Chinese epidemiologen: Virus hangt 30 minuten in de lucht, legt 4 ½ meter af

—————————————————————————————————————————————–

UPDATE 21.55: Italië breidt quarantaine uit tot HELE LAND – Israël plaatst ALLE reizigers uit buitenland 2 weken in quarantaine – Corona kan in ieder geval 2 tot 3 dagen overleven op glas, stof, metaal, plastic en papier, en meer dan 5 dagen in menselijke vloeistoffen – Veilige afstand van 1 meter veel te weinig

—————————————————————————————————————————————–

UPDATE 21.55 uur: De Italiaanse premier Conte heeft de quarantaine maatregelen vanavond uitgebreid tot het HELE LAND. Israël plaatst ALLE reizigers uit het buitenland 14 dagen in quarantaine.

Een team epidemiologen van de Chinese overheid heeft op basis van de ervaringen in de provincie Hunan geconstateerd dat het coronavirus minstens 30 minuten in de lucht kan blijven hangen, en 4 ½  meter kan afleggen. Ook blijft het virus dagenlang leven in uitgehoeste of uitgenieste vochtdeeltjes die op allerlei oppervlakten terechtkomen. Kortom: corona is nog veel besmettelijker dan eerder werd aangenomen.

De levensduur van het virus hangt af van de temperatuur en het type oppervlak waar de deeltjes op neervallen. Corona kan bijvoorbeeld bij lichaamstemperaturen (ca. 37 graden Celsius) 2 tot 3 dagen overleven op glas, stof, metaal, plastic en papier. De researchers waarschuwen dat het virus meer dan 5 dagen kan overleven in uitwerpselen of andere menselijke vloeistoffen, en dat het in bijvoorbeeld een bus lang genoeg in de lucht kan blijven hangen om tal van andere mensen te besmetten, ook als de drager allang is uitgestapt.

Uit onderzoek op basis van onder meer beveiligingscamera’s bleek dat een besmette passagier (patiënt A) die meteen voorin een bus was gaan zitten en niet van zijn plek kwam, gedurende de 4 uur durende rit 7 anderen mensen had aangestoken, tot 6 rijen (4 ½ meter) ver. Bovendien raakte een andere passagier besmet die op dezelfde plek ging zitten als patiënt A, nadat die al was uitgestapt. In totaal zou patiënt A in zijn eentje 13 mensen hebben besmet.

‘Ons advies is om (in de bus) ten allen tijde een gezichtsmasker te dragen,’ is het dringende advies van de experts. En niet alleen in het openbaar vervoer en in vliegtuigen, ook op alle publieke plekken zou iedereen zo’n masker op moeten hebben. (1)

Stoppen met handen schudden vermoedelijk niet afdoende

Nu het aantal besmette mensen in Nederland is opgelopen naar 321, en een vierde persoon is overleden, adviseert premier Rutte iedereen om voorlopig het handen schudden achterwege te laten. Gezien het hier besproken Chinese onderzoek is dat (wederom) een veel te laks advies. U kunt op uw werk morgen, tijdens een vergadering, of waar dan ook, weliswaar een meter afstand houden, maar één kuchje van uw eventueel besmette collega is voldoende. Of één kuchje van uzelf.

Vandaag kregen de beurzen wereldwijd de verwachte enorme klappen, die sinds de financiële crisis van 2008 niet meer werden gezien. De Dow Jones zakte maar liefst 2000 punten. In totaal is $ 2,5 biljoen verdampt,  en dat zou nog veel meer zijn geweest als de handel niet enkele keren zou zijn stilgelegd (2).

Vertraagt warm weer het virus nu wel of niet?

Voor wie op warm weer hoopt, zoals de hete zomers van de afgelopen jaren: uit een Harvard studie bleek onlangs dat het virus zich zelfs tijdens hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid kan blijven verspreiden. Dat spreekt de conclusies van een team van het Universiteit van Guangzhou tegen. Uit hun onderzoek zou juist blijken dat het virus zich in warme landen een stuk moeilijker en langzamer verspreidt. Als we op de wereldkaart kijken, dan zien we inderdaad dat er nauwelijks zieken zijn in de zeer warme gebieden rond de evenaar.

Wereldwijd staat het aantal besmettingen inmiddels op bijna 111.000, met 3962 doden, en 62.179 mensen die van het virus zijn hersteld. (3)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
Afbeelding: freakwave, Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook :

08-03: Architect Nationale Pandemie Strategie: Ik ben banger voor corona dan voor Ebola, SARS en MERS
08-03: Iraanse generaal: ‘Corona is aanval met biologisch wapen op China en Iran’
07-03: Amerikaanse medische autoriteit gaan ervan uit dat 100% wereldbevolking besmet raakt
07-03: Nationale Universiteit Australië voorspelt minimaal 15 miljoen corona doden
06-03: WHO erkent dat corona veel dodelijker is dan griep; Vraag naar doomsday bunkers verzesvoudigd
05-03: ‘Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’
04-03: Bron in ziekenhuis: ‘Virus zal zich over heel Nederland verspreiden en velen doden’
03-03: Journal Medical Virology: Covid-19 is SARS-2 virus, veroorzaakt dodelijke longontsteking en kan hersenen aantasten
02-03: Nederland opvallend nonchalant terwijl Britse minister quarantaine hele steden niet uitsluit
01-03: 81% leden Zuid Koreaanse Kerk van Jezus besmet met corona
29-03: Chinese CDC waarschuwt dat corona zich ook via ontlasting en wc-lucht verspreidt
27-02: Israëlische wetenschappers zeggen al over enkele weken vaccin tegen corona te hebben
27-02: Britse krant publiceer overheidsdocument dat uitgaat van 80% besmettingen en half miljoen doden
27-02: Gelekt document Chinese CDC: Aantal slachtoffers tot 52 x hoger dan officiële cijfers
26-02: ‘Verhoogde invoering 5G in China en andere landen kwetsbaarheid voor corona virus?’
25-02: Als corona niet wordt gestopt zijn op 13 mei 2,2 miljard mensen besmet en 140 miljoen gestorven
25-02: Harvard epidemioloog verwacht dat 40% tot 70% wereldbevolking besmet zal worden

 

Vanwege de grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

30

 1. Van de studenten die in Italië zijn geweest, zijn er een groot aantal onderzocht, door zich vrijwillig aan te melden.
  Bij 4 gevallen was het twijfelachtig, maar de overigen was de diagnose negatief. Dit was in Groningen.
  In hoeverre alle studenten zijn onderzocht en hoe het zit met de twijfelgevallen weet ik niet. Ik heb er nadien
  niets meer over gehoord of gelezen.

 2. sorry Joep, maar The Lancet toont al direct dat waar ik hieronder al uitlegde over ‘hoe herken je goede nieuwsbronnen’ welke niet betrouwbaar zijn. Ze gaan direct hoog in emotie en laten hun autoriteit gelden.

  Ze geven niet zozeer info maar gaan vol in de aanval tegen ‘conspiracy theories’. Als dat politiek correcte modewoord wordt gebruikt moeten er direct bellen gaan rinkelen. Ook het ‘wij, alle serieuze wetenschappers’ doet nogmaals bellen rinkelen. Als het argument is ‘alle wetenschappers zeggen dat het een natuurlijk virus is’ dan begint het al helemaal verkeerd want dat kunnen ze niet weten!

  veel wetenschappers weten veel van hun specialisme maar zijn nogal onnozel als het op andere dingen aankomt. En vaak hebben ze een agenda omdat ze graag hun baan houden; ‘don’t bite the hand that feeds you’. Zie ook Ben Steins documentaire ‘Expelled’. En de ‘bewezen’ global warming propaganda.

 3. Bericht voor ‘anoniem’:

  ‘Anoniem’ weet overduidelijk niet wat tweelingzielen zijn. Tip: voor u nog meer onzin uitkraamt als
  ‘met 2 in een lichaam zitten’: stelt u zich ook in uw eigen belang op de hoogte van dit aloude fenomeen.
  Mijn tweelingziel ik hebben beiden een eigen lichaam: hij is een man, ik een vrouw.

  Voor serieuze informatie over het onderwerp kunt u desgewenst terecht bij o.m. het boek
  ‘Tweelingzielen en zielemaatjes’ van auteur E. Prophet.

  En: het is geen goed idee iets te roepen over zaken waarvan men niets weet.

 4. 4.5 meter per half uur, da’s 9 meter per uur. Levensgevaarlijk, de hele wereld haalt zijn ‘airback’ uit de auto. Gevuld met gebakken lucht. Naar schatting sterven er alleen al in Nederlands 33.000 patiënten per jaar vanwege resistente bacteriën. U krijgt het er ‘gratis’ bij, bij of van goedkoop vlees. Als bonus de MRSA , over gezonde brandstof gesproken …. (is dat niet fantastisch) een gezond leven heeft immers z’n prijs…. en wat te denken van de oh zo gezonde (vol met gif e.d.)
  Ouder worden gaat met gebreken, waarbij medicaties te vaak, bijna altijd, gebruik worden. In zo’n lichaam is in feite het normaal functioneren grotendeels kwijtgeraakt omdat essentiële opgaven van organen met minder werk toe kunnen. Ik realiseer mij dat dit een ‘beetje kort door de bocht is, maar sluipenderwijs leeft de patiënt op de medicatie, zonder gaat het niet meer. Nu komt het Corona virus met een enorme snelheid ter sprake, zwakke en chronisch zieken overleven het niet. Hoogbejaarden sterven, een gegeven feit : ouderdom, versleten en op. Gemakshalve …. het was het verdomde Corona virus ; verder geen discussie. De laatste overledene in Duitsland : 86 jaar .

 5. Het is niet zozeer de warmte in tropische landen die het virus doodt, maar het hoger niveau van ultraviolet straling. Omwille van deze reden verdwijnt griep ook in landen verder van de evenaar tijdens de zomermaanden als de Zon hoger aan de hemel staat en meer UV-straling in de lucht brengt. (De negatieve kant hiervan is dat deze UV-straling meer ozon produceert in de zomer.)

 6. @M. en haar tweelingziel

  ik zou coloidaal zilver niet lukraak vertrouwen; zoek eens op coloidaal zilver + kwakzalverij

  je kunt weerstand en gezondheid niet kopen en uit een potje halen, het beste advies is het lichaam het zelf laten opknappen en daarnaast blootstelling en vergiftiging ontlopen

  waar denk ik het grootste gevaar zit, en dat is hier nog niet besproken, is dat het virus zich gedraagt als een herpesvirus waar je nooit meer vanaf komt. Eenmaal opgelopen blijft het voor altijd in je lichaam en zal het toeslaan wanneer je ouder, zieker en zwakker wordt. Jongelui die nu met coronavirus besmet worden hoeven het niet te merken, maar ze kunnen juist iedereen besmetten en vroeg of laat worden ook die jongelui ouder en zwakker. Volgens mij bestaat het niet dat je opnieuw besmet kunt worden, het virus blijft gewoon in het lichaam aanwezig.

  en een vaccin is geen tegengif of geneesmiddel, dat is niet hoe vaccins werken

  nog een laatste ding: allemaal heel mooi dat het aantal besmettingen per land en per leeftijd in kaart gebracht kan worden, maar hoe zit het met verhouding ras en geslacht? Dat lijkt me ook heel belangrijk, of is dat een taboe?

 7. Omdat het virus op voorwerpen kan overleven, is het erg belangrijk om in openbare gebouwen, zorginstellingen en scholen elke dag deurklinken, lichtknoppen, trap- en stoelleuningen en andere handcontactoppervlakken schoonmaken met een sopje.

  Om een ozongenerator maar in je huis te gebruiken om de boel te ontsmetten, is ook niet gezond. Ozon tast namlijk je longen aan.

 8. Voor mij is het zo klaar als een klontje, dit Corona virus is duivelswerk.

 9. Zal benieuwen of de EU landen na dit virus? nog volledig intact zal zijn, ieder land heeft miljarden nodig om financieel ( economisch) niet kopje onder te gaan. Hier in Nederland hebben alle instanties gefaald ( kabinet, RIVM GGD en als laats de directeuren van de ziekenhuizen (fabrieken), waarom zoveel besmettingen in ziekenhuizen, vind het niet gek als men s middags massaal naar de kantine gaat lunchen en alles van verschillende afdelingen aanschuift. Wordt het niet tijd voor wat burgerlijke ongehoorzaamheid en welke leiders of wetenschappers durven deze stap te maken?. en wie worden onze helden die met dit virus te maken hebben bij mij staat het al vast.

 10. Beste Xander,

  Bestaat er niets anders meer om over te schrijven???

  Mvg. Josef

 11. sjonge jonge. Toch maar weer even in het keyboard klimmen. Wat een onzin wordt er weer verkondigt hier. Ik noem verder geen namen maar als iemand met z’n tweeën in haar lichaam zit geeft me dat erg te denken over de betrouwbaarheid van de doorgegeven informatie (demonen spelen graag voor ‘muze’). Op je intuïtie alleen vertrouwen is erg slechte raad. Zonder kennis en kunde kun je geen goede beslissingen nemen.

  Zon in tropische gebieden… daar is de UV index gevaarlijk hoog. En dat dood het virus, luchtgedragen en op oppervlakken. Daarnaast worden oppervlakken al snel heter dan 40 graden waardoor elk virus snel sterft. Denk aan een eiwit als je dat op een motorkap gooit in de volle zon.

  Ook in ons lichaam kunnen de meeste ziekteverwekkers niet tegen hoge temperaturen. Daarom gaat in je hypofyse de thermostaat omhoog en krijg je koorts. Een doeltreffende afweerreactie van je lichaam. Nadeel is dat onze eigen eiwitten ook niet tegen >42° kunnen. Maar wat absoluut niet helpt is invriezen. Virussen kunnen daar prima tegen. Het enige wat er in het vriesvak gebeurt is dat bacteriën veel langzamer vermenigvuldigen. Maar het dood ze niet.

  Je kunt een ziekte bestrijden door de verspreiding te voorkomen, hygiëne, het lichaam gezond te houden (genoeg slaap!), gezond (vers) eten, antistoffen aan laten maken of antistoffen direct (intraveneus) inbrengen.

  Ozon dood weliswaar bacteriën maar is ook giftig! Je kunt het gebruiken om dingen te ontsmetten (zwemwater etc) maar je moet het absoluut niet inademen.

  Welk nieuws is er nog betrouwbaar? Dat is een vak apart, (épistémologie). Eigenlijk is de enige manier om een grondige basiskennis te hebben en logisch denkvermogen zodat je zelf kunt filteren wat plausibel is of niet. Het is niet altijd een kwestie van ja of nee. Ook betrouwbare personen maken fouten of gaan mee met ‘common knowledge’. Ook de meest kritische mensen hebben nog niet overal over nagedacht. Maar wat je van een echte journalist mag verwachten is dat hij zijn feiten en bronnen checkt. Als het een letterlijk copy/paste persbericht is wat je al in diverse talen heb zien voorbijkomen dan is het niet betrouwbaar. Als het bericht vol met taalfouten zit geeft dit te denken over de basiskennis van een persoon. Als er meerdere vreemde theorieen of onwaarschijnlijkheden in zitten is de schrijver minder betrouwbaar al kan hij nog steeds gelijk hebben op andere punten. En wanneer een bericht vooral inspeelt op (angst)gevoelens pas dan maar op. De meeste grote media (MSN, BBC, nos, ABC, Fox etc) zijn niet betrouwbaar

  PJ, wat je schrijft is feitelijk onjuist en gevaarlijk. Een verkoudheid is een kortdurende ontsteking van de luchtwegen en duurt een paar dagen. De verwekker kan vanalles zijn omdat het een containerbegrip is (vgl: een ‘zwarte auto’) . Je kunt er geen vaccin tegen maken omdat het steeds wat anders is. Het lichaamseigen afweersysteem maakt er passende antideeltjes (passend contra eiwitoppervlak op witte bloedlichaampjes) tegen. Griep is een specifiek virus met een bekende vorm. Daar kun je een vaccin tegen ontwikkelen (vgl: auto van bepaald merk, type en jaargang). Dit is geen ‘vechten tegen de natuur’ maar biochemie. Virussen zijn heel verschillend in vorm en voortplanting. Besmettelijkheid, incubatietijd en ziektebeeld van de gastheer zijn zeer variabel maar zijn verschillende grootheden. Ergo, niet besmettelijk kan dodelijk zijn maar zeer besmettelijk ook. En dit is absoluut niet een onbeduidende verkoudheid! Onbenullen die iedereen aansteken omdat ze vinden dat het geen kwaad kan zijn een gevaar voor de samenleving (typhoid Mary!).

  voor zover de betere info

 12. vandaag zo’n verdelging spuit ,
  zo 1 van 5 liter die je op druk kan pompen klaar gezet met chloor water 1:1 ,
  om de wc en het kamertje een paar keer per dag te verzuipen in chloor water en op laten drogen

 13. @ M. en haar tweelingziel schreef: 10/03/2020 om 12:13 am
  Antwoord 1:
  Marktplaats: Ozongenerator 10 g/u Air Poratable Keramische 220 V/110 V Prijs 26. 49 Euro

 14. Waarom wordt niemand aansprakelijk gesteld voor het verspreiden van de virus?
  Heel bijzonder is dat het door mensenhanden gecreëerd is en dat er niemand voor wordt vervolgd. Zonder invloed van de mens kan dit virus de wereld overgaan. Er is hier sprake van moord!

 15. Welk nieuw nog betrouwbaaar is?
  Dat wat je intuitie je laat weten.

  En n.a.v. een bericht op Natural News/NN vandaag 9 mrt:
  wie dit virus aangrijpt of heeft gecre-eerd als voorwendsel om cash geld af te schaffen omdat het niet schoon is: je kunt toch simpelweg geld een paar uurtjes in het vriesvak leggen?
  Dan mag je ervan uitgaan dat virussen het loodje hebben gelegd.
  Er is dus GEEN reden voor afschaffing van cash geld…..

  Ultraviolette straling desinfecteert ook.

 16. PJ: het is onzin wat u schrijft: dat er geen (dodelijk) vaccin is betekent geenszins dat er geen behandeling is. Integendeel.
  Wees blij dat er geen vaccin is, dat niets oplost, behalve je gezondheid.

  Vit. C intraveneus, (door medici bevestigd!)
  vlierbessensap/siroop: door arts op Fox News vandaag bevestigd.
  chloroquine
  spirulina
  colloidaal zilver
  enzovoort.

 17. Waar koopt men een ozon generator toestel voor nog geen 50 euro?

  Vraag aan Nieuw Begin!

 18. De maatregel van Israël geldt voorlopig voor minimaal de komende twee weken, aldus i24News. Daarna zal moeten blijken of deze maatregel langer van kracht blijft. Voor mij wel spannend, omdat ik volgende maand naar Israël zou gaan. Mocht de maatregel langer gaan duren, dan zal mijn reis geannuleerd worden.

 19. Er wordt dus net beweerd dat het virus een paar dagen overleefd op verschillende voorwerpen met een temp. van 37 graden en dan zou het bij warmer weer gaan afnemen , verklaar dat maar eens nader .

 20. Tegen de natuur vechten heeft geen zin. We hebben nu een nieuw Corona virus, een verkoudheid dus want ook dat zijn Coronavirussen, en even besmettelijk als verkoudheid: iedereen zal het krijgen. Een verkoudheid die ongeveer twitig keer dodelijker is dan de seizoensgriep. En evenals tegen verkoudheid zal er geen vaccin of behandeling mogelijk blijken. Vandaar de extreme reacties bij overheid en medische sector. Een dodelijke verkoudheid, daar komt het op neer.

 21. Heeft iemand al eens bedacht dat het niet de warmte is, maar de zonuren die maakt dat de mensen veel meer vitamine D aanmaken en daardoor een betere weerstand hebben tegen virussen? Ik denk dat iedereen een hoge dosis vit D moet gaan slikken om weerstand te verhogen minimaal 25 mg. En daarnaast bij klachten elk uur 1000 mg. vit C om virussen te doden. Als je dat op elk wakker uur doet dan neem je ongeveer 15000 mg. per dag. Pas bij ontstaan van diarree weet je dat lichaam dat teveel vindt en moet je gaan verlagen naar b.v. elke 2 uur 1000 mg. Bieke

 22. In Albania zijn alle scholen vanaf vandaag gesloten tot minstens 23 maart.
  Vanmorgen werd bekend gemaakt dat er twee mannen positief getest waren op corona virus.
  Tevens werd met klem aangeraden om alle bijeenkomsten af te gelasten.
  De jaarlijkse zomerdag viering op 14 maart zou ook afgelast zijn.
  Ingrijpende maatregelen hier.
  Het Albanese nieuws is in het engels te volgen op onder andere albaniannews.com.

 23. Het aantal besmettingen dat u vermeldt klopt van geen kanten!
  Het aantal is veel hoger.

  Elke dag plaatst Natural News het fake-aantal èn het werkelijke aantal.

  Waarom u niet hetzlfde doet is een raadsel, evenals waarom u nog steeds niet het artikel van Zoey Sky
  heeft gepubliceerd.
  Vandaag is de inhoud ervan overigens grotendeels bevestigd door dr Oz op Fox News…

Comments are closed.