Dubieuze feitencheck media blanke boeren Zuid Afrika: Bron is antisemitische racistische communist

Hoezo ‘nep’nieuws? BBC al vijf jaar geleden: ‘Als blanke boer heb je twee keer zoveel kans te worden vermoord dan een politieagent, en die hebben hier al een zeer gevaarlijk leven. Ook zijn de moorden op boeren ontzettend wreed’ – Voedselproductie op reeds aan zwarten ‘herverdeeld’ land zo groot als Nederland ingestort –
De leider van de extreemlinkse racistische ‘black power’ politieke partij EFF, Julius Malema (afbeelding: Getty Images (5)).

————————————————————————————————————————————

Gisteren probeerden de grote internetmedia met een ‘feitencheck’ de tweet van de Amerikaanse president Donald Trump over de blanke boeren in Zuid Afrika wier land wordt afgepakt door de zwarte regering, en die al geruime tijd het doelwit zijn van moorddadige slachtpartijen, te ontkrachten. Als we kijken naar de bronnen van de reguliere media wordt duidelijk wie er het èchte nepnieuws verspreiden.  Een zo’n –door sommige media rechtstreeks geciteerde– bron is namelijk het Zuid Afrikaanse parlementslid Julius Malema, voormalig ANC-jeugdleider, die onmiddellijk verklaarde dat ‘er geen blanke genocide is, maar wel een zwarte genocide in de VS.’ Tijdens zijn persconferentie beweerde hij ook dat de ‘Joden in Pretoria’ een rechtse groepering trainen ‘om ons te vermoorden’.

Malema werd al eens gearresteerd omdat hij tijdens zijn campagne regelmatig het racistische haatliedje ‘Kill the Boer’, of de variant ‘Shoot the Boer’, zong. In maart zweepte hij zijn toehoorders nog op om ‘de keel van het blankendom door te snijden’.

De leider van de communistische EFF (Economic Freedom Fighters) partij is een grote pleitbezorger van het regeringsbeleid om grote stukken land van de blanke boeren zonder compensatie in beslag te nemen. Zoals we dinsdag nog schreven leidden vergelijkbare confiscaties in Zimbabwe –ooit de ‘broodmand’ van Afrika genoemd- tot de instorting van de economie, armoede, hyperinflatie, hongersnood en massaal geweld.

Misleidend officieel nieuws

Extreemlinkse nieuwssites zoals NU en NOS geven zoals gebruikelijk weer een misleidende voorstelling van zaken door te beweren dat het aantal vermoorde blanke boeren in 20 jaar is gehalveerd. Genegeerd wordt het feit dat zij zich hierbij baseren op door de politie geregistreerdeaanvallen en moorden. Zoals diverse experts hebben bevestigd wordt op vergelijkbare bedrieglijke wijze de migrantencriminaliteit in West Europa statistisch laag gehouden.

Zelfs volgens feitenchecker AfricaCheck.org, dat zich o.a. baseert op cijfers van het AfriForum en de Transvaal Agricultural Union, is het aantal aanvallen sinds 2011 juist weer fors aan het stijgen, en is het aantal moorden toegenomen van 48 in 2011 naar 74 vorig jaar. De organisatie zegt er echter nadrukkelijk bij dat het echte cijfer onmogelijk is vast te stellen, niet alleen omdat het in theorie ook om zwarte werknemers op blanke boerderijen zou kunnen gaan – een mogelijkheid, wat door de NOS valselijk als feit wordt gepresenteerd-, maar ook omdat veel aanvallen en moorden vermoedelijk niet of anders worden geregistreerd.

Van de recente emigratie naar Rusland van de eerste 50 blanke boerengezinnen, juist om deze redenen, is eveneens niets terug te vinden in de Nederlandse ‘kwaliteits’media.

AfricaCheck betrouwbaar?

Het vijf fulltime werknemers tellende AfricaCheck vindt dat de term ‘blanke genocide’ niet wordt ondersteund door feiten (4). Bedacht dient te worden dat AfricaCheck zichzelf weliswaar ‘onafhankelijk’ noemt, maar opgezet is door de non-profit tak van het internationale persbureau AFP, één van de grote mediaspelers in het verspreiden van globalistische propaganda en nepnieuws, waar ook de Nederlandse media zich op baseren.

Nog verdachter is het feit dat AfricaCheck wordt ondersteund door onder meer Google en de Open Society stichtingen van de beruchte extreemlinkse globalist en EU-partner George Soros. Tevens wordt verwezen naar het International Press Institute, maar dat lijkt een niet langer functionerende organisatie te zijn, aangezien het laatste bericht dateert van 25 april 2012.

SAIRR geeft Trump op een punt gelijk

Het South African Institute of Race Relations (SAIRR) heeft president Trump inmiddels op één punt gelijk gegeven door erop te wijzen dat het ‘doelbewust zonder compensatie in beslag nemen van blanke landerijen een dominant thema’ in het Zuid Afrikaanse beleid is geworden. ‘En er is geen garantie dat het bij land zal blijven;… het is waarschijnlijk onvermijdelijk dat het zich zal uitbreiden tot andere takken van de economie.’ Op de moorden op blanke boerengezinnen gaf de organisatie echter geen commentaar. (3)

Genocide Watch waarschuwde in 2013 al voor massamoord op blanken

Al in 2013 waarschuwde de internationale mensenrechtenorganisatie Genocide Watch voor het uitmoorden van de blanke bevolking in Zuid Afrika. Oprichter dr. Gregory Stanton, die befaamd werd vanwege zijn strijd tegen de Apartheid en de genocide in Rwanda, stelde vijf jaar geleden dat die ‘Apartheid’ in Zuid Afrika aan het omdraaien is.

‘Er is krachtig indirect bewijs dat de overheid de campagne steunt waarin blanke boeren en hun gezinnen worden weggejaagd en het slachtoffer zijn van gruweldaden,’ schreef Stanton in zijn officiële rapport. ‘Er is zelfs direct bewijs dat de Zuid Afrikaanse regering aanzet tot genocide.’

De toenmalige president Jacob Zuma schaamde zich er namelijk niet voor regelmatig racistische liedjes te zingen over het vermoorden van blanken. Eerder dit jaar moest Zuma aftreden vanwege corruptieschandalen, en werd hij vervangen door de nog radicalere racist Cyril Ramaphosa.

Twee jaar later stelde Genocide Watch dat er nog niet letterlijk gesproken kan worden van een genocide. In 2016 bevond Zuid Afrika zich in ‘fase 6’ (van de in totaal 10), waarin er sprake is van ‘polarisatie’, waarbij ‘extremisten’ het op de levens van politieke en maatschappelijke tegenstanders hebben voorzien.

BBC: Blanke boeren lopen grote kans te worden vermoord

Ook de BBC besteedde er in 2011 speciale aandacht aan: ‘Vrijwel iedere week worden er blanke boeren vermoord. Als blanke boer heb je twee keer zoveel kans vermoord te worden dan een politieagent, en die hebben hier al een zeer gevaarlijk leven. Ook zijn de moorden op boeren ontzettend wreed.’ Veel blanke kinderen en zelfs baby’s worden gruwelijk gemarteld voordat ze worden vermoord. Zo worden zuigelingen verkracht en in kokend water gegooid, worden hele gezinnen letterlijk opengesneden en worden slachtoffers aan auto’s gebonden en mijlenver meegesleurd.

Maar omdat het door zwarte partijen gedomineerde parlement als ook het ANC van (wijlen) de nog altijd bewierookte heilige Nelson Mandela, alle beschuldigingen over het beleid en het geweld tegen blanken ontkent, concluderen de Westerse media automatisch dat het om ‘nepnieuws’ van ‘racistische’ en/of ‘extreemrechtse’ sites moet gaan.

Voedselproductie op ‘herverdeeld’ land ingestort

Overigens was een groot deel van de landbouwgronden 5 jaar terug al ‘herverdeeld’ en aan zwarte boeren gegeven. Het gevolg was dat de voedselproductie op deze gronden instortte, en een gebied zo groot als Nederland feitelijk compleet verloren ging, zo erkende destijds ook minister van Landhervorming Gugile Nkwinti. ‘Geen enkel land kan zich dit veroorloven,’ gaf hij toe.

Van de circa 50 miljoen inwoners van Zuid Afrika is amper 9% blank. Sinds het einde -herstel: de omkering- van de Apartheid zijn al vele honderdduizenden blanken geëmigreerd. Duizenden blanke boeren overwegen serieus het voorbeeld van de eerste 50 naar Rusland emigrerende gezinnen te volgen, wat de voedselproductie in het land nog verder zal ondermijnen.

‘Het Marxisme breekt de twee pijlers van onze samenleving -het gezin en religie- af,’ gaf Henri LeRiche, een Afrikaner activist en webmaster, in 2013 als commentaar. ‘Over de hele wereld zien we de gevolgen van deze Marxistische strategie. Het uiteindelijke doel is de ondergang van de Westerse cultuur.’ En daar lijken de door links geleide reguliere media in het Westen met hun eenzijdige en tendentieuze berichtgeving gewillig aan mee te willen werken. (2)

Xander

(1) Infowars via Information Liberation
(2) World Net Daily
(3) Breitbart
(4) AfricaCheck
(5) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

21-08: Eerste landerijen blanken afgepakt, Zuid Afrika richting chaos en hongersnood
28-07: Racistische genocide Zuid Afrika: Eerste 50 blanke gezinnen vluchten naar Rusland
01-05: Genocide op komst in Zuid Afrika: Wekelijks tal van overvallen en moorden op blanken

2017:
04-05: ‘Zwarte leiders Zuid Afrika willen blanke bevolking binnen 5 jaar uitroeien’

2014:
27-09: Blanken uit Zuid Afrika krijgen asiel in Canada vanwege risico op genocide

2013:

07-12: (/ Racisme tegen Zuid Afrikaanse blanken dreigt te ontaarden in genocide)
22-11: Zwarte leider bekritiseer Oprah Winfreys ‘verwoestende en racistische boodschap’
17-11: Oprah Winfrey: racisten zijn blank en moeten allemaal sterven
16-06: Genocide Watch: Blanke bevolking Zuid Afrika op rand van uitroeiing