ISIS leider Baghdadi blaast zichzelf op tijdens Amerikaanse special forces operatie in Syrië

Afbeelding: (4).

—————————————————————————————————————————————-

Amerikaanse militaire kolonnes rijden met nog zwaardere wapens gewoon weer Syrië binnen ‘om olievelden te beschermen’

—————————————————————————————————————————————

De zelfverklaarde leider van het Islamitische Kalifaat (IS / ISIS), Abu Bakr al-Baghdadi, heeft zichzelf –en zijn twee vrouwen- tijdens een operatie van Amerikaanse special forces in Syrië opgeblazen. President Trump, die een week geleden het bevel gaf om de terroristenleider van Al Qaeda te elimineren, gaat dit nieuws om 14.00 uur Nederlandse tijd bekend maken.

De 48 jarige Irakees Baghdadi hield zich ergens in de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië op. Hij was de opvolger van Osama bin Laden en riep zichzelf tot ‘Kalief’ (de opperste leider van de islam) uit. Op het hoogtepunt had ISIS bijna half Syrië en half Irak bezet.

De operatie begon met acht Amerikaanse gevechtshelicopters en drones die zijn schuilplaats in Hurras al-Deen onder vuur namen. Vervolgens landden special forces met parachutes op de grond, waarop de terroristenleider zichzelf opblies. Volgens Syrische bronnen vielen er nog 8 andere doden en talloze gewonden. (3)

De ervaring leert dat terreurbewegingen niet per se verdwijnen zodra de leider omkomt. Nadat Amerikaanse troepen in 2005 Abu Musab al-Zarqawi, de commandant van Al Qaeda in Irak, uitschakelden, kostte het Baghdadi vijf jaar om met ISIS aan de top te komen. De islamitische terroristen werden wereldwijd berucht vanwege de gruwelijke internet video’s van slachtpartijen, executies en andere wreedheden.

2000 moslimterroristen ontsnapt

Voor president Trump is de dood van Baghdadi een opsteker. Hij kreeg veel kritiek nadat hij besloot de Amerikaanse troepen uit het noordoosten van Syrië terug te trekken, wat de weg vrijmaakte voor een tegen de Koerden gerichte Turkse militaire invasie. Dankzij de Russische president Putin werd snel een wankel wapenstilstand gesloten.

Ondertussen waren met behulp van pro-Turkse militaires al wel zo’n 2000 moslimterroristen ontsnapt uit de Koerdische gevangenkampen. Experts zijn bang dat ze zich in Syrië en Irak hergroeperen, om met de hulp van Baghdadi’s netwerk de strijd tegen de Russen en Amerikanen voort te zetten. Volgens andere berichten zijn een onbekend aantal vermomd als vluchteling naar Europa gegaan om te proberen hier aanslagen te plegen.

Troepen uit Syrië, andere troepen met pantserwagens er weer in

Overigens reden gisteren Amerikaanse militaire kolonnes met pantservoertuigen vanuit Irak –onder dekking van enkele Apache gevechtshelikopters, F-15’s en een drone- gewoon weer Syrië binnen, naar verluid om ‘de olievelden te beschermen’. ‘De troepen komen naar huis!’ zei een vastbesloten Trump vorig week. Inderdaad, die troepen wel. Dat er amper een paar dagen later andere, met nog zwaardere wapens, voor in de plaats zouden komen, zei hij er niet bij.

Xander

(1) DEBKA
(2) Zero Hedge
(3) DEBKA
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

22-10: Bekende Deense terreur researcher voorspelt aanstaande 9/11 achtige aanslagen in o.a. Rotterdam
22-10: Pompeo: ‘Trump volledig bereid om militaire actie te ondernemen tegen Turkije’
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijk ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik
14-10: Trump laat stoppen Turkse invasie Syrië aan Putin over
09-10: Invasie Syrië een feit; Trump dreigt opnieuw Turkse economie weg te vagen
07-10: ‘Trump laat Koerden in de steek en maakt weg vrij voor Turkse invasie Noord Syrië’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. Maar of het klopt dat hij daadwerkelijk dood is, Poetin gelooft het niet zo.

  En er is weer geen lichaam bewust.

 2. Trump zelf bedankte ook Turkije hij zei zonder de Turken was het niet gelukt hem uit te schakelen, maar ook dus hier op xandernieuws word dit weggelaten omdat anders natuurlijk die theorie dat turkije isis helpt niet klopt.

  Nogmaals isis islam is n rivaal van de Turkse islam.
  Beide zijn onjuiste verhalen, maar het gaat erom zij houden niet van elkaar en zien elkaar als concurrenten.
  Ottomaanse kring is niet dezelfde als de salafistische of wahabi kringen.
  De Pakistaanse is wel op 1 lijn met de Turkse variant.
  Dit is de grootste stroming en zijn het machtigste in de islamitische wereld
  Turken bij elkaar 300/ 400 miljoen
  Pakistanen/ Indiase moslims ook zon aantal en met Bangladesh erbij nog is zon 150/ 200 miljoen erbij.
  Plus kernmachtig is Pakistan.

 3. En zoals ik al vermoede: Hij heeft een zeemansgraf gekregen. Stinkt naar beerput met een grote doofpotdeksel erop.

 4. Het zijn allemaal acteurs die zijn ingezet op het eindtijd-toneel. Gelukkig kennen we het script: de Bijbel. Houdt moed!

 5. @M. en haar tweelingziel schreef:
  27/10/2019 om 3:37 pm
  “Het is nogal vreemd dat u twee andere mensen er tussen haakjes bij zet als waren ze onbelangrijk: het gaat wel over de levens van twee andere mensen die mogelijk niet vrijwillig de echtgenote waren/werden van de wel met naam genoemde man.
  Zij hebben recht op respect.

  Uw wijze van weergeven zegt iets over u.”

  Hoezo vreemd? Vrouwen zíjn nu eenmaal minderwaardig en dus onbelangrijk voor moslims en zeker voor extremisten/terroristen, net zoals kinderen die reeds járen als levend schild in de oorlog worden gebruikt door oa hamas. Zij zijn immers geen volwaardige mensen voor de islam…of wist je dat nu nóg niet?!

  Voor de westerse mens is elk menselijk én dierlijk Leven kostbaar maar kijk nu eens door de ogen van een vrome islamiet die vele, vele kinderen kweekt, enkel met de hoop op een of liefst meer martelaren in de familie voor hun allah en pedo-profeet, de hoogste eer nog wel, vooral voor de schijn van vroomheid in hun hypocriete gemeenschap (en/of bloedgeld van terroristen voor het onderhoud van hun nabestaanden) door zich op te blazen en zoveel mogelijk ongelovige slachtoffers mee te sleuren.
  Ouders zijn zeer trots op hun martelaren/kinderen die nét voor dat doel werden gekweekt.
  Wat vindt je daar dan wel van? Schokkend? Elk normaal mens vindt van wel….

  Overigens waren het volgens trump op het journaal gisteren baghdadi zijn twee kínderen en niet zijn vrouwen die hij mee opblies…

  En gij hebt kritiek over de manier van weergeven van feiten, een nieuwsberícht?
  Je zou beter verontwaardigd zijn over de feíten, wát er geschreven wordt ipv op wélke manier dat het geschreven wordt!
  Of verdient deze terrorist ook nog jouw respect misschien om zichzelf en zijn twee kinderen op te blazen omdat de laffe rat niet berecht wil worden voor zijn oorlogs- en terreurmisdaden?
  Nitwit.

 6. De beste man is wel een Mossad agent, dit gebeurt vaak in het Midden Oosten. Dus houdt hier wel rekening mee ook daar komt Trump mee naar buiten!

 7. Weer een doofpot verhaal, Is leider Baghdadi werkt voor de Amerikaanse CIA net als Osama Bin Laden, en nu worden ze zgn opgeruimd, intussen zitten ze met een ander identiteit en make over ergens op een tropisch eiland, en ja de gewone burgers worden weer voorgelogen.

 8. Ondertussen is de NOS heel druk om dit succesje van Trump af te zwakken. Terwijl het toen met Obama als een enorm succes werd gebracht

 9. De leider heeft zich opgeblazen. En volgens nieuwe berichten is zijn opvolger doodgeschoten.
  De rijke oliesjeiken, bewapenen zij misschien de Isis?
  Geven ze opdracht om terroristen los te laten en nepnieuws te verspreiden om de hele wereld in oorlog te
  zetten? Het is daar wel een broeinest.

 10. @M. en haar tweelingziel, geen enkel respect voor moordzuchtige, verkrachtende verminkende
  islamieten, Kijk maar weer even naar Groningen en Amsterdam. Zij hebben geen enkel respect
  voor U, want U bent een niet moslim en die dienen te worden uitgeroeid volgens de koran.
  Dus de politieke correcte mening van U is niet op zijn plaats. De bijbel geeft ook aan het kwade
  uit Uw midden weg te doen en ze niet te pamperen, het doel hierachter is dat men tot bezinning komt en zich van de kwade weg bekeerd. Door het pamperen van de linkse kerk vind dat niet
  plaats waardoor de slachtoffers levenslang krijgen want deze persoon blijft een bedreiging voor
  hen. En dat is dus pure onderdrukking.

 11. Niemand opgevallen dat Trump het had over gevonden informatie die zou leiden tot de “origins” van Isis? Verder bestaat het vermoeden dat gevangen Isis terroristen getagged waren met een soort nanozender/ontvanger alvorens ze weer ‘los te laten’. Zoals dus gebeurde bij de onbegrepen terugtrekking van de VS uit Noord-Syrie?

 12. Yep, zichzelf opgeblazen. Geen lijk en geen gevangene dus. Net als Bin Laden die een zeemansgraf kreeg en Epstein die gezelfmoord werd. Baghdadi, Osama, Epstein stinken allemaal naar Mossad en CIA. Zij hebben hun verderfelijke taak volbracht. Het voetvolk wordt afgeschoten, en zij gaan met pensioen. Dit stinkt naar beerput met een grote doofpot deksel erop.
  En we dronken een glas, deden een plas, en alles bleef zoals het was.

 13. @ maria
  Dit betekend gewoon een gespleten persoonlijkheid dus schizofreen.
  De US troepen moeten de olievelden beschermen zodat Assad er niet over beschikken kan en de Amerikanen ze kan verkopen aan de IS

 14. Voorlopig geloof ik er niets van.
  Baghdadi is met dit bericht al 6 keer gestorven, bovendien verandert er niets aan deze afschuwelijke situaties. Dit gehele luchtruim wordt door Russische strijdkrachten zeer nauwkeurig ‘bewaakt’ . Voor mij een flauwekul verhaal zonder enig bewijs.
  Het zou kunnen, wellicht, misschien, van horen zeggen etc. De wereld zit vol met veronderstellingen, de schuldige of de held is bekend zonder enige vorm ‘journalistiek’ onderzoek.

 15. Opgeruimd staat netjes! Maar kunnen nu toch best even oppassen voor wraakacties bij ons.
  Zie artikel van Xander: ‘Bekende Deense terreur researcher voorspelt aanstaande 9/11 achtige aanslagen in o.a. Rotterdam’.

 16. Het is nogal vreemd dat u twee andere mensen er tussen haakjes bij zet als waren ze onbelangrijk: het gaat wel over de levens van twee andere mensen die mogelijk niet vrijwillig de echtgenote waren/werden van de wel met naam genoemde man.
  Zij hebben recht op respect.

  Uw wijze van weergeven zegt iets over u.

 17. Ik denk dat Trump veel sluwer is dan zijn tegenstanders inschatten. Ten goede of ten kwade laat ik nog even in het midden maar wie zijn vijand onderschat heeft een halve oorlog verloren en wie zijn vijand niet kent, de andere helft. Turkse en Syrische troepen schijnen slaags geraakt te zijn bij Ras al-Ain en dit zwijn Baghdinges heeft zichzelf ook geslacht tegen de Turkse grens. Er speelt daar in ieder geval meer dan wij mogen vernemen via het officlele nepnieuws.

Comments are closed.