Obama en Hillary Clinton weigeren slachtoffers Sri Lanka christenen te noemen

Heel linksgroenliberaal politiek correct: moslims zijn nooit daders en christenen nooit hun slachtoffers –Geen vermoorde christenen, maar ‘Pasen Aanbidders’? (Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————–

Voormalig president Barack Obama, Hillary Clinton en enkele andere top Democraten weigerden de slachtoffers van de aanslagen op Sri Lanka – inmiddels bijna 300, voornamelijk christenen die stierven terwijl ze in hun kerken zaten- christenen te noemen. Er zijn een aantal opvallende, maar voor de goed geïnformeerde lezer bekende verschillen in de reacties van Obama en Hillary –en met hen veel Westerse media- op de aanslagen op twee moskeeën ruim een maand geleden in Nieuw Zeeland.

Moslims versus ‘Pasen aanbidders’

‘Michelle en ik sturen onze condoleances aan het volk van Nieuw Zeeland. Wij rouwen met jullie en de Moslim gemeenschap mee. Wij moeten allemaal opstaan tegen haat in alle vormen,’ twitterde Obama op 15 maart. (onderstreept toegevoegd)

Eergisteren was zijn reactie op de nog veel moorddadigere aanslagen op Sri Lanka: ‘De aanvallen op toeristen en Pasen aanbidders zijn een aanval op de mensheid. Op een dag die gewijd is aan liefde, verlossing en vernieuwing bidden wij voor de slachtoffers en steunen wij het volk van Sri Lanka.’

Hillary Clinton, nog een graadje erger:

‘Mij hart breekt voor Nieuw Zeeland en de wereldwijde Moslim gemeenschap. We moeten de strijd tegen de bestendiging en normalisering van islamofobie en racisme in al zijn vormen voortzetten.’

Maar over Sri Lanka: ‘In dit heilige weekend voor vele geloven moeten we gezamenlijk opstaan tegen haat en geweld. Ik bid voor iedereen die getroffen is door de verschrikkelijke aanslagen op Pasen aanbidders en reizigers in Sri Lanka.’

Een aanslag op moslims is dus islamofobie, haat en racisme, maar een aanslag door moslims op christenen is dat niet? Hoe moeten we dit anders interpreteren dan het proberen goed te praten van wreedheden die in naam van één specifieke religie worden gedaan, de islam, tegen volgelingen van een andere religie, het christendom?

Ook Julián Castro, die in 2020 een gooi wil doen naar de presidentsnominatie, heeft het over ‘Pasen aanbidders,’ net als een aantal andere top Democraten.

Moslims alleen slachtoffers, christenen nooit

Dit bevestigt opnieuw wat wij al jaren schrijven: moslims mogen in de ogen van de Westerse gevestigde orde in politiek en media enkel slachtoffers zijn. Christenen daarentegen nooit, zeker niet van moslims. Vandaar dit enorme verschil, wat schokkend genoemd zou kunnen worden, ware het niet dat het al zo veel vaker is gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de vrijwel genegeerde islamitische uitroeiingsoorlogen op christenen door terreurgroepen zoals ISIS en Boko Haram.

Tijdens het jaarlijkse Nationale Ontbijtgebed in 2015 zette Obama ISIS moreel zelfs op één lijn met het christendom in de Middeleeuwen – als wat zo’n 1000 jaar geleden gebeurde maatgevend is voor het christendom in onze tijd, en of hij daarmee probeerde om de gruweldaden van ISIS en talloze andere islamitische terreurgroepen min of meer te bagatelliseren.

Desondanks presteren ook de media om keer op keer te beweren dat, als moslims de daders zijn, het ‘motief van de aanslagen onbekend is’. Het is tendentieus, misselijk, en feitelijk ècht racistisch en haatzaaiend.

Uiterst moeizame verhouding tussen Obama en christendom

Zowel Obama als Hillary kregen tijdens hun ambtstermijn als resp. president en minister van BuZa veel kritiek omdat ze zelden of nooit de term ‘radicale islam’ in de mond namen als er weer eens een aanslag door moslimterroristen was geweest.

Tijdens een publieke lezing in een vermaarde katholieke universiteit werden de christelijke kruizen op verzoek van toenmalige president Obama zelfs bedekt met zwarte doeken, zogenaamd om eventuele andersdenkende TV-kijkers ‘niet te kwetsen’.

Nog enkele uitspraken uit op TV uitgezonden toespraken en/of persconferenties van Barack Obama:

‘Mijn moslim geloof… ehhh, ik bedoel, mijn christelijke geloof…’

‘Wat wij ooit waren, wij zijn nu niet langer een christelijke natie.’

‘Wij beschouwen ons niet langer als een christelijk land.’

‘Amerika is niet en zal nooit in oorlog zijn met islam.’

Hillary Clinton: ‘Laat duidelijk zijn dat de islam niet onze tegenstander is. Moslims zijn vreedzame en tolerantie mensen en hebben niets te maken met terrorisme.’

Trump verketterd wegens spreken waarheid

De huidige president Donald Trump wordt zoals bekend intens gehaat en verketterd door de linksgroenliberale Westerse elite, onder meer voor het spreken van dit soort waarheden:

‘Totdat we in staat zijn dit probleem te bepalen en begrijpen, en de gevaarlijke bedreiging die het vormt, kan ons land niet het slachtoffer zijn van afschuwelijke aanslagen door mensen die enkel in Jihad geloven, en geen enkel besef, noch verstand, noch respect voor het menselijk leven hebben.’

Xander

(1) Breitbart
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

21-04: ‘Islamitische groep verantwoordelijk voor aanslagen op kerken en hotels Sri Lanka’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.