4354

 1. Eelke Piers…

  Mooi, Eelke Piers… leg onze zorgen bij Jezus.
  Hij komt op de wolken, met een enorme engelenschare bij Hem.
  Ohh, wat zal dat een indrukwekkend spektakel zijn.
  Wat nog nooit in de geschiedenis is voorgekomen.

  Geweldig, wat een toekomst.
  Hartelijke groeten, Esther.

 2. @ Vlokje schreef:
  26/10/2020 om 8:46 pm

  Blijf niet wakker liggen. Leg al je zorgen bij Jesus neer en Hij zal voor je zorgen.
  Wat de profeten betreft is het te lang geleden dat ik mij daarin heb verdiept. Als ik het goed herinner staat ergens in het NT dat er nog één profeet zou komen en, volgens mij, zou dat Mohammed kunnen zijn. Valse christussen zijn er tegenwoordig nog en luister daar niet naar.
  Als Christus terug komt is het op een wolk met een enorm leger en ieder zal hem direkt zien.
  Maak je geen zorgen, leg je leven in Jesus hand.

 3. @eelke
  Ik heb de valse profeten verbonden aan de christenen die achterblijven.
  Ik lig er snachts wakker van met de gedachte:
  Wat hebben die valse profeten dan verkondigd…….

  Beste eelke
  Misschien heb jij daar een antwoord op, ik heb heel veel respect voor jou inzicht

 4. @Vlokje
  Ik weet en ken(de) de situatie in sommige delen van Afrika. Elke vrouw krijgt daar gemiddeld 7 kinderen terwijl ze die niet onderhouden kunnen.
  Ik denk dan aan Bill Gates die heel Afrika het liefst zou steriliseren en voel met hem mee.
  Als ik hier die zielige en ondervoede kinderen zie dan bekruipt mij de gedachte van wel seks maar geen verantwoordelijkheid nemen. Moet ik die helpen?
  Maar dan denk ik ook: Wat gij de minste der Mijne hebt aangedaan hebt gij Mij aangedaan. (en andersom)
  Dan voel ik mij schuldig en vraag mij af of ik een goed mens ben. Of mijn geloof en liefde wel genoeg is.
  Daarom geloof ik niet dat ik bij de mensen zal horen die opgenomen worden en zal ik de eerste jaren van de verdrukking in moeten.
  Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

 5. @ Eelke Piers @ Vlokje

  Of jullie kunnen niet lezen of hebben er overheen gelezen. Ik heb wel degelijk indirect antwoord gegeven op de vraag van Vlokje. Niet direct in de zin van @ Vlokje, maar wel indirect omdat het snel volgde in de vraag van Vlokje en als je goed leest, dan zie je in dit geval een voorbeeld argument waarop ik dit voorzichtig baseer. Dit is voor mij geen hoofdargument; er zijn er veel meer dan wij mogelijk beseffen.

  Het was eigenlijk een verduidelijking van het eerste stukje dat precies zo bedoeld om den lezer erover na te kunnen laten denken.

  Spyfromthesky

 6. @eelke
  Ben je er ook achter gekomen waarom er sommige christenen de verdrukking wel gedeeltelijk moet door gaan?
  Is het persoonlijk, ieder mens appart of zijn ze verkeerd voorgelicht ?

 7. @Eelke Piers schreef:26/10/2020 om 4:40 pm
  Ik ben het vaak met je eens, zo ook nu
  Tot wel eens fijn om een bevestiging te krijgen

 8. @ Vlokje schreef:
  25/10/2020 om 8:35 pm

  Omdat je geen antwoord krijgt van Spyfromthesky probeer ik het.

  Je stelt de vraag: “Is het mogelijk dat er christenen de grote verdrukking in gaan”.

  Volgens mij wel.
  De eindtijd begint met de opname. Dit zijn echt de mensen die in Christus geloven en ook ernaar leven.
  De lauwe christenen blijven dus achter en als het merkteken van het Beest wordt ingevoerd moeten zij ook een keus maken. Dus wel een merkteken krijgen of niet. Het merkteken is aanvaarden betekent voor eeuwig verloren zijn. Er zijn dan nog vele anderen goede/fijne mensen niet in christus geloven en niet willen dat er met hun DNA gerotzooid wordt. Deze mensen krijgen dan de steun in hun overtuiging van de 2 Getuigen en kunnen zich bekeren zoals alle Joden zullen doen. (Zij zullen opzien naar Hem die ze doorstoken hebben en dit moet wel anders zouden de Getuigen geen zin meer hebben). Zij zullen het merkteken niet willen en aanbidden het Beest in de Tempel niet. Zij zullen dan allen, zonder een uitzondering, een kopje kleiner worden gemaakt.
  Dit is mijn idee hierover, maar ook mijn ideeën veranderen naarmate ik toeneem in kennis. Dan zullen er geen Christenen meer zijn en iedereen heeft het merkteken en geen eigen wil meer want die hebben ze verkocht aan het Beest

 9. @Vlokje. Vergeet niet dat er christenen zijn en waren die extreem hebben moeten lijden omdat ze vasthielden aan het geloof. Christenen onder de Romeinen, onder de islam, onder het communisme. Ik denk dat het mogelijk is dat sommige christenen moeten lijden onder de grote verdrukking. We hebben hier in Europa behoorlijk comfortabel kunnen en mogen geloven. Dat was de kracht van ‘het westen’.
  Ik lees ook in de Openbaringen over de heilige martelaars die de kroon des levens ontvingen; mensen die zelfs onthoofd waren geweest vanwege hun geloof (b.v. ook tijdens de Franse revolutie; tal van oprechte gelovigen eindigden onder de guillotine).
  De geest van deze tijd lijkt veel op die geest van de Franse revolutie. Met la die verdachtmakingen vanwege een illusoir gelijkheids-beginsel. Om niks waren allerlei mensen plotseling verdacht gemaakt en eindigden in overvolle gevangenissen en/of onder de guillotine.
  De grootste bruut, Robespierre, beschouwde zichzelf als een onberispelijk mens.
  Lenin, ook een grote vervolger van mensen, was geïnspireerd door de Franse revolutie. En daarna Stalin.

 10. Is er een vergelijk met Corona en de torenbouw van Babel?
  Ik meld dit bij het geloofsforum, maar kan ook mogelijk bij een ander onderwerp geplaatst worden over Corona.

  Overigens ontken ik niet het probleem van Corona. Bij de één kan het echt vervelende gevolgen hebben, ook klachten na die periode. Nee, er zal iets zijn. Alleen als je het niet in de nabijheid hebt meegemaakt, in je familie of zo, dan weet je het gewoon niet.
  Over de besmettingen kan ik geen oordeel vellen. De aantallen lijken mij nogal alsof we te maken hebben met een soort van ‘killer’ gebeuren qua besmettingen.

  Corona vindt over een groot aantal landen in de wereld plaats. Je kunt eigenlijk wel zeggen bijna alle landen in de wereld. Het is een wereld die hoofdzakelijk geregeerd worden door de afgoderij en zeker de machthebbers, de vertegenwoordigers worden vaak verleidt om vanuit verkeerd motieven de macht te willen uitvoeren. De illuminaten zullen het niet de levende God dienen!

  Voorafgaand aan dit wereldwijd gebeuren speelt zich de afgelopen 12 jaar het volgende af:
  – de gewenning en belangrijkheid om griepprikken te halen dringt via de media binnen en komt op ons af. Denk aan de paniek van de zgn. ‘Mexicaanse’ griep
  – de opkomst en omarming van de sociale media, ondersteund door NFC, 4G, 5 G en straks 6G.
  – de functie van een mobiele telefoon, dat al gauw alleen de naam als (naam) drager kreeg “Smartphone”.
  – de handige functie en nog meer sociale media via de Apps. waardoor de Smartphone langzaam aan bepaalde gebieden van je over gaat nemen:
  – track en trace.
  – assistentie (vorm van AI) sire en iris
  – betaalfunctie
  – gezondheidsfunctie
  – meldingsfunctie (112) alarm alert
  – het snel delen met een grote community
  – 4K beelden, hologram technologie
  – een maatje, een digitale noodzakelijke
  verslaving en bijna onze hoop in bange
  dagen.
  – veel erger dan een televisie (dit nog
  even voor onze zware gelovigen die
  televisie een instrument van de duivel
  zagen.

  – Alle politieke verdragen zijn doorgedrukt. Op Europees gebied en ook wereldwijd is de setting duidelijker geworden. De blokken, gebieden in de wereld, mogelijk 10, zijn nu meer in het oog.
  – Alle gezondheidssystemen wereldwijd zijn in grote lijnen naar hetzelfde model ingedeeld. Er is ook een digitale gezondheidssysteem waardoor medici sneller inzage hebben in het patiënten dossier.
  – De banken unie is bewust veel kleiner geworden in de quantiteit Europees gezien, maar ook wereldwijd. Er is internationaal, wereldwijd een uniforme manier waarop banken onderling kunnen communiceren het geldoverschrijvingen. De rente is van 2014 bewust naar beneden gegaan.
  – Vanaf de oorlog, de VN, niet veel later de WHO en andere organisaties die als voorbereiding jarenlang hun ding hebben kunnen doen om zoveel mogelijk de dingen te regelen met zo een grote groep van landen als mogelijk is.
  – De Bilderberg agenda’s zijn altijd afgestemd geweest om hoe de volgende stap te kunnen maken. Klimaat, cashgeld, centralisatie, schijndemocratie.

  En zo kan je blijven opsommen waarom we eigenlijk als zitten in de moderne torenbouw van Babel. In die zin kan je Corona= kroon dit mogelijk letterlijk zien en nemen. Men wil zijn eigen schepping maken en God naar de kroon (troon) uitdagen en overstijgen. De wetenschap, technologie, chemie zijn de 3 grote peilers waarop men dit denkt te verwezenlijken. Dat er tijdens dit moderne bouwen men sterven, doorgaan, dat vindt men niet zo erg. Het gaat erom om met een selecte gezelschap (500 miljoen?) dit voor elkaar te krijgen.

  De torenbouw van Babel kenmerkte zich door:
  – afgoderij
  – een vesting, een stad met een grote toren erop.
  – een toren zo hoog als de hemel (troon)/ (kroon) / (Corona). De vraag is wel even, was de hemel destijds dan ergens nog wat lager?
  – duidelijk is dat men met die toren vooral de afgoderij nog meer wilde dienen. Astarte, astrologie etc. etc.
  – hoogmoed, zichzelf verheffen en het streven naar.
  -Nimrod een geweldig jager voor het aangezicht van God. Een wereldheerser. Een typologie voor de komende antichrist.

  Het is niet ondenkbeeldig dat als de chaos compleet is, ook op economisch uitzicht, dat de roep van het volk over een oplossing (verlosser) sterk wordt. Helaas is de bron van hun verlosser niet Bijbels.

  Spyfromthesky

 11. Als Daniël die niet afwezig was bij de brandoven en alleen zijn 3 vrienden werden genoemd en dit zou een profetische heen wijzing kunnen zijn naar Openbaringen, dan zou het mogelijk de betekenis kunnen hebben dat er geen ware gelovigen na Openbaringen 3 denk ik dan even aanwezig zijn in het verdere gebeuren.

  Maar natuurlijk voorzichtig gezegd. Helaas of eigenlijk niet, God dank, vind ik (veel) meer Bijbelse aanwijzingen voor het afwezig zijn van de ware gelovigen na Openbaringen 3.

  Ook dit is natuurlijk een persoonlijke opvatting, maar wel gebaseerd op Bijbels vergelijk.
  Daniël wordt nog net gerekend tot de profeten. Duidelijk is dat in Openbaringen veel zal afspelen wat Daniël meekregen had om op te schrijven.

  Her en der wordt geschreven dat Daniël 6 vooral gaat als typologie van Jezus, toen Jezus naar het graf ging en de steen gesloten werd. Evenals bij Daniël werd de steen afgesloten van de Leeuwenkuil.

  Spyfromthesky

 12. Spyfromthesky schreef:21/10/2020 om 8:29 pm
  “Te denken valt mogelijk een gedachte van waar zijn de christenen tijdens de Grote Verdrukking?”

  Ik heb mijzelf de vraag gesteld:
  Is het mogelijk dat er christenen de grote verdrukking in gaan,
  Zo, ja…… hoe dan?, is er ideologisch is mis?

 13. @ Dirk schreef:
  24/10/2020 om 9:24 pm

  Eelke,
  Waar haal jij 2030?
  De bijbel zegt dat alleen de vader het uur weet.
  Toen Christus is opgestaan is Hij één geworden met de Vader en weet Christus ook wanneer dit alles zal gebeuren. Dit antwoord heeft aan Johannes gegeven die alles zag en het opgetekend heeft. Aan de knoppen van de boom kun je zien dat het lente wordt zo maakte Christus ook de eindtijd ongeveer bekent. Ik persoonlijk kan er niet omheen dat de eindtijd aanstaande is. De tekenen: Corona, de dictatuur, alles wat goed is slecht gemaakt wordt en andersom, duiden erop. Het wachten is op de opname en dan breekt de hel los.
  In dit verband denk ik aan Agenda 2030. Agenda 2030 benadrukt gender- en rassengelijkheid, uitroeiing van armoede en de totale afschaffing van geweld en haat. Het stelt vast dat de toekomstige wereld volledig op deze doelen is gebaseerd en dat de enige manier om deze dingen te bereiken, is door duurzame ontwikkeling en beheersing van de klimaatverandering. Oh ja en de planeet zal ook in 2030 ook volledig vrij van armoede zijn.
  Dit klopt en komt ook uit want er zal geen mens meer op aarde leven of het moet het 1000 jarig vredesrijk van Christus zijn

 14. “I tell you the truth, everyone who acknowledges me publicly here on earth, the Son of Man will also acknowledge in the presence of God’s Angels. Luke 12:8

  👉https://youtu.be/JJquP3Eq00o

 15. @ Esther 23/10/2020 om 4:09 pm

  Hoi, Esther wederom bedankt voor je support en je mooie woorden, ook naar anderen toe.

  Ik wens jou ook Vaders zegen. En een heel fijn weekend.

  Hartelijke groet, Michaël

 16. @ Jezus Overwinnaar 22/10/2020 om 9:13 pm

  Hallo, Jezus Overwinnaar,

  U schreef : ‘’Je hebt ezels die stoten zich één keer aan dezelfde steen, je hebt er ook die zich wel honderd keer stoten voordat het doordringt, begrijpt u.’’

  Laten we dat hopen. Ikzelf heb het idee dat sommigen het nooit zullen snappen, laat staan leren. En ook dat bepaalde mensen nooit zullen veranderen. Echt, ze zijn er. Ik snap dat u niet wilt oordelen, dat kunnen en mogen we ook met een gerust hart aan God overlaten. Maar er is niets op tegen om zaken te beoordelen met de kennis en/of ervaring die we hebben, zeker wat bepaalde personen betreft.

  U schreef: ‘’ Mensen kun je vaak niet vertrouwen God wel.’’

  Dat ben ik helemaal met u eens. Esther gaf er met Psalm 118:8 al een mooi voorbeeld van en daar wil ik deze tekst nog aan toevoegen:

  Zo zegt de HEERE: Vervloekt is de man die vertrouwt op een mens, en die een schepsel tot zijn arm stelt, terwijl zijn hart van de HEERE afwijkt. Hij zal zijn als een kale struik in de vlakte, die het niet ziet wanneer het goede komt: hij verblijft op de droogste plekken in de woestijn, in zilt en onbewoond land. (Jeremia 17:5-6, HSV)

  Gezegend is de man die op de HEERE vertrouwt, wiens vertrouwen de HEERE is. Hij zal zijn als een boom, die bij water geplant is, en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop. Hij merkt het niet als er hitte komt, zijn blad blijft groen. Een jaar van droogte deert hem niet, en hij houdt niet op vrucht te dragen. (Jeremia 17:7-8, HSV)

  Ik wens u een fijn weekend en Gods zegen.

  Michaël

 17. @ Muggenzifter: 3:09 pm. Bedankt voor de verwijzing naar deze psalm. En ook voor U Gods rijkste Zegen, en ook voor de overige broeders en zusters.

 18. Hallo Michaël…
  Ja, het gedicht is ook voor ieder die er bemoediging uit haalt.
  Hoe moeilijk het ook wordt in de wereld, of wat ieder persoonlijk meemaakt, aan verdriet, ziekte, moeite of zorgen… in de Heere Jezus zijn we daar nooit alleen in.

  Mooi zoals je het schrijft, “”Het voelt ontspannen aan om alles over te mogen geven in de handen van Onze Vader, die in de hemel is”””.
  Dat steeds meer mensen die Weg mogen leren kennen.
  Sterkte met alles lieve broeder.

  @ Hallo ‘Jezus Overwinnaar”, heel fijn wat je schrijft. Alles wat wij mee zouden maken, de één dit een ander weer dat… de Heere Jezus weet hét. Hij heeft het ook Zelf meegemaakt. Daarom kan HIJ ook zo goed meevoelen met ons mensen.

  Nog een mooie tekst, ik moest daar aan denken met je laatste zinnetje.
  Psalm 118 : 8, “Het is beter tot de Heere de toevlucht te nemen dan op mensen vertrouwen”.

  Later, in het nieuwe testament zegt de Heere Jezus dat wij elkaar MOETEN liefhebben.
  Soms dacht ik wel eens, dat krijg ik nooit voor elkaar… maar we mogen het samen met Hem doen. Niet mijn liefde… maar Zijn liefde door ons heen naar die ander toe.
  En zelfs dan… faal ik nog met regelmaat.

  Blijf maar stevig bij de Heere Jezus, lieve ‘Jezus Overwinnaar’, als het niet altijd lukt, HIJ houd vast. Ieder die bij Hem hoort, “” Niemand zal ze uit Mijn hand wegrukken””…
  Het geeft een heel bijzondere rust.
  Om ons vast te houden is zoveel sterker als dat wij Hem vasthouden.
  Toen ik dat steeds meer begon te beseffen… dat is zo geweldig.
  HIJ alleen weet precies wat in onze harten leeft…

  En dank je ‘Jezus Overwinnaar’, voor je mooie bemoedigende schrijven op dit geloofs-forum.

  Dan leen ik nu een groet van Petrus, zal hij vast niet erg vinden. Voor jullie allemaal.
  1 Petrus 5 : 14, “Groet elkaar met een kus van de liefde. Vrede zij u allen, die in Christus Jezus bent. Amen”.

  Vaders zegen voor ieder van jullie, en lieve groet van mij, Esther.

 19. @ Spyfromthesky schreef:
  21/10/2020 om 8:29 pm

  ……….Daniël had te maken met een boekrol, te maken met God en Jezus en moest de boekrol sluiten tot een bestemde tijd (waarin dit pás mogelijk begrepen zal worden)……….
  Kun jij mij vertellen welke boekrol en waar ik de inhoud van deze boekrol kan vinden?
  Iets wat ik niet kan lezen zal ik nooit kunnen begrijpen.

 20. Psalm 119:9-16 (deel 2)
  ‘Waarmee houdt een jongeman zijn pad zuiver?
  Als hij dat bewaart overeenkomstig Uw woord’ vs. 9.

  De dichter weet dat er vele verleidingen zijn als we jong zijn.
  De satan heeft het in het bijzonder op de jeugd voorzien.
  Hij kent het spreekwoord ‘wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst’ heel goed.
  Op allerlei manieren zal hij proberen jongens en meisjes af te trekken van de dienst van de Heere.
  Hij zal het proberen door hen de begeerlijkheden van de wereld voor te houden.
  De schatten van de wereld worden door hem voorgehouden als het één en al.
  Hij vertelt er alleen niet bij dat alles van deze wereld voorbijgaat.
  Het woord van de Heere Jezus: ‘want wat baat het een mens, zo hij de gehele wereld gewint, en lijdt schade aan zijn ziel?’ , stopt hij ver weg.
  Hij is tevreden als jongeren de zonde en wereld zoeken en zich van God afkeren.
  Maar de dichter geeft hier voor jongeren een medicijn om zich niet te laten meetrekken door de grote leugenaar.
  Je pad zuiver houden kan alleen door te wandelen overeenkomstig het Woord van God.
  Dat zal voor veel zonden bewaren.
  En het gaan in Zijn Woord wil de Heere zegenen.

  Allen een gezegende week toegewenst, groet Muggenzifter

 21. Door : Jonathan Lipnick,
  Dean of the Holy Land Studies Faculty,
  IsraelBiblicalStudies.com

  Kleine studie:

  De strijd werd gewonnen zonder een zwaard op te heffen
  Shalom allen,
  Toen koning Josafat tegenover de oprukkende troepen van Ammonieten, Moabieten en Edomieten stond, bestond er geen twijfel over dat zijn land een existentiële dreiging had. De weg vooruit leek volkomen onduidelijk – totdat Jahaziel de Leviet en koning Josafat zich realiseerden dat ze nog steeds één onconventionele tactiek tot hun beschikking hadden …

  De onwaarschijnlijke reactie op een existentiële dreiging

  In het aangezicht van woeste vijandelijke legers koos koning Josafat een schijnbaar suïcidale reactie: hij stuurde Levitische zangers de strijd in voor zijn krijgers. Het verbazingwekkende is dat deze tactiek boven elke normale militaire reactie uitging: “Toen ze begonnen te zingen en te prijzen, plaatste de Heer een hinderlaag tegen de Ammonieten, Moab en de berg Seïr, die tegen Juda waren opgetrokken, zodat ze gerouteerd ”(2 Kronieken 20:22).

  De verbazingwekkende dubbele betekenis

  “Uit de monden van baby’s en jonge kinderen heb je een bolwerk opgericht vanwege je vijanden, om de vijand en de wreker het zwijgen op te leggen” (Psalm 8: 2). Dit vers, later geciteerd door Jezus, bevat een fascinerend woordspel. Het woord עֹז (ʽOz) – hier vertaald als “bolwerk” – heeft de primaire betekenis van kracht en moed, met een secundaire betekenis van lofprijzing. Dit ene Hebreeuwse woord vat de essentie samen van het hele verhaal van het leger dat won door te zingen.

  Verken de ongelooflijke wereld van de Bijbel

  Soms is het begrijpen van één woord als het lezen van een heel verhaal. Het ontdekken van de betekenis van Hebreeuwse woorden in hun context kan verrassende en inspirerende inzichten opleveren. Laat niets uw verlangen om Bijbels Hebreeuws te leren in de weg staan ​​- schrijf u in voor onze live online cursussen en ontdek de ongelooflijke wereld van de Schrift.

 22. A Michaél

  Bedankt voor je reaktie.

  U zegt met iedereen om te gaan, tenzij je een negatieve energie ervaart. Ja daar kan ik u wel gelijk in geven.

  Ik wil u even een citaat uit Hebreeën geven , waarin Jezus zegt, dat Hij zelf aan dezelfde menselijke zwakheid heeft gedeeld, daarom kan Hij de mensen die onwetend en dwalende zijn, juist vriendelijk tegemoet treden.

  Omdat Hij aan dezelfde verleidingen heeft bloot gestaan, kan Hij juist de mensen zo goed begrijpen met hun problemen.

  Je hebt ezels die stoten zich één keer aan dezelfde steen, je hebt er ook die zich wel honderd keer stoten voordat het doordringt, begrijpt u.

  Als je pas een aantal jaren met de Bijbel bezig bent, en tot geloof ben gekomen, dan is het nog niet zo vreemd dat je nog niet alles weet, aangezien waar ik ook uit voort kwam, maar goed ik deal er nu mee.

  Te goed van vertrouwen geweest, en te open geweest, ja , maar nogmaals al wordt de rechtvaardige niets bespaard, God red haar er iedere keer weer uit. En mocht het anders uit pakken, dan houd ik mij vast aan de woorden, het is beter goed te doen en te lijden, als God het wil, dan kwaad te doen.

  Het kwade heb ik de rug toe gekeerd, maar ben wel recht voor uit in mijn mening die niet altijd wordt gewaardeerd, maar dat is wat anders als, vals of kwaadsprekerij, ect.
  Hierdoor wordt ik vervolgd blijkbaar.

  Nee ik heb de filmpjes nog niet gezien, tevens dat verhaal van die Kanaiëtische vrouw die kon ik wel, maar er moet nog een verhaal zijn, heb ik wel eens opgevangen op fam 7 een christelijke zender.

  Waar er wel of niet echte liefde is laat ik aan God, ik ben niet degene om daarover te oordelen.

  Shem my al Kol Shems

  Mensen kun je vaak niet vertrouwen God wel.

 23. @ Esther 22/10/2020 om 11:10 am

  Hallo, lieve zuster Esther,

  Hartelijk bedankt voor je liefdevolle reactie en voor het mooie gedicht. Want dat is toch wel waar het om gaat in dit leven en tevens een hele fijne bemoediging. Het voelt ontspannen aan om alles over te mogen geven in de handen van Onze Vader, die in de hemel is.

  En de wetenschap dat ook de Zoon ons en onze zonden draagt en ons nimmer zal vergeten noch verlaten is een rustpunt in ons hectische bestaan. Jij weet altijd de juiste reacties te geven, dat is ‘op zich’ een kunst. En dan ook nog met een gedicht wat je persoonlijk bij je moeders uitvaart hebt voorgelezen, twee jaar terug. Dat is eigenlijk nog niet eens zo lang geleden. Ik hoop dat anderen ook steun vinden in het gedicht.

  Nogmaals mijn dank en Vaders liefde en zegen om je heen.

  Michaël

 24. Hallo lieve broeder Michaël…
  Het mijmeren over de verjaardag van je moeder, ja dat gaat vaak gepaard met gemis en verdriet.
  Je hebt het ooit verteld.
  Wat mogen we toch altijd dankbaar zijn, Michaël, dat we alles in Vaders handen mogen geven.

  Nog een heel mooi gedicht, heb ik voorgelezen bij mijn moeder. 1 november al weer twee jaar geleden dat ze er niet meer is.
  Ook voor jou Michaël en jou dierbaren die je mist.
  Heel veel liefs en Vaders armen om je heen.
  Esther

  Ik vergeet en verlaat je niet…
  Laat Mij het rustpunt zijn van je denken.
  Laat Mij de halte zijn van je hart.
  Laat Mij je steeds Mijn aandacht schenken.
  wanneer de wereld je soms verward.

  Laat Mij je schuilplaats zijn van je vragen.
  Laat Mij het heil zijn waar jij op wacht.
  Laat Mij toch al je lasten dragen.
  Ik heb het toch voor jou volbracht?

  Laat Mij het eindpunt zijn van je strijden.
  Laat Mij de burcht zijn van je hart.
  Laat Mij de drager zijn van jouw lijden.
  Ik droeg voor jou toch al je smart?

  Laat Mij je Rots zijn en je vertrouwen.
  Laat Mij je kracht zijn in je verdriet.
  Laat Mij de God zijn op wie je kunt bouwen.
  Want Ik, Jezus, vergeet en verlaat je niet.

 25. @ Esther 21/10/2020 om 2:29 pm

  Het is hier droog gebleven vandaag. Wel een hoop wind. Vandaag zou eigenlijk de verjaardag van mijn moeder geweest zijn. Ben lekker in gedachten aan het mijmeren. Bedankt voor de Nederlandse en Engelse versie van: ‘Als een hert dat verlangt naar water…’

 26. Openbaringen 13:18 is vaker aangehaald. Welke informatie zou mogelijk nuttig kunnen zijn om hier wat meer van te kunnen zeggen?

  En het maakt dat men aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven
  een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd, 17 en het maakt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve hij die dat merkteken heeft, of de naam van het beest of het getal van zijn naam.
  18 Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, laat hij het getal van het beest berekenen, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderdzesenzestig.

  De punten die naar voren komen zijn:
  – het is te berekenen.
  – het is een systeem dat in plaats van het handelen van geld in de plaats komt.
  – de inspanning van de mens, al dan niet wetende geïnspireerd te zijn door duivel, die het tot stand zal brengen.

  Belangrijk is ook wat meer context erbij de halen in de verzen ervoor:
  – de mens moet een beeld maken.
  – er komt een geest in het beeld.
  – het beeld kan spreken.

  De meeste weten, willen we Openbaringen wat meer kunnen begrijpen, is dat we het boek Daniël moeten kennen.

  Daniël had te maken met een boekrol, te maken met God en Jezus en moest de boekrol sluiten tot een bestemde tijd (waarin dit pás mogelijk begrepen zal worden).

  In Daniël 3 lezen we de oprichting van het beeld waartoe koning Nebukadnezar 60 El lang en 6 El breed. De eigenschap van dat beeld was 100% goud. De koning die eerder kreeg uitgelegd over het beeld dat uiteenviel, dat had verschillende materialen dat nog wel met goud begon.

  – het getal 60+ 6 hoeft geen betoog.
  – goud staat onder andere voor geld. Want dat was een aardige volume aan goud.
  – ook de rechters kregen de boodschap van de koning te lezen.
  – eigenlijk kwam de hele economie, de vertegenwoordigers van het rijk te samen en dus ook alle technologie dat er maar voor handen was in die tijd.
  – een heraut verkondigde het aan de natiën, volken en talen.
  – allerlei muziek instrumenten werden erbij gehaald. De duivel was een bijzondere Engel, zat vol met muzikale elementen. In die zin zien we duidelijk terug wie de werkelijke machthebber was.

  En eigenlijk te midden van het gewest Babel zelf nota benen waren er jong Joodse mannen die niet neerknielden voor het beeld.

  Johannes ging verder met de boekrol. Eigenlijk hetzelfde of de profetische voortzetting voor de bestemde tijd. Ook Johannes beschrijft in Openbaringen Jezus en God. Volgens mij is de volgorde in Openbaringen anders dan in Daniël.

  Dus Daniël = God en Jezus.
  Openbaringen = Jezus en God

  Ook in Openbaringen 13: 7 lezen we over wie de uitoefende macht ging.
  En het beest werd macht gegeven om oorlog te voeren tegen de heiligen en om hen te overwinnen, en hem werd macht gegeven over elke stam, taal en volk.

  Daniël = natiën, volken en talen
  Openbaringen = stam, taal en volk

  Opvallend is ook dat Daniël zelf niet genoemd wordt bij het inwijdingsritueel van het beeld, maar wel zijn 3 andere vrienden. Of dit nog een betekenis zou kunnen hebben dat weet ik niet. Te denken valt mogelijk een gedachte van waar zijn de christenen tijdens de Grote Verdrukking?

  Spyfromthesky

 27. Hallo lieve broeders, op deze regenachtige dag.
  Als de zon maar schijnt in onze harten, dat we bij onze hemelse Vader en de Heere Jezus horen.

  Ja, die twee filmpjes… ik was er zelf ook stil van.
  Dat zeg je goed Harold, ‘confronterend’, dat was bij mij ook zo.
  Het woord christen, we zijn het zo gewent… velen zijn er waarschijnlijk mee opgegroeid.
  Ik heb het ook altijd gezegd, met regelmaat nog steeds.

  Waar ik al langer mee zat, er gebeurd zoveel rottigheid, veel oorlogen in de naam ‘Christenheid’, we hebben ‘christelijke partijen’ in onze regering. Wat zien we daar van??
  Dat ik het gevoel kreeg… op deze manier wil ik niet christen zijn. Het is maar een woord.
  Het was echt wel een strijd van mij. Ik kende die filmpjes helemaal nog niet.

  Voor ons is het woord Christen, kostbaar, het wijst naar Jezus Christus.
  Maar we hoeven het woord ‘Christen’, niet als een verplichting te zien.
  Daar hangt onze relatie met de Heere niet van af.

  Ik wist eerder ook niet Michaël dat het woord christenen, Bijbels gezien, meer een negatieve lading heeft. En dat de gelovigen zich zelf nooit zo zouden noemen.
  Discipel, of het lichaam van Jezus, of gelovige in Christus Jezus. Dat soort benamingen werden wel gebruikt.
  Geweldig hoor, Michaël, dat je de bekende tekst er nog even bijzet.
  Door onze liefde voor elkaar… zien de mensen dat we Zijn discipelen zijn en bij Hem horen.

  Wachter dat breng je erg mooi. Het gaat om de relatie met de Heere Jezus. Zijn Liefde mogen we uitdelen, naar elkaar en naar de wereld.
  “” …en Jezus LIEFDE ontvangen en uitdragen. Ja, dat lijkt mij ook waarlijk discipel-schap…””.
  Daar kan ik alleen maar AMEN op zeggen Wachter.
  Je bent niet alleen hoor… ook ik, moet er nog veel van leren.
  Maar… we hoeven het ook nooit alleen te doen. De Heere is erbij… heerlijk hé.

  Nog een bekend al ouder lied, https://www.youtube.com/watch?v=m4q3WIuqxMI
  Alleen de Heere kan ons hart vervullen, Hij is onze hulp en schild.
  Prachtige foto’s erbij.

  Dat mogen we laten zien, met Zijn kracht… in liefde naar elkaar en de wereld.

  Vaders liefdevolle kracht en zegen en bescherming, om jullie allen heen, en Jezus genade.
  Lieve groet van mij, Esther.

 28. @ Jezus Overwinnaar 20/10/2020 om 12:09 pm

  Ik zelf ga eigenlijk met iedereen om. Behalve met degenen die mij gelijk al afstoten omdat ze mij meteen al het gevoel geven dat ze niets goeds in de zin hebben. En een negatieve energie om hun heen hebben hangen. En degenen die op een gegeven moment bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn, kwaadspreken, verdraaien, vervalsen, liegen en zelfs stelen. Daar wil ik niet eens mee aan tafel zitten. Daar ga ik niet meer mee om, ook al is het mijn eigen broer. Dan is het gewoon tijd voor mij om afscheid en afstand te nemen. Wetende dat hij of zij toch nooit zullen veranderen.

  U schreef: ”Er bestaan naar mijn idee geen slechte christenen, als ze leven en handelen naar wat Jezus en God zegt, anders zijn het geen echte christenen maar valse.”

  Dat ben ik met u eens. Maar dat is het nou juist, tegenover de buitenwereld presenteren zij zichzelf als zijnde ‘een goed christen’ terwijl ze de liefde voor hun naaste niet tonen, noch kennen.

  Ik vond het wel mooi hoe die gedoopte vrouw – uit dat heidense gezin – het verschil tussen haar ouderlijk huis en dat christelijke huishouden weergaf. Ze zij: ‘Bij ons hing er aan de voordeurknop meer liefde dan bij hun (dat christelijke gezin) in het hele huis.’

  Ik wens u nog een fijne dag.

  Michaël

  p.s. Heeft u de filmpjes gezien waarvan Esther (20/10/2020 4:23 pm) een link gaf ? Ik vond het een mooie uitleg en eye opener. Vooral het eerste filmpje.

 29. @ Esther 20/10/2020 om 4:23 pm

  Hoi Esther,

  Mijn hartelijke dank voor de twee filmpjes. Daarmee sla je de spijker op zijn kop over hetgeen ik bedoelde tegen – Jezus Overwinner – over die gedoopte vrouw die uit een heidens gezin kwam en hoe zij werd behandeld door dat ‘van geboorte af aan zijnde’ christelijke gezin.

  Als iemand mij vraagt of ik een geloof heb, zeg ik ja: Ik ben christen. Maar zoals het uitgelegd wordt in de eerste filmpje vind ik prachtig. Ik wist niet dat christen eerst een scheldwoord was, ik weet wel dat het heden ten dage nog steeds als scheldwoord wordt gebruikt zoals: christenhonden en christengekkies. Wat ik zelf ‘op zich’ dan wel weer als een compliment beschouw. Denkende, ik hoor gelukkig niet bij jullie. En dat geldt dus ook voor sommige christenen. En dat is precies wat Andy Stanley aanhaalde in het filmpje. Geweldig.

  (Johannes 13:34-35, HSV)
  ”Een nieuw gebod geef Ik u, namelijk dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u liefgehad heb,
  moet u ook elkaar liefhebben. Hierdoor zullen allen inzien dat u Mijn discipelen bent:
  als u liefde onder elkaar hebt.”

  Ook het tweede filmpje vond ik zeer herkenbaar. Nogmaals mijn dank voor de links en voor de vreugde die ik daardoor voel. Het maakt mijn dag.

  Ik wens u allen Gods zegen en Zijn liefde.

  PowerHug, Michaël

 30. @ Esther: 4:23 pm. Bedankt voor het filmpje, ik ben er van onder de indruk. In mijn optiek, is de relatie met de Here Jezus, daarom zo belangrijk. Het gaat niet om religie, wetten en regeltjes, maar om relatie met de levende Here Jezus, en zijn LIEFDE ontvangen en uitdragen. Ja, dat lijkt mij ook waarlijk discipel-schap, maar ook ik moet er nog veel van leren.

 31. @Esther, mooi en duidelijk filmpje. Ook confronterend, want jezelf christen noemen is natuurlijk gemakkelijk. Jezelf discipel noemen is andere koek en confronteert je met de vraag hoe goed je Jezus kent ook ook daadwerkelijk een volger van hem bent.

 32. @ Wachter 20/10/2020 om 8:44 am

  Hallo Wachter, ik ben blij dat ‘De Kananese vrouw ‘ u ook goed deed.

  Ja, ‘De HEERE is mijn Herder’, is inderdaad een hele rustgevende tekst, net zoals Psalm 91 weer zo bemoedigend is. Ik kan me goed voorstellen dat als u uzelf niet lekker voelt of pijn heeft, dat u in deze teksten dan steun kunt vinden.

  Daar wil ik graag de volgende tekst nog aan toevoegen, voor u en ons allemaal:
  2 Korinthiërs 12 vers 9-10

  ‘’En Hij heeft tot mij gezegd: Mijn genade is u genoeg;
  want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht.
  Zo zal ik dan veel liever roemen in mijn zwakheden,
  opdat de kracht van Christus in mij wone.

  Daarom heb ik een welbehagen in zwakheden, in smaadheden, in noden, in vervolgingen, in benauwdheden, om Christus’ wil; want als ik zwak ben, dan ben ik machtig.’’

  Beste Wachter, ik wens u het allerbeste, ook met uw gezondheid. En natuurlijk Gods zegen.

  Met een hartelijke groet, Michaël

 33. Hallo allemaal…

  Een filmpje van plm. 30 min. Eerste deel.
  Het verschil tussen christen en discipel. https://www.youtube.com/watch?v=hihcrQSziD0

  Hier het tweede deel… https://www.youtube.com/watch?v=N7txv4Y-AFk

  De beide filmpjes kunnen ook goed apart te bekijken.
  Het heeft mij wel een heel ander inzicht gegeven… iets waar ik al langer mee worstelde.
  Geen enge dingen… anders had ik het niet geplaatst.

  Veel plezier, dat jullie er ook door bemoedigd worden.

  Hartelijke groeten, Esther.

 34. Gerrit,

  U suggereert dat God geen vrouw is maar een man. Dat is onjuist. Het boek Genesis maakt duidelijk dat God mannelijk én vrouwelijk is. Zo staat er in Genesis 1:1 Bereshit bara Elohim . . . (“In een begin schiep God . . .”), waarbij bara (schiep) een mannelijke uitgang heeft.
  In Gen. 1:2 staat er […] Ruach Elohim merachefet al-pnei hamayim (“Gods Geest zweefde over de wateren”). Het woord merachefet (zweefde) heeft hier een vrouwelijke uitgang.
  Bovenstaande zien we ook terug bij de schepping van de mens (Gen. 1:27): “En God schiep den mens naar Zijn beeld; naar het beeld Gods schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.” In menig Bijbel staat er “man en vrouw schiep Hij hen”, maar dat is onjuist vertaald.

 35. @ Michaël

  Nogmaals je weet nooit met wie je te maken hebt, achter de namen, gelukkig heeft God mij wel een goed gevoel gegeven. Het mooie is dat de duivel zichzelf vaak verraad zonder dat hij het in de gaten heeft.

  Weet je dat Jezus tegen Petrus zei, de duivel spreekt door je heen, ga weg satan, jij bent niet gericht op wat God wil, maar op wat de mensen willen.

  Ik heb dit eens tegen iemand gezegd, terwijl ik zwaar gedoctrineerd werd, toen struikelde haar tong, dat was voor mij het antwoord op mijn juiste gevoel, begrijp je wat ik bedoel.

  Job stond op,
  hij scheurde zijn mantel af,
  hij schoor zijn hoofd kaal,
  hij viel op de aarde,
  hij boog voor over, en zei,
  naakt werd ik uit de moederschoot geboren,
  naakt zal ik daarnaar terugkeren,
  JHWH heeft gegeven,
  JHWH heeft genomen,
  En zijn naam JHWH is gezegend.

  Ze zitten bij je aan tafel, en verzinnen alweer de volgende streek, maar geeft niet, kijk wat JAOUZIE kan doen he, waar het hart van vol is, loopt de mond van over.
  Ze lachen om iets wat ze niet kennen, maar ze zullen de straf niet ontlopen.

  Hier wil ik het bij laten, ik heb mijn vijanden vergeven, zij mij niet anders zouden het geen vijanden zijn.

  Ik kan u nog wel uit eigen ervaring een verhaal vertellen over een heidense vrouw, wat dus niet in de Bijbel staat, maar waar ik het volgende van leerde: Dat niet alle heidenen slecht zijn, maar ook dat niet alle christenen goed zijn. Zelf nadat die heidense vrouw haarzelf had laten dopen, bleven de christenen haar treiteren, haar leven lang. Terwijl het gedrag van die vrouw juist wel als christelijk kon worden omschreven, en dat van die christenen juist niet. Misschien dat ik dat de volgende keer zal opschrijven.

  U schrijft dat niet alle heidenen slecht zijn, als een heiden zich heeft bekeerd is dat geen heiden meer, want Jezus heeft je daarvan bevrijd, maar ook niet alle christenen goed zijn, klopt naar mijn inziens niet, er bestaan naar mijn idee geen slechte christenen, als ze leven en handelen naar wat Jezus en God zegt, anders zijn het geen echte christenen maar valse.

  Shem my al Kol Shems

 36. Wie de waarheid spreekt, blijft overeind, maar trouweloze mensen gaan ten onder aan hun eigen kwaad.

  Inderdaad niet iedereen die Here tegen Mij zeggen , zei Jezus, komen in het hemelse Koninkrijk.

  Alles is in Gods zijn hand.

  Gezegende dag allemaal !!

 37. @Michaël: 6:06 pm, op 19/10. Bedankt voor deze reactie Michaël. Inderdaad hoe groot was het geloof van deze vrouw, die uit geloof zei: ” maar Heeer, de hondjes eten toch ook van de kruimels die van de tafel vallen”. En weet U Michaël, vaak als ik me , niet lekker voel, zeg ik: “Hemelse Vader, maak niet uit mijn gevoel of pijn, maar dat ik geborgen ben bij U”. En dan zijn Psalm 23 en 91 bemoedigend voor mij, vooral in deze wereld die zo ingewikkeld en ongrijpbaar is.

 38. Andrew Wommack’s reactie op COVID_19. Een Bijbels antwoord op de Corona ( hoax)
  ( Persoonlijk heeft Andrew 0% ANGST)
  Zeer de moeite waard Bijbel studie over angst en covid 19
  Nederlands ondertiteld 37 minuten

  https://www.youtube.com/watch?v=bNaBPGpd-8w

  Jamie en ik (Andrew) zijn persoonlijk niet in paniek over de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19). We hebben Gods beloften dat Hij ons zal beschermen, en dat is goed genoeg voor ons. Maar het gaat niet alleen om ons.

  Als jij zelf of iemand die je kent ziek is geworden van het virus, is onze hulplijn op maandag t/m donderdag tussen 10.00 u en 12.00 u geopend en zijn we beschikbaar om met je te bidden en de genezende kracht van de Heer te zien stromen. We hoeven niet te vrezen voor de pest die in de duisternis loopt. Geen kwaad zal ons overkomen en geen plaag kan dichtbij onze woning komen (Psalm 91:6, 10). We willen graag in geloof overeenstemmen met u en we geloven dat deze bescherming geldt voor u en uw hele gezin.

  Paulus vertelde Timotheüs in 2 Timotheüs 1:7 – ‘God heeft ons niet een geest van angst gegeven, maar van kracht en liefde en van een gezond verstand.’ Dat is onze positie en wij geloven dat dit ook voor u geldt.

  Als je wilt bidden, bel dan onze hulplijn op 035 533 88 75. Buiten die tijden kun je een voicemail-bericht inspreken. Je wordt zo snel mogelijk teruggebeld. Of mail naar info.nl@awmcharis.com. Dan bellen of mailen we je terug.

  Over Andrew Wommack
  De bediening van Andrew Wommack- hij is meer dan dertig jaar schrijver en Bijbelleraar. Hij bereikt miljoen mensen over de hele wereld door de dagelijkse Gospel Truth uitzendingen en de Charis Bible College die gevestigd zijn in diverse landen.

  Voor meer informatie van Andrew bezoek onze website: http://www.andrewwommack.nl.

 39. Hallo Nieuw Begin…
  Dank je voor je woorden hoor.
  En het is zeker waar…Rom. 12 : 6, de onderscheiding van de verschillende gaven.

  Ik zie het nog niet als een ‘nieuw geloof’, als men de Hebreeuwse Bijbel leest of uit leert.
  Ik persoonlijk heb ook al de nodige geweldige dingen uit de Bijbel geleerd van Joodse broeders, waar ik heel dankbaar voor ben.
  En de hele Bijbel hoort bij elkaar.
  Ik zie altijd het oude verbond de profetie en het nieuwe verbond de vervulling.
  En zo wordt het één pasklaar geheel. Zo geweldig.

  Gelukkig leren we steeds weer iets erbij, Gods Woord is zo onnoemelijk rijk.

  Nieuw Begin, Gods zegen met het lezen en leren uit de Hebreeuwse Bijbel.
  Ben ook wel blij dat je “”het oorspronkelijke geloof”, zoals je zelf al zegt, vasthoud.
  Ik was misschien een beetje bang… juist omdat sommige mensen er in verdwalen en hun ogen niet meer op de belangrijkste Persoon gericht hebben.
  Soms breng ik het wel eens een beetje beroerd.

  Want HIJ is toch de kern van alles, de hele Bijbel door….de gestorven en opgewekte Heere Jezus Christus, Koning der koningen en Heere der heren.
  Het Lam Gods. HIJ is werkelijk alles.

  Lieve broeder, Vaders zegen, liefde en sterkte om je heen.
  En voor jullie allemaal….
  En lieve groet van mij, Esther.

 40. De betekenis van de naam Ghetsemane:
  Door: Jonathan Lipnick. van IsraelBiblicalStudies.com
  De Bijbel staat vol met duizenden plaatsnamen: steden, dorpen en plaatsen in het hele land Israël. Normaal gesproken passeren we deze vreemde geografische labels zonder er al te veel over na te denken. Maar de vreemde namen in de Bijbel hebben een diepe en belangrijke betekenis in het originele Hebreeuws van de Bijbel. Heb je ooit lang nagedacht over de naam de hof van Gethsemane, waar Jezus de avond voor zijn kruisiging werd gearresteerd?
  Lees verder dan de naam
  U heeft waarschijnlijk de naam Gethsemane gehoord, maar wist u dat het eigenlijk iets betekent? Gethsemane komt van de Hebreeuwse woorden gat- גת (“pers”) en shemanim שמנים- (“oliën”). Aan de voet van de Olijfberg was een tuin waar de boeren van Jeruzalem hun geoogste olijven brachten om tot olie te worden geperst.
  De naam Getsemane is belangrijk omdat het de essentie van Jezus ‘lijden ten tijde van zijn arrestatie onderstreept. Als een olijf in een pers, werd Jezus ‘leven uit hem geperst. De Schrift zegt: “terwijl hij in doodsangst was, bad hij vuriger: en zijn zweet was als het ware grote druppels bloed die op de grond vielen” (Lucas 22:44).

 41. In Daniël 7 lezen wij onder andere:

  9 Ik keek toe totdat er tronen werden geplaatst, en de Oude van dagen Zich neerzette. Zijn gewaad was wit als de sneeuw en het haar van Zijn hoofd als zuivere wol. Zijn troon bestond uit vuurvlammen en de wielen ervan waren laaiend vuur.

  10 Een rivier van vuur stroomde en ging voor Zijn aangezicht uit. Duizendmaal duizenden dienden Hem en tienduizendmaal tienduizenden stonden voor Zijn aangezicht. Het gerechtshof hield zitting en de boeken werden geopend.

  De profeet Daniël die zelf wat rijken heeft meegemaakt, zag ook de komende tijden, ja zelfs tot in onze tijd toe! Daniël moest de boekrol met de woorden afsluiten en het boek verzegelen tot aan het eind van het einde. Bovenstaande passage is een beschrijving van God.

  In Daniël 12 zien we een passage staan:

  5 En ik, Daniël, zag, en zie, er stonden twee anderen, de één hier op de oever van de rivier, en de ander aan de overkant op de oever van de rivier.

  6 De één zei tegen de Man de Man gekleed in linnen, Die Zich boven het water van de rivier bevond: Hoelang duurt het nog voordat er een einde komt aan deze wonderlijke dingen?

  7 Toen hoorde ik de Man gekleed in linnen, Die Zich boven het water van de rivier bevond, en Hij hief Zijn rechter- en Zijn linkerhand op naar de hemel en zwoer bij Hem Die eeuwig leeft: Na een vastgestelde tijd, vastgestelde tijden en een helft, wanneer Hij er een einde aan gemaakt zal hebben om de macht van het heilige volk stuk te slaan, zal er aan al deze dingen een einde komen.

  8 Ik echter, ik hoorde het wel, maar ik begreep het niet. En ik zei: Mijn Heere, wat zal het einde hiervan zijn?

  9 Toen zei Hij: Ga heen, Daniël, want deze woorden blijven geheim en verzegeld tot de tijd van het einde.

  De Man gekleed in linnen, Die Zich boven het water van de rivier bevond is Jezus. We zien dat Daniël zicht had op God en Jezus. En ik geloof tot op onze tijd en verder toe.We zien in Openbaringen dat Johannes als het verder gaat met de boekrol.

  En te midden van de zeven kandelaren zag ik Iemand Die op de Zoon des mensen leek, gekleed in een gewaad tot op de voeten, en op de borst omgord met een gouden gordel;

  14 en Zijn hoofd en haar waren wit, als witte wol, als sneeuw, en Zijn ogen waren als een vuurvlam, 15 en Zijn voeten waren als blinkend koper, gloeiend gemaakt in een oven, en Zijn stem klonk als het geluid van vele wateren. 16 En Hij had zeven sterren in Zijn rechterhand en uit Zijn mond kwam een tweesnijdend scherp zwaard; en Zijn gezicht was zoals de zon schijnt in haar kracht. 17 En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: Wees niet bevreesd, ben de Eerste en de Laatste, 18 en de Levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid. Amen.

  Zijn we het zicht kwijtgeraakt op God en Gods plan, lijken er dingen gedoofd, troebel, verwarrend en eigenlijk ook wel lastig en moeilijk? Dan wil ik jullie bemoedigen met “ Zijn ogen waren als een vuurvlam”. Hij doet het vuur in ons weer oplaaien. Hij is de bron. De Vredevorst. Als het vuur weer aanwakkert, dan gaat het ook waaien. En we kunnen onze dorst lessen bij de Vredevorst.

  Ook komt God in Openbaringen 4 voor: Heilig, heilig, heilig is de Heere God, de Almachtige, Die was, Die is, en Die komt!

 42. Vaak hoor je in kerken en gemeenten onder andere het bidden voor de overheid. Natuurlijk is dit goed en daar doe ik niets aan af.

  Sinds 8 jaar paars is onze rechterlijke macht oververtegenwoordigd door rechters van de politieke gezindte D’66. Veeleer zou een rechterlijke macht meer vertegenwoordigd worden door andere rechters van andere partijen.

  Veeleer is het mogelijk meer te bidden voor onze rechterlijke macht. God is bij machte om ook hun te overtuigen van misstanden, de overtrokken regels, de grondwet etc. etc. etc.

  Wellicht om dit eens te delen naar andere gelovigen, kerken, gemeenten!

  Spyfromthesky

 43. @ Jezus Overwinnaar 16/10/2020 om 9:50 pm

  (Ik was gisteren op een verjaardag, vandaar vandaag pas mijn reactie)

  Ik ben het met u eens: – Jezus Overwinnaar – kan heel goed passen bij een kleine maar toch krachtige en moedige vrouw.

  Ik zou niet zo gauw weten welke heidense vrouw u bedoeld, maar misschien bedoelde u
  De Kananese vrouw (Mattheüs 15:21-28, HSV)

  ‘’En Jezus ging vandaar weg en vertrok naar het gebied van Tyrus en Sidon. En zie, een Kananese vrouw, die uit dat gebied kwam, riep naar Hem: Heere, Zoon van David, ontferm U over mij! Mijn dochter is ernstig door een demon bezeten. Maar Hij antwoordde haar met geen woord. En Zijn discipelen kwamen naar Hem toe en vroegen Hem: Stuur haar weg, want zij roept ons na. Hij antwoordde en zei: Ik ben alleen maar gezonden naar de verloren schapen van het huis van Israël. Maar zij kwam dichterbij, knielde voor Hem neer en zei: Heere, help mij! Hij antwoordde echter en zei: Het is niet behoorlijk het brood van de kinderen te nemen en naar de hondjes te werpen. Zij zei: Ja, Heere, maar de hondjes eten ook van de kruimels die er vallen van de tafel van hun bezitter. Toen antwoordde Jezus en zei tegen haar: O vrouw, groot is uw geloof; het zal gebeuren zoals u wilt. En haar dochter was vanaf dat moment gezond.’’

  Ik kan u nog wel uit eigen ervaring een verhaal vertellen over een heidense vrouw, wat dus niet in de Bijbel staat, maar waar ik het volgende van leerde: Dat niet alle heidenen slecht zijn, maar ook dat niet alle christenen goed zijn. Zelf nadat die heidense vrouw haarzelf had laten dopen, bleven de christenen haar treiteren, haar leven lang. Terwijl het gedrag van die vrouw juist wel als christelijk kon worden omschreven, en dat van die christenen juist niet. Misschien dat ik dat de volgende keer zal opschrijven.

  (Galaten 3:26-29, HSV)
  ‘’Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus. Want u allen die in Christus gedoopt bent, hebt zich met Christus bekleed. Daarbij is het niet van belang dat men Jood is of Griek; daarbij is het niet van belang dat men slaaf is of vrije; daarbij is het niet van belang dat men man is of vrouw; want allen bent u één in Christus Jezus. En als u van Christus bent, dan bent u Abrahams nageslacht en overeenkomstig de belofte erfgenamen.’’

  De liefde zal nooit vergaan (1 Korinthiërs 13:8)
  Ik denk dat 1 Korinthiërs 13 voor velen een favoriete tekst is. Ik vind het heel mooi, ook het begin ervan, brengt mij tekens weer in beroering. Wel mooi dat u iets vergelijkbaars gewoon vanuit uzelf schrijft, daar moet toch wel een bepaalde puurheid achter zitten, lijkt mij. Mooi.

  U schreef: ‘’ God heeft in een ieder zijn geest gelegd, vanaf het begin van onze geboorte.’’
  Toen ik zelf klein was zo’n 4, 5 a 6 jaar, wist ik vanuit mijzelf al heel goed wat wel kon en wat niet. Wat goed was en wat fout was. Zonder dat iemand mij dat specifiek verteld had of dat ik een wetboek had gelezen. Ik wist het vanuit mezelf en dat heb ik nog steeds. Het zorgde er toen wel voor dat ik op mijn zesde jaar al aan God bad voor Zijn gerechtigheid! Ik zal dat van nature hebben meegekregen, denk ik. Het zat ‘gelukkig’ altijd al in me, van kleins af aan.

  De Bijbelteksten die u schrijft zijn echt heel erg bemoedigend en blijmoedig. Mijn dank daarvoor. Ik begrijp dat u bepaalde zaken privé wilt houden en ik weet ook dat mensen op de meest vreemde manieren kunnen reageren op bepaalde zaken, waar zijzelf geen getuige van geweest zijn. En zelf al zouden ze het met eigen ogen aanschouwt hebben, dan nog kunnen sommigen soms angstig reageren, zoals ik zelf gemerkt heb. Dus ik snap uw standpunt wel. Geen probleem kleine moedige krachtige vrouw : )

  Ik wens u voor vandaag nog een hele fijne dag en Gods zegen.

  Michaël

  p.s. omdat u in uw andere posting afsloot met: Naqila venismecha veniten LO Kavod
  Had ik speciaal voor u in mijn vorige reactie die link toegevoegd voor Hava Nagila. Ik hoop dat u het mooi vond.

  @ Esther, Bedankt voor je lieve reactie!

 44. @ Esther 18/10/2020 om 5:53 pm

  Romeinen 12: 6 Wij hebben nu gaven, onderscheiden naar de genade, die ons gegeven is: profetie, naar gelang van ons geloof; wie dient, in het dienen;
  wie onderwijst, in het onderwijzen;

  Vermeerdering van kennis , bijvoorbeeld van het ‘ Bijbels Hebreeuwse’ , kan ook juist het inzicht in sommige aspecten van het Christelijke geloof verdiepen en is m.i. beslist niet een ‘nieuw geloof ‘ op zichzelf wat het oorspronkelijke geloof zou verdringen. In tegendeel!
  Bovendien komt de uitleg van Messiaanse Joden die de Messias eren en roemen in hun werk. Want ook in deze zin, van het Bijbels Hebreeuws laten ‘ spreken ‘ , is wat mij betreft het heil uit de (Messiaanse) Joden.
  Er zijn ook mensen die een scheiding aanbrengen tussen het Oude en het Nieuwe Testament maar de Here Jezus zegt Zelf: De Schrift kan niet gebroken worden.
  We hebben God’s verzekering Esther: De Here waakt over Zijn Woord om dat te doen! Prijs de Heer!
  Dank voor je reactie lieve zuster!

 45. Hallo allemaal…

  @ Michaël en ‘Jezus Overwinnaar’, wat toch een fijne en bemoedigend reacties naar elkaar, werd er gewoon blij van.
  Dat is wat we zo brood nodig hebben, gezond geestelijk voedsel.

  @ Muggenzifter, het blijft geweldig, om de Psalmen te lezen. Geniet er zo van.
  Elke week weer. Is als koel water op een dorstige ziel.

  @ Wachter, heerlijk om jou schrijven te lezen… Ik heb ook nog even Prediker gelezen, over dat alles …””dat alles ijdelheid is, en najagen van de wind””.
  De ware echte vreugde en bescherming is alleen bij onze Vader en Jezus onze Heere.
  Er is géén grotere waarheid als bij de Heere te mogen leven met Hem, met mijn/ons vallen en opstaan.

  @ Nieuw Begin, ik weet dat ik soms over komt als dat ik overal commentaar op heb.
  Terwijl ik zo vaak geniet van uw bijdragen en de liederen die u neer zet.
  Ik wil wat u leert in Hebreeuws zeker niet afkraken, maar ik huivert er soms voor.
  Er zijn meerdere mensen die zweren erbij, net of dan pas ons geloof volmaakt wordt, o.i.d.
  En dat benauwd mij heel erg.
  Mijn wankele geloof, waar nog zoveel aan mankeert is alleen volmaakt in het volmaakte offer van Christus Jezus.
  Maar het was zeker niet aan u persoonlijk gericht, terwijl dat wel zo kan overkomen.
  Het zat mij best wel dwars, en daarom reageer ik er nog even op.

  Nog een klein gedichtje, van Theresa V.C. Schaum. Mag vrij gebruikt worden.

  EENHEID
  Wat wij van buiten eenheid noemen, is van binnen dikwijls strijd.
  “t is werk van zwakke mensenhanden en daarom ijdelheid.
  De ware éénheid is te vinden, waar mensen, één voor één,
  zich door ’t geloof verbonden weten
  in Christus, dáár alleen.

  Vaders zegen voor allen, en lieve groet, Esther.

 46. @ Michaël

  Dank u wel broeder voor je gebed.

  Dus u dacht dat er een man achter zat vanwege de krachtige naam. Wel Jezus Overwinnaar kan heel goed passen bij een kleine maar toch krachtige en moedige vrouw!!

  Dat ik psalm 91 in het laatste stuk benadrukt heb met haar of zij dat doe ik bewust, vooral vanwege hetgeen waar ik in zit.

  Over mijn vlieglessen die zijn privé die kan ik niet op deze site verkondigen, omdat het behoorlijk ingrijpend is en veel die het zouden lezen zouden het misschien niet eens geloven. Maar wat ik wel kan zeggen is extern en en zowel intern en generatie……en dat is niet zomaar te verbreken blijkbaar. Maar goed nogmaals bij GOD is niets een verloren zaak. Ik heb wel eens gehoord dat er een verhaal in de bijbel moet zijn van een vrouw die uit een heidens gezin kwam, maar dat GOD haar eruit had gehaald, maar ik weet echt niet welk verhaal en welke vrouw dat is geweest, Ruth is ook een mooi verhaal maar weet wel dat zij dat niet was. Maar wie wel misschien dat u het weet!! Het gekke is dat ik dingen zeg of dan ineens een bepaalde tekst opschrijf en dan blijkt dat dus in de bijbel te staan, zo heeft een zuster van de kerk mij eens op een tekst verwezen van Korinthiërs 13-4 en dat kwam in grote lijnen overéén, althans het komt op hetzelfde neer.

  In een zware storm die mij zoals gewoonlijk trof, begon ik te schrijven.

  In de echte liefde kan men pijn verdragen,
  In de echte liefde heeft men incasseringsvermogen, ook al zijn de pijlen scherp geslepen,
  In de echte liefde heeft men geduld, ook al moet men lang wachten,
  In de echte liefde is men snel de pijn vergeten, die de mensen je aandoen,
  In de echte liefde is er geen bezittingsdrang, niet sexueel en ook niet geestelijk,
  In de echte liefde is er geen jalouzie,
  In de echte liefde is er vergeving.

  God heeft in een ieder zijn geest gelegd, vanaf het begin van onze geboorte, de mensen althans de volwassenen, dus geen kinderen, want die zijn speels en nog niet altijd bewust van wat en hoe het moet of hoort. Een volwassen mens weet heel goed wat slecht of goed is, het geweten spreekt in een mens, stel een voorbeeld als iemand iets uit de winkel steelt, dan weet hij of zij heel goed dat dat niet mag toch!! Als de regering een wanbeleid voert en met list en bedrog, dan zijn zij zich er heel goed bewust van toch!! Als iemand zich bezig houd met satanisme en alles wat daar mee samenhangt of vrijmetselarij, dan is die persoon zich er heel goed bewust van dat het niet goed is toch!! Zo zijn er natuurlijk heel veel vergelijkenissen te geven of wel te bedenken. Maar vele mensen kiezen liever voor het kwade dan het goede.

  God zei tegen Jeremia toen zijn volk afgoden begon te aanbidden,

  In slecht doen zijn ze goed, maar in goed doen zijn ze slecht, herken je HIERIN iets!!

  Iemand uit het verleden sprak wel eens over een boemerang, het kan ook een andere wending gaan krijgen, of dat ik het uiteindelijk overleef of niet, zowel bij leven en dood, het zal deze mensen niet gelukkiger maken, ook al zitten deze mensen in die waan dat ze de macht over iets hebben. Uiteindelijk is Jezus toch degene die over alles heerst, Koning over alle Koningen, Heerser over alle heersers.

  Kijk maar naar het kabinet hoeveel ellende ze over zich heen gaan krijgen, Dhr Rutte die liegt, een koning die voorbeeldfunctie heeft, maar het niet doet, een minister van defensie die zich niet aan de regels houd, Nederland is geen mooi land meer, het beleid wat er gevoerd wordt richt het te gronde en ze zaaien haat en agressie onder de bevolking, je ziet het nu allemaal gebeuren. In een eerder schrijven had ik gezegd dat ze Boa’s en Boswachters en O.V ook moeten gaan bewapenen, het gekke is dat doen ze niet. Wat als één van deze mensen die dit soort werk doen, het niet meer kan na vertellen, verschrikkelijk ik moet er niet aan denken, zeker als zo’n man of vrouw een gezin thuis heeft.
  Maar goed dat is politiek, ik wil er alleen mee aangeven, als men goed doet zal dat door GOD worden beloond, maar wie dat niet doet kan ook van GOD met de ROE krijgen!

  In Mattheüs 12-6 staat.

  Maar Ik zeg u hier staat iemand die meer is dan de tempel! Er is geschreven dat Ik wil dat u met andere mensen meeleeft, het gaat Mij niet om uw offers! Als u begreep wat daar mee bedoeld werd dan zou u geen onschuldige mensen hebben veroordeeld. Ik de Mensenzoon beslis wat er op de sabbat wel en niet mag. Want Jezus genas iemand van een verschrompelde hand, en die Farizeeën vroegen, mag men iemand genezen op de sabbat. Zij hoopten dat Hij ja zou zeggen, zodat ze Hem aan konden klagen.

  Maar Jezus antwoorde: Als u een schaap zou hebben en het in de put zou vallen, zou u het dan ook niet vast pakken en het eruit halen! —– maximaal 3 woorden in hoofdletters, deel verwijderd. Mod.

  Ik wens je een gezegende avond toe, en weltrusten.

 47. @ Jezus Overwinner

  p.s.

  Ik wens u uiteraard ook: Gods bescherming. Was ik vergeten toe te voegen. Mijn Excuus.

  Gods Wil, zal u nooit Dáár brengen, waar Zijn Gratie, U niet zal Beschermen.

  ;-{>

 48. @ Jezus Overwinner 16/10/2020 om 9:50 pm

  Hallo zuster, als ik uw schrijven tenminste goed begrepen heb.

  Ik moet zeggen dat ik nogal onder de indruk ben van hetgeen u schreef. En dan ook met name uw vertrouwen in God, in het Gebed , en in uw mede gelovigen die in Christus Jezus zijn. Ik hoop dat u vanmorgen wakker werd met een gelukkig hart. *

  U had de laatste regels van Psalm 91 (prachtige Psalm overigens) in een vrouwelijke vorm gezet, en in een andere posting schreef u: ‘kleine vrouw’. In eerste instantie ging ik er van uit dat u een man was vanwege uw krachtige nickname – Jezus Overwinnaar – Maar u gaf zelf al aan: ‘’achter een plaatje weet je namelijk nooit wie er achter schuilt.’’

  Ik vind het makkelijker om te bidden als ik weet of het voor haar of voor hem is. Ik heb vannacht voor ‘haar’ gekozen in mijn gebed en er voor de zekerheid er ook Jezus Overwinnaar aan toegevoegd. God weet dat ik u bedoelde.

  Ja,een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand. (Jacobus 5:16)

  De afgelopen 10 jaar had ik al gemerkt dat een wens van mij voor een ander al heel krachtig kan zijn. Het geheim is: Dat het oprecht gemeend moet zijn, Met alle liefde die ik in mij heb, In volle overtuiging, Speciaal voor die ander. Zonder dat daar ook maar één greintje eigenbelang of zelfzucht in zit. En die wensen voor die ander zijn uitgekomen. Dus ben ik er van overtuigd dat mijn Gebed van vannacht aan God, waarin ik mijn wensen voor u kenbaar gemaakt heb, ook zijn werk zal doen. En het klinkt misschien raar, maar in mijn gebed heb ik meteen het leger van God verzocht om u te beschermen tegen al het kwaad in deze wereld, in welke vorm dan ook.

  Dat brengt mij op het volgende: U schreef over uw ‘vlieglessen’. Mijn vraag aan u is: ‘’Hoe gaat dat dan in zijn werk? Heeft u daar zelf invloed op of overkomt het u ineens?’’ Wel mooi en fijn om te horen ook, dat u gewoon weer veilig – zonder gebroken botten – neerkomt. Ik weet, (als geen ander) dat bij God echt alles mogelijk is. Ook voor degenen die geloven is alles mogelijk zei Jezus. Ik ben benieuwd naar uw ervaring.

  In de veronderstelling dat u een vrouw bent, heb ik speciaal voor u voor deze versie gekozen. Met een weemoedig begin, wat ik in dit geval wel passend vond. Met Engelse en Perzische tekst. HAVA NAGILA https://www.youtube.com/watch?v=OeOHRhcTZZ0

  Hava nagila – Laat ons gelukkig zijn
  venis’mecha – Laat ons vrolijk zijn
  Hava neranena – Laat ons zingen
  Uru achim – Word wakker broeders *
  B’lev sameach – Met een gelukkig hart *

  Beste Jezus Overwinnaar: Ik wens u Gods genade, zegen, liefde, rust en vrede.
  En een heel fijn weekend. Met een hartelijke groet, Michaël

  p.s. De ware Wijnstok en de ranken uit (Johannes 15) is inderdaad ook een hele mooie tekst en ook zo’n perfecte vergelijking. Bedankt voor uw citaat daaruit, dat deed me goed.

 49. @ Wlly
  …..Jezus zei: pas op dat je niet naakt bevonden wordt…uit de Thalmoed. Ik ken het verhaal dat Jesus een buiten echtelijk kind zou zijn van ene Mirja. Maar er liepen toen legio’s Mirja in Israël rond. Alleen al onder het kruis stonden er al drie: Moeder, Magdalena en de 15 jaar oudere zus van moeder Maria. Verder ken ik uit de Thalmoed niets

 50. @Gerrit,

  Je schrijft enkel wat vragen en vervolgens stel je jezelf een conclusie. Aan al je vragen kan ik al zien dat je de Bijbel niet kent, want anders had je de antwoorden al gehad. Daarom mijn vraag aan jou: waar baseer je je conclusie op?

  Ik en ongetwijfeld meerdere schrijvers hier willen best bepaalde vragen naar de mate van onze kennis beantwoorden, maar ik weet niet in hoeverre jij serieus geïnteresseerd bent.

 51. @Willy

  Post verwijderd.

  Beste Vlokje, het is u al eerder gezegd dat uw bedenksels niet passen op het Geloofsforum en zijn er recentelijk weer klachten over uw postings geweest door forum gasten.
  Mod.

 52. Waarom is God geen vrouw
  Waarom is Jesus geen vrouw
  Waarom is Mohammed geen vrouw
  Waarom is Allah geen vrouw
  Waarom is de Paus geen vrouw
  Wie heeft de bijbel/koran geschreven man of vrouw
  Waarom zijn de katholieke kindermisbruikers mannen
  Waarom is het geloof vaak de oorzaak van vele oorlogen en terrorisme
  Mijn conclusie is dat het geloof is bedacht door mannen vanwege de macht wat is jouw conclusie

 53. @ Eelke en vlokje: Wat de tempelwacht betreft dat is een historisch gegeven dat ook in de Talmoed staat, en door de archeologie en historisch is bewezen. Jezus sprak altijd de taal van het volk, zijn gedachten, zijn spreken en leefwereld waren Joods van opvatting, de Joden begrepen Jezus woorden over: de dief in de nacht, want dat was de tempelcommandant die altijd vooral tijdens de nacht onverwachts controle deel, en vlokje je hebt meer dan gelijk, het bruiloft feest daar zijn we op uitgenodigd, zitten aan een rijke tafel en genieten is inderdaad typisch Joods en jezus zal dit dan ook gebruiken.

 54. @ Willy

  ….Jezus gaat alleen verder over hoe het verder gaat, niet over dag en uur, dat blijft bij de Vader……
  Hoe kom je daarbij? Misschien vond Hij het niet nodig om dat te vertellen om ons niet teveel op stang te drijven. Ik zou het bv erg ongezellig vinden als ik dag en uur van bv. mijn overlijden zou weten. Denk aan de gevolgen! Christus komt eerst terug om diegene die in het boek des levens staan mee te nemen en vervolgens komt Hij terug met het zwaard.
  Het verhaal over de Tempelwacht ken ik niet. Kun je mij meer vertellen?

 55. @ Michaël

  Het is een mooi gedeelte van Johannes, dat gaat over de wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer.

  Wat ook een mooi citaat is uit dat gedeelte is, wie één met Mij blijven en mijn woorden niet vergeten, kunnen alles krijgen wat ze willen, en het zal gebeuren. Wie veel vrucht voortbrengen, bewijzen hiermee mijn leerlingen te zijn, en zullen de mensen zien hoe glorierijk mijn Vader is.

  De storm is zeker nog niet voorbij, toch blijf ik mij vast houden aan het goede, en vertrouwen houden op de echte Jezus die mij hiervan verlost, het zou een Godswonder zijn, dat zeer zeker, dan kan ik met recht zeggen en een getuigenis zijn voor velen, maar dat is aan God, we weten soms Gods opzet niet te begrijpen. Ik weet wel dat ik gratis vlieglessen krijg in mijn huis, dus ik hoef niet in opleiding bij de KLM, dus dan weet je hoe het er voor staat, Toch vrees ik niet, omdat ik weet dat Jezus mij beschermt. Maar leuk is anders natuurlijk, alhoewel ik het ook met een lach kan nemen tegenwoordig, zoals Jezus dat ook wel deed. Het gekke is van het verhaal dat als ik de lucht in ga altijd weer goed op mijn benen terecht kom zonder ook maar iets te breken, dus daarom kan ik met een oprecht hart zeggen dat de ware God van Israël met mij moet zijn, dat kan niet anders.

  Psalm 91 is ook zo mooi!

  Ik schuil bij de Allerhoogste, want dan kan ik rustig slapen, de Allerhoogste beschermt mij, hiervan wil ik getuigen, bij Hem ben ik veilig en geborgen, U bent mijn God, U alleen vertrouw ik. U houd de scherpe aanvallen van mijn tegenstanders tegen. Vreselijke ziekten houd U ver van mij. Uw troost is mijn schild, en houd de scherpe aanvallen van mijn tegenstanders tegen. Dus ik hoef niet te vrezen voor de nacht, en ook niet voor de scherpe aanvallen overdag, ook niet voor de pest die rondwaard in de duisternis, want al sneuvelen er 1000 links van u, en 10.000 rechts van u, u zult gered worden u zult het zelf zien. U hebt de HERE als toevluchtsoord gekozen, de Allerhoogste als beschermer, dus tegenslag zult u niet treffen, en vreselijke ziekten zullen ver bij u vandaan blijven, want de straf treft alleen de goddelozen.

  Hij zal zijn engelen bevelen, om voor u te zorgen en een toevluchtsoord te zijn, hij zal ze bevelen dat u niet zal struikelen, zelfs als u een leeuw tegenkomt, of op een adder trapt gebeurd er niets.

  Hij zal haar verlossen, omdat ze van Mij houd, omdat ze mijn naam kent, mijn naam eert, Ik zal haar beschermen, als ze Mij roept zal Ik haar antwoorden, als ze het moeilijk heeft, zal Ik bij haar zijn, Ik zal haar bevrijden, en in ere herstellen, Ik zal haar een lang leven geven, en ze zal mijn GROOTHEID zien.

  Het woord van God is oneindig en mooi en bemoedigend voor een ieder die het zwaar heeft, of juist niet en er veel wijsheid uit haalt. Het beste Boek ter wereld, beter dan de privé of story, wat niet op feiten berust maar op fabels.

  Ik vraag u vriendelijk als u een oprechte christen bent, (achter een plaatje weet je nooit wie er achter schuilt namelijk) bid voor mij en vele anderen die dat doen, want er is zeker een strijd in de hemelse gewesten gaande, hij weet dat hij niet veel tijd meer heeft de satan, dus probeerd hij zijn uiterste best te doen, om mensen bij God vandaan te halen.

  Maar als een goed oprecht mens bid tot GOD heeft dat een geweldige uitwerking, ( Jacobus 5-16)

  Naqila venismecha veniten LO Kavod

 56. @willy schreef:16/10/2020 om 4:12 pm
  Maar zelfs jij weet toch wat Jezus met ons wil ondernemen als Hij terugkeert , de maaltijd houden.
  En tijd en dag van die maaltijd is in de joodse traditie door de eeuwen heen gedragen.
  Da’s een heel belangrijke aanwijzing!

 57. Psalm 119:1-8 (deel 1)
  ‘Welzalig zijn de oprechten van wandel, die in de wet van de HEERE gaan’ vs. 1.

  Oprechte van wandel. Zijn die er onder de mensen?
  Welk mens leeft er die goed doet en niet zondigt?
  Oprechte van wandel zijn zij die in Christus zijn.
  Dat gold voor de gelovigen van het oude verbond.
  Daarom kan van Noach worden gezegd dat hij een rechtvaardig, oprecht man was in zijn geslachten.
  Zo wordt ook Jakob oprecht genoemd.
  En van Job lezen we dat hij oprecht was, vroom en godvrezend en wijkende van het kwaad.
  Zij zijn welgelukzalig.
  Want zij delen in de liefde en in de gemeenschap van God.
  Zij ondervinden in hun harten dat in het houden van Gods geboden grote loon is.
  Zij gaan in de wet des Heren.
  Het is hun lust en liefde om in al de geboden des Heren te wandelen.
  Zeker, zij weten dat er ook die andere wet is, die strijd voert tegen de wet van hun gemoed en hen gevangen neemt onder de wet der zonde.
  Toch is Gods gebod hen lief, meer dan goud, ja meer dan uitgelezen goud.
  Kan het ook van u gezegd worden, dat u oprecht van wandel bent?
  Dan zal dat ook aan de vruchten in uw leven gezien worden.

  Allen een gezegende week toegewenst, groet Muggenzifter

 58. @ vlokje : Bedankt voor deze informatie, maar Jezus gaat alleen verder over hoe het verder gaat, niet over dag en uur, dat blijft bij de Vader. Op een dag zal Jezus wederkomen als een dief in de nacht, en elke Jood wist waarover dat ging, het gaat over een gebeuren in de tempel. er was in de tempel een tempelwacht, die moesten waken over de tempel ook in de nacht, en er was ook een commandant die moest waken dat alles ordelijk verliep, en tijdens de nacht vielen sommige van die wachters in slaap en dan kwam de commandant onverwachts om hen te betrappen, en dan moesten ze van straf naakt naar de kazerne lopen, en als het dan koud was ocharme voor hun pieseloe die zal blauw gezien hebben van de kou, daarom dat ook Jezus zei: pas op dat je niet naakt bevonden wordt, dit verstonden de Joden in Jezus tijd.

 59. Eelke Piers schreef:15/10/2020 om 2:39 pm
  Eelke Je vertelt geen leugen, dank je wel voor je bevestig

  Willy zie opb 1vers 1 dat is wat eelke piers bedoeld
  En na deze openbaring zegt Jezus aan Johannes via een engel
  in Opbaringen 3:3
  Bekeert u, indien gij niet wakker wórdt zal ik komen als een dief

 60. Johannes 14: 27, HSV

  Vrede laat Ik u, Mijn vrede geef Ik u; niet zoals de wereld u geeft, geef Ik die u.
  Laat uw hart niet in beroering raken en niet bevreesd worden.

  ;-{>

 61. Ben tot de conclusie gekomen, dat alles ijdelheid s, zei Prediker (Salomo), en najagen van de wind. Dat brengt mij tot de zekerheid, dat slechts bij de Hemelse Vader, de G’d van Abraham, Isaäc en Jacob, het ware LEVEN is. En wat mag ik dankbaar zijn, dat door het volbrachte werk van Yeshua/Jezus en zijn vergoten bloed, mij de deur naar de Vader geopend heeft. Nu mag ik juichen in de HEERE, en leven uit genade door geloof. Geprezen is onze Here Jezus, tot in alle eeuwigheid.

 62. @ willy schreef:
  14/10/2020 om 3:33 pm
  Toen Jesus op aarde rondliep wist Hij het echt niet wanneer het allemaal zou gebeuren maar na zijn verrijzenis, toen hij weer één werd met zijn Vader, wist Hij het wel en daarom schrijft Johannes in de Openbaring dat Christus deze van God heeft ontvangen en via een engel aan Johannes laat zien.

 63. willy schreef:14/10/2020 om 3:33 pm
  Wat mij de laatste tijd een beetje stoort op het geloofsforum is wanneer komt Jezus terug, 

  Je hoort al een week niet van mij,
  Ik wil graag mijn andere kijk laten horen en misschien dat andere hier voordeel uit kunnen halen.
  Maar als het stoort, dan is het beter stil te zijn
  Ik merk ook dat mijn boodschap niet aankomt, dus ik zal proberen dit onderwerp te laten rusten
  Vlokje

 64. @ Jezus Overwinnaar 14/10/2020 om 8:33 pm

  Dank u voor de aanvulling en uitleg. En ja, ik begrijp wat u daarmee wilt zeggen.

  Ikzelf ben meerdere keren meerdere mensen tegengekomen die mij hartgrondig haten, en tegelijkertijd voelde ik ook hun afgunst en jaloezie. Dat kon ik eerst niet rijmen met elkaar. Want hoe kun je nou jaloers zijn op iemand die je haat? Maar het zal, denk ik, de jaloezie en afgunst geweest zijn die dan die haat in hun oproept. Maar het zou ook gewoon het volgende kunnen zijn, zoals de Heere Jezus al zei:

  ” Als de wereld u haat, weet dat zij Mij eerder dan u gehaat heeft. Als u van de wereld zou zijn, zou de wereld het hare liefhebben, maar omdat u niet van de wereld bent, maar Ik u uit de wereld heb uitverkoren, daarom haat de wereld u. ”
  (Johannes 15:18-19)

  Waarschijnlijk zijn zij daarom zo jaloers… Omdat zij de Geest niet hebben!

  p.s. ” In de wereld zult u verdrukking hebben, maar heb goede moed: Ik heb de wereld overwonnen. ” (Johannes 16:33, HSV)

  Ik wens u sterkte, moed en Gods zegen.

  Hartelijke groet, Michaël

  Vrede zij u allen, die in Christus Jezus bent. Amen.
  (1 Petrus 5:14, HSV)

 65. @ Michaël

  Dank je wel voor de bemoediging!

  Zo, ook deze tekst ken ik uit mijn hoofd, het zijn mooie hoofdstukken, Jacobus, Petrus 1 en 2 ik heb een tijdje geleden het hoofdstuk van de valse leraren en profeten geschreven op deze site, ja, ze staan in mijn geheugen dat is mijn houvast, iedere morgen begin ik daar mee, het woord van God want Hij is de levende God van een ieder.

  Wat ook een mooi stukje is, de grote tegenstander de duivel ( Petrus5)

  Wie zich buigt onder de sterke hand van God, zal Hij oprichten wanneer het daar de tijd voor is, geef al uw zorgen en problemen aan God, Want Hij houd van u en Hij zal voor u zorgen.

  Ondanks dat moet u er op toe zien, uw grote tegenstander de duivel. Hij gaat rond als een brullende leeuw op zoek naar een prooi die hij kan verslinden, sla al zijn aanvallen af, en vertrouw op de Here. Het moet een troost zijn te weten dat alle christenen over de hele wereld hetzelde meemaken.

  God is een en al ontferming, Hij heeft u geroepen om aan dezelfde eeuwige heerlijkheid van christus deel te hebben. Nadat u het een tijd moeilijk hebt gehad, zal God u zelf persoonlijk overeind helpen, en op de plaats laten staan, waar u hoort te staan. Hij zal u zo sterk maken, dat u niet meer hoeft te wankelen. Voor God is alle Macht voor altijd en Eeuwig.

  God heeft ook grenzen, zijn kinderen laat Hij nooit of te nimmer vallen, niemand rooft ze uit de hand van Jezus.

  Hebreeën 11 al deze mensen hebben op God vertrouwt en hebben gekregen wat God beloofd had. Dit stukje pas ik ook vaak toe op mijzelf. We hebben koninkrijken omver gehaald en rechtvaardig geregeerd, zoals God beloofd had. We hebben de muil van de leeuw gesloten, het VUUR had geen vat op ons, en het ZWAARD kon ons niet treffen, en in onze zwakheid hebben we de kracht ontvangen, en moest de vijand op afstand blazen.

  Gelukkig heb ik een groot incaseringsvermogen, en jalouzie, ik weet niet wat dat is, dat staat niet in mijn hersens gegrift, gelukkig maar. Ze vinden van allerlei medicijnen uit voor geestelijke ziekten, ze zouden eens een pil moeten ontwikkelen voor dodelijke jalouzie, want dat is een ernstig probleem, zeker voor de persoon in kwestie vaak zijn het toch mensen die onzeker zijn over iets, een tekortkoming hebben, een gebrek aan zuivere mensenkennis, en koste wat het kost een ander kapot willen maken, omdat ze niet kunnen krijgen wat ze willen. Ik zie dit soort mensen zo, het zijn net baby’s of kleine kinderen, want als ze hun zin niet krijgen, gaan ze vaak zolang door met zeuren, dat de ouders hun kind dan maar hun zin geven. Maar gelukkig zijn er ook ouders die dat niet doen. Ook al krijgen die ouders dan van alles naar hun hoofd. Begrijp je wat ik hiermee wil zeggen!!!

  Al deze psychische ziekten, komen het meeste doordat de satan zijn intrede heeft kunnen maken in je geest (bolwerken), dus eigelijk pillen helpen vaak ook niet eens, en mensen worden er ook vaak zieker van dan beter, het beste medicijn is een vaccin met het Jezus virus jezelf toedienen, en op die manier proberen het te overwinnen, maar ik begrijp ook dat niet iedereen die kracht of moed bezit en neem het zeker deze mensen niet kwalijk, maar het zou wel het beste zijn.

  Gezegende avond allen.

 66. Wat mij de laatste tijd een beetje stoort op het geloofsforum is wanneer komt Jezus terug, en m’n gatat dan altijd berekeningen en teksten aanvoeren, het heeft weinig zin, de apostelen wilde het ook weten, en wat zei Jezus: het is niet aan u om dag en uur te kennen( Hand 1-8) Toen Jezus op aarde was wist hij het ook niet, of hij wist het en het zei het niet. Niemand kent nog dag of uur, want ook de moslims verwachten hun bevrijder. Het kenmerk van Jezus wederkomst zal zijn, er zal letterlijke duisternis heersen, men zal geen licht kunnen branden, er zal chaos zijn, en de zon zal het licht niet geven. Jezus is eenmaal geboren, eenmaal gekruisigd, eenmaal gestorven, en eenmaal verrezen, hij zal ook eenmaal terugkomen met zijn kernmerken van het kruis zijn stigmata. Vele Joden geloven dat de Messias al geboren is, en aan de Joden zal openbaren, onzin, Jezus is eenmaal geboren en kind geweest, als hij nu komt is het vanuit de hemel met al zijn kenmerken, hij is nog steeds dezelfde jezus, zijn woorden zullen nooit veranderen, de Joden moeten Jezus aanvaarden als hun Messias, dan pas kan de echte vrede doorbreken, door lijden heen.

 67. @ Jezus Overwinnaar 13/10/2020 om 11:44 pm

  Dank u. Ter bemoediging: Rekenschap geven van de hoop

  ” En wie is het die u kwaad zal doen, als u navolgers bent van het goede? Maar als u ook zou moeten lijden vanwege de gerechtigheid, dan bent u zalig. En wees niet bevreesd zoals zij bevreesd zijn, laat u niet in verwarring brengen, maar heilig God, de Heere, in uw hart; en wees altijd bereid tot verantwoording aan ieder die u rekenschap vraagt van de hoop die in u is, met zachtmoedigheid en ontzag. En heb een goed geweten, opdat in datgene waarin zij kwaad van u spreken als van kwaaddoeners, zij beschaamd gemaakt worden die uw goede levenswandel in Christus belasteren. Want het is beter te lijden – als God dat wil – terwijl u goed doet dan terwijl u kwaad doet. ”
  (1Petrus 3:13-17, HSV)

  Gods zegen voor u allen !

 68. @ Michaël

  Ik ken die tekst ik herhaal het met regelmaat, daarom geef ik het aan de Allerhoogste, dus dan bedoel ik de echte God van Israël, De kerken stromen vol met ongewenste entiteiten, en is het moeilijk zeker in deze tijd om nog iets betrouwbaars te vinden. Maar gelukkig hoeft men niet per direct naar een kerk en kan het prima thuis. Degene die de valstrik heeft gezet, en mede degene die hier een rol in hebben gespeeld, zeg ik voor nu, ik hoop dat ze hetgene ermee bereiken wat ze voor ogen hebben. God kent een ieder zijn hart, en ik kan met oprechtheid zeggen, dat ik absoluut geen slecht mens ben, maar juist de rechtvaardige mensen worden vervolg, ook jalouzie is een grote factor, maar dat kan maar van één zijde komen en dat is de satan en zijn trawanten. De ECHTE JEZUS kent geen jalouzie, wrok en haat, en misgunning, verderf, kwaadsprekerij, NEE, alle goede eigenschappen komen van JEZUS, liefde, vreugde, harmonie, lankmoedigheid, vrede, geduld, licht, vrijheid, incaseringsvermogen, zelfs humor, dus laten we hopen, dat de boemerang die mij wordt toegespeeld een andere wending mag gaan krijgen, en dat kan alleen de echte ware God van Israël. Ik kan het ook zo bekijken eigenlijk bestaat deze kukluxklan uit lafaards en ik kan niet zeggen dat dit getuigd van moed, één. kleine vrouw en er is zoveel om te doen, Ze durven wel daarom LAFAARDS heb er geen andere woorden voor, Maar geeft niet ik heb ze vergeven, wat JEZUS zegt ze weten niet wat ze doen.

  Alles wordt gezien daarom dit bewuste schrijven, succes.

  Shem my al kol Shems

 69. Gezegend zijn al die kinderen die op de lagere school de bijbelverhalen hebben gehoord.
  Ze ontvingen al in een vroeg stadium van hun leven belangrijke inzichten over de psyche van mensen. De bijbel is hier uitputtend over.
  Die kinderen leerden al vroeg hoe koningen bekritiseerd werden! Hoe waardevol waren die lessen. Zelfs koning David ontkwam niet aan die kritiek (denk aan de profeet Nathan).
  Scholen met de bijbel (de uiterst correcte benaming, namelijk zeer feitelijk), leerden de kinderen al vroeg hoe machtshebberds verderfelijk konden zijn.
  Misschien vandaar dat overwegend protestantse landen geen probleem hebben met het bekritiseren van de overheden. Waar RK-landen toch vooral geleerd hebben zich te schikken in onderdanige gehoorzaamheid.
  Het marxisme vraagt vooral gehoorzaamheid en vooral ex-Katholieken voelden zich hiertoe aangetrokken.
  Daarentegen was de USA vooral een protestantse natie, die de nadruk legde op het persoonlijke geweten (in Christus) en daarom wars was van top-down sturende overheden.
  Een succesvolle president in de USA was Calvin Coolidge, die zich zo min mogelijk wilde bemoeien met de economische activiteiten van de burgers. Hij werd als ‘lui’ beschouwd, maar zijn ‘luie’ principe was behoorlijk succesvol voor het land.
  Opvallend ook dat op de lijstjes van ‘landen met het beste leefklimaat’, altijd (ex) protestantse landen daar de eerste plaatsen bezetten.
  Een nieuwe orde die voor de hele wereld zou moeten gelden, maakt een einde aan al die schitterende en leerzame variaties.

 70. @ Jezus Overwinnaar 12/10/2020 om 11:20 pm

  Bij het lezen van uw bijdrage over Daniël, en met name deze tekst:
  ”U heeft mijn eigen woorden, doelbewust, tot een valstrik voor mij gemaakt.”

  Moest ik meteen aan deze tekst denken: Mattheüs 18:7

  ‘’Wee de wereld met haar valstrikken. Het is onvermijdelijk dat er mensen ten val worden gebracht, maar wee de mens die de valstrik zet!’’ (NBV)

  ‘’Wee de wereld vanwege al haar struikelblokken, want het is noodzakelijk dat er struikelblokken komen; maar wee die mens door wie zo’n struikelblok er komt!’’ (HSV)

  Gods zegen voor u allen!

 71. Hallo Nieuw Begin…

  Best wel leuke en interessante weetjes.
  Ik zelf zal geen Hebreeuws lezen/leren…
  Mijn hart ligt daar niet.

  Dat Abraham als eerste Israëliet een stukje grond in Kanaän kocht …
  Dan wordt ik meteen moeilijk… Abraham was en is nooit een Israëliet geweest.
  Dat werden zijn nakomelingen.
  Hij was een ras echte Hebreeër.

  En is het zo belangrijk, om te weten waar Adam en Eva misschien liggen begraven??
  Hangt ons heil en Verlossing van al die kennis af???

  Dit zeg ik zeker niet om het af te breken, Nieuw Begin…
  Als u daar plezier aan heeft… maar wees wel voorzichtig.
  Want het geeft ons zéker géén redding zoals alleen dat kan in Christus Jezus.

  Soms ook wel eens gevaarlijk…. ik hoor wel vaker dat het beter is om Hebreeuws te leren.
  Waar is dan Gods Geest?? Die het duidelijk maakt.

  Maar om het te lezen van u, vind ik het wel leuk/interessant om te lezen.
  Maar, lieve broeder… blijf wel voorzichtig, voor u zelf.
  Een dwaalleer… zit vaak in vele en hele kleine hoekjes.
  Ongemerkt wordt je er zo in meegezogen.

  Fijne dag, vaders zegen voor ieder van jullie,
  En lieve groet, Esther.

 72. @Jezus Overwinnaar schreef:
  13/10/2020 om 12:06 am
  Christus komt terug, om ik weet niet hoeveel mensen van de wereld mee te nemen, maar daarna komt Hij terug met het zwaard en ik weet dat Hij dat zal gebruiken.
  Houdt u hieraan vast.

 73. @ Jezus Overwinnaar: 12:06 am, op 12/10. Zo is het. de Here Jezus heeft de Naam, boven alle Namen. En door het aannemen van zijn volbrachte offer aan het kruis, weet ik dat ik behouden ben, en leef nu uit genade door geloof.

 74. Hebreeën 9-27 Houd u hieraan vast.

  Zo zeker dat alle mensen eens zullen sterven, en beoordeeld worden. Zo zeker zal Christus nu Hij éénmaal gestorven is, om de zonden van vele mensen weg te nemen,Nogmaals verschijnen, maar dan niet om de zonden weg te nemen, maar om een ieder te REDDEN, die VERLANGEND naar JEZUS uitziet.

 75. U heeft mijn eigen woorden, doelbewust, tot een valstrik voor mij gemaakt. Maar de liefhebbende God, de God van Daniël, heeft hem uit zijn hand verlost.

  Neem me niet kwalijk liefhebbende gecorrigeerd, ja ik ben ook een mens, en mensen maken ook schrijffouten helaas.

  Hieruit blijkt dat God genadig is.

 76. Ik zat eergisteren de film Daniël te kijken, en ik raak er ook niet op uit gekeken, ik vind dit een geweldige profeet van God. Maar wat mij wel raakte was dat koning Darius de bedrogene, want hij werd misleid door zijn dienaren, door een wet in te stellen, dat als iemand een andere God zou aanbidden, dan die van hem, diegene de leeuwenkuil ingegooid moest worden. De wet was nog geen dag oud zelfs de inkt was nog niet opgedroogd van zijn zegel. En ze hadden Daniël opgepakt omdat hij tegen de ware God van Israël aan het bidden was, dat was ook de hele opzet van het drietal, om Daniël op iets te kunnen pakken waardoor ze van hem af zouden komen.

  Maar het vervelende in die tijd was dat als de koning zijn stempel had gezet, dat de wet niet meer gewijzigd kon worden, en ook dat wisten ze natuurlijk dat addergebroed, waar Jezus meerdere keren over sprak.

  Dus Daniël onderging zijn lot en vertrouwde op God, Darius was behoorlijk aangeslagen omdat hij Daniël hoog in het vaandel had staan. Wel Daniël ging de leeuwenkuil in, en bad tot God, vanuit het diepst van zijn hart. Wie vertrouwt op God lijd geen gebrek, al wordt de rechtvaardige niets bespaard, de ware God van Israël red hem of haar iedere keer weer. U wil ik prijzen ieder dag, U heeft mij uit de klauwen van de leeuwen gered, ze werden als makke lammetjes. Wauw wonderbaarlijk toch als een mens dat mag meemaken, dat God zo aan je zijde staat. Wel nu de volgende morgen ging de koning Darius kijken en tot zijn verbazing was Daniël blijven leven, dus toen hij de kooi uit kwam zij hij tegen de drie dienaren die hem bedrogen hadden, en dat vind ik een heel mooi stuk, ik pas het ook een beetje op mijzelf toe, aangezien ik in storm Jezusina zit met een windkracht van minstens 500 kilometer per uur. En behoorlijk wordt aangevallen, ja ja hij gaat rond als een brullende leeuw op zoek naar een prooi die hij kan verslinden, er is geen woord van gelogen.

  Maar Darius zei dus: Hoeveel moet iemand betalen, als iemand iets van een ander gestolen heeft. Zijn handen misschien!! Want de bestolene was wel de koning, en zijn schat zijn kostbaarste bezit. Volstaat een lagere straf als de dood, zeg het mij nu , ter overweging.

  Waarop die dienaren zeiden: Waarom vertrouwt u op een Hebreeër, en Darius zei, omdat hij mijn grootste schat is. Want Daniël spreekt tot zijn God, en vooal, God spreekt tegen Daniël. U heeft mij niet verteld wat uw doel was. En deze zin raakt mij diep. U heeft mijn eigen woorden, doelbewust, tot een valstrik voor mij gemaakt. Maar de lebende God, de God van Daniël, heeft hem uit mijn hand verlost.

  Wauw, hoe groot is de Allerhoogste wel niet, de God van Israël, de kuil die ze voor hem hadden gegraven, zijn ze uiteindelijk zelf ingevallen, want ze werden in de leeuwenkuil gegooid en ze hadden behoorlijk honger, en er zal weinig van ze over gebleven zijn.

  Ze hadden een net voor mij gespannen, en mijn voeten waren er in verstrikt zei Daniël.

  Hieuit blijkt dat God genadig kan zijn, voor wie Hem liefhebben, en dat God ze zal beschermen, wat ze ook moeten doormaken.

  Gezegende avond allen.

 77. Bijbels Hebreeuws geeft een andere en vaak verrassende kijk op de Bijbel. . Van IsraelBiblicalStudies.com ontvangen het volgende:

  Shalom Lezer(es)

  Het Land van Israël bevat duizenden heilige plaatsen die in de Bijbel worden genoemd, maar misschien is er geen zo oud of zo vereerd als de Grot van de Patriarchen in Hebron. Deze grot, die voor het eerst door Abraham werd gekocht om zijn vrouw Sara te begraven, herbergt de graven van de grootste voorouders van het Joodse volk. Maar bijbels Hebreeuws openbaart een andere naam, met een geheime betekenis …

  De grot van de koppels

  In Genesis hoofdstuk 23, na de dood van zijn vrouw Sara, koopt Abraham een ​​grot in de buurt van de stad Hebron als een ereveld voor de familie. De oorspronkelijke Hebreeuwse naam van deze plaats is de Grot van Machpela (מכפלה), van de Hebreeuwse stam KPL כפל die “dubbel” betekent. Dit komt blijkbaar door de “gekoppelde” begrafenisregeling van de zes patriarchen en matriarchen: Abraham naast Sara. Isaac naast Rebecca. Jacob naast Leah.

  De stad van de vier

  Hoewel het nooit in de Bijbel wordt genoemd, ligt er volgens de rabbijnen nog een stel begraven in deze grot: Adam en Eva, wat het totaal op vier stellen brengt. Misschien is dit de bron van de naam Kiryat Arba (“de stad van de vier”), een van de titels van Hebron in de Bijbel (Genesis 23: 2). Met zoveel beroemde voorouders die hier begraven liggen, is het geen wonder dat deze grot al millennia een cruciaal bedevaartsoord is!

  Ontdek de authenticiteit van de Hebreeuwse Bijbel

  Abrahams aankoop van de Grot van Machpela is een ongelooflijk belangrijke bijbelse gebeurtenis, aangezien het het eerste stuk eigendom in het land Kanaän is dat rechtmatig door een Israëliet wordt verworven. Sluit je aan bij het volk van Israël en ontdek het mystieke begin van de Bijbel. Leer Bijbels Hebreeuws en lees de Geschriften van Israël zoals ze bedoeld waren.

  Dan Livni,
  Bijbels Hebreeuws Leraar
  IsraelBiblicalStudies.com
  Academic Partner The Hebrew University of Jerusalem

 78. “Weest in geen ding bezorgd”, zegt Jezus.
  Nu wil ik hier niet goedkoop met teksten zwaaien. En het is geen gemakkelijke wijsheid.
  Maar deze wijsheid kan ons wel aan het denken zetten. Het is bekend dat ‘angst’ mensen ziek maakt.

 79. Jezus Overwinnaar schreef: 11/10/2020 om 11:05 pm

  Hallo ‘Jezus Overwinnaar’, het doet zo goed om te lezen uw reactie.
  Ook uw laatste zin, “”En dat is de waarheid, zoals Jezus het zegt en niet anders””.
  En daar gaat het om… niet wat wij mensen er graag van willen maken… maar zoals de Heere Jezus heeft gezegd en gesproken.
  Dat alleen is de Waarheid.

  Ook de Psalmen van u Muggenzifter, elke week bemoedigingen om te lezen.
  Helemaal nu, in deze rare tijd.
  Niet ieder kan bij elkaar komen, vele mensen missen de omgang met mede gelovigen in Jezus.
  Wat is het dan fijn om zulke Psalmen te lezen.

  Vaders zegen en sterkte om jullie allen heen, en liefs van mij,
  Esther.

 80. A Chip

  Lees Mattheüs 24 daar staat duidelijk dat jezus zei, pas op! Er zullen mensen zijn die zeggen dat de Christus er al is, maar geloof hun niet. Er zullen vele valse profeten en leraren zijn die u op het verkeerde spoor willen brengen,
  Er zullen mensen zijn die zeggen dat Hij in de woestijn is, trek het u niet aan en ga niet kijken. En andere zullen weer zeggen dat Hij zich verborgen houdt, geloof hun niet.

  Jezus was vaak kort en krachtig niet altijd maar vaak wel.

  En dat is de waarheid, zoals Jezus het zegt en niet anders.

  Shem my al kol Shems

 81. @Willy, bedankt voor je reactie.
  De Willie dat altijd zegt: “Shalom.”
  Ik dacht gelezen te hebben dat hij van Antwerpen is.
  En over Jezus, weet ik heel veel te vertellen.

  We zitten dan wel allemaal op Jezus’ wederkomst te wachten, maar stel dat hij er al is?
  Als collectief bewustzijn, ons bewustzijn?

 82. @ chip: Ik weet niet over welke Willy je het hebt, ik schrijf maar heel sporadisch op het geloofsforum, en mijn onderwerpen zijn dan meer diepzinnig over het wezen van Jezus, wie was hij, en wat was zijn missie. Naar mijn weten heb ik nooit geschreven over Antwerpen, want daar is jezus nog nooit geweest, dus laat eens iets weten over welke Willy je het hebt, en in België is Willy een jongensnaam in Nederland een meisjesnaam en in Engeland rijden ze links en In België rijden alleen de treinen links.

 83. @ Muggenzifter: 7:24 pm. op 10/10. Prachtig zoals U psalm 118, heeft geduid. Dank daarvoor.

 84. Mod: In België heten veel mannen Willy en in Nederland is Willy doorgaans een vrouwen-naam. Mvg. Mod.

  Op dat laatste, reken ik eigenlijk Mod. 😉
  Je kan nooit weten, de ‘ontoevalligheden en spelingen van het lot waar ik het over had…

 85. @Willy, shalom, ik had uit je berichten vernomen dat je van Antwerpen was.
  Ik ben ook van Antwerpen, (Deurne) maar dat is een heel verhaal…
  Geen zin om eens iets te gaan drinken en een babbeltje te doen?

  Ik heb het geluk op een camping te kunnen verblijven deze zomer, ik ben dus niet veel in Deurne geweest, al begrijp ik dat het voor sommigen (zonder tuin) wel een ware hel moet zijn.
  Ik heb geluk, en vooral niet te klagen, maar voor hoelang nog?
  Het lijkt alsof ze voor iedere bevolkingsgroep apart (of willen) komen.

  Laat maar iets weten Willy, ik kom later het geloofsforum eens herlezen.

  Beste groeten.

  In België heten veel mannen Willy en in Nederland is Willy doorgaans een vrouwen-naam. Mvg. Mod.

 86. Psalm 118
  ‘De HEERE is God, Hij heeft ons licht gegeven.
  Bind het feestoffer vast met touwen tot aan de horens van het altaar.
  U bent mijn God, daarom zal ik U loven; mijn God, ik zal U roemen’ vs. 27,28.

  Deze psalm begint en eindigt met de oproep de Heere te loven. Er staat bij waarom: want Hij is goed. Vol vertrouwen in de toekomst wordt gesteld en telkens herhaald: Zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid. De dichter heeft Gods goedheid in eigen leven ervaren.
  Hij is uit benauwdheid verlost en heeft de overwinning behaald op zijn vijanden.
  Verlossing uit tijdelijke aardse moeilijkheden is iets om dankbaar voor te zijn.
  Hoeveel te meer kunnen wij de Heere God danken en loven voor de eeuwige verlossing uit de boze macht van zonde, dood en duivel. Looft de Heere!
  Allen die de Heere vrezen worden opgewekt God wegens Zijn goedertierenheid te prijzen.
  Er wordt een paar maal in het meervoud gesproken: laten wij juichen – wij zegenen U.
  De Heere Jezus heeft ons ‘Abba Vader’ leren zeggen. Iedere verloste maakt deel uit van een groot geheel: de familie van Gods kinderen.
  Het is kostbaar voor het hart van de Vader als zij samenkomen tot gemeenschappelijke aanbidding. Maar ook individueel mag elke christen de Heere iedere dag grootmaken.
  Het is een objectief feit dat de Heere God is, of men het gelooft of niet.
  Voor ieder mens persoonlijk maakt het echter heel veel uit of hij kan zeggen:
  U bent mijn God. Dat beslist over zijn eeuwig lot. In Zijn oneindige goedertierenheid ten opzichte van zondaars, zond God Zijn Zoon tot onze redding.
  De Heere Jezus was de steen die versmaad en verworpen werd.
  Toch werd Hij door Zijn dood en opstanding de hoeksteen van Gods gebouw, de Gemeente.
  Wie in Hem gelooft, zingt: Looft de Heere, Hij is goed … tot in eeuwigheid.

  Allen een gezegende week toegewenst, groet Muggenzifter

 87. Hallo Anna, dank je voor je lieve woorden.
  We leven in woelige tijden.
  De Bijbel kunnen we er echt wel naast leggen, alles komt uit.
  Zie al die teksten maar die je liet zien.

  Maar, ook al wordt het nog moeilijker… we weten wie de echte regie in handen heeft, onze Vader en de Heere Jezus. HIJ alleen is de Overwinnaar.
  Wij staan op overwinningsgrond.

  Ik heb ook de H.S.V. en ben er heel blij mee.

  Anna, Vaders zegen wens ik je toe, en liefs van mij, Esther.

 88. “Niemand weet wanneer die dag en dat moment zullen aanbreken, ook de hemelse engelen en de Zoon niet, alleen de Vader weet het. Dan zullen er twee op het land aan het werk zijn, van wie de een zal worden meegenomen en de ander achtergelaten. Van twee vrouwen die samen aan de molen draaien, zal de ene worden meegenomen en de andere achtergelaten. Wees duswaakzaam, want jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt.” (Matteüs 24:36, 40-42)

 89. Anna: 1:06 pm. Heel mooi beschreven Anna. Verwijst ook naar Jezus rede, over de laatste dagen, conform: Matth: 24 en 25, en Lucas: 21. Gods Zegen voor U en allen op dit Forum.

 90. P.s.
  De teksten die ik aan haal zijn uit de herziene Staten vertaling.
  Mattheus 24:5/24

 91. Esther:
  Mooi wat je schrijft.
  Het gaat om Hem onze Here Jezus Christus. Wat Hij gedaan heeft in Zijn oneindige liefde voor de mensheid, en zijn wereld.
  Zijn bloed / leven gegeven, Hij, Jezus is de zondeloze middelaar geworden tussen ons mensen en Zijn Vader in de hemel. Om onze zonden Gemarteld, gestorven en Begraven en opgestaan. Nu is Hij in de hemel, zichtbaar met Zijn menselijk maar verheerlijkte( opstandings ) lichaam opgevaren naar de Vader. Vanwaar Hij ook wederkomen zal op dezelfde manier en op dezelfde plaats. zie Zach 14!
  Op ZIJN TIJD DIE NIEMAND WEET. Dat is voor ons verborgen dat zegt Jezus duidelijk tegen zijn dicipelen.

  Het gaat om de NOODZAAK dat we hem in ons persoonlijk leven kennen, hem aanbidden, hem onze zonden belijden, hem om vergeving vragen, onze eigen ik ondergeschikt maken aan Hem.
  Bij alles wat we doen, laten zien dat Hij ons leven leid.
  En Esther je hebt helemaal gelijk heel veel mensen weten dit niet en onze opdracht is voor hen te bidden.
  Ik bid met je mee!
  Esther Shalom❗️

  Maar we leven nu anno 2020 en dit is een vreemde tijd de wereld is behoorlijk ontwricht.
  Hoe komt dat toch…..: JEZUS KOMT TERUG NAAR DEZE WERELD.
  Jezus geeft duidelijk tekenen aan die met Zijn wederkomst samenhangen en die we in onze tijd duidelijk herkennen.
  Jezus zegt: Pas op dat niemand u misleid. ( dus houd jezelf vast aan de Bijbel en laat alle andere fabels verre van je lees wat er staat en geloof wat er staat en dan heb je water staat) de Bijbel is geen encyclopedie maar Gods Woord
  ( alles wat God ons te zeggen heeft opdat wij zouden weten wie hij is en wat hij gaat doen )
  Zijn Woord tot alle mensen ook “ de eenvoudigen van geest”

  Jezus zegt : velen zullen komen onder mijn naam en zij zullen velen misleiden. (Boeddha Vishnu Allah occulte praktijken en noem alle diverse goden maar op. Veel dichter bij de Chr. Religie zien we ook zo nu en dan “ mensen “ naar voren treden die dingen die bewijsbaar ( met de Bijbel ) onwaarheden vertellen. Wees gewaarschuwd zegt Jezus. )

  Maar wij moeten dit wel wereld wijd zien.
  Niet alleen beperkt tot Nederland.

  Jezus zegt : het ene volk zal tegen het andere volk opstaan.
  En het ene koninkrijk tegen het ander koninkrijk.

  Dat zien we gebeuren in de EU. Dit is geen eenheid. Volkeren beginnen in te zien dat we ( in Ned door de EU ) onze vrijheid verliezen. Ook in Nederland zelf is grote onrust en onenigheid tussen bevolkings groepen. We lezen het dagelijks in het nieuws. We zien dit ook in de grote verdeeldheid in Amerika we zien deze verdeeldheid dwars door etnische groepen ook in ons land lopen. In China: vreselijke onderdrukking, martelingen en zelfs moorden om orgaan transplantatie.. Oorlog in Nagorno-Karabach en Armenië. Honger in Afrika en “ witte boeren “ die daar “ afgeslacht” worden.

  Jezus zegt.: er zullen hongersnoden zij. En besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidenen plaatsen, maar al deze dingen zijn nog maar het begin van de weeën.
  Let op het begin.!! ( Er zijn nog veel profetieën die vervuld moeten worden voordat Jezus terugkomt, maar dit kan zeer snel gaan.)
  Jezus zegt: dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden.
  Ja ons leven staat mogelijk op het spel, de keuze voor Jezus kan ook nu vandaag ons leven kosten. In de middel eeuwen hebben we dit heel veel gezien. ( brandstapels ❗️) en denk aan Christenen. In de gevangenissen in Pakistan ❗️

  Jezus zegt : En u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam.❗️
  Vervolgingen En martelingen van Christenen wereld wijd.

  Jezus zegt: En dan zullen er velen struikelen en zij zullen elkaar overleveren en elkaar haten. ( afgelopen weekend de dienst in Staphorst❓) wij hebben gelukkig nog rechtsbescherming en er wordt nog onderling ; de minister en de kerken overlegd maar hoelang nog. ? )

  Jezus zegt: Er zullen valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden.
  Mensen die meer zichzelf zoeken dan God en daar anderen in mee sleuren……

  Jezus zegt: En doordat de wetteloosheid toeneemt zal de liefde van velen verkillen.
  Hoelang is onze overheid nog overheid met wetshandhaving? Dan zal “ het recht van de sterkste “ gaan gelden.
  Als we de Bijbel goed lezen zullen er grote “ politiek machtsblokken “ ontstaan an het einde der tijden.
  Hoe lang kan de EU ons nog bescherming geven t.a.v. Onze vrije geloofs beleving ?

  Jezus zegt: Maar wie volharden zal tot het einde , die zal zalig worden.
  Hoe moeilijk dit ook zal zijn. Jezus heeft ons geen gemakkelijke weg beloofd maar wel een behouden aankomst.

  Jezus zegt: want dan zal er een grote verdrukking zijn, zoals er niet geweest is vanaf het begin van de wereld , tot nu toe en zoals er ook nooit meer zijn zal.
  En als die dagen niet ingekort werden zou er geen vlees behouden worden: maar ter wille van de uitverkorenen zullen die dagen ingekort worden.
  Dus er zullen mensen zijn die deze “ grote verdrukking “ zullen doorstaan.
  Met Gods hulp. Jezus bid voor hen lees het hogepriesterlijk gebed maar eens. Joh:17!

  Daar gaat het om als je Jezus nog niet kent, bid dan tot hem.
  Beleid Hem dat je niet zonder Hem kunt leven, vraag of Hij in je leven wilt komen.
  Als je Hem erkent in je leven dan zul je eenmaal voor altijd bij de Heere zijn. ( zowel in leven als in sterven )
  Hij vraagt van ons dat we Hem “ toevallen “ en hem in ons leven de leiding geven.
  God wil niet dat er iemand verloren gaat maar dat we door zijn genade behouden worden.

  Want zo lief heeft God de wereld gehad dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem geloofd niet verloren gaat , maar eeuwig leven heeft.
  Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden , opdat Hij de wereld zou veroordelen, maar opdat de wereld door HEM behouden zou worden.

  Shalom
  Anna

  Anna: Gelieve maximaal 3 woorden in hoofdletters te schrijven on accenten aan te geven. Mod.

 92. Anna schreef:07/10/2020 om 10:59 pm
  Jouw reaktie:
  “Ik hoop dat ik het mis heb, en dat het nog een tijdje zal duren voordat dit “ verdrukking tijdperk “ begint.
  Maar het wordt wel aangekondigd door de profeten; in de Bijbel”.

  Ik zie, je staat op de uitkijk
  Voor de 7 jarige verdrukking is er een opname
  Voor diegene die opgenomen worden geldt een verdrukking van 10 dagen (Jezus zelf meldt: opb.2:10)
  Maak je zelf het niet moeilijk, kijk uit naar die 10 dagen

  Kijk uit naar een dinsdagavond dan begint 10 dagen verdrukking
  +10= een sabbath avond (vrijdagavond)

  Da’s fijn , als je het begin van die 10 dagen herkend, heb je 10 dagen bedenktijd, ipv dat je die 10 dagen in paniek rond loopt,
  bijbelstudie zit er niet meer in in de 10 dagen, je hebt wel andere dingen aan je hoofd

  En das toch veel fijner dat een goede vriend op afspraak komt, toont hij je respect ,en je heb tijd om voorbereidingen te treffen, zo zou Jezus dat toch willen?
  dan dat hij zo ineens snachts onverwacht voor je
  Huis staat, da’s respectloos,
  dat doen goede vrienden niet, zo ook Jezus niet

 93. Hallo Michaël… dank je, en fijn om weer iets van je te lezen.
  Ja, geweldig hé, gebeden zijn zo veel krachtiger als dat ik/we soms beseffen.

  Mijn zoon is er mee begonnen, net op een moment dat het bij mij niet lekker zat.
  En zo, zie ik steeds weer hoe je elkaar kan aansporen, elkaar bemoedigen.

  Of zoals Paulus zo mooi uitlegt, we lopen allemaal op de renbaan, niet alleen voor onszelf maar met elkaar. Jezus achterna.
  Zegt de Heere ooit niet, “Volgt gij Mij….”.
  Laten we Hem blijven volgen, met ons vallen en opstaan… ‘Volg Hem’.

  En daar horen ook gebeden bij, voor elkaar en vele mensen die nog in de duisternis leven.

  Lieve groet Michaël, en Vaders liefde en bescherming om je heen.
  Voor jullie allen.
  Esther.

 94. @ Esther 07/10/2020 om 9:50 am

  Amen. Ik bid met je mee.

  Gods Zegen voor U Allen.

  Michaël

 95. Van het Israel institute of Biblical Studies ontvangen deze (leerzame) uitnodiging:

  Shalom lezer(es) ,

  deze week beginnen Joodse gemeenten over de hele wereld aan de jaarlijkse traditie om vanaf het begin de Bijbel te lezen. De allereerste woorden van Genesis hebben zoveel betekenis, meer dan u misschien beseft als u ze alleen in vertaling leest. Om echt de diepte van de betekenis in Gods woorden te waarderen, moeten we teruggaan naar het oorspronkelijke Hebreeuws en zien hoe het uw begrip van de Schrift zal veranderen …

  Waar het allemaal begint …

  De Bijbel begint met de beroemde woorden “in het begin”, maar dit is in feite een onnauwkeurige Engelse vertaling. In het Hebreeuws is de oorspronkelijke betekenis veel interessanter; het eerste woord van de Bijbel is Beresheet, wat “aan het hoofd“ betekent. De wortel van deze term is het woord rosh (ראש) wat “hoofd” betekent.

  Het hoofd is niet alleen de bovenkant van het lichaam; het is de zetel van het intellect en daarom de kern van de menselijke identiteit. De bijbelse boodschap is dat Gods schepping van hemel en aarde een intelligent, opzettelijk proces is, geen willekeurige vergissing. Wij geloven dat het lezen van de Schrift zoveel meer is dan louter lezen; het moet een echt begrip van de woorden inhouden. Om de Bijbel uw hart te laten bereiken, moet u uw hoofd gebruiken. We nodigen u uit om de Bijbel vanaf het begin met ons te lezen in onze live online cursussen – schrijft u nu in en ontdek nieuwe betekenis in de Schrift door middel van Bijbels Hebreeuws.

  Meer info:
  https://israelbiblicalstudies.com

 96. Na de harmagedon
  Ezechiel 39:9
  Dan zullen inwoners van Israël uitgaan en de brand steken in het wapentuig…….
  …….zeven jaren zullen zij daarmee hun vuur stoken

  Opruimen harmagedon duurt dus zeven jaren

 97. 1 Timoth. 2 vers 1, “Ik roep er dan voor alles toe op dat smekingen, gebeden, voorbeden en dankzegging en gedaan worden voor alle mensen…”.

  Bid voor alle mensen, bid voor Israël, bid voor de Arabische landen, bid voor de Moslims voor de Islam, bid voor Nederland en alle landen, bid voor onze familie onze buren onze vijanden.
  Bid voor mensen die vast zitten in het boedisme, of in hindoeïsme.
  Bid voor jongeren die het niet zien zitten, bid voor mensen die een eind aan hun leven willen maken, voor regeringsleiders.
  Bid voor arbeiders, er zijn bidders en arbeiders. Bid voor elkaar, zelfs als de mening soms verschillend is…het gaat niet om ons, maar om Hem, onze Heere en Heiland Jezus.
  Bid dat vele mensen tot bekering komen in Christus Jezus…Die Zijn eigen bloed en lichaam gaf voor een verloren wereld.

  2 Petrus 3 vers 18, “Maar groei in de genade en kennis van onze Heere en Zaligmaker, Jezus Christus, Hem zij de heerlijkheid, zowel nu als in de dag van de eeuwigheid”.

  1Timotheus 1 : 15, “Dit is een betrouwbaar woord en alle aanneming waard dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaren zalig te maken, van wie ik voornaamste ben”.

  Gods Zegen, Esther.

 98. Het Woord is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond
  en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als
  van de eniggeborene des Vaders, vol van genade en waarheid. Zo is Jezus Christus want de wet is door Mozes maar de genade en de waarheid zijn door Yeshua HaMashiach.

  Hoor Israel, de Here onze God is EEN!

  THE BLESSING in Hebrew! HA BRACHA הברכה (Official Music Video) Jerusalem, Israel | Joshua Aaron
  https://www.youtube.com/watch?v=kzqrWae5lK4

  The Blessing with Kari Jobe & Cody Carnes | Live From Elevation Ballantyne | Elevation Worship
  https://www.youtube.com/watch?v=Zp6aygmvzM4

 99. @eelke schreef
  Vrijdag nazonondergang 15 april 2022. Hoe kom je daaraan?

  Mijn antwoord:dat is een pesach vrijdag vlak voor een sabbath
  Dit komt allen voor in de 2015-2022-2029-2036,
  Bijzonder:jaartallen liggen 7 jaren uit elkaar

  Wat weten we uit bijbel teksten: de verdrukking duurt 7 jaren
  Het opruimen van de armagedon duurt 7 jaren

 100. @eelke
  “Donderdag Zijn lijden en dood, Vrijdag en Zaterdag in het graf en Zondagmorgen opgestaan.”

  Precies, zie mijn andere reactie’s

  “Aan de hand van dit gegeven moet het jaar van de kruisiging vast te stellen zijn”

  Heel juist,

  + de stand van de maan, joodse kalender is een maan kalender
  Dus 2000 jaar is heel nauwkeurig te bepalen

  Waarom wordt dit zo breed uitgemeten? Jezus dagen vlak voor de kruisiging, als dat niet belangrijk was geweest, was het niet zo uitgebreid vast gelegd
  Ik denk: Opdat wij het verloop van de kruisiging snappen
  En het kunnen toepassen op de eind tijd en terugkomst

  Ik geeft geen antwoord op je stelling omdat ik daar geen antwoord op heb, eerlijk = eerlijk

 101. @eelke
  Vrijdag nazonondergang 15 april 2022. Hoe kom je daaraan?

  Zucht
  Dat heb ik nu vele malen uitgelegd maar ik blijf geduldig
  Das een pesach-vrijdag vlak voor een sabbath zaterdag
  Dat komt voor in de jaren 2015-2022-2029-2036 ,7 jaren uit elkaar, dit is byzonder door die 7 jaren!

  Laten we afspreken korte vragen, korte antwoorden,geen lange meer verhalen sturen,en 1 vraag en 1 antwoord per keer, ik merk dat je de informatie van mij niet kan verwerken

 102. @ Vlokje
  Jammer dat ik geen antwoord of reaktie op mijn stellingen krijg. Je noemt: Vrijdag nazonondergang 15 april 2022. Hoe kom je daaraan? Is jou visie alleen op de data gebaseerd? Moet dan niet eerst vaststaan of Jesus donderdags of vrijdags gekruisigd is, Zondag was de intocht in Jerusalem, Maandag de vrouw met de balsem de kooplui in de tempel, Dinsdag bezoekje in Bethanië, Woensdag (eerste dag van de ongezuurde broden) voorbereiding avondmaal, Donderdag Zijn lijden en dood, Vrijdag en Zaterdag in het graf en Zondagmorgen opgestaan. Aan de hand van dit gegeven moet het jaar van de kruisiging vast te stellen zijn
  …..Figuurlijk zijn er veel theorieën over de teksten …….
  “In het begin werd de aarde bedauwd”. Tot aan de zondvloed heeft het nooit geregend.
  “Kaïn vlucht naar Nod en trouwde daar.” Dat kan alleen maar een vrouw zijn die geen ziel had. Daarom is er eeuwen over gesteggeld of vrouwen wel een ziel hebben en mogelijk bestaan er nog mensen die geen ziel hebben.
  “Noach kreeg opdracht om de ark te bouwen”. De mensen lachten hem uit want zij konden zich niet voorstellen dat er water uit de lucht zou vallen.
  “De zon brak door” De zon ging toen pas voor het eerst schijnen. Daarvoor was het alleen licht of donker.
  “God plaatste een regenboog aan de hemel” Natuurlijk na zo’n regenbui van 40 dagen

 103. Romeinen 9 : 27, “En Jesaja roept over Israël uit: al zou het getal van de Israëlieten zijn als het zand van de zee, SLECHTS een overblijfsel zal behouden worden”.

  En reken maar dat het óók voor de heidenen zo telt. Een gelovig overblijfsel. En zelfs dat wordt gezeefd.
  Geen onderscheid.

  Hier hou ik het maar bij. Dit is betrouwbaar voor mij.

  Esther.

 104. @eelke
  Voorbeeld:letterlijk-figuurlijk
  De vier ruiters wordt iets letterlijks mee bedoeld, dat weet ik zeker
  Tot nu toe heb ik alleen figuurlijke theorieën hier over.
  Ik denk of ik zie de tekenen der tijd niet, of wereld situatie is nog niet zover, dat ik het optreden van de vier ruiters letterlijk vertalen en verklaren kan

  Maak je zelf het niet moeilijk, dan kun je het makkelijkste begrijpen als je het letterlijk neemt

 105. @eelke
  De bijbelteksten zijn misschien soms ingewikkeld ,
  ingewikkeld gemaakt
  Figuurlijk zijn er veel theorieën over de teksten

  Bij teksten letterlijk begrijpen is maar 1 uitleg mogelijk
  En ontstaat er ook geen misverstanden onder christenen, zo zou Jezus dat willen,

  Daarom Opbaringen van Jezus, letterlijk en persoonlijk nemen, of je rechtstreek aangesproken wordt

 106. @ Memet 06/10/2020/1.03 am en @ Svalbard 01/10/ 2020 om 4.54 pm
  ( n.a.v. Azerbeidzjan valt Armenie aan; Turkije grijpt in, Iran stuurt troepen en tanks naar de grens

  De zionistische staat Israel is beslist niet het eindstation voor het Joodse volk! Zeer uitdrukkelijk heeft Mozes de Israelieten hun goddelijke roeping geformuleerd in Exodus 19: 6: gij zult MIJ zijn een koninkrijk van priesters. Het is daar waar de discipelen naar vroegen pal voor de Here Jezus ten Hemel voer : ‘ Here herstelt Gij heden het koninkrijk aan Israel’ ? Jezus ontkent niet dat dat eenmaal zal komen alleen zijn de tijden en de gelegenheden in de Hand des Vaders.
  Nu zien we een terugkeer van veel Joden naar het Heilige Land. Vooral de Holocaust heeft dat sterk gestimuleerd en deze mondiale beweging is ook geprofeteerd met name bij Ezechiel.
  Helaas is het zo dat de stichting van de zionistische staat Israel in 1948 botst met de door Mozes geformuleerde roeping en dat is de tragiek in het Midden Oosten maar tegelijkertijd zal God’s NEE tegen de seculiere staat Israel in deze vorm verslonden worden door God’s ‘Ja’ tegen een Israel dat hun priesterlijk functioneren temidden van de volkeren gaat oppakken uit liefde tot Yeshua HaMashiach, Jezus Christus en zo zal het Loofhuttenfeest doorbreken over de ganse aarde. ( Zach 14)
  Ik durf zelfs te stellen dat als Israel tot geloof gaat komen en de eigen Messias in extase zal zien ‘achter de wolken’, dat ze zullen roepen ‘wij zien Hem, Jezus leeft, Hij leeft, Jezus leeft, Hij is 1 van ons , Hij leeft en wij hebben het 2000 jaar, twee God’s Dagen niet geloofd…en God zal zegen in overvloed over hen uitgieten want Jezus Christus is alle Hemelen doorgegaan om alles te vervullen, ook alle Woord, dat Hij heeft gesproken over Israel’s val en opstanding ( Rom 9-11) en dat zij een soort ombudsvolk zullen worden dat de talloze vragen en brandhaarden in de wijsheid God’s , als van koning Salomo, gaan oplossen…en ze zullen gaan rechtspreken in de Naam des Here tot het einde der aarde en ik durf te stellen dat ook covid 19 door de Adem van de Almachtige zal wereldwijd zal verdwijnen.

  Dit sluit wonderlijk mooi aan bij de profetie over Jood en Arabier, zeg maar de hele tent van Abraham, gegeven door Jesaja 19:24
  Te dien dage zal Israel de derde zijn naast Egypte en Assur,
  een zegen in het midden der aarde,
  25 omdat de Here der heerscharen het gezegend heeft met de
  woorden: Gezegend zij mijn volk Egypte en het werk mijner handen,
  Assur, en mijn erfdeel Israel.

  Enkele liederen over God’s handelen in gericht en genade over de beminden om der vaderen wil en hoe uiteindelijk God’s verlossing in Jezus Christus zo gaat zegevieren dat nog in de aardse tijd het Loofhuttenfeest ( Sukkoth of Soekoth ) horizontaal in de geschiedenis vervuld zal worden juist als een onderpand van de Eeuwigheid waarin God alles in allen zal zijn:

  In beelden Zion door Aaron Shust:
  https://www.youtube.com/watch?v=E_GsKLJcum8

  In woorden Zion door Aaron Shust:
  https://www.youtube.com/watch?v=mCQVwSqjG34

  Praise to Our God 5 Concert – Bilah Hamavet (Swallow Up Death)[Isaiah 25]:
  https://www.youtube.com/watch?v=oaYEwAGrW4o

  Hele volkeren komen tot de Messiaanse (Avondmaals) Tafel :
  https://www.youtube.com/watch?v=iJCV_2H9xD0

  Zeer geachte moderator natuurlijk hoort dit thuis op het geloofsforum maar gezien het topic door mehemet en Svalbard hier is gestart wilde ik heb op deze link dit ter bemoediging schrijven. Dank voor uw begrip!

 107. @eelke
  Je bent zoekende
  Zoek en gij zult vinden, je komt er wel

  Ik denk dat Jezus ons het niet zo moeilijk heeft gemaakt, om te ontdekken wanneer Hij terug komt, dus hou het simpel

  Openbaring van Johannes zijn eigenlijk de Opbaringen van Jezus nadat Hij bij God terugkeerde, Opbaringen 1:1
  Neem wat Jezus in Opbaringen heeft gezegt letterlijk en dan gaat er een wereld voor je open, mijn ervaring dus

  Goed begin is: Opbaringen 3:20 letterlijk te lezen
  En vraag je af
  Waar gaat Jezus naar binnen ?
  welke maaltijd ?
  Is er een speciale dag voor die maaltijd ?

  Wat je daarna moet denken
  komt dit overeen met de joodse gebruiken?
  En zijn op deze manier dan meer antwoorden te vinden?
  Zoals De Dag in de nabije toekomst

  Heb je antwoorden op deze vragen, heb je al meer dan de helft al ontdekt

  Op veel vragen heb Ik ook heb geen antwoorden, ik kan je alleen zeggen hoe het zelf te ontdekken
  Succes vlokje

 108. Christelijke landen die actief het evangelie verspreidden, werden gezegend. We hebben echter de neiging onze blik te gaan richten op de vruchten en de oorsprong van de zegeningen te vergeten. Nu beeft de grond onder onze voeten. Zelfs op de overheden kunnen we niet bouwen. Een tijd om onze blik weer te richten op de God van Abraham, Isaak en Jacob, door het zoenoffer van Christus.
  Amerika was lang een sterk christelijk bolwerk. Nu hebben steeds meer Amerikanen hun geloof de rug toegekeerd en zie hoe men daar totaal verward raakt.

 109. @ Vlokje
  Matheus 26:17 en Marcus 14:12 Op de eerste dag van de ongedesemde broden waarop men het Paaslam slacht……
  Dit kan niet, want Pascha moet dan voorbij zijn want het feest van de ongezuurde broden volgde direkt op na Pascha. Jesus hield dus zijn Pascha een dag of zelfs twee dagen later dan de Joden in Jerusalem
  De begrafenis van Jesus was de dag voor de Sabbath. De Voorbereidingsdag, Marcus 15:43.Het begrip Voorbereidingsdag word wel erg rekbaar en moet de avond om 15.00 beginnen.
  We krijgen dus:
  Dag 1 Pascha. Dit is een hoge feestdag en er mag dus niet gewerkt worden
  Dag 2 Voorbereiding van de Pascha (avondmaal) voor Jesus en de apostelen
  Dag 3 Het Pascha van Jesus, zijn lijden, dood en graflegging. Dit is ook Voorbereidingsdag op Sabbath
  Dag 4 Sabbath,

  Ik hoop dat ik niks over het hoofd heb gezien.

 110. @eelke

  joodse jaar kalender is een maan kalender
  let maar eens op hoe vaak het volle maan is op vrijdag avond
  de maan omloop wordt gebruik om een jaar in te delen

  volgens mij is de sabbath dag ingevoerd, met de 10geboden
  aller eerste sabbath was volgens mij de avond van de uittocht uit egypte, die begon met een maaltijd,met gezuurde broden
  daarvoor werd volgens mij niet consequent 1 dag aangehouden

  nu is eb en vloed te voorspellen door de omloop van de maand
  zo ook de joodse feesten in de jaren vooruit, (Google geeft antwoord)
  en reken maar dat daar streng op toe gezien wordt en op internet wordt geplaats, geen jota mag veranderd worden toch? en als dat vol consequent vol gehouden is samen met de maanomloop, is dat vrij nauwkeurig

 111. ……sabbath vrijdag avondmaal/sabbath zaterdag is verplaats naar zondagmorgen avondmaal,

  zou je zo het boven staande kunnen zien?

  er is een bijbeltekst heb het boek en vers nr niet paraat
  maar die zegt:
  tijd en tijden zullen veranderd worden
  kan dat daar op slaan, die dag verandering
  voor mij wel

 112. @eelke
  die datum een pesach vrijdag, net als de dag nadat jezus vanhet kruis isgehaald gehaald, zie andere uitleg

  10geboden gelden tot nog steeds?
  sabbath is de rustdag 7de dag,
  eerste christenen deden het ook zo, toen een keizer het christendom als staatsreligie in stelde werd zondag de rustdag
  1ste dag

  sabbath vrijdag avondmaal/sabbath zaterdag is ,verplaats naar zondagmorgen avondmaal,niet erg, wel als jezus op een sabbath terugkomt, dat verwacht je niet met zondag in je achterhoofd

 113. @Harold
  ben gereformeerd groot gebracht
  ik probeer er elke vrijdagavond als het donker wordt aan te denken welke dag begint, ik zegt het eerlijk ik vergeet het steeds,ja een uur later pas, als het allang donker is

  maar ik moet zeggen zins ik mij onthoud van kerk bezoek en zonder gemeente ben, geen gezamelijke bijbelstudie volg, is mijn bijbelse inzicht met sprongen vooruit is gegaan

  met andere woorden jij kan het ook zelf, van geen kerk zul je horen wanneer, je moet het zelf onderzoeken

  (is er wel een kerk gemeenschap met die weteschap,
  30 personen per keer,zie je waar het heen gaat??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *