Magnetische veld zwakt af: Studie waarschuwt dat ruimtestormen het treinverkeer zullen verstoren

Een sein dat plotseling van rood op groen springt en een botsing veroorzaakt is nog een van onze minste zorgen zodra de ‘galactic current sheet’ op zijn hoogtepunt komt terwijl het beschermende magnetische veld niet of nauwelijks meer aanwezig is.

—————————————————————————————————————————————–

Aardse technologie steeds kwetsbaarder voor de zon door zwakker wordend magnetisch veld – CERN lanceert eerste eigen satelliet met LHC component 

—————————————————————————————————————————————–

Tijdens de recente National Astronomy Meeting (NAM 2022) aan de Universiteit van Warwick is een studie gepresenteerd waarin wordt gewaarschuwd dat ruimtestormen het treinverkeer zullen verstoren en aanzienlijke vertragingen gaan veroorzaken. Seinen kunnen plotseling van rood op groen springen en zeer gevaarlijke situaties creëren die tot ongelukken kunnen leiden, zelfs door vaak voorkomende matige stormen. Hoewel het verband met het aangetoonde afnemende magnetische veld van de aarde voor de hand ligt, en daarmee ook met de op deze site regelmatig besproken ‘galactic current sheet’ die in de komende 10 tot 20 jaar op zijn hoogtepunt zal raken, worden deze zaken opnieuw niet genoemd, vermoedelijk om geen paniek te zaaien onder het grote publiek.

In de studie, verricht door Cameron Patterson, wordt geïmpliceerd dat het altijd normaal is geweest dat de zon de technologie op aarde verstoort, inclusief de seinen langs spoorlijnen, ‘waarbij groene seinen in rood veranderen zonder dat er zelfs maar een trein nabij is.’ Patterson onderbouwt dit door te beweren dat ‘de meesten van ons ooit wel eens de gevreesde woorden ‘uw trein is vertraagd door een seinstoring’ hebben gehoord’. Wel, vroeger gebeurde dat incidenteel als er uitzonderlijk veel sneeuw of regen was gevallen; vanaf de jaren ’90 / ’00 bleken ook bladeren op de rails de oorzaak te kunnen zijn, en nu zijn daar ineens ook ruimte/zonnestormen bijgekomen.

Er is bewijs dat zelfs matige zonnestormen ervoor kunnen zorgen dat vrije blokken (stukken spoorlijn van circa 1 tot 2 kilometer waaraan seinen staan gekoppeld die aangeven of het blok vrij is of niet) plotseling een rood ‘bezet’ signaal geven. Researchers van de Universiteit van Lancaster ontdekten dat zonnestormen met een kracht van slechts 2V/km al problemen kunnen opleveren. In Zweden zijn al waardes van 7 V/km gemeten, en volgens schattingen kan dit tijdens extreme stormen wel tot 20 V/km oplopen.

Het behoeft geen uitleg wat er kan gebeuren als een sein voor een wachtende trein op ‘groen’ springt terwijl er in dat blok nog een andere trein rijdt… (1)

Verwoestende zonnestorm een genegeerd maar zeer reëel gevaar

In het jaar 660 v.C. vond er een zonnestorm plaats die 10 keer krachtiger was dan enige zonne uitbarsting in de afgelopen 73 jaar (2). Als zo’n storm nu zou losbarsten – en de aanwijzingen dat dit wel eens op korte termijn zou kunnen gaan gebeuren stapelen zich op -, dan zou onze van technologie afhankelijke samenleving in één klap zeer langdurig beroofd worden van elektriciteit, en daardoor volledig instorten. Het aantal slachtoffers zal niet te tellen zijn; uit studies is gebleken dat na ongeveer een jaar zo’n 90% van de bevolking van een modern Westers land zal zijn omgekomen door gebrek aan voedsel, water en brandstof, en door geweld (plunderingen om de laatste resten die andere mensen nog over hebben).

In ons vorige artikel benadrukten we nogmaals dat dit gevaar niet hypothetisch maar zeer reëel en naar alle waarschijnlijkheid zelfs acuut is, in tegenstelling tot de CO2- en stikstof klimaathoaxen. Toch wordt er nul komma nul euro uitgeven om onze samenleving te beschermen tegen zo’n verwoestende gebeurtenis, die door deze lakse houding van de politiek wel eens op een E.L.E. (Extinction Level Event) kan uitlopen.

Een van de vele andere sterke aanwijzingen zijn equatoriale plasma bellen, die volgens een nieuwe studie satelliet- en communicatiesignalen kunnen verstoren. Dit houdt rechtstreeks verband met toenemende zonne activiteit, en/of dus ook met een grotere impact door de zon vanwege het zwakker wordende magnetische veld. Dat dit geen gissing is blijkt uit het vastgestelde gegeven dat de meeste plasma bellen te vinden zijn boven een regio in de Atlantische Oceaan, genaamd de South Atlantic Anomaly (3). Precies daar is het magnetische veld van onze planeet het snelst aan het afnemen.

CERN lanceert satelliet met LHC component om kosmische straling te monitoren

Op 13 juli 2022, om 13.13 uur, lanceerde CERN vanaf het Europese ruimtevaartcentrum in Frans Guyana met succes zijn allereerste satelliet genaamd CELESTA, die de invloed van kosmische straling op elektronische apparatuur gaat bestuderen. De satelliet heeft een miniatuur versie (Space RadMon) bij zich van de stralingsmonitor die is ingebouwd in de bekende Large Hadron Collider (LHC), de grootste deeltjesversneller ter wereld, waar we ook recent opnieuw ruim aandacht aan besteedden.

CELESTA (afgeleid van het Latijnse Celeste / caelestis, wat ‘hemels, goddelijk’ betekent) is in een ongewone baan om de aarde gebracht, namelijk in de Van Allen Gordel, waar het stralingsniveau het hoogst is. De satelliet werd eerst getest in de unieke CHARM faciliteit van CERN, waarmee onder meer de stralingsomstandigheden zoals die in de ruimte voorkomen kunnen worden nagebootst. (4)

Hoogtepunt Galactic Current Sheet komt er onverbiddelijk aan

In ons recente artikel ‘Ongekend langdurige scheur in magnetische veld aarde; zon steeds feller door ruimtestof; record gat in ozonlaag‘ (11 juli) kon u nieuwe informatie lezen die bevestigen dat er snelle veranderingen in de ruimte en op/om de aarde plaatsvinden. Deze ontwikkelingen hebben helemaal niets van doen met antropogene CO2- of stikstof uitstoot, maar alles met het in almaar sneller tempo zwakker wordende beschermende magnetische veld van de aarde, een reeds ingezette poolomkering, en de ‘galactic current sheet’, een gigantische concentrische elektromagnetische golfbeweging in de Melkweg die min of meer te vergelijken is met de waterpatronen die ontstaan als je een steen in een vijver gooit.

De tijd tussen de golven van deze galactic current sheet bedraagt ongeveer 12.000 tot 13.000 jaar. Halverwege de 19e eeuw arriveerde het begin van de volgende golf, die naar verwachting in de komende 10 tot 20 à 25 jaar zijn hoogtepunt zal bereiken. Deze buitengewoon sterke elektromagnetische kracht brengt diverse planeten in ons zonnestelsel al enige jaren in grote beroering.

De aarde zal daar niet van uitgezonderd worden, wat extreem verstrekkende gevolgen kan hebben voor onze wereldwijde samenleving, en waarschijnlijk zelfs voor het uiterlijk van onze planeet indien wij tijdens het wegvallen van het magnetische veld door een zonnestorm worden getroffen. Volgens sommige astronomen is het vrijwel zeker dat dit gaat gebeuren, misschien zelfs al in 2023.

Geen zichtbare interventie

Verwacht echter geen valse ‘redding’ van buitenaf, geen zichtbare interventie uit de ruimte of ‘de hemel’, want ‘het Koninkrijk komt niet zo dat het te berekenen is… het is niet ‘hier of daar’…. het Koninkrijk is bij (lett. IN ***) u’ (Luc.17:20-21). Zolang mensen, ook gelovigen, dat niet willen begrijpen, zullen ze de ware verlossing zoals Jezus die bracht (niet door het aanhangen of uitspreken van een ‘geloofsbelijdenis’, maar door grondige innerlijke zuivering en vernieuwing) nooit ervaren, en geestelijk onvoorbereid deze eindtijd moeten zien te doorstaan.

(*** (grondtekst:) ἐντὸς = dat wat aan de binnenkant is, ’the inside’, ‘within’ (KJV), ‘in uw zielen’).

Xander

(1) Royal Astronomical Society via Phys.org
(2) Phys.org
(3) Royal Astronomical Society
(4) CERN
(5) Popular Mechanics
(7) Space.com

 

Zie ook o.a.:

11-07: Ongekend langdurige scheur in magnetische veld aarde; zon steeds feller door ruimtestof; record gat in ozonlaag
02-07: CERN viert 10e verjaardag ontdekking ‘God-deeltje’ met record energie opstart Large Hadron Collider 
24-06: Ook gevestigde tech site Wired waarschuwt nu voor ‘einde van de wereld door zonne uitbarsting’
13-06: De eerste generatie technologisch verbeterde mensen loopt binnenkort op straat 
06-06: Is Elon Musk ‘wakker’ en ‘verlicht’?: ‘Menselijk bewustzijn moet worden verhoogd’ 
04-06: Nederlands TNO team dingt mee naar miljoenenprijs voor ontwikkelen eerste werkende avatar 
24-05: Astrofysici zien eerste bewijs voor bestaan onzichtbare ‘spiegel wereld’ 
19-05: Groep wetenschappers: Ruimte en atmosfeer in gevaar door duizenden nieuwe Starlink satellieten
08-05: Wetenschappers nemen galactische magnetische poolomkering in slechts enkele jaren tijd waar ( / ALLES wordt op dit moment versterkt, zowel de grote geofysische, magnetische als fysieke, mentale en ook ingrijpende spirituele gevolgen voor ieder mens)
01-05: Meer bewijs van de Matrix: Informatie lijkt vijfde element van het universum te zijn 
12-04: Bizarre bliksemflitsen en mentale problemen signalen van komende magnetische poolomkering
03-04: Wordt deze brein aantastende parasiet in 1/3 mensheid actief door injecties, 5G en het zwakker magnetische veld?
28-03: Space Weather studie: Electriciteitsnet niet bestand tegen volgende Solar Superstorm
23-03: Het Grote Ontwaken komt pas zodra de mensheid dreigt te worden uitgeroeid’
12-03: Opnieuw speculaties over openen andere dimensies na heropstarten Large Hadron Collider CERN
02-01: Kosmische ramp binnen 20 jaar onvermijdelijk door versnelde afname magnetische veld ( / Einde 12.000 jarige cyclus bevestigd: ‘De aarde zal bevend van haar plaats wijken’ (Jesaja 13) wordt binnen 15 tot 20 jaar (maar mogelijk al binnen 2 tot 8 jaar) werkelijkheid)

 

2021:

30-06: Dierenwereld raakt van slag door snel afnemende magnetische veld aarde (Bescherming tegen kosmische straling wordt razendsnel zwakker – Poolomkering veel dichterbij dan aangenomen? – Wetenschappers waarschuwen voor kosmische golf EN super zonnevlam in 2023)
14-06: Solar wetenschapper: ‘Er staat iets groots te gebeuren op de zon, wij noemen dit het Termination Event’