Israël begint na honderden raketten uit Gaza geduld met Hamas te verliezen

Israëlische tanks stellen zich maar weer eens op bij de Gazastrook (inzet: een huis dat door een Palestijnse raket werd geraakt)(afbeelding: (1)).

————————————————————————————————————————————–

Na 450 raketten in minder dan 24 uur uit Gaza, met 3 dode burgers als gevolg, begint de Israëlische regering zijn geduld met Hamas te verliezen. Het lijkt er deze keer op dat de vergeldingsaanvallen met tanks, helikopters en vliegtuigen niet eenzijdig worden stopgezet om in Cairo het zoveelste staakt-het-vuren te sluiten, dat vermoedelijk al na enkele weken gewoon weer door de Palestijnse terreurorganisaties gebroken zal worden.

Drie Israëliërs omgekomen

Ondanks dat het Iron Dome afweersysteem overuren draait en veel Palestijnse raketten onderschept, kwamen vandaag twee Israëliërs om het leven, een 22 jarige man in een fabriek in Ashkelon, en een 60 jarige man in auto bij Sderot. Eerder was een 58 jarige man en vader van 4 kinderen in zijn huis in Ashkelon het slachtoffer.

Volgens de Palestijnen vonden bij vergeldingsaanvallen op doelen in Gaza een vrouw en een baby de dood, maar het Israëlische leger (IDF) zegt dat zij omkwamen door een van de vele (deels) mislukte raketlanceringen van Hamas en Jihad Islami. (2)

Deze keer geen snel staakt-het-vuren?

Een woordvoerder van de IDF verklaarde vandaag geen gesprekken te voeren over alweer een staakt-het-vuren. Het leger stuurt juist de 7e pantserbrigade naar het gebied bij de Gazastrook, wat duidt op een mogelijk groter en langer tegenoffensief.

Als Israël al zijn militaire macht gebruikt dan maken de Palestijnse moslimterroristen geen schijn van kans en worden ze binnen 10 minuten van de aardbodem weggevaagd. Omdat die steevast burgers als menselijke schilden gebruiken stelt het Israëlische leger zich altijd zeer terughoudend op.

Analisten zeggen dat het voor het eerst in jaren is dat Israël zich lijkt voor te bereiden op een langere operatie, mogelijk zelfs een uitputtingsslag. De bewoners van veel Israëlische dorpen en steden zijn de Palestijnse raketaanvallen, waarbij regelmatig slachtoffers vallen, spuugzat, en dringen al langer aan op keihard ingrijpen om eindelijk een einde te maken aan deze voortdurende terreur. (1)

Xander

(1) DEBKA
(2) Ynet News

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

51

 1. @Kim: 2:45 pm, op 7/5. Daarom kan die zogenaamde prelaat uit Rome, ook zo goed opschieten met de islamvolgers. Soort zoekt soort!

 2. @Nexus,
  Die link die u plaatste, ik heb daar slechts een klein stukje van gelezen. Wat is dat een zooi leugens zeg! Dit is typisch een voorbeeld van Hamas propaganda, waarin lieden als Gretta Duisenburg, Dries van Agt of Anja Meulenberg geloven, maar mensen met een normaal verstand kopen deze bagger echt niet. Het smerige van dit verhaal is dat hier doelbewust gelogen wordt. In dit artikel wordt Israël van agressie beschuldigd terwijl juist de bevolking van Israël het slachtoffer is. Ik heb gisteren in Brasov met een groep Israëliërs gesproken die twee dagen geen normaal leven hadden. 690 raketten, waarvan een aantal op een hoogte van 20 meter ontploffen, geladen met duizenden scherpe metaaldeeltjes om zoveel mogelijk slachtoffers te maken! Maar Israël is de agressor? Maar zoals ik al zei, een normaal mens met een gezond verstand gelooft deze bagger niet!

  Post van Nexus verwijderd. Mod.

 3. Als het Israel écht menens is, is het binnen 2 dagen gedaan met de Arabische wereld inclusief Turkije dat Israel ook voortdurend bedreigt. Ook dat land vormt voor het Joodse land geen gevaar. Israel heeft jarenlang Turkije kunnen verkennen doordat ze destijds hun luchtmacht er schietoefeningen konden laten houden in betere tijden. Dat heeft hen een schat aan doelen, informatie en inlichtingen opgeleverd.

 4. Rustbrenger

  Uw laatste zin, daar begin ik mee: ‘Leeft naast elkaar als broeders en gelijken, niet als vijand omwille van een denkbeeld. Dát is een waarheid, ongeacht geloof, ras, etniciteit,kleur, geslachtskenmerken,…..’

  Wat een onzin, de islam is verbonden met een geschreven boek in het jaar circa 700 na christus in opdracht van de RKK. Het is verzonnen. Hoe kan ik broederlijk naast de islamieten leven!
  De rifgebergte bewoners is het ergste allooi wat hier rond huppelt en meisjes verkrachten en stelend en rovend hier tekeer gaan op onze kosten, de belastingbetalers. Het is nog erger, als er een islamitische baby meisje wordt geboren is ze al direct uitgehuwelijkt door haar ouders aan een enge pedofiele oude man. Als ze vijf jaar is wordt ze in een bruidsjurkje in een entourage van een prachtig restaurant mishandeld en krijgt ferme klappen en stompen tegen haar hoofdje, zodat ze weet dat ze onderdanig is en moet zijn, aan haar vieze oude griezelige … De ouders en dorpsgenoten klappen in hun handen en gillen van opwinding. De video kan ik niet meer terug vinden. Waarschijnlijk verwijderd van You Tube.

  In de jaren tachtig heb ik correspondentie gevoerd met iemand achter het ijzeren gordijn. Mijn brieven kwamen wel over, maar haar brieven werden de muur over gesmokkeld.

  De Europeaan en het Joodse Volk is gelijk aan onze genen. Mijn grootouders hebben onderduikers gehad en die hebben het overleefd. Niemand, maar dan ook niemand, maakt mij kapot door te zeggen dat we die islamisering hier moeten verwelkomen. Nooit en te nimmer. Blijf waar je vandaan komt, met je achterlijke ideologie.

 5. @Rustbrenger ‘Feit is ook, dat ondanks de vastgestelde grenzen, Israël onophoudelijk nederzettingen plaatst in gebieden welke niet zijn toegewezen door de VN. Ergo: elke resolutie tegen Israël welke deze nederzettingen verbiedt, wordt niet nageleefd. Kunt U dit verklaren?’

  Deze VN resoluties gaan tegen de eigen VN resoluties. In de San Remo resolutie uit de jaren 20 zijn de grenzen van Israël reeds vastgesteld: Dit omvatte geheel Israël inclusief Judea, Samaria en Gaza. Daarnaast ook geheel Jordanië. Gebieden waar nederzettingen worden geplaatst zijn dus door de VN aangewezen aan Israël. En daar zit het probleem. De VN lapt haar eigen resoluties aan de laars. Dit is al begonnen in de jaren 40 door het toegewezen gebied te verkleinen door Jordanië af te scheiden. Op zich goed, want dit gebied zou de woonplaats worden voor alle op dat moment in het gebied wonende Arabieren, die zich nu Palestijnen noemen. Het gehele gebied ten westen van de Jordaan bleef ook volgens de VN toegewezen als Joods thuisland.

  ‘Dat de Koran haat predikt, is een kleine misvatting.’

  Misvatting?? Als ik hier nu eens een lijst ga publiceren van alle haatdragende teksten aan het adres van Joden, christenen en ongelovigen, dan ben ik zeker twee tot drie pagina’s hier kwijt. U heeft het over moslims die ‘strikt naar hun geloof leven’. Enkel omdat zij niet haatdragend zijn, concludeert u nu dat dit strikt leven volgens de Koran is? Een van hoofdopdrachten uit de Koran is nog altijd het collectief bestrijden van ongelovigen, joden en moslims. En er wordt in niet omwonden bewoordingen uitgelegd dat dit met veel slachtpartijen gepaard moet gaan, want wij zijn maar varkens, wij zijn apen en wij zijn de brandstof voor de hel. En natuurlijk heeft u gelijk dat mensen van verschillende religies vredig naast elkaar kunnen leven, maar om daarmee de conclusie te trekken dat islam een vredelievend geloof is, is veel te kort door de bocht.

 6. @Raveltje schreef: 05/05/2019 om 11,41 pm
  “Wat is de islam toch een barbaars volk, middeleeuws.”
  Daar gaat u nu de mist in. De islam is geen ras! Het is een barbaars rechtsysteem genaam sharia waar een ideologie aangekoppeld is. Daarom kunnen Geert Wilders en de PVV-stemmers geen racisten zijn, maar om die reden staat hij wel terecht. Miljoenen mensen in de 57 moslimlanden worden dagelijks met terreur en onzinnige doodstraffen onderdrukt om in die ideologie te blijven, dus het is niet het “barbaarse” volk maar het zijn de misbruikers van die ideologie. Nazisme is verboden dus een ideologie die daaraan gelijk staat moet dus ook verboden worden. Het mag niet gezegd worden, maar er zijn sinds 11 september 2001 bijna 35.000 terroristische aanslagen gepleegd door deze “vredelievende” ideologie. De linkse partijen hebben niets met religie en kunnen daarom waarschijnlijk het onderscheid niet maken met een ideologie, omdat zijzelf de socialistische ideologie etc. aanhangen. Maar van de christelijke partijen mag men verwachten dat zij dit verschil wel kennen. Dus niet. Zelfs een van de meest vervolgde bevolkingsgroepen de Yezidi’s sturen zij terug naar hun vervolgers. Maar het geloof van de Yezidi’s is een mengvorm van het westerse Christendom en het Manicheïsme. Mani volgde het evangeliie van Thomas, dus Judees-Christelijk. Het CDA en CU steunen de islamitische Palestijnen in hun tweestaten oplossing, terwijl als zij de geschiedenis een beetje kenden die er al is, daar heeft Churchill al voor gezorgd met de verdeling van het mandaatgebied. Diezelfde partijen denken het beter te weten dan de apostel Johannes die in zijn tweede brief 2 Johannes 1:10-11 schreef: Indien iemand tot ulieden komt, en deze leer niet brengt, ontvangt hem niet in huis, en zegt tot hem niet: Zijt gegroet. Want die tot hem zegt: Zijt gegroet, die heeft gemeenschap aan zijn boze werken, en zij laten de meest radicale imams toe. Of sluiten frauderende islamitische scholen niet, erger zij laten de oprichting van nieuwe scholen toe. De CU-minister Slob is daar verantwoordelijk voor. Maar ja hij wil ook niets doen aan misleidende teksten in schoolboeken. En na twee generaties is het dus waarheid, want dan is iedereen geïndoctrineerd. Zouden die partijen niet afgestraft dienen te worden bij de EU-verkiezingen? Zij werken er aan mee om van de EU een “barbaars ras” te maken. Ik stem PVV omdat het geen racistische partij is en ik toekomstige generaties hun leven in vrijheid gun. Zij zijn vertegenwoordigers van Nederland en hun waarden.

 7. @Rustbrenger,
  U zegt dat het er niet om gaat wie gelijk heeft? Daar mee zegt u eigenlijk dat de waarheid niet ter zake doet, beseft u dat wel? Inmiddels heeft u nog meer reacties gehad, en nog steeds is niemand het met u eens. Er is er maar Één die gelijk heeft, en dat is God. En of de mensen dat wel of niet leuk vinden doet niet ter zake. God heeft het land aan de nakomelingen van Abraham gegeven, lees dat maar eens na in Genesis 12:1-3, en besef heel goed, dat deze uitspraak ook nu van kracht is. Wie Israël zegent, of met andere woorden goed gezind is, die zal door God gezegend worden. Maar wie Israël vervloekt, of zeg maar haat, die zal door God vervloekt worden. Denk niet dat dit slechts een verhaaltje in een oud boek is, want ik zal even een zeer recent voorbeeld geven. Nog geen twee maanden geleden heeft de Iraanse overheid het volk opgeroepen om massaal Israël te vervloeken in de naam van allah. Twee dagen later werd Iran getroffen door de ergste overstromingen ooit! Vele duizenden kilometers aan wegen zijn totaal verwoest, gelukkig viel het dodental nog mee, maar de schade is onmetelijk groot. Na deze ongekend zware overstromingen, waarvan u een ruim een maand geleden de beelden op het journaal kon zien, werd Iran opnieuw getroffen, dit keer door een grote sprinkhanenplaag, de ergste sinds 40 jaar!
  Lees ook eens Ezechiël 28:25 en 26. Hier zien we dat God gerichten voltrekt aan allen uit de omgeving van Israël die hen verachten. Dus wie Israël haat, zal door oordelen van God getroffen worden. Kij nu eens naar de vijanden van Israël: de Arabieren haten Israël, en kijk nu eens naar Syrië of Irak. Syrië ligt in puin en nog dagelijks sterven de haters van Israël er bij bosjes. En Irak? Herinner de Golfoorlog, toen de geallieerden Irak uit Kuwait verdreven. Saddam Hussein liet tientallen Scudraketten op Israël afvuren, uit pure haat! Irak is nog steeds een chaos, Saddam Hussein eindigde aan de galg. Met Egypte en Jordanië is vrede gesloten, en daar is het vrij rustig. De hele toestand in en rond Israël is beschreven in de Bijbelse profetieën in het Oude Testament. En zo is het ook te verklaren dat Israël in 1948 de oorlog kon winnen, terwijl iedereen dacht dat ze het nooit zouden kunnen redden tegen de enorme vijandelijke overmacht. Evenzo dus in 1967, waarbij Jeruzalem werd heroverd, samen met Judea, Samaria en de Golan. De VN kan resoluties treffen wat het wil, maar de hele VN is irrelevant, aangezien ze hun eigen wetten overtreden. Kijk maar eens naar de uitspraken van de San Remo Conferentie, die ook nu nog steeds van kracht zijn, en daarom staat Israël volledig in zijn recht! De VN is de opvolger van de Volkenbond, die deze uitspraken heeft gedaan, en alle resoluties van de Volkenbond moeten door de VN worden geëerbiedigd!
  Ik ben benieuwd wat u hier nog tegen wil inbrengen.
  Met vriendelijke groet,

  AEO

 8. @ Rustbrenger schreef:
  06/05/2019 om 11:20 pm
  ……Israël onophoudelijk nederzettingen plaatst in gebieden welke niet zijn toegewezen door de VN…….
  Ook hier zit je er weer naast. Na de val van het Ottomaanse Rijk in 1914 heeft de Volkerenbond Palestina aan de Israëliërs toegewezen. Dit is later door de UNO opnieuw bekrachtigd. Dus niet aan de Arabieren die zich later Palestijnen gaan noemen. In 1948 heeft Jordanië de Westbank veroverd wat in 1967 door Israël weer heroverd is. (vergeef me als ik de jaartallen niet exact heb)
  Waarom maak je een onderscheidt tussen Israëliërs als afstammelingen van Abraham en Israëlieten als afstammelingen van Abraham?

 9. @AEO, @Kim,

  Het gaat mij niet om het gelijk hebben: in dit kader praat je over”gelijk/ongelijk”, wat hetzelfde betekent als “winnen/verliezen”. In ieder oorlog heb je verliezers, ongeacht wie deze begint of eindigt.

  Het klopt dat de Arabieren/Moslims heilige gebouwen hebben vernietigd. Hetzelfde hebben de Christenen gedaan (bijvoorbeeld in Zuid-Amerika / Noord-Amerika), maar ook in het Midden-Oosten. Wat ik zeker niet goed praat.
  Het klopt dat de Staat Israël in 1948 is gevormd, na een aantal eeuwen te hebben blootgestaan aan Moslims. Dáárvoor was het een Koninkrijk, waren het geen Israëliërs, maar Israelieten. Feit is ook, dat ondanks de vastgestelde grenzen, Israël onophoudelijk nederzettingen plaatst in gebieden welke niet zijn toegewezen door de VN. Ergo: elke resolutie tegen Israël welke deze nederzettingen verbiedt, wordt niet nageleefd. Kunt U dit verklaren?

  Zoals ik ook eerder schreef, stammen de Moslims en Joden van dezelfde stamvader af. Indien U “de Meesters van het Verre Oosten” hebt gelezen (Byrd T. Spalding) komt U tot de ontdekking dat Jezus en Mohammed broers waren/zijn.

  Zoals ieder geloof zijn eigen dogma heeft, zo heeft ieder geloof zijn overtuiging.
  Dat de Moslims haatdragend zijn, is een understatement. Dat de Christenen haatdragend zijn geweest, is ook een understatement. Dat het Joodse volk telkens weer een slachtoffer zijn, moet een oorzaak hebben.Rijst bij mij de vraag: Wat heeft het Joodse volk gedaan om dit teweeg te brengen.

  Dat de Koran haat predikt, is een kleine misvatting. In mijn omgeving ken ik diverse Moslims die strikt naar hun geloof leven, maar de uitwassen (lees:extremisten) verfoeien. Moslims, Christenen en Joden kunnen prima en zonder geweld naast elkaar leven, mits er maar geen gek met een bomgordel tussen loopt. Of een sniper die het stoer vindt om op een afstand van 1500 meter iemand neer te knallen.

  Feit blijft wél dat het na 35 eeuwen nog steeds een puinhoop is in het Midden-Oosten, en zoals het er naar uitziet zal het ook wel een puinhoop blijven.Tenzij de grote wens van het Joodse volk om een Groot Israël te stichten bewaarheid wordt. Dan nóg krijg je hommeles van tegenstanders.

  Leeft naast elkaar als broeders en gelijken, niet als vijand omwille van een denkbeeld. Dát is een waarheid, ongeacht geloof, ras, etniciteit,kleur, geslachtskenmerken,…..

 10. @Rustbrenger Niemand zal betwisten dat Abraham ook de aardsvader van de Arabieren is. Maar daarmee houdt het niet op. Voor zowel het Israëlische volk als de Arabieren heeft God een heel ander plan. Israël had Hij uitverkoren om in Zijn land te wonen en te leven en niet de Arabieren. En daar ligt een probleem, want de Arabieren (en dan specifiek de moslims) accepteren Gods beslissing niet. En daar gaan zij ver in. Sinds het ontstaan van de islam is ineens het verhaal van Arbraham die zijn zoon Isaak moest offeren, veranderd in zijn zoon Ismaël. Alles om maar te rechtvaardigen dat Arabieren toch wel het uitverkoren volk zijn.

  De huidige Palestijnse leugen is niet meer dan een vervolg van het niet accepteren van Gods zegeningen over Israël. Als zij de oorspronkelijke Abraham zouden erkennen, dan weten zij dat het land Israël voor eeuwig enkel voor het volk Israël is bestemd. Huidige claims van Palestijnen op het land Israël zijn een rechtstreekse opstand tegen de God van Abraham en Israël, en dan kunnen ze wel eenzelfde aartsvader hebben, ze aanbidden ene allah, een afgod die nota bene pas 4000 jaar na de schepping en 600 jaar na Jezus Hemelvaart om de hoek kwam kijken. Ook daarin verlogenen ze hun eigen aartsvader die nog nooit van allah gehoord heeft.

 11. ‘Joncker Jan van de Noot’
  -Tempora te tempari (richt u naar de tijd)
  opportuniteitsbeginsel: neem de beslissing die past in de omstandigheden van het geval.
  Van de Noot was in de zestiende eeuw een dichter der Nederlanden.

  Het is tijd en richt u allen zich op rechts, het is nu of nooit.

 12. Ik ben katholiek. Ik geloof in God.
  Ik weet ook dat hij wegen bewandeld die ondoorgrondelijk zijn, alleen begrijpelijk door een goed verstaander.
  Dat ben ik niet echt. Maar ik begrijp heel goed wat er aan het gebeuren is, dit is een strijd tussen goed en kwaad.
  Kwaden zitten onder ons en propageren het kwade als goed.
  Als het paard van Troje.

  Ik ben oprecht bang voor de toekomst.

 13. @Rustbrenger schreef:
  06/05/2019 om 2:34 pm
  ……….Leeft naast elkaar als broeders en gelijken, niet als vijand omwille van een denkbeeld…..
  Lees de Koran eens dan weet je dat de moslims dat niet mogen en moet vechten en moorden tot alles voor Allah is

 14. Rustbrenger

  Hoe komt het dan dat de islamitische ideologie zoveel haat (haat haat haat) in hun pokkel hebben jegens ons en wij, de echte gelovigen, hebben geen haat maar liefde en vrede in onze harten. Voor ons eigen volk.
  Leg mij dat maar eens uit. Als je durft.
  nog iets, wij leven in vrede en nu komt er een wrede zwarte massa over ons heen.

 15. Wordt echt doodziek van die NOS met haar subjectiviteit.
  “na geweld over en weer is de strijd weer opgelaaid” schreven ze op TT toen Hamas weer eens begon met raketten.
  En 2 dagen eerder hadden ze een gesprek bij M over het antisemitisme in dit land waarin uiteindelijk geconcludeerd werd dat de moslims het pas echt verschrikkelijk hadden.
  Ik keek al nooit meer naar die onzin maar soms zap je en dan hoor je zoiets.
  Echt walgelijk.

 16. @Rustbrenger,

  U ziet inmiddels meerdere reacties. Niemand die het met u eens is, maar wij zijn wel benieuwd hoe u tot de door u gedane uitspraken bent gekomen, of blijft het nu stil van uw kant? Als u het gelijk aan uw kant hebt, dan moet u het toch aandurven om op ons te reageren?

 17. @Eelke Piers
  06/05/2019 om 10:58 am

  Over geschiedenis gesproken:
  Abram (later Abraham) was de aartsvader van de Israëlieten en Arabieren. Toen de vervulling van de belofte van nakomelingen vanwege de onvruchtbaarheid van Sarai (later Sara) op zich liet wachten, grepen Abram en Sarai terug op een draagmoeder. (de Egyptische dienstmaagd Hagar) Het gevolg was de zoon Ismaël. (Arabische) moslims geloven dat zij afstammen van Ismaël – waardoor Joden, christenen en moslims allen terug te voeren zijn op Abraham als de oervader van alle gelovigen.

  Door zijn geloof in God, werd Abraham als voorloper beschouwd van de christen die door God als rechtvaardig wordt beschouwd dankzij zijn geloof in het offer van Jezus Christus.Hierdoor worden alle christenen geestelijke nakomelingen van Abraham, terwijl de Israëlieten (niet te verwarren met Israëliërs) en Arabieren lijfelijke nakomelingen zijn.

  Dat de paus en de Sultan onderling een vete uit te vechten hadden, doet niets af van het feit dat ze het over dezelfde stamvader hebben. Ergo: In de Koran word Abraham gezien als de boodschapper van “De Boeken God’s” en wordt hij zelfs nadrukkelijk moslim genoemd.

  Waren de Romeinen Joods, Moslims, Christenen, Atheïsten????

  We zullen er nooit uit komen wie er gelijk heeft………..
  Leeft naast elkaar als broeders en gelijken, niet als vijand omwille van een denkbeeld….

 18. (meer dan) 500 raketten is geen kwajongenswerk te noemen en ook niet het werk van wat geïsoleerde amateurs.
  Dit aantal in zo een kort tijdsbestek is een concrete oorlogsdaad van Hamas tegen Israël.
  Vergelijkbaar met het bombardement van de Duitsers op Rotterdam in 1940.
  Waar hoogstwaarschijnlijk Iran achter zit, maar dat terzijde.

  Dat geeft Israël als aangevallen partij de vrijheid om de Gazastrook binnen te vallen om zo deze agressie uit te schakelen.

  Van de EU of de VN hoeven de Israëli’s weinig meer te verwachten dan kritiek en economische tegenwerking.

 19. @ Rustbrenger
  In de middeleeuwen werden ook Christenen op de brandstapel gebracht
  Het was de Katholieke kerk die dat deed, ze werden beticht van hekserij en duivelaanbidding
  Wanneer ze het niet eens waren met de Katholieke kerk.
  Door het geloof zijn er al zoveel moorden en plunderingen geweest, wat hoe dan ook niet
  Christelijk is. Maar de moslims gaan daar mee door net als in de middeleeuwen.
  De Israëlisch hebben de Gazastrook weggegeven voor vrede maar zijn er toch weer aanvallen
  Vrede lijkt niet te bestaan omdat de een de ander het licht in de ogen niet gunt. Ook in Europa, Nederland is
  dat zo. Eigen bevolking wordt onderdrukt door de invasie van migranten.

 20. @ Rustbrenger schreef:
  05/05/2019 om 11:55 pm
  Toch even geschiedenis leren. Nadat de Romeinen de Joden uit het land hadden verdreven werd Palestina een Christenland tot het in 670 door de moslims werd veroverd die iedere christen vermoorden en de Kerken vernietigden. Het bleef 300 jaar mohammedaans tot de sultan de christenen verbood om het heilige land/plaatsen te bezoeken en de paus opriep om de steden te bevrijden. Dat je onzin verteld bewijst wel dat de Oost-Romeinse keizer met 100.000 soldaten door het mohammedaanse Turkije trok naar Palestina zonder in Turkije alle moslims te vermoorden

 21. @ Mark S: 12:03 am. Onze eigen overheid, o.l.v. partijen als; het CDA, de VVD,D66,PvdA, hebben ons al in 1973 verraden. Google maar eens op: ” De Resolutie van Straatsburg”.

 22. @Rustbrenger,

  Zou u er niet beter aan doen om de geschiedenis eens te gaan bestuderen? Want uit uw reactie blijkt maar weinig historisch besef. Israël werd wederom onafhankelijk in mei 1948, maar slechts één dag na de onafhankelijkheidsverklaring werd het al aangevallen door de gecombineerde legers van Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte. Bovendien deed ook Irak mee, dat zelfs niet eens aan Israël grenst! Israël moest het opnemen tegen een bijzonder grote overmacht. Deze overmacht was militair zó superieur, dat de beroemde Britse veldmaarschalk Montgomery er van overtuigd was, dat Israël binnen slechts enkele weken geheel weggevaagd zou worden! De Joodse bevolking van Jeruzalem werd verdreven, en een Jordaanse commandant zei, dat Jeruzalem voor het eerst sinds 1000 jaar Judenrein was. Er werd genocide gepleegd op de Joodse bevolking van Jeruzalem. Uiteindelijk werd er in de loop van 1949 een wapenstilstand gesloten, en dit werden de grenzen zoals ze bleven tot 1967. In al die jaren werd wat tegenwoordig de Westelijke Jordaanoever wordt genoemd, bezet gehouden door Jordanië, inclusief het oude deel van Jeruzalem. Alle synagogen werden geplunderd en verwoest door Jordanië. De Joodse graven op de Olijfberg werden geschonden. In 1964 werd de PLO opgericht, terwijl er helemaal geen sprake was van zogenaamd bezette gebieden. De PLO en al die latere andere terreurbewegingen hadden als doel de vernietiging van Israël. In 1967 probeerden de Arabieren opnieuw om Israël van de kaart te vegen, opnieuw hadden ze een grote militaire overmacht, ze hadden de modernste wapens, meest afkomstig uit Rusland. Tijdens de Zesdaagse Oorlog wist Israël echter opnieuw te winnen en bezette het de Sinaï, de Golan hoogvlakte en al het gebied dat Jordanië sinds 1948 bezette. Om dit te gaan vergelijken met de bezetting van Nederland door de Duitsers is heel raar! Wij werden overvallen zonder aanleiding. Rotterdam werd gebombardeerd en deze overval was sowieso niet te winnen tegen de enorme overmacht. In Israël was de oorlog door de Arabieren begonnen, en wie een oorlog begint en deze vervolgens verliest moet niet lopen klagen. Eigen schuld, dan hadden ze Israël maar met rust moeten laten. Bovendien is het land van de Joden, ze hebben er altijd al gewoond, hun geschiedenis beslaat meer dan 35 eeuwen! Waarom vraagt u zich niet eens af, hoe het toch mogelijk is, dat Israël telkens tegen een onorme overmacht weer weet te winnen?
  Graag uw reactie, tenzij u natuurlijk tegen mijn betoog niets weet in te brengen. In dat geval is het duidelijk dat u er mijlenver naast zat.

 23. @Rustbrenger U kent duidelijk de geschiedenis van het gebied niet. Het land dat door de Volkenbond aan het Joodse volk is toegewezen, bestond uit heel Israël en Jordanië. Later heeft de VN met resolutie 181 Het land opgedeeld in een gedeelte Israël ten westen van de Jordaan en het land ten oosten van de Jordaan voor de toen in dat gebied wonende Arabieren (Palestijnen bestonden toen nog niet). Uw bewering over landjepik door middel van nederzetting zijn onterecht, het gebied is ook volgens de VN van Israël. Claims van Palestijnen zijn sowieso altijd vals, want het zogenaamde Palestijnse volk is pas in de jaren 60 bedacht door terroristenleider Arafat.

 24. Ramadan begint vandaag. Waarom beveiligd de Nederlandse overheid moskeeen i.p.v. katholieke kerken? De laatste keer vielen er honderden doden op Sri Lanka door gecoordineerde terrorististische aanvallen op katholieke kerken.

 25. Sinds de oprichting van de Joodse Staat in 1948, voeren de Israëli’s stelselmatig landjepik uit door middel van het propaganderen van nederzettingen.
  In de periode ’40-’45 stelden “wij” ons ook defensief op tegen de binnendringende macht. Hetzelfde gebeurd nu tegen de Israëlische invasie/kolonisering.
  Ik geef de Palestijnen geen ongelijk.

  @Raveltje: in de Middeleeuwen waren er de “Kruistochten” met als doel om de Moslims uit te moorden/bekeren. Alsof de Christen zo heilig waren.

  Zien is geloven. Of het de waarheid is, ligt aan datgene wat je gelooft.

 26. En dan te bedenken dat Israel de Gazastrook heeft weggegeven aan de Palestijnen in ruil voor vrede.
  Wat ze van dat schandalige volk met hun oorlogszuchtige religie terugkrijgen zijn raketten.
  Wat een ondankbaar volk zijn die Palestijnen.

 27. De oorlog ging door ondanks de Europese bevrijding 5 mei 1945.
  Ondanks de Joden in 1948 een eigen staat kregen.
  Wat is de islam toch een barbaars volk, middeleeuws. En van de duivel bezeten.
  Alles wat tegen God’s wet is vinden zij de gewoonste zaak van de wereld. Moordzuchtig.
  En het blijft maar oorlog. Verschrikkelijk!

 28. Een zogenaamde ‘proportionele’ militaire reactie biedt duidelijk geen oplossing maar zorgt er gewoon voor dat dit conflict tot in eeuwigheid kan blijven verder duren.
  Door ‘proportioneel’ te reageren, verlaagt men zijn eigen superieure militaire mogelijkheden tot hetzelfde niveau als dat van de veel zwakkere vijand en geeft hem kans zich te herstellen.
  Dit conflict kan militair alleen beëindigd worden door het gebruik van ‘overwhelming force’ waardoor de vijandelijke mogelijkheden om in de toekomst nog te kunnen aanvallen totaal vernietigd worden.
  In geval de vijand gebruik zou maken van menselijk schilden om zich te beschermen, ligt de verantwoordelijkheid voor deze oorlogsmisdaad uitsluitend bij de partij zelf die deze cynische tactiek gebruikt.

 29. Wie heeft er echt kennis van de politieke jihad, de politieke islam? Onze politici bijvoorbeeld die voor ons beslissingen nemen? Onze kerkelijke leiders misschien? De paus bijvoorbeeld?

  Gruwelijke feiten over 1400 jaar gruwelen van de islam en de bijna een honderden miljoenen vermoorde niet-moslims door deze meest afschuwelijke doodscultus te vernietigen.

  Ja ga maar door 070 om de islam te pamperen en de toekomstige verkrachters en moordenaars van uw kinderen en klein kinderen in alles te ontzien ten koste van de oorspronkelijke bewoners, de Nederlanders, die werkelijk hun leven voor de vrijheid hebben gegeven. Ga maar door met de discriminatie van het blanke vooral mannelijke volksdeel!

  Lees de huiveringwekkende feiten over de ware politieke jihad:

  Welke Europeaan of westerling is ervan op de hoogte dat blanke vrouwen ooit de duurste slaven waren in Mekka? Wij weten allemaal hoeveel Joden Hitler heeft gedood, maar ga maar iemand in Nederland vinden die moedig genoeg is om te vertellen hoeveel onschuldige mensen, ongelovigen en andersdenkenden er in de afgelopen 1400 jaar als gevolg van de jihad om het leven zijn gekomen

  Wie weet dat Khomeini zelf opdracht gaf tot marteling en executie van 13 jarige kinderen tijdens de jihad tegen de Iraanse bevolking?

  Lees hier de feiten( zeer uitgebreide -haast wetenschappelijke -reeks feiten bijeengebracht door de zoon van een luitenant-kolonel bij de landmacht ten tijde van Shah Pahlevi)

  https://opiniez.com/2019/05/05/mijn-dodenherdenking-op-speciaal-verzoek-van-gerdi-verbeet/kayvankat/

 30. 4 Mei schreeuwen moslim”s allahu akbar, 100.000 joden afgevoerd en vermoord, 9000 burgers omgekomen in de 2 wereldoorlog, grootse herdenking, maar joden worden nauwelijks genoemd.
  Hoewel de joden de werkelijke slachtoffers zijn, draait alles om onze eigen”vrijheid”.
  Joden worden in dezelfde hoek gezet, als homo”s, en allen die zich “gediscirmineerd” voelen.
  4 Mei, 500 raketten op Israel, wie interesseert zich daar voor?
  Let op! straks is het ramadan, alle moskeeen worden bewaakt, fantastisch toch? zolang het maar geen joden zijn!

 31. @Steven: 4:56 pm. Zo kennen we de socialistische en politiek-correcte omroepen toch, Steven. Driewerf schande! Alleen de SGP en de PVV zijn nog voor Israël, de rest heeft gekozen om Israël te verdoemen!

 32. De EU en Nederland geven miljarden aan de Palestijnen om raketten te kopen of te maken.
  Hiermee zijn wij ook schuldig.

 33. Islam Jihad dreigt met aanval op Dimona reactor, Ben Gurion Airport; Gaza grenzen gesloten:

  https://brabosh.com/2019/05/04/pqpct-nah-2/

  17u01: De Palestijnse media meldden dat twee leden van een raketlanceerploeg zijn gedood bij een Israëlische aanval ten oosten van het vluchtelingenkamp Bureij in het centrum van Gaza. Mosab Al Braim, de woordvoerder van de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) die duidelijk zijn oren te luisteren heeft gelegd bij Josef Goebbels, zei dat “het verzet op het punt staat om het niveau van de strijd tegen de Zionistische agressor hoger te leggen, op een niveau dat kan leiden tot een totale oorlog.”

 34. Als Israël bij zijn softe beleid blijft zal het snel afgelopen zijn met Israël .

 35. Wat is wijsheid voor Israël? Nog langer aanmodderen…of…

  1* Buigen onder de Islamitische/Palestijnse huichelachtige vrede in het Midden-Oosten?
  Klinkt verleidelijk: Als alle Arabische landen hun wapens neerleggen is er vrede!
  Maar…Als Israël zijn wapens neerlegt zijn er geen Joden meer!

  Er is een betere uitweg voor Israël volgens de Bijbel…

  2* Als de God van Israël het vandaag voor het zeggen krijgt in de Knesset van Jeruzalem dan is er vandaag nog duurzame Vrede in Israël en wordt ook de Tempelberg in Jeruzalem weer Joods gebied. Lees maar even mee in Psalm 81:9-17…

  Hoor mijn volk, Ik wil u vermanen,
  o Israël, of gij naar Mij hoordet!

  Geen vreemde god [allah] zal onder u zijn,
  gij zult u niet nederbuigen voor een uitlandse god.

  Ik, de HERE, ben uw God,
  die u opvoerde uit het land Egypte;
  doe uw mond wijd open en Ik zal hem vullen.

  Maar mijn volk luisterde niet naar mijn stem,
  Israël was onwillig tegen Mij.

  Daarom liet Ik hen gaan in de verstoktheid huns harten,
  zodat zij in hun eigen raadslagen wandelden.

  Och, dat mijn volk naar Mij luisterde,
  dat Israël in Mijn wegen wandelde!

  Welhaast zou Ik hun vijanden vernederen,
  en mijn hand tegen hun tegenstanders keren.

  Zij [de antisemieten] die de HERE haten, zouden Hem veinzend hulde brengen,
  en hun straftijd zou voor altoos duren.

  Hij zou hen [Israël] gespijzigd hebben met het vette der tarwe,
  ja, Ik zou u verzadigd hebben met honig uit de rots.

 36. Hamas had al gezegd dat het nooit vrede met Israel wenst. Wanneer W-europa stelling zou nemen tegen Hamas, en geen geld meer zou geven, was de oorlog al voorbij. Maar nee, zelfs Segers van de christenunie gelooft alleen in vrede als er twee staten zouden komen. Zo veroordeelt hij indirect
  de staat Israel.

 37. Israël heeft het altijd gedaan,, dus laten ze dan maar Hamas eens goed aanpakken.

 38. Over al die aanvallen hoor je in media NIKS over.. alleen als Israël terug gaat slaan dan worden er hele uitzendingen aan besteed dat er ‘zielige’ Palestijnen worden aangevallen.

 39. laten we hopen dat Hamas zich gaat bewust worden dat ze beter kunnen stoppen met raket aanvallen tegen hun buurland israel. wee hun wand ze zullen snakken naar vrede met Israel. ben er niet gerust onder wat daat gaat geburen.

 40. Israel (maar ook ieder ander land) heeft het volste recht en plicht om zijn grenzen en zijn bevolking te beschermen tegen welke agressie dan ook en het is nooit Israel dat als eerste begint, laat dat duidelijk zijn.

 41. Zojuist is bekend geworden, dat een belangrijk kopstuk van Hamas, verantwoordelijk voor de financiële transacties van Iran naar de Hamas, door een gerichte aanval vanuit de lucht is gedood. Dit gebeurde terwijl hij in zijn auto door Gaza reed. Dit lijkt er op te duiden, dat Israël opnieuw zal overgaan op gerichte aanvallen op belangrijke leden van Hamas en Islamitische Jihad. Het aantal raketten is de 500 al ruimschoots gepasseerd. Wie een satellietontvanger heeft en ook signalen van de Hotbird op 13° Oost kan ontvangen, kan het nieuws zeer gedetailleerd volgen op i24News.
  Deze zender is te ontvangen op 11642H, symboolrate 27500-3/4, 8PSK.
  Deze zender is 24 jur per dag in de lucht in het Engels in HD beeldkwaliteit.
  i24News is in Yafo, ten Zuiden van Tel-Aviv.

  Het is nu toch wel duidelijk, dat de huidige situatie niet kan blijven voortbestaan. Als er voor de zoveelste keer weer een wapenstilstand zou komen, wordt die binnen de kortste keer weer geschonden. De Islamitische Jihad heeft gezworen om het Eurovisie Songfestival onmogelijk te maken, en wil ook Ben Gurion Airport onder vuur gaan nemen. Het wordt sowieso een zeer roerige tijd. Israël moet nu echt doorpakken en de terreurbendes met wortel en tak uitroeien. Op dit moment zijn de grensovergangen dicht tussen Israël en de Gazastrook. Onder normale omstandigheden gaan er veel goederen via deze grensovergangen naar Gaza, o.a. levensmiddelen en brandstoffen. Zelfs voor elektriciteit is Gaza voor het grootste deel van Israël afhankelijk. Het is voor mij dan ook onbegrijpelijk dat Israël al deze goederen en elektriciteit levert, terwijl er zoveel vijandigheid in Gaza is!
  Het is zelfs nog onbegrijpelijker, dat hier in het nieuws totaal geen aandacht voor is, maar dat men steeds weer klaar staat om met een beschuldigende vinger naar Israël te wijzen.
  De grootste blunder van Israël is het ontruimen van de Gazastrook in 2005! Toen ik in 2004 Israël bezocht zei ik al tegen mijn vrienden daar, dat als Israël de Gazastrook zou weggeven, raketbeschietingen het gevolg zou zijn.

 42. Een oorlog lijkt nu niet veraf meer maar wat zou de bedoeling zijn van de terreurgroep Hamas en hoe komen ze aan zoveel raketten ze zullen ze toch niet in solden hebben gekocht bij de Aldi?? Wil men vrede dan zal men moeten praten, en willen de mensen uit de Gaza uit hun openluchtmuseum geraken dan zullen ze moeten gaan praten met israel er is geen andere mogelijkheid!! Shalom

 43. Als Israël zich niet verdedigd, zal het Joodse volk worden weggevaagd, als de palestijnen en de rest van de vijanden van Israël, hun wapens neerleggen is het vrede. Ergo, dat zal het niet worden! Men zal en wil het Joodse volk uitmoorden.

Comments are closed.