Uitsterven planten en dieren hysterische onzin en kan genegeerd worden

De IJsbeer had volgens klimaatactivisten al niet meer kunnen bestaan, maar van het smelten van de polen kwam niets terecht. Integendeel, het aantal ijsberen groeide in 60 jaar tijd van 5000 naar 26.000. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————

Laatste belangwekkende soort (de trekduif) stierf bijna een eeuw geleden uit

—————————————————————————————————————————————-

De Verenigde Naties publiceerden onlangs het zoveelste angstzaaiende klimaatrapport waarin werd beweerd dat een miljoen soorten door menselijk handelen met uitsterven worden bedreigd. Hier volgen zes argumenten waarom u deze hysterische beweringen totaal niet serieus hoeft te nemen:

 1. Het is politiek, geen wetenschap.

Het Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity en Ecosystem Services (IPBES), dat het rapport opstelde, is een politieke organisatie, geen wetenschappelijke – net zoals met het bekendere IPCC (klimaatpanel) het geval is. Zowel het IPCC als het IPBES werden enkel opgericht om een quasi wetenschappelijk sausje te geven aan de ‘duurzame’ (socialistische herverdeling/migratie) agenda van de VN. Volgens insider Donna Laframboise kregen de IPBES leden al bij de oprichting in 2010 letterlijk te horen dat hun enige opdracht het produceren van ‘bewijs’ van de verwoesting van de natuurlijke wereld door de mens was.

 1. Er wordt paniek gezaaid zonder een greintje bewijs.

Dat sommige planten en dieren het moeilijk hebben zal niemand betwisten, maar ‘uitsterven’ is de zoveelste extreme overdrijving, enkel bedoeld om paniek te zaaien en weer een schuldgevoel op te wekken. Bewijs is er namelijk niet voor. Ja, Harvard ecoloog E.O. Wilson schatte ooit dat er jaarlijks 50.000 soorten verdwijnen, een getal dat u regelmatig in de media ziet verschijnen. Dat baseerde hij echter louter op computermodellen, net als het IPCC dat met zijn lukrake klimaatvoorspellingen doet.

Mede oprichter van Greenpeace Patrick Moore zei al in 2000 dat er ‘geen enkele wetenschappelijke basis is voor de bewering dat (jaarlijks) 50.000 soorten uitsterven… Dat is enkel een getal op Edward Wilsons harddrive. Ik wil een lijst met Latijnse namen van soorten.’

Klimaatactivist Tim Keating van Rainforest Relief werd in een documentaire in dat jaar ook gevraagd of hij één van deze 50.000 soorten bij name kon noemen. ‘Nee, dat kunnen we niet, want we weten niet welke soorten dat zijn. Maar de meeste soorten waar we het in die schattingen over hebben zijn zaken zoals insecten en zelfs micro organismen zoals bacteriën.’

‘R-i-g-h-t,’ reageert de bekende Britse klimaatrealist James Delingpole cynisch. ‘Dus al die soorten sterven uit, maar we weten niet welke dat zijn want we hebben ze nog niet ontdekt. Klinkt vreselijk. Laten we voor de zekerheid meteen de Westerse industriële beschaving opheffen.’

 1. Hoe vaak moeten we deze grijs gedraaide plaat nog horen?

In 2006 schreven Westerse media dat 19 van ’s werelds beste biodiversiteit specialisten een ‘wereldwijde noodtoestand’ uitriepen omdat duizenden soorten met uitsterven zouden worden bedreigd. De uitsterving zou 100 tot 1000 x sneller verlopen dan normaal, en allemaal het gevolg zijn van de mens. Daarom zou er onmiddellijk een soort wereld autoriteit moeten worden opgericht om deze ‘urgente’ crisis aan te pakken.

Inmiddels zijn we 13 jaar later, maar nog altijd is er ondanks de eindeloze herhalingen die sterk op een grijsgedraaide plaat beginnen te lijken niets zichtbaar dat dit alarmisme ondersteunt. Ja, mogelijk de zorgwekkende teruggang van bijenkolonies, maar dat wordt –zoals sceptici al jaren zeggen, en nu eindelijk serieus wordt genomen- zo goed als zeker veroorzaakt door het gebruik van –ondanks tal van bezwaren door de EU goedgekeurde- schadelijke pesticiden van met name het beruchte concern Monsanto (inmiddels Bayer), en niet omdat u in uw auto stapt of uw verwarming aanzet als het buiten kouder wordt.

 1. ‘De natuur is er nog nooit zo slecht aan toe geweest.’

Het IPBES werd enkel opgericht om een precies dit angstzaaiende argument te produceren, zodat politici en media ons hiermee vrijwel dagelijks om de oren kunnen smijten, met de bedoeling dat u de stapsgewijze afbraak van onze welvaart kritiekloos gaat accepteren. Patrick Moore ontkrachtte deze bewering door erop te wijzen dat de grootste ‘uitstervingen’ resp. zo’n 60.000 jaar, 10-15.000 jaar, 800 jaar en 250 jaar geleden plaatsvonden als gevolg van menselijke migratie.  ‘Sinds het een brede maatschappelijke zorg werd… hebben we het uitsterven van soorten (een thema dat al tientallen jaren herhaald wordt) heel goed weten te voorkomen.’

 1. IJsberen en tijgers.

De dieren die volgens klimaatactivisten door schuld van de mens niet meer hadden kunnen bestaan laten –juist dankzij de mens- een opmerkelijk herstel zien. 60 jaar geleden waren er nog maar 5000 ijsberen, nu zijn dat er 26.000, waarmee ze spotten met dit al zo lang herhaalde symbool van ‘door mensen veroorzaakte opwarming’ en ‘het smelten van de polen’. In India is het aantal tijgers in slechts 8 jaar tijd gestegen van 1411 naar 2226 exemplaren (stand 2014).

Het is bijna een eeuw (!) geleden dat de laatste belangwekkende soort uitstierf, de trekduif. Bijna alle uitgestorven soorten in de afgelopen twee eeuwen leefden op eilanden en/of waren het slachtoffer van de komst van bijvoorbeeld ratten of katten, die met schepen waren meegelift.

 1. Lees de kleine lettertjes!

Helemaal onderaan het rapport laten de opstellers hun ware intenties zien. Economische groei en toenemende consumptie moeten worden gestopt, en het BNP moet niet langer als maatstaf voor welvaart worden gebruikt. In plaats daarvan moet er een ‘holistische’ benadering komen die ‘levenskwaliteit’ en ‘lange termijneffecten’ voorop stelt.

‘En daar zien we onze oude vrienden weer: Agenda 21 en ‘duurzaamheid’,’ vervolgt Delingpole. ‘Dit zijn de VN codetermen voor een nieuwe wereld orde waarin de technocraten van de internationale elite hun globalistische agenda opleggen door het herverdelen van de welvaart, regulering, verplichte duurzame energie, hogere belastingen en het gedwongen op rantsoen zetten van soevereine landen, allemaal in naam van het ‘redden van de planeet.’

Als het de VN écht om het voorkomen van het uitsterven van soorten zou gaan, dan zou het juist het exact omgekeerde doen. De met afstand grootste vervuilers zijn namelijk de landen met de laagste gemiddelde inkomens (als mensen honger hebben dan branden ze bossen e.d. plat). De meest vervuilde steden vindt je dan ook in Ghana, Oekraïne, Bangladesh, Zambia, Argentinië en Nigeria. De grootste ontbossingen vinden plaats in Brazilië, Indonesië, Rusland en Mexico. India en China hebben de slechtste luchtkwaliteit.

Landen die veel CO2 produceren zijn rijker, en enkel rijke en welvarende landen hebben de middelen om iets aan het milieu te doen. Als het Westen en ook Nederland door de huidige extreme klimaatmaatregelen uiteindelijk net zo arm wordt gemaakt als de Derde Wereld, is er maar één totalitair systeem dat de wereldbevolking ertoe kan dwingen om mee te werken aan hun eigen slavernij en materiële ondergang: het communistische socialisme.

‘Negeer alles wat de VN u vertelt over het milieu (en het klimaat). Het is kletskoek – gevaarlijke kletskoek nog wel,’ besluit Delingpole daarom.

Moet één soort juist wel uitsterven?

Met een snel groeiende wereldbevolking heeft de planeet juist dringend behoefte aan veel meer van het natuurlijke gas CO2, omdat dit planten en gewassen sneller zal doen groeien en de broodnodige langere, grotere en betere oogsten zal produceren. De VN lijkt met zijn even onwetenschappelijke als welvaart- en planeet verwoestende anti-CO2 koers juist het uitsterven –of op zijn minst drastisch ‘snoeien’- van één specifieke soort te willen veroorzaken: de mens.

 

Xander

(1) Breitbart
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

Reacties on “Uitsterven planten en dieren hysterische onzin en kan genegeerd worden

 1. Nu vraag ik mij toch werkelijk af of de schrijver van dit artikel nog wel ,goed in zijn/haar hoofd is’

  Een zeer oude spreuk van de natives indianen luid : Pas als de laatste boom geveld is….. de laatste rivier vergiftigd….. de laatste vis gevangen is….. zal de mens vaststellen dat geld niet eetbaar is ! ! ! ! .

  Zonder enige vorm van respect gaat de mensheid met de natuur om. Oerwouden verdwijnen successievelijk, wereldwijd, ongelimiteerd worden zwaar giftig zogenaamde ,beschermings’ producten gebruikt, pesticiden, herbiciden.
  Grote multinationals, zoals nu Bayer en Nestlé maken woekerwinsten. Allemaal ten koste van het land van herkomst. De stunt winkelketens verkopen een goede kwaliteit tegen de (nog) laagste prijs…. . Voor de producenten is het momenteel sterven of leven van het absolute minimum. Zoek en vind de schandalen op bijv. netzfrauen.org. Ik verzeker u dat de waarheid nog erger is.
  De mogelijke samenklontering van rode bloedlichaampjes door 5 G , ons drinkwater, ons eten. Een biertje zonder glyfosaat is niet meer te vinden, wijn trouwens ook niet. Overal zijn sporenelementen te vinden van vergif. De zeebodem ligt vol met bommen met mosterdgas en nucleair afval. Op de luneburger heide liggen nog steeds resten van mosterdgas en cyclon b . Jaarlijks filtert men daar het grondwater waarbij zoveel cyaankali, ja u leest het goed jaarlijks, vrij komt waar men 1 miljoen mensen mee kan doden ! Het opruimen en onschadelijk maken is te duur. Onze oosterburen, het zogenaamde rijkste land van Europa. Een lachertje ….. door ons toedoen is de natuur volledig de weg kwijt !
  Tegen beter weten in leeft al wat leeft en bloeit op een tikkende tijdbom. Grotendeels veroorzaakt door de Homo sapiens.
  Terugkomend op datgene wat de native Amerikaan honderden jaren geleden al wisten, wij allen tezamen verkloten de habitat van de hele wereld.
  Ga mij nou niet vertellen dat dit niet waar is. Uit hebzucht heeft nagenoeg iedereen een blinddoek voor. U krijgt niets voor niets. Het slachtoffer bent U én de producent. De inkopers zijn schurken, de aandeelhouders willen steeds hogere rendementen en de consument wil of kan niet meer betalen. De Homo sapiens is gedegradeerd tot een monster.
  Maar ga gerust uw eigen gang. De gang naar voordeeltjes, veel voor weinig …. eet smakelijk !

 2. Eens met het artikel. En ach; de Verenigde Nazies, die neem ik niet langer serieus.

 3. Zal wel geen probleem zijn om de consumptie te stoppen zeker als het zo blijft doorgaan. Wonen, voeding, energie en vervoer is inmiddels zo duur geworden dat voor het merendeel geen cent meer overblijft . Het kort houden / beperken / afnemen bewegingsvrijheid van de bevolking is hetgeen ze naartoe werken, terwijl hun inkomsten (belasting, btw en alle andere soorten belastingen) er niet onder lijden en in steeds hogere mate blijven binnenstromen. Niets mogen we nog hebben en doen (verlangen) e, we mogen dankbaar zijn dat we mogen leven.
  Tenslotte komt geluk van binnenuit en heb je geen geld nodig om gelukkig te zijn, toch? 😉

 4. Ebru Umar meer slimmer dan de ‘slimste mens’ VVD-er Klaas Dijkhoff

  Sterker nog: onze intelligente en charmante Ebru Umar 4 President!

  Willen we meer of minder klimaat hysterici?

  Willen we meer of minder uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak bieden?

  Willen we meer of minder ‘vluchtelingen’ opvangen?

  Willen we meer of minder angst voor geweld door ‘asielzoekers’?

  Willen we meer of minder oneindig beroep voor asielzoekers met minderjarige kinderen?

  Willen we meer of minder Mocro Maffia?

  Willen we meer of minder pensioen waar de roverheid ( D666) met zijn poten afblijft?

  https://www.metronieuws.nl/Columnisten/2019/06/meer-of-minder

 5. Aan deze die het over god hebben.
  Alle op aarde levende twee voeters die zich mensen noemen hebben maar een god.
  Ze werken, liegen, bedriegen, vechten, moorden, voeren oorlogen,en ja bedrijven liefde ervoor wordt geld genaamd.
  Dat is de realiteit.
  In De fictie of de overtuigingen die woorden en zinnen veroorzaken welke eeuwen geleden neergepend werden wordt tot het fanatisme in gelooft en veroorzaken dezelfde uitspattingen dan het geld.
  Waar is deze god die zich laat vertegenwoordigen door twee voeters die alleen maar de wet van de natuur toepassen.
  Macht, territorium, prestige, jalousie, procreatie en niet de rechtvaardigheid, tollerantie, liefde, respect, beheersing,wat ze
  verkondigen.
  Al duizende jaren beheren de godsdiensten de massa mensen op deze aarde door ze arm en dom te houden.
  Ze doen zogezegd hun best om een mens van ons te maken.
  Wie kan zeggen dat ze van het dier in ons een mens gemaakt hebben?
  Gods gelovigen blijf uw geest maar blokkeren in plaats van hem open te stellen voor meer realiteit.

 6. Tja, zo las ik een tijdje geleden dat er nog maar 3000 ijsberen zouden zijn. Vorig jaar februari bezocht ik het hoofdeiland van de Svalbard archipel, Spitsbergen. Ik verbleef in de “hoofdstad” Longyearbyen, waar ongeveer 2200 mensen wonen. De hele Svalbard archipel is iets jleiner dan de Benelux en heeft in totaal ruim 2500 inwoners, maar er zijn zo’n 4000 ijsberen!
  Als je je buiten de bebouwde kom bevindt, ben je verplicht om een geweer bij je te hebben vanwege de ijsberen. Je mag ze niet benaderen, en het geweer mag uitsluitend ter zelfverdediging worden gebruikt.

 7. Wat het klimaat betreft, wie denkt er nog aan de olieramp van BP voor de kust van Mexico? Met goedkeuring van Obama is toen een bepaalde stof gebruikt die de olie ging binden. Het gevolg is dat de Golfstroom zeer vertraagd is. Dit wordt verzwegen in de media. Als je kijkt naar het weer in Nederland, vorig jaar zeer warme zomer, nu heel veel regen, dan is dat voor een groot deel het gevolg van de vertraagde Golfstroom.
  Het kost blijkbaar teveel geld om er iets aan te doen, men verhoogt liever de belastingen en viert er feest van.

 8. Hulde aan Mike Adams van NaturalNews .com vanwege zijn onvermoeibare strijd voor de mensheid, inclusief het onzichtbare deel ervan dat op weg is naar de geboorte.

  A winner never quits.

 9. Het blijft voor mij nog steeds een raadsel waarom de oorzaak van al de bovengenoemde ellende niet wordt benoemd. Namelijk de ongebreidelde bevolkingsgroei, in het bijzonder van de zogenaamde ontwikkelingslanden. Angst om uitgemaakt te worden voor racist, xenofoob o.i.d.? Nou, dan ben ik dat maar.
  Feit blijft dat ik mij, als ik kijk naar de demografische prognoses, wel eens zorgen maak over de toekomst van mijn kleinkinderen.

 10. De vlinders fladderen mij hier om de oren, de wespen en bijen zoemen, de hoornaar (paardenwesp) heb ik gespot. egeltjes die hier overwinterd hebben, de postduiven die in mijn tuin landen om te eten en drinken, vogels die vrolijk fluiten, een ijsbeer heb ik nog niet gezien maar dan moet ik naar Nova Zembla, het is één en al levendigheid, lieveheersbeestjes, noem maar op. Mijn tuin heeft er nog nooit zo mooi uitgezien als nu op dit moment. Eén en al leven.

  De VN moet ophouden met nonsens over het CO-2 klimaat. Ze willen alleen de blanke bevolking kapotmaken, want dan houden ze slaven over. De natuur laat zich niet dwingen.
  Altijd blijft er leven.
  Daar kan geen geld tegen op.

 11. U zegt dat het met tijgers beter gaat door de mens, dat klopt weliswaar maar je vergeet erbij te zeggen dat ze eerst bijna uitgestorven waren door de mens voor de rest zegt 97 procent van de wetenschappers dat de klimaatopwarming een feit is waarom bent u zo’n sukkel dat u de andere 3 procent achternaloopt

 12. Gisteren was ik in een dierbenodigdhedenwinkel en een bouwmarkt.
  In beide winkels stonden flacons Roundup in de schappen.
  Gevraagd waarom ze dat gif nog verkochten zei de een: ik spuit het gerust in mijn huis en eromheen. (!!)

  De ander: zolang het niet verboden is en men er naar vraagt verkoop ik het.
  Reactie dezerzijds: u kunt toch ook uw eigen verantwoordelijkheid nemen en het uit uw assortiment halen?
  ……….
  Overigens hulde aan de onvermoeibare Mike Adams die deze en andere misstanden sinds jaar en dag aankaart via NaturalNews.com uit liefde voor de mensheid, inclusief het onzichtbare deel ervan dat op weg is naar de geboorte.

 13. Zijn. Er zijn steeds meer wetenschappers die zeggen dat het nonsens is. En ook organisaties. Een daarvan is oud directeur van Greenpeace. De 3 procent klopt naar mijn idee niet. Het klimaat word niet echt beïnvloed door de mens. Zo z’n er ijstijden geweest, groter en kleiner. Zo was gebied, want nu Nederland heet, een subtropisch klimaat Ja de tijger was bijna uitgestorven, niet door het klimaat, maar door de mens zelf.

 14. Het echte probleem is dat wanneer mensen iets voor het eerst horen, dat zij daar meer waarde aanhechten dan aan de echte waarheden en feiten. Die alle onderbouwd kunnen worden over hoe en wat, daar in tegen zijn de kreten van de VN nooit zo onderbouwd. Alleen enkel maar doem verhalen verkondigen, zonder enig bewijs dat het daadwerkelijk zo is wat zij ons voorspiegelen. Daar we dagelijks via muziek, die bewust op 440 Hertz wordt afgespeeld. Worden we ongemerkt gehersenspoeld en afgestompt. Deze frequentie verstoort jou innerlijke gedachte gang. Het wordt niet voor niets een desinformatie frequentie genoemd. De natuurlijke frequentie van 432 Hertz deze versterkt juist jou gedachte gang en zorgt er tevens voor dat jou immuunsysteem optimaal gaat functioneren. Dus dat jij gezond en helder blijft. De gehele natuur werkt op deze frequentie. maar daar valt weinig tot niets aan te verdienen of te manipuleren door de grote multinationals. Alleen aan angstige, onwetende en zieke mensen kunnen zij alles verkopen en van alles wijsmaken. Daar is na de 2e wereldoorlog door de Amerikanen ons wijs gemaakt dat zij de goede zijn en het beste met ons voorhebben en dat consumeren het beste voor onze economie zou zijn. De VN is pas in 1946 opgericht, waar de IMF, IPCC en de Wereldbank o.a. een onderdeel van zijn. De VN missies zijn eigenlijk privé legers voor de Rockefellers en de Rotshields. Overal waar olie, gas en andere interessante delfstoffen gevonden worden op de wereld, is er wel een VN missie. En dat bijna alle landen ter wereld lid zijn van de VN, dit zorgt ervoor dat zij onuitputtelijk aan financiële middelen en manschappen kunnen beschikken. Niet voor niets wordt Antarctica door de VN bewaakt en zij bepalen wie er wel of niet mogen komen. Dat is best wel vreemd, dat alleen dat gebied door geen enkel land alleen geclaimd kan worden. Alsof de VN daar iets te verbergen heeft, waar de gewone burgers over de wereld niets van mogen weten. Als je het logo bestudeerd dan valt het op dat zij de platte aarde erop afgebeeld hebben. Terwijl het ons alle voorgehouden wordt dat we op een ronde bal planeet zouden wonen. De VN is eigenlijk de Nieuwe Wereld Order, alleen zo presenteren zij zich nog niet aan het grote publiek.

 15. De natuur is het levensonderhoud, waar je ook woont op deze wereld
  Hout verbranding voor warmte is er al zolang de mensheid bestaat is Co2 wat de natuur nodig is
  Er is met de handel over zee planten, dieren en ook mensen over de hele wereld verspreid.
  Wat allemaal met geld en overleving had te maken. Maar er kwamen ook ziekten door.
  En oorlogen.De techniek ging door ook de wetenschap
  Wat ik niet begrijp aan die klimaatbestendig is dat ze het levensonderhoud eruit jagen.

 16. Dank aan en goed nieuws voor QVIC; n.a.v. uw opmerking over 432 Hz is het internet bezocht
  er is een petitie gevonden die streeft naar herinvoering van 432 Hz: terug naar 432 Hz, gestart door een Nederlander.

 17. Tik in zoekmachine in “united nations annihilation agenda” en ziedaar de constante hersenspoeling van mensen, massamedia en vooral politici en NGO’s zoals bijvoorbeeld Greenpeace, open society foundation en andere foundations gefinancierd door het puissant rijke Soros netwerk.

  Nederlandse klimaatwet waanzin nog kinderspel bij the.NewGreenDeal van alexandra ocasio cortez. De laatste is in een casting procedure zoals voor een hollywoodfilm geselecteerd als de grootste krankzinnige die met volle overtuiging bereid is om onzin te verkondigen.

  Ex minister Henk Kamp van economische zaken en klimaat ook inmiddels werd gevraagd waarom het verbranden van biomassa o.a hout duurzaam is. Zijn antwoord: omdat de Europese Unie dat bepaald heeft.

  En zo is de cirkel van social engineering en hersenspoelen van de politici met hun zogenaamde politieke werkelijkheid als een hoepeltje zo rond.

 18. @Clement,
  U schijnt nogal problemen met het geloven in een god te hebben, tenminste, dat maak ik op uit uw commentaar. Er zijn vele godsdiensten in de wereld, en ze zijn vrijwel allemaal verzonnen. Overal vinden we volkeren, die b.v. beelden aanbidden, hoewel ze die zelf gemaakt hebben.
  Afgekeurd dus, een beeld is een dood ding.
  Maar er is toch één God, en Hij openbaart zich in de Bijbel. Eeuwen geleden zijn er vele dingen op schrift gesteld in deze Bijbel. Misschien doelde u in uw commentaar wel op dit boek?

  Om te stellen dat het fictie is, omdat het eeuwen geleden op schrift is gesteld is buitengewoon kortzichtig. Lees de vele profetieën die in de Bijbel staan er maar eens op na! Die komen nauwkeurig uit tot in details. Dat kan onmogelijk fictie zijn maar alleen maar de waarheid. Veel profetieën zijn reeds vervuld en dat is aantoonbaar in onze moderne geschiedenis.
  We leven reeds ver in de Eindtijd en de wederkomst van Christus is nabij!
  Nogmaals, fictie is fantasie, verzonnen verhalen.
  De Bijbel laat ons zien dat God bestaat. Fictie?
  Onmogelijk! Zie de gebeurtenissen rondom ons in deze tijd en lees wat er al 25 eeuwen geleden over werd geopenbaard!

 19. @Zijn op 15-6-2019 3.30.
  En terloops deelt u mede dat 97 % vd wetenschappers dat de klimaatopwarming een feit is!
  Weet u ook hoe Margaret Zimmerman, onderzoek van Universiteit van Illinois, aan die 97 % kwam? Zoek het eens op, het zal u verbazen. Van de 3146 wetenschappers ( waarvan 96,2 % uit Noord-Amerika) werden 79 geselecteerd als experts. 2 waren pertinent oneens. Dus hield zij er 77 over. En dat is dan die “beroemde 97%” Vraag: Wie is de sukkel?

 20. 97% is een gemanipuleerd getal dat echter een eigen leven is gaan leiden. Joseph Göbbels, de vroegere minister van propaganda zou hier heel trots op zijn geweest!
  Er is al meer dan eens aangetoond dat die 97% een leugen is, en het verbaast mij nog steeds hoe hardnekkig deze leugen blijft circuleren.

Comments are closed.