
Een ontwerp voor de F-36 Kingsnake. Maar waarom weer wachten op een nieuw toestel, als de bewezen en alom uitstekend gevonden Dassault Rafale zo uit de doos’ aan te schaffen is?
—————————————————————————————————————————————–
Deel luchtmachttop VS ziet geen gat meer in ‘bodemloze put’ F-35 Lightning II, en zet nu mogelijk in op F-36 Kingsnake
—————————————————————————————————————————————–
Mocht het inderdaad tot een oorlog met Rusland komen (God verhoede het, en dat bedoelen we heel serieus en met het grootste respect) dan zullen Nederland en andere NAVO landen vermoedelijk weinig aan de F-35 hebben. De vorige (tijdelijke) Amerikaanse minister van Defensie, Christopher Miller, noemde het toestel op 14 januari van dit jaar namelijk een ‘stuk schroot’ (lett. ‘piece of s***). Op 5 maart verklaarde hij tegenover het parlementaire comité Gewapende Diensten dat het JSF/F-35 programma een ‘bodemloze put’ is, en het toestel vanwege zijn bijna 900 gebreken ‘niet meer te redden’ is. In de luchtmachttop gaan dan ook steeds meer stemmen op voor de F-36 ‘Kingsnake’, een soort geüpgrade en omgebouwde F-16 met deltavleugel en twee staarten.
Kan onze overheid alleen nog maar foute en schadelijke besluiten nemen, op wat voor terrein dan ook? Daar lijkt het in ieder geval wel op, en is historisch altijd een signaal dat het einde van een beschaving nadert.
Er zit hoe dan ook weer een miljardenstrop aan te komen, want de F-35, de ‘stealth fighter’ die met veel tamtam werd binnengehaald, blijkt niet bepaald zijn beloften te vervullen. Integendeel, er zijn nog steeds 873 problemen mee, slechts 34 minder dan in 2018. Meest beschamende voorbeeld is dat een F-35 in de VS bij een recente test met een snelvuurkanon niet het doelwit, maar zichzelf raakte. De piloot kon nog landen, maar het toestel liep voor miljoenen schade op.
Alleen op papier een supertoestel, in praktijk een vliegend wrak
De F-35 zou de F-16 en A-10 moeten gaan vervangen. Het programma kost de VS $ 428 miljard, bijna dubbel zoveel als begroot. Inclusief de voorziene operationele- en onderhoudskosten (ongeveer drie keer zo hoog als van de F-16) gaat de F-35 nu al $ 1,27 biljoen kosten. Nederland wil 46 toestellen aanschaffen, en heeft er inmiddels 5 in gebruik. Daar moeten er dit jaar nog 8 bijkomen, en in 2024 de laatste 6. Kosten voor ons land: ruim € 6 miljard, waarmee het toestel het duurste nationale defensieproject ooit is.
Dat moet dan wel een supertoestel zijn, maar dat is de F-35 alleen op papier. Op hete dagen levert de motor onvoldoende stuwkracht, na sommige manoeuvres verliezen piloten de controle over het toestel, boven een aanvalshoek van slechts 20 graden kan dat eveneens gebeuren, bij supersonische snelheden ontstaan er barsten in de stealth coating, de druk in de cockpit fluctueert wat bij de piloten soms extreem veel pijn veroorzaakt, en bij de landing kan er een band springen waardoor het hele toestel verloren dreigt te gaan.(2)
In 2020 bleek bijvoorbeeld ook dat het vliegende wrak niet tegen onweer kan. Verder trillen er bouten los en bladdert bij 15% van de vliegtuigen een deel van de coating af. Misschien kan het ministerie van Defensie het Kremlin vriendelijk vragen om ons alleen bij mooi weer aan te vallen? (Er is een veel betere oplossing: gewoon stoppen met de jarenlange oorlogshitserij tegen Rusland, en weer een pad van vrede en samenwerking inslaan. Dan komt die aanval er sowieso nooit.)
Geen werkpaard, maar ‘een sportwagen voor op zondag’
In 2016 constateerde de voorzitter van het Amerikaanse parlementaire comité Gewapende Diensten – de infame, inmiddels overleden John McCain – dat het JSF/F-35 programma ‘gezien de kosten, de leveringen en de prestaties zowel een nationaal schandaal als een tragedie is.’ Stafchef luchtmacht generaal Charles Brown heeft aangegeven dat de F-35 niet meer als werkpaard, maar als ‘high end sportwagen’ zal worden ingezet. ‘Je gaat ook niet met een Ferrari naar je werk, maar alleen op zondag.’
Met andere woorden: dit toestel is totaal ongeschikt om dagelijks je luchtruim mee te bewaken, en kan enkel worden ingezet bij specifieke operaties. (En dan maar hopen dat de zon dan schijnt…)
De miljarden die Nederland aan de F-35 uitgeeft zijn dus weggegooid geld, precies waar critici van meet af aan voor waarschuwden. Amerika heeft overigens wel degelijk vliegtuigen die zich hebben bewezen en die constant worden verbeterd, zoals de F-15 en de F-18, waar nog steeds nieuwe versies van worden ontwikkeld en gebouwd. Duitsland heeft bijvoorbeeld voor de F-18 gekozen, en niet voor de F-35.
F-36 Kingsnake
De laatste tijd gaan er in de top van de Amerikaanse luchtmacht ook stemmen op voor de F-36 Kingsnake, een soort geüpgrade en omgebouwde F-16 die is voorzien van een deltavleugel met twee staarten. Nee, de F-36 heeft geen stealth, maar nut en noodzaak van deze uiterst kostbare – en overduidelijk (te) complexe – technologie voor bemande gevechtsvliegtuigen wordt steeds meer betwijfeld nu er overal ter wereld veel goedkopere onbemande stealth drones worden geproduceerd. Ook zouden de nieuwste Russische en Chinese radarsystemen de F-35 gewoon kunnen opsporen.
‘Redt Rusland ons van F-35 door ze allemaal uit de lucht te schieten?’
‘Mogelijk redt Rusland de belastingbetaler van het F-35 programma door ze allemaal uit de lucht te schieten als de NAVO zich bemoeit met het conflict met Oekraïne,’ spot de Amerikaanse conservatieve radio presentator Hal Turner. ‘Het tijdens gevechten opblazen van deze vliegtuigen zou een tragisch verlies voor piloten zijn, maar als dan duidelijk wordt dat dit $ 1,7 biljoen kostende programma een totale mislukking is, kan dat precies zijn wat het Pentagon nodig heeft om de politiek te dwingen definitief een einde te maken aan deze ‘bodemloze put’.’ (1)
Einde levensduur F-16; waarom niet de Franse Rafale?
Met de oude F-16’s gaat het overigens ook niet lang goed meer. Zo moesten begin maart alle Belgische F-16’s aan de grond worden gehouden wegens motorproblemen. Vervanging is dus noodzakelijk. Als stealth als vereiste wordt losgelaten, zijn er meer dan genoeg opties.
Naast de F-15, F-18, een nieuwer type F-16 of een eventuele F-36 is er ook nog de eveneens bewezen Franse Dassault Rafale, waarvan de nieuwste versie (F3) onlangs door Griekenland en India werd aangekocht. De Rafale wordt alom als een uitstekend toestel beschouwd met betere vliegeigenschappen dan de F-35, en zou bovendien ook de afhankelijkheid van de VS verminderen.
Xander
(1) Hal Turner
(2) Zero Hedge
*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum verder te praten.
Wordt nu een aantal keer gevraagd hier: “waarom vliegt Israël er wel mee?”
Ten eerste kun je dat elders lezen, ten tweede is dat niet moeilijk te raden.
Israël stript het vliegtuig nagenoeg helemaal bij binnenkomst en stoppen m vol met hun eigen apparatuur. Betrouwbaarder en minder spionage gevoelig. Niet meer op afstand uitleesbaar door de maker ervan.
Pim Fortuyn (1948 – 2002) was tegen de monarchie – hoewel hij enigszins bijdraaide vanwege Màxima – en tegen de aanschaf van de JSF. Ook wat betreft de aanschaf van de JSF veranderde hij van mening na een pittig gesprek met de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in Nederland.
De Nederlandse luchtmacht is volledig gericht op de VS en alles wat uit bijvoorbeeld uit Frankrijk of Zweden komt is nooit goed genoeg.
Fortuyn is vermoord in opdracht van Deep State op 06 mei > 6 + 5 = 11 (kleinste vrijmetselaarsgetal) en Robert F. Kennedy sr. (1925) is vermoord – niet door Sirhan Sirhan – op 05 juni 1968 > 5 + 6 = 11.
Als de F35 zo slecht zou zijn, waarom heeft Israël ze dan gekocht?
Er moet wel opgemerkt worden dat alle F35 toestellen in Israël geheel van door Israël ontwikkelde elektronica worden voorzien.
En deze nieuwe elektronica en enkele andere aanpassingen hebben de Israëlische versie van de F35 een geducht gevechtsvliegtuig gemaakt.
De eerste exemplaren zijn in 2018 in gebruik genomen, en er is nog nooit zo’n F35 verloren gegaan.
In Israël wordt de F35 de Adir genoemd, de “machtige”.
Ik weet het niet Xander, maar je zegt dat er problemen zijn met de motor bij heet weer, en de banden zouden kunnen klappen bij de landing?
Dan zou men een beter type band kunnen fabriceren, dat zegt op zich niets over de kwaliteit van het toestel zelf.
Zou heet weer veel kunnen uitmaken?
Of het nu 35° is of 15°, dat verschil valt in het niet bij de enorme hitte in straalmotor.
Kunt u zich nog dhr. Mat Herben herinneren? De defensie lobbyist die later de LPF (Pim Fortuyn) van binnenuit moest opblazen? Deze top vrijmetselaar moest toendertijd samen met de toen zittende machthebbers (zoals Gerrit Zalm en consorten) ervoor zorgen dat de Lockheed-deal beklonken werd. Er was al veel geld geschoven en uitgedeeld door Lockheed en men kon niet meer terug. De F-35 (JSF) moest en zou er komen!
Echter een klein probleempje… Fortuyn, de meest populaire en misschien wel de nieuwe premier wordende politicus was hier falikant tegen! Er was maar één oplossing voor: dus moest hij uit de weg.
En wat doet zittende macht nu? Als iemand daadwerkelijk de onderste steen boven wil halen…. dan moet hij weg!
Waarom vliegt Israël wel met de F 35 en hoor je daar geen kritiek op,zijn al een paar keer volgens bronnen boven Iran geweest! RaRa hoe kan dat !?
Het artikel wekt de indruk dat nederland vrije keuze heeft aangaande aanschaf van vliegtuigen .
Dit land was verplicht de F 35 aan te schaffen omdat de Amerikanen geen toestemming geven hun kernwapens onder een ander toestel dan die van hen te monteren .
Na de opkomst van de L P F verscheen er plotseling een mannetje op het toneel ( Mol Herben )
die de opdracht gaf dit ding aan te schaffen .
De kiezer werd ook toen al bedrogen , zo werkt democratie nu eenmaal .
De F22 lijkt mij een uitstekend plan alleen jammer dat de VS deze kennelijk niet wil exporteren.
Anders lijkt mij de Eurofighter of de Saab-Gripen een goed alternatief
Ook de Su-27 zou zeker niet misstaan.
Voor mensen die meer willen weten of niet afhankelijk van de media willen zijn deze links.
https://www.live-military-mode-s.eu/?fbclid=IwAR0U1LQBP7yXK9PQXokRGqluA1ANqY0ZbzBUU7C-EYEilk-dZm_1b_EZtVA
Dan uit ons land scannernet.nl ga naar luchtvaart en kijk op militaire luchtvaat veel actuele oefeningen die onze wereld kunnen veranderen op ieder moment.
Heb zelf in 2016 erg vreemde scanner informatie opgenomen een half uur lang zelfs Coen Vermeeren had geen antwoord hierop.
Zou het willen delen met ieder die het zelf wil horen.
Maak een email aan en ik deel dit fragment wat je niet kunt bevatten ik weet niet of ik nu de site regels overtreed moderator.
Niet de vliegcapaciteiten van een toestel maken het verschil tussen vijanden, maar technologie van de bewapening (raketten en bommen) die wordt meegevoerd voor aanvallen en verdediging. Hoewel men wel mag verwachten dat een vliegtuig technisch probleemloos vliegt. Inmiddels is men druk met ontwikkelen van hypersonische toestellen en laserwapens, dus vliegt elk supersonisch toestel al min of meer in de achterhoede. Leuk om passagiers-, vrachtvliegtuigen en drones op een beperkt oppervlak in de gaten te houden.
Je had toen ook al de Saab Gripen, stukken goedkoper en beter! Maar in dit land gooien ze graag geld over de balk.
Goed artikel wat de waanzin van techniek laat zien goed dat er dan robots en drones komen zou je denken.
Ook deze artikelen sluiten aan op dit schrijven het is nog eens ongezond ook zie RN Kostoff 2020.
Maar dit is dan tevens aan de orde en een teken van onze tijd vandaag.
https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/09/25/emf-level-in-aircraft-cockpit.aspx
Dan in ons land dit artikel en zie zeker de referenties onderaan wat tevens de welvaartziekten van elektrische velden beschrijft.
Zelfs lassers hebben een verhoogde kans op kankers en Kostoff laat zien dat luchtmacht piloten ook na hun dienst tijd gevolgd worden op schade.(zie onder dit artikel)
En als dit bekend zou worden wie wil deze banen dan nog?
Piloten ziek pdf.
https://www.hugoschooneveld.nl/pdf_bestanden/pdf_blogs/piloten_ziek_door_het_aerotoxisch_syndroom_of_door_elektromagnetische_velden.pdf
Dan is voor mij duidelijk mensen worden ziek van te hoge blootstelling aan microgolf straling.
“Meest beschamende voorbeeld is dat een F-35 in de VS bij een recente test met een snelvuurkanon niet het doelwit, maar zichzelf raakte. De piloot kon nog landen, maar het toestel liep voor miljoenen schade op”. De F35 vliegt als een piano! Tycho uit Syberie noemt het de vliegende Летать харакири (vliegende harikiri). Moet je daar de oorlog mee winnen? ’t Is only, verry, verry good voor de мешок для тела (bodybags-bisnis). Tycho, Iwan en dankzij de New World Order ook de weldenkende westerse burgers liggen krom van het lachen; zij liggen in de croma. проост! We nemen er nog een.
@Hoeder,
U slaat de spijker midden op z’n kop (dus precies raak):
Israël beschikt ook over de F35. Ga er maar van uit dat er dus de nodige modificaties hebben plaatsgevonden.
Tja, en Pim Fortuyn werd erom vermoord…
De F35 is in feite een vliegende 10 x meer lawaai makende baksteen. De naam onwaardig.
Natuurlijk hebben bepaalde heren die het zelfs wisten eerst hun zakken gevuld zodat hun geweten alvast gesust is als de F35 vliegend een technisch mankement heeft. Vergeten we niet dat op de grond de weerloze niets vermoedende burger woont.
Had maar gekozen voor de Saab destijds.
Was Pim er dan nog geweest???
Ik heb 2 jaar geleden een brief geschreven naar Dassault om druk uit te oefenen om ons uitstekende FRANSE gevechtsvliegtuigen te verkopen …
Ik heb nooit antwoord gekregen. Onderschept door lobbyisten van Amerika ?
gelukkig zijn de bootjes lang tegenwoordig, zodra er 1tje scheef gaat problemen met de bevoorrading.
zul je net zo’n vliegertje hebben aangeschaft, zonder neut geen peut en van je vrienden krijg dit al helemaal niet.
Dit is al heel lang bekend. Een vliegende Fyra schijnt het te zijn.
Het lijkt me niet verstandig om voor een Frans toestel te kiezen. Franse producten staan niet bekend vanwege hun goede kwaliteit.
Israël beschikt ook over de F35. Ga er maar van uit dat er dus de nodige modificaties hebben plaatsgevonden.
Als men dat geld eens zou insteken in vrede plaats van in deze wrakken. Dat zou pas een goede inverstering zijn. .