Hydroloog: ‘Drieklovendam in China kan instorten en grootste ramp ooit veroorzaken’

De gigantische Drieklovendam is 2,3 kilometer lang en 185 meter hoog.

—————————————————————————————————————————————-

China zegt dat instortingsgevaar een Westerse media hoax is

—————————————————————————————————————————————-

Eind juni gaf de Chinese overheid toe dat voor het eerst in een jaar tijd de deuren van de enorme Drieklovendam, de grootste waterkrachtcentrale ter wereld die tussen 1992 en 2006 in de Yangtze rivier werd gebouwd, heeft moeten openen om het overtollige water kwijt te raken. Het gevolg was dat dorpen en steden – waaronder wéér Wuhan – met overstromingen te maken kregen. Er zijn al jaren zorgen over de bouwkwaliteit van de 2,3 kilometer lange Drieklovendam. Een Chinese hydroloog waarschuwt dat de dam tijdens het aanstaande regenseizoen in juli – augustus zelfs zou kunnen instorten, wat de grootste ramp in de menselijke geschiedenis ooit zou veroorzaken.

Er werd in totaal 14 jaar gebouwd aan de indrukwekkende Drieklovendam, die met een hoogte van 185 meter net zo hoog is als de Euromast in Rotterdam. Stelt u zich een 2300 meter lange betonnen muur met die hoogte voor, en u begrijpt waarom de dam jaarlijks door grote aantallen toeristen wordt bezocht. Er varen zelfs cruiseschepen naartoe.

Van meet af aan was er kritiek op de bouw van de dam, die bijna 12 x zoveel elektriciteit kan opwekken als de grootste centrale in Nederland (Eemshaven, in 2015 geopend, maar moet alweer dicht). Een miljoen mensen moesten ervoor verhuizen, en er zou schade zijn aangericht aan het ecosysteem. Ook is de regio waarin de dam zich bevindt seismisch instabiel, waardoor de dam het volgens sommigen bij een krachtige aardbeving zou kunnen begeven.

‘Inferieure kwaliteit staal en beton’

Kort na de opening werden de eerste – naar verluid oppervlakkige – scheurtjes in het beton aangetroffen. In 1998 liet de Chinese regering een aantal Westerse experts naar de toen nog in aanbouw zijnde dam kijken. Hun conclusie was dat het bouwwerk met inferieur staal en beton werd opgetrokken, en daarom mogelijk niet veilig genoeg zou zijn. De betrokken Chinese bouwbedrijven wimpelden deze waarschuwingen echter weg als ‘racistisch’.

Ook hydroloog Wang Weiluo waarschuwde al in 1998 dat de kwaliteit van zowel het staal als het beton van het eerste gedeelte van de dam te wensen over liet, ‘maar ze kunnen het nu niet meer overdoen.’

Bij de overstromingen van de afgelopen weken in China, die in 80 jaar niet zo erg zouden zijn geweest en werden veroorzaakt door extreme regenval, kwamen meer dan 180 mensen om het leven, waaronder 6 in Wuhan, de naam die nog lange tijd herinnerd zal worden als de bron van de coronacrisis. (2)

Taiwanese media, waaronder Taiwan News en NTD News besteedden uitgebreid aandacht aan de overstromingen. NTD News – dat overigens bekend staat om zijn anti-Chinese propaganda – wees erop dat er iedere seconde 26.500 kubieke meter water het Driekloven reservoir binnenstroomde, waardoor het tot 2 meter boven het alarmniveau steeg.

Satellietfoto’s

Na de opening in 2006 schreven de Chinese staatsmedia dat de dam ‘de ergste vloed in 10.000 jaar’ kan weerstaan. Een jaar later was dat veranderd in 1000 jaar, en nog een jaar later in 100 jaar. Dat wijst volgens NTD News ‘op een afnemend vertrouwen in de dam.’

Op satellietfoto’s uit 2018 zou te zien zijn dat de dam, in 2008 nog een rechte lijn, duidelijk gebogen is. De Chinese overheid wijst er terecht op dat deze vervorming wordt veroorzaakt door de foto’s, wat een logische verklaring is voor iedereen die wel eens op Google Maps of Earth kijkt.

‘Falende constructie’; stroomafwaarts wonen 400 miljoen mensen

Hydroloog Wang schreef in 2019 nog een artikel waarin hij nog eens op de falende constructie van de dam wees. Zo zouden de vele tientallen gigantische betonblokken niet zijn verankerd op de ondergrond, maar er los zijn opgeplaatst.

Als de dam het zou begeven, dan dreigt een gebied waar 400 miljoen mensen wonen, met grote steden zoals Shanghai en Wuhan, te worden getroffen door een enorme vloedgolf. Maar liefst 66 kerncentrales lopen dan eveneens gevaar.

De Chinese media zeggen dat het zogenaamde instortingsgevaar een Westerse media hoax is. Ze hebben een punt, want de al eerder genoemde vervormingen op satellietfoto’s zijn regelrechte onzin. En als de dam inderdaad zó zwak zou zijn, dan zou deze het vermoedelijk al veel eerder hebben begeven.

Toch verscheen er al in 2008 een korte documentaire ‘Is de Drieklovendam een tikkende tijdbom?’, waarin er een aantal valide klinkende zorgen werden geuit. Chinese geologen waarschuwden in die documentaire voor ‘ongekende rampen’, omdat het waterniveau in de Yangtze zou gaan stijgen en teveel zou gaan fluctueren, wat grote aardverschuivingen zou gaan veroorzaken. Volgens omwonenden zijn de aardverschuivingen na de voltooiing van de dam inderdaad in zowel frequentie als hevigheid toegenomen. (3)

In China vond overigens al ’s werelds de grootste stuwdamramp plaats. Op 8 augustus 1975 stortte de Banqiaodam in, waardoor zo’n 26.000 mensen om het leven kwamen.Xander

(1) FSN GoldandSilver / YouTube
(2) Breitbart
(3) Journeyman Pictures / YouTube
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Le Grand Portage , bron https://www.flickr.com/photos/44048265@N00/3979877454/ , Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

23

 1. Anna schreef: 11/07/2020 om 11:23 am

  Zeer goed gezien van u Anna naar mijn bescheiden mening;

  (citaat) China is heel gevaarlijk voor de hele vrije wereld.
  Let op de Bijbel spreekt hierover : dit zijn symptomen van de tijd waarin wij leven.

  Inderdaad:

  De doorbraak van het rode geweld in China is één van de grote gebeurtenissen in 1948 en valt onder de kwalificaties van Christus t.a.v. de eindtijd gebeurtenissen zoals beschreven op de site

  http://www.getuigeniseneenheid.nl :

  1948 is een ‘sleuteljaar’ en is het jaar waarin het Joodse volk ( onbekeerd) de wereldwijde ballingschap, door de Here Jezus voorzegt(!) , heeft trachten op te heffen door de vestiging van een nationaal tehuis in het land der aartsvaderen.
  1948 is ook het jaar van de deling van Duitsland en de scheuring van Berlijn en Jeruzalem
  Ook in de Christelijke wereld hebben toen gebeurtenissen plaats gevonden zoals de oprichting van de Wereldraad van kerken en de oprichting van een tegenraad de I.C.C.C.
  En in 1948 riep God een dienaar des Woords om al deze wereldomspannende gebeurtenissen in het licht van de H.Schrift te duiden!

  Over China wordt in dit kader opgemerkt: ( zie de site)

  https://getuigeniseneenheid.nl/de-grondgedachte/

 2. Drieklovendam

  Het waterpeil achter de drieklovendam in de Yangtze-rivier is gestegen tot een recordpeil en uitgekomen op meer dan 15 meter boven het gebruikelijke overstromingsniveau. Op sociale media maken mensen zich al weken zorgen over de grootste hydro-elektrische stuwdam ter wereld.

  Om de druk achter de drieklovendam te verminderen, hebben de autoriteiten drie poorten opengezet, zodat het water op een enigszins gecontroleerde manier weg kon stromen. De verwachting is dat de dam deze week nog een keer met een overvloed aan water te kampen krijgt.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1794939275/zondvloed-treft-china

 3. Wat moeten China en Rusland met zoveel land eigenlijk? Wel eens bij stil gestaan? Wat moet de Russische Federatie met het oude Pruisen (kaliningrad -Koningsbergen- was van Duitsland), Sachalin en de Koerillen eilanden (van Japan), China heeft Tibet, Shinkiang-Oeighoerie, Binnen-Mongolie, Kwangsi en Macau, en wil ook nog Hongkong en Taiwan. Ik ben zo’n tien jaar geleden in Taiwan geweest en stond versteld hoe vooruitstrevend, veilig en democratisch het daar was, met een gelukkige en zeer behulpzame bevolking.

  Nu ik er over bezig ben, wel eens opgevallen dat er in Europa nergens wolkenkrabbers staan? Wat hoge gebouwen, ja, Frankfurt am Main misschien een tikkie.. maar onzichtbaar vergeleken met wolkenkrabbers in de VS, Canada, Japan, China, Maleisië, Hongkong, Australië..zelfs Kazachstan en Doebai, waar ze de Burj Khalifa opnieuw gebouwd hadden om het hoogste gebouw in de wereld te kunnen claimen. Hoge gebouwen = macht. Geen hoge gebouwen in Europa = …

 4. China kent een project, genaamd “Picking flowers in foreign lands to make honey in China”.
  Studenten in dienst van het Chinese leger (PLA) studeren aan top-universiteiten om de nodige kennis naar China te brengen. Delft is ook geliefd.
  Dan hebben we nog de Confucius-instituten die propaganda in het onderwijs willen brengen.
  Chinese studenten in het buitenland kunnen gevolgd worden door de Chinese overheid. Een Chinese student die een grap over Xi gemaakt had, werd ondervraagd en zijn ondervragers bleken alles te weten van zijn verblijf in de USA.

 5. Dus Piep, het kan jou niets schelen of er broeders of zusters in de Heer zijn als die omkomen??
  Fijne kerel ben jij!!!!

 6. beste mensen, er is maar 1 grote ramp die Nederland bedreigd, en die zit in vak K.

 7. joep schreef:11/07/2020 om 9:45 am
  “dodelijk virus”

  Die dodelijke virus verwachte ik al,
  Let op mijn woorden, maart 2021
  Gezien de laatste corona crisis, kan je de huidige crisis 1 op 1 projecten op 2021
  Zodat de wereld bevolking eind 2021 smeekt om een vaccinatie,
  En de stiefkopp’n, zoals ikke, worden omstreeks feb/maart 2022 verplicht om vaccinatie en registratie te nemen of te verhongeren (10 dagen verdrukking)
  Ik denk dat het koppensnellen pas na de eerste opname begint

 8. China is een heel GEVAARLIJK LAND voor de hele wereld.

  De overstromingen zijn al meer dan 1 maand in het land aan de hand vanwege hevige regenval.
  Meer dan 28.000 hectare landbouwgrond is onder water gelopen.
  Duizenden mensen zijn dakloos omdat hun huize gewoon zichtbaar wegspoelen.
  Hongersnood dreigt.
  Deze catastrofe voltrekt zich in meer dan 28 zuidelijke provincies.
  Hoeveel doden er zijn durft / mag men Vanwege de censuur niet over spreken.
  Wegen zijn weg gespoeld.
  Spoorwegen idem.
  Je ziet op YouTube filmpjes hele bergwanden naar beneden stortten, huizen en alles wat op het pad ligt met zich meenemen. . ( let welop dat je de actuele filmpjes bekijkt! Ze worden snel verwijderd vanwege sencuur)
  Auto’s drijven rond in de straten als bootjes.
  Rivieren zijn buiten hun oevers getreden.
  Bruggen , soms van honderden jaren oud vallen als lucifer houtjes in de kolkende stroming onder hen.

  En ondertussen maakt de wereld zich druk over Corona!

  En pikt China Hongkong in.
  En maakt China aanspraak op een gebied in de Himalaya en door in een “ hand gevecht “ 22 Indiasche soldaten.
  Legt China in de zee eilanden aan en zegt dat deze van het zijn en maken er een militaire basis.
  Maakt China ruzie met Rusland over een grens geschil
  Is China bezig met voor bereidingen om Taiwan teveroveren.
  In Europa heeft China al vele bedrijven ( Italië) en havens in hun bezit.
  In Afrika bouwt China spoorwegen in arme landen ‘( Kenia, en vele ander landen ! )

  En China infiltreerd in Amerikaanse universiteiten om de verkiezingen te beïnvloeden.‼️‼️‼️
  Dit is een hele gevaarlijke voor het vrije westen. ‼️‼️‼️
  En men ziet het niet‼️‼️‼️‼️

  Lees de nieuws site ‘svanEpoch Times en de John Bird Socaity.
  Volgens de info daar komen honderden Chinezen illegaal het land binnen.
  Ze hebben in Trump op het gebied van handel hun meerdere moeten erkennen en dit “ verlies “ is voor de CCP een. on aanvaardbaar gezichts verlies. Zij zullen zich wreken!!

  Dit laatste is een zeer doortrapte actie van China.

  Omdat de Democraten de pest hebben aan Trump en nu al bijna vier jaar bezig zijn om hem weg te treiteren, en dit met al hun smerige trucjes steeds maar niet lukt, is Dit nu het moment nu Corona rond waard in de VS.
  En nu de rassenrellen en met alle onrust, gebruikt China “ dit troebele water om in de vissen “ met infiltratie op universiteiten. De Confuciaanse instituten, spuiten hun communistische gif uit over de studenten die overwegend democratisch zijn.
  En is zo bezig onrust te stoken, de hele maatschappij daar in de US te veranderen in een zeer linkse socialistische richting, en zo te proberen ( niet de duidelijk linkse Berny Sanders ) maar de deep State Puppet “ Joe Biden” aan de macht te krijgen Zodat Amerika weer netjes aan de leiband van de Depp State en China gaat lopen.

  China is heel gevaarlijk voor de hele vrije wereld.
  Let op de Bijbel spreekt hierover : dit zijn symptomen van de tijd waarin wij leven.
  Een grote wereld macht‼️‼️‼️ Zou dit China kunnen zijn ❓❓❓

 9. Beton gaat rotten na een tijd, ook in Engeland had m’n hetzelfde probleem, waterdammen zijn alleen maar ‘veilig’ als ze regelmatig worden gecontroleerd en bijgewerkt. Shalom

 10. ….. met inferieur staal en beton werd opgetrokken, …… wimpelden deze waarschuwingen echter weg als ‘racistisch’.

  Yellow lives matters too 🙂
  l.o.l.

 11. Het corona virus is waarschijnlijk gemuteerd China waarschuwen voor “nieuwe onbekende” longziekte: “Dodelijker dan corona” Een nieuwe en “onbekende longziekte” die mogelijk dodelijker is dan het coronavirus heeft in Kazachstan al aan meer dan 1.700 mensen het leven gekost. Dat meldt althans de Chinese ambassade in het Centraal-Aziatische land. Al is het is wel duidelijk dat het coronavirus een rol speelt in een plotse stijging van het aantal zieken in het land.
  Maar er zijn nog steeds mensen die het een nep pandemie noemen als er over een jaar miljoenen mensen zijn overleden zal je ze niet meer horen deze groep ontkenners.

 12. @ Rienus 7:12 pm, op 10/7. Juist gezien van U. Ik vergelijk het met het meglomoname project, bekend onder de naam EU. Ook deze EU zal gaan instorten als een kaartenhuis, en dan zullen de politici alsnog durven te beweren, ” wij hebben het niet geweten”.

 13. Zoals Qvic hierboven stelt kan beton inderdaad hele grote krachten op vangen zolang het druk krachten zijn, maar trekkrachten zin totaal verwaarloosbaar en daarom word er betonstaal gebruikt.
  Maar wordt er betonstaal gebruikt van inferieure kwaliteit is er inderdaad een heel groot probleem
  Vergis je even niet dat met een dam als deze onder aan de voet krachten komen te staan van 180 kg per cm/2 komen te staan en per m/2 dus het 10.000 voudige.
  Dan hebben we het inderdaad over een laat Ik zeggen nogal een beetje druk.
  De Nederlandse waterbouwers van Ik dacht de universiteit van Leiden hebben indertijd hun hulp aangeboden aan de Chinezen maar die werd op voorhand al afgewezen terwijl deze mensen de grootste expertise op dit gebied hebben.
  Een volgend probleem is dat deze dan een prestige project was van de Chinese overheid en mocht er iets gebeuren zal de architect veroordeeld gaan worden en zal de regering alles doen om de verantwoordelijkheid af te schuiven op dezelfde architect (bureau)
  Laten we maar hopen dat er niks gebeurd want 400 miljoen Chinezen dood doet de hele wereld financieel een grote klap toekomen.

 14. @ Svalbard & Qvic

  Een gebogen dam, zoals de Hoover dam, voert de optredende krachten af naar de zijdelingse verankering.
  Als die er niet is, zoals hier het geval lijkt te zijn, heeft een gebogen dam geen toegevoegde waarde.
  Wat niets af doet aan het feit dat een rechte dam in verhouding zwakker is natuurlijk.
  En ook ik heb geen vertrouwen in Chinese bouwkwaliteit…

 15. China staat helaas nog steeds bekend als een land waar inferieure producten worden gemaakt.
  Zo had ik een aantal Chinese inverters voor mijn zonnepanelen, die in ongeveer een jaar kapot gingen. Ooit kocht ik in Shanghai een mini inductie kookplaatje met theeketeltje, klein maar fijn, tot die na ruim een jaar ook kapot ging.
  Een goede stuwdam zou altijd gebogen moeten zijn. Mooi voorbeeld is de Hooverdam op de grens tussen Arizona en Nevada. Deze dam is al voor de oorlog gebouwd en hij is ook nu nog indrukwekkend. Er zijn rondleidingen, waarbij je met een lift naar beneden kan, alwaar je zes grote turbines kan zien. Er zijn er 12, en die leveren de energie voor Las Vegas. Het is de enige stuwdam ter wereld die in twee tijdzones ligt. Mountain Time in Arizona en Pacific Time in Nevada.

 16. Wat wel opvalt is dat die dam recht is i.p.v. gebogen. Want beton kan enorme krachten weerstaan als er op het beton druk komt te staan. Maar bij een rechte dam komen er ook veel trekkrachten op de constructie te staan en daar kan beton niet zo goed tegen en als er ook geen stevige verankering in de ondergrond aanwezig is en het waterniveau in het stuwmeer behoorlijk fluctueert en zelfs boven het maximale waterniveau komt, kunnen er plaatselijk verschuivingen plaats vinden in de constructie. Dan zullen deze minuscule verschuivingen in de constructie een steeds grotere zwakke punten worden en uiteindelijk tot instorting van de gehele constructie betekenen. Dan is het wel degelijk een tikkende tijdbom en is het maar afwachten wanneer het doem scenario zich gaat voltrekken.

 17. Hoe groot de eventuele ramp ook zal zijn de Chinese machtshebbers zullen er alles aan doen de boel onder het tapijt te schoffelen. Dat is iets wat we ook herkennen van het beleid waar wij mee te maken hebben. Eenmaal op de ingeslagen weg zal u een politicus nooit kunnen betrappen op het toegeven van fouten. Hoe groot de impact ook is. Sterfte in verpleeghuizen hebben we het gewoon niet over, wel over slavernij. Iets waar mijn voorouders enorm onder leden, maar kennelijk moet ik toch excuses maken voor iets waar de familie van Oranje bijvoorbeeld wel ven profiteerde. Mijn voorouders helaas niet, maar ik moet wel op mijn knieën van de charmante meneer Rutte. Die man heeft net als vele in Den Haag en Brussel geen idee. Maar goed de Nederlanders vinden hem geweldig, ik dus niet.

 18. Dit soort projecten zijn levensgevaarlijk. Ook al breekt deze dam niet, dan nog is er giga veel natuur verwoest. Hetzelfde gebeurde met de Gibe lll dam in Ethiopië in de Nijl. Duizenden mensen zijn in ellende gestort omdat of hun land droog viel, of onderging in het stuwmeer. Alleen meglamoname leiders willen dit soort projecten. Voor hen geldt het belang van de mensen totaal niet. Hier hoor je onze klimaatredders niet over.

Comments are closed.