfde eeuw van onze tijd. tijdens Paulus missiereizen moet hij vele tempels hebben gezien waarin de godin Isis werd vereerd als een godin, de koningin van de hemel. Het concilie kon niet voorzien dat m’n later aan de Maagd Maria steeds meer dezelfde eigenschappen ging toepassen van de oorspronkelijke grote moeder Isis. De Mariacultus heeft daar zijn voeding. Shalol

 33. Aan @:willy, inzake..{27/09/2021 om 2:54 pm},

  Je schreef:
  Er zijn meerdere organisaties die [alle godsdiensten willen verenigen] onder één dak een voorbeeld is de Roomse kerk. Ik heb reeds op dit forum daar reeds meerdere malen voor gewaarschuwd.

  De Rkk heeft altijd gezegd dat de andere Christenen/kerken tot de moederkerk terugkeren moesten
  De huidige usurpator antipaus Bergoglio en enkele van zijn voorgangers waren in de vrijmetselarij.
  Het is dus onjuist wat je beweert, het waren pausen in persoon die afweken van de zending en opdracht die de Kerk ontvangen heeft van Jezus Christus.

  In het dagartikel van gisteren schreef XANDERNIEUWS::
  (De waarheid is dat de oorspronkelijke leringen van Christus al in de 4e eeuw vrijwel compleet zijn verkracht en veranderd, en de Rooms Katholieke Kerk die toen ontstond niets anders is dan de verzameling van een serie heidense (met name Babylonische) afgodendiensten waarmee tot op de dag van vandaag een vreemde ‘god’, de Demiurg (= Lucifer), wordt vereerd). 🙈

  Ook die opvatting is [niet] te onderbouwen en wil ik de redactie wijzen op Jesaja 11:3..{{in de Petr.Can.vert.: ..Niet naar uiterlijke schijn zal hij richten, geen vonnis vellen op horen zeggen -alleen-}} .. dit geldt feitelijk (in principe) voor ieder mens..ook in dit geval.

  Zoals we kunnen weten dat de AartsEngel Gabriël, die door God tot Maria gezonden werd, niet dezelfde “Gabriël” kan zijn die tot Mohammed ging ..en zo is het met de Verschijnende en zich kenbaar makende Jezus Christus aan bepaalde katholieke personen.. of het betreft hier ook zo een [leugengeest] die zich zodanig als Jezus Christus doet kennen..en dewelke [nadrukkelijk] de leer van de Rkk bevestigd die over 20 eeuwen verkondigd is..(Lucas 11:14-23)..en waar, uiteindelijk, de eenheid weer in hersteld wordt..door de [ware] Reformatie middels het 6e zegeloordeel.

  En wat zullen de sola Scriptura christenen doen als de Maleachi 3:1 bode een katholiek blijkt te zijn ..als hij in de openbaarheid treedt?! ..”Scheuren” ze die bladzijde dan uit de bijbel?! 🤔
  Ter herinnering nogeens de link: https://youtu.be/V9vb_SUunZ8 ..die over de Maleachi 3:1 bode gaat, de Vreugdebode in Jes.52:7-12.. en die komt vóór de 2e komst in het 6e zegeloordeel.
  Waar is de bijbelse interesse van de sola Scriptura christenen ..voor deze eindtijd Cyrus..maar liever kijken ze naar Trump.🙉

 34. @Cassandro…Dank voor deze waardevolle info over Genesis 1:1 en uw ontdekking…want als men alle hebreeuwse letters van Genesis 1:1 omzet in getallen, dan komt het totaal op 2701, wat de vemenigvuldiging is van 2 priemgetallen: 37 x 73 = 2701.

  En dat de verrassing dat Ik Ben 37x in O. T. zowel als 37x in N.T geschreven staat.

  Er is nog iets heel opmerkelijks te lezen in Genesis 1:1 waar veel Bijbelvertalers het hoofd over breken: Namelijk het woordje ET…Alef -Thaf dat verwijst naar Jeshua in Openbaring 1 waar Hij
  zich presenteert als de Alef-Thaf….Het begin en het einde….

  בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ

  Openbaring 1:8 (HSV) 
Ik ben de Alfa [Alef] en de Omega, [Thaf] het Begin en het Einde, zegt de Heere, Die is en Die was en Die komt, de Almachtige.

  Openbaring 2:8…8 En schrijf aan de engel der gemeente te Smyrna: Dit zegt de eerste [Alef] en de laatste,[Thaf] die dood geweest is en levend geworden….

  Openbaring 3:14…En schrijf aan de engel der gemeente te Laodicea: Dit zegt de Amen, de getrouwe en waarachtige getuige, Het Begin Der Schepping Gods…Zie ook Spreuken 8 voor meer details.

  Openbaring 21:6 (HSV)
En Hij zei tegen mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa [Alef] en de Omega, [Thaf] het Begin en het Einde. Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens.


  Dat kleine woordje ET in de Hebreeuwse Bijbel dat naar Jeshua de Zoon van JHWH verwijst komen we vele malen tegen. Erasmus die het Grieks en Latijn als geen ander beheerste was ook een groot bewonderaar van de Hebreeuwse taal. Het lukte hem niet om deze taal te leren, te moeilijk. God stond het hem niet toe omdat hij een antisemiet was die Joden in navolging van pausen en Luther verachtte.

  Albert Schweitzer was in tranen toen hij het Griekse Nw. Testament in handen kreeg en las over Jezus toen hij soldaat was. Deze man die Eerbied voor het Leven verkondigde, schreef later een boek dat de wonderen van Jezus ridiculiseerde.

  Een eeuw geleden schreef Albert Schweitzer zijn beroemde boek over het onderzoek naar de historische Jezus dat al in de 19de eeuw veel stof deed opwaaien. Wie was Jezus werkelijk?
  Was het mogelijk om achter de eeuwenoude christologische dogma’s terug te gaan naar de echte Jezus?

  https://www.trouw.nl/nieuws/de-interesse-voor-jezus-bloeit-als-nooit-tevoren~ba24bcd2/

  Erasmus en Schweitzer twee hooggeleerde heren die de plank flink missloegen. Jammer!!!

  Shalom. Ramshoorn.

 35. @Ramshoorn… ‘u vraagt, wij draaien…’ 😉
  בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ
  Hierboven staat in het Hebreeuws (van rechts naar links te lezen) de alleerste zin van het Oude Testament, nl. in het boek Genesis, hoofdstuk 1 vers 1: “In het begin schiep God de hemel(en) en de aarde”. Het bevat ook een zeer ingenieus ‘bedachte’ code – bekijk enkel en alleen maarr de perfecte symmetrie van de zinsopbouw – want als men alle hebreeuwse letters omzet in getallen, dan komt het totaal op 2701, wat de vemenigvuldiging is van 2 priemgetallen: 37 x 73…
  In verband met gematria (cfr. numerologie, en dus zéker niet te verwarren met ‘kabalah’): blijkt ook bij nadere bestudering van het OT en het NT, dat er 37 maal ” IK BEN ” staat in het Oude Testament: אני …en ook Jezus in het Nieuwe Testament ook 37 maal ” IK BEN ” zegt in het (oud) Grieks: EGO EIMI…
  Toeval? 😉

 36. Inderdaad @willy, eenheid in geloof der Schriften zoals Jeshua in Johannes 17 leert is veilig en vruchtbaar.

  Dank @Cassandro voor uw zeer interessante, leerzame reactie. Kunt u iets meer in het kort toelichten over het Priemgetal 37: Jèsus’), met als getalwaarde 888… (= 37 x 8 x 3) waarbij het eigenaardige en unieke priemgetal 37 is, een ‘sleutel-getal’ waarmee zowel het gehele OT als het gehele NT kunnen ‘ontcijferd’ worden.””

  Na het lezen van uw Ingezonden werd ik benieuwd wat Psalm 37 ons in dit onderwerp mee te delen heeft. Een Licht en Bemoediging die ik ieder die deze woorden leest kan aanbevelen.

  Bedankt @Cor voor uw Ingezonden met veel info. Ja, getallen in de Bijbel zijn uitmate belangrijk. Het Joodse volk zijn ware meesters daarin. Zij kunnen van een Naam of Woordje een hele voordracht geven. Ik leerde in Israël de Bijbel met Joodse ogen lezen. Zeer verrijkend.

  Jeshua bevestigde dit ook met zijn uitspraak:

  Matteüs 13:52 (NBG51) Hij zeide tot hen: Daarom is iedere Joodse schriftgeleerde, die een discipel geworden is van het Koninkrijk der hemelen, gelijk aan een heer des huizes, die uit zijn voorraad nieuwe en oude dingen te voorschijn brengt.

  U kent vast het Hebreeuwse woord ABBA dat Papa of Vader betekent.
  De Alef de A is de eerste letter met een getalswaarde van 1.
  De Beth de B is de tweede letter met een getalswaarde van 2.

  God is één. Deut 6:4 en Marcus 12. God schiep ook Dualiteit met de 2…Hemel en Aarde, Licht en donker, Hij schiep alles paarsgewijs: Man en Vrouw, Dood en Leven, Vrede en Oorlog, Arm en Rijk, Vuur en Water, Wijs en Dwaas, Warmte en Koude, Spijs en Honger, Drank en Dorst, enz.

  Adam was de eerste aard-man die door JHWH geschapen werd naar Gods beeltenis. Adam wordt in de Hebreeuwse taal met 3 letters geschreven:
  Alef-Dalet-Mem met een getalswaarde van 1 + 4 + 40 = 45

  De A is dus 1 het Begin. De D is 5 en wijst heen naar David, de grote Koning en de M tenslotte heeft betrekking op de Joodse Masjiach, die de volkomen Verlossing brengt. Openbaring 19. Wonderlijk dat joodse Jeshua in
  Mattheus 1:1 de zoon van David, de zoon van Abraham genoemd wordt.

  Dank ook voor de reacties van Nieuw Begin, Ludwig, Esther en Harold en ik hoop dat Wachter ook meeleest en wens hem veel sterkte. Een Time-Out werkt heel heilzaam, denk aan de vier jaar getijden, het is niet altijd zomer.

  Allemaal, ook Xander en Team een hartelijk Shalom en Sterkte Toegewenst van Ramshoorn.

 37. @ Ludiwig,

  Ik moest ook denken toen ik vandaag op teletekst las dat in Kreta een grote aardbeving plaats heeft gevonden. De Vulkaan op La Palma zit mogelijk in dezelfde gordel of hoogte als Kreta. Ook de Etna is actief.
  We blijven het maar volgen.
  Ook goed om te lezen dat het borrel in je hart.

  @ Ramshoorn
  Wellicht zegen voor hun bekering dat daarover te bidden valt zal dan in eerste instantie beter zijn in de volgorde.

  @ Esther,
  Dank voor je mooie eigen bijdrage en hoe je het persoonlijk ervaart. De ervaring zal en kan bij een ieder anders zijn, maar in essentie zit ten diepste iets heel moois. Dan gaat het niet om onze zgn waarheden of meningen. Je wens toch een ieder toe om te ontdekken de enige waarheid die we omarmen dat Jezus van zich zelf zegt dat Hij de Weg, de Waarheid en het Leven is. Ik zou tegen de nog niet gelovige lezer willen zeggen. Of iets is geheel waar of iets is geheel niet waar. Een beetje waar zijn dat kan niet bij Jezus. Hij heeft zoveel liefde gegeven en smarten gedragen dat ik tijdens dit schrijven mij wederom zo bevoorrecht voel. En daar zit geen enkele verdienste van mij bij.

  @ Xander
  Ik wil u danken voor uw werk van deze site. Ik wil u zegenen met kracht en wijsheid vanuit onze God de Vader en van Jezus Zijn Zoon.

  @ Gelovigen uit kerken en gemeenten van welke achtergrond dan ook.
  Judas 1: 20 (wellicht zelf lezen vanaf vers 17 t/m 23)

  Maar u, geliefden, bouw uzelf op in uw allerheiligst geloof en bid in de Heilige Geest,

  Spyfromthesky

 38. Er zijn meerdere organisaties die alle godsdiensten willen verenigen onder één dak een voorbeeld is de Roomse kerk. Ik heb reeds op dit forum daar reeds meerdere malen voor gewaarschuwd. Jezus is de weg, de waarheid en het leven buiten Jezus om heb je niets, ben je verloren op een doodlopende weg. Je moet je helemaal toewijden aan Jezus één worden met zijn hart dat vol liefde is. alle mensen zijn broeders we zien hier ook een gevaarlijke zijweg. Mensen worden broeders en zusters in Jezus en weer niet daarbuiten. Hoe zou anders Jezus koninkrijk een feit worden. Dus wees waakzaam, want er zijn veel misleiders Jezus is de Zoon van God. Shalom

 39. De enige manier waarop je kan deelnemen aan de regering is als je bereid bent om aan je christelijke principes vast te houden als partij ( CU wordt weer gevraagd om mee te praten )
  Ik heb ZEER ZEER grote vraagtekens of de CU dat zal doen, SGP misschien wel.
  Als ik mij niet vergis is Joel Voordewind ( 1 v/d weinige echt christelijke partijleden die in de 2de kamer zat ( zitten ) nu weg uit de 2 de kamer.
  Wat blijft er dan nog over ??

 40. @Ramshoorn: bedankt voor je toelichtingen i.v.m. citaten uit de Bijbel waarin het zelfstandig naamwoord ‘haat’ en/of het werkwoord ‘haten’ voorkomen! Je vervult écht je rol als de man die op de ranmshoorn blies (in het OT) om iedere keer de israëlieten er op attent te maken dat er iets te gebeuren stond, hetzij verzamelen voor een verdere etappe op hun tocht naar het beloofde land of om de ‘krijgers’ te verzamelen enz. Bedankt daarvoor.
  Terzijde:wat een beetje ‘gematria’ betreft: ik u hoef u niet meer te vertellen dat JESHUA in het hebreeuws ‘Hij zal redden’ betekent, en dat deze Naam in het (oud) Grieks werd omgezet naar IHSOUS (uitspraak: ‘Jèsus’), met als getalwaarde 888… (= 37 x 8 x 3) waarbij het eigenaardige en unieke priemgetal 37 is, een ‘sleutel-getal’ waarmee zowel het gehele OT als het gehele NT kunnen ‘ontcijferd’ worden.
  Bron: http://www.thelivingword.org.au

 41. De Bijbel is heel duidelijk als het gaat om de grote afval die in de laatste dagen naar de aarde zal komen en het lijkt alsof we ons midden in de grote afval bevinden.

  In 1 Timoteüs zegt de Bijbel: “nu zegt de Geest uitdrukkelijk dat in latere tijden sommigen zullen afwijken van het geloof, acht slaand op misleidende geesten en doctrines van demonen”, een van die bedrieglijke doctrines die over de aarde zwerven is het idee dat alle religies kan ‘samenleven’.

  Het Hoger Comité van Menselijke Broederschap bouwt nu een religieus hoofdkwartier van één wereld in de VAE, het Abrahamic Family House genaamd, dat zal bestaan ​​uit een kerk, moskee en een Joodse tempel die allemaal samen in een complex in de hoofdstad van de VAE zullen worden geplaatst. Het project wordt nauwlettend gevolgd door de paus en grootimam Ahmed el-Tayeb van al-Azhar, die beiden het nieuwe project goedkeurden.

  “Het Abrahamic Family House zal een baken zijn van wederzijds begrip, harmonieus samenleven en vrede tussen mensen van geloof en goede wil. Het bestaat uit een moskee, kerk, synagoge en educatief centrum dat zal worden gebouwd op het eiland Saadiyat, het culturele hart van Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Door zijn ontwerp legt het de waarden vast die worden gedeeld tussen het jodendom, het christendom en de islam, en dient het als een krachtig platform voor het inspireren en koesteren van begrip en acceptatie tussen mensen van goede wil. De visie voor het Abrahamitische familiehuis ontstond na de ondertekening van het document over menselijke broederschap door paus Franciscus en grootimam Ahmed Al-Tayeb in februari 2019. Dit monument zal een plaats zijn voor leren, dialoog en aanbidding – open voor iedereen en een ware weerspiegeling van het geloof van de VAE in tolerantie en gastvrijheid. Binnen elk van de gebedshuizen krijgen bezoekers de gelegenheid om meer te weten te komen over religieuze diensten, naar heilige geschriften te luisteren en heilige rituelen te ervaren. Een vierde ruimte – niet verbonden aan een specifieke religie – zal een educatief centrum zijn waar alle mensen kunnen samenkomen als een enkele gemeenschap die is toegewijd aan wederzijds begrip en vrede. Het Abrahamic Family House biedt onderdak aan een verscheidenheid aan programma’s en evenementen – van dagelijkse religieuze diensten tot internationale topbijeenkomsten. Het project is momenteel in aanbouw, de verwachte voltooiingsdatum van het project is in 2022 en zal een van de vele ondernemingen zijn waarover het Hoger Comité van Menselijke Broederschap zal adviseren. Een vierde ruimte – niet verbonden aan een specifieke religie – zal een educatief centrum zijn waar alle mensen kunnen samenkomen als een enkele gemeenschap die is toegewijd aan wederzijds begrip en vrede. Het Abrahamic Family House biedt onderdak aan een verscheidenheid aan programma’s en evenementen – van dagelijkse religieuze diensten tot internationale topbijeenkomsten. Het project is momenteel in aanbouw, de verwachte voltooiingsdatum van het project is in 2022 en zal een van de vele ondernemingen zijn waarover het Hoger Comité van Menselijke Broederschap zal adviseren. Een vierde ruimte – niet verbonden aan een specifieke religie – zal een educatief centrum zijn waar alle mensen kunnen samenkomen als een enkele gemeenschap die is toegewijd aan wederzijds begrip en vrede. Het Abrahamic Family House biedt onderdak aan een verscheidenheid aan programma’s en evenementen – van dagelijkse religieuze diensten tot internationale topbijeenkomsten. Het project is momenteel in aanbouw, de verwachte voltooiingsdatum van het project is in 2022 en zal een van de vele ondernemingen zijn waarover het Hoger Comité van Menselijke Broederschap zal adviseren.” Bron: https://www.forhumanfraternity.org/abrahamic-family-house/

  Jezus zei: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven”, maar de religieuze leiders van de wereld zeggen dat er veel verschillende wegen naar de hemel zijn en dat het enige wat mensen hoeven te doen is naast elkaar bestaan ​​en dat er voor iedereen wereldvrede zal volgen, wat een leugen is.

 42. Hoi,
  Ik voel mij gelijk dit liedje welke ik met jullie wil delen
  “Het borrelt in mijn hart…
  Koning Jezus De Zoon van God van Nazareth houd van jou en mij…
  Het borrelt in mijn hart ”
  https://youtu.be/B-4yLWwq_qA

  Shalom

 43. Ramshoorn schreef:
  26/09/2021 om 8:23 am

  Dankjewel Ramshoorn.,

  Het is duidelijk dat het Woord beschreven is in het Hebreeuws en Grieks., daaruit de vertalingen zoals u benoemd in uw reactie….

  Zelf heb ik geen enkele studie genoten van de Hebreeuwse taal., dan wel Grieks. Gelukkig is er veel te ontdekken van juist geleerden in deze taal in boekvorm dan wel in podcast op het internet., Rabbi etc….

  Het is zo indrukwekkend dat elke naam in de Bijbel een betekenis heeft en hier een getal aan te verbinden is. Dat betekend dat onze Schepper als het ware de hele geschiedenis en toekomst van Genesis tot openbaringen gecodeerd heeft tot in uiterste precisie….

  Met de tijd waarin wij nu leven., komt als het ware het laatste Bijbelboek tot leven. Nooit maar juist nu word er door ongelovigen een agenda besproken waarvan zij versteld van staan en dit benoemen als sektarische ontwikkelingen. Met andere woorden zij zien in dat de agenda 20/30 niet in politieke zin dan wel door Rechtspraak tot een halt geroepen kan worden,….

  De misleiding en bedrieggelijkheid is op zo,n hoog niveau., dat de mens niets kan uitrichten om dit te stoppen., Vandaar dat vele ongelovigen al spreken over satanische machten…

  Ik ben er van overtuigd dat u en vele anderen het mij eens zijn dat dit ongekende wereldwijde fenomeen gestalte krijgt en dat de zogeheten grote verdrukking van 7 jaren voor de deur staat…..

  De tijd lijn die God in de Bijbel geplaatst heeft kunnen wij ontdekken., maar is niet eenvoudig en nog de dag of de ure blijft onbekend.

  Ik had eerder een video link vermeld hier genaamd het eerste Woord in Gods Woord….In Den Beginne…”Berischeet”…Is the End of Days Prophesied in the First Word of the Bible …

  Getallen, Hebreeuws taal/tekens zijn zo belangrijk om God te begrijpen in al wat geschreven staat in het oude testament., Lezen wij het oude testament niet dan zullen wij nooit het nieuwe testament goed kunnen begrijpen.

  Persoonlijk zie ik de komst van Jezus die zijn gemeente haalt ….zo dicht bij en de nabije toekomst zal dit vanzelf openbaren. Als het ware kunnen wij pagina na pagina van het laatste Bijbelboek Openbaringen in een rap tempo omslaan en dan komen wij al snel tot het laatste hoofdstuk….

  Wel zo apart., de tweedeling die op dit moment over de gehele wereld plaatsvind., u kent het Heineken reclame spot…..”The “NIGHT” belongs to The Vaccinated” ….we praten dus over de nacht en wie behoort het donker toe…!!!

  Ondanks de maatregelen maakt God onze Schepper al onderscheid tussen het goede en kwade., zodat elk mens met nog een graantje besef in de gaten krijgt wat er in werkelijkheid aan de gang is…..

  Ik weet dat u de Bijbel leest en de context vergelijkt met getallen in het Hebreeuws en Grieks., het is een wonderbaarlijke schat van informatie die de Here genoteerd heeft in zijn Woord en ik ga u bekennen dat ik persoonlijk hetzelfde doe., lekker diep graven in context en de boodschap zien in zijn ware Glorie…..

  Ik heb tegen mijn kinderen verteld., dat ik de eerste 6000 jaar die ik in de nabijheid van Jezus mag leven….”Dan doel ik op het eeuwig bij Hem zijn”….de Bijbel opnieuw uit ga spitten en als het ware wil “beleven”., zodat ik mijn Here mijn Almachtige Schepper begrijp….

  En dan zeg ik…..”The Day belong For Everyone how call up the Name of Jesus”…

  Groet

 44. Waanzin overal om me heen.
  Zie je het eenmaal, dan ben je een opgejaagde.
  Maar waar kan je heen? De grenzen zijn voor jou gesloten.
  Op aarde is geen plek meer voor je.
  Je schreeuwt, om uit je nachtmerrie te ontwaken.
  Maar niemand hoort je.

  Als je braaf doet wat de regering van je verlangt is er niks aan het handje.
  Je kan nog naar je café, dus feest en bezat je. Matt.24:36-39

  Behoor je tot de mensen die zich niet willen vaccineren, dan is de regering in oorlog met jouw.
  En dat geldt voor alle regeringen over de gehele wereld.
  Al die regeringen zijn eensluidend in hun aanpak.
  Het is een wereldoorlog.
  Een wereldoorlog in opmaak naar de (VN) New World Order. Openb. 13:5 Dan. 7:8 Gen. 11:6

  Eerst nog de ruiter op het witte paard, met boog, zonder pijlen. En hij ging uit overwinnende. Openb. 6:2
  De antichrist die de wereld verovert zonder tanks/helikopter/geweren.

  Ja, in het geheim zonder dat mensen beseffen wat er echt aan de hand is, wordt de wereld verovert.
  Zogenaamde wereldproblemen (klimaat, pandemie, overbevolking) die je alleen kan oplossen met een wereldregering.
  De grote misleiding is hier voor onze ogen! 2 Thess. 2:3

  De kranten, tv en smartphones herhalen hun mantra’s en hersenspoelen de massa’s.
  Niks geen demonstratie tegen Rutte en de Jonge, immers je het doet dit alles voor je medemens.
  De New World Order, zelfs de Paus kraait het uit. Wie kan er tegen zijn?

  De New World Order absoluut een goed idee, maar dan wel onder bestuur van Jezus Christus!
  En niet onder satan, de grote mensenmoordenaar van den beginne. Joh. 8:44

 45. Hoi,
  Wij zijn het zout der aarde, laat ons licht schijnen gelijk een stad op de bergen voor onze naaste, laten wij elkander liefhebben en goede werken doen.
  Mattheus 5
  10 Zalig zijn die vervolgd worden om der gerechtigheid wil; want hunner is het Koninkrijk der hemelen.
  11 Zalig zijt gij, als u de mensen smaden, en vervolgen, en liegende alle kwaad tegen u spreken, om Mijnentwil.
  12 Verblijdt en verheugt u; want uw loon is groot in de hemelen; want alzo hebben zij vervolgd de profeten, die voor u geweest zijn.
  13 Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout smakeloos wordt, waarmede zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer toe, dan om buiten geworpen, en van de mensen vertreden te worden.
  14 Gij zijt het licht der wereld; een stad boven op een berg liggende, kan niet verborgen zijn.
  15 Noch steekt men een kaars aan, en zet die onder een koornmaat, maar op een kandelaar, en zij schijnt allen, die in het huis zijn;
  16 Laat uw licht alzo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken mogen zien, en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.
  17 Meent niet, dat Ik gekomen ben, om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen, om die te ontbinden, maar te vervullen.
  18 Want voorwaar zeg Ik u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet een jota noch een tittel van de wet voorbijgaan, totdat het alles zal zijn geschied.
  19 Zo wie dan een van deze minste geboden zal ontbonden, en de mensen alzo zal geleerd hebben, die zal de minste genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar zo wie dezelve zal gedaan en geleerd hebben, die zal groot genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen.
  20 Want Ik zeg u: Tenzij uw gerechtigheid overvloediger zij, dan der Schriftgeleerden en der Farizeën, dat gij in het Koninkrijk der hemelen geenszins zult ingaan.

  Shalom

 46. Dank u Xander/mod.

  Hallo Spyfromthesky , dank hoor, voor uw mooie bijdrage.
  U schreef, “”Er is één ding waarover ik mij blijf verwonderen en erg dankbaar voor ben. Het besef dat Jezus heel de weg ging van het lijden, dat al mijn zonde op Hem kwam, dat verwondert mij.””

  Zo is het bij mij ook zo,Spyfromthesky . Het zijn mijn zonden, die Hij droeg… al dat lelijke, duistere wat zonden met zich mee brengt. Hoe meer ik het niet begrijp, hoe meer dankbaarheid voor wat HIJ heeft gedragen… voor mij, en voor ieder mens.
  Het gaat pas werken zodra iemand Jezus en Zijn offer aanneemt in geloof.
  En dat gebeurd op allerlei wijze… bij zoveel verschillende mensen, met ieder verschillende achtergronden.

  Het is zo kostbaar… zodra iemand tot geloof in de Heere Jezus komt… gaat HIJ door de H.Geest aan het werk, bij ieder mens die bij Hem hoort.
  Zijn last is licht en Zijn juk is niet zwaar.
  Als het zwaar wordt… is mijn eigen ervaring, is een bewijs dat ik het zelf wilt opknappen.
  Ongeacht wat het is.
  De Heere geeft alleen de kracht en sterkte, precies wat we nodig hebben. En natuurlijk betekend het niet… dat wij helemaal niets doen.
  We mogen het in Zijn kracht doen.
  Geweldig, dan worden de woorden uit Hebreeën 13 : 20-21, steeds duidelijker.
  HIJ legt het allemaal in ons… En zo alleen is Zijn last niet zwaar.
  In onze zwakheid, zijn we sterk in Hem.

  @ Hallo Key, erg bemoedigend wat u schreef, over het Gebed. Ook wat u aanhaalde over Rutte. Fijn hoor dat je elkaar op zo’n mooie manier kan leren en bemoedigen, wat Michaël u had geschreven.

  En zo kan je genieten van al die reacties.

  Sommige zijn misschien nog zoekende of begrijpen nog niet alles… de Heere Jezus weet en ziet het… en Hij laat de Zijnen nooit alleen.

  Voor allen, een fijne dag, en Jezus genade om jullie allen heen… Heel bijzonder, Paulus eindigde met alle brieven ook altijd met de genade van de Heere Jezus.

  Liefs, Esther.

 47. Hoi,
  Als we deze vers 19 lezen dan gaat het over beneden de aarde dus vulkaanuitbarsting zoals palma een aardbeving zoals kreta.
  De bijbel beschrijft dit als wonderen voor de gelovigen waarbij ons hart jubelt bij het horen ervan omdat onze redding nabij is de eindstreep is in zicht de hoop dat het spoedig onze tijd is met Hem.
  We zien de intensiteit ervan elk jaar vermeerderen
  Handelingen 2

  19 En Ik zal wonderen geven in den hemel boven, en tekenen op de aarde beneden, bloed en vuur, en rookdamp.
  20 De zon zal veranderd worden in duisternis, en de maan in bloed, eer dat de grote en doorluchtige dag des Heeren komt.
  21 En het zal zijn, dat een iegelijk, die den Naam des Heeren zal aanroepen, zalig zal worden.

  Shalom

 48. @Spyfromthesky. U schreef: Ik gun echt dat Rutte, de Jonge, Grapperhaus, Hoekstra en heel veel leden van het kabinet Jezus zullen kennen. In die zin wil ik voor ze bidden en zegenen. In hogere zin probeer ik dit geheel los te zien van het wereldgebeuren.””

  Bidden voor hun bekering Ja, maar Zegenen? Zie Psalm 68 en de brief van Judas.

  Al de bewindspersonen Met Rutte en Kaag als boegbeelden hebben van de voltallige Oppositie, ook van CU en SGP in de Tweede Kamer herhaaldelijk moties van AFKEURING en WANTROUWEN aan hun broek gekregen en zelfs van CU en SGP en Terecht.

  Hoop niet dat Gertjan Segers zich opnieuw laat paaien door Rutte en Kaag om plaats te nemen mee te doen in het nieuw te vormen Kabinet.

  Hoop dat CU Segers en SGP Staaij liever voor de Oppositie kiezen en daarmee niet langer verantwoordelijk willen zijn voor het Rampzalige bestuur/beleid op elk gebied*** van bovengenoemde bewindspersonen.

  Laten CDA-CU-SGP zorgen dat de Open-Bijbel weer een Ereplaats krijgt naast de Nederlandse Vlag in de Tweede Kamer.

  1* Nederland is met een herhaaldelijk Afgeserveerde Rutte en Kaag een Narcoticaland en Witwas paradijs geworden voor/van internationale criminelen.

  2* Rutte en Kaag en andere linkse partijen hebben van Nederland een Apartheidsstaat gemaakt met hun Corona-paspoort en QR-Code. Schande!

  3* Ze hebben van het Onderwijs, Rechtspraak, Jeugdzorg, Woningmarkt, Politie, Justitie, Defensie, en Openbaar, Verpleeg en Rusthuizen, Ns vervoer een puinhoop gemaakt. Hoe vaak staan treinen niet stil?

  4* Veiligheid is ver te zoeken: Niet de Staat maar de Straat regeert: Iedere dag moorden, branden, messentrekkende, schietende drugsbendes in de Nederlandse Havens. Wie doet ‘ s avonds de deur nog open, wie durft er dan nog geld te pinnen?

  Als Nederland weer een rol van betekenis kan gaan voeren zal ze weer terug moeten keren tot de God van de Bijbel. Tot mijn schrik hoorde ik op EO-Radio dat er een Gebedsruimte voor moslims in de Tweede Kamer komt…Partij Denk loopt zich al warm.

  https://dekanttekening.nl/nieuws/nieuwe-tweede-kamer-krijgt-ruimte-voor-gebed2/

  De Bijbel verdween en de roomse Maria heeft al een ereplaats in de CDA fractie kamer.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4217476/cdaer-zet-mariabeeld-tweede-kamer-zelfs-de-paus-vindt-het-prachtig

  Wat is er nog van Calvinistische Nederland met de Bijbel en hun Psalmen en Gezangen overgebleven? Lees het boek Klaagliederen en huiver.

  Wie de God van de Bijbel verlaat heeft smart op smart te vrezen. Laten we dagelijks het Gebed dat Jeshua de Zoon van God ons leerde bidden: Zijn Koninkrijk zal, komen, Zijn wil zal geschieden in de hemel en op deze aarde.

  Details Mattheus 6, 7 en 25 en Openbaring 19. Shalom. Ramshoorn.

 49. Als je al wat langer meegaat in het geloof, dan kunnen dingen gewoon worden of zelfs vervagen in de essentie.

  Er is één ding waarover ik mij blijf verwonderen en erg dankbaar voor ben. Het besef dat Jezus heel de weg ging van het lijden, dat al mijn zonde op Hem kwam, dat verwondert mij.

  Mattheus: 16:21
  Van toen aan begon Jezus Zijn discipelen te laten zien dat Hij naar Jeruzalem moest gaan en veel zou moeten lijden van de kant van de oudsten en de overpriesters en de schriftgeleerden, en dat Hij gedood zou worden en op de derde dag zou worden opgewekt.

  Of Marcus 9: 12 na de verheerlijking op de berg.
  En Hij antwoordde hun: Elia zal wel eerst komen en alles herstellen; en het zal geschieden zoals geschreven is over de Zoon des mensen, dat Hij veel lijden zal en veracht worden.

  Of Lucas 17: 25 in relatie tot de komst van het Koninkrijk.
  Eerst moet Hij echter veel lijden en verworpen worden door dit mensengeslacht

  In Johannes wordt dit niet vermeld ‘het lijden dat veel” is dat Jezus moest ondergaan.
  Wellicht of voor een geïnteresseerde die weinig van de Bijbel weet het mogelijk verstandig om eerst het boek van Johannes te lezen. De laatste in volgorde van het beschrijven van het heilige evangelie.

  Volgens mij wordt ook gezegd dat Johannes iemand die veel over de liefde schreef. We zien als het ware de afdruk van God liefde op Jezus en van Jezus op ons.
  In het boek Johannes wordt ook heel vaak “Vader” aangehaald.

  Veelal wordt alleen naar de Joden gewezen op de kruisdood van Jezus, maar wie verder leest in de Bijbel die begrijpt dat dit eigenlijk was omdat het heil van het Heilige evangelie tot ons kon komen.

  In Lucas stond immers:
  Eerst moet Hij echter veel lijden en verworpen worden door dit mensengeslacht

  Er staat door dit mensgeslacht. Daar val ik onder. Het waren en zijn mijn zonden waarvoor Jezus veel moest lijden.
  In Lucas 22 staat onder andere:
  En Hij kwam in zware zielenstrijd en bad des te vuriger. En Zijn zweet werd als grote druppels bloed, die op de aarde neervielen.

  De genade die we mogen vinden door het bloed van Jezus voor onze zonden opdat wij in de Zoon ook geliefd bij de Vader mogen zijn. Onbegrijpelijk eigenlijk. In feite, maar ik weet niet of je het zo mag stellen of zien, had God al een plan achter de hand in het geval dat het in het paradijs mis zou gaan.

  Blijkbaar moest God zich zelf geven in zijn Zoon. De Vader en de Zoon zijn één. Was dit dan de enige juridische basis onder de goden (de gevallen Engelen enz…???). En satan dacht dat hij de overwinning had toen Jezus stierf aan het kruis, maar Jezus stond op. Hij leeft.

  Jezus als mens erkende God als Vader.
  Jezus als God zijnde zei in Thessalonicenzen 3:11
  Maar onze God en Vader Zelf, en onze Heere Jezus Christus, moge onze weg naar u toe leiden.

  De Godheid naam in het oude testament is “Ik ben”.
  Jezus past dit ook toe als zijnde als Jezus-God.

  De vrouw zei tegen Hem: Ik weet dat de Messias komt (Die Christus genoemd wordt); wanneer Die gekomen zal zijn, zal Hij ons alles verkondigen.

  Joh. 4:26
  Jezus zei tegen haar: ik ben het, Die met u spreekt.

  Jezus bloed reinigt ons van alle onze zonden. Het verbaast mij waarom ik al jong zonder een christelijke achtergrond Jezus mocht leren kennen en eigenlijk daardoor ook God de Vader.
  De dankbaarheid en aanbieding is alleen voor God de Vader en God de Zoon. Ik ben blij voor de Heilige Geest die mij trekt tot de Vader en de Zoon.

  Ook al dwaal ik af, speelt mijn vlees (vaak) op. Is mijn eigen geest weer in de weer, dan moet ik terugkeren naar de basis. Mijn ziel looft de Here. Mijn ziel looft God de Vader en Jezus zijn Zoon. Daarvan hoop ik dat ik heel mijn aarde leven dat mijn wil mijn ziel aanspoort om God de Vader te loven en Jezus Zijn Zoon.

  En stromen van leven water zullen uit mijn binnenste vloeien. Wat een innerlijke diepe dimensie van de overtuiging van de Waarheid, de Weg en het Leven.

  En ja, ook al schrijf ik wellicht scherp op dit forum anders dan op geloofsforum. Ik gun echt dat Rutte, de Jonge, Grapperhaus, Hoekstra en heel veel leden van het kabinet Jezus zullen kennen. In die zin wil ik voor ze bidden en zegenen. In hogere zin probeer ik dit geheel los te zien van het wereldgebeuren.

  Natuurlijk ook mijn familie en kennissen en vroegere kennissen of relaties aan wie ik op dat moment denk. Gods wil is echt dat niemand verloren gaat.

  De nuchterheid is ook dat God alleen maar kinderen heeft en een ieder uiteindelijk moet kiezen. En waarom geven we Jezus geen kans in ons leven. Zijn juk is zacht, zijn last is licht.

  Spyfromthesky

 50. @Key schreef: 26/09/2021 om 10:00 am:

  Zou het kunnen dat politici zoals onze premier Rutte wellicht in hun schooltijd mee hebben gedaan met occulte spelletjes als glaasje draaien, waardoor hun levens onder invloed van satan een totaal andere wending hebben gekregen en daardoor in de politiek zijn gegaan?

 51. Hallo lieve mensen…

  Hallo, Xander/mod… Ooh, wat heeft u een indringende reactie geven. Een paar keer gelezen, en al al een enkele keer laten lezen of voorgelezen, aan een enkeling.

  Deze bedoel ik.
  “”We zijn nu in barre, barre tijden aangeland, het is erop of eronder. We gaan geen tijd meer verspillen aan zoetgevooisde God is liefde zonder het persoonlijk aannemen van het gigantische volbrachte werk van zijn Zoon Jezus Christus.
  De liefde van God IS Jezus Christus. Zonder Hem is er geen liefde Gods. Zonder Hem is er geen genade, zonder Hem is er geen redding van al het onheil wat op het punt staat in zijn volle omvang en hevigheid los te breken, zonder Hem is er de eeuwige ( geestelijke) dood.
  Dat is de boodschap die we moeten brengen. Bekeer u, leg het evangelie uit van redding en verlossing, van hoop, van de liefde Gods in Jezus Christus.””””

  Mag ik het van u overnemen??? Het heeft mij weer een enorme bemoediging gegeven.

  Een beetje chaotisch bij ons, en ik kwakkelde maar wat rond. Ook met mijn geloof, rommelde ik wat aan. Een bemoediging, even weer dat extra.
  Dank u Xander/mod.

  Ook veel mooie reacties naar elkaar toe. Ik heb trouwens niet alles gelezen.
  Michaël en Albert, lieve broeders… dank voor jullie bemoedigende schrijven.

  Dank u wel Albert, voor uw geweldige bemoedigende getuigenis. Wat u schreef is géén religie… maar een echte levende Relatie met de Heere Jezus.

  Fijn om Ramshoorn weer te lezen…
  En stilletjes momenteel om Wachter heen. Gaat het allemaal nog wél??
  Blijf dicht bij onze Heere Jezus hoor…
  Wij vallen en falen… niet dat we dat willen… maar steeds weer mogen we opstaan aan de Hand van de Heere Jezus.

  Ook allemaal nieuwe namen… welkom.

  Een filmpje van plm. 10 min. De superioriteit van Jezus Christus.
  Ergens weten we het wel… maar, dit is als een bemoediging.
  Deze broeder, geniet ik vaak van… hij gebruikt zijn mond en zijn handen.
  Maar de boodschap is geweldig. En HIJ, Jezus heeft ons lief.
  https://www.youtube.com/watch?v=w87WguieuK8

  Vaders zegen en kracht om jullie allen heen.
  En liefdevolle groeten, Esther.

  Beste Esther, natuurlijk mag u het overnemen. Gods zegen. Mvg. Mod.

 52. @Cor
  120 komt in de bijbel veel voor zoals de ouderdom.
  We zagen op het nieuws dat de dode zee bloedrood kleurde in Israël en tegelijkertijd de vulkaan in la palma uitbarste gelijk een fakkel die het startschot geeft om nog meer fakkels of vulkaanuitbarstingen te onsteken, ook de onrust in de wereld neemt toe.
  We zien de profetie voor onze ogen vervuld geraken.
  De bijbeltekst uit Joel 2 geeft hierin duidelijkheid:

  1 Ja, ook over de dienstknechten, en over de dienstmaagden, zal Ik in die dagen Mijn Geest uitgieten.
  30 En Ik zal wondertekenen geven in den hemel en op de aarde: bloed, en vuur, en rookpilaren.
  31 De zon zal veranderd worden in duisternis, en de maan in bloed, eer dat die grote en vreselijke dag des HEEREN komt.
  32 En het zal geschieden, al wie den Naam des HEEREN zal aanroepen, zal behouden worden; want op den berg Sions en te Jeruzalem zal ontkoming zijn, gelijk als de HEERE gezegd heeft; en dat, bij de overgeblevenen, die de HEERE zal roepen.

  De hoop en de beloften van de Here laten ons volharden, laat ons de liefde najagen tot het einde tot de eindstreep zodat wij God Grote Eer brengen door lijdzaam onze verdrukking tegemoet te gaan want ook Koning Jezus De Zoon van God van Nazareth heeft geleden en is verdrukt geweest door het lijden en verdrukking hebben wij deel met Hem.
  Spoedig is het onze tijd met Hem.
  Shalom

 53. Zoals ik al zei, weer wat geleerd…….
  Nu snap ik opeens ook waarom ik voor Mark Rutte zou kunnen bidden. De taak die die heeft is niet mals, en ik vindt dat hij er een behoorlijk kwade agenda op nahoudt, met zijn gelieg en bedrog.
  Het is nooit in me opgekomen ook voor slechte mensen te bidden. Gister haatte ik Rutte, vandaag heb ik hem lief.
  Ik bid voor Rutte dat hij vrij komt van demonische invloeden. Ook Rutte heeft het recht om Gods Liefde te vinden als mens.

  Nooit eerder heb ik het zo bekeken.

 54. Psalm 141
  ‘Laat mijn hart zich niet neigen naar een slechte zaak, om goddeloze daden te verrichten met mannen die onrecht bedrijven; en laat mij niet eten van hun lekkernijen.’ (Ps. 141:4).

  Hoe blijf je zuiver?

  Kun je eigenlijk wel zuiver blijven in onze samenleving? Kun je je onttrekken aan allerlei krachten die openlijk het leven bederven? En hoe krijg je te midden van alle bederf nog een beeld van wat zuiver is? David ervaart dat vijanden hem op het verkeerde pad willen brengen en hoe moeilijk het is om te zwijgen.
  Ook Jezus waarschuwt voor wat een mens kan meeslepen in verkeerde houding en daden.’ Maar het kwade komt wel uit ons zelf. Het zijn gedachten die opkomen in je hart en die je toelaat om over na te denken en uit te spreken. Daarom is het nodig God te vragen om je mond te bewaken.
  Om niet meegesleept te worden in onverschilligheid, in het beschadigen van andere mensen. De apostel Jacobus waarschuwt in zijn brief ook voor het kwaad van de tong. De vijand kan zich heel aardig voordoen: je mag mee-eten. En vervolgens probeert hij je mede plichtig te maken aan foute plannen. In dit lied schrijft David over zichzelf in het krachtenveld van het kwaad.
  We hebben bescherming nodig. Iemand die je binnenste weghoudt van het kwaad. Dat kan betekenen dat je moet lijden en afzien. Dat kan soms slikken zijn, ook als oprecht gemeende en goed bedoelde kritiek geuit wordt. Neem dat serieus, let op de goede bedoeling van degene die het zegt en neem het ter harte. Schiet niet gelijk in de verdediging maar overdenk wat er gezegd wordt, slaap er eens een nachtje over en doe er je voordeel mee. David noemt dat een weldaad!

  Allen een gezegende week toegewenst, groet Muggenzifter

 55. @Cor. Met grote instemming las ik uw Ingezonden vooral de laatste alinea’s die ik bewaar:””

  Gods Woord is zo mooi beschreven in het Hebreeuws en het Oud-Grieks. Deze beide talen zijn tekens/letters en getallen…..Gematria…elke letter heeft een dus getalwaarde.

  Het boek Psalmen is het negentiende boek vanaf het begin van de Bijbel., dus geteld vanaf het eerste Bijbelboek Genesis. Vanaf Openbaringen het achten veertigste boek., maar terug geteld….

  Wat gebeurde er in 1948 met Israel…!?

  Als u de Psalmen 38 tot en met 44 leest,…kan u een parallel leggen met de tweede wereldoorlog. Psalm 45 heeft een blijde kleur en betekenis., het einde van wereldoorlog 2…!!!

  Psalm 53 getuigd van de Dwaas zegt in zijn hart….Het jaar waarin Jozef Stalin stierf ., die nota bene in 1914 de zijn uitspraak Quote maakte…”You Know, They are Fooling us, There is no God”….en leest u even Psalm 14 …!!! Ook het jaar 1914 begon de eerste wereldoorlog…..

  Een soort tijd lijn onze Bijbel met de woorden uit Psalm 120 ….de leugenlippen en bedrieglijke tong kan het jaar 2020 voorstellen., want wat is er wereldwijd nu/al ruim 18 maanden gaande……

  Zou het zo zijn dat God zeer duidelijk is in Zijn Woord om ons te vertellen in welke tijd wij leven…..

  Ik vind het zo mooi en indrukwekkend en ik zie dat Gods Woord zo ingenieus beschreven is., dat je niet kan ophouden het te bestuderen….””

  Ik lees net al u al decennia de Bijbel door/met Joodse ogen. Heb ook een jaar Hebreeuws gestudeerd aan de VU om een indruk te krijgen hoe dit wonderlijke Boek der boeken gelezen en vertaald dient te worden. De Statenvertalers 1637 en de King James vertalers 1611 zijn daar met Gods hulp en van Rabbijnen uitstekend in geslaagd.

  De moderne vertalingen na 1951 zou ik nooit willen lezen of iemand aanbevelen. Broddelwerk!!!

  Ik leerde veel van de Joodse Prof. F. Weinreb die een boek schreef over de herkomst van de Hebreeuwse letters: Letters van het leven. Google even.

  https://www.trouw.nl/nieuws/weinreb-was-geen-mystieke-charlatan~b22212e6/

  Zijn andere boek is ook een must: De Bijbel als Schepping.

  Weinreb zat onterecht gevangen omdat hij met nazi’s gecollaboreerd had. Dat deed hij ook om zo duizenden Joden te kunnen redden met een Sperre. In de gevangenis van Scheveningen deed hij Bijbelstudies met veroordeelde nazi’s die aan zijn lippen hingen. Lees zijn boek: De Gevangenis, Herinneringen 1945-1948. Kijk even op de website Weinreb voor de boekbesprekingen.
  https://www.deslegte.com/de-gevangenis-878356/

  O ja, Nog een zeer interessant boek over de Bijbel geschreven door Satinover:
  De Hemelse Computer. https://www.bol.com/nl/nl/p/hemelse-computer/666813077/

  Shalom. Ramshoorn.

 56. @ Key 25/09/2021 om 8:46 pm

  Beste Key,

  Mijn hartelijke dank voor uw liefdevolle reactie. U ontroert mij. Echt waar.

  En uw laatste zin: ”Maar…., die eigen inzet wel vanuit de Liefde, en niet de vijand haten.”

  Is prachtig! Dank U.

  Michaël

 57. @Michael, weet u dat u heel mooi uw verhaal schrijft? U kan het echt heel goed verwoorden!
  En daar legt u de vinger op de wonde. Ik heb geen genoeg geloof/vertrouwen meer in het bidden tot God, dat ik krijg waar ik Hem om vraag. Ik weet nu wat me te doen staat. Dank u wel Michael!!

  En dank voor uw inzicht/ervaring dat het om zowel bidden gaat (achteroverliggen en Hem het laten doen), als onze eigen inzet tegen bv. onrecht. En dan kijk ik toch met een schuin oog richting wat nu gebeurt met bv. de coronapas. (Maar…., die eigen inzet wel vanuit de Liefde, en niet de vijand haten).
  Dank voor allen die hier hun wijsheid aandragen, ik heb weer wat geleerd.

 58. Mini Bijbelstudie van Dr. Nicholas J. Schaser van het Israel Bible Center uit de Hebrew Bible:

  https://weekly.israelbiblecenter.com/eve-come-adams-rib/?via=e85ee3a

  De meeste Engelse vertalingen van Genesis 2:21-22 lezen: “De Here God deed een diepe slaap op de man vallen, en terwijl hij sliep nam hij een van zijn ribben en sloot het vlees op zijn plaats. En de rib die de Here God van de man nam, bouwde hij tot een vrouw.”
  De beschrijving van de vrouw gemaakt van de “rib” van de man heeft geleid tot de verkeerde conclusie dat vrouwen inferieur zijn aan mannen omdat ze afkomstig zijn uit een klein deel van de mannelijke anatomie. Toch betekent het Hebreeuwse woord צלע (tsela) niet ‘rib’, maar eerder ‘zijkant’. Volgens Exodus, bijvoorbeeld, zei God tegen Mozes dat hij vier gouden ringen moest maken voor de Ark des Verbonds, “twee ringen aan de ene kant (צלע; tsela) ervan, en twee ringen aan de andere kant ervan” (Exodus 25: 12). Evenzo, wanneer God één tsela van de man neemt om de vrouw te maken, komt Eva uit een hele kant van Adams lichaam, niet uit een enkele rib.

  Adams eigen woorden verduidelijken dat Eva van een van zijn kanten komt wanneer hij over zijn vrouw verklaart: “Eindelijk, dit is been van mijn been en vlees van mijn vlees!” (Gn 2:23). Als Eva alleen uit de rib van de man was geschapen, zou Adam alleen hebben kunnen zeggen dat ze ‘been van zijn been’ was. Als been en vlees van Adam is de vrouw de ‘andere helft’ van de man. Wanneer man en vrouw aan elkaar kleven en terugkeren naar “één vlees” (2:24), worden de twee gelijke helften van de mensheid weer bij elkaar gebracht. Het oerpaar in Genesis vertegenwoordigt Gods visie op gelijkheid en complementariteit tussen de geslachten.

 59. BARRE , BARRE TIJDEN ( uitspraak van Moderator ), letterlijk klopt dat maar waar is ons geloof, waar is de rotsvaste overtuiging dat er geen haar gekrenkt wordt op iemands hoofd tenzij dat de Vader het weet en de Vader het toelaat.
  Laten wij ons vastmaken in die overtuiging en die belijdenis zeker uitspreken ten allen tijden
  En ja, dat is nu makkelijk gezegd maar we moeten het ook doen in barre barre tijden !!

  Tukker, het was meer bedoeld voor mensen die nog niet bekend zijn met bekering.
  Wat de barre tijden betreft voor de bekeerde gelovigen, hebben zij in elk geval een anker om aan vast te houden. Mod.

 60. @ Key 25/09/2021 om 9:39 am

  Hallo Key, bedankt voor uw reactie. Ik snap uw voorbeeld over het kind.
  U schreef: ‘’Ik kom er steeds meer achter, dat ik het bidden als niets beschouw.’’

  Zoals ik het van u begrijp, gaat u er van uit dat het bidden ‘niets’, dus zinloos is. U zou er ook voor kunnen kiezen om oprecht te gaan bidden in geloof en zonder twijfel.
  Zie Jacobus 1:6-8 (NBG51)

  ‘’Maar hij moet bidden in geloof, in geen enkel opzicht twijfelende, want wie twijfelt, gelijkt op een golf der zee, die door de wind aangedreven en opgejaagd wordt. Want zulk een mens moet niet menen, dat hij iets van de Here zal ontvangen, innerlijk verdeeld als hij is, ongestadig op al zijn wegen.’’

  En zelfs dan, betekent het nog niet dat de gebeden de andere dag al verhoort zullen zijn. Zoals andere gasten op dit forum ook weten, zullen gebeden alleen verhoord worden, als het in lijn ligt met de wil van God.

  U gaf als voorbeeld het gebed van een kind aan, dat gepest wordt op school. Als het kind verbaal gepest wordt, dan zal het kind zichzelf moeten sterken. Als het kind lichamelijk aangevallen wordt zal het zichzelf moeten verdedigen. En ja, de pesterijen zeer zeker ook kenbaar maken aan leraren en ouders. En als het nodig is zelfs aangifte doen van belaging, schade en/of letsel.

  Natuurlijk snap ik dat een kind dan bid dat het gepest meteen ophoud. Maar misschien wordt dat kind op die manier wel voorbereid, zodat het kind later nog grotere uitdagingen en terreur de baas kan zijn, zonder dat het meteen uit het veld geslagen wordt. Omdat het dan niet meer voor het eerst is.

  We kunnen misschien beter maar gewoon bidden voor kracht en moed, om wat er ook op ons pad komt, met rust en in vol vertrouwen op God te kunnen doorstaan. Ook kan het al heel kalmerend en opluchtend werken om al onze ‘ellende’ bij God kenbaar te maken.

  U schreef: ”Dan nogmaals mijn vraag: Is de reactie op de nare tijd die er aan zit te komen: alleen actie (zoals u wilt samen met bidden) of alleen bidden? Kunnen we achterover gaan liggen en bidden en verwachten dat God alles voor ons gaat regelen, of verwacht God ook onze eigen inzet?”

  Ikzelf denk beide. Ik bid iedere dag zo wie zo om kracht en moed, voor anderen en voor mezelf. Soms is het beter om kalm te blijven, andere keren is het beter om actie te ondernemen. Dat ligt aan de situatie. Ikzelf heb (omdat het nodig was) al heel veel actie ondernomen in de laatste 12 jaar. En ik zal straks nog meer actie moeten ondernemen.

  Ik heb als klein kind op moeten boksen tegen oudere, grotere en meerdere personen. Hierbij ging het niet om pesten, maar om het opstaan tegen onrecht, voor anderen of voor mezelf. Zodat ik nu beter bestand ben om straks de strijd aan te kunnen gaan met goddeloos, wetteloos, corrupt tuig. Maar alles op Zijn tijd. En daar is overgave en vertrouwen op Hem voor nodig. Iedere dag weer.

  Ramshoorn gaf vandaag een mooi voorbeeld met deze tekst uit Jakobus 4:7-8 (NBG51)
  ‘’Onderwerpt u dus aan God, maar biedt weerstand aan de duivel, en hij zal van u vlieden.’’
  Ik wil hier vers 8 nog aan toevoegen ‘’Nader tot God, en Hij zal tot u naderen.’’

  Hartelijke groet en Gods zegen.

  Michaël

 61. Correctie: de enige dimensie = de enige maatregel; de enige manier om te begrijpen.

 62. @ mod
  Bevestigend. Echter, de enige dimensie dat dit geloof en acceptatie van jullie daadwerkelijk is gebeurd is de gerechtigheid van jullie daden in relatie tot anderen na geloof en acceptatie. Anders kan iedereen denken dat hij geloofde, en de vorm observeren door zijn knieën te laten zakken en de juiste woorden hardop te zeggen, want dit zal hem iets goeds brengen. Toch?

  Als u met een oprecht hart uw leven in de handen van Jezus Christus legt en u overgeeft aan Zijn leiding met behulp van kennis( bijbel) en de HG, dan zal daar een wedergeboorte plaatsvinden in uw geest.
  Daarna zegt Gods woord, dat u verder gaat op die weg om uw behoudenis te bestendigen en op te groeien in de kennis, genade en de liefde Gods, welke is in Jezus Christus. Mod.

 63. Ludwig schreef:
  24/09/2021 om 6:23 pm
  Psalm 120 vind ik toepasselijk op de verschillende reacties met verschillende bijbels en geloven.

  Hele mooie Psalm Ludwig..!!!

  In mijn angst heb ik tot de Here geroepen en Hij heeft geantwoord.
  Here red mij van de leugenlippen van de bedrieglijke tong….!!!

  De eerste regels van deze Psalm.

  Is dit ook een regel voor deze tijd., want hoelang is de TIJD wat God geeft voordat zijn oordeel valt. Zoals in de dagen van Noach zien wij 120 jaren en de vloed begon.

  Koning Saul, David en Salomo regeerde samen 120 jaren., wat gebeurde met Israel na de dood van Salomo….!!!

  Gods Woord is zo mooi beschreven in het Hebreeuws en het Oud-Grieks. Deze beide talen zijn tekens/letters en getallen…..Gematria…elke letter heeft een dus getalwaarde.

  Het boek Psalmen is het negentiende boek vanaf het begin van de Bijbel., dus geteld vanaf het eerste Bijbelboek Genesis. Vanaf Openbaringen het achten veertigste boek., maar terug geteld….

  Wat gebeurde er in 1948 met Israel…!?

  Als u de Psalmen 38 tot en met 44 leest,…kan u een parallel leggen met de tweede wereldoorlog. Psalm 45 heeft een blijde kleur en betekenis., het einde van wereldoorlog 2…!!!

  Psalm 53 getuigd van de Dwaas zegt in zijn hart….Het jaar waarin Jozef Stalin stierf ., die nota bene in 1914 de zijn uitspraak Quote maakte…”You Know, They are Fooling us, There is no God”….en leest u even Psalm 14 …!!! Ook het jaar 1914 begon de eerste wereldoorlog…..

  Een soort tijd lijn onze Bijbel met de woorden uit Psalm 120 ….de leugenlippen en bedrieglijke tong kan het jaar 2020 voorstellen., want wat is er wereldwijd nu/al ruim 18 maanden gaande……

  Zou het zo zijn dat God zeer duidelijk is in Zijn Woord om ons te vertellen in welke tijd wij leven…..

  Ik vind het zo mooi en indrukwekkend en ik zie dat Gods Woord zo ingenieus beschreven is., dat je niet kan ophouden het te bestuderen….

  Groet

 64. Vraag:
  Van wat ik zie en begrijp, ben ik ervan overtuigd dat de werknemers van de duisternis alle kans hebben om een echt dodelijk biowapen te verspreiden dat hen het volledige recht geeft om de hele bevolking van de wereld te vaccineren. In plaats daarvan, ze begaan een uitgebreide misleiding, en, in ieder geval tot nu toe, iedereen die op zoek is heeft de mogelijkheid om deze zwendel te begrijpen van dergelijke sites, en vele, inderdaad vele anderen die feiten en gegevens exporteren van specialisten, evenals officiële gegevens, enz. Daarnaast maken veel sites een duidelijke verbinding met Openbaring, die ongeëvenaard is in termen van specifieke kenmerken met betrekking tot onze huidige.
  De resultaten, althans voor mij, zijn duidelijk:
  1. Velen die niet in de zaligheid door Zijn Zoon Jezus Christus geloofden, en vele anderen op de weg naar het geloof.
  2. Velen die nog geloofden waren verbijsterd, evenals velen die alleen verklaard geloof, toonde.

  Redding wordt gegeven door Genade, door geloof in het Оffer van Jezus Christus, maar het geloof moet echt zijn. Mijn vriend heeft een favoriete zin, Ik denk dat het uit het Evangelie van Matteüs, maar corrigeer me als ik verkeerd ben: “Geloof, wanneer het niet wordt levend gemaakt door de werken, is dood in zichzelf” ((Er zijn hier veel erudiete mensen met betrekking tot de Evangeliën, en ik geloof dat ze mij sommige onnauwkeurigheden zullen vergeven, als die er zijn, en mij corrigeren.)
  En hier zijn we, eindelijk, in 2021, waar er geen voordeel meer is van declaratief geloof. Naar mijn mening is het belangrijkste om in Hem te geloven. En dit geloof doet zijn werk, het herleven van uw concrete daden, het herleven van uw denken, duidelijk onderscheid tussen goed en kwaad.

  Er wordt gezegd dat deze dingen (niet alles is al gebeurd, maar sommige dingen) de gebeurtenissen van vandaag moeten gebeuren om Gods plan te vervullen. (Gelieve, het exacte citaat.)
  Mijn vragen:
  1. Wat is het doel van de gebeurtenissen van de Eindtijd, volgens de Evangeliën, en volgens Openbaring?
  2. Fantaseren lijkt mij dat de recente gebeurtenissen perfect zijn georganiseerd als een ideale grond voor het scheiden van onkruid en graan?
  3. Zo ja, wat zou de houding van een ware gelovige ten opzichte van de huidige situatie moeten zijn?

  Geloven in het volbrachte werk is stap 1 stap 2 is het aannemen ervan, er JA tegen zeggen, dat u erkent dat de kruisdood van Jezus Christus voor u was en tot vergeving van uw zonden. Dat Jezus Christus de enige weg tot God is en dat u uw leven aan Jezus Christus geeft en vraagt om de inwoning van de HG. Dat doet u hardop, met gebogen knieën. Mod.

 65. Forum,

  Ik ben sinds een jaar , misschien iets langer op het Geloofsforum dus het kan zijn dat Eelke zijn ( haar ) visie al eerder gedeeld heeft voor mijn tijd en als er inderdaad alle tijd/energie in is gestoken om iemand tot andere gedachten te brengen, dan is er in mijn beleving inderdaad alles aan gedaan wat in mijn beleving gedaan moe(s)t worden.
  Dat was ook mijn standpunt wat nu helder gemaakt wordt
  Als dat zo is dan is dat aan mij dat ik dat niet weet dan neem ik mijn verzoek terug mede omdat ik nu duidelijk antwoord ontvangen heb.

 66. @Moderator en Tukker : Dat heb je zeer goed geschreven aan Tukker, en ik heb dat hier ook al een paar keer vermeld. Wat was de laatste opdracht die Jezus gaf aan zijn leerlingen? Ga dan heen en verkondigd de blijde boodschap van redding. En wat heeft de kerk gedaan? We zijn daar mee gestopt, en we beweren dat alle godsdiensten gelijk zijn, en dat God voor ieder mens hetzelfde is? We bidden dus met z’n alle tot dezelfde God. En dat is onzin natuurlijk. Ik geloof in de God die zich geopenbaard heeft aan Abraham, Isaac en Jacob, de God die zich liet zien aan Mozes in de brandende braamstruik. Ik geloof in de God die zich liet kennen in zijn Zoon Jezus Messias. En onder de hemel is er niemand gegeven waardoor wij gered worden en die naam is Jezus. Satan wil ons graag op zijwegen zetten, zoals wanneer komt jezus terug, wanneer komt de opname van de kerk, wie is de misleider? En wie is de antichrist? En wanneer komt zijn koninkrijk? En wat was de opdracht van Jezus al weer? Ga dan heen en verkondigd de blijde boodschap aan alle schepselen, zij die de liefde van Jezus nog niet kennen, en dit zonder omwegen. Shalom

 67. Voor wie zich aangesproken voelt: Stop met zo streng zijn voor jezelf!
  Hieronder een aantal suggesties.

  Het mooiste wat je kunt doen voor jezelf is accepteren wie je vroeger was (en dat je diegene nu niet meer bent) en accepteren dat je vroeger misschien andere keuzes hebt gemaakt dan je nu zou doen.
  Geloof dat je goed genoeg bent zoals je bent. Want je bent een creatie van God.
  Doe af en toe iets ‘geks’. Hang (of teken op de muur) bijvoorbeeld een ballon op in de WC, kijk ernaar als je doortrekt en denk dan: “zo, die shit ben ik nu kwijt!” Of koop een bril (desnoods zonder glazen als je geen bril nodig hebt) met een roze montuur. Leg hem naast je bed. Als je dan opstaat zet je hem even op om jezelf eraan te herinneren dat je die dag je best gaat doen om alles door een roze bril te bekijken.

  Als je bang bent om te falen heb je al gefaald zonder dat je überhaupt iets gedaan hebt. Fouten maken is nodig om te kunnen groeien. Als je niet valt, weet je ook niet hoe het is om op te staan. Soms moet je door dingen heen, niet om ze heen. Het gaat er om wat je van ze hebt geleerd. Vergeef jezelf. En vergeef anderen. Het effent de weg voor het begin van onze eigen genezing.

  Niemand heeft meer onrecht geleden dan Christus. En een van de laatste uitspraken die Hij deed was: “Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen.” Is het makkelijk? Nee. Is het onmogelijk? “Alle dingen zijn mogelijk voor wie gelooft”, zei Jezus (Markus 9:23).

 68. Forum,

  Ik ben het met u eens dat Here Jezus Christus de Weg ,Waarheid, Leven is . wat mijn plan was om een gesprek aan te gaan met Eelke aangaande zijn visie ( Moet nog onderzoeken wat de verschilpunten zijn ) MAAR als UW mening is dat het niet aangegaan kan worden, als uw mening is dat wij niet moeten proberen te overtuigen dan leg ik mij bij uw visie/mening neer wat ik wel jammer vind want mijn persoonlijk mening is dat je altijd een poging moet wagen om iemand te overtuigen v/d juiste Weg.
  Maar aan U de keuze !!

  Beste Tukker, poster Eelke heeft in het recente verleden meer dan alle ruimte gekregen om zijn/haar geloofsvisie te posten.Regelmatig is duidelijk gemaakt wat de essentie van het christelijk geloof is, echter zonder resultaat. We zijn nu in barre, barre tijden aangeland, het is erop of eronder. We gaan geen tijd meer verspillen aan zoetgevooisde God is liefde zonder het persoonlijk aannemen van het gigantische volbrachte werk van zijn Zoon Jezus Christus.
  De liefde van God IS Jezus Christus. Zonder Hem is er geen liefde Gods. Zonder Hem is er geen genade, zonder Hem is er geen redding van al het onheil wat op het punt staat in zijn volle omvang en hevigheid los te breken, zonder Hem is er de eeuwige ( geestelijke) dood.
  Dat is de boodschap die we moeten brengen. Bekeer u, leg het evangelie uit van redding en verlossing, van hoop, van de liefde Gods in Jezus Christus.

  Mod.

 69. @Beste Michaël ;-{>
  Ik reageer nog even op uw schrijven over uw broer Chris. Hij was dus nog maar 30 toen de ziekte begon en heeft het 6 jaar gedragen. Wat moet dat een moeilijke tijd zijn geweest, niet alleen voor hem maar ook voor u om dat van zo dichtbij mee te maken. Het is bijzonder om dan niet boos op God te worden of je geloof te verliezen. Misschien klinkt het raar, maar nu is het mij weer als voorbeeld om niet te klagen en opgewekt te blijven. Merk dat ik soms best wel wat wegzak in zelfgerichtheid, soms zelfs met wat onverschilligheid. Mijn vertrouwen in Hem is wel sterk genoeg maar het is zo belangrijk om in Gods liefde te blijven.
  Bedankt voor uw bemoedigende getuigenis.

  Gods zegen en groet, Albert.

 70. @Michael, ook u bedankt voor uw reactie! En dan denk ik weer verder
  Ik kom er steeds meer achter, dat ik het bidden als niets beschouw. Heb dus een gevecht met de tekst die Michael aanhaalt vanuit de Bijbel.

  Een voorbeeld:
  Een klein kind moet morgen weer naar school, hij wordt gepest, het is een ramp om naar school te gaan. S’avonds bidt het kind tot God en vraagt dat het pesten ophoudt. S’ochtends leert het kind dat het bidden geen oplossing bracht.

  Weet u wat wel een oplossing zou kunnen zijn? Op zelfverdedigingssport gaan, of je ouders inlichten, of de leraar in vertrouwen nemen. Dus actie ondernemen.

  Dan nogmaals mijn vraag: Is de reactie op de nare tijd die er aan zit te komen: alleen actie (zoals u wilt samen met bidden) of alleen bidden? Kunnen we achterover gaan liggen en bidden en verwachten dat God alles voor ons gaat regelen, of verwacht God ook onze eigen inzet?

 71. @Cassandro, Dank voor uw weldoordachte reactie. U schreef: God van LIEFDE… Gaat het hier misschien om ‘omzettingsfouten’ vanuit het Hebreeuws of het oud Grieks? Ik ‘verkies’ het woord/concept ‘haten’ te interpreteren alsvolgt: “keer u om en loop er van weg!”. Een vlucht-reactie i.p.v. een aanvals- of een verstarrings-reactie? “”

  Nee, er is niets mis met de Hebreeuws-Griekse vertaling van Haat en Liefde.

  Mozes en Jozua hadden nooit het beloofde land Kanaän in bezit kunnen nemen als ze de wapens niet tegen hen hadden opgenomen. Lees Deuteronomium 7 en het Boek Jozua en Richteren.

  Johannes de Doper, noch Jeshua hebben het Leger verboden.

  Jeshua sprak een keer tegen de Apostelen: Lucas 22: 35: Toen Ik u uitzond zonder beurs of reiszak of sandalen, hebt gij toen aan iets gebrek gehad? Zij zeiden: Aan niets. 36 Hij zeide tot hen: Maar nú, wie een beurs heeft, hij neme die, zo ook een reiszak; en wie er geen heeft, hij verkope zijn mantel en kope een ZWAARD.

  37 Want Ik zeg u, dat dit woord, dat geschreven is, aan Mij in vervulling moet gaan: En Hij is onder de misdadigers gerekend. Want wat over Mij geschreven is, komt tot een einde.
  38 Zij zeiden: Here, zie, hier zijn Twee Zwaarden! Hij zeide tot hen: Het is voldoende.

  Als David de godslasteraar Goliath niet had gehaat had hij hem nooit kunnen doden.
  Details in 1 Samuel 17.

  Voorbeeld: JHWH/God heeft de Zondaar Lief – Maar Haat zijn zonden, zijn ergelijke levenswijze. Zie details in Ezechiel 3 en 18.

  De Apostel Jacobus leert: Jakobus 4:7 (NBG51) Onderwerpt u dus aan God, maar biedt WEERSTAND aan de duivel, en hij zal van u vlieden!!!

  U schreef: Enkel en alleen God en Jezus als Opperrechter kunnen hierover oordelen. Want wij hebben momenteel – anno 2021 – enkel God de Heilige Geest die hier op moeder aarde, in dit wereldbestel die ons begeleidt, helpt én op het juiste (smalle?) pad houdt…”””

  U vergeet het Woord van God, de Bijbel te noemen. De Reformatie van 1517 Luther, Calvijn, Knox had nooit plaats kunnen vinden zonder de Bijbel en de Psalmen en Gezangen.

  Zij vertaalden de Bijbel in de Landstalen dankzij het voorbereidende werk van Erasmus. Nederland is een Calvinistisch land geworden door Prins Maurits die in 1619 opdracht gaf aan de Dordtse Synode om de Bijbel in goed Nederlands te vertalen. In 1637 kwam de Statenvertaling in bijna alle Nederlandse gezinnen terecht en die smeedde ons volk aaneen in taal en geloof.

  De Oranjes waren allemaal vechtersbazen, zij zette Nederland op de wereldkaart qua handel en defensie. Zij verjoegen de Spanjaarden uit Nederland. Stadhouder Willem III werd Koning van Engeland, Schotland en Ierland. 1689.

  De Tweede Kamer liet toe dat de Statenvertaling onder Kabinet Rutte verdween op 14 december 2014 en sindsdien raakten we in een vrije val. Niemand is veilig meer in dit land. Iedere dag grote branden, moorden, plofkraken, terreur, opstanden, en de regering staat er bij en kijkt er naar en laat de boeven lopen.

  Nu is Nederland gespleten door Wanbeleid Regering met hun achterlijke dwang Covid-19 vaccinaties en de verplichte QR-Code zonder welke je vrijheid is afgenomen.

  We zijn weer terug bij AF 1572. Toen hadden we nog een Prins van Oranje die zich met zijn broers en de Geuzen vrij vocht van de onderdrukkers, de RKK, Inquisitie, de Bloedraad en de Spanjaarden.

  De huidige Inquisitie met hun draconische straffen bestaat nu uit Rutte & CO, RIVM, GGD en OMT en de Handhavers. WEE ONS! Psalm 79, 109, 140.

  Zij lachen nu…maar wie het laatst lacht…Psalm 2 en Openbaring 14 en 19…Die lacht het Best!

  Shalom. Ramshoorn.

 72. Beste Harold, Jo en anderen

  Velen komen tot Jezus omdat men in zonde nood is gekomen, en Hij je graag wil vergeven en je van deze last wil bevrijden. Dat heb ik ook beleefd en daar ben ik tot op de dag van heden enorm dankbaar voor.
  Maar dan…….wat moet of zal er daarna gebeuren? Of hoe gaat mijn leven er na deze vergeving van zonden uitzien?
  Jezus zei tegen de overspelige vrouw ” ga heen en zondig niet weer” Is dat niet voor ons allen DE boodschap?
  Paulus zegt op enig moment” zullen we dan bij de zonde blijven? VOLSTREKT NIET !! ”
  Hieraan kunnen we merken dat de Heilige Geest ons wil helpen om niet tot zonde te komen, zoals ook de apostel Johannes zegt “. opdat gij NIET tot zonde komt”
  Alles in het Evangelie is erop gericht om overwinning over bewuste zonden te krijgen en daarin vast te blijven staan zodat de Heilige Geest blijvend een woning in ons kan maken en tot heiligmaking kunnen komen, en dat wil niets anders zeggen dan dat we deel kunnen krijgen aan de Goddelijke natuur, terwijl we hier op aarde leven en in dit lichaam wonen.
  Ik wens jullie alle kracht en moed toe om dit heerlijke leven binnen te gaan.

 73. @allen… ik kom net volgende ‘spreuk’ tegen die helderheid in de zaak brengt op alle niveaus: “duisternis verdwijnt niet door het te bestrijden, maar door er licht in te brengen” = gezond boerenverstand en elementaire fysica – voor zover ik het mij toch nog kan herinneren? En zet het woordje ‘licht’ nu in hoofdletters (want ere WIE ere toekomt): LICHT, en alles wordt helder(der),op alle niveaus 😉
  En Ramshoorn, met alle respect voor uw kennis van het OT en het NT – u heeft trouwens uw nickname niet voor niets gekozen 😉 – maar ik kan voor mezelf het woord of het concept ‘haat’ niet op dezelfde lijn plaatsen als een God van LIEFDE… Gaat het hier misschien om ‘omzettingsfouten’ vanuit het Hebreeuws of het oud Grieks? Ik ‘verkies’ het woord/concept ‘haten’ te interpreteren alsvolgt: “keer u om en loop er van weg!”. Een vlucht-reactie i.p.v. een aanvals- of een verstarrings-reactie? Enkel en alleen God en Jezus als Oppeerechter kunnen hierover oordelen. Want wij hebben momenteel – anno 2021 – enkel God de Heilige Geest die hier op moeder aarde, in dit wereldbestel die ons begeleidt, helpt én op het juiste (smalle?) pad houdt…

 74. @ Key 23/09/2021 om 2:27 pm

  Romeinen 12:12

  ”Weest blijde in de hoop, geduldig in de verdrukking, volhardend in het gebed.” (NBG51)

  ”Verblijd u in de hoop. Wees geduldig in de verdrukking. Volhard in het gebed.” (HSV)

  Gods zegen u Key, en voor u allen.

  Hartelijke groet, Michaël

 75. Voor alle zekerheid anders gaan we het verkeerd benoemen : Wat ik gezegd heb betreffende Eelke is dat mijn mening is
  dat als een ieder op een fatsoenlijke manier zijn mening, visie geeft dat dat moet kunnen anders gaan we censureren.
  Ik vind dat we ons niet moeten aanpassen aan de overheid, enz.
  Betekent niet dat ik het met Eelke eens ben maar misschien kunnen we hem ( haar) overtuigen .
  Is daar iets mis mee ? Zelf dacht ik het niet.

  Tukker, dit is een Geloofsforum met als uitgangspunt, Jezus Christus, De weg, De waarheid en Het leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij ( Jezus Christus) Alles wat buiten deze context valt is hier niet bespreekbaar, dat soort van discussies leidt tot niets. Mod.

 76. Key. Ik zou willen dat ik mijn rust met u kan delen. Ik bekijk iedere dag een vers op https://dailyverses.net/nl/.

  Weet u, satan is op dit moment hard bezig om mensen bij God weg te houden en om gelovige mensen aan hun geloof te laten twijfelen. Hou dus alstublieft op met zorgen maken!! Dat is het werk van satan. Je zorgen maken is een vorm van angst. En angst is een slechte raadgever. Anders gezegd, satan is een slechte raadgever! Er is maar 1 goede raadgever en dat is GOD. Dus vertrouw op GOD. Het komt goed. Echt waar!

  U vroeg: “Wat zou God in dit geval willen?”
  Bij uw vraag moest ik ineens denken aan de overlevingstechnieken: bevriezen, vluchten, vechten. Ik geloof echt dat God ons laat weten wat je moet doen in welke situatie.
  Een vecht-, vlucht- of bevriesreactie, is een verdedigingsmechanisme dat bij zowel mensen en dieren optreedt als er direct gevaar dreigt. Door de acute hevige angst en stress die dan ontstaat produceert het lichaam grote hoeveelheden adrenaline en cortisol (stresshormonen), de bloeddruk en hartslag gaan omhoog, de spieren worden gespannen, haren komen rechtop te staan (kippenvel), de zintuigen worden scherper (pupillen verwijden, oren staan rechtop) en de pijngevoeligheid daalt naar een zeer laag niveau (endorfinestimulus). Hierdoor is het lichaam voorbereid op een gevecht of om op de vlucht te slaan. Verstijving (‘bevriezen’) is zeldzamer.” Een voorbeeld hiervan bij dieren: https://www.nationalgeographic.nl/waarom-spelen-dieren-soms-dood.” Ook mensen kiezen soms voor dit mechanisme. Sommige mensen hebben iets ernstigs overleefd door keihard weg te rennen, een ander overleefde eenzelfde situatie door net te doen alsof hij dood was (https://www.nieuwsblad.be/cnt/tk3bvlri). Kortom, wij zijn creaties van God en zitten van nature goed in elkaar (denk ook aan onze natuurlijke immuniteit tegen virussen).

  Om op uw vraag terug te komen. God vergeeft mensen die tot Hem bidden (Psalm 86:5).

 77. Psalm 120 vind ik toepasselijk op de verschillende reacties met verschillende bijbels en geloven.

  1 Een lied op Hammaaloth. Ik heb tot den HEERE geroepen in mijn benauwdheid, en Hij heeft mij verhoord.
  2 O HEERE! red mijn ziel van de valse lippen, van de bedriegelijke tong.
  3 Wat zal U de bedriegelijke tong geven, of wat zal zij U toevoegen?
  4 Scherpe pijlen eens machtigen, mitsgaders gloeiende jeneverkolen.
  5 O, wee mij, dat ik een vreemdeling ben in Mesech, dat ik in de tenten Kedars wone.
  6 Mijn ziel heeft lang gewoond bij degenen, die den vrede haten.
  7 Ik ben vreedzaam; maar als ik spreek, zijn zij aan den oorlog.
  Shabbat shalom

 78. Het kan aan mij liggen, maar ik krijg de indruk dat sommige mensen op deze site anderen proberen te overtuigen van wat hun bijbel hen leert. Naar mijn mening is het niet aan de mens om te oordelen wie God op de juiste manier lief heeft. Sterker nog, naar mijn mening toon ik juist mijn liefde voor God als ik het volledig aan Hem overlaat om hierover te oordelen.

  “Alles wat je aandacht geeft groeit”. En dat heb ik geweten. Ik heb lange tijd al mijn energie gestopt in woede, verdriet, irritatie, frustratie, enz. Omdat ik er van overtuigd was dat ik dit bij mijn strijd voor rechtvaardigheid nodig had om die strijd vol te kunnen houden. Ik voelde mij er sterk door namelijk. Er zijn – achteraf gezien – veel mensen geweest die mij ervan hebben proberen te overtuigen dat ik niet goed bezig was. Ik dacht dat ze doelden op mijn strijd voor rechtvaardigheid, dus ik negeerde hen. Inmiddels weet ik dat ze doelden op de manier waarop ik dat probeerde te bereiken. En omdat ik heel eigenwijs was (ben?) en bereid was om ver over mijn eigen grenzen heen te gaan heb ik deze manier van strijden lang vol gehouden. Ik was zelfs trots op het resultaat dat ik ermee heb geboekt, want ik behaalde wel degelijk gerechtigheid voor de ander. Ten koste van anderen (in mijn ogen de slechteriken). En ten koste van mijn eigen gezondheid. En toen ik ziek werd was het enige waar ik mij zorgen over maakte het feit dat mijn slechte gezondheid mij verhinderde om de strijd voor gerechtigheid te kunnen voeren. Voor mijn gevoel faalde ik.

  God heeft mij op een zeker moment laten inzien dat ik er ook voor kan kiezen (met de nadruk op ‘keuze’) om het op een andere manier aan te pakken. Dat had Hij eerder kunnen doen, zodat mijn gedrag niet ten koste ging van anderen. Of mijn eigen gezondheid. Maar ik had een les te leren. God heeft mij getoond wat die andere manier zou kunnen zijn, namelijk alleen nog aandacht geven aan Hem, Zijn Zoon, Liefde, Waarheid, Hoop, Vertrouwen, Vrolijkheid, Geduld, Tolerantie, Solidariteit, enz. Het heeft overigens even geduurd voordat ik mij hieraan wilde overgeven. Het voelde voor mij onveilig om mijn kwetsbaarheid te tonen. Wat mij heeft overtuigd is dat Hij allerlei mensen op mijn pad heeft gebracht die het goede voorbeeld gaven. Sinds ik hun voorbeeld volg (met vallen en opstaan, want ‘old habits die hard’) voel ik mij stukken beter en inmiddels weet ik dat als ik iets wil doen aan al het onrecht om mij heen ik alleen maar mijzelf hoef te zijn, een creatie van God, een lichtbaken voor anderen. Ik heb geleerd dat mijn kwetsbaarheid een kracht is, geen zwakte.

  Heb ik Hem op de juiste manier lief? Met die vraag hou ik mij niet meer bezig eerlijk gezegd. Ik vertrouw erop dat God mij leidt. En dat gaat zoals ik al eerder zei met vallen en opstaan, maar Hij heeft gelukkig meer geduld dan ik ;-).

 79. @ Nique, dank voor uw reactie en uw inzicht die u geeft. Ik herken ook dat opkomen tegen onrecht me enorm veel energie kost, en dat het ten koste van mijn eigen gezondheid gaat. Ik vind wat u ondervond en beschrijft dat er een deken van rust over u kwam hartstikke mooi. Ik geloof absoluut direct uw verhaal! Ik gun het u van harte!
  En natuurlijk komt er weer een “maar” van mijn kant. Want ik heb het echt moeilijk om dit te kunnen snappen.

  Een voorbeeld: 2e wereldoorlog. tegen die oorlog vechten heeft geen zin. Helemaal mee eens. Maar wel verzet voeren, toch?
  a) Nu kan een fictief mens een Joods persoon redden door hem/haar een onderduikadres aan te bieden,
  of b) dit fictief mens denkt van: “Nou ik denk niet dat God van mij verwacht dat ik een Joods mens onderdak verschaf. Dat levert mij ook gevaar op”.

  Met dit voorbeeld wil ik niemand iets verwijten, of je wel of niet onderdak biedt. Ik vind het zelf namelijk een hele moeilijke vraag.
  Het gaat mij erom: Wat zou God in dit geval willen?

  En mijn God zoals ik Hem ervaar, is een veeleisend God. Het is bij Hem nooit genoeg, wat ik doe voor Hem. Ik snap God daar totaal niet in.
  Jullie kennen vast het Bijbelverhaal over de talenten die “Jezus” uitdeelt. Ik ben degene die die talenten ook zou begraven en op die manier bewaren voor Jezus. En het antwoordt van Jezus is dan: Matt 25:30 En werpt den onnutten dienstknecht uit in de buitenste duisternis; daar zal wening zijn en knersing der tanden.
  Ja, zo’n antwoord van Jezus maakt mij bang. Ik moet wel goed doen, anders beland ik in Gehenna=hel.

  En echt, ik snap heus dat je door eigen werken niet je plaatsje in de Hemel kan vrijstellen. Alleen geloof in Jezus kan dat. Maar dat betekent toch niet dat je achterover kan gaan liggen, dat deden de apostelen toch ook niet?

  En nee, ik wil met dit voorbeeld aangeven hoe het bij mij werkt! Ik wil bij niemand, dus ook bij Nique niet haar rust ontnemen, verre van dat! Alleen ik snap gewoon God niet. Het blijft een gevecht met een God die dan de ene keer dit zegt, en dan de andere keer weer dat.

 80. @Cassandro. Ja, de liefde blijft eeuwig!!! 1 Corinthe 13.

  Gelovigen worden in de Bijbel ook opgeroepen om het kwade te haten: Wat waren gelovigen blij dat ze van kwelgeesten/duivels als Lenin, Stalin, Mao, Hitler, Mussolini, Franco, Gadaffi, Saddam Hoessein, Yasser Arafat verlost werden. Die werden terecht gehaat als de pest, waarom?

  David zegt het zo kernachtig in Psalm 139:19
  O God, dat Gij toch de goddelozen ombracht
  – gij, mannen des bloeds, wijkt van mij –
  20 die arglistig tegen U spreken
  en Uw Naam tot leugen gebruiken, uw tegenstanders.

  21 Zou ik niet Haten, Here, wie U Haten,
  niet verafschuwen wie tegen U opstaan?
  22 Ik Haat hen met een volkomen Haat,
  tot vijanden zijn zij mij.

  23 Doorgrond mij, o God, en ken mijn hart,
  toets mij en ken mijn gedachten;
  24 zie, of bij mij een Heilloze weg is,
  en leid mij op de eeuwige weg.

  Spreuken 8:13 (NBG51) De vreze des Heren is het kwade te Haten; hoogmoed en trots en boze wandel en een mond vol draaierijen Haat ik.

  JESHUA die in Openbaring 2:6 (NBG51) aan het Woord is leert de Gemeente aldaar:
  Doch dit hebt gij, dat gij de werken der Nikolaïeten haat, welke ook Ik Haat.

  Psalmen 97:10 (NBG51) Gij, die de Here liefhebt, HAAT het kwade; Hij, die de zielen van zijn gunstgenoten bewaart, redt hen uit der goddelozen hand.

  Amos 5:15 (NBG51) Haat het kwade en hebt het goede lief, en houdt het recht hoog in de poort; misschien zal de Here, de God der heerscharen, Jozefs rest genadig zijn.

  2 Samuël 13:22 (NBG51) Absalom sprak echter met Amnon noch ten kwade noch ten goede, maar Absalom haatte Amnon, omdat deze zijn zuster Tamar onteerd had.”” Logisch toch?

  Psalmen 11:5 (NBG51)
  De Here toetst de rechtvaardige en de goddeloze; en wie geweld bemint, die Haat Hij.

  Ik heb grote bewondering voor de moordenaar die aan het kruis naast Jeshua gekruisigd werd. Die spotte eerst lustig mee met die andere booswicht die ook naast Jeshua gekruisigd werd. Even later kreeg hij spijt toen hij Jeshua hoorde/zag bidden voor diegenen die Hem gekruisigd hadden: Vader vergeef het hun, zij weten niet wat zij doen.

  Deze moordenaar wendde zijn hoofd naar Jeshua en smeekte onder hevige pijnen: Jeshua, gedenk mijner wanneer u in uw Koninkrijk aankomt. Jeshua verzekerde de man: vandaag zeg ik u, zult gij met Mij in het Paradijs zijn. Lucas 23:39-43.

  Is Jeshua uw Redder of Rechter? Openbaring 20.

 81. Beste Xander, wilt u AUB deze verbeterde versie plaatsen. Ik zag een aantal fouten.
  Hartelijk Dank!!! Shalom Ramshoorn.

  @Allen en @Eelke Piers. Goeie vraag van u. Als Jesus op de schriftgeleerden enz. aan het schelden is getuigt dit wel van waarheid maar getuigt niet van liefde.””

  Lees Spreuken 1, en Psalm 1 voor meer inzicht over Gods Oordelen die nu al over onze aarde losgebarsten zijn. Onze God/JHWH is geen Watje!!!
  JHWH zond zijn eniggeboren Zoon Jeshua [Johannes 3:16-36] naar planeet aarde [Psalm 2 en Lucas 1–3 ] om Gods Torah/Wetten weer in ere te herstellen. Exodus 19 en 20 en Zijn Koninkrijk te vestigen vanuit Jeruzalem. Zachariah 14. Wie niet gelooft zal veroordeeld worden. Johannes 3:36.

  Onze Geloofsbelijdenis leert: Jeshua zal komen om te oordelen, de levenden en de doden. Johannes 5 en Openbaring 19 en 20.
  Psalm 85:11 Goedertierenheid en Trouw ontmoeten elkander, Gerechtigheid en Vrede kussen elkaar, 12 Trouw spruit voort uit de aarde, en Gerechtigheid ziet neder van de hemel.

  Profeten die Gods Volk de Waarheid verkondigden werden/worden veelal gedood/vervolgd nu door de Communisten in N-Korea, China, Iran, Syrië, Turkije, Islam, Isis, Taliban, Hamas, Hezbollah, enz.

  Jeshua, de Zoon van God werd 2000 jaar geleden al gehaat en gekruisigd mede door koning Herodes van Israel omdat Jeshua hem een Vos noemde het een na onreinste dier in Israël.

  Waarom schold Jeshua Herodes uit voor een Vos? Lucas 3:19 (NBG51) Omdat Hij de viervorst Herodes bestrafte om vreemdgaan met Herodias, de vrouw van zijn broeder, en om alle wandaden, die Herodes bedreven had. Maar ook, Omdat Herodes Johannes de Doper had laten onthoofden, de beste VRIEND van Jeshua. Johannes had Jeshua immers gedoopt? Lucas 3. Herodes was woedend…

  Lucas 13:31 Terzelfder tijd kwamen enige Farizeeën en zeiden tot Jeshua: Ga heen en vertrek van hier, want Herodes wil U doden. 32 En Hij zeide tot hen: Gaat heen en zegt die Vos: Zie, Ik drijf boze geesten uit en volbreng genezingen, heden en morgen, en op de derde dag ben Ik gereed.
33 Doch Ik moet heden en morgen en de volgende dag reizen, want het gaat niet aan, dat een profeet buiten Jeruzalem omkomt.
  34 Jeruzalem, Jeruzalem, dat de profeten doodt, en stenigt wie tot u gezonden zijn, hoe dikwijls heb Ik uw kinderen willen vergaderen, gelijk een hen haar kuikens onder haar vleugels, en gij hebt niet gewild. 35 Zie, uw huis wordt aan u overgelaten. Maar Ik zeg u, gij zult Mij niet meer zien tot het ogenblik komt, dat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren!

  Noach predikte 120 jaar de Liefde en Gods Genade aan een ontspoorde en gewelddadige en perverse mensheid. Zij bekeerden zich niet. De Zondvloed die JHWH veroorzaakte maakte korte metten met die teugelloze, moordenaarsbende. Slechts 8 personen overleefden. Genesis 6 t/m 11.
  Hetzelfde gebeurden met het perverse Sodom en Gomorrah. Genesis 19. Alleen Lot en zijn 2 dochters overleefden het Oordeel!

  God is Liefde maar kan ook hevig Toornen. Denk a/d 10 Plagen van Mozes in Exodus 1-24.
  Jeshua deed niet anders dan Goed. Handelingen 10:38 . Hij wekte doden op, blinden gaf Hij het gezicht, doven liet Hij horen, Hij kon over water lopen, liet stormen ophouden, veranderde water in wijn, kinderen zegende. enz.

  Ja maar diezelfde Jeshua kon ook razend worden toen Hij zag hoe de Tempel ontwijd werd door al die handelaren in de Tempel van Jeruzalem, hen zag schreeuwen om hun waar aan de man te brengen.

  Hij schold/scheld Farizeeën, Schriftgeleerden, en Wetgeleerden als uit voor Rotte vis, waarom? Omdat ze het volk wel onderwezen maar er zelf niets van bakten. Wetgeleerden legden het Joodse Volk ondraaglijke lasten op die ze zelf met geen vinger aanraakten. Details Mattheus 23: 1-39. Denk aan Grapperhaus met zijn krokodillentranen.

  JESHUA maakte een zweep van touw en dreef de handelaren rigoureus de tempel uit, hun geld smeet hij op de grond. Ze vluchtten voor hun leven. Details in Johannes 2:13-25.

  Zo gaat Jeshua, de Zoon van God straks ook te keer in Rome, St. Peter/Vaticaan. En ook in Mekka en Medina, in de VN New York en EU in Straatsburg en Brussel en op het Binnenhof Den Haag.

  God is niet vergeten hoe het Kabinet en de Tweede Kamer op 14 december 2014 de Bijbel uit de Tweede Kamer lieten verdwijnen. 2015 werd een Rampjaar met Tienduizenden zogenaamde islamitische vluchtelingen: Wir Schaffen Das? Nederland kwam in een vrije val met Corona 2020.

  Er zou een spannende Speelfilm van gemaakt kunnen worden. Alle details hierover staan nu al levendig op mijn netvlies, de dagen van de waanwijzen zijn geteld. [Rutte en de Jonge, RIVM, GGD, OMT en WHO] Alle details hierover in Openbaring 16 t/m 20.

  Bekeert u [Marcus 1:15] en gelooft het Evangelie roept Jeshua vandaag nog tot hen en ons. Lees Mozes de profeten zoals Jesaja 58 vers 1 leert. Jeshua de Koning der koningen [Openbaring 19] garandeert een Happy End voor alle Vrienden van Mozes, de Profeten en Jeshua, de Zoon van JHWH! Openbaring. 21 en 22.

  Het beste komt nog: Een nieuwe hemel en aarde waarop Gerechtigheid woont.
  Shalom Ramshoorn.

 82. @Rick… Bedankt voor je reply. Inderdaad: waarom hebben wij in ons mooie Nederlands de woorden ‘mensDOM’, ‘christenDOM’, ‘heldenDOM’, maar wel ‘dierenRIJK’ enz.
  Ook ik was een alcoholverslaafde (eens verslaafd, altijd verslaafd). Wat mij hier treft is het woord ‘verslaafd’ m.a.w. je maakt jezelf afhankelijk a iets van wat buiten je ligt. Ik merk bij jou toch een grote misnoegdheid als het om mensen gaat. Jij bent wellicht meermaals ontgoocheld in je leven door mensen… Laat je hart hierdoor toch niet ‘verGIFtigen’, maak van je hart toch geen moordkuil… Maar ‘schenk’ eerst vergiffenis… Vergiffenis SCHENKEN is het mooiste cadeau dat je jezelf en aan anderen kunt geven. Want elke ‘fout’ of ‘zonde” die wij in de loop van ons leven begaan, bouwt ‘schuld’ op. Zo interpreteer ik toch de zinsnede uit het Onzevader (het enige gebed dat Jezus ons geleerd heeft): “vergeef ons onze schulden, zoals wij vergeven onze schuldenaren”… Vergiffenis is volgens mij wellicht het mooiste ‘toverwoord’ uit ons Universum, een mooi cadeau dat wij van God hebben gekregen, en dus ook moeten gebruiken als een kostbare gave… En als de discipelen aan Jezus vroegen wat de zin hiervan in ons ‘aardse tranendal’ is, zei Hij: 1. Bovenal bemin/aanbidt die ware GOd, en hou van jezelf zoaals van je naaste/gebuur. Ik interpreteer dit als volgt: hou eerst van jezelf!
  Cfr; “man in the mirror” een popsong van ene Michael Jackson: ‘if you want to change the world, start with the man in the mirror, and make that CHANGE” 😉
  Cape diem Rick!
  Groetekus X

 83. @Eelke Piers

  ´Ik heb dan het probleem dat de kern van ons geloof is: God boven alles en uw naaste gelijk uzelf en dat hebben de Getuigen ook.
  Weet u, dit is nu een mooi stukje verleidingskracht van de jehova getuigen die u hier toont. ´God boven alles´ klinkt mooi en vroom, maar dit kunt u ook invullen voor de islam. Tenzij u ook een liefhebber van deze leer bent, zult u als christen de islamitische leer afwijzen. Waarom? God boven alles kan alleen al u ook Zijn grote kracht benoemd: Jezus Christus die Hij aan ons gegeven heeft om aan het kruis voor ons te boeten. Zonder Jezus, kunt u nog zo vaak ´God boven alles´ zeggen, maar blijft het nietszeggend. Ook jehova getuigen zullen de ware Jezus Christus niet erkennen, zij erkennen zelfs zijn kruisdood niet, omdat hij niet aan het kruis zou zijn gestorven.

  ´Dat ze gehersenspoeld ben ik met u eens, maar zijn wij dat ook niet?´
  Ik heb aan den lijve ondervonden wat hersenspoeling is, ik was het zelf namelijk ook. Neemt u maar van mij aan, dat wij niet gehersenspoeld zijn. Wij hebben een goed stel hersens van onze Schepper ontvangen, om rationeel na te denken en zaken te onderscheiden. Als je gehersenspoeld bent dan kun je dat niet meer en ga je zoals de jehova getuigen ook echt geloven dat je bij de enige ware religie zit.

  ´Toch heb ik grote bewondering hoe zij met veel moed het christelijk geloof verspreiden.´
  Nee, zij verspreiden geen christelijk geloof, zij verspreiden het gedachtegoed van hun eigen religie. Ik kan het wederom niet vaak genoeg benadrukken. Bij iedere kerk of geloofsrichting, moet de graadmeter Jezus Christus zijn. Als zij zelfs niet mogen bidden tot Jezus om Hem eer te geven, dan is dit geen christelijk geloof, maar een antichristelijk geloof.

  ´Eenieder die in mij geloofd zal niet geoordeeld worden? Zelfs niet veroordeeld worden. Hij zal niet vragen of hij op de juiste manier geloofde´.
  Is dat zo? Jezus zal vragen of u Hem gekend hebt. Dus de moslim zal zeggen, ja ik heb u gekend als een profeet, de jehova getuigen zal zeggen, ik heb u gekend als een mens die Gods woord verkondigde. Hiermee geven zij beiden aan Jezus niet te kennen. Immers, Jezus was veel meer dan een profeet en verkondiger, Hij was daadwerkelijk de Zoon van God en hiermee ook God zelf en de Enige weg tot God de Vader. De manier waarop U in Jezus gelooft doet er zeker wel toe.

  ´Laten we dus het oordeel aan Jesus over en vertel gewoon je eigen zienswijze of vragen.´
  Heeft u wel door wat ik oordeel? U doet net alsof ik voortdurend maar mensen oordeel. Ik oordeel hier het instituut en de leer van de jehova getuigen en een leer mogen of moeten wij zelfs oordelen, om juist niet het oog op de zuivere leer te verliezen. Valse leer maakt onschuldige slachtoffers en daar moeten fel tegen ageren.

  De overbekende opmerkingen zullen ook vast nog wel komen: ´ja maar er zitten ook hele lieve mensen bij de jehova getuigen, met goede bedoelingen´ Die mensen ken ik ook, zelfs familie. Laat dit geen excuus zijn om naïef te blijven over de leer van de jehova getuigen. Ook deze mensen hebben een verantwoording die zij niet nemen, namelijk hun mond open doen. Door niets te zeggen, mede doordat zij gehersenspoeld zijn en bang zijn om sociale kring te verliezen, houden zij een valse leer in stand.

 84. @Elke Piers: verander het woord ‘schelden’ door ‘terecht wijzen’ 😉

 85. @allen…;) nog iets wat de laatste maanden voortdurend bij mij ‘opkomt’ al ik over iets zit te piekeren… en dat kwam eertijds al heel diep ‘van binnen’…
  “Waar échte LIEFDE IS, kàn er geen haat, noch angst zijn!’.
  Deze ‘wijsheid’ geeft mij altijd ‘rust’ in mijn hoofd én in mijn hart, én ook HOOP…
  Cfr. Matteüs 11: 28-30

 86. @Casandra,

  Ik drink géén wijn meer sinds jaren, eigenlijk sinds ik weet dat:
  er een groot verschil is tussen mens’dom’ en dieren”rijk”

  Ik heb het niet zo hoog op met mensen, klopt, ze zijn zoo teleurstellend perfect denken ze zelf.
  Alleen een perfect mens kan anderen oordelen toch ?
  Wow hoe mooi is onze geschiedenis en hoe mooi ziet onze toekomst eruit,
  De bijbel zegt, het wordt alleen maar slechter, U zult vervolgt worden.
  Maar ja sommigen leven in een illusie aards paradijs !
  Sprookjes wereld waarin je je geslacht zelf kan kiezen !

  Geweldig, of gewelddadig… dat mag je zelf invullen

 87. @ Ramshoorn
  U haalt de Schrift aan: “Alleen Jeshua, de Zoon van God durfde mensen uit te dagen toen Hij sprak, wie van u overtuigd Mij van zonde?
  Als Jesus op de schriftgeleerden enz. aan het schelden is getuigt dit wel van waarheid maar getuigt niet van liefde.
  Als ik tegen U zeg dat U een wit geschilderd graf bent dan bent U, terecht, beledigd en dan is dat van mij een overtreding van het gebod dat Jesus gaf om lief te hebben.
  Wil dit dan zeggen dat men schelden mag als men de waarheid zegt?
  Ik begrijp dit niet. Heeft het begrip “zonde” hier een andere betekenis of foute vertaling?

  Moderator
  Waarom is mijn post naar Harold niet geplaatst. Ben ik daar te ver gegaan of iets fout gedaan. Ik probeer al zo voorzichtig mogelijk te zijn. Ook als deze post stoort. Wilt U die dan niet plaatsen?

  Beste Eelke, we hebben u in het verleden alle ruimte gegeven om uw mening te geven inzake geloofszaken. Maar Tukker wilde een open discussie en geven we tijdelijk die ruimte zodat hij zelf zijn conclusies kan trekken. Mod.

 88. @Rick… als ik je tekst(en) herlees en ‘laat binnen komen’ VOEL ik een zekere haat, wrok, verdriet en afschuw van dit ‘aardse tranendal’. Het is volgens mij gewoon een menselijke reactie – dieren zelf voelen geen haat, maar ‘ervaren’ het wel als ze bijv. slecht behandeld/benaderd worden, daarom zijn dieren ook héél ‘eerlijk (= een mensenwoord) in hun wezen naar ons mensen toe! Ik zat ook met een hoop ‘haat-gevoelens’, maar door te bidden – jawel, ik heb dat sinds kort mogen leren – kun je voor jezelf deze ‘negatieve energie’ omdraaien naar iets positiefs. Misschien is dat wel een van de belangrijkste dingen die we in het leven moeten leren…
  Kijk daarom steeds naar een glas wijn dat maar voor de helft gevuld is: is het ‘half vol’ of is het ‘half leeg’? Maar het gaat wel om dat ene zelfde glas… onze aarde ‘een tranendal’ of een ‘paradijs’…
  “Every cloud has a silvery lining”.. “Na regen komt zonneschijn…” enz. enz.

 89. @Rick: AMAI… volgens mij heb je door je ‘vorige’ een stuk van de hel gezien en/of meegemaakt. GELOVEN is iets héél persoonlijks, iedereen ervaart dit op haar/zijn eigen manier, vanuit haar/zijn perspectief en achtergrond. Je ken ‘geloven’ niet opleggen, noch afdwingen… het is iets waarnaar je gezocht en eindelijk zelf gevonden hebt en sindsdien voortdurend ‘ervaart’… Waarom? Want eenmaal je DIEP in iets gelooft, kun je bijna niet meer terug want dan inderdaad ONTKEN je je eigen ge-weten… “het geloof kan bergen verzetten…” Maar Wie zei/zegt dat ook alweer? 😉
  En nu mijn persoonlijk voorstel: laten we – of ik tenminste althans – voortaan geen Hoofdletter meer plaatsen aan iemand die het niet waard is: m.a.w. de tegenstander, de antichrist, de satan, de duivel… je geeft enkel en alleen een hoofdletter aan Diegene die werkelijk die EER toekomt, dus: onze Heiland, onze Verlosser, onze toekomstige Koning, onze Heer Jezus Christus!

 90. Ik heb een bijdrage onder een ander artikel geplaatst, misschien hoort het eigenlijk wel thuis op het geloofsforum, ik weet het niet, ik weet wel dat ik al meer dan 10 jaar Xandernieuws volgt zo nu en dan, niet alles maar wel vaak. Lees vooral de bijdrages van anderen, soms bekrompen soms opwekkend, het huis kent vele vreemde kostgangers door de tijd heen.

  Wil wel, indien @Wachter nog meeleest, hem kracht en sterkte toewensen. Hij/Zij was en is hopelijk ooit nog weer (voor mij in ieder geval) altijd iemand die een nuchtere en respectvolle bijdrage aanleverde in dit forum al jaaaaaaaren.

  Ik lees soms jullie discussies over geloof maar kan daar niet zoveel mee, ik zal het kort uitleggen.

  Ik ben 52 jaar oud maar heb 42 jaar gescholden op het geloof, de farizeeërs kant van wat ik verder niet wil benoemen,
  Door omstandigheden 10 jaar geleden was ik bijna een geestelijk wrak geworden, mijn wereld stortte in en al mijn kracht en mogelijkheden werden me door omstandigheden ontnomen.
  Dat was echter juist het moment dat het licht mij geopenbaard werd en ik weder op mijn eigen benen gezet werd. Dit moet je niet onderschatten want vlak ervoor durfde ik niet eens de deur uit om boodschappen te doen, daarna kreeg ik een baan waarmee ik de halve wereld heb afgereisd, in mijn eentje. Onmogelijk toentertijd voor te stellen eigenlijk maar het is gebeurt.
  Mijn ‘verlichting’, kwam pas héél laat en nog nu steeds ben ik nog een dwaler en soms een doler.
  Echter altijd weet ik dat ik niet gek ben en gezien en meegemaakt hebt absoluut de waarheid was voor mijzelf, ik hoef anderen daar ook niet van te overtuigen.
  Na 42 jaren atheïst geloof ik in God en Zijn bestaan ontkennen is voor mij hetzelfde als mijzelf ontkennen. Wat anderen er ook over denken mijn band met mijn ziel is geschapen met een reden ook al begrijp ik dat nog steeds niet altijd, hoeft ook helemaal niet.
  Dat is de band die ik heb in erkenning van mijn schepper, dit is persoonlijk en voor ieder mens anders. Ik geloof niet in evangelie en halleluja’s zonder ellende en levenservaring, we zullen allen moeten lijden en dragen in deze aardse woestenij. Het lichaam is tijdelijk, je geest eeuwig.
  God geeft Satan ook tijd om het volk te misleiden en zijn tijd is kort, dus hij werkt dag en nacht.
  Begrijp dat anderen anders zijn en oordeelt niet, dat is wat de Heer Jezus ons leerde, draag je kruis, het wordt zwaar ! Het is niet aan ons om anderen te oordelen, speel dat spel niet, het verdeeld.

  Het ego van de mens is sterk enkel en alleen maar aards gebonden maar de ziel is liefde, liefde is de hoogste wet volgen de Heer Jezus.
  Maar herinner je er wel aan dat zijn wederkomst niet is om vrede te brengen,
  Hij komt met een zwaard !

  Ik heb een goede herinnering aan de prachtige bijdrage van Nique vandaag,
  Heel goed verwoord en prachtig als je zo in het leven kan staan, mij lukt dat niet altijd.

  Mooi, in een verrotte wereld !

 91. @Nique: WAAUW… ik heb een gelijkaardige ‘theofanie’ (om er maar een woord aan te kunnen geven) gehad – en ik vermoed ook velen onder ons die af en toe op dit forum iets bijdragen/becommentariëren! Het is hét Licht en vooral die liefdevolle, warme gloed die er van uitstraalt (ik vind geen betere bewoordigen), dat ook wij VOORAL NU kunnen en mogen uitstralen. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat wij dit warme licht verder mogen ‘schijnen’ in de ‘duisternis’, waar NU nog heel veel mensen nog ‘blind’ rondlopen om hun de Weg en de Waarheid TROTS te mogen tonen, cfr. Johannes 14:6
  Iets heel anders nu: de “Heilige Drievuldigheid” = God de Vader, God de Zoon én God de Heilige Geest. Ik heb dit proberen uit te leggen aan mijn moeder op haar ‘afscheidsbed’ en kwam met het volgende ‘concept, dus “te nemen of te laten” 😉
  Wij zijn als mensen geboren met een lichaam (1), met een geest (2) én met een ziel (3). Wij mensen ‘ervaren’ dit ook als een soort van ‘drieëenheid’… bijv ‘ik’ heb/ben mijn lichaam (ons ‘materieel’ omhulsel), maar ik ben ook ‘geest’ (want ik kan bijv. iets creëren zoals een gedicht, een event, een SAMEN-leving – terzijde: bij het ‘afscheidsproces’ keert het lichaam terug naar de natuur, valt het ‘ego’, het ik-besef, uit elkaar maar ‘leeft’ het verder in kunstwerken, foto-albums van een groots feest enz. – én een ZIEL, de kern van ons mens-zijn dat dan mag terugkeren naar de Bron, het AL-WAT-IS. Een heel belangrijk facet van onze ziel is het GE-WETEN… En mijn moeder kon alzo de ‘Heilige Drievuldigheid’ goed beGRIJPEN om alzo ‘alles te kunnen los laten’ en rustig te kunnen heen-gaan…
  Iets dat de laatste tijd voortdurend door mijn hoofd/brein/hersens naar boven komt zijn de ‘gevleugelde’ woorden van de Engelse poëet lord Byron: “vriendschap is LIEFDE maar dan zonder vleugels”. Mooi geformuleerd hé!?
  ” ’t Is goed in eigen hart te kijken…” Alcie Nahon.
  Groetekus aan allen voor het slapen gaan X

 92. Key, U schrijft: “Want ik ben deze wereld spuug zat! En ik kan deze wereld met al die leugens niet zo maar over mijn kant laten gaan en net doen alsof God het allemaal zo wilt, zodat ik niks behoeft te doen tegen al deze rotzooi en leugens.”

  Mijn hele leven heb ik al het gevoel dat ik mij moet verzetten tegen onrechtvaardigheid. En dat heb ik ook gedaan. Dat ging ten koste van mijn eigen gezondheid, maar dat kon mij niet schelen.
  Door alle berichten over wat er gaande is in deze wereld voelde ik mij enorm onrustig, had het gevoel dat ik weer een strijd te voeren had. Maar in tegenstelling tot alle eerdere ervaringen had ik geen flauw idee waar ik moest beginnen. Ik vond het te overweldigend. Toen een vreemde mij op een dag vroeg waar ik aan dacht vertelde ik dit. Geen flauw idee waarom. Ik weet ook niet eens wat de aanleiding was. Haar reactie was: “dit is geen strijd die wij als mensen moeten en kunnen voeren. Wees gewoon jezelf, wees het Licht dat je altijd voor anderen bent geweest. Alle Lichten samen zullen de duisternis verdrijven. Dat is het enige dat God van jou vraagt om te doen.” Dat vond ik heel bijzonder.

  Eenmaal thuis ben ik in de tuin gaan zitten, met de zon op mijn gezicht en ik heb tot God gebeden. Ik heb gezegd dat ik niet zozeer bang ben voor wat er komen gaat, maar dat ik het intens verdrietig vind dat mijn kinderen opgroeien in deze krankzinnige tijd en dat ik niet weet hoe ik hen hiertegen kan beschermen. Ook heb ik mijn excuses aangeboden, omdat ik mij schaam voor het feit dat deze wereld doodziek is geworden door toedoen van mensen die ver van de natuur af staan en dat wij het met z’n allen zover hebben laten komen dat wij het zelf niet meer kunnen oplossen. En weet u, terwijl ik dat zei zag ik ineens een heel fel licht verschijnen en voelde het alsof er een soort deken over mijn schouders werd gelegd. Ik kwam meteen tot rust, voelde mij veilig en wist op dat moment zeker: “het komt wel goed”.

  Door deze en andere ervaringen in de afgelopen maanden heb ik geconstateerd dat wat er nu aan de hand is in deze wereld niet door de mens kan worden voorkomen. Het is te groot. Maar we kunnen wel helpen. Door hier op aarde een Lichtbaken te zijn voor anderen. Door het goede voorbeeld te geven. Meer kunnen wij niet doen. Meer wordt ook niet van ons verwacht. Maar alle Lichtbakens tezamen kunnen de duisternis op aarde verdrijven. De strijd zelf wordt vooral boven onze hoofden uitgevochten. Weet u, als ik nu een van de wereldleiders op tv zie denk ik: “sukkel, je hebt geen flauw idee wat er boven je hoofd hangt”. Die gedachte brengt dan even een glimlach op mijn gezicht

 93. Helder,
  zal proberen me aan de regels te houden !
  Dank Tukker voor uw medewerking. Mod.

 94. @Tukker

  Dit forum is een smeltkroes van verschillende geloofsrichtingen en met verschillende meningen en inzichten, maar… wij hebben een gemeenschappelijke deler en dat is Jezus Christus. Als Zijn naam niet grootgemaakt wordt en zelfs vernederd wordt, dan vind ik dat de moderator het recht heeft om reacties te verwijderen. Er wordt hier immers ook geen platform gegeven aan de islam? Hoewel islamieten best mogen mee discussiëren, mag de moderator natuurlijk wel voorkomen dat de nepgod allah hier gepromoot wordt. Hetzelfde geldt met de Jehova getuigen, we moeten hier niet een beetje naïef zitten doen over deze sekte en daar een platform aan geven, alsof deze leer helemaal oké is. Maar dit is mijn mening, uiteraard mag jij (u) 😉 er een andere mening op nahouden.

 95. @ Harold
  U stelt: Jezus is de Alfa en Omega, hij is dus alles en aan Hem is alle macht over de hemel en de aarde toebedeeld. Dit is dus niet wat Jehova getuigen geloven en daarom hebben zij hun eigen vertaling, waarin subtiel de grootsheid van Jezus wordt ontkend.
  U hebt volkomen gelijk. Ik heb dan het probleem dat de kern van ons geloof is: God boven alles en uw naaste gelijk uzelf en dat hebben de Getuigen ook.
  Dat ze gehersenspoeld ben ik met u eens, maar zijn wij dat ook niet? Ik heb getuigen ook wel vaker vastgezet met opmerkingen die niet overeen kwamen met hun leer waarop dan geantwoord werd: “zo wordt ons geleerd” of “zo zien wij het”. Toch heb ik grote bewondering hoe zij met veel moed het christelijk geloof verspreiden.
  Zei Jesus niet: “Eenieder die in mij geloofd zal niet geoordeeld worden? Zelfs niet veroordeeld worden. Hij zal niet vragen of hij op de juiste manier geloofde. Jesus zal voor ieder die in Hem geloofd roepen: “Mijn, ook voor hem heb IK geleden en ben IK gestorven.” Laten we dus het oordeel aan Jesus over en vertel gewoon je eigen zienswijze of vragen. Daarover kunnen we discussiëren. Daar worden we wijzer van. Mogelijk later meer.

 96. Waar het mij omgaat is dat als er op een fatsoenlijke manier gecommuniceerd wordt daar in mijn beleving niets mis mee eens, betekent niet dat ik het er mee eens ben ( Eelke ).
  Begrijp ik nou uit uw ( jouw woorden) dat ik jou (u) met U moet aanspreken, je (u) hoeft mij niet met u aan te spreken..
  Iemand met u aanspreken,betekent nog niet dat ik iemand met heel veel respect behandeldat kan schijn zijn, ik behandel EENIEDER met respect MAAR als U daar opstaat !?

  Hoe u mede gasten aanspreekt bent u vrij in. Het beheer spreekt onze gasten aan met u en wij verwachten dat van onze gasten naar het beheer toe ook. Mod.

 97. Beste broeder Michaël ;-{>

  Ik werd wel heel stil na het lezen van uw bericht.
  Dank u wel.

  Dank ook voor uw openheid over uw broer Christiaan.
  Dit zijn getuigenissen waar veel kracht vanuit gaat, het laat zien Wie God is en dat Hij echt bij ons betrokken is. Als je dit van je broer zo dichtbij hebt meegemaakt dan blijft het voor altijd op je netvlies en ook op je hart. Hoe afschuwelijk ook, heeft het ook iets heel kostbaars.
  Een vriend die mij destijds tot Jezus heeft gebracht, heeft hetzelfde gedragen. Hoe akelig het ook was, het heeft heel veel mensen kracht gegeven in hun persoonlijke wandel met God. Ook hij was een getuigenis die vrucht heeft afgeworpen. U en ik mogen ook troost putten dat we onze dierbare weer zullen zien, het is een tijdelijk afscheid.

  U gebruikte het woord ‘dapper’, zo zie ik mijzelf ook niet. Het is niet mijn eigen kracht maar iets wat door Jezus is gegeven. Eigenlijk heb ik helemaal geen keuze en dat maakt mij afhankelijk van Hem. En dan zie je hoe kostbaar dat is want Hij is weldegelijk aanwezig. Er is ook stijd, want er is iets bezig in je eigen lichaam en dat is eng. Soms gaat het wat beter en dan merk ik ook dat ik weer wat ‘terugval’, dat wil zeggen weer op eigen kracht vertrouw. Op andere momenten kan ik niet anders dan me helemaal overgeven aan Hem en mag dan ook ervaren dat Hij daarin te vinden is. Hij maakt het dan dragelijk en zorgt er ook voor dat ik slapen kan.

  Soms denk ik wel eens of het verschil zou maken als je lichamelijke problemen krijgt die misschien terug te leiden is tot eerdere levensstijl. Alsof je een ‘lot’ dan gemakkelijker kunt dragen, een soort gevoel van eigen schuld. Toch denk ik dat het geen verschil maakt want wij allen hebben gefaald waardoor we de dood verdienen, dus alles wat de Heer geeft is genade. Het heeft geen zin om terug te kijken, zelfs niet naar de huidige situatie, de focus zou op Hem moeten zijn. Bij Hem ligt het heden en de eeuwige toekomst. We hebben heel gemakkelijk ons eigen leven als hoogste doel, zelfbehoud, gezond zijn en heel oud worden en een gelukkig leven leiden. Het is fijn als dat gegeven is, maar draait het daar echt om? Wat nu eens als God ons leven zou kunnen gebruiken voor een hoger doel, Zijn doel. Niet ons werk, maar Gods werk in ons, dat Hij ons kan gebruiken voor een erezaak van Jezus.

  Zouden we daar voor beschikbaar willen zijn?
  Ook als dat een prijs heeft?

  Eerder schreef ik dat het ervaren van die relatie met Hem wel eens kan afhangen van onze dankbaarheid, overgave, naar Hem verlangen, besef van welke prijs Jezus voor ons heeft betaald. Ook had ik ‘schoonschip maken’ genoemd, het in orde zijn met God.

  Later bedacht ik me dat het misschien goed is om het verder toe te lichten.
  In 1Joh.1:9 staat: ‘Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid’. Hier staat dus beschreven dat wij telkens onze fouten/zonden bij Hem moeten brengen om er weer van bevrijd te kunnen worden, om weer rein voor Hem te zijn.
  Je zou dat ‘geestelijke zeep’ kunnen noemen.
  Het reinigt ons hart, ons denken. Je bent dan schoon en ruik je weer fris voor Hem.
  Bovendien ontneem je de duisternis de gelegenheid om onze ongerechtigheden te claimen.

  Gods zegen en liefs in Christus, Albert.

 98. Forum,
  Heb ik toch wel een vraag qua reactie op Eelke,s mening ( 12.31 PM 23-9-2021 ), let wel ik ben geen Jehova’s getuige.
  Is hier geen sprake van censuur ? Laat schrijven dan krijgen we een levendige discussie , overtuig eventueel vanuit het Woord van God !
  Er zijn wel eens opm. die gemaakt worden onder de stukjes die jij schrijft, Xander, gevoelsmatig zou ik daar eerder censuur op toepassen. Zoals het beheer onze gasten uit respect met u aanspreekt, verwachten wij dat ook van onze gasten richting het beheer toe. Mod
  Maar moeten wij ons dan GELIJK STELLEN AAN OVERHEID en pers ??
  Moeten wij niet doen dan gaan wij ons verlagen tot hun peil, moeten wij niet doen !!

  Er is in het verleden heel veel ruimte gegeven omtrent dit thema, waar het nu om gaat is om Eelke nogmaals uit te leggen waar het om gaat wat het Evangelie betreft. Mod.

 99. @LeftiRats

  ´De ernst van dit Woord is echter ook dat als je het vlees met je hartstochten en begeerten niet hebt gekruisigd, je Jezus dus niet toebehoord.´

  Ik denk dat we op zich helemaal niet zover uit elkaar zitten, maar net een iets andere zienswijze over dit onderwerp hebben.

  Het samen met Jezus aan het kruis genageld zijn, geldt voor iedere gelovige die Jezus heeft aangenomen als zijn redder en zich dus bekeerd heeft. Daarmee ben je al eigendom van Jezus. Die hartstochten en begeerten waar u het over heeft, zijn op dat moment reeds gekruisigd.

  U heeft het waarschijnlijk over de dagelijkse praktijk van het strijden tegen de zonden en de verzoekingen die je pad komen. Maar dat is een logisch gevolg van het gekruisigd zijn met Christus. Wij mogen echt al geloven dat het is volbracht voor ons, zodra wij Jezus als onze redder erkennen. En natuurlijk hebben wij dagelijkse strijd, maar als wij eens vallen, dan is het niet zo dat wij dan reddeloos verloren zijn.

  Dagelijkse strijd tegen de zonden is de dagelijkse praktijk voor iedere gelovige. Maar daar hangt niet ons heil vanaf, ons heil hangt af van ons geloof dat wij reeds gekruisigd zijn met Christus toen wij tot geloof kwamen. Als ons heil van onze dagelijkse strijd afhangt, dan Hemel een holle ruimte waar niemand aanwezig, want iedereen zou struikelen.

  Dit zou overigens ook in tegenspraak zijn van eenvoudige en voor iedereen te begrijpen belofte van Jezus: Johannes 3:15: ´opdat ieder die in Mij gelooft, eeuwig leven zal hebben. Want God heeft zoveel liefde voor de wereld dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.´

  Achter de eerste zin staat een punt. en niet: ´behalve als je……´ en vul zelf maar in. Opdat je in Hem gelooft, ben je reeds met Hem gekruisigd. Dat is de belofte en dan hoeven we helemaal niet te redeneren over geloven met zogenaamd ´gevoel of verstand´, want voor de gelovige is het een kwestie van ´weten´ en dat gaat gevoel en verstand te boven.

 100. @Eelke Piers

  ´ik begrijp niet wat er mis is met de Bijbel die de Jehova’s getuigen gebruiken. Dat zij op sommige plaatsen de Bijbel ander interpreteren is niks mis mee.´

  Ik neem u niets kwalijk, maar ik vrees dat u niet voldoende geïnformeerd bent over de jehova getuigen. Op sommige plaatsen de Bijbels anders interpreteren zegt u, maar dat is juist niet het probleem aan deze Bijbel. Jehova getuigen gaan er prat op dat zij zo´n perfect vertaalde Bijbel hebben. Maar heeft u zich dan zich niet eens afgevraagd waarom deze Bijbel dan enkel en alleen door Jehova getuigen wordt gebruikt en in geen enkele andere kerk?

  Dit komt omdat er dusdanig vaak zeer subtiele veranderingen in de vertaling zitten, die enkel tot doel hebben om de persoon van Jezus Christus naar beneden te halen. Het voert teveel werk om alle teksten aan te halen en waarschijnlijk zijn er anderen en ex-leden die hier beter inhoudelijk op in kunnen gaan. Kortweg: Alle Bijbelteksten waarin Jezus naam wordt grootgemaakt als God, zijn structureel verandert. Jezus is de Alfa en Omega, hij is dus alles en aan Hem is alle macht over de hemel en de aarde toebedeeld. Dit is dus niet wat Jehova getuigen geloven en daarom hebben zij hun eigen vertaling, waarin subtiel de grootsheid van Jezus wordt ontkend.

  Volgens mij geldt ook nog steeds de regel in deze organisatie, dat gewone leden de Bijbel niet mogen interpreteren, enkel door vooraanstaanden in hun eigen organisatie. Dit is natuurlijk een van de kenmerken van een sekte. Leden wordt daarom dom gehouden en dusdanig gehersenspoeld dat zij soms best slimme maar ook slinkse antwoorden weten te geven, waardoor iemand met weinig kennis snel overrompeld wordt. Een ander sektekenmerk is natuurlijk de 144.000 uit Openbaringen: dat zijn namelijk namelijk alleen maar Jehova getuigen en enkel zij zijn uitverkoren. Niemand anders. Ben jij uitverkoren? Dan wordt je op een of andere manier nog wel lid van de Jehova getuigen. Dat zij ´de ware religie´ zijn zit er diep ingebakken bij de leden.

  Het gaat hier dus niet om het zwart of muggenziften maken zoals u zegt, het gaat echt om een serieuze waarschuwing tegen de leer van de jehova getuigen. Zij ontkennen stelselmatig de grootsheid en Godheid van Jezus en daarmee zijn zijn meer dan een antichristelijke leer.

  Hierbij een link: http://www.verhoevenmarc.be/jg.htm met zeer veel informatie over de valse leer van de Jehova getuigen.

 101. Sorry, ik kan niet meer discussieren met Jehovah getuigen, zij hebben een eigen Bijbel en de teksten daarin veranderd aan hun eigen leerstellingen die ze verkregen hebben middels geesten channelen in de jaren 50. En die leerstellingen vanuit die jaren 50 hanteren ze nog steeds. Het zijn leerstellingen van demonen.

  En omdat je dus een discussie krijgt gebaseerd op ieders eigen Bijbel, kom je nooit tot elkaar. Zinloos naar mijn idee.

  Ik wil het eigenlijk hebben of het goed is dat we/ik bidden om deze waanzin te stoppen van de corona-vaccinatie. Want ik denk/weet dat het te maken heeft met Openbaring 13. Dat zou betekenen dat ik bid dat God iets moet stoppen omdat ik dat heel graag wil, terwijl het Gods voorzegging is dat moet gebeuren?
  Wat eigenlijk het antwoord ook zal zijn, ik zal blijven bidden dat deze ellende stopt en dat God alle mensen redt, ook de bewust om de tuin geleide gevaccineerden.!
  Ik stel deze vraag omdat ik zinnen lees, dat men het maar moet accepteren en dat God wil dat de eindtijd er aan komt.

  Nou goed, ik hoop ook dat er een einde aan deze wereld komt en er eindelijk vrede is, want ik ben deze wereld spuug zat! En ik kan deze wereld met al die leugens niet zo maar over mijn kant laten gaan en net doen alsof God het allemaal zo wilt, zodat ik niks behoeft te doen tegen al deze shit en leugens. Zijn wij dan weer die mensen die zich laten leiden door nazi’s en doen wat zij willen?

 102. Ik ben hier ook niet om iemand de mond te snoeren maar ik begrijp niet wat er mis is met de Bijbel die de Jehova’s getuigen gebruiken. Dat zij op sommige plaatsen de Bijbel ander interpreteren is niks mis mee. Ik kan echt geen probleem zien in de zinssnede: Ik zeg u, heden zult gij met Mij zijn in het Paradijs”, of “Ik zeg u heden, zult gij met Mij zijn in het paradijs.
  Dit is voor de Bijbel deskundigen die de letters uitvlooien en U weet dat Jesus daar een gruwelijke hekel aan had. Als ik hier de overheid: Addergebroed en Witgekalkte graven enz zou noemen zou ik zo in de bak zitten. Schei uit met muggenziften en vertel de Liefde en de boodschap en probeer niet anderen zwart te maken.

  Beste Eelke, en dit is de reden dat we uw postings Geloofsforum niet doorlaten. Deze keer maken we een uitzondering opdat u eens en voor altijd goed geïnformeerd wordt door uw mede gasten. Mod.

 103. Harold, Ramshoorn en Jo en allen

  De vijand van het geloof is het verstand en gevoel. Met het verstand beredeneert men ( met als gevolg dat men de kracht die in het geloof ligt, wegredeneert en het gevoel is een onbetrouwbare graadmeter want die wisselt
  vaak vele malen per dag.
  Gods Woord daarentegen is betrouwbaar, en daar moeten we zelf niet iets aan bij bedenken, toch?
  Gal 5:24. Want wie Christus Jezus toebehoren, hebben het vlees met zijn hartstochten en begeerten gekruisigd.
  Dat is dus een actieve daad. Hebben is een werkwoord en dat houdt in dat dat dus mogelijk is voor u en mij, anders zou het er niet staan, hoe hoopvol is dat !!
  De ernst van dit Woord is echter ook dat als je het vlees met je hartstochten en begeerten niet hebt gekruisigd, je Jezus dus niet toebehoord.

 104. De hel beschreven in
  Een geheimenis een scheiding
  Wie zijn wij in dit verhaal?
  lucas 16
  En het geschiedde, dat de bedelaar stierf, en van de engelen gedragen werd in den schoot van Abraham.
  23 En de rijke stierf ook, en werd begraven. En als hij in de hel zijn ogen ophief, zijnde in de pijn, zag hij Abraham van verre, en Lazarus in zijn schoot.
  24 En hij riep en zeide: Vader Abraham, ontferm u mijner, en zend Lazarus, dat hij het uiterste zijns vingers in het water dope, en verkoele mijn tong; want ik lijde smarten in deze vlam.
  25 Maar Abraham zeide: Kind, gedenk, dat gij uw goed ontvangen hebt in uw leven, en Lazarus desgelijks het kwade; en nu wordt hij vertroost, en gij lijdt smarten.
  26 En boven dit alles, tussen ons en ulieden is een grote klove gevestigd, zodat degenen, die van hier tot u willen overgaan, niet zouden kunnen, noch ook die daar zijn, van daar tot ons overkomen.
  Shalom

 105. @Nieuw Begin, inderdaad Coronatoegangsbewijzen met QR-code, die uit de verdorven koker van krankzinnigen komt [1933-1945] zorgen voor een tweedeling in de maatschappij, kerken , scholen en gezinnen.

  David de Vos heeft nu 2 petten op is ongeloofwaardig, [Jeremia 28] is het evangelische spoor bijster geworden omdat hij de Bijbel laat buikspreken: Waarin faalt hij?

  1* Mozes leert in Exodus 23:2 (NBG51)
  Gij zult de meerderheid in het kwade [WHO -Rutte, de Jonge, RIVM, GGD, OMT] niet volgen, noch in een rechtsgeding getuigenis afleggen met de Meerderheid mee, om het recht te buigen.

  2* Jeshua de Zoon van JHWH leert…Johannes 2:23…En terwijl Hij te Jeruzalem was, op het Paasfeest, geloofden velen in Zijn Naam, [Jeshua=Redder] doordat zij Zijn tekenen [Wonderen] zagen, die Hij deed; 24 maar Jeshua zelf vertrouwde Zichzelf hun niet toe, omdat Hij hen allen kende 25 en omdat het voor Hem niet nodig was, dat iemand van de mens getuigde; want Hij wist zelf, Wat In De Mens Was. “”

  Zou Jeshua zich laten inenten met een levensgevaarlijke Covid-19 Vaccin? No Way!!!

  Hij zou de grote scharen gelovigen luid voorlezen wat voor levensgevaarlijke ingrediënten deze duivelse Vaccins bevatten…Lees maar mee…https://www.frontnieuws.com/injectie-ingredienten/

  Hier zijn slechts enkele ingrediënten van vaccins.
  Deze worden ook in uw kinderen GEÏNJECTEERD;

  -> Formaldehyde/Formalin – Zeer toxisch systematisch gif en kankerverwekkend.
  -> Hexadecyltrimethylammoniumbromide – Kan schade veroorzaken aan de lever, het cardiovasculaire systeem en het centrale zenuwstelsel. Kan effecten op de voortplanting en geboorteafwijkingen veroorzaken.

  -> Aluminiumhydroxide, aluminiumfosfaat en aluminiumzouten – Neurotoxine. Brengt risico’s met zich mee voor langdurige hersenontsteking/zwelling, neurologische aandoeningen, auto-immuunziekte, Alzheimer, dementie, en autisme. Het dringt door in de hersenen waar het voor onbepaalde tijd blijft bestaan.

  -> Thimerosal (kwik) – Neurotoxine. Veroorzaakt celbeschadiging, vermindert de oxidatie-reductie activiteit, cellulaire degeneratie en celdood. Wordt in verband gebracht met neurologische aandoeningen, Alzheimer, dementie en autisme.

  -> Polysorbaat 80 & 20 – overschrijdt de bloed-hersenbarrière en draagt aluminium, thimerosal en virussen met zich mee, waardoor het de hersenen kan binnendringen.

  -> Glutaraldehyde – Giftige chemische stof die wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel voor hittegevoelige medische apparatuur.

  -> Serum van runderfoetussen – Geoogst van foetussen van runderen (koeien) die van drachtige koeien worden afgenomen voordat zij worden geslacht.

  -> Menselijke Diploïde Fibroblast Cellen – geaborteerde foetale cellen. Vreemd DNA heeft de mogelijkheid tot interactie met ons eigen DNA.

  -> Afrikaanse Groene Aap Niercellen – Kunnen drager zijn van het SV-40 kanker-veroorzakende virus dat al ongeveer 30 miljoen Amerikanen heeft besmet.

  -> Aceton – Kan nier-, lever-, en zenuwschade veroorzaken.

  -> E.Coli – Ja, dat leest u goed.

  -> DNA van varkens Circovirus type-1

  -> Menselijke embryonale longcelculturen (van geaborteerde foetussen)

  Hartontsteking na Pfizer-vaccinatie: Australische journalist waarschuwt vanuit ziekenhuis
U kunt al deze ingrediënten bekijken op de website van de CDC. Ik moedig iedereen aan zijn eigen onderzoek te doen. Zoek de MSDS van deze chemicaliën op.

  Lees de duizenden peer reviewed studies die de biologische gevolgen van deze chemicaliën voor het lichaam hebben geëvalueerd, vooral wanneer ze worden g
  eïnjecteerd.

  Controleer de ingrediënten van vaccins hier: https://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/appendices/b/excipient-table-2.pdf

  Voor gelovigen in Gods Woord geldt, dat zij zelf goed nadenken en pas dan zelf een beslissing nemen. Lees Spreuken 1 t/m 8 en Psalm 1, 2, 27, 79, 34, 103, 137, 140.

  Nogmaals dank aan Xander, Nieuw Begin en vele anderen die onvermoeibaar feiten op een rij zet…Efeziërs 4:20 (NBG51) Maar gij geheel anders: gij hebt Christus [de Masjiach] leren kennen.

  Zijn Koninkrijk van Recht zal spoedig openbaar worden in Jeruzalem. Hij zal alle Antisemieten en Booswichten rigoureus oordelen en doden. Mattheus 25 en Openbaring 19 en 20.

  Shalom. Ramshoorn.

 106. Evenement David de Vos onder vuur door coronatoegangsbewijs: ‘Reacties raken me’
  Het driedaagse evenement Simply Jesus Come Together van evangelist David de Vos gaat begin november door met coronatoegangsbewijs. Dat zorgt online voor heftige reacties uit evangelisch Nederland. ‘Hoe komt dit over op een wereld die onze God nog niet kent?’

  https://www.nd.nl/geloof/geloof/1061695/evenement-david-de-vos-onder-vuur-door-coronatoegangsbewijs-rea

  Simply Jesus is een evangelische conferentie die jaarlijks gehouden wordt door Stichting Go and Tell van David en Joyce de Vos. Dit jaar is het voor het eerst drie dagen, en staat de bijeenkomst in het teken van samenkomen en met elkaar stilstaan bij Jezus als verbinder. De Amerikaanse voorganger Louie Giglio zal spreken en de aanbidding wordt onder meer geleid door Mozaiek Worship en de Opwekkingsband.

  Iedere dag zijn er tussen de tweeduizend en vierduizend bezoekers welkom in de IJsselhallen in Zwolle. De organisatie vraagt hen om een coronatoegangsbewijs te tonen. Dat betekent dat bezoekers een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag moeten laten zien. ‘We willen de veiligheid van onze bezoekers garanderen’, zegt De Vos.

  Vooral op sociale media zorgt deze keuze voor heftige reacties. Facebook-gebruikers reageren dat het een ‘ernstige vorm is van vrijheidsbeperking en discriminatie’. Ze zijn ‘teleurgesteld’ en ‘boos’, omdat het ‘gewoon een grote kerkdienst is waar geen QR-code voor nodig is. Met een QR-code sluit je mensen uit’. Verschillende mensen zijn gefrustreerd, omdat ze zich buitengesloten voelen, en zich niet willen laten testen voor het evenement. ‘Bij Jezus waren er ook geen voorwaarden om bij Hem te komen. Jammer dat dit nu wel moet. Ik begrijp de keus niet’, schrijft iemand.

 107. @ LeftiRats.. nav. (22/09/2021 om 7:02 am)

  Men heeft zo zijn bedenkingen op je bijbelse stelling maar ik sluit niet uit dat je stelling gewoon een benadering vanuit een andere invalshoek is.
  Als je het verder toelicht wordt het misschien duidelijker.

 108. @Allen. Dank voor de reacties. Sommigen lezen de Bijbel als een goed boek. Gelovigen lezen de Bijbel als Woord van God.

  Het waren de stichters van het Methodisme John en Charles Wesley van de 18-de eeuw die de Heiligingsleer verkondigden. Zij geloofden dat gelovigen zonder zonde konden leven. Het heeft velen van het geloof der Schriften vervreemd en werden Wanhopig. Waarom? Zij wisten wat er in Psalm 14, 53 en Romeinen 3 geschreven stond, dat leert dat er geen mens goed is.

  Alleen Jeshua, de Zoon van God durfde mensen uit te dagen toen Hij sprak, wie van u overtuigd Mij van zonde?

  Johannes 8:46 (NBG51)
  Wie van u overtuigt Mij van zonde? Als Ik waarheid spreek, waarom gelooft gij Mij niet?

  Last but not least: Jeshua zegt van ons gelovigen:

  Matteüs 7:11 (NBG51) Indien dan gij, hoewel gij Slecht zijt, goede Gaven weet te geven aan uw kinderen, hoeveel te meer zal uw Vader in de hemelen het goede geven aan hen, die Hem daarom bidden.

  Lucas 11:13 (NBG51) Indien dan gij, hoewel gij Slecht zijt, goede Gaven weet te geven aan uw kinderen, hoeveel te meer zal uw Vader uit de hemel de heilige Geest geven aan hen, die Hem daarom bidden?

  Matteüs 12:34 (NBG51) Adderengebroed, hoe kunt gij, die Slecht zijt, iets goeds zeggen? Want uit de overvloed des harten spreekt de mond.”

  Iedereen die bekend is met de wereldgeschiedenis weet waar de mens toe in staat is, vooral nu met Covid-19 en gedwongen Vaccinaties en QR-Code. Humanisten zijn leugenaars die in de goedheid van de mens gelooft. Kijk eens rond op de geschiedenis afdeling van de Bieb.

  Wie doet zijn deur niet op slot als het donker wordt? Wie pint er ’s avonds nog geld? Enz.

  Shalom. Ramshoorn.

 109. @LeftiRats,

  Uw redeneringen doen mij denken aan de geloofsgemeenschap waar ik ooit vandaan komt. Daar werd ook tot in den treurnis gepredikt dat we voortdurend ons vlees moesten doden. Want u zegt, een zalige ziel en een gelukkig leven, nou het tegendeel was bij vrijwel alle leden zichtbaar aanwezig. Waarom? u zegt het zelf men is niet bij de voet van het kruis blijven hangen, men is een eigen weg gegaan. Ik begrijp uw redenering dat u meer wilt doen dan Jezus voor ons gedaan, maar we moeten juist bij de voet van het kruis blijven.

  ´zoals Paulus zegt MET Christus meegekruisigd te zijn tot verlossing geeft als resultaat een dood over de inwonende zonde´

  Wederom, u gaat er weer vanuit dat wij onze eigen zonde moeten overwinnen. Natuurlijk hebben wij dagelijks strijd tegen de zonde, maar wat heeft Jezus dan gedaan voor ons? Waar geloven wij in? De kruisdood toch, zodat wij verlost zijn van de zonden? Met Christus meegekruisigd zijn, dat zijn wij al sinds wij ons leven aan Jezus geven en daarmee zijn wij ook al verlost. U heeft het over een gelukkig leven krijgen: Juist de wetenschap dat Jezus mijn zonden heeft gedragen, omdat ik gewoonweg te zwak ben en niet opgewassen ben tegen de zonde, dat maakt gelukkig. Niet weglopen en zo ver mogelijk bij het kruis wegblijven om het zicht op Jezus te verliezen en dan maar zelf proberen tegen de zonde te strijden, is garantie op mislukking en een ongelukkig leven. Dat hebben de leden van mijn voormalige geloofsgemeenschap inmiddels al bewezen.

 110. @allen: De oorzaak van de zonde wordt duidelijk omschreven in de eerste brief van Petrus ; wees dan heilig, want God is heilig. Jezus kan niet leven met zonde, hijzelf was zondeloos. We moeten afsterven aan te zonde, maar dat is een proces en dat verschilt van mens tot mens. Afsterven doet pijn, en is niet pijnloos, het is elke dag een stapje verder gaan. Bij Johannes is zonde dan weer het niet willen geloven in Jezus verlossingswerk, hem niet zien als rechtvaardige rechter, en zijn verlossingswerk op het kruis dat van menselijke oorsprong is niet willen erkennen. Bij Paulus is het dan weer, wandelen in de Geest en niet in het vlees. De Petrusbrief is volgens mij het duidelijkst en dichter bij de Joodse opvatting. Shalom

 111. @Rick

  ´Nee, jullie zijn allen geschapen om beter te zijn dan je schepper of zeit gij allen dwazen´

  Wie zijn die jullie waar u het over heeft? Deze zin en uitspraken als ´zichzelf verklaarde christenen´ komt allemaal een beetje denigrerend over, naar de meestal serieus en met de beste bedoelingen schrijvende schrijvers hier op het forum. Misschien dat het niet zo bedoeld is, maar zo komt het wel over.

 112. Beste Harold en Ramshoorn

  Velen geloven in vergeving van zonden en zijn daar tevreden mee.
  Vaak wil men vergeving ivm de gevolgen van de zonde, maar de oorzaak van de zonde wordt niet ontdekt of aangepakt, zodat men wel telkens MOET zondigen.
  Wordt de oorzaak van de zonde ontdekt en begint men deze te haten, dan is er hoop op verlossing.
  Om het zo te zeggen, dan moet/ wil men niet meer aan de voet van het kruis blijven, en dus tevreden blijven met vergeving, maar zoals Paulus zegt MET Christus meegekruisigd te zijn tot verlossing geeft als resultaat een dood over de inwonende zonde, een zalige ziel en een gelukkig leven, te beginnen vanaf de dag dat je tot dit geloof komt. Dus reeds hier op aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *