‘Stuwmeer Drieklovendam loopt bijna over; nerveuze inwoners zoeken hoogte op’

Op social media staan tal van filmpjes die de enorme omvang van de watersnood in China onderstrepen.

—————————————————————————————————————————————-

Nu al bijna 55 miljoen Chinezen getroffen door overstromingen

—————————————————————————————————————————————–

Begin juli waarschuwde een Chinese hydroloog dat de Drieklovendam, de grootste waterkrachtcentrale ter wereld, zou kunnen instorten vanwege de aanhoudende toestroom van biljoenen liters regenwater (zie ons artikel van 10 juli). De autoriteiten konden niet anders dan de deuren van de dam wagenwijd openzetten, waardoor stroomafwaarts honderden dorpen en enkele steden onderliepen, en bijna 55 miljoen mensen werden getroffen. Inmiddels hebben lokale media geschreven dat enkele delen aan de buitenkant van de dam ‘heel licht’ vervormd zijn. Nerveuze inwoners langs de Yangtze beginnen hogere gronden op te zoeken, want de regen houdt aan, waardoor het stuwmeer van de dam over 13 dagen dreigt over te lopen.

13 dagen lijkt nog een hele tijd, maar de weersverwachtingen zien er niet goed uit: het blijft nog zeker twee weken doorregenen. Het gaat er dus werkelijk om spannen voor de tientallen miljoenen inwoners die stroomafwaarts wonen, en waarvan er velen nu al hun huizen, gronden en woonplaatsen hebben zien onderlopen. Kan de dam het regenwater straks niet meer verwerken, en loopt het stuwmeer dan over, waardoor de overstromingen nog veel erger zullen worden?

60 miljoen liter regenwater per seconde

Afgelopen maandagavond stroomde 60 miljoen regenwater per seconde het stuwmeer in. In 10 dagen tijd heeft het reservoir er meer dan 10 biljoen liter water bijgekregen. De Chinese autoriteiten doen alle angstverhalen over een mogelijke instorting van de dam echter af als onzin, en herhalen dat de dam ‘bijna ondoordringbaar’ is. Ook zeggen ze dat de hoeveelheid regenwater ‘ernstig is, maar niet extreem’.

Wang Hao, lid van de Yangtze River Administration Commission, verklaarde dat de dam twee keer zoveel water kan weerstaan, en het bouwwerk door het vloedwater alleen maar sterker wordt. Desondanks zijn de overstromingen volgens inwoners van het gebied nu al de ergste in tientallen jaren. Een aantal van hen zoekt voor de zekerheid hogere gronden op.

Inferieure kwaliteit staal en beton

Er werd 14 jaar gebouwd aan de in 2006 geopende Drieklovendam, die 2,3 kilometer lang en 185 meter hoog is. Te hulp geroepen Westerse experts constateerden in 1998 dat delen van de dam met inferieure kwaliteit beton en staal zijn gebouwd, precies waar hydroloog Wang Weilo in dat jaar ook al voor gewaarschuwd had.

Hoge kwaliteit beton wordt in de loop der jaren juist sterker, zoals de meeste (oudere) infrastructuur in Nederland. In buurland Duitsland is juist vaak lage kwaliteit beton gebruikt, waardoor duizenden bruggen en viaducten, sommige niet ouder dan 20 – 30 jaar, moeten worden vervangen, en er vele tientallen vanwege instortingsgevaar zijn afgesloten.

Weilo schreef in 2019 nog een artikel waarin hij nogmaals op de falende constructie van de dam wees. Zo zouden de vele tientallen gigantische betonblokken niet zijn verankerd op de ondergrond, maar er los zijn opgeplaatst.

Als het ondenkbare gebeurt en de dam het zou toch begeven, dan dreigt een gebied waar 400 miljoen mensen wonen, met grote steden zoals Shanghai en Wuhan, en waar 66 kerncentrales zijn gebouwd, te worden getroffen door een enorme vloedgolf.

 

Xander


(1) 9News.com.au
(2) Breitbart
(3) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

10-07: Hydroloog: ‘Drieklovendam in China kan instorten en grootste ramp ooit veroorzaken’

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

13

 1. Het viel mij tijdens het nieuws van de bouw al op dat het een rechte dam is, iets wat onwaarschijnlijk stom is. De meeste grote dammen hebben een curve en dat is niet voor niets.
  De verhalen van inferieur materiaal zijn ook niet nieuw, evenmin als verbazingwekkend. China staat nu niet bepaald bekend om hoogwaardige kwaliteitsproducten, op wat voor gebied dan ook.
  Dat dit moet gaan uitlopen op een enorme ramp is een kwestie van ‘wanneer’ niet van ‘of’. Dat het, wanneer het gebeurt, een gigantische impact gaat hebben op de wereldeconomie is in ieder geval wel duidelijk.

 2. Laten hopen dat dit niet gebeurt en dat allles stevig blijft staan, want dit gun je geen 1 land,,

 3. Als die dam breekt, komt dat door het corona virus zou Jaap van Dissel zeggen,samen met Hugo en Markje. Jesse Klaver, Frans Timmermans schuiven het op de klimaat verandering. Maar ja, die chinezen hebben foto’s gemaakt van de Hollandse delta werken en zullen gedacht hebben wat jullie kunnen, kunnen wij ook. En als die dam breekt komt er weer een gala concert van giro 555, “help de chinees uit het water”. Ik zou zeggen “succes China”.

 4. Om nog even te zwijgen van de ‘weather warfare’ van de VS. Weermanipulatie is onderdeel van de multi-theatre warfare die de VS in 2025 hopen te bereiken en China is de target. Xi zit ongetwijfeld in het complot.

 5. Men kan hier wel grapjes maken maar wanneer China blank staat gaat er een andere natuurwet in werking .
  Het is voor het grootste en best getrainde leger van de wereld een kleine moeite hun voedsel en droog land in de buurlanden te gaan halen .
  Niemand kan dat leger op conventionele manier tegen houden .
  Het leger van 200 miljoen personen dat als een sprinkhanenplaag over de wereld zal lopen , is wel voorzegd maar het moment klopt nu nog niet .

 6. Verleg de oude grenzen der vaderen niet, staat in de spreuken. Wie de wijsheid van de H.Geest veracht is gedoemd de wijsheid van de wereld te geloven ( in dit geval de ingenieurs van de Drieklovendam ) en betaald de hoogste prijs communistisch China! Arme Chinezen die het gelag zullen moeten betalen ( en velen met hun leven!) voor de hoogmoed van de zoveelste variant van de grote roerganger. Het land zal alle voorsprong op het westen met 1 onvoorstelbare grote klap verliezen.

 7. @Wist het al langer. schreef:
  31/07/2020 om 3:54 pm

  “De alibaba bestellingen kunnen straks wel heel lang onderweg zijn”

  Die gaan gewoon met de stroom mee

 8. Dit is de volgende catastrofe China treft.
  Al vanaf eind Juni zijn deze overstromingen aan de hand.
  Op berichtgeving is veel censuur. Vooral op YouTube maar Epoch Times geeft goede berichten en China in Focus NTD ook objectief
  Het is vreselijk voor “ de gewone Chinese / man / vrouw want er is geen enkele hulp.
  Ook geen voedsel.
  En men kan nergens heen geen opvang. Alles staat onder water.
  Geen enkele verzekering de Chinees ziet metZijn auto zijn spaarcentjes wegdrijven.
  Bovendien zijn de oogsten door deze watervloeden mislukt dus hier komt met z’on grote bevolking geheid. HONGERSNOOD.
  Hele varkensstallen vol varkens verdrinken en / of gaan dood door de varkensgriep.
  Arme zielige mensen.
  Ook steden worden getroffenen staan gedeeltelijk onder water.
  Het dodental moet veel groter zijn dan officieel wordt opgegeven. ( staat al een paar weken op142 dit moet onjuist zijn)
  Dit waren nog “ nette filmpjes “ maar de situatie daar is vreselijk.

  En waar we niet van horen is dat het Corona virus Nu in Beijing totaal uit de hand loopt.

  Dat China ruzie heeft met Australië en meerdere landen in de Zuid Chinese zee.
  Kortom Hou ze in de gaten de Chinezen en dan vooral de CCP.

 9. 600 miljoen liter water per seconde dat is 20 keer de hoeveelheid die in 1993 tijdens de overstromingen door de Maas ging

 10. Aan een stuwdam wonen is altijd gevaarlijk, en als er veel, veel te veel regen valt geeft dat natuurlijk problemen, dat zagen we al dit jaar in de UK. In een veranderende klimaat mogen we nog meer van dat verwachten, hier is het te warm, en we hebben hier dan nog van vrijmetselaar De Wever de avondklok, we moeten braaf rond elf uur binnen zijn, wie is daar blij mee? Mijn vrouw, eindelijk is vroeg in bed. shalom

 11. De alibaba bestellingen kunnen straks wel heel lang onderweg zijn.

Comments are closed.