De grens lijkt bereikt: Zweden heft maatregelen voor ouderen op, rellen in Napels tegen lockdown

23 oktober: rellen in Napels nadat de regering een 40 dagen durende nieuwe lockdown aankondigde vanwege 2000 zogenaamde ‘besmettingen’. (Afbeelding (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Melbourne verlengt strenge lockdown, maar bevolking komt in opstand – Wales: Supermarkten gaan ‘niet essentiële producten’ afdekken met plastic (om bevolking voor te bereiden op blijvende tekorten en schaarste) – Wetenschappelijk onderzoek naar maatregelen in 131 landen: Reisverboden, uitgaansverboden en verplicht thuis blijven is over de hele wereld vrijwel nutteloos gebleken

—————————————————————————————————————————————–

De grens van wat de bevolking aan absurd strenge, en bovendien volslagen zinloze, eerder diametrale maatregelen kan verdragen lijkt in een aantal landen te zijn bereikt. Zweden, dat geen lockdowns en slechts lichte vrijwillige social distancing invoerde, gaat nu ook de maatregelen voor de oudere bevolking van 70+ opheffen. ‘We kunnen niet alleen aan het controleren van besmettingen denken. We moeten ook aan de volksgezondheid denken,’ verklaarde minister van Gezondheid Lena Hallengren. In Napels zijn er eergisteren rellen uitgebroken tegen de aangekondigde nieuwe lockdown van 40 dagen.

Zweden weerstond de immense druk van de WHO en Europa om net als de rest ook het land op slot te gooien. Mainstream media schreeuwden moord en brand: er zou een slachting plaatsvinden! Het halve land zou worden uitgeroeid. U weet inmiddels dat het exacte tegendeel gebeurde. Zweden is het niet te ontkennen bewijs dat lockdowns, 1,5 meter en mondkapjes NUL komma NUL zin hebben bij het tegengaan van een virus, maar ondertussen wel immense schade toebrengen aan de economie, samenleving en volksgezondheid.

‘Ouderen hebben genoeg geleden’

Dat was dan ook de reden dat Zweden de extra bescherming die aan ouderen werd gegeven, weer heeft opgeheven. Minister Hallen constateerde in haar 21 pagina’s tellende rapport over de corona crisis ‘een afname in de mentale gezondheid’, die ‘hoe langer de aanbevelingen in stand blijven, waarschijnlijk erger zal worden.’

‘De ouderen hebben genoeg geleden,’ schrijft Fraser Nelson. ‘Ze zijn maandenlang niet in het OV, winkelcentra en andere delen van het dagelijkse leven geweest. En het resultaat? Eenzaamheid. Ellende. Dit is méér dan onplezierig, want dit gaat snel over in depressie, mentale gezondheidsproblemen, en sterfte.’

Erkenning voor Zweedse aanpak; ‘mondkapjes heel gevaarlijk’

Newsweek heeft inmiddels moeten erkennen dat Zweden een veel lager sterftepercentage heeft dan Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk, landen met de strengste lockdowns en social distancing maatregelen. Volgens andere bronnen bedraagt de sterfte in Zweden zelfs het laagste van heel Europa, en is zelfs onder ouderen te vergelijken met een milde tot matige seizoensgriep.

Enkele weken geleden waarschuwde de Zweedse top epidemioloog Anders Tengell nog dat het dragen van mondkapjes ‘heel gevaarlijk’ is, omdat deze een ‘vals gevoel van veiligheid’ geven. (1) Uit tientallen wetenschappelijke studies is gebleken dat geen enkel mondkapje substantieel bijdraagt aan het voorkomen van een besmetting, maar de gezondheid van de dragers juist in gevaar brengen, en zelfs permanente schade kunnen toebrengen.

Mondkapjes zinloos voor gezondheid, is enkel ‘crowd control’ middel

RIVM directeur Jaap van Dissel en minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge hebben zich eerder voor de camera’s in vergelijkbare bewoordingen geuit; desondanks werden de mondkapjes tòch ingevoerd. Dat gebeurde daarom niet vanwege de volksgezondheid, maar enkel als ‘crowd control’ middel, zodat de bevolking bang en angstig blijft, en constant aan ‘corona’ wordt herinnerd. Dat lijkt de regering noodzakelijk te vinden, omdat er nog strengere maatregelen op stapel staan, en ook de spoedwet nog door het parlement gedrukt moet worden.

Rellen in Napels na aankondiging nieuwe lockdown

In Napels zijn eergisteren rellen uitgebroken nadat de regering beweerde dat er nog eens 2000 mensen ‘besmet’ zijn met corona, en er daarom een nieuwe lockdown van 40 dagen nodig is (2). Nogmaals: lockdowns kunnen een virus niet stoppen, maar verlengen de periode dat een virus rondwaart juist. Zelfs de officiële (sterk omhoog gemanipuleerde) statistieken bewijzen dat het aantal slachtoffers juist veel hoger is als je de samenleving enige tijd helemaal op slot doet. Dus als Napels nu 40 dagen ‘plat’ gaat, gebeurt er even niets, en daarna begint het hele circus weer opnieuw.

Melbourne verlengt lockdown, bevolking pikt het niet meer

De zeer strenge lockdown in Melbourne, die tot schokkende totalitaire toestanden heeft geleid (mensen die met geweld op straat tegen de grond worden gewerkt en gearresteerd; zwangere vrouwen die voor het oog van hun kinderen uit hun huizen worden gesleurd), is ondanks een zeer laag aantal zieken en doden wéér verlengd.

Deze keer trotseert een deel van de bevolking de keiharde sancties die staan op protesteren. ‘De krankzinnige leider van de Australische staat Victoria is een schande voor het hele concept van een vrije samenleving,’ schrijft de Amerikaanse econoom Martin Armstrong. ‘Andrews is een symbool van tirannie, en is helemaal gek geworden. In naam van het beschermen van mensen heeft hij hun banen en hun toekomst vernietigd. Australië zegt nu al dat internationale reizen mogelijk nog eens een jaar lang worden verboden. En inderdaad, buitenlandse reizen zouden misschien wel eens tot in 2022 een fantasie kunnen zijn.’ (3)

Wales: supermarkten dekken ‘niet essentiële’ producten af met plastic

Om een idee te geven waar het in het Westen naartoe gaat: in Wales zijn supermarkten begonnen met het afdekken van zogenaamd ‘niet essentiële’ producten met plastic. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk gedaan om de bevolking voor te bereiden op blijvende tekorten en schaarste.

Op social media werd een video geplaatst van een woedende klant, die de plastic vellen van schappen met beddengoed en kinderkleding rukte. Op Facebook verklaarde de 28 jarige Owen dat hij ‘genoeg heeft van alle beperkingen… Ik weet zeker dat er nu mensen zijn die het zich amper kunnen veroorloven de verwarming aan te zetten, en nu willen ze ook nog het kopen van kleding stoppen. Ik verwacht niet dat iedereen nu hetzelfde doet als ik, maar wel dat iedereen beseft dat het verbieden van het kopen van kleding immoreel en onmenselijk is. Ik schaam me dus niet voor wat ik heb gedaan.’

De Tesco supermarkt voerde als excuus aan dat het bevel om de goederen af te dekken van de overheid afkomstig is. Wales zit in een ‘fase 3’ lockdown, waarbij mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, niet op bezoek mogen, en de horeca, sportscholen, kerken en ‘niet essentiële’ winkels zijn gesloten. Deze nieuwe, 17 dagen durende lockdown wordt idioot genoeg een ‘circuit breaker’ (trend breker) genoemd, en zal de economie van Wales een nieuwe klap toedienen. (4)(5)

Onderzoek maatregelen 131 landen: Thuis blijven is vrijwel nutteloos

Schotse wetenschappers hebben maar liefst 131 landen onderzocht op het effect van de maatregelen. De conclusie: alleen het verbod op ‘super spread events’, dus grote bijeenkomsten, lijkt enige zin te hebben gehad. Het aantal veronderstelde ‘besmettingen’ zou hierdoor met 24% zijn gedaald. 6)

Sluiting van scholen en bedrijven heeft slechts een marginaal effect gehad (13%-15%). Uitgaansverboden, reisbeperkingen (- 7%), en verplicht thuisblijven is over de hele wereld vrijwel nutteloos gebleken (3% minder ‘besmettingen’, die dan ook nog eens zijn gemeten op basis van de PCR-test, die 89%-94% valse positieven geeft. Als dit in de cijfers wordt verrekend, dan hebben ALLE maatregelen geen enkel meetbaar effect gehad.)

 


Xander

(1) Summit News via Zero Hedge
(2) Armstrong Economics (afbeelding: social media)
(3) Armstrong Economics
(4) Summit News
(5) Summit News
(6) MSN


Zie ook o.a.:

23-10: ‘Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’
22-10: (..; 4 pasgeboren baby’s overleden door lockdown regels (Australië) – Aantal Covid slachtoffers verre overtroffen door aantal doden door corona BELEID)
15-10: Canadese parlementariër geschokt dat regering in december begint met bouw concentratiekampen voor ‘weigeraars’
14-10: Zweden heeft zonder lockdown en zonder mondkapjes laagste sterftecijfer van Europa
08-10: Meer dan 7000 wetenschappers en artsen roepen op corona maatregelen onmiddellijk te beëindigen (/ ‘Onherstelbare schade als deze maatregelen in stand blijven’)
07-10: Wereldwijd toerisme stort met 80% in; Voedseltekorten in VS
27-09: Finse topeconoom waarschuwt dat tweede lockdown ‘totale economische vernietiging’ betekent (/ ‘Tijdens systeemcrisis 2020-2022 wordt welvaart, veiligheid en zekerheid weggevaagd, gevolgd door nieuwe Depressie tot 2025-2027’)
26-09 Corona beleid scheurt families en vrienden uit elkaar, precies zoals in DDR werd gedaan
25-09: Australisch Lagerhuis stemt in met concentratiekampen voor complotdenkers;…
18-09: Sky News eerste grote Westerse zender die erkent dat Covid-19 pandemie enorme hoax is(/ ‘Corona beleid vaagt tientallen jaren opgebouwde welvaart weg’)
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19
25-08: VN waarschuwt voor wereldwijde hongersnood van Bijbelse omvang door corona beleid
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’(/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)
20-08: Top corona expert Zweedse overheid: Heel gevaarlijk te denken dat mondkapjes bescherming bieden
05-08: ‘Tweede lockdown komt er omdat politici opstand vrezen zodra economie vanaf september instort’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

32

 1. @BertRoermond. Veel dank voor deze observaties.
  Ik hecht er veel waarde aan. Want observaties vanuit de werkvloer en de praktijk blijken steevast meer waarheid te bevatten dan wat de media en de overheden er van bakken.
  Er zit een rare discrepantie tussen de observaties van ‘wetenschappers’ (van sociologische aard) en de dagelijkse realiteit.
  Ik maakte het mee vanuit het onderwijs. Steevast klopt er erg weinig van de officiële verklaringen als het gaat over de problemen in het onderwijs.
  Ik ben altijd van mening geweest dat de werkvloer een betere kijk heeft op de situatie dan de bestuurlijke laag die er boven zweeft.
  Gaat het over kanker, dan ken ik best veel mensen die aan kanker zijn overleden.
  Heerst er griep, kan iedereen dat merken in zijn eigen kleine, maar belangrijke wereld.
  Maar WIE merkt er iets van Covid19?????????

 2. Eli020

  “In de wintermaanden konden ze het nog wat opvoeren door achter iedere griepdode corona te schrijven.”

  Waar komt dat “feit” vandaan? Is dat geverifieerd of ben je anderen aan het napraten?

 3. Even ter verduidelijking Mod.

  Dit is not the leider van Australia maar van de staat van Victoria. A.u.b. geef niet een idee in uw artikel aan de mensen dat heel Australia eem idote leider heeft ,dat is fake nieuws . De federal leider , prime minister, kan niets doen hoe leiders van de staten of Australia reageren tegen de zogenaamde virus.
  Wij zijn in queensland , 2000 km weg van Melbourne , en hebben geen verplichte mond kapjes , vrij reizen, en nul coma nul virus gevallen.

 4. En nog steeds slaagt geen enkel labo ter wereld erin, om het -virus ?- te isoleren, laat staan er de genetische code van te vinden.
  Er spreekt hier iemand over honderd variaties ?
  Van wat ?
  Vaccins ?
  Tegen wat ?
  Bewijzen graag, maar iedereen is zich zo druk aan het maken over cijfers, muilkorven, etc….
  dat de belangrijkste vraag , altijd ontweken word.
  Bewijs eerst het bestaan van dit zogenaamde killervirus, kan je dit niet ,dan zijn we uitgepraat, en heeft heel de omgekochte politiek geen poot meer om op te staan.
  Nogmaals: bewijs van het bestaan van het virus.
  Nu !

 5. Dr Fuellmich, uit Duitsland heeft met Nederlandse ondertiteling een indrukwekkende video boodschap.
  Hij wil met meerdere advocaten een rechtzaak tegen WHO beginnen en Drosten, die daar de Jaap van Dissel van Duitsland is.
  De beruchte PCR testen komen ruim aan bot.
  Het luisteren waard.

 6. ik woon in een stad(je) met iets meer dan 50.000 inwoners. ik ken verschillende mensen die het virus gehad hebben. van al deze mensen is er 1 die zegt dat hij er klachten aan over heeft gehouden en nog altijd erg moe is. deze persoon neem ik niet zo erg serieus omdat hij in alle jaren dat ik hem ken, meerdere malen per jaar ‘ziek’ is en gemiddeld drie maanden per jaar op ziek-verlof is. ik ken overigens maar 1 persoon die er aan is overleden, een oud-collega, waarvan ik heb gehoord dat hij er aan zou zijn overleden. maar deze man was al jaren ernstig ziek en had diverse serieuze ziektes onder de leden. verder kom ik voor mijn werk in vele ziekenhuizen in Nederland, Duitsland en België. hier in het streekziekenhuis in mijn stad is niets aan de hand, ik krijg dagelijkse updates van verpleegkundigen die er werken en waar ik mee bevriend ben. er zijn wel wat mensen opgenomen, maar er zijn nog bedden genoeg. op die IC lagen gisteren twee mensen met covid. deze twee zijn op hoge leeftijd en hebben ernstige onderliggende ziektes. vanuit de andere ziekenhuizen hoor ik eigenlijk alleen maar dezelfde geluiden. het enige ziekenhuis waaruit ik gehoord heb dat er wel een stuk drukker is dan normaal is het Antonius in Nieuwegein. mijn Duitse contacten schoten in de lach toen ik hen er naar vroeg hoe de situatie is daar: wel opnames, bijna geen ic opnames en het overgrote deel wordt na een week op de gewone afdeling weer huiswaarts gezonden.
  dit zijn de feiten die ik weet, wellicht dat iemand mij kan corrigeren ?

 7. De Nederlanders bleven smeken om een mondkapje plicht, dus?
  Zweden is enkel vergelijkbaar met Noorwegen en Finland, Zweden is er het slechts vanaf gekomen qua doden, dus?
  Er zijn zoveel tegenstrijdige berichten, vertel mij wat waar is, niemand weet het meer, maar dat er iets gaande is dat is zeker.

 8. – bpoc2020.nl
  – dr Reiner Fuellmich, advocaat US/Dld. International Class Action
  – fromrome.info: protesten in Rome, Piazza del Populo: met beelden van inflitranten! (heden)
  – Eduardo Polacco, advocaat
  – childrenshealthdefense.org
  – RFKjr interview 2 mei
  – dr John Magufuli, chemicus, president Tanzania, katholiek, weigerde gates’ smeergeld …
  – van Dissel moest op 23/10/20 voor Tuchtcollege verschijnen ivm klacht van collega van Rijn.
  – Is het wellicht strafbaar mensen zoiets als maskers op te leggen, in strijd met de grondwet, medisch gezien onnodig
  en schadelijk voor hun psychische/fysieke welbevinden?
  Kunnen ‘overheid’ en bedrijfsleven/supermarkten hiervoor worden aangeklaagd? wegens resp. onwettige/niet medisch
  ondersteunde/noodzakelijke besluiten en het medeplegen ervan.
  – Mark Grutte en diens ook omgekochte trawanten halen alles uit de kast om het immuunsysteem van hun medeburgers te
  gronde te richten:
  angstzaaierij à la nazis, psychologische terreur mmv de journazis, vertrappen der mensenrechten, onthouding van
  normaal menselijk contact, staatsterreur, gestapo-praktijken, liegen dat men barst, censuur, medeburgers behandelen
  als hun eigendom etc..
  – choose ye today whom ye will serve: gates of GOD.
  – geen nwo, maar DWO!

 9. **Tabris
  Mondkapjes zorgen er voor dat je minder van het virus binnenkrijgt en daardoor minder ziek wordt. Dit kan je zien dat het percentage sterfgevallen sterk is afgenomen sinds de mondkapjes zijn ingevoerd.**

  Dit is als “een beetje zwanger”. Ik denk dat je totaal niet begrijpt wat een virus precies is. En sterfgevallen zijn overal afgenomen omdat er domweg gewoon heel weinig sterfgevallen van corona zijn. In de wintermaanden konden ze het nog wat opvoeren door achter iedere griepdode corona te schrijven. Nu zal je zien dat het sterftecijfer weer omhoog gaat. Maar om het even in perspectief te plaatsten, zelfs op de meest dodelijke corona dag in Nederland ging het toch nog om slechts 50% van het dagelijkse sterftecijfer.

 10. @ Janus 25/10/2020 om 6:12 pm:

  Ik weet nog een C:
  Collusie = Samenzwering

 11. @ Sophia: 4:48 Pm. Daar zit ik ook zo over te denken. De plannen van de NWO moeten toch doorgaan. En Rutte is niet meer dan een loopjongen, hij zit in de zak van de illuminati, Soros, en Bilderberg, net als Merkel en Macron.

 12. Niet het, op dit moment, ‘in het leven geroepen’ coronavirus maakt mensen kapot, die ‘tijdelijk’ is, maar de gevolgen van deze hoax zal nog jaren lang ons leven bepalen.

  Niet de C van corona, maar drie andere c’s die deze wereld/Nederland beheersen:

  Confabulatie = is een stoornis in het geheugen, waarbij iemand overdreven, gefantaseerde of onware verhalen vertelt; ook wel manipulatie genoemd.

  Conflatie = Het verschil tussen Bataven en Batavieren is voor velen schier ondoorgrondelijk. Dit misverstand is het gevolg van wat men in de deskundologie conflatie noemt. Er is sprake van conflatie wanneer twee begrippen, al dan niet opzettelijk, door elkaar gebruikt worden, met verlies van begrip van onderscheid tussen de twee termen tot gevolg. Een beroemd voorbeeld hiervan uit de tijd waarin wij leven is de conflatie van het werelddeel Europa en de Europese Unie van Sociaaldemocratische Sovjetrepublieken. Helaas is de conflatie van de Bataven en het (jazeker, niet de) batavieren evenzeer als het laatstgenoemde voorbeeld het gevolg van moedwillige machinaties van machiavellistische manipulatoren.

  Confluentie = samenloop

  Als de geest tot het uiterste wordt gedreven, bijna hysterisch, tot aan onze grenzen van ongerustheid, wordt ons hart koud, afstandelijk/ terughoudend en uiteindelijk gebroken.
  Radeloos en afhankelijk worden we, totdat we een lege huls zijn en uiteindelijk klaargestoomd zijn om te worden gemanipuleerd.

  Misschien de moeite waard om de analyse van opzet, kans en keuzes aandacht te geven:
  https://www.rug.nl/research/portal/files/62162523/Opzet_kans_en_keuzes_definitief.pdf

 13. Het aantal geregistreerde “besmettingen” daalt in plaats van stijgt.
  Help! De plannetjes lopen verkeerd!
  “Het moet een computerstoring zijn.”

  Hebben wij hier te maken met wetenscappers of met ordinaire rotzooiers, oplichters en samenzweerders?

 14. Nederland heeft een lager sterfte percentage per millioen dan Zweden.
  De nieuwe corona gevallen in Zweden nemen nu ook exponentieel toe.
  Mondkapjes zorgen er voor dat je minder van het virus binnenkrijgt en daardoor minder ziek wordt. Dit kan je zien dat het percentage sterfgevallen sterk is afgenomen sinds de mondkapjes zijn ingevoerd.
  Lockdowns zijn van de zotte en zullen het virus niet verjagen, integendeel het zal langer blijven rondwaren.

 15. Er worden nu “massa’s” positieve PCR tests gevonden terwijl het coronavirus al sinds begin mei 2020 WEG is. Nu spreekt men van het rhino viris – wat verkoudheden veroorzaakt.

  Er wordt dus GROOTSCHALIG gelogen, door de regering, door het RIVM, door de GGD, door de virologen en zeker door de farmasector die beweren een werkbaar vaccin te zullen hebben “binnenkort” – terwijl er al MEER DAN 100 verschillende mutaties van het oorspronkelijke coronavirus getypeerd werden.

  Het muteert veel sneller dan dat er ooit vaccins kunnen 1) ontwikkeld en 2) aangemaakt worden. Ebola is veel stabieler, slechts 4 bekende strains, en het duurde 8 jaar om een vaccin te ontwikkelen tegen 1 strain dat “min of meer” werkzaam ZOU zijn.

 16. Tijd voor de inzet van de EU-ordetroepen waartoe ook de Nederlandse Marechaussee behoort en die in de gehele EU kunnen worden ingezet?

 17. Ik heb pen en papier gepakt en opgeschreven hoeveel mensen in mijn omgeving vanaf april tot nu toe ziek zijn geworden of zijn overleden aan dit zeer besmettelijk en dodelijk virus , ben al 2 dagen aan het denken maar ik ken nog niemand , nee niemand in een stad van 240000 inwoners . Nog meer uitleg nodig rutte stemmers .

 18. De Italianen zijn heel wakker: zie Napoli en Roma: nu de rest van Europa nog: tot hier en niet verder,
  omgekochte volksverraders!

 19. Deze linkse , aan seniliteit grenzende politieker zou de redding moeten zijn van de VS.
  Jammer voor hem dat zijn corrupte en bedreigende telefoongesprekken werden opgenomen, zodat je al op voorhand kan bepalen welke koers de VS gaat varen, en in navolging daarvan de EU, als hij , god verhoede het, ooit wellicht frauduleus gaat verkozen worden.

  https://www.armstrongeconomics.com/uncategorized/bidens-phone-call-to-cover-up-ukraine/?utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=RSS

 20. Citaat:

  Mondkapjes zinloos voor gezondheid, is enkel ‘crowd control’ middel

  RIVM directeur Jaap van Dissel en minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge hebben zich eerder voor de camera’s in vergelijkbare bewoordingen geuit; desondanks werden de mondkapjes tòch ingevoerd. Dat gebeurde daarom niet vanwege de volksgezondheid, maar enkel als ‘crowd control’ middel, zodat de bevolking bang en angstig blijft, en constant aan ‘corona’ wordt herinnerd. Dat lijkt de regering noodzakelijk te vinden, omdat er nog strengere maatregelen op stapel staan, en ook de spoedwet nog door het parlement gedrukt moet worden.
  —————————

  Geloof maar dat ze dit a.s dinsdag voor elkaar krijgen, er komt weer ’n lock down.

 21. De toestand is erg aan het worden, we worden als het ware gevolgd en ons leven is niet meer privé we leven langzaam maar zeker in een dictaat staat en niet in een democratie. De mensen komen meer en meer in opstand tegen deze onzinnige besluiten, het wordt tijd dat we wakker worden. ze volgen ons met een app, met een speciale horloge, en ook op een computer zijn we niet meer veilig, iedereen controleert ons, gezond, verre van gezond. Shalom

 22. Gisteren was er een forse afname van het aantal coronagevallen in NL gemeld, wat zeiden de experts? Dit kan niet kloppen, er moet een computerstoring zijn geweest. Ik ontken niet dat er coronabesmettingen zijn maar de aantallen worden fors overdreven.

Comments are closed.