ECB hoofd Lagarde: ‘Europeanen moeten blij zijn dat ze werk hebben in plaats van dat hun spaargeld wordt beschermd’

Afbeelding: (2).

—————————————————————————————————————————————–

De absurde omgekeerde wereld van 2019: Lagarde vindt dat Duitsers en Nederlanders een te gezond financieel beleid voeren, en wil dat we veel meer geld gaan uitgeven – Lagarde houdt de euro Titanic op koers naar de onvermijdelijke ijsberg

—————————————————————————————————————————————–

De (ijdele) hoop die sommigen hadden dat de nieuwe voorzitter van de ECB, Christine Lagarde, zou stoppen met het verwoestende beleid van haar voorganger Mario Draghi, kan vier dagen voor haar officiële aantreden de prullenbak in. Lagarde gaat gewoon door met het uithollen van de waarde van de euro, spaargeld, pensioenen en koopkracht, en daarmee de welvaart in Europa. Om te onderstrepen dat anno 2019 ongeveer alles wat men vroeger fout en verkeerd vond het nieuwe normaal is geworden, verklaarde Lagarde dat Duitsland en Nederland teveel uit de pas lopen met hun gezonde financiële beleid, en veel meer moeten gaan uitgeven. Ze vindt ook dat de burgers niet moeten zeuren dat hun spaargeld niet wordt beschermd, maar ‘blij moeten zijn dat ze een baan hebben.’ Nog wel.

Lagarde hoopt dat Duitsland en Nederland de harde lessen van de hyperinflatie in de Weimar Republiek zijn vergeten, en impliceerde dat beide landen eindelijk hun verzet tegen een gemeenschappelijke begroting moeten opgeven. ‘We delen een munteenheid, maar we delen op dit moment niet veel begrotingsbeleid.’

Gezond financieel beleid niet langer gewenst in de EU

Nederland en Duitsland doen het vergeleken met de rest van de EU namelijk veel te goed. ‘Degenen die bewegingsvrijheid hebben, degenen met een begrotingsoverschot, dat zijn Duitsland (+ 2%) en Nederland (+1,5%), waarom wordt dat niet gebruikt voor investeringen in de infrastructuur, in het onderwijs, in innovatie, zodat er een betere balans komt?’ De Duitse en Nederlandse regering ‘hebben niet echt de noodzakelijke moeite gedaan’ om een begrotingsoverschot te voorkomen.

Voor sommige analisten was het een kleine schok dat de (aantredende) bewindsvrouw brak met de ECB traditie om in officiële persverklaringen geen individuele lidstaten te noemen, omdat het mandaat van de bank enkel gaat over de eurozone als geheel.

Lagardes boodschap was echter glashelder: Foei Duitsers en Nederlanders voor het leven met de financiële middelen die je hebt, en voor het niet teveel willen uitgeven, zoals bijna de complete rest van de eurozone wel doet. En dat in een tijd dat iedere serieuze analist die niet de achternaam Draghi of Lagarde heeft de overtuiging heeft dat het negatieve rente / onbeperkt opkoopbeleid van de ECB niets minder dan catastrofale gevolgen voor de welvaart van de Europeanen zal hebben.

Voor Nederland is nog een straf voor dit gezondere financiële beleid bepaald: een forse verhoging (+60%!) van de jaarlijkse afdrachten aan Brussel naar € 13 miljard per jaar – geld dat overigens al jarenlang door het kabinet Rutte wordt weggezogen uit de samenleving middels steeds hogere (energie/ klimaat)belastingen en harde bezuinigingen op het onderwijs, de gezondheidszorg, sociale zekerheid en de ouderen.

‘Europeanen, je baan is belangrijker dan je spaargeld’

Op de vraag naar de impact van het negatieve rente beleid haalde Lagarde feitelijk haar schouders op door erop te wijzen dat er anders een veel hogere werkloosheid zou zijn geweest. ‘Klopt het niet dat we het juiste hebben gedaan om banen en groei voorop te stellen, in plaats van het beschermen van spaarders?’  De werkloosheid is inderdaad gedaald van 12% in 2013 naar 8,2% vorig jaar. De groei is echter zeer laag (1,8% in 2018) en zal dit jaar nog verder dalen naar 1,1%.

En toen kwam het: ‘We zouden blijer moeten zijn dat we een baan hebben in plaats van dat ons spaargeld wordt beschermd… Ik denk dat mijn voorgangers hierin een zeer heilzame keus hebben gemaakt.’ Oftewel: we gaan onverkort op de huidige weg door, en zullen er alles aan doen om met negatieve rente en het verwoesten van de euro (= koopkracht) een massale volksopstand met nog een paar maanden uit te stellen.

Dat is namelijk het enige wat de ECB nog kan doen. Maar zodra die crisis eenmaal losbarst, dan zal die dankzij het krankzinnige beleid van Draghi, onder wiens leiding de Centrale Bank als een soort hedgefonds voor € 4,7 biljoen aan ‘assets’ (voornamelijk schulden) opkocht, vele malen erger, pijnlijker en langduriger zijn dan als 8 jaar geleden definitief de stekker uit het faliekant mislukte euro project zou zijn getrokken.

Lagarde stuurt de euro Titanic willens en wetens op de ijsberg af

We herhalen nogmaals dat de gevolgen van Draghi’s en nu ook Lagardes beleid catastrofaal zullen zijn. ‘Maar de voormalige Goldman (Sachs) partner was slim genoeg om van de Europese Titanic af te stappen voordat deze tegen de ijsberg botste. Lagarde heeft de taak gekregen om zoveel mogelijk mensen te redden* voordat het euroschip onvermijdelijk naar de bodem zinkt (*gezien de ervaringen in het verleden zullen dat vooral en vermoedelijk uitsluitend degenen zijn die het nu al jaren voor het zeggen hebben en hierdoor mede verantwoordelijk zijn voor de crash).

Uit haar uitspraken valt af te leiden dat ze het wel prima vindt aan het roer te staan als de hele boel ten onder gaat, en zij daar de schuld van krijgt. Bovendien is er van een protest van het door de mainstream media misleide en dom gehouden Nederlandse en Duitse volk helemaal niets te merken. Die zijn immers veel te druk met het vullen van de koelkast, het kijken naar hersenloos vermaak op een zo groot mogelijke flatscreen, en het plannen van de volgende vakantie, verbouwing of verhuizing.

Maar deze keer zal alles niet vanzelf goed komen. Het misplaatste vertrouwen dat de mensen ‘boven’ hen het beste met hen voorhebben, zal op de meest pijnlijke wijze worden beschaamd. Gelooft u echter niet al die analisten die hier al tijden voor waarschuwen, maar blijft u gewoon de ‘feel good’ onzin van de premier en zijn ministers geloven, en natuurlijk van hun propagandakanalen zoals de NOS, NU en bijna alle dagbladen. Want als een ramp dan toch onafwendbaar is, dan kun je net zo goed je kop zolang mogelijk in het zand gestoken houden… toch?

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding (bewerkt): Ondergang Titanic, Wikimedia Commons, publiek domein VS (vrij van copyright); EU vlag: Wikimedia Commons, auteur: Irinawave,  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license
Zie ook o.a.:

27-10: Mario Draghi laat ECB en eurozone in catastrofale toestand achter
19-10: Chaos in Europa, met protesten in Catalonië voorop, begin van totale systeemcrash?
16-10: Massaal boerenprotest begin van volksopstand tegen politieke klimaatsekte Den Haag?
15-10: ‘Meeste Zweedse gemeenten failliet door binnenlaten grote aantallen migranten’
13-10: Ook DNB waarschuwt nu voor naderende instorting financiële systeem
11-10: Motie van wantrouwen tegen euro: Nieuwe Italiaanse staatsleningen in dollars
08-10: Ex-Credit Suisse CEO noemt ECB beleid gestoord: ‘geld is niets meer waard’
13-09: ECB vaagt met negatieve rente Nederlandse pensioenen en spaargeld weg
03-09: Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm
17-08: Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis
26-07: Nederlanders opnieuw het meeste geld kwijt aan de EU
24-05: Zijn veel kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
16-05: Wereldhandel stort in naar niveau nieuwe Depressie

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.