Economen waarschuwen voor ‘desastreuze menselijke tragedie’ als Greta Thunberg haar zin krijgt

Het boze gezicht van een kwaadaardige haatbeweging die de welvaart van de mens wil afbreken en de mensheid wil opofferen op het altaar van een valse klimaatgod. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————

Autorijden straks alleen nog voor elite clubje – Europa al over enkele jaren kapot geconcurreerd, omdat rest van de wereld duizenden olie-, gas- en kerncentrales bouwt – Kabinet negeert simpele oplossing stikstofcrisis: Uitspraak Raad van State gewoon naast zich neerleggen

—————————————————————————————————————————————

Economen hebben tegenover RT verklaard dat als de wereld besluit om het geïndoctrineerde, door de globalistische elite voor klimaatpropaganda misbruikte Zweedse meisje Greta Thunberg haar zin te geven, een ‘desastreuze menselijke tragedie’ het gevolg zal zijn. De economieën en welvaart van het Westen zullen worden afgebroken, de burgers zullen daardoor –met uitzondering van de top 1% tot 5%- in diepe armoede terecht komen, en in de Derde Wereld zullen mensen in nog nooit eerder geziene aantallen sterven.

Het ecologische Utopia dat Thunberg en haar volgelingen van onder meer het sektarische Extinction Rebellion voor ogen staat, is voor vrijwel alle andere mensen een gruwelijke nachtmerrie.

Hoewel menselijke CO2 uitstoot volgens duizenden onafhankelijke wetenschappers helemaal niets met global warming te maken heeft, zet vooral Europa in op het volledig elimineren hiervan. Dat gaat onder meer gebeuren met hoge CO2 belastingen op fossiele brandstoffen, waardoor ‘het min of meer goedkope, gevarieerde en efficiënte transport waar de mensen aan gewend zijn, extreem kostbaar en gelimiteerd wordt,’ waarschuwt Peter C. Earle van het American Institute for Economic Research.

Autorijden alleen nog voor elite

Auto’s en autorijden zullen voor de meeste personen onbetaalbaar worden. Vele tientallen miljoenen mensen die nu de auto nodig hebben om op hun werk of afspraak te komen, zullen hun banen kwijtraken, omdat ze met het Openbaar Vervoer altijd veel te lang onderweg zijn.  

Ook de sociaal zwakkeren zullen zwaar worden getroffen. De bejaarde kan niet meer naar het bos rijden voor een wandelingetje, de mensen met lage lonen / uitkeringen zullen met tassen vol op de fiets boodschappen voor hun gezin moeten doen, en de chronisch zieke kan niet meer naar therapie omdat hij of zij daar vanwege beperkingen enkel met de auto kan komen.

Economie, landbouw, veeteelt gaan eraan

Pierre Noël, senior lid van Economic and Energie Security van het International Institute for Strategic Studies (IISS), wijst erop dat het Westerse klimaatbeleid probeert ‘de keuzes voor consumptie en investeringen die mensen (en bedrijven) spontaan maken, te heroriënteren.’ Dat gaat met de nodige dwang (hoge ‘progressieve’ belastingen, verplichte afschakeling van gas, e.d.) gepaard. De gewenste reductie van emissies naar nul ‘vereist een bijna complete demontage’ van de huidige economie. Als dit snel moet gebeuren, dus binnen hooguit enkele tientallen jaren, ‘zal dat zeer kostbaar worden.’

De andere cruciale sector die enorme klappen zal krijgen is de landbouw-veeteelt. Volgens de VN veroorzaken zij 15% van alle broeikasgassen. Naast het plantengroeimiddel CO2 gaat het vooral om methaan (CH4), dat over de periode van een eeuw een 25 x grotere impact dan CO2 heeft. En natuurlijk stikstofoxide (N2O), waar de boeren afgelopen week over demonstreerden. Dat is een 300 x sterker broeikasgas dan CO2. Het verminderen van emissies is vanwege de snel groeiende wereldbevolking feitelijk onmogelijk, omdat er juist meer intensieve landbouw en veeteelt nodig is om miljarden extra mensen te voeden.

‘Desastreuze menselijke tragedie’

Daar waar de bevolking in de Westerse industrielanden, en vooral Europa, te maken krijgt met een permanente, zeer forse vermindering van hun welvaart en levenskwaliteit, zullen miljoenen mensen in de Derde Wereld, waar men alleen door het massale gebruik van goedkope fossiele brandstoffen aan armoede, ziekte en ellende weet te ontsnappen, een grote reductie of zelfs compleet verbod op deze vormen van energie niet overleven.

‘Neem deze brandstoffen van hen af, en er volgt een menselijke tragedie van desastreuze omvang,’ waarschuwt Noël. Het aantal slachtoffers van het klimaatbeleid zal daar in de honderden miljoenen belopen.

Burgers in Westen komen in opstand

Burgers in het Westen beginnen nu al massaal in opstand te komen, en dat terwijl de aangekondigde echt harde en pijnlijke maatregelen nog moeten komen. In Frankrijk veroorzaakte een inmiddels uitgestelde hogere CO2 belasting de grootste protesten in 50 jaar. Een paar jaar eerder kwamen tal van Franse bedrijven in opstand toen de overheid het vrachtverkeer zwaarder wilde belasten. Ook dat moest weer worden ingetrokken om de gemoederen te bedaren.

In Nederland trokken enkele provincies de (absurde) stikstofregels in nadat duizenden boze boeren met hun trekkers demonstreerden en lange files veroorzaakten. Bij de boeren, die overwegen hun eigen politieke partij op te richten, sluiten zich nu ook de bouw- en infrastructuur ondernemers aan, die op 30 oktober eveneens willen gaan demonstreren (3).

Het kabinet Rutte III negeert overigens een hele simpele oplossing voor de stikstofcrisis: de uitspraak van de Raad van State, die over één boerenbedrijf ging, gewoon naast zich neerleggen. Probleem is dat het extreemlinkse D66, feitelijk niets anders de ‘proxy’ partij van GroenLinks in het kabinet, daarbij dwars zal liggen. D66 houdt nog altijd vast aan 50% reductie van de veestapel, wat de Nederlandse economie een ongekend zware klap zal toebrengen.

Nederland en Europa breken zichzelf af, met grote gevolgen

De politiek kan dus wel zeggen dat ze in 2050 naar nul emissies wil, maar dat wil volgens de econoom niet zeggen dat ze daar geen politieke prijs voor zullen hoeven te betalen. Verder zullen overheden hun belastingsysteem moeten aanpassen om ‘de disproportionele impact op mensen met lagere inkomens te verzachten,’ en om te voorkomen ‘dat wat er nog van de industrie over is, naar het buitenland vertrekt’, en we straks alleen al in Nederland met miljoenen straatarme werklozen zitten omdat er in dit land niets meer wordt verdiend, en de sociale zekerheid onbetaalbaar is geworden (en daar komt het verwoestende effect van aanhoudende massa immigratie nog eens bij).

‘Dit alles zal moeilijk, pijnlijk en imperfect verlopen, met heftige confrontaties tussen en in landen.’ Deze confrontaties gaan er waarschijnlijk toe leiden dat sommige regeringen onder druk van de rebellerende bevolking allerlei klimaatverdragen gaan loslaten, waardoor de geëiste reducties van emissies nog verder uit het zicht verdwijnen. (1)

Als het huidige klimaat/energiebeleid niet drastisch wordt omgegooid, dan breken Nederland en Europa zichzelf compleet af. Of beter gezegd: plegen economisch en maatschappelijk zelfmoord. Landen zoals China, Rusland en India staan namelijk te trappelen om het stokje van ons over te nemen. Honderden nieuwe olie-, gas- en kerncentrales zijn op dit moment in aanbouw (waarvan 53 kerncentrales, die géén CO2 uitstoten, maar in het Westen toch in de ban zijn gedaan), en nog eens duizenden zijn er gepland, waarvan 441 kerncentrales. Deze landen zullen ons al over enkele jaren compleet kapot kunnen concurreren met hun veel goedkopere en stabiele energie en productie.

Maar als een armoedig bestaan zonder werk en met nul koopkracht, amper verwarming en vervoer, en een sterk gereduceerde gezondheid en daardoor levensverwachting uw toekomstideaal is, dan wordt u bij partijen zoals D66, GroenLinks en de PvdA op uw wenken bediend. En vergeet ook de regeringspartijen VVD, CDA en CU niet, want die voeren op dit moment feitelijk onverkort GroenLinks beleid uit, met dit verschil dat ze er iets langer over willen doen om exact dezelfde doelstellingen te realiseren.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(3) NOS

Zie ook o.a.:

16-10: Massaal boerenprotest begin van volksopstand tegen politieke klimaatsekte Den Haag?
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig

09-10: Eindtijdsekte Extinction Rebellion wordt gebruikt om wereldeconomie te laten crashen
01-10: Boeren in opstand tegen linksgroenliberaal afbraakbeleid van Nederland
27-09: ‘Wreed en onverantwoordelijk om kinderen bang te maken met een niet-bestaand klimaatprobleem’
25-09: Maximum snelheid omlaag vanwege stikstof is volslagen zinloos en puur autootje pesten
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
23-09: ‘Beken uw klimaatzonden’ – Meer bewijs dat het klimaat een nieuwe religie is geworden
20-09: Tienduizenden gehersenspoelde schoolkinderen hebben geen flauw benul van klimaatfeiten
08-09: Ontdekking Universiteit Californië haalt officiële CO2 en stikstof propaganda compleet onderuit
02-09: NASA erkent dat klimaatmodellen 100x nauwkeuriger moeten voor juiste voorspelling
30-08: Greta Thunberg preekt nu in de VS haar valse, kwaadaardige klimaatreligie
01-08: Deze mannen en organisaties zitten achter het anti-humane genocidale Westerse klimaatbeleid
12-07: Finse en Japanse wetenschappelijke teams vinden geen bewijs voor menselijke klimaatverandering
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
10-04: ‘Nederlandse staat brengt natuur onherstelbare schade toe met massale kop bossen voor biomassa’ (/ Verdwijnen 70% insecten niet door klimaatverandering, maar door opzettelijk verwoesten Nederlandse bomen en bossen)
21-03: ‘Rutte ondanks afstraffing gewoon door met extreemlinks klimaatbeleid’
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)
04-03: Oprichter Greenpeace: Stoppen met fossiele brandstoffen zal massasterfte veroorzaken
26-02: Bijdrage mens aan klimaatverandering ook volgens cijfers alarmisten te verwaarlozen (/ Is de maximale afname van de opwarming met 0,05 graden de totale afbraak van onze welvaart waard?)
24-01: Topeconoom Armstrong: ‘Confrontatie normale volk met klimaatextremisten een feit’
13-01: 25 deskundigen slaan alarm: Huidig klimaatbeleid veroorzaakt ondergang van Nederland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.